Jump to content

basgoud

Core Members
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by basgoud

 1. basgoud

  GNSS Solutions

  Version 3.80.8

  347 downloads

  Ελεύθερο πρόγραμμα επίλυσης μετρήσεων για μονόσυχνους δέκτες Δίνεται από την εταιρεία για χρήση με το Promark 2, 3. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε δέκτη-ες. Έχει ενσωματωμένο το ΕΓΣΑ 87 επιλέγοντας CGRS87 as Spatial Reference System Είναι εύχρηστο. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης (tutorial) από τον Μιχάλη Φωτιάδη στα αγγλικά: http://michaeltopo.blogspot.in/2011/10/gnss-solutions-tutorial-part-1.html Οι εκδόσεις των προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στο λογισμικό είναι οι ακόλουθες GNSS Solutions : v3.80.8 Download : v2.94 DTR (DSNP to RINEX) : v7.12 Geoids : v1.1.0 Internet Download : v3.12 Web Mission Planning (link) : v 2.0.1 Project Management : v1.16 RINEX Converter : v4.2.5 SurvCom : v1.37 WinComm : v7.11 Promark3 USB driver : ATMEL AT91 USB Serial Emulation v5.0.2157.0 Z-Max USB driver : Thales Navigation Z-Max GPS Receiver v1.0.0.0 Languages : English, French, German, Portuguese, Russian, Spanish Αναλυτικές οδηγίες χρήσης (tutorial) από τον Μιχάλη Φωτιάδη στα αγγλικά: http://michaeltopo.blogspot.in/2011/10/gnss-solutions-tutorial-part-1.html
 2. Version 1.0

  224 downloads

  Οι προδιαγραφές για την σύνταξη του αρχείου DXF που πρέπει να υποβάλλουμε στο κτημαλόγιο.
 3. Version 1.0

  1,070 downloads

  Έντυπο ΦΕΜ σε μορφή XLS
 4. basgoud

  HashGenerator

  Version 6.0

  232 downloads

  Πρόγραμμα για την δημιουργία Hash για το dxf που υποβάλουμε στο κτηματολόγιο. Είναι πιο απλό στην λειτουργία του από αυτό που συστήνει το κτηματολόγιο .
 5. basgoud

  HashGenerator

  Αυτό το κάνει οταν το έχεις ανοικτό στο ΚΑΝΤ. το κλείνεις το αρχείο.
 6. Version 1.0

  6,045 downloads

  Η απόφαση του ΙΚΑ για το νέο τρόπο υπολογισμού των ημερομισθίων στα ιδιωτικά έργα. Ανέβηκε σε δύο φορμάτ αρχείων, PDF DOC. Υπάρχουν και σε νέα Συμπεριλαμβάνονται και τα νέα έντυπα μέσα στην απόφαση. Επίσης ανεβάζω και τους πίνακες σε αυτόνομα αρχεία προς διευκόλυνση των συναδέλφων.
 7. Version 1,00

  380 downloads

  Ταχυδρομικοί κώδικες όλης της Ελλάδας με εγκατάταση του προγράμματος. Είναι λίγο ποιο εύχρηστο από παλαιότερη ανάρτηση μου.
 8. Version 1.00

  656 downloads

  Ο πίνακας τιμών εργασιών οικοδομικών έργων 2017 σε αρχείο xls.
 9. Version

  1,962 downloads

  Φύλλα υπολογισμού αντικειμενικών όλες για τις ακόλουθες περιπτώσεις: 1 Υπολογισμός αξίας ακινήτου (Κατοικία ή Διαμέρισμα) 2 Υπολογισμός αξίας ακινήτου (Επαγγελματική στέγη) 3 Υπολογισμός αξίας ακινήτου (Οικοπέδου) 4 Υπολογισμός αξίας ακινήτου (Αποθήκες) 5 Υπολογισμός αξίας ακινήτου (Θέση Σταύθμευσης Αυτοκινήτου) Κ1 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Κατοικία πλην Μονοκατοικίας) Κ2 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Μονοκατοικία) Κ3 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Κτίρια Γραφείων Καταστημάτων Επαγγελματική Στέγη) Κ4 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Σταθμοί Αυτοκινήτων Βιομηχανικά-Βιοτεχνικά Κτίρια) Κ5 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Γεωργικά Κτηνοτροφικά Κτίρια - Αποθήκες) Κ6 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Ξενοδοχεία & Γενικά Τουριστικές Εγκαταστάσεις Νοσιλευτήρια & Ευαγή Ιδρύματα) Κ7 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Εκπαιδευτήρια) Κ8 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Αθλητικές Εγκαταστάσεις) Κ9 Υπολογισμός αξίας κτίσματος (Κτίρια που δεν μπορούν να υπαχθούν στις κατηγορίες Κ1 ως Κ8 )
 10. Version 1,0

