Jump to content

Saleptsis

Core Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Καλή

About Saleptsis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

494 profile views
 1. Καλησπέρα, έχω αίτηση σε οριστική υπαγωγή και παρατήρησα μία σημαντική παράληψη στην τεχνική έκθεση. Κάνω αίτημα για να πάω την δήλωση σε κατάστησα υπαγωγής και μετέπειτα προσπαθώ να πληρώσω τα 10 ευρώ που απαιτούνται μέσο της επιλογής «Εξόφληση αιτήματος με χρέωση πιστωτικής κάρτας» (εικονίδιο μπλε κάρτας) αλλά δεν μου δέχεται την πληρωμή. Θα πρέπει να περιμένω να εγκριθεί από το ΤΕΕ πρώτα ώστε να προχωρήσω σε πληρωμή ή κάνω κάτι λάθος, ευχαριστώ.
 2. Ο μόνος τρόπος για να τακτοποιηθεί κάτι τέτοιο (κατασκευή πάνω από κοινόχρηστο χώρο), είναι με την κατηγορία 3, ιειε, που μιλάει για αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου ή της Ο.Ι. εντός του 5%. Τσέκαρε και την Εγκύκλιο 2 που μιλάει για τα ερκερ σε αυτήν την παράγραφο.
 3. Η δικιά μου λογική λέει ότι εφόσον βγήκαν έντυπα, η πολεοδομία θα πρέπει να κάνει την αναθεώρηση, αλλά αν δεν στην κάνει τι επιλογές έχεις… Εγώ έγραψα στην περιγραφή της νέα, εν συνεχεία της παλιάς ΕΕΔΜΚ με τάδε ΑΔΑ κτλ.. και μίλησα και με το ΙΚΑ πριν ώστε να μην πληρώσω διπλά ένσημα.
 4. Αν θεωρήσουμε πως ξέχασαν την έννοια της αυτοτελούς ιδιοκτησίας, θα πρέπει να συγκρίνουμε το μήκος της εξοχής όπως λέει, (θεωρώ ότι μήκος εννοεί το 0,40μ βάση σχεδίου) με τα 8μ που είναι το βάθος της Ο.Ι. και όχι του κτιρίου (με πράσινο τα όρια της Ο.Ι. στο παράδειγμα). Πιάνω το 5%. Αλλά από την άλλη πλευρά, η Ο.Ι. κάνει ένα σπάσιμο, και το βάθος της στο άλλο σημείο είναι 4μ που δεν πιάνουμε το 5%. Θα πρέπει να ελέγξουμε σε κάθε σημείο? Η Εγκύκλιος αναφέρει «συγκρίνοντας το μήκος της εξοχής προς τη διάσταση του βάθους του κτιρίου στο συγκεκριμένο σημείο» Μπορείς να ανεβάσεις και την απάντηση από το helpdesk να την δούμε αν την έχεις?
 5. BAS Στον 4495 άρθρο 41 παράγραφος 1,στ αναφέρει μόνο για αντίγραφο της Ο.Α. και για τακτοποίηση αν υπάρχει. Θα ανεβάσεις και το τοπογραφικό σίγουρα που το ζητάει έξτρα. Με αυτά τα δύο είσαι καλυμμένος θεωρώ, τώρα αν θες να ανεβάσεις και καμιά κάτοψη μπορείς, αλλά δεν θα ανέβαζα όλα τα σχέδια. tirbouson Αυτό είναι ένα θέμα, με το ΤΕΕ που επικοινώνησα μου είπαν ότι δεν προβλέπετε από το νόμο αναθεώρηση μικρής κλίμακας για αυτό δεν το έχουν βάλει στο σύστημα, οι πολεοδομίες πλέον θεωρούν τις μικρές κλίμακες ξένο σώμα, δεν ασχολούνται καθόλου με αυτές ακόμα και αν τις έβγαλες έντυπα. Οπότε σε παρόμοια περίπτωση κατέληξα να βγάζω νέα μικρής κλίμακας.
