Jump to content

Saleptsis

Core Members
 • Content Count

  250
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Καλή

About Saleptsis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

529 profile views
 1. Αν βρήκε άδεια του 1976 για κατασκευή πισίνας, σίγουρα η πισίνα δεν έγινε προ του 1975. Γενικά υπάρχει το σκεπτικό αν δεν υπάρχει φάκελος, και έχουμε στοιχεία για κτίριο προ του 75, να κάνουμε υπαγωγή, διότι η διαδικασία ανασύστασης, είναι κόστοβόρα και χρονοβόρα, αν και το ποιο σωστό είναι να γίνετε ανασύσταση φακέλου.
 2. 4495/17 Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος. Εγκύκλιος 2 Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ.8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Η διαμερισμάτωση ορόφου μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη χωρίς απαίτηση συναίνεσης. Στην περίπτωση που η διαμερισμάτωση αφορά και κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, απαιτείται συναίνεση κατά το άρθρο 98. Θα κάνεις μία δήλωση για την διαμερισμάτωση αφού αφορά όλον τον όροφο
 3. Σαν προ του 55 αναφέρετε φαντάζομαι ολόκληρο το κτίριο, μαζί με τις προσθήκες. Εγώ πιστεύω πως αφού έχεις Ε9 με τα σωστά τετραγωνικά, έχεις αναφορά στην μεταγενέστερη Ο.Α. και αν και από την δικιά σου αυτοψία καταλήγεις και εσύ στο συμπέρασμα του προ 55, είσαι καλυμμένος, Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και στο κτηματολόγιο, έχει κάποιες αεροφωτογραφίες με χρονολογία 1945-1960, ίσως βοηθήσει.
 4. 2 διαφορετικά 250αρια θα έχεις, είτε θα χρεώσεις 1 Λ.Π. την διαμερισμάτωση ορόφου, και 1 Λ.Π. την αλλαγή στο κούφωμα, είτε 1 Λ.Π. την διαμερισμάτωση ορόφου και 1 κατηγορία 3 την αλλαγή στο κούφωμα. Απλά αφού έχεις και άλλες παρεμβάσεις δεν θα τικάρις το κουτάκι που λέει «Διαφορ. διαμερισμάτωση/Χωροθέτηση θέσεων Στάθμευσης» αλλά θα χρεώσεις μια ξεχωριστή Λ.Π. για την διαμερισμάτωση, είτε πήρες είτε έχασες, αφορά τον όροφο.
 5. Πιστεύω πως εφόσον έχει ενταχθεί στον 3843, το ορθότερο είναι να ανοίξει εκείνη η δήλωση και να συμπληρωθούν οι αυθαιρεσίες. Αν και θεωρώ λάθος να βάζεις στο νόμο ότι θέλει ο ιδιοκτήτης.
 6. Βάση του Ν.4495/17, άρθρο 99, παράγραφος α, Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης Οπότε αν θες να βάλεις όλη την οικοδομή μπορείς, ο μόνος περιορισμός είναι στην κατηγορία 1.
 7. Για να βρούμε τα σημερινά επιτρεπόμενα μεγέθη, δηλαδή τους σημερινούς όρους δόμησης, δόμηση, κάλυψη, ύψος κτλ, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην εκάστοτε πολεοδομία κάθε φορά ή υπάρχει και άλλος τρόπος?
 8. Αν είναι όλα κατηγορία 5, και δεν μπορείς να εξαιρέσεις με κάποια άλλα παράγραφο, πχ αν έχεις ΥΔ με κλείσιμο Η/Χ ή κάτι άλλο, τότε θα κοιτάξεις να πας με το ια. Εγώ θα πρότεινα επειδή το θέμα της στατικότατος είναι σοβαρό, διότι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει τίποτα θα υπάρχουν ευθύνες, να κοιτάξεις να το υπολογίσεις κανονικά. Τώρα αν είναι κάτι μικρό, ή κάποια νέο άνοιγμα πχ, ή κλείσιμο κτλ, θα σου έλεγα ότι είναι ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται. Τώρα θα πρέπει να κρίνεις εσύ πόσο ξεκάθαρο το βλέπεις μέσα στο 20% ώστε να δεις αν χρειάζεται να το αποδείξει και με τις πράξεις.
 9. Ο άλλες αυθαιρεσίες ποιες είναι, και σε ποια κατηγορία εντάσσονται, μήπως έχεις κατηγορία 1-2-3 που εξαιρούνται?
 10. ΦΕΚ Αρ.Φύλλου 1643, 11/5/2018, άρθρο 2, παράγαρφος ι, Προϋποθέσεις για μη απαίτηση μελέτης στατικής επάρκειας Ι) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ.
 11. Είναι πιθανόν να έγινε αυθαίρετη ισόγεια κατοικία προ του 75, και η στέγη να τοποθετήθηκε 1977 π.χ., άρα να πρέπει να πάει κατηγορία 2. Η μπορεί να έγινε η στέγη μαζί με την κατοικία προ του 75, και να ανακατασκευάστηκε πλήρως το 1990 πχ. Καταλαβαίνω ότι ο μηχανικός μάντης δεν μπορεί να γίνει, και δεν μπορεί να ξέρει αν π.χ. στο παράδειγμα ισόγειας κατοικίας αν κάποιο παράθυρο ανοίχτηκε μετά το 83 γιατί τότε το αποφάσισε ο ιδιοκτήτης, απλά φαντάζομαι κρατάμε σαν γενική γραμμή, ότι όταν χρεώνουμε ΥΔ σαν αυθαίρετη κατοικία δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε έξτρα στέγη, εξώστες, ανοίγματα κτλ, εκτός αν έχουμε στοιχεία που να μας δείχνουν ότι έγιναν μεταγενέστερα, αν πχ έχω αεροφωτογραφία χωρίς στέγη το 75 και με στέγη το 80 νομίζω θα πρέπει να πάει κατηγορία 2 η στέγη.
 12. Χρησιμοποίησε το Ε9 και σαν συμπληρωματικό έγγραφο μπορείς να βάλεις και αυτό για να ενισχύσεις την θέση σου.
 13. Τακτοποίηση θα γίνει διότι υπάρχουν κάποιες άλλες αυθαιρεσίες, αλλά όχι κάποια που να χρεώνετε με αναλυτικό. Για αυτό το σκέφτηκα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.