Jump to content

danaikaterina

Συντονιστής
 • Content Count

  2,848
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

danaikaterina last won the day on October 8 2020

danaikaterina had the most liked content!

Community Reputation

1,060 Άριστη

About danaikaterina

 • Rank
  Συντονίστρια

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,330 profile views
 1. Ναι αλλά αυτό δεν σε απασχολεί διότι όπως σου είπε και ο συνάδελφος παραπάνω εφόσον είσαι κατηγορία 1 το πρόστιμο δεν αλλάζει. (Επίσης εδω που τα λέμε και να άλλαζε το πρόστιμο επίσης δεν απασχολεί εσένα αλλά τον ιδιοκτήτη. Εσένα αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι μόνο να κάνεις σωστά τη δουλειά σου)
 2. Προφανώς το περίγραμμα δεν μπορείς να το βάλεις όπου θέλεις αλλά εκεί που στην πραγματικότητα είναι. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "θα χάσεις" 24τ.μ από τη δόμηση. Τα αυθαίρετα τετραγωνικά είναι αυτά που δεν προβλέπονται στην άδεια. Η τελική πραγματοποιούμενη δόμηση θα είναι η υφιστάμενη, νόμιμη και τακτοποιημένη.
 3. Θα βάλεις το υφιστάμενο περίγραμμα πάνω στο περίγραμμα της άδειας. Τυχόν τμήματα που δεν κατασκευάστηκαν δε σε απασχολούν. Ότι εξέχει από το περίγραμμα της άδειας είναι αυθαίρετο.
 4. Όχι, προφανώς δεν πρέπει να φέρνετε να μετράτε κάθε χρόνο. Αλλά από τότε που εσείς τα θεωρείτε "τακτοποιημένα" έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια! Μετά από 50 χρόνια ε ναι πρέπει να φέρετε κάποιον επαγγελματία να μετρήσει και να μελετήσει τα στοιχεία ώστε και εσείς πλέον να ξέρετε τι συμβαίνει. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τους συναδέλφους.
 5. Σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρχει παρέκκλιση σε σχέση με την οικοδομική άδεια υπάρχει αυθαιρεσία. Από τη στιγμή που δεν παραβιάζονται όμως τα πολεοδομικά μεγέθη θα υπολογιστεί όπως σωστά είπες με λοιπή παράβαση.
 6. Τι περίεργη περίπτωση είναι αυτή; Βασικά το περίεργο είναι γιατί να θέλουν να κάνουν υποβάθμιση της στάθμης σε σχέση με αυτή του δρόμου; Προφανώς αφού βγήκε η άδεια κατάλαβαν ότι ήταν σαχλαμάρα και τοποθέτησαν το κτίριο στη στάθμη του δρόμου. Εφόσον μιλάμε για ισόγειο κτίριο και στις 2 περιπτώσεις και δεν υπάρχει υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής εγώ θα συμπεριλάμβανα την αλλαγή αυτή στον αναλυτικό προϋπολογισμό.
 7. Φυσικά και υπάρχει παράβαση αλλά θα πρέπει να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για να σου πούμε τον τρόπο υπολογισμού
 8. Καλώς η κακώς οι διαχειριστές δεν μπορούν ούτε είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν σε βάθος όλα τα αντικείμενα του επαγγέλματος ώστε να μπορούν να διορθώνουν τυχόν λανθασμένες ή παραπλανητικές όπως λέτε αναρτήσεις. Αυτό επαφίεται σε όλους εξίσου τους συμμετέχοντες του φόρουμ οι οποίοι οφείλουν αρχικά ως σωστοί επαγγελματίες να είναι βέβαιοι για οτιδήποτε οι ίδιοι αναρτούν. Επιπλέον καθένας ο οποίος έχει γνώση επί κάποιου θέματος μπορεί να απαντήσει με επιχειρήματα ή ακόμη με παραθέσεις επίσημων κειμένων σε οποιαδήποτε λανθασμένη, ελλιπή ή παραπλανητική ανάρτηση ώστε να βοηθήσει όλους τους συμμετέχ
 9. Νομίζω πως το όλο θέμα το προσεγγίζεις λάθος εξ' αρχής. Καταλαβαίνω ότι πιθανόν έχεις τους λόγους σου να βιάζεσαι αλλά καλό είναι αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την αγορά ενός ακινήτου, άρα και την επένδυση ενός σημαντικού ποσού να μην παίρνονται έτσι εύκολα. Για το συγκεκριμένο που ρωτάς δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σου δώσει υπεύθυνη απάντηση χωρίς να έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του. Επίσημη απάντηση από την πολεοδομία αποκλείεται να λάβεις στο χρονικό διάστημα που θέλεις πόσο μάλλον πριν τα Χριστούγεννα και εν μέσω πανδημίας που για απλά αιτήματα κλείνονται ραντεβού τουλάχιστον ένα
 10. Ναι. Εφόσον δεν εκδόθηκε Άδεια Δόμησης και η Έγκριση Δόμησης έληξε, δεν έχει καμία ισχύ.
 11. Μήπως απλώς ο χώρος αυτός έκλεισε με τα υαλότουβλα μεταγενέστερα;
 12. Συμφωνώ με την ΥΔΟΜ και με το Δημήτρη. Αυτό που αναφέρεις δεν είναι επισκευή όψεων είναι εξ΄ ολοκλήρου αντικατάσταση οργανισμού πλήρωσης. Αν έχω ένα νομίμως υφιστάμενο κτίριο και γκρεμίσω τους τοίχους και τους ξαναχτίσω έχω ένα νέο αυθαίρετο.
 13. Ναι αλλά πρέπει να το κάνει ακριβώς όπως λες. 15 φορές από 50 ευρώ και μια 60. Ο κάθε κωδικός πληρωμής είναι συνδεδεμένος με το ποσό. Δεν μπορεί να βάλει πχ 200 ευρώ με αυτόν τον κωδικό πληρωμής επειδή θέλει να πληρώσει 4 δόσεις. Πρέπει να κάνει την ίδια συναλλαγή 4 φορές από 50 ευρώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.