Μετάβαση στο περιεχόμενο

danaikaterina

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  2.226
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  24

Φήμη στην κοινότητα

763 Εξαιρετική

8 Ακόλουθοι

Σχετικά danaikaterina

 • Κατάταξη:
  Συντονίστρια

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.185 profile views
 1. Η αυτό ή πρέπει να πάρεις απαλλακτικό αμοιβής από το ΤΕΕ. Δεν γνωρίζω προσωπικά τη διαδικασία αλλά απ'ότι είχα συζητήσει με συναδέλφους είναι πιο χρονοβόρα οπότε από τοτε που δεν υπάρχουν νόμιμες οι περισσότεροι απλά κόβουν κάτι μικρό για καθαρά τυπικούς λόγους.
 2. Κι εγώ αναρρωτιέμαι. Η υπαγωγή αρκεί για τη σύνδεση όταν μιλάμε για εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο. Αν έχεις μια ανοιχτή άδεια για οικοδομή και τακτοποιήσεις πχ έναν ημιυπαίθριο δεν αρκεί αυτό για να συνδεθείς, θες και θεωρημένη άδεια.
 3. Φυσικά μπορείς να την κάνεις κατευθείαν περαίωση και να τελειώνεις. Εγώ απλά είπα ότι δεν είναι υποχρεωτικό. Επειδή ακούμε πολλά κουλά τελευταία από μερικούς συμβολαιογράφους
 4. danaikaterina

  Ελεγκτές δόμησης

  Δεν υπάρχει πρόβλημα που θα κληθεί τώρα ο ελεγκτής εφόσον η άδεια είναι σε ισχύ. Θα πρέπει όμως πρώτα να ολοκληρωθεί η στέγη. Εκτός αν έχεις σκοπό να κάνεις μερική θεώρηση. Λογικά θέλει τον κωδικό ανάρτησης στη διαύγεια. Οι οικοδομικές άδειες αναρτούνται στη διαύγεια από το 2011. Ψάξτην με την ημερομηνία έκδοσης. Κανονικά όμως θα έπρεπε να αναγράφεται και πάνω στο στέλεχος της οικοδομικής άδειας.
 5. Γιατί μετά αν θέλεις να βγάλεις νέα άδεια δεν θα μπορείς, θα πρέπει να κάνεις αναθεώρηση. Γιατί να μην ξεμπερδεύεις με την παλιά άδεια τώρα που είναι πρόσφατη και είναι πιο εύκολο;
 6. ΕΕΜΚ για αλλλαγή χρήσης δεν υπάρχει. Ή απαιτείται οικοδομική άδεια ή ενημέρωση εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις μη μεταβολής (διάγραμμα κάλυψης, στατικά, ΗΜ). Διαβασε προσεκτικά το άρθρο 5 του ΝΟΚ
 7. Εφόσον δεν υπάρχουν χιλιοστά όπως λες και τα δικό μου δικό σου δικό του είναι στο μιλητό, έπρεπε να γίνει μια δήλωση για όλα σαν κοινόχρηστα. Μετά ας κάνουν τροποποίηση της σύστασης για να τα μοιράσουν.
 8. #ksteve Δεν μπορείς προφανώς να είσαι σίγουρος ότι τα έχει αναβάσει αλλά και δεν είναι δική σου δουλειά. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να σου προσκομίσει όλα τα στοιχεία της υπαγωγής που οφείλει να του έχει δώσει ο μηχανικός που την ανέλαβε. Εσύ θα ελέγξεις αυτά τα στοιχεία και εφόσον δεν διαπιστώσεις άλλες αυθαιρεσίες θα εκδόσεις μία βεβαίωση που θα λέει ότι υπήρχαν αυθαιρεσίες που ρυθμίστηκαν με την τάδε δήλωση. Εκτός από τη δική σου βεβαίωση η συμβολαιογράφος θα ζητήσει και την παλιά δήλωση υπαγωγής με τα σχέδια που τη συνοδεύουν και δήλωση του μηχανικού που την έκανε ότι αυτά είναι ταυτόσημα με αυτά που έχουν αναρτηθεί. #mechgiann Για την περαίωση πρέπει να έχει εξοφληθεί το πρόστιμο και να έχουν ανέβει όλα τα διακιολογητικά. Για την έκδοση βεβαίωσης και τη μεταβίβαση δεν απαιτείται περαίωση, αρκεί η οριστική υπαγωγή.
 9. Συμφωνώ. Αν η θέση είναι σύννομη σήμερα θα μπορούσες να τακτοποιήσεις τη μετατόπιση σαν κατηγορία 3. Ακόμη και να μήν ήταν όμως οριστική εξαίρεση θα έπαιρνες και άρα νομίμως υφιστάμενο. Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω πως σε επηρρεάζει αυτό στην έκδοση άδειας προσθήκης.
 10. Σύμφωνα με το νόμο και όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ: Μπορείς να κάνεις ξεχωριστή υπαγωγή ανά ιδιοκτησία (το πιο βολικό για αυθαιρεσίες ξεκάθαρα εντός της ιδιοκτησίας) Μπορείς να κάνεις υπαγωγή για ολόκληρο κτίριο (δεν συνίσταται σε πολυκατοικίες με πολλούς ιδιοκτήτες, συνίσταται σε οικογενειακές οικοδομές και σε περιπτώσεις που οι αυθαιρεσίες δεν επιμερίζονται ξεκάθαρα σε ιδιοκτησίες πχ μετατόπιση κτιρίου, υπέρβαση ύψους, διαμερισματώσεις, όψεις κλπ) Ίσως μπορείς να κάνεις κοινή δήλωση για παραπάνω της μιας ιδιοκτησίας του ίδιου ιδιοκτήτη. Εκεί θελει μεγάλη προσοχή με τον υπολογισμό των ποσοστών υπέρβασης (δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση) Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κοινή δήλωση για κάποιες ιδιοκτησίες διαφορετικών ιδιοκτητών
 11. Η υπαγωγή αφορά ολόκληρο το κτίριο; (αυτή είναι η καλύτερη αντιμετώπιση σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους). Αν ναι τότε θα χρεώσεις μια φορά την υπέρβαση ύψους στα τετραγωνικά της κάτοψης.
 12. Συμφωνώ ως προς την αντιμετώπιση, όμως το πρόβλημα είναι ότι αν δεν εισάγεις μηχανολόγο στην ομάδα έργου το πεδίο της τεχνικής έκθεσης ΗΜ είναι απενεργοποιημένο και δεν μπορείς να ανεβάσεις σαν αρχείο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Θα φαίνεται λοιπόν στη δήλωση ότι υπολείπεται ένα αρχείο. Δυστυχώς είναι αυτή η χαζομαρα του συστήματος.
 13. danaikaterina

