Jump to content

danaikaterina

Συντονιστής
 • Content Count

  2,405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

danaikaterina last won the day on December 27 2018

danaikaterina had the most liked content!

Community Reputation

841 Εξαιρετική

About danaikaterina

 • Rank
  Συντονίστρια

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,570 profile views
 1. Ας ξεκινήσουμε από το εξής θετικό. Η σύσταση λες ότι έγινε το 1989 όπου επιτρεπόταν ακόμη η σύσταση καθέτων εκτός σχεδίου όποτε ας θεωρήσουμε ότι τουλάχιστον η σύσταση είναι καλώς καμωμένη. Ωστόσο, η σύσταση καθέτου δεν συνεπάγεται κατάτμηση του αγροτεμαχίου, όπερ σημαίνει ότι κατά την έκδοση άδειας ορθώς θα πρέπει να αποτυπώνεται ολόκληρο το αγροτεμάχιο στο οποίο θα φαίνονται όμως τα όρια μεταξύ των ιδιοκτησιών και τα μεγέθη δόμησης θα υπολογίζονται με βάση τα ποσοστά που αναλογούν στην κάθετη που πρόκειται να δομηθεί. Ο δε αιτών την άδεια θα είναι προφανώς ο ιδιοκτήτης της προς δόμηση κάθετης αφού του επιτρέπεται να δομήσει την ανεξάρτητη ιδιοκτησία του χωρίς συναίνεση. Δεν μας λές η 1η άδεια του 1989 τι αφορούσε και σε ποιά τμήματα? Σε αυτά που αγόρασε ο πελάτης σου ή σε άλλα? Στη δεύτερη άδεια φαίνονταν ως υφιστάμενα αυτά που προέβλεπε η 1η ή όχι? Πως υπολογίζονταν τα επιτρεπόμενα μεγέθη δόμησης?
 2. Ο νόμος λέει ότι οι νομιμοποιήσεις υπάγονται στην κατηγορία 2 όταν απαιτείται αυτοψία. Τώρα για το πότε απαιτείται αυτοψία είναι μεγάλη κουβέντα που δυστυχώς δεν έχει απόλυτη απάντηση. Το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα εδώ. Σε κάθε περίπτωση ειδικά όταν πρόκειται για νομιμοποίηση καλό θα ήταν να προηγείται συνεννόηση με την αρμόδια ΥΔΟΜ.
 3. Τυπική είναι. Ελέγχουν απλά ότι ανέβασες στο σύστημα την άδεια νομιμοποίησης που έχει εκδοθεί και ότι αυτή είναι έγκυρη και στο προωθούν σε οριστική άμεσα. Ίσως και εντός ημέρας.
 4. Πως θα το κάνεις αυτό και μάλιστα δεδομένου ότι είναι πανεύκολο να αποδειχτεί ότι η στέγη δεν προϋπήρχε του 2011; Θα τακτοποιήσεις το ακίνητο ως έχει και μετά θα εκδώσεις την άδεια που απαιτείται ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να υλοποιήσεις.
 5. Δυστυχώς η φορολογία, το κτηματολόγιο, ο κτιριοδομικός, η προσμέτρηση ή μη στο συντελεστή δόμησης, και τα αυθαίρετα δεν αντιμετωπίζουν τους χώρους με τον ίδιο τρόπο και αυτό δημιουργεί πολλές φορές προβληματα. Εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Συγκεκριμένα για την τακτοποίηση, ο νόμος μιλάει για "χώρους μειωτικού συντελεστή" και λέει πχ ότι λαμβάνουν μειωτικό συντελεστή χώροι σε υπόγειες στάθμες χωρίς να εξετάζει τη χρήση. Επομένως το αν χρησιμοποιήθηκε η όχι μειωτικός συντελεστής κατά την τακτοποίηση ενός υπογείου (ορθά ή όχι δεν γνωρίζουμε) δεν σχετίζεται απαραίτητα με το πως πρέπει να δηλώνεται σε όλα τα υπόλοιπα.
 6. Η ΥΔΟΜ δεν ελέγχει ούτε το ΣΔΑ ούτε τι ποσότητες παραδίδεις. Την ενδιαφέρει μόνο ότι συνεργάστηκες με εγκεκριμένο φορέα διαχείρισης και τους παρέδωσες τα όσα απόβλητα προέκυψαν στο έργο που προφανώς δεν μπορείς να ξέρεις πόσα θα είναι εξ αρχής. Εκτός σου λέω αν οι ποσότητες που θα γράψεις ή/και θα παραδώσεις είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας Πιθανότατα μπορείς να ενημερώσεις το φάκελο αλλά θεωρώ πως δεν έχει κανένα νόημα. Όπως ξαναείπα το ίδιο το ΣΔΑ γράφει ότι είναι εκτίμηση των ποσοτήτων που θα προκύψουν
