Μετάβαση στο περιεχόμενο

kchatzim

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kchatzim's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η τσιμεντοκονία ρίχνετε με ειδικό μηχάνημα και με τη μηχανή του σοβά δεν μπορεί να γίνει. Σίγουρα θα βουλώσουν τα λάστιχα γιατί δεν έχει ασβέστη το μείγμα. Το μείγμα περιέχει χονδρή άμμο, τσιμέντο και νερό. Για ηχομόνωση δαπέδου αν θέλεις την πιο φτηνή και καλή λύση χρησιμοποίησε CELLU CUSHION (0.50/τ.μ.) (http://www.alto.gr/?pname=products_category&la=1&cat_id=254) το οποίο έχει πολύ καλά αποτελέσματα.
  2. alto 6.20*2.10 περίπου οι διαστάσεις. Υπολόγιζε 14€/m2 το φύλλο.
  3. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Σε αγροτεμάχιο το οποίο συνορεύει με ρέμα υπάρχουν δύο κτίσματα, το ένα νόμιμο (με άδεια αποθήκης γενικής χρήσης) και το άλλο αυθαίρετο. Για να γίνει αλλαγή χρήσης στο νόμιμο για υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρέπει να βγει άδεια κατεδαφίσεως για το παράνομο το οποίο είναι δίπλα στο ρέμα και έτσι δεν νομιμοποιείται με τίποτα. Ο πελάτης θέλει να διατηρήσει όμως το αυθαίρετο. Γίνεται να προχωρήσω κανονικά την αλλαγή χρήσης και την άδεια κατεδαφίσεως και μετά από 6 μήνες να δηλώσω απλά στο ΙΚΑ ότι τελικά δεν θέλω να το κατεδαφίσω; Υπάρχει πρόστιμο για το αυθαίρετο; Ευχαριστώ πολύ.
  4. Βρήκα όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αλλά χρειάζεται γεωλογική μελέτη (μελετητής κατ.21 του τμήματος Μελετητών Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) και Μ.Π.Ε. (από Μελετητή Α' Τάξης). Έχετε κάποιο πρότυπο ειδικά για γεωτρήσεις; Ξέρετε αν μπορώ να το υπογράψω εγώ; (δεν έχω μελετητικό πτυχίο - πολιτικός μηχανικός)
  5. Συνάδελφοι, Ανέλαβα την αδειοδότηση μίας γεώτρησης και τη νομιμοποίηση μίας άλλης. Διάβασα τη νομοθεσία αλλά σε κάποια πράγματα δεν έβγαλα άκρη. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα; Κάποιες οδηγίες θα βοηθούσαν πολύ. Ευχαριστώ.
  6. Οικοδομήθηκε από τον αποθανόντα δωρητή, ο οποίος συνέταξε περιουσιακή παροχή οριζοντίου ιδιοκτησίας το 1980 και παραχώρησε το αυθαίρετο στον δωρεοδόχο, ο οποίος με τη σειρά του προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και εξαίρεσαι από κατεδάφιση το διαμέρισμα το 1985.
  7. Ναι ΜΑΚΑΡ αυτό είναι το θέμα ότι το σύνολο της εξαιρεθήσας ιδιοκτησίας είναι καθ' υπέρβαση του Σ.Δ.
  8. Η νόμιμη οικοδομική άδεια έχει ημιυπόγειο, ισόγειο κατάστημα και Α' όροφος κατοικία (με προσάρτημα το μισό ημιυπόγειο). Η παράνομη προσθήκη αφορά κατοικία στον Β' όροφο με προσάρτημα το μισό υπόγειο. Να διευκρινήσω ότι η οριζόντια ιδιοκτησία συστάθηκε μετά την εξαίρεση κατεδάφισης.
  9. Ήθελα να ρωτήσω για ένα διαμέρισμα εντός σχεδίου πόλεως, το οποίο έχει εξαιρεθεί από κατεδάφιση, υπαγώμενο στο νόμο Τρίτση και στα συμβόλαια φαίνεται να έχει χιλιοστά στο οικόπεδο, όπως και τα εξ αρχής νόμιμα διαμερίσματα. Η οικοδομή (οριζόντια ιδιοκτησία) αποτελείται από τρεις ιδιοκτησίες η κάθε μία με διαφορετικό ιδιοκτήτη. Είναι νόμιμη η κατανομή ή μπορεί κάποιος από τους άλλους ιδιοκτήτες σε περίπτωση κατεδάφισης να αμφισβητίσει νομικά την κατανομή των χιλιοστών; Ευχαριστώ πολύ.
  10. Τα είδα τα συμβόλαια και δείχνουν καθαρά αγορά δύο χωριστών οικοπέδων. Δυστυχώς καταλήγω στο ότι υπήρξε παρατυπία και είναι καλύτερο να μην μπλέξω. Ευχαριστώ πολύ.
  11. Τα συμβόλαια είναι ξεχωριστά και ανήκουν σε δύο αδελφές. Σε προσθήκη ορόφου που έκανε η μία εμφανίζει κανονικά στα αρχιτεκτονικά τη διπλανή οικοδομή. Εγώ τώρα να κάνω νέο τοπογραφικό για την οριζόντια ιδιοκτησία και μετά όταν έρθει η ώρα της αδείας στα αρχιτεκτονικά τι θα δείξω;
  12. Αγαητοί Συνάδελφοι, Θα ήθελα τη συμβουλή κάποιου τοπογράφου στο παρακάτω πρόβλημα. Έχω τίτλους ιδιοκτησίας για δύο οικόπεδα τα οποία είναι μεν κολλητά αλλά έχουν ξεχωριστούς τίτλους ιδιοκτησίας. Κάποιοα στιγμή με κοινή οικοδομική άδεια χτίσανε δίχως κάποια συμβολαιογραφική πράξη (οριζόντια ή συννένωση) και το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας δείχνει ένα ενιαίο οικόπεδο και όχι δύο χωριστά. Απ' ότι γνωρίζω δεν μπορείς να βγάλεις κοινή οικοδομική άδεια (κοινό κλιμακοστάσιο έχουν) σε δύο διαφορετικά οικόπεδα. Ήρθαν σε μένα για να βγάλω την οικοδομική άδεια για το υπόλοιπο δόμησης που υπάρχει και τους είπα να κάνουμε πρώτα μία οριζόντια ιδιοκτησία και τότε ανακάλυψα το κενό. Κάποια συμβουλή; Μήπως γίνεται να εκδόσεις κοινή οικ. άδεια και δεν το ξέρω;
  13. Έκανα αίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για Μεταπτυχιακό (Διαχείρηση Τεχνικών Έργων) και έγινα δεκτός. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ο οποίος το χει τελιώσει να ρωτήσω κάποια πράγματα; Ευχαριστώ.
  14. Ευχαριστώ πολύ, σορρυ απλά πρώτη φορά κάνω αρχιτεκτονικά!
  15. Υπάρχει κάποιο εξελάκι για φωτισμό αερισμό ή κάποιο πρότυπο; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.