Jump to content

danaikaterina

Συντονιστής
 • Content Count

  2,477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

danaikaterina last won the day on March 15

danaikaterina had the most liked content!

Community Reputation

867 Εξαιρετική

About danaikaterina

 • Rank
  Συντονίστρια

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,702 profile views
 1. Όχι δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον. Απλά δήλώνεις όλες τις αυθαιρεσίες σαν να μην είχε γίνει τίποτε και μετά αφαιρείς όλα τα ποσά που έχουν πληρωθεί για οποιεσδήποτε από αυτές. Προφανώς δεν μπορείς να αφήσεις κάποιες απ έξω επιλεκτικά καί να αφαιρέσεις παρόλα αυτά πρόστιμα που τις αφορούν!!
 2. Μπορείς να βάλεις όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί αλλά προσοχή! Στη δήλωση του 4495 που θα κάνεις θα δηλώσεις ΟΛΕΣ τις αυθαίρετες κατασκευες που υπάρχουν στο ακίνητο και όχι επιλεκτικά! Από 3775, 3843 ολοκληρωμένες και ανολοκλήρωτες + όλες τις νέες αυθαιρεσίες που διαπιστώνεις. Θα υπολογιστεί λοιπόν ένα πρόστιμο για όλα συνολικά και μετά θα αφαιρέσεις όλα όσα έχει πληρώσει.
 3. Εαν δεν δηλωσεις υπάγεσαι στην χαμηλότερη βασική κατηγορία αυτομάτως όπως και έγινε. Η χαμηλότερη είναι αυτή των 220. Η κατηγορία που αφορά τους νέους είναι ειδική και έπρεπε να την επιλέξεις. Τώρα δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις εκ των υστέρων, Προσπάθησε πάλι να επικοινωνήσεις
 4. Ο όρος υπόστεγο είναι λίγο ασαφής και μπερδεύει γενικώς. Αν εννοείς στέγαστρο (δηλαδή ανοιχτό) τότε θα τα συμπεριλάβεις όλα σε έναν κοινό αναλυτικό προϋπολογισμό ανεξάρτητα από το προκήπιο. Το αναφέρεις απλά στην τεχνική σου έκθεση. Αν είχες κατασκευή που υπολογίζεται με τετραγωνικά τότε ναι, θα έπρεπε να βάλεις το τμήμα εντός προκηπίου σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής.
 5. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το στάδιο της περαίωσης έπεται του σταδίου της οριστικής υπαγωγής. Η δήλωση σου είναι ολοκληρωμένη και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Το πρόβλημα ποιό είναι; Θες να τη γυρίσεις πίσω;
 6. Για να είναι δυνατή η τακτοποίηση σε ρυμοτομούμενο πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα 2 προϋποθέσεις. α)Να υπάρχει εμπράγματο δικαίωμα (δήλαδη το τμήμα στο οποίο υλοποιήθηκε η αυθαίρετη κατασκευή να αποδεικνύεται ότι είναι ιδιοκτησία του πελάτη σου) β)Να μην έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση (δηλαδή να μην έχει αποζημιωθεί για το τμήμα αυτό). Για το 1ο ελέγχεις τα συμβόλαια, για το 2ο απευθύνεσαι στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Η τακτοποίση δεν επηρρεάζει την μετέπειτα ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και τα τακτοποιημένα κτίσματα δεν αποζημιώνονται.
 7. Αυθαίρετες κατασκευές που αντιστοιχούν σε τετραγωνικά δεν υπολογίζονται με αναλυτικό. Το υπόγειο θα υπολογιστεί με ΥΔ μειωτικού συντελεστή (0,5 ή 0,7 ανάλογα αν είναι η όχι ανεξάρτητο) και υπέρβαση κάλυψης εφόσον εξέχει του νόμιμου περιγράμματος και έλεγχεις και τυχόν παραβίαση Δ.
 8. Κατά τη γνώμη μου βάζεις "ΟΧΙ" γιατί στο εξεταζόμενο σήμερα οικόπεδο πράγματι δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια. Βέβαια τα τμήματα που καλύπτονται από την άδεια που είχε εκδοθεί στο αρχικό θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα.
