Jump to content

basgoud

Core Members
 • Content Count

  419
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 Καλή

6 Followers

About basgoud

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  vasileios.goudis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Μάνη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,953 profile views
 1. Εμένα το ενεργοποίησαν χωρίς να μου ζητήσουν τίποτε. Είχα κάνει περιστασιακά χρήση του FreePOS και χρησιμοποιώ την χρεωστική κάρτα από τον προσωπικό λογαριασμό για εισητήρια σε συναυλίες.
 2. Καλησπέρα, μετά από ένα τηλεφώνημα στο viva wallet, ενεργοποίησαν την πληρωμή μέσω κάρτας. Έχει γύρω στο 2.5% παρακράτηση αλλά για μια δυο φορές το χρόνο που θα χρειαστεί δεν πειράζει. Το δοκίμασα με δική μου κάρτα και δουλεύει μια χαρά.
 3. Εννοούσα την επιλογή στην οθόνη που ανέβασες, για την αποστολή ειδοποίησης. Τραβηγμένο από τα μαλλιά, το στέλνεις σε μέιλ που έχεις πρόσβαση και το χρεώνεις ο ίδιος. Έτσι έκανα την δοκιμή μου. Η χρέωση κάρτα θα απενεργοποιηθεί και στον δικό σου λογαριασμό από 11/3
 4. To Viva Wallet δεν απενεργοποιείται είναι πάντα ενεργό, μόλις έκανα δοκιμή.
 5. Η εγγύηση για το τερματικό είναι 1 χρόνο, αλλά μάλλον δύο χρόνια θα αντέξει, δεν θα το λιώσουμε στην δουλειά. Επίσης το viva δίνει δωρεάν επαγγελματική χρεωστική κάρτα και μπορείς να συμψηφήσεις την προμήθεια όταν πληρώνεις με αυτήν. Προς τα εκεί κλίνω και εγώ. Ανεβάσω και τους όρους χρήσης του Everypay για σχολιασμό. Terms & Conditions – EveryPay0.pdf
 6. Καλημέρες συνάδελφοι, σας ανεβάζω την αίτηση για να μπεις κάποιος στο σύστημα Everypay. Εδώ φαίνονται οι χρεώσεις τους. Φυσικά η επιλογή δική σας και αναμένω τα σχόλια στο φόρουμ. Αίτηση Εισαγωγής Πελάτη -Email Payment.docx Το κόστος10 € εγγραφή και 35 € το χρόνο κόστος διατήρησης. Για τις συναλλαγές με κάρτα χρεώνει 2,6%+0.24 ανά συναλαγή. Δεν χρεώνει τις συναλλαγές με μέιλ.
 7. Συνάδελφε στον επαγγελματικό μπορούσε να εξαργυρώσεις τον κωδικό απο το FreePOS, έκανα κάποιες συναλλαγές για ξεκάρφωμα μην μείνει παρθένος. Αυτό που δηλώσαμε είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα κατατήθενται στον λογαριασμό αυτό. Δηλαδή ήταν το δόλωμα για να ανοίξουμε λογαριασμό στο viva. Επειδή την viva την γνωρίζω από παλαιότερα σου ενημερώνω ότι το 2009 χρέωνε το e-fax 1 euro/moth (12 ευρώ/χρόνο) και το 2016 το χρέωνε 150 ευρώ το χρόνο. Τα συμπεράσματα δικά σου. Έκανα αίτηση εγγραφής στην https://www.everypay.gr/ Θα δούμε τι θα ζητήσει
 8. Συνάδελφε άλλο πράγμα το pos και άλλο ο λογαριασμός που καταθέτεις τα χρήματα. Ο λογαριασμός παραμένει, θα μπορούσες πάρεις pos από την ΕΤΕ και να συνδέσεις τον όψεως που έχεις από τότε που ξεκίνησες επάγγελμα. Θα μπορούσες να πάρεις pos από άλλη ανεξάρτητη εταιρεία cardlink κλπ. Η viva θέλει να πουλήσει τερματικά pos. Φυσικά το ΤΕΕ μπορεί να κάνει ειδική συμφωνία με κάποια τράπεζα για virtual pos όπως οι σύλλογοι νομικών που αναφέρονται παραπάνω ή να κάνει δική του υπεηρεσία πληρωμών με virtual pos και να βγάζει το ποσοστό του.
 9. συνάδελφε το πρόγραμμα για το ΙΚΑ φαίνεται πολύ καλό

  μου βγάζει όμως ότι λείπει το worksheet myfunctions.xla και δεν ενημερώνετε σωστά

  μήπως κάνω κάτι λάθος?

  1. Show previous comments  1 more
  2. basgoud

   basgoud

   Το αρχείο αυτό το έχω ανεβασμένο.  Το κατεβάζεις είναι οι συναρτήσεις που έχω φτιάξει στο Excel.