 6. Εγκύκλιος 2, κατηγορία 3, παράγραφος ιειε, «Στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου συμπεριλαμβάνεται και η διάσταση του ύψους. Στην έννοια των υπερβάσεων των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου συμπεριλαμβάνονται και τυχόν εξοχές για τη διαμόρφωση της όψης του κτιρίου (π.χ. έρκερ). Ο έλεγχος της υπέρβασης έως 5% γίνεται συγκρίνοντας το μήκος της εξοχής προς τη διάσταση του βάθους του κτιρίου στο συγκεκριμένο σημείο» Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί όσον αφορά το μήπως της εξοχής και την διάσταση βάθους. Μια συνηθισμένη εξοχή (ερκερ-κλείσιμο εξώστη) που βγαίνει 0,40μ από την Ρ.Γ. εάν έχει βάθος το κτίριο ή η Ο.Ι., που θα γίνει ο έλεγχος, 8 μ είναι εντός του 5% και μπορεί να ταχτοποιηθεί? Άρα μας δίνει η εγκύκλιος μία λύση όσον αφορά τα ερκερ? Επίσης έχω προσέξει ότι η εγκύκλιος αναφέρει μόνο για εξωτερικές διαστάσεις κτιρίου, όχι για αυτοτελή ιδιοκτησία όπως αναφέρει ο νόμος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα εάν τακτοποιούμε Ο.Ι. θα πρέπει να συγκρίνουμε το μήπως της εξοχής με την διάσταση/βάθος του κτιρίου (όπως αναφέρει η εγκύκλιος) και όχι της Ο.Ι.? και επίσης αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για την διάσταση του ύψους δεν θα μπορώ να το κάνω χρήση για Ο.Ι. αλλά μόνο για όλο το κτίριο. «αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%)» Νομίζω πως είναι λεπτό το θέμα, και ίσως ξέχασαν να αναφέρουν και την αυτοτελή ιδιοκτησία στην εγκύκλιο. Κάποια άποψη επί του θέματος?
 7. Το οικόπεδο περιλαμβάνει και άλλο ακίνητο αλλά βρίσκετε σε κάποια απόσταση από την δεξιά μεριά της φωτογραφίες. Το ακίνητο που είναι αριστερά και κολλητά με το δικό μας βρίσκετε σε άλλο οικόπεδο. Υπάρχει συμβόλαιο του 2000 με σύσταση κάθετης. Προσπαθώ να βρω το τοπογραφικό του συμβολαίου, αλλά λόγο Αυγούστου λείπει η συμβολαιογράφος. Μίλησα σήμερα και με τον υπάλληλο για το αν υπάρχει μη συντελεσθείσα απαλλοτρίωση, μου απάντησε πως τα κτίρια προϋπήρχαν τις διανομής, έγινε μετά το ρυμοτομικό, και ότι δεν υπάρχει διαδικασία απαλλοτρίωσης λόγω του ότι για κάποια μέτρα οδού οι ωφελούμενη τον όμορων οικοπέδων υποχρεούνται χωρίς απαλλοτρίωση να δώσουν κάποιο κομμάτι οδού για δικό τους όφελος, δεν τον άκουσα και πολύ σίγουρο όμως. Υπάρχει σχέδιο της διανομής και δείχνει τα περισσότερα ακίνητα στον οικισμό να βγαίνουν εκτός οικοπέδου, αλλά προϋπήρχαν του σχεδίου. Μία άλλη λύση είναι να καθαιρεθεί όλο. Διαβάζω τον 4495 άλλα δεν έχω βρει κάτι ακόμα. Ποιος είναι ο νόμιμος τρόπος για καθαίρεση αυθαιρέτου προ 2011 εκτός οικοπέδου?
