Jump to content

Saleptsis

Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Ουδέτερη

About Saleptsis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

332 profile views
 1. Οπότε αν δεν βρω το τοπογραφικό για να το ξεκαθαρίσει, που ο πελάτης λέει ότι δεν το βρήκε ούτε στην συμβολαιογράφο ούτε στο υποθηκοφυλάκιο που πήγε, λες ότι μένω στο λεκτικό μπρος-πίσω, τακτοποιώ αυτά χωρίς συναίνεσε και τα υπόλοιπα τα θεωρώ κοινόχρηστα, και πάμε με συναίνεση. Επίσης να δώσω και μία διευκρίνιση ακόμα, το λεκτικό ι.κ.λ.μ.ι. αναφέρεται στην μία μεζονέτα, και από τα στοιχεία καταλαβαίνω ότι δεν συμπεριλαμβάνει το σπάσιμο που φαίνετε στο Δ.Κ. και υπάρχει και στην πραγματικότητα διότι θα χρησιμοποιούσε περισσότερα στοιχεία.
 2. Καλησπέρα, Καλούμε να τακτοποιήσω μεζονέτα (υπόγειο-ισόγειο-1ο όροφος) που βρίσκεται εντός οικοπέδου σε συγκρότημα μαζί με άλλες παρόμοιες μεζονέτες. Στο συμβόλαιο της σύστασης, αλλά και στην γονική παροχή που έγινε αργότερα αναφέρει: «Συνιστάται υπέρ του έκαστος κύριου της άνω κατοικίας πραγματική δουλεία αποκλειστικής χρήσης των αυλών που βρίσκονται στο μπρος και πίσω μέρος της κατοικίας και φαίνονται στο ως άνω τοπογραφικό διάγραμμα με τα χαρακτηριστικά στοιχεία ι.κ.λ.μ.ι.» Το τοπογραφικό το οποίο αναφέρεται το συμβόλαιο δεν βρέθηκε, και επίσης το τοπογραφικό της Ο.Α. δεν έχει αυτές τα χαρακτηριστικά στοιχεία πάνω του. Τώρα στην πραγματικότητα, αλλά και στο διάγραμμα κάλυψης, έχει επεκτείνει την αυλή του και σε έναν χώρο μέσα στην πρασιά, στα πλάγια που οικοπέδου, και έχει κατασκευάσει κάποιο στέγαστρο εκεί. Εγώ τώρα, πάω βάσει συμβολαίου και θεωρώ ότι του ανήκει η αυλή μπρος και πίσω όπως λέει, και τακτοποιώ ότι έχει κάνει εκεί μέσα, ή πάω βάση του Δ.Κ. και τακτοποιώ και αυτά που έχει στα πλάγια?
 3. Πιστεύω πως ιδικά αυτό στην δεύτερη φωτογραφία δεν μπορείς να το πεις πρόχειρη και προσωρινή κατασκευή από ευτελή υλικά
 4. Νομίζω πως εάν εκκρεμή η ΜΣΕ δεν μπορεί να πάει σε περαίωση, μένει οριστική υπαγωγή και όταν ανέβει και η ΜΣΕ τότε μπορείς να περαιώσεις.
 5. Πιστεύω πως εφόσον έχεις στα χέρια σου ΤΙΤΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ, με τον Ν.720/77, όπως λες, το κτίριο δεν χρειάζεται, τακτοποίηση. Οπότε πας με το ια. Τώρα γιατί πήρε τον τίτλο χωρίς να πληρώσει όλo το ποσό δεν το ξέρω. Επίσης αν έχεις σκοπό να τακτοποίησης και το κτίριο και την μεταλλική κατασκευή όπως γράφεις στο τέλος, θα κάνεις μια δήλωση, δεν χρειάζεται να κάνεις 2. Επίσης στην ερώτηση του άλλου συναδέλφου dimidomo για τoν αυθαίρετο εξώστη, ο οποίος δεν μπαίνει κατ3, αλλά δεν μπορεί να πάει και με το γ, για αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής μέχρι 25%, μπορούμε να το εντάξουμε τον εξώστη στην περίπτωση ι, και να πούμε ότι τα τετραγωνικά του είναι <25τμ, οπότε να εξαιρεθεί από ΜΣΕ? Γιατί αυτό κατάλαβα ότι προτείνει ο Pavlos33.
 6. Με βάση το ι «ι) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ.» πιστεύω πως ναι. Μπορεί να εξαιρεθεί.
 7. Η ισόγεια κατοικία είναι η μοναδική στο οικόπεδο, και είναι μία Ο.Ι., επίσης δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο κάτι για χιλιοστά στον αέρα.
