Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

basgoud

Core Members
  • Περιεχόμενα

    437
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

basgoud last won the day on Ιούνιος 5 2020

basgoud had the most liked content!

8 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Skype
    vasileios.goudis

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μάνη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.533 profile views

basgoud's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

129

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ψάχνω να βρω τις εγκυκλίους 117/1982 και 124/1982. Από την αναζήτηση στον διαδίκτυο δεν τα βρήκα. Τα έχει κάποιος συνάδελφος να τα ανεβάσει;
  2. Συμφωνώ, τα shp τα διαβάζει στην απλή του έκδοση το ProjeCAD που ειναι απλό σχεδιαστικό, αυτό χρησιμοποιώ. Το QGIS το είχα εγκαταστήσει αλλά δεν μπόρεσα να κάνω πράγματα με αυτό. Όταν αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου θα το ξαναεγκαταστήσω.
  3. Μπορείς καταχώρησε δεδομένα στο τοπογραφικό για να ενεργοποιηθεί
  4. Συνάδελφε κάνε ένα viva wallet και πάρε εισητήριο για καμιά παράσταση
  5. basgoud

    TimesZonis_2020.pdf

    Για την εφαρμογή των ρυθμίσεων εφαρμόζονται οι ΤΖ του 2011, οι οποίες στην περιοχή μου είναι μικρότερες από αυτές του πίνακα.
  6. Version 1.0.0

    1.247 downloads

    Οι τιμές ζώνης των όλων πόλεων και οικισμών σε αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο. Μπορεί να γίνει αναζήτηση μέσα στο Pdf.
  7. basgoud

    KENAK Freeware

    Ενδιαφόραι για να συνδράμω, ειδικά για το τμημα των τοπογραφικών. Έχω κάνει κάποια δουλειά στο Excel με VBA, μελετώντας πως έχετε κάνει την εργασιά για το ΚΕΝΑΚ να κάνω κάτι για τοπογραφικά. Στο τώρα παρακολουθώ βιντεομαθήματα sql, php, html και Javascript. Στο Github έχω το ίδιο όνομα χρήστη με το φόρουμ (basgoud).
  8. Συγνώμη θα πρέπει να έχει επιλέξει την περιοχή που σε ενδιαφέρει πρώτα. Μετά θα δεις στην πρώτη γραμμή τα τριγωνάκια στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού. Πατά το τριγωνάκι και βγάζει την λίστα των τιμών που έχει η στήλη. Απενεργοποιείς αυτές που θέλεις να κρυφτούν. Το ίδιο πράγμα είναι, απλά σου είπα απευθείας την συντόμευση. Καληνύχτα.
  9. Το έχω κάνεί αν θέλω να πειράξω κάποιες ποσότητες της αναλυτικής προμέτρησης ή για στρογγύλευση. Τώρα για το κρύψιμο των γραμμών, να το κάνει με το ctrl+alt+l και κάνει πίνακα για να κρύβεις τις γραμμές με βάση τις τιμές. Το έκανα στο αρχείο που μου έστειλες να δεις πως δουλεύει. APE_PROMETRHSEIS_V1.xls
  10. Δεν σε παρεξήγησα συνάδελφε, απλά οι υπολογιστές θέλουν υπομονή και κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Εγώ ακόμα μαθαίνω και θα μαθαίνω. Οι υπολογιστές στην λογική τους είναι απλοί, έως και απλοϊκοί. Καλή δουλειά. Πολύ ενδιαφέρον το μότο σου.
  11. Στον αρχείο που έχω ανεβάσει όταν έχουμε πλεονασματικές ποσότητες που χαλάνε τους ελέγχους 20%, βάζεις καρφωτά τιμές στα κίτρινα κελιά δίπλα από τον ΑΠΕ όπου απαιτέιται. Τότε ο λαμβάνει υπόψη την τιμή που βάζεις χειροκίνητα και όχι αυτή από την αναλυτική προμέτρηση. Το budge0 αντιστοιχεί στον προϋπολογιμό μελέτης, msrment0 αντιστοιχεί στην προμέτρηση για την σύνταξη του ΑΠΕ. Οι τιμές μεταφέρονται αυτόματα με vlookup στον ΑΠΕ. Κάνει εισαγωγή γραμμών όταν έχει νέες τιμές. Έχω τρία χρόνια να κάνω αυτή την δουλειά, λογαριασμούς και ΑΠΕ. Υ.Γ. Αν το αρχειό αυτό είναι χαοτικό, έχω να σου δείξω αυτό που κάνω τα τοπογραφικά και τα σχεδιάζει το excel in CAD, ;oπου συνδυάζονται 15-20 φύλλα εργασίας μαζί.
  12. Η διαδικασία γίνεται απλά επιλέγοντας την περιοχή που μας ενδιαφέρει, επιλέγω Δεδομένα -> Φίλτρο. Η πιο απλά ctl+atl+L. Από τα φίλτρα στην πάνω σειρά επιλέγουμε να μην εμφανίζενται, οι μηδενικές τιμές. Βιβλίο1.xlsx
  13. Γίνεται με VBA αυτοματοποιημένα η με πίνακοποίηση δεδομενων ως βάση δεδομένων ώστε να αποκρύπτεις τις μηδενικές τιμές. Ανέβασε ένα αρχείο παράδειγμα τι θέλεις να κάνεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.