Jump to content

Roukat

Core Members
 • Content Count

  839
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Καλή

1 Follower

About Roukat

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΧΑΛΚΙΔΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,280 profile views
 1. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να υποβάλεις το Διάγραμμα κάλυψης ως τοπογραφικό. Επίσης, ναι πάνω στην εγκεκριμένη τομή σημειώνεις τις αυθαιρεσίες. Ωστόσο πρέπει να φτιάξεις και νέα τομή αν τυχόν η πρώτη δεν περνάει από το αυθαίρετο ή τέλος πάντων αν θες να δείξεις κάποια σημαντική λεπτομέρεια. Τώρα αν η εγκεκριμένη τομή είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα, εγώ προσωπικά φτιάχνω νέα τομή, παραθέτω δίπλα, στο ίδιο σχέδιο την εγκεκριμένη και βάζω μία παράγραφο που εξηγώ ότι κρίθηκε σκόπιμο να σχεδιασθεί εκ νέου η τομή. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς την εγκεκριμένη τομή να την ανεβάσεις σαν ξεχωριστό αρχείο από τη νέα τομή, ότι βολεύει.
 2. Δημήτρη ακούω την άποψη σου, συνήθως έτσι το θεωρώ κι εγώ. Στην προκειμένη όμως έχω λόγους να το βάλω ως διαμερισμάτωση και πιστεύω ότι με καλύπτει και ο νόμος ο οποίος δε αναφέρεται στην αντίστοιχη παράγραφο σε σύσταση παρά μόνο σε σύγκριση με τα εγκεκριμένα σχέδια. Καλή συνέχεια κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!
 3. Σε συμβόλαιο και σε 'άδεια φαίνονται δύο διαμερίσματα και τελικά στην πραγματικότητα έγινε ένα. κοινώς έχουν ρίξει τον μεσότοιχο. Επέλεξα να το δηλώσω σαν διαφορετική διαμερισμάτωση. Σε άλλη περίπτωση το είχα δηλώσει με αναλυτικό...
 4. Γεια σας,στην περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης μπορώ αντί νέας κάτοψης να ανεβάσω την υφιστάμενη κάτοψη διορθωμένη (διαγραφή κάποιων τοίχων μονο,κατά τ'άλλα ίδια)?
 5. Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: όταν έχουμε παραβάσεις κατηγορίας 3, όπως ισόγεια αποθήκη<15τμ και αλλαγές στις εξωτ.διαστασεις<5%, και έχουμε και άλλο φύλλο καταγραφής με παραβάσεις κατηγορίας 4, τότε: 1) το διάγραμμα κάλυψης της αδείας το ανεβάζουμε αφού το έχουμε διορθώσει βάζοντας και τις παραβάσεις της κατηγορίας 3? 2) στα μεγέθη στο διάγραμμα κάλυψης, πχ πραγματοποιούμενη δόμηση συνυπολογίζουμε αποθήκη και εμβαδόν που προκύπτει από την αλλαγή των διαστάσεων? Ευχαριστώ!
 6. jimyleon1970 το δωδεκάμηνο μετράει από την ημέρα πληρωμής του παραβόλου.
 7. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα! Όσο για τους ξύλινους στύλους, καλή ιδέα...θα το σκεφτώ κι αυτό. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!
 8. Καλημέρα ANton_civeng, άρα αυτό που λες είναι ότι πρέπει να συγκρίνω τα επιπλέον φορτία και του στεγάστρου και των 60 επιπλέον τετραγωνικών...κάτι που σίγουρα θα βγάζει>20%...άρα θα απαιτείται ΜΣΕ. Μου ακούγεται σωστό αλλά υπερβολικό...να υπάρχει άραγε τρόπος να απαλλαγεί από ΜΣΕ?
 9. Ιάσονα έχει Οικοδομική άδεια του 1967 για μικρότερο κτίριο, απλά δεν ξέρω πως να απαλλαγώ από στατική μελέτη λόγω στεγάστρου....από τον κανονισμό φορτίσεων, νομίζω ότι έχω κινητά φορτία 20kg/m2 και μεταβλητά φορτία (χιόνι και άνεμος) 62,5+100=162,50kg/m2, άρα συνολικά φορτία 182,5kg/m2. Τι κάνω με αυτό το νούμερο? Η άδεια έχει βγει για ένα κτίριο 40τμ, τελικά έγινε 100τμ και προστέθηκε και το στέγαστρο, άρα με τι νούμερο συγκρίνω να δω αν είναι >20%???
 10. Το στέγαστρο κατασκευάσθηκε την περίοδο 2004-2011, οπότε δεν μπορούσα να το βάλω στην κατηγορία 1 με την κατοικία. Μετά είδα ότι τα μεγέθη της κατοικίας δεν υπερβαίνουν το 20-20-20 δόμηση κάλυψη ύψος και δεν είναι και στο προκήπιο (είναι τεράστιο το οικόπεδο).