 8. Εν συνεχεία μιας προηγούμενης ερώτησης μου, και για να ξεκαθαρίσω ένα γενικό θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω: Σε οικόπεδο βρίσκεται ισόγεια κατοικία, που αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία βάση συμβολαίου, και είναι η μοναδική στο οικόπεδο. Ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη 100%. Υπάρχουν αυθαιρεσίες και στην κατοικία αλλά και στα κοινόχρηστα, π.χ. πέργολα, περίφραση, αποθήκη. Υφίσταται η έννοια των κοινοχρήστων σε οικόπεδο με έναν ιδιοκτήτη? Αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να τακτοποίηση τα κοινόχρηστα μπορεί να κάνει μόνο μία δήλωση για τις αυθαιρεσίες της κατοικίας? Ευχαριστώ
 9. Αν η διαφορά στις διαστάσεις των εξωστών δεν μπορούν να ενταχθούν στην κατ3, παράγραφος γγ, «αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφανείας τους έως είκοσι τις εκατό (20%).» τότε θα τις χρεώσεις με μία λοιπή παράβαση. Προσοχή στο αν θα χρειαστεί και ΜΣΕ για τους εξώστες. Και πέρα από αυτό θα χρεώσεις και μία άλλη λοιπή παράβαση ξεχωριστεί από αυτή που θα βάλεις τους εξώστες για την διαμερισμάτωση. Δες άρθρο 100, παράγραφος 8. Οπότε είτε θα έχεις μια κατ3 και μία Λ.Π. ή 2 Λ.Π. η διαμερισμάτωση μπαίνει σαν ξεχωριστώ 250αρι.
 10. Θα πρέπει να χρεώσεις μία Λοιπή Παράβαση για την διαμερισμάτωση, και αν δεν εντάσσονται στην κατ3 η αλλαγές στους εξώστες, τότε άλλη μία ξεχωριστή λοιπή παράβαση για τις αλλαγές στους εξώστες.
 11. <<Αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, κατοικιών ή μη σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικία, που υφίστανται πριν από το έτος 1975>> (αρθρο 96) Αν έχεις επικρατούσα χρήση κατοικία στο κτίριο, και προ 75, πας κατ1.
 12. Πιστεύω πως το πιο ορθό είναι να βάλεις και κατ3, και αναλυτικό ιδικά αν έχει και άλλες κατ3-αναλυτικό οπότε δεν θα ανέβει το πρόστιμο. Αλλά από την άλλη αν δεις την συνολική εικόνα, δηλαδή, αν δεις όλα τα ανοίγματα μαζί, λόγω του ότι αυξήθηκαν σε αριθμό, μπορείς πιστεύω να το δικαιολογήσεις έτσι και να πας μόνο με αναλυτικό. Και εγώ μία ερώτηση με την σειρά μου Για τοποθέτηση λέβητα-καυστήρα πετρελαίου στον εξώστη, θα πρέπει να το χρεώσω? Με αναλυτικό? Και αν ναι, τι θα υπολογίσω στον προϋπολογισμό?
 13. Σε στάσιμο οικισμό υπάρχει ισόγεια κατοικία κτισμένη προ του 83, χωρίς Ο.Α. μετέπειτα το 2011 αλλά κατά τον ιδιοκτήτη προ της 27/7/2011, κτίστηκε μία μικρή αποθήκη εντός του οικοπέδου. Σαν αποδεικτικό χρόνου κατασκευής τι μπορώ να χρησιμοποιήσω? Αεροφωτογραφίες δεν έχω βρει και στο google street view φαίνετε η αποθήκη αλλά με ημερομηνία έχει 08/2011 πράγμα που δεν με καλύπτει. Θεωρώ πως στο αν στο Ε9 φανεί σαν βοηθητικός χώρος του 2011, πάλι δεν με καλύπτει, ποια η γνώμη σας?
 14. Καλησπέρα, Έχω έκδοση ΕΕΔΜΚ ηλεκτρονικά αλλά για εξωτερική θερμομόνωση και τροποποίησης ανοίγματος, και κατά λάθος στην περιγραφή του έργου έγραψα μόνο για εξωτερική θερμομόνωση. Στην καρτέλα έλεγχοι/Επιμέρους περιπτώσεις έχω βάλει κανονικά και τα δύο (ιθ, λβ) και έχω ανεβάσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τώρα όμως στην ΕΕΔΜΚ φαίνεται μόνο η μόνωση. Μπορώ να κάνω αναθεώρηση? Θα πρέπει να πληρώσω εξτρα το τέλος προς ΤΕΕ πάλι? Ευχαριστώ
 15. Καλησπέρα, Σε οικόπεδο εντός οικισμού, με κτίριο κατοικία (ισόγειο) που έχει γίνει σύσταση οριζόντιας κατοικίας σύμφωνα με τον πελάτη, υπάρχει κολλητά σε αυτό, λεβητοστάσιο με ξεχωριστεί είσοδο, που έγινε μετά το 2011. Το κτίριο και το οικόπεδο ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη. Είναι δυνατόν λόγο της σύστασης να ασχοληθώ μόνο με την ισόγεια κατοικία, ή η βεβαίωση/τακτοποίηση που θα γίνει θα πρέπει να αναφέρεται σε όλο το οικόπεδο λόγω του ότι υπάρχει ένας μόνος ιδιοκτήτης οπότε δεν υφίσταται κοινόχρηστα. Ευχαριστώ.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.