Jump to content

basgoud

Core Members
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 Καλή

6 Followers

About basgoud

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  vasileios.goudis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Μάνη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,879 profile views
 1. συνάδελφε το πρόγραμμα για το ΙΚΑ φαίνεται πολύ καλό

  μου βγάζει όμως ότι λείπει το worksheet myfunctions.xla και δεν ενημερώνετε σωστά

  μήπως κάνω κάτι λάθος?

  1. Show previous comments  1 more
  2. basgoud

   basgoud

   Το αρχείο αυτό το έχω ανεβασμένο.  Το κατεβάζεις είναι οι συναρτήσεις που έχω φτιάξει στο Excel.

  3. basgoud

   basgoud

   Το αρχείο αυτό το έχω ανεβασμένο.  Το κατεβάζεις είναι οι συναρτήσεις που έχω φτιάξει στο Excel.

  4. basgoud

   basgoud

   Το αρχείο αυτό το έχω ανεβασμένο.  Το κατεβάζεις είναι οι συναρτήσεις που έχω φτιάξει στο Excel.

 2. Αυτό το κάνει οταν το έχεις ανοικτό στο ΚΑΝΤ. το κλείνεις το αρχείο.
 3. Είναι λίγο πιο μπελαλίδικα η αντιγραφή και επικόληση σε σχέση με το HashGenerator. To κάνει και το απλό dos prompt στα windows. Αν μπορεί να γραφτεί απευθείας σε ένα αρχείο κειμένου, το οποίο θα γίνει μετά το pdf για την υπογραφή θα ήταν το καλύτερο.
 4. Αφορά όσους ανεβάζουμε τοπογραφικά. Υπολογίζει το hash code στα dxf αρχεία που ανεβάζουμε ώστε να δημιουργήσουμε το pdf που υπογράφουμε. Δες την φωτογραφία, απλά ανοίγεις το αρχείο dxf, πατά το πλήκτρο υπολογισμού και με δεξί κλικ πάνω SHA512 αντιγράφουμε τον κωδικό που χρειαζόμαστε για το pdf. Νομίζω ότι για το κάνεις χειροκίνητα είναι ότι απλούστερο.
 5. Ξέχασα να γράψω ότι προσθέτει μια επιλογή στο μενού που δημιουργείται με το δεξί κλικ πάνω στο αρχείο για τον υπολογισμό του hash code.
 6. Version 6.0

  326 downloads

  Πρόγραμμα για την δημιουργία Hash για το dxf που υποβάλουμε στο κτηματολόγιο. Είναι πιο απλό στην λειτουργία του από αυτό που συστήνει το κτηματολόγιο .
 7. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μάικλ στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Φλόριντα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξαφανίστηκε μία ολόκληρη πόλη. Ο λόγος για τη Mexico Beach στη Φλόριντα όπου τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μαρίνα δεν υπάρχει πια, τα αγκυροβόλια καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ενδεικτικό για τις καταστροφές στη Mexico City είναι το βίντεο με αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA): Μόνο ένα σπίτι παραλιακά υπέστη υλικές ζημιές ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν. Πρόκειται για το τριώροφο «Παλάτι της Άμμου». Ο τυφώνας Μάικλ κατέστρεψε το ισόγειο και τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, έσπασε μερικά παράθυρα ενώ προκάλεσε και μικρές υλικές ζημιές σε ένα από τα μπάνια. «Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα μήνα. Αλλά οι γείτονες, δεν ξέρω. Υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ράσελ Κινγκ. Το «Παλάτι της Άμμου» ήταν το μοναδικό σπίτι παραλιακά που άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα Ο 68χρονος Κινγκ είναι δικηγόρος και ζει στο Κλίβελαντ, ενώ το «Παλάτι της Άμμου» είτε το επισκέπτεται για διακοπές με την οικογένειά του είτε το νοικιάζει. Όπως όλοι οι κάτοικοι στη Mexico Beach, έτσι και ο Κινγκ, δεν προέβλεψαν πως ο «Μάικλ» θα περνούσε ακριβώς μέσα από την πόλη, διότι, οι τυφώνες συνήθως κατευθύνονται προς το Κανκούν του Μεξικό και όχι προς τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και τα περισσότερα σπίτια ήταν χτισμένα από τη δεκαετία του '70 με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Ο 68χρονος δικηγόρος δηλώνει πως ο λόγος που το «Παλάτι της Άμμου» άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα είναι πως σκέφτηκε να χτίσει ένα σπίτι που αντέχει σε ανέμους 250 χλμ την ώρα, καθώς οι τυφώνες είναι πλέον πολύ πιο ισχυροί. Η αξία του σπιτιού σύμφωνα με τους Times ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Έχει χτιστεί με ενισχυμένο μπετόν αρμέ ενώ είναι υπερυψωμένο προκειμένου η θάλασσα να περάσει από κάτω και όχι από μέσα σε περίπτωση σφοδρής πλημμύρας. «Χτίσαμε ένα σπίτι για να αντέξει σε μεγάλο τυφώνα. Απλά δεν ξέραμε ότι ο μεγάλος τυφώνας θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Κινγκ επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή είναι η κύρια αιτία για την εκδήλωση τόσο ισχυρών τυφώνων. «Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και οι τυφώνες γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους τυφώνες στη Φλόριντα. Όσοι ζουν στις ακτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», καταλήγει ο Κινγκ.
 8. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μάικλ στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Φλόριντα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξαφανίστηκε μία ολόκληρη πόλη. Ο λόγος για τη Mexico Beach στη Φλόριντα όπου τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μαρίνα δεν υπάρχει πια, τα αγκυροβόλια καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ενδεικτικό για τις καταστροφές στη Mexico City είναι το βίντεο με αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA): Μόνο ένα σπίτι παραλιακά υπέστη υλικές ζημιές ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν. Πρόκειται για το τριώροφο «Παλάτι της Άμμου». Ο τυφώνας Μάικλ κατέστρεψε το ισόγειο και τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, έσπασε μερικά παράθυρα ενώ προκάλεσε και μικρές υλικές ζημιές σε ένα από τα μπάνια. «Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα μήνα. Αλλά οι γείτονες, δεν ξέρω. Υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ράσελ Κινγκ. Το «Παλάτι της Άμμου» ήταν το μοναδικό σπίτι παραλιακά που άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα Ο 68χρονος Κινγκ είναι δικηγόρος και ζει στο Κλίβελαντ, ενώ το «Παλάτι της Άμμου» είτε το επισκέπτεται για διακοπές με την οικογένειά του είτε το νοικιάζει. Όπως όλοι οι κάτοικοι στη Mexico Beach, έτσι και ο Κινγκ, δεν προέβλεψαν πως ο «Μάικλ» θα περνούσε ακριβώς μέσα από την πόλη, διότι, οι τυφώνες συνήθως κατευθύνονται προς το Κανκούν του Μεξικό και όχι προς τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και τα περισσότερα σπίτια ήταν χτισμένα από τη δεκαετία του '70 με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Ο 68χρονος δικηγόρος δηλώνει πως ο λόγος που το «Παλάτι της Άμμου» άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα είναι πως σκέφτηκε να χτίσει ένα σπίτι που αντέχει σε ανέμους 250 χλμ την ώρα, καθώς οι τυφώνες είναι πλέον πολύ πιο ισχυροί. Η αξία του σπιτιού σύμφωνα με τους Times ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Έχει χτιστεί με ενισχυμένο μπετόν αρμέ ενώ είναι υπερυψωμένο προκειμένου η θάλασσα να περάσει από κάτω και όχι από μέσα σε περίπτωση σφοδρής πλημμύρας. «Χτίσαμε ένα σπίτι για να αντέξει σε μεγάλο τυφώνα. Απλά δεν ξέραμε ότι ο μεγάλος τυφώνας θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Κινγκ επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή είναι η κύρια αιτία για την εκδήλωση τόσο ισχυρών τυφώνων. «Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και οι τυφώνες γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους τυφώνες στη Φλόριντα. Όσοι ζουν στις ακτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», καταλήγει ο Κινγκ. View full είδηση
 9. Version 1.0