 8. Από ότι γράφει το συμβόλαιο έχει γίνει διανομή το 1968, και στο e-poleodomia δείχνει τις πολεοδομικές γραμμές και αναφέρεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ του 1968. Παύλο αυτό για το ρυμοτομικό σχέδιο για ποιο λόγο το ρωτάς, πως μπορεί να μας βοηθούσε? Τα δύο ρολόγια υπάρχουν διότι είναι δύο κολλητές αλλά ξεχωριστές μονοκατοικίες. Το αριστερό ρολόι της ΔΕΗ αφορά την άλλη. Βεβαίωση δεν μπορεί να πάρει δυστυχώς, σκέφτομαι μήπως μπορεί να ταχτοποιηθεί το υπόλοιπο, εννοείτε αναφέροντας την παράβαση εκτός Ρ.Γ.
 9. Καλησπέρα, Έχω περίπτωση κτίσματος προ75 χωρίς Ο.Α. εντός οικισμού, όπου υπάρχει αυτό το πλατύσκαλο εκτός Ο.Γ./Ρ.Γ. Γίνετε να τακτοποιήσω το υπόλοιπο και να το αφήσω αυτό εκτός τακτοποίησης? Ο ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να καθαιρέσει της κολόνες και την οροφή, αλλά αναγκαστικά τα σκαλιά θα μείνουν για να έχει πρόσβαση στην εξώπορτα…
 10. Βάση άρθρου 82 παράγραφος 2θ και άρθρου 81 παράγραφος 3 α, όπου αναφέρει : «κάθε κατασκευή που έχει εκτελεστεί κατά παράβαση εκδοθείσας οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, με την οποία δημιουργούνται χώροι κύριας η βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα στοιχεία της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους και του όγκου του διαγράμματος κάλυψης/δόμησης, και δεν θίγονται στοιχεία του φέροντα οργανισμού» Μπορούμε να δώσουμε βεβαίωση σε διαμέρισμα όπου έχει σαν παράβαση την διαμερισμάτωση. 3 ιδιοκτησίες στα σχέδια της άδειας, 2 στην σύσταση, 2 στην πραγματικότητα.
 11. Δεν κάνεις και ένα γραπτό ερώτημα σε αυτές τις πολεοδομίες να δούμε αν θα σου απαντήσουν γραπτός το ίδιο και να δούμε και σε πιο νόμο/άρθρο βασίζονται, νομίζω έχουν την τακτική «φύγε κακό από το κεφάλι μου» και λένε προφορικά ότι θέλουν.
 12. Και η κατηγορία 4 εξαιρεί οριστικά από την κατεδάφιση δ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 : Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, μετά την υπαγωγή, την καταβολή του σχετικού παραβόλου και την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου, με την επιφύλαξη εφαρμογής των οριζομένων στο άρθρο 97, οι εξής αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης Το κλείσιμο Η/Χ έγινε και αυτό προ του 75 αλλά δεν μπορείς να το αποδείξεις? Εάν όντως έγινε προ 75, και φαίνεται και αυτό κατασκευαστικά, από τον τρόπο κατασκευής κτλ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ε9 σαν αποδεικτικό και να το πας και αυτό προ 75. Επίσης, κοίταξε μήπως μετρούσε στην δόμηση ο Η/Χ. Edit: Με κάλυψαν οι προηγούμενη απλά δεν πρόσεξα τα ποστ τους λόγο αλλαγής σελίδας.
 13. Δεν νομίζω πως μπορείς να το σπάσεις έτσι, δηλάδη τμήμα του κτιρίου να το χρεώσεις αλλιώς και άλλο τμήμα αλλιώς… στο ιδιδ αναφέρει: «αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, ή αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση και με την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους.» Αν τα πάς όλα τα κομμάτια με ΥΔ ΥΚ βγαίνει μεγάλη διαφορά στο πρόστιμο?
 14. Δηλαδή είναι ο μισός χώρος κατοικία, με μπάνιο κουζίνα καναπέδες κτλ.. και ο άλλος μισός αποθήκη χωρίς κάτι διαχωριστικό… διότι αναφέρεις πως στην πραγματικότητα είναι μισό κατοικία μισό αποθήκη…
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.