  1,969 downloads

  Συλλογή από καναπέδες και πολυθρόνες σε κάτοψη και όψη καθώς επίσης και σε συνδυασμού μεταξύ τους.
 11. basgoud

  Hash reg

  Είναι λίγο πιο μπελαλίδικα η αντιγραφή και επικόληση σε σχέση με το HashGenerator. To κάνει και το απλό dos prompt στα windows. Αν μπορεί να γραφτεί απευθείας σε ένα αρχείο κειμένου, το οποίο θα γίνει μετά το pdf για την υπογραφή θα ήταν το καλύτερο.
 12. Version 1.0.0

  357 downloads

  Στις 25/5 η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανέβασε τα πρότυπα αρχεία xlsx, τα οποία πρέπει να συμπληρώνουμε. Το πρώτο αρχείο πρέπει να συμπληρώνεται από όλους (ΑΡΧΕΊΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ-ΕΚΤΕΛΟΎΝΤΕΣ-TEMPLATE), δηλαδή όλες τις επιχειρήσεις ενώ το δεύτερο μόνο από όσες επιχειρήσεις απαιτείται να έχουν υπεύθυνο ασφαλείας δεδομένων (ΑΡΧΕΊΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ-ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ-TEMPLATE), δηλαδή μεγάλες επιχειρήσεις. Το software με το οποίο γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων πρέπει να είναι νόμιμο όχι σπασμένο.
 13. basgoud

  HashGenerator

  Αφορά όσους ανεβάζουμε τοπογραφικά. Υπολογίζει το hash code στα dxf αρχεία που ανεβάζουμε ώστε να δημιουργήσουμε το pdf που υπογράφουμε. Δες την φωτογραφία, απλά ανοίγεις το αρχείο dxf, πατά το πλήκτρο υπολογισμού και με δεξί κλικ πάνω SHA512 αντιγράφουμε τον κωδικό που χρειαζόμαστε για το pdf. Νομίζω ότι για το κάνεις χειροκίνητα είναι ότι απλούστερο.
 14. basgoud