  743 downloads

  Βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες για την χρήση του λογισμικού για την έκδοση οικοδομικών αδειών από το ΤΕΕ Αθήνας.
 10. Version 1.0

  266 downloads

  Οι προδιαγραφές για την σύνταξη του αρχείου DXF που πρέπει να υποβάλλουμε στο κτημαλόγιο.
 11. Ακριβώς έτσι είναι όπως το αναφέρει ο συνάδελφος, το αρχείο έχει μόνο τις στρώσεις με τα ονόματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Τα θέλουν έτσι για να ενημερώνουν την βάση δεδομένων, GIS εφαρμογή του κτηματολογίου. Διάβασε τι ελέγχει στις οντότητες ανά στρώση ώστε να τις έχει σωστά. Δηλαδή ποια πολύγραμμα είναι υποχρεωτικά κλειστά και ποια μπορεί να είναι ανοικτά. Επίσης που βάζουμε κείμενο.
 12. Κατέβασε το DXF του κτηματολογίου με τη διαστρωμάτωση (layers) και το κάνεις εισαγωγή στο αρχείο που δουλεύεις, έτσι το έκανα εγώ. Απλούστερο από το να τα γράψεις ένα ένα στρώμα.
 13. Καλησπέρα, προσπαθώ από χτες να μπω να υποβάλλω τοπογραφικά και είναι αδύνατον. Μόλις δώσω τους κωδικούς πέφτει το σύστημα, γνωρίζει κάποιος κάτι; Γνωρίζει κανείς γιατί όταν μπαίνω τώρα με τον Όπερα πέφτει:, Edge, Firefox work properly.
 14. Από δήμο για να πληρωθώ μου έδωσαν να υπογράψω την συνημμένη δήλωση συγκατάθεσης για την χρήση προσωπικών δεδομένων. Στην προτελευταία παράγραφο αναφέρει: "Εισφέρω και δηλώνω ρητά και ανεπιφύλακτα τη συγκατάθεση μου στην κατοχή εγγράφων που εμπεριέχουν προσωπικά μου δεδομένα από το ως άνω Ν.Π.Δ.Δ., παραιτούμενος/η σαφώς και ενσυνειδήτως της αξίωσης λήψης παντός μέτρου ηλεκτρονικής, φυσικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής προστασίας των ηλεκτρονικών και φυσικών αρχείων, εγγράφων που τηρεί και κατέχει το ως άνω Ν.Π.Δ.Δ. για λογαριασμό μου, τα οποία εμπεριέχουν τα προσωπικά μου δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων και υπερευαίσθητων κατά τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GPDR)." Η παράγραφος αυτή είναι σύννομη και ακολουθεί το πνεύμα του κανονισμού ή είναι εντελώς αυθαίρετη. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.docx
 15. basgoud

  KENAK Freeware

  Τότε μελέτησε το σε βάθος για να το κατανοήσεις καλύτερα. Καλή Εργασία.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.