Μετάβαση στο περιεχόμενο

SValkan

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Τρίκαλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.853 profile views

SValkan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Very Popular Rare

Recent Badges

121

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Για την περίπτωση του πηγαδιού, δύσκολα. Δεν γνωρίζω εαν οι υπηρεσίες δέχονται ακόμη άτυπα φακέλους για άδειες (ακόμη και με πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης). Ακόμα και αν γίνεται, η γειτονική γεώτρηση το καθίστα πάρα πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να τεκμηριωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση νερού από αυτήν (για τεχνικούς λόγους και όχι για το αν συμφωνούν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες ή χρήστες). Πιστεύω ότι κατά 95% στην υπηρεσία θα σου πούνε να πάρει νερό από την γειτονική γεώτρηση, είναι μονόδρομος. Εαν δεν είχε απολέσει την άδεια παλαιότερα, θα μπορούσες να πάρεις άδεια ακόμη και για διάνοιξη "νέου" πηγαδιού (ως αντικατάσταση)
  2. Όχι, το έχω ολοκληρώσει (λέμε τώρα, 52% μου δείχνει το iclasscloud με όλες τις ενότητες completed και τα περισσότερα τα έχω παρακολουθήσει x2) και δεν βρήκα πουθενά κάποιο τεστ ή ερωτηματολόγιο
  3. Να μεταφέρω κι εγώ την εμπειρία μου (iclasscloud) μέχρι τώρα (+μερικά σχόλια) - Ενότητα 2 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - "8. Η ημερομηνία λήξης της κατάρτισης είναι 30/5/2020, όπου θα πρέπει να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες." Για να μην έχετε απορία ή αυταπάτες από πότε θα αρχίσει να πιστώνεται το υπόλοιπο της αποζημίωσης - Οι πλατφόρμες κολλάνε και κρασάρουνε γιατί ούτε έχουν σχεδιαστεί ούτε έχουν την υποδομή να δέχονται ταυτόχρονα χιλιάδες χρήστες. Πόσο μάλλον με streaming οπτικο-ακουστικού υλικό. Μην περιμένετε βελτίωση, ούτε επίλυση των προβλημάτων αυτών μέσα στα χρονικά πλαίσια του προγράμματος όσα παράπονα κι αν κάνουμε - ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχουν ούτε τους πόρους ούτε καμμία διάθεση να στήσουν πλατφόρμες με αυτές τις προδιαγραφές. Παράδειγμα οι ιατρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ/συνταγογράφηση κτλ -> κοντεύουν 10 χρόνια και ακόμη τα συστήματα δεν αντέχουν και πέφτουν σε μεγάλη κίνηση. - Οι παρουσιάσεις στις διάφορες ενότητες φαίνεται να είναι ένα amalgamation από διάφορες πηγές. Για αυτό και κυμαίνεται απίστευτα η ποιότητα τους. Π.χ στην ενότητα 2 οι Ψηφιακές Υπογραφές έχουν αρκετά καλή δομή και παρουσίαση (δεν βαριέσαι και κάποιος έκανε δουλειά με μεράκι). Βέβαια η χρησιμότητα είναι ελάχιστη καθώς διαπιστώνεις στην πορεία ότι η παρουσίαση είχε δημιουργηθεί σαν ένα tutorial των υπαλληλων των Επιμελητηρίων για τη διαδικασία έκδοσης Ψηφιακής Υπογραφής... - Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις της ενότητας 2 είναι επιεικώς απαράδεκτες; έχουν σπάσει απλά ένα κείμενο σε άπειρες διαφάνειες, πάρα πολύ συχνά ορθογραφικά λάθη και ότι να ναι διάταξη του κειμένου, εκφώνηση χειρότερη και από bot; ειλικρινά ένας τύπος διάβαζε ότι ακριβώς έβλεπε ("Τίτλος" "Κεφάλαιο Πρώτο" "Νομοθετικό πλαίσο" "Υποκεφαλίδα" "Ελεγκτικές Αρχές"...). Η εκφώνηση είναι επίσης τόσο χαμηλόφωνη που έχω βάλει τέρμα ήχο στην παρουσίαση, τέρμα ήχο στο PC, ακουστικά, και δεν ακούω καθαρά εαν δεν υπάρχει ησυχία στο σπίτι... - Για τον παραπάνω λόγο, με όλη την καλή διάθεση που είχα, δεν παρακολουθώ και το έχω βάλει στο αυτόματο να τρέχει μόνο του. Υ.Γ. Σε μια παρουσίαση, το μόνο ενδιαφέρον που με κράτησε κάποια λεπτά να παρακολουθήσω ήταν ότι το κείμενο είχε τόσα ορθογραφικά/συντακτικά λάθη και χάλια διαμόρφωση (κάποιες προτάσεις κόβονταν στα περιθώρια..) που η κοπέλα στην εκφώνηση κοντοστεκόταν και έκανε παύσεις κάθε λίγο και λιγάκι προσπαθώντας να βγάλει άκρη τι ήταν αυτό που διάβαζε! - Για την ποιότητα και την ακαταλληλότητα κάποιων παρουσιάσεων, δεν θα κατηγορήσω αυτούς που τις έφτιαξαν αλλά αυτούς που έβγαλαν τις εκάστοτε προδιαγραφές, τις έλεγξαν και τις δεχτήκανε/παραλάβανε/εγκρίνανε.
  4. Τα δεδομένα των χαρτών της Google (πλην των εικόνων) δεν είναι διαθέσιμα σε μορφή πλην των διάφορων viewer όπου τα βλέπεις ως εικόνες/tiles. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα διανυσματικά δεδομένα του OpenStreetMap (το οποίο γίνεται όλο και πιο πλήρες με το καιρό). Πέραν της κύριας σελίδας του (http://openstreetmap.org/) υπάρχουν διάφορες πηγές και με διάφορες μορφές αρχείων. Για εμένα, η πιο βολική είναι να κατεβάσεις όλα τα shapefile του openstreetmap για την Ελλάδα (ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά) σε ένα αρχείο από εδώ: http://download.geofabrik.de/europe/greece.html To shapefile είναι ίσως η πιο βολική μορφή από τις διαθέσιμες για να τα εισάγεις στο AutoCad. Τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω (λόγω της μεγάλης μου αντιπάθειας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα..) αλλά συμβατότητα υπάρχει, ίσως να αναγνωρίζει και κατευθείαν import στις τελευταίες εκδόσεις.
  5. Το Freepos πατάει πάνω στο λογαριασμό viva wallet, από οτι έχω καταλάβει. Νομίζω ότι το επαγγελματικό Viva Wallet δέχεται μόνο πιστωτικές κάρτες ? (διορθώστε με αν τα έχω λάθος) Κι εγώ Viva και άγιος ο Θεός. Νομίζω για 1-2 συναλλαγές, αν και όποτε γίνουν, τα ποσοστά μικρή σημασία έχουν. Όσο για αυτούς που το ψάχνουν τι θα γίνει μετά από 2-3 χρόνια, θεωρώ ότι κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τι θα είναι συμβατό, τι θα λειτουργεί ή τι νεο θα απαιτηθεί μετά από 10-12 μήνες....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.