  HashGenerator

  Ξέχασα να γράψω ότι προσθέτει μια επιλογή στο μενού που δημιουργείται με το δεξί κλικ πάνω στο αρχείο για τον υπολογισμό του hash code.
 15. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μάικλ στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Φλόριντα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξαφανίστηκε μία ολόκληρη πόλη. Ο λόγος για τη Mexico Beach στη Φλόριντα όπου τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μαρίνα δεν υπάρχει πια, τα αγκυροβόλια καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ενδεικτικό για τις καταστροφές στη Mexico City είναι το βίντεο με αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA): Μόνο ένα σπίτι παραλιακά υπέστη υλικές ζημιές ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν. Πρόκειται για το τριώροφο «Παλάτι της Άμμου». Ο τυφώνας Μάικλ κατέστρεψε το ισόγειο και τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, έσπασε μερικά παράθυρα ενώ προκάλεσε και μικρές υλικές ζημιές σε ένα από τα μπάνια. «Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα μήνα. Αλλά οι γείτονες, δεν ξέρω. Υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ράσελ Κινγκ. Το «Παλάτι της Άμμου» ήταν το μοναδικό σπίτι παραλιακά που άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα Ο 68χρονος Κινγκ είναι δικηγόρος και ζει στο Κλίβελαντ, ενώ το «Παλάτι της Άμμου» είτε το επισκέπτεται για διακοπές με την οικογένειά του είτε το νοικιάζει. Όπως όλοι οι κάτοικοι στη Mexico Beach, έτσι και ο Κινγκ, δεν προέβλεψαν πως ο «Μάικλ» θα περνούσε ακριβώς μέσα από την πόλη, διότι, οι τυφώνες συνήθως κατευθύνονται προς το Κανκούν του Μεξικό και όχι προς τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και τα περισσότερα σπίτια ήταν χτισμένα από τη δεκαετία του '70 με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Ο 68χρονος δικηγόρος δηλώνει πως ο λόγος που το «Παλάτι της Άμμου» άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα είναι πως σκέφτηκε να χτίσει ένα σπίτι που αντέχει σε ανέμους 250 χλμ την ώρα, καθώς οι τυφώνες είναι πλέον πολύ πιο ισχυροί. Η αξία του σπιτιού σύμφωνα με τους Times ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Έχει χτιστεί με ενισχυμένο μπετόν αρμέ ενώ είναι υπερυψωμένο προκειμένου η θάλασσα να περάσει από κάτω και όχι από μέσα σε περίπτωση σφοδρής πλημμύρας. «Χτίσαμε ένα σπίτι για να αντέξει σε μεγάλο τυφώνα. Απλά δεν ξέραμε ότι ο μεγάλος τυφώνας θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Κινγκ επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή είναι η κύρια αιτία για την εκδήλωση τόσο ισχυρών τυφώνων. «Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και οι τυφώνες γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους τυφώνες στη Φλόριντα. Όσοι ζουν στις ακτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», καταλήγει ο Κινγκ. View full είδηση
 16. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μάικλ στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Φλόριντα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξαφανίστηκε μία ολόκληρη πόλη. Ο λόγος για τη Mexico Beach στη Φλόριντα όπου τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μαρίνα δεν υπάρχει πια, τα αγκυροβόλια καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ενδεικτικό για τις καταστροφές στη Mexico City είναι το βίντεο με αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA): Μόνο ένα σπίτι παραλιακά υπέστη υλικές ζημιές ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν. Πρόκειται για το τριώροφο «Παλάτι της Άμμου». Ο τυφώνας Μάικλ κατέστρεψε το ισόγειο και τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, έσπασε μερικά παράθυρα ενώ προκάλεσε και μικρές υλικές ζημιές σε ένα από τα μπάνια. «Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα μήνα. Αλλά οι γείτονες, δεν ξέρω. Υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ράσελ Κινγκ. Το «Παλάτι της Άμμου» ήταν το μοναδικό σπίτι παραλιακά που άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα Ο 68χρονος Κινγκ είναι δικηγόρος και ζει στο Κλίβελαντ, ενώ το «Παλάτι της Άμμου» είτε το επισκέπτεται για διακοπές με την οικογένειά του είτε το νοικιάζει. Όπως όλοι οι κάτοικοι στη Mexico Beach, έτσι και ο Κινγκ, δεν προέβλεψαν πως ο «Μάικλ» θα περνούσε ακριβώς μέσα από την πόλη, διότι, οι τυφώνες συνήθως κατευθύνονται προς το Κανκούν του Μεξικό και όχι προς τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και τα περισσότερα σπίτια ήταν χτισμένα από τη δεκαετία του '70 με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Ο 68χρονος δικηγόρος δηλώνει πως ο λόγος που το «Παλάτι της Άμμου» άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα είναι πως σκέφτηκε να χτίσει ένα σπίτι που αντέχει σε ανέμους 250 χλμ την ώρα, καθώς οι τυφώνες είναι πλέον πολύ πιο ισχυροί. Η αξία του σπιτιού σύμφωνα με τους Times ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Έχει χτιστεί με ενισχυμένο μπετόν αρμέ ενώ είναι υπερυψωμένο προκειμένου η θάλασσα να περάσει από κάτω και όχι από μέσα σε περίπτωση σφοδρής πλημμύρας. «Χτίσαμε ένα σπίτι για να αντέξει σε μεγάλο τυφώνα. Απλά δεν ξέραμε ότι ο μεγάλος τυφώνας θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Κινγκ επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή είναι η κύρια αιτία για την εκδήλωση τόσο ισχυρών τυφώνων. «Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και οι τυφώνες γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους τυφώνες στη Φλόριντα. Όσοι ζουν στις ακτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», καταλήγει ο Κινγκ.
 17. Version 1.0

  703 downloads

  Βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες για την χρήση του λογισμικού για την έκδοση οικοδομικών αδειών από το ΤΕΕ Αθήνας.
 18. basgoud