 9. Στο ακίνητο υπάρχει σύσταση; Αν ναι και έχεις μία δήλωση για τη μια κατοικία και μια για την άλλη, μπορείς να θεωρήσεις ότι η αποθήκη ως κοινόχρηστη ορθώς δεν συμπεριλήφθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις και να κάνεις σήμερα μνία δήλωση υπαγωγής κοινοχρήστων για την αποθήκη επιλέγοντας "προς έκδοση άδειας", πληρώνεις μόνο το παράβολο και μετά την συμπεριλαμβάνεις στην άδεια κατεδάφισης που λές ότι θα βγάλεις. Αν δεν υπάρχει σύσταση έχεις 3 επιλογές: 1) Μεταφέρεις τη δήλώση στον 4495 και προσθέτεις την αυθαίρετη αποθήκη (αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιηθεί καμία βεβαίωση νομιμότητας για συμβόλαιο ή πουθενά αλλού. 2)Θεωρείς ότι η αποθήκη κατασκευάστηκε μετά το 2011 άρα ακολουθείς τη διαδικασία επιβολής προστίμων ανέγερσης διατήρησης κλπ με έκπτωση λόγω οικειοθελούς κατεδάφισης. 3)Δεν είδες καλά και την επόμενη φορά που θα ξαναπάς συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει καμία αποθήκη
 10. Το άρθρο αυτό αφορά άδειες που λήγουν έως και 31/12/17 οι οποίες και παίρνουν αυτόματα παράταση 3 ετών χωρίς καμία άλλη ενέργεια. Εσύ ομως λες ότι η άδειά σου εκδόθηκε στις 17/10/17. Οι οικοδομικές άδειες γενικά ισχύουν για 4 χρόνια. Επομένως η άδειά σου έχει κανονικά ισχύ μέχρι 16/10/2021.
 11. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Που το παρατήρησες; Πρόβλημα υπάρχει αν αλλάζει το πρόστιμο πάνω από ένα ποσοστό. Προσωπικά έχω γυρίσει δήλωση για διόρθωση εκ παραδρομής λάθους χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά τονίζω ότι δεν θα πρέπει να αλλάξουν τα υπολογιστικά στοιχεία της υπαγωγής. Από την άλλη και απλώς αν ανεβάσεις και το σωστό δεν πιστεύω ότι θα έχεις ουσιαστικό πρόβλημα.
 12. Το τί λέει ο ιδιοκτήτης δε σε αφορά. Πόσο μάλλον αφού αποδεδειγμένα λέει ψέμματα! Αν θέλει να ξηλώσει τα κεραμίδια και να πάς μετά να κάνεις τη δήλωση μια χαρά. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις δήλωση υπαγωγής για να τακτοποιήσεις τις αυθαιρεσίες πριν το 2011 στην οποία όμως θα αναφέρεται και θα φαίνεται στα σχέδια ότι υπάρχει αυθαίρετη κεραμοσκεπή η οποία δεν τακτοποιείται γιατί υλοποιήθηκε μετά το 2011. Φυσικά δεν μπορεί να εκδοθεί καμία βεβαίωση αν δεν νομιμοποιηθεί ή κατεδαφιστεί η αυθαίρετη κεραμοσκεπή.
 13. Στην κεντρική σελίδα θα επιλέξεις "άλλη κατοικία" που είναι η επικρατούσα χρήση. Μετά στα επιμέρους φύλλα καταγραφής θα επιλέξεις "άλλη κατοικία" για τα τετραγωνικά που αφορούν στην κατοικία και "υπηρεσίες" για τα τετραγωνικά που αφορούν στο κατάστημα.
 14. Εφόσον το ακίνητο είναι εξ' αδιαίρέτου όπως αναφέρετε κάθε οικοδομική άδεια εκδίδεται στο ακίνητο ανεξαρτήτως του κτιρίου που αφορά. Επομένως είναι απολύτως λογικό να μνημονεύονται και οι δύο οικοδομικές άδειες κατά την τακτοποίηση του αυθαιρέτου. Δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς είναι η ανησυχία σας ως προς αυτό καθώς δεν σας επηρρεάζει καθόλου. Αν έχετε κάποια ένσταση ως προς τη νομιμότητα της τακτοποίησης αυτό είναι άλλο θέμα και θα πρέπει να αναθέσετε σε μηχανικό τη διερεύνησή της μέσω του ΤΕΕ.
 15. Μπορείς να κάνεις αίτημα να επανέλεθει η δήλωση σε υπαγωγή αναφέροντας το λόγο (ότι δηλαδή αφορά αποκλειστικά τη διόρθωση εκ παραδρομής λανθασμένου σχεδίου), να ακυρώσεις το παλιό σχέδιο, να ανεβάσεις το σωστό και να ξανακάνεις οριστική.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.