  3. basgoud

   basgoud

   Το αρχείο αυτό το έχω ανεβασμένο.  Το κατεβάζεις είναι οι συναρτήσεις που έχω φτιάξει στο Excel.

  4. basgoud

   basgoud

   Το αρχείο αυτό το έχω ανεβασμένο.  Το κατεβάζεις είναι οι συναρτήσεις που έχω φτιάξει στο Excel.

 10. Αυτό το κάνει οταν το έχεις ανοικτό στο ΚΑΝΤ. το κλείνεις το αρχείο.
 11. Είναι λίγο πιο μπελαλίδικα η αντιγραφή και επικόληση σε σχέση με το HashGenerator. To κάνει και το απλό dos prompt στα windows. Αν μπορεί να γραφτεί απευθείας σε ένα αρχείο κειμένου, το οποίο θα γίνει μετά το pdf για την υπογραφή θα ήταν το καλύτερο.
 12. Αφορά όσους ανεβάζουμε τοπογραφικά. Υπολογίζει το hash code στα dxf αρχεία που ανεβάζουμε ώστε να δημιουργήσουμε το pdf που υπογράφουμε. Δες την φωτογραφία, απλά ανοίγεις το αρχείο dxf, πατά το πλήκτρο υπολογισμού και με δεξί κλικ πάνω SHA512 αντιγράφουμε τον κωδικό που χρειαζόμαστε για το pdf. Νομίζω ότι για το κάνεις χειροκίνητα είναι ότι απλούστερο.
 13. Ξέχασα να γράψω ότι προσθέτει μια επιλογή στο μενού που δημιουργείται με το δεξί κλικ πάνω στο αρχείο για τον υπολογισμό του hash code.
 14. Version 6.0

  378 downloads

  Πρόγραμμα για την δημιουργία Hash για το dxf που υποβάλουμε στο κτηματολόγιο. Είναι πιο απλό στην λειτουργία του από αυτό που συστήνει το κτηματολόγιο .
 15. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μάικλ στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Φλόριντα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξαφανίστηκε μία ολόκληρη πόλη. Ο λόγος για τη Mexico Beach στη Φλόριντα όπου τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μαρίνα δεν υπάρχει πια, τα αγκυροβόλια καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ενδεικτικό για τις καταστροφές στη Mexico City είναι το βίντεο με αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA): Μόνο ένα σπίτι παραλιακά υπέστη υλικές ζημιές ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν. Πρόκειται για το τριώροφο «Παλάτι της Άμμου». Ο τυφώνας Μάικλ κατέστρεψε το ισόγειο και τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, έσπασε μερικά παράθυρα ενώ προκάλεσε και μικρές υλικές ζημιές σε ένα από τα μπάνια. «Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα μήνα. Αλλά οι γείτονες, δεν ξέρω. Υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ράσελ Κινγκ. Το «Παλάτι της Άμμου» ήταν το μοναδικό σπίτι παραλιακά που άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα Ο 68χρονος Κινγκ είναι δικηγόρος και ζει στο Κλίβελαντ, ενώ το «Παλάτι της Άμμου» είτε το επισκέπτεται για διακοπές με την οικογένειά του είτε το νοικιάζει. Όπως όλοι οι κάτοικοι στη Mexico Beach, έτσι και ο Κινγκ, δεν προέβλεψαν πως ο «Μάικλ» θα περνούσε ακριβώς μέσα από την πόλη, διότι, οι τυφώνες συνήθως κατευθύνονται προς το Κανκούν του Μεξικό και όχι προς τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και τα περισσότερα σπίτια ήταν χτισμένα από τη δεκαετία του '70 με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Ο 68χρονος δικηγόρος δηλώνει πως ο λόγος που το «Παλάτι της Άμμου» άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα είναι πως σκέφτηκε να χτίσει ένα σπίτι που αντέχει σε ανέμους 250 χλμ την ώρα, καθώς οι τυφώνες είναι πλέον πολύ πιο ισχυροί. Η αξία του σπιτιού σύμφωνα με τους Times ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Έχει χτιστεί με ενισχυμένο μπετόν αρμέ ενώ είναι υπερυψωμένο προκειμένου η θάλασσα να περάσει από κάτω και όχι από μέσα σε περίπτωση σφοδρής πλημμύρας. «Χτίσαμε ένα σπίτι για να αντέξει σε μεγάλο τυφώνα. Απλά δεν ξέραμε ότι ο μεγάλος τυφώνας θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Κινγκ επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή είναι η κύρια αιτία για την εκδήλωση τόσο ισχυρών τυφώνων. «Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και οι τυφώνες γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους τυφώνες στη Φλόριντα. Όσοι ζουν στις ακτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», καταλήγει ο Κινγκ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.