Jump to content

gio

Core Members
 • Content Count

  3,379
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

177 Καλή

About gio

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δηλαδή το "ανεξαρτήτως επιφάνειας και ύψους." καταργεί την 4η περίπτωση του ορισμού παταριού της εγκυκλίου 2 παρ. 28 του άρθρου 2 του ν.4067/12 !!!
 2. από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι το ποσοστό <70% αναφέρεται μόνο στα τετραγωνικά του παράνομου παταριού και όχι όλου του παταριού ( τ.μ. νομίμου και τ.μ.παράνομου ) ; συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί.
 3. Συμφωνώ απόλυτα. Ηταν η περίπτωση να μπορέσεις να κατασκευάσεις τετους χώρους ανάγκης σε παλιά σπίτια ειδικά στα χωριά.
 4. .... το κη καταργήθηκε: (ρε παιδιά ήμουν έτοιμος να εκδοσω εεδμκ για αυτό !!!!! ) ... τώρα παπαλα; (κη στην προηγούμενη απόφαση περί ΕΕΔΜΚ) Για την προσθήκη επιφάνειας εμβαδού έως πέντε (5) τ.μ., αποκλειστικά για την κατασκευή χώρου υγιεινής, σε κτίρια προϋφιστάμενα της 31ης Ιανουαρίου 1983, σε στάσιμους οικισμούς και σε οικισμούς προ του 1923 ή σε οικισμούς κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, χωρίς να απαιτούνται στοιχεία νομιμότητας κτιρίου
 5. Ευχαριστω. Στο δευτερο ερωτημα αν μπορουμε μετα την προεγκριση να αρχισουμε να κτιζουμε;
 6. Ερώτηση: Τι κερδίζουμε με την προεγκριση; Μπορούμε με την προεγκριση να αρχίζουμε να κτίζουμε;
 7. Ποια διαδικασία μπορώ να ακολουθήσω ώστε να εκδοθεί οικ. άδεια κατηγορία 3 (μονοκατοικία) σε σύντομο διάστημα (πχ 20μερες) και ας καταθέσω μελέτες ή ότι χρειάζεται αργότερα. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
 8. Έχω οικόπεδο εντός σχεδιου πόλεως και θέλω να εκδοσω άδεια για μεζονέτα. Όμως δεν ξέρω αν ανήκω ....στην κατ 1 ή κατ 3 .....εφόσον το οικόπεδο συνορεύει με δρόμο που βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι.
 9. Για την προσθήκη θα πρέπει τα υφιστάμενα να θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα και εφόσον τακτοποιήθηκε με 4495/17 και υπάρχει περίσσια δόμησης, όγκου και ύψους, θεωρώ ότι μπορει να γινει η προσθήκη, εφόσον δεν παραβιάζονται με την νέα προσθήκη τα νέα Δ-δ.
 10. Σε πολυκατοικία υπάρχει σύσταση (ισογειο-1οροφος-2οροφος), με οικ. άδεια του 79. Στο ισόγειο εχω 2 καταστήματα με υπόγειο και πατάρι.Τα πατάρια μισά τετραγωνικά του υποκείμενου ισογείου. Με ενδιαφέρει το κατάστημα. Πρέπει να γίνει τακτοποίηση καθότι θα γίνει πώλησή του. 1) τα καταστήματα από δυο έγιναν ένα 2) Το υπόγειο του καταστήματος δεν έχει πρόσβαση, έχει αχρηστευτεί τελείως, λόγω ότι έβαζε νερά (έτσι μου είπαν). Τι κάνω; Απλά το αναφέρω στην τεχ.έκθεση; 3) Έγινε επέκταση το παταριού. Τα μισά νόμιμα τετραγωνικά παταριού έγιναν όσο το ισόγειο κατάστημα. Έκλεισαν την οπή στη οροφή του καταστήματος με αποτέλεσμα να μην έχουν καμιά πρόσβαση στο πατάρι. Στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας, στον ακάλυπτο χώρο,έκαναν μεταλλική εξωτερική σκάλα από το έδαφος μέχρι το ύψος του παταριού για να έχουν ξεχωριστή και μοναδική πρόσβαση στο πατάρι. Οπότε αυτό αποτελεί ξεχωριστό χώρο. Πως κάνω την τακτοποίηση; συνένωση καταστημάτων.....;;; υπόγειο ....τίποτα ισόγειο...νόμιμο πατάρι ...όλο ΥΔ (χωρίς μειωτικό) μεταλλική σκάλα ...αναλυτικό Τι θα κάνω με την σύσταση; μήπως πρέπει να γίνουν 2 τακτοποιήσεις; ή δυο φύλλα καταγραφής.
 11. Εχω διαφωνία με τον πελάτη μου......διότι λέει οτι η τιμή ζώνης είναι διαφορετική λόγο οτι δεν βλέπει σε δρόμο το σπίτι!!! Χ: 306881,35 Υ:4377954,56 Τρίκαλα, αμπελάκια, οδός Διαγόρα τκ 42100
 12. Σε σχέδιο πόλεως έχω διανομή του 1929 με αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 10.000μ. Όμως έκτοτε …το 1970 έγινε από τον Δήμο πράξη εφαρμογής και κοπήκαν κομμάτια οικοπέδων που αγοράστηκαν -πουλήθηκαν -κτιστήκαν. Τώρα το ελληνικό δημόσιο που έχει την ιδιοκτησία ζητάει να ακυρωθούν όλες οι μεταβίβασης και να του αποδοθεί το αρχικό αγροτεμάχιο - οικόπεδο!!! Ο Δήμος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να παραμείνουν τα οικόπεδα στους ιδιοκτήτες και …..δεν βρίσκει… Επίσης δεν μπορεί να σταθεί χρησικτησία. Κάποιος κάποια ιδέα σε κάτι αντίστοιχο.
 13. Πως μπορώ να εχω τι παλιες μπάρες μς τα εικονίδια που να περιέχουν τις εντολές που χρησιμοποιώ πιο συχνά; (όπως ήταν στις παλιές εκδώσεις του autocad) οι συντεταγμένες (του κέρσορα) που ήταν κάτω αριστερά...πως τις εμφανίζω; η εντολή που εμφανίζει οποιοδήποτε σχέδιο ή όλα τα σχέδια που υπάρχουν ποια είναι και που την βρισκω;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.