 7. Μα δεν είπα σε καμια περίπτωση ότι έχουν δικαίωμα να σου τα αλλάζουν όπως θέλουν. Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τέτοια εταιρία, ποτέ δεν μου ζήτησαν προμετρήσεις, ούτε και έκανα ποτέ αναλυτική προμέτρηση εδώ που τα λέμε αλλά χονδρική εκτίμηση γιατί όπως σου είπα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μια τάξη μεγέθους γιατί η πληρωμή γίνεται με βάση αυτά που παραδίδεις. Γι αυτο και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να τις ελέγχει ο οποιοσδήποτε πέραν του βαθμού του να είναι κάπως ρεαλιστικές. Αρκει προφανώς να μην έχεις φοβερές ακρότητες, μην κάνεις δηλαδή σύμβαση για 500τόνους και παραδώσεις 50.
 8. Οι νομιμοποιήσεις δεν πάνε υποχρεωτικά στην κατηγορία 2. Ο νόμος λέει "σε περίπτωση που απαιτείται αυτοψία από ΥΔΟΜ". Αν δεν απαιτείται οι νομιμοποιησεις αντιμετωπίζονται ακριβώς όπως οι άδειες ανέγερσης κατά περίπτωση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου και των κατασκευών που ανεγείρονται (ή νομιμοποιούνται) δηλαδή. Τώρα το πότε απαιτείται αυτοψία είναι μεγάλη κουβέντα που με έχει απασχολήσει και προσωπικά χωρίς να έχω βρει σαφή απάντηση οπότε η λύση είναι να απευθυνθείς στην ΥΔΟΜ που ανήκει το έργο σου.
 9. Θεωρώ πως εμπίπτει σε εργασίες συντήρησης και χρήσης και υγιεινής για τις οποίες δεν απαιτείται άδεια αρκεί να μην χρησιμοποιηθούν ικριώματα
 10. Μίλησες μαζί τους και σου εξήγησαν το λόγο που έκαναν τις συγκεκριμένες διορθώσεις; Υπάρχει μεγάλη απόκλιση; Εμένα έχει τύχει να μου τις διορθώσουν στο 1ο ΣΔΑ που υπέβαλλά αλλά είχαν δίκιο διότι λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν τις είχα υπολογίσει σωστά (έγραφα κυβικά αντί για τόνους). Αυτοί γενικά έχουν καλή αντίληψη στον υπολογισμό των ποσοτήτων διότι αυτή είναι η δουλειά τους. Συζήτησέ το μαζί τους γιατί το να σου αλλάζουν τις ποσότητες χωρίς αιτιολόγηση δεν μου φαίνεται λογικό. Όπως και να χει δεν έχει κανένα νόημα μια τέτοια διαμάχη διότι το ΣΔΑ αποτελεί μια αρχική προεκτίμηση των ποσοτήτων και η πληρωμή των ΑΕΚΚ γίνεται με βάση τις πραγματικές ποσότητες που θα προκύψουν τελικά στο έργο.
 11. Το άρθρο που αναφέρεις αφορά αλλαγή χρήσης εντός περιγράμματος κτιρίου. Εσύ έχεις προσθήκη κατ επέκταση στο ισόγειο. Υπολογίζεται κανονικά με υπέρβαση δόμησης
 12. Η λύση 1 που προτείνεις δεν είναι εφικτή διότι δεν μπορείς να έχεις 2 φύλλα κατηγορίας 1 Η λύση 2 δεν είναι εφικτή διότι δεν μπορείς να εκδόσεις άδεια κατεδάφισης πριν να τακτοποιήσεις τα αυθαίρετα
 13. Το πιο εύκολο είναι: Τα βάζεις όλα σε ένα φύλλο κατηγορία 1 και μετά βγάζεις έγκριση για κατεδάφιση αυθαιρέτου που έχει υπαχθεί στον 4495 σύμφωνα με το άρθρο 107.παρ5.β και κατεδαφίζεις αυτά που θέλεις
 14. Προφανώς δεν μπορείς να εκδόσεις καμία άδεια σε κτίριο που εξακολουθούν να υπάρχουν αυθαίρετα. Το άρθρο λέει να έχουν τακτοποιηθεί με οποιονδήποτε από τους νόμους οι αυθαιρεσίες και εξυπακούεται να μην υπάρχουν άλλες μη ρυθμισμένες
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.