  Πρόβλημα Νέας παροχής από ΕΥΔΑΠ

  Κάτι δεν πάει καθόλου καλά έδω. Για να τακτοποιήσεις αυθαίρετες κατασκευές σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει αυτές να έχουν υλοποιηθεί πριν το 2011. Εσύ μας λες ότι βγήκε άδεια το 2012, μετά ο θείος σου αγόρασε το σπίτι, μετά έκανε αυθαιρεσίες, μετά το κλήρονόμησες εσύ και τις τακτοποίησες! Υποθέτω ότι ο θείος σου όταν αγόρασε το διαμέρισμα εκάνε το μέγα λάθος να μην βάλει μηχανικό να το ελέγξει κάτι που θα τον είχε προστατεύσει από όλα αυτά και θα τον είχε οδηγήσει είτε να τους υποχρεώσει να τα διορθώσουν είτε να επιλέξει ένα άλλο νόμιμο διαμέρισμα. Ρωτώ λοιπόν: Όταν ο θείος σου αγόρασε το διαμέρισμα δεν υπήρχε καμία αυθαιρεσία; Ποιος μηχανικός έδωσε βεβαίωση νομιμότητας για να γίνει το συμβόλαιο; Και όσο καιρό το είχε ήταν χωρίς νερό; Εσύ πως ακριβώς τακτοποίησες αυθαιρεσίες μετά το 2011; Όπως σωστά είπαν οι συνάδελφοι για να κλείσει μια άδεια και να συνδεθεί με τα δίκτυα πρέπει μεταξύ άλλων να έχουν καταβληθεί οι αμοιβές επίβλεψης. Αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης σας λέει ότι τις έχει καταβάλει να του ζητήσετε τα παραστατικά. Τέλος καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να πουλήσετε το διαμέρισμα και έχετε δίκιο αλλά αν ξεκινήσατε έτσι σκεφτείτε ότι και η συνέχεια της συγκατοίκησής σας δεν θα είναι ευχάριστη.
 14. #kakallia Επιλέγεις εσύ με δική σου ευθύνη ποιές εγκρίσεις απαιτούνται και τις ανεβάζεις. Η έγκριση ΥΠΕΝ που σου λένε δεν καταλαβαίνω τι είναι. Γιατί δε ρωτάς τη πολεοδομία που στο είπε; #jedi.Yannis Δεν υπάρχει ηλεκτρονική διαδικασία για τα συμβούλια αρχιτεκτονικής απ' όσο γνωρίζω. Καταθέτεις κλάσσικά έντυπα, σκανάρεις, ανεβάζεις. Αν επιλέξεις οτι απαιτείται συμβούλιο λογικά δεν θα εκδοθεί η πράξη αν δεν το ανεβάσεις. Το να μην το επιλέξεις ενώ απαιτείται προφανώς δεν είναι ορθό. #antika 2 δηλώσεις θα ανεβάσεις. Στη μιά θα γράφει "εγώ ο τάδε ως ιδιοκτήτης του τάδε ακινήτου αναθέτω στον δείνα μηχανικό την εκπόνηση των μελετών/επίβλεψη/ηλεκτρονική διαχείριση στο σύστημα έκδοσης αδειών για το έργο μπλαμπλα". Στην άλλη θα γράφεις "εγώ ο δείνα μηχανικός αναλαμβάνω την εκπόνηση των μελετών/επίβλεψη/ηλεκτρονική διαχείριση στο σύστημα έκδοσης αδειών για το έργο μπλαμπλα"
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.