Jump to content

Saleptsis

Core Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Καλή

About Saleptsis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,007 profile views
 1. Καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα όταν πάω να εκτυπώσω σχέδια με κλίμακα στο AutoCAD. Μου εμφανίζει το μήνυμα "the annotation scale is not equal to the plot scale" και όταν επιλέγω σαν printer την επιλογή "Adobe PDF" ή την επιλογή "DWG To PDF" και μετά μέσα από το Adobe εκτυπώσω το σχέδιο μου αλλοιώνει λίγο την κλίμακα μετρώντας με το κλιμακόμετρο. Αν επιλέξω για printer τον εκτυπωτή μου και εκτυπώσω σε Α4 (π.χ.) το εκτυπώνει κανονικά, νωρίς να αλλοιωθεί η κλίμακα.
 2. Καλησπέρα, Έχω εκδώσει ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και έχω βγάλει προϋπολογισμό εργασιών μικρότερο των 25.000ε. Σήμερα και ενώ είναι σε ισχύ η άδεια, ο ιδιοκτήτης μου ζητάει να κάνει πρόσθετες εργασίες που όμως σε συνδυασμό με τις προηγούμενες ανεβάζουν τον προϋπολογισμό του έργου πάνω από τις 25.000ε. Στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου έχω συμπεριλάβει και εργασίες του εντάσσονται στο άρθρο.30 του Ν.4495/2017 και δεν απαιτούν άδεια (εσωτερικοί χρωματισμοί, τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου κ.α.). Επίσης οι πρόσθετες εργασίες είναι και αυτές εργασίες που εντάσσονται στο άρθρο.30 (
 3. καλησπέρα, Θέλω να εκδώσω ΠΕΑ για χώρο γραφείου, περνάω όλα τα στοιχεία στο πρόγραμμα και μου εμφανίζει στην Ψύξη και στο Φωτισμό, τεράστια νούμερα στην καρτέλα αποτελέσματα στο υφιστάμενο κτίριο. Δοκίμασα διάφορα, αλλά ότι και να βάλω μου εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα. Σε μεταγενέστερο ΠΕΑ για κατοικία ήταν όλα οκ. Μήπως σας έτυχε κάτι παρόμοιο, γνωρίζεται πως αντιμετωπίζεται? Ευχαριστώ Edit: Έκανα λάθος στην εγκατεστημένη ισχύ στον φωτισμό, αντί για 1.206 έβαλα 1206 και μου έβγαζε και την ψύξη λάθος.
 4. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ελέγξουμε την ορθότητα μιας οικοδομικής άδειας, νομίζω έχει βγει και διευκρινιστική για αυτό. Όσον άφορα την ΗΤΚ, στο άρθρο 4 αναφέρει "ενημέρωση". Οπότε πάμε στο άρθρο 3 που αναφέρει "έκδοση". Στην παράγραφο 2 γράφει: "...και υποβάλλεται σε δημόσια αρχή για την έκδοση διοικητικής πράξης, όπου απαιτείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία." Η ΕΕΔΜΚ είτε έχει επιβλέποντα είτε όχι θεωρείτε διοικητική πράξη. Το θέμα είναι αν απαιτήσει από την κείμενη νομοθεσία η υποβολή και της ΗΤΚ. Αν απαιτείται εγώ καταλαβαίνω ότι απαιτείται κατά την έκδοση, στην ε
 5. καλησπέρα, Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, μήπως κάποιος συνάδελφος έχει πιο ξεκάθαρη άποψη, γιατί διαβάζοντας και το ΦΕΚ.334Β/2021 και τον Ν.4495 δεν το γράφει κάπου ξεκάθαρα. Για εκδοσή αδειών ή ΕΕΔΜΚ απαιτείται η έκδοση ΗΤΚ. Π.Χ. για ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις που δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη, θα πρέπει πρώτα να εκδόσω ΗΤΚ και μετά ΕΕΔΜΚ? Δεν απαιτήσει καθόλου, ή έχω περιθώριο έως και 4 μήνες από την λήξη της άδειας/ολοκλήρωση εργασιών όπως λέει το άρθρο4. Ευχαριστώ.
 6. Δεν νομίζω να μπορεί να περάσει σαν αποθήκη. Φαντάζομαι κάτι σαν γραφείο θα είναι?
 7. Καλησπέρα, Για εντός σχεδίου στην Ποτίδαια γνωρίζει κανένας τους όρους δόμησης? Πάμε με το ΦΕΚ για τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων? Ευχαριστώ
 8. Αυτό είναι προς την πλευρά της ασφαλείας και σίγουρα σωστό. Εγώ δεν θα θεωρούσα λάθος βέβαια αν έπαιρνες το κλείσιμο του 3x3 σαν ΥΔ και όλα τα υπόλοιπα με κατ3. Θα μου πεις υπάρχει και ο περιορισμός με τα τετραγωνικά και το 5%, εκεί πιστεύω αναφέρετε στα τετραγωνικά που ρυθμίζονται με την κατ3 και όχι σε αυτά που ρυθμίζονται με ΥΔ, κάποιοι συνάδερφοι βέβαια διαφωνούν σε αυτό. Επίσης εφόσον δεν υπάρχει σύσταση παίρνεις όλο το κτίριο σαν 1! Τέλος έχει σημασία και για τι διαφορά στο ποσό μιλάμε, αν με ΥΔ+ΥΚ είναι μικρό το πρόστιμο, πάμε έτσι και τελείωσε. LESS Σίγουρα θα την αναφέρεις
 9. Εγκύκλιο 2 Στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου συμπεριλαμβάνεται και η διάσταση του ύψους. Στην έννοια των υπερβάσεων των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου συμπεριλαμβάνονται και τυχόν εξοχές για τη διαμόρφωση της όψης του κτιρίου (π.χ. έρκερ). Ο έλεγχος της υπέρβασης έως 5% γίνεται συγκρίνοντας το μήκος της εξοχής προς τη διάσταση του βάθους του κτιρίου στο συγκεκριμένο σημείο.
 10. Δεν άλλαξε κάτι, απλά μίλησε με άλλον υπάλληλο λογικά. Τώρα ποιος από τους δύο υπαλλήλους είναι πιο ενημερωμένος και λέει τι πραγματικά ισχύει, δεν γνωρίζω.
 11. Εγώ θα πήγαινα με ξεχωριστές δηλώσεις εφόσον έχω κατηγορία 1 στην δήλωση. Αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία. Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά τις 9.6.1975 τότε για τις επιφάνειες αυτές δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 2, 4 ή 5 ανάλογα την υπέρβαση και το χρόνο κατασκευής.
 12. Σαν χρήση μπορείς να το βάλεις και βοηθητική, αλλά λόγο του ότι δεν είναι ισόγειο δεν μπορεί να πάρει μειωτικό.
 13. Όχι, αφού δημιουργήθηκε κλειστός χώρος. Αυτό είναι ΥΔ (χωρίς μειωτικό). Ελέγχεις και για ΥΚ που είναι πολύ πιθανό αφού μου λες για κατασκευή νέου εξώστη, και προσέξεις για παραβίαση Δ, παραβίαση πρασίας. Βασικό να κοιτάξεις αν είναι πάνω από κοινόχρηστο χώρο πόλης!!!
 14. Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να χρεωθεί διαφορετικά η ΥΚ και η παραβίαση Δ αν υπάρχει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.