Μετάβαση στο περιεχόμενο

stmantas

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

stmantas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε περίπτωση ΕΕΔΜΚ για αγροτική αποθήκη, η ευθύνη του μηχανικού όσον αφορά την επίβλεψη, πότε λήγει??? Πλέον νομίζω με την έκδοση της ΗΤΚ. Πριν την ΗΤΚ όμως, ο μηχανικός μέχρι ποιο στάδιο είχε την ευθύνη? Και πως μπορεί να γνωρίζει αν ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μέσα στον χρόνο ισχύος της ΕΕΔΜΚ, δεν έκανε του κεφαλιού του στην περίπτωση που π.χ. ολοκληρώνονταν οι εργασίες των 15τμ σε 30 μέρες και μετά έκτιζε επιπλέον 40τμ???
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Έχω περίπτωση σε οικόπεδο εντός οικισμού.....υπάρχον ισόγειο χωρίς άδεια, με Ε=80τ.μ. Εκδίδονται με μια άδεια το 1979, νομιμοποίηση του ισογείου, προσθήκη κατ' επέκταση 20 τ.μ., καθώς και προσθήκη καθ' ύψος, Ε=100 τ.μ. Έχω σύνολο δόμησης 200 τ.μ..... Σήμερα έρχομαι και κάνω σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, και ρωτώ αν σε νέα οικοδομή, στην κάθετη που δεν έχει δομηθεί αυτό που της αναλογεί επί του οικοπέδου (η υπόλοιπη δόμηση δλδ), μπορώ να χρησιμοποιήσω τον μειωτικό συντελεστή, κάνοντας χρήση της εγκ. 57/90, παρ.15β..... Ευχαριστώ.
  3. Συνάδελφοι καλημέρα....σε οικόπεδο εντός οικισμού, υπάρχει οικοδομική άδεια του 1988, η οποία έχει εκδοθεί με όρους δόμησης οικισμού.....σήμερα έχει γίνει εφαρμογή σχεδίου πόλης για τον συγκεκριμένο οικισμό και κάνω προσθήκη κατ' επέκταση κτιρίου 40,00 τ.μ.....η αμοιβή τοπογραφικού είναι απαιτητή πλέον, αφού ο οικισμός έχει ενταχθεί σε σχέδιο πόλης??? το τοπογραφικό που συνοδεύει την πράξη εφαρμογής του οικισμού, δεν λαμβάνεται υπόψιν??? αφού αυτό χρησιμοποιώ και δν γίνεται να παρεκκλίνω ούτε καν στα ρυμοτομούμενα τμήματα....στην εγκύκλιο 21/92 αναφέρεται πως, για τοπ. διαγρ. που είναι ακριβή αντίγραφα από τοπογραφικές μελέτες που έχουν συνταχθεί από Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν καταβάλλεται αμοιβή.....στην πολεοδομία όταν πήγα όμως μου ζητήθηκε αμοιβή, επειδή λέει έβαλα υψόμετρα στο οικόπεδο για την προσθήκη και έδειξα την μελλοντική θέση του κτίσματος... Επίσης μου ζητήθηκε να πληρώσω αμοιβή διαμόρφωσης ακαλύπτου χώρου, με την αιτιολογία πως στις οικοδομικές άδειες πριν το 1989 δν πληρωνόταν η διαμόρφωση ακαλύπτου....Υπάρχει κάποια απάντηση στις απορίες μου??? Ευχαριστώ.
  4. Δλδ σύμφωνα με το ΤΕΕ, μετά από 30 χρόνια αν τον θυμηθούν, θα πληρώσει το αντίστοιχο πρόστιμο που θα αναλογεί σε Τ.Ζ. Χ το υπόλοιπο αρτιότητας??? με τιμές 2041???
  5. Καλημέρα στους συναδέλφους.....πρώτο μου post στο forum και αναζητώ μια βοήθεια-διευκρίνηση για την συμπλήρωση δύο στοιχείων στην τεχνική έκθεση μηχανικού, αν είναι εύκολο και γνωρίζει κάποιος συνάδελφος...... Η ερώτηση-απορία έχει να κάνει με την συμπλήρωση του ισχύοντα Σ.Δ. στο ακίνητο όταν αυτός προκύπτει για ακίνητο εντός οικισμού και όχι σε σχέδιο πόλης.....έχουμε τον γνωστό υπολογισμό με την κλιμάκωση για τα πρώτα 300τ.μ. και ότι υπόλοιπο τετραγωνικών πολλαπλασιάζεται με 0,40...... στη δική μου περίπτωση έχω : 100*1,6+100*0,8+100*0,6+70,45*0,40 = 328,18τ.μ. οπού και αυτή είναι η επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο.....αυτός είναι τελικά ο Σ.Δ. για το οικόπεδό μου????? Προσπαθώντας τώρα να συμπληρώσω την έκταση γης που προκύπτει από τη διαίρεση του χώρου που τακτοποιώ με τον ισχύοντα Σ.Δ. έχω 75,04/328,18=0,23τ.μ. γης......είναι δυνατόν?????? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις σας...... Παρακαλώ, η ανάρτηση των θεμάτων σας να γίνεται στο σωστό νήμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.