  ΔΕΔΟΤΑ_02

  Version 1.1

  3,101 downloads

  Ένα ακόμα αρχείο για τον υπολογισμό Δ.Ε.Δο.Τ.Α. Η δουλειά έγινε πάνω στην εργασία του συναδέλφου can62. Όλες οι σημειώσεις και διευκρινήσεις έγινα σχόλια στα αντίστοιχα κελλιά γιατί είναι δύσκολο να ψάχνεις μεσα στο φύλλο εργασίας. Αυτοματοποίησα την μετάβαση μεταξύ των φύλλων εργασίας Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι ότι δημιουργήτε αυτόματα βάση δεδομένων όλων των Δελτίων μέσα στο ίδιο αρχείο, από την οποία μπορούμε να ανασήρουμε όποιο Δελτίο θέλουμε να το τροποποιήσουμε και να το αποθηκεύσουμε. Δηλαδή θα έχουμε όλα τα Δελτία σε ένα αρχείο. Μπορούμε να πάρουμε ένα προηγούμενο Δελτίο να άλλάξουμε ότι θέλουμε και να το αποθηκεύσουμε ως νέα εγγραφή. Ο κώδικας των εντολών και όλα είναι ανοικτά δεν υπάρχουν κωδικοί προστασίας. Δεκτή κριτική και ιδέες για την εξέλιξη του.
 19. Ακριβώς έτσι είναι όπως το αναφέρει ο συνάδελφος, το αρχείο έχει μόνο τις στρώσεις με τα ονόματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Τα θέλουν έτσι για να ενημερώνουν την βάση δεδομένων, GIS εφαρμογή του κτηματολογίου. Διάβασε τι ελέγχει στις οντότητες ανά στρώση ώστε να τις έχει σωστά. Δηλαδή ποια πολύγραμμα είναι υποχρεωτικά κλειστά και ποια μπορεί να είναι ανοικτά. Επίσης που βάζουμε κείμενο.
 20. Κατέβασε το DXF του κτηματολογίου με τη διαστρωμάτωση (layers) και το κάνεις εισαγωγή στο αρχείο που δουλεύεις, έτσι το έκανα εγώ. Απλούστερο από το να τα γράψεις ένα ένα στρώμα.
 21. Καλησπέρα, προσπαθώ από χτες να μπω να υποβάλλω τοπογραφικά και είναι αδύνατον. Μόλις δώσω τους κωδικούς πέφτει το σύστημα, γνωρίζει κάποιος κάτι; Γνωρίζει κανείς γιατί όταν μπαίνω τώρα με τον Όπερα πέφτει:, Edge, Firefox work properly.
 22. Από το newsletter της Fibran μου ήρθε ενημέρωση για το νέο προϊόν της το FIBRANxps INCLINE θερμομόνωση και κλίση δαπέδου ταυτόχρονα. Στέλνεις την κάτοψη της πλάκας με τις ρύσεις και στέλνουν τις πλάκες του θερμομονωτικού με το σχέδιο τοποθέτησης τους. Φαίνεται ενδιαφέρουσα τεχνική, μπορεί κάποιος συνάδελφος που το έχει εφαρμόσει σε κατασκευή να μεταφέρει την εμπειρία του στο forum.
 23. Από δήμο για να πληρωθώ μου έδωσαν να υπογράψω την συνημμένη δήλωση συγκατάθεσης για την χρήση προσωπικών δεδομένων. Στην προτελευταία παράγραφο αναφέρει: "Εισφέρω και δηλώνω ρητά και ανεπιφύλακτα τη συγκατάθεση μου στην κατοχή εγγράφων που εμπεριέχουν προσωπικά μου δεδομένα από το ως άνω Ν.Π.Δ.Δ., παραιτούμενος/η σαφώς και ενσυνειδήτως της αξίωσης λήψης παντός μέτρου ηλεκτρονικής, φυσικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής προστασίας των ηλεκτρονικών και φυσικών αρχείων, εγγράφων που τηρεί και κατέχει το ως άνω Ν.Π.Δ.Δ. για λογαριασμό μου, τα οποία εμπεριέχουν τα προσωπικά μου δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων και υπερευαίσθητων κατά τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GPDR)." Η παράγραφος αυτή είναι σύννομη και ακολουθεί το πνεύμα του κανονισμού ή είναι εντελώς αυθαίρετη. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.docx
 24. basgoud

  ΣΑΥ-ΦΑΥ

  Version 2.00

  6,901 downloads

  ΣΑΥ και ΦΑΥ σε αρχείο .xls και σε αρχείο .doc
 25. basgoud

  KENAK Freeware

  Τότε μελέτησε το σε βάθος για να το κατανοήσεις καλύτερα. Καλή Εργασία.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.