 11. Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους! Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής : κάνω μία δήλωση με δύο φ.κ., το ένα αφορά ισόγεια κατοικία 100τμ πάνω σε βάση από μπετόν ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1 και το άλλο αφορά στέγαστρο επιφανείας 65τμ περιμετρικά της κατοικίας που στηρίζεται όμως πάνω στο κτίριο αλλά και σε ξύλινα υποστυλώματα,όλα πάνω στη βάση από μπετόν, το οποίο είναι κατηγορία 4. Με βάση τον Ε.Α.Κ. λόγω της στατικής εξάρτησης του στεγάστρου με το κτίριο, αυτό ανήκει στην κατηγορία σπουδαιότητας Σ2. Για να απαλλάσσεται από την απαίτηση υποβολής μελέτης στατικής επάρκειας θα πρέπει να εμπίπτει σε μία εκ των περιπτώσεων η, ι ή ια του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 (ΦΕΚ1643/Β/11-05-2018) απόφασης για την εφαρμογή της παρ. η του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Σωστά? Αφού δεν είμαι ούτε η ούτε ι πρέπει να ελέγξω το ια....πώς ελέγχω ότι δεν επιφέρει αύξηση του κατακόρυφου φορτίου άνω του 20%?
 12. Καλημέρα, σε περίπτωση που έχω σε μία δήλωση, συνδυασμό κατηγορίας 1 (κατοικία) και κατηγορίας 4(ένα στέγαστρο με αναλυτικό), τότε τι αρχεία ανεβάζω? Αναλυτικότερα έχω οικόπεδο εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια όπου η ισόγεια κατοικία έχει γίνει τελείως διαφορετική (100τμ αντί για 50τμ) και σε άλλη θέση σε σχέση με την άδεια και με προσπάθεια ίσως θα μπορούσα να θεωρήσω ότι υπάρχει κοινός τόπος σε ένα τμήμα του κτίσματος (τύπου 20τμ) κι επειδή κατασκευάσθηκε προ 75 το έβαλα κατηγορία 1. Έχει όμως κι ένα στέγαστρο κατασκευασμένο το 2005 το οποίο το έβαλα κατηγορία 4 (αφού πληρούνται οι προϋποθέσεις. Τώρα στα υποχρεωτικά αρχεία προβληματίζομαι τι πρέπει να ανεβάσω....σίγουρα δε θέλω να ανεβάσω νέο τοπογραφικό ***.... σκέφτομαι για την κατοικία να ανεβάσω ότι απαιτείται για την κατηγορία 1. Λόγω στεγάστρου όμως έχω επιπλέον δικαιολογητικά. Να το βάλω με ή χωρίς άδεια? Αν έβαζα «με αδεια» τότε διάγραμμα κάλυψης και τομές δεν απαιτούνται (βάζω ένα ενημερωτικό ότι τα αρχεία αυτά δεν απαιτούνται σύμφωνα με αρθρο 100) ΟΠΌΤΕ σαν τοπογραφικό ανεβάζω της αδείας χωρίς να το διορθώσω? Αν έβαζα «χωρίς άδεια» τότε δεν θα απαιτούνταν εξαρτημένο τοπογραφικό? ***Υ.Γ.: Πρόκειται για μία πολύ προβληματική περιοχή και θα προτιμούσα να μην πάρω την ευθύνη και ενός τοπογραφικού. Εν πάσει περιπτώση δεν έχω πληρωθεί για κάτι τέτοιο.
 13. Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση! Άργησα να απαντήσω διότι ήθελα να μιλήσω πρώτα με πολεοδομία. Σήμερα που μίλησα λοιπόν μου είπαν ακριβώς τα ίδια, δηλαδή να το βάλω στα αυθαίρετα και μετά να βγάλω άδεια για εργασίες αποπεράτωσης, που θα περιλαμβάνουν τοίχους κλπ 'όλα μέσα στον τακτοποιημένο όγκο βέβαια.
 14. Καλημέρα έχω μπερδευτεί με το άρθρο 88, παρ.1 (β)..... λοιπόν αν έχεις περαιώσει τακτοποίηση χώρου με ν.3843/10 και δεν παραβιάζει τα ποσοστά 40-40-20 και δεν είναι εντός προκηπίου, τότε εξαιρείται οριστικά της τακτοποίησης? Αν τα παραβιάζει ή είναι εντός προκηπίου τότε πληρώνεις 100 ευρώ παράβολο και εξαιρείται οριστικά της κατεδάφισης? Αν έχεις και άλλους χώρους που θες να βάλεις τώρα στο ν.4495/17, τότε συνυπολογίζεις και αυτούς στα παραπάνω ποσοστά ή αν είναι οι νέοι χώροι στο προκήπιο? Πραγματικά η εγκύκλιος 2 με μπέρδεψε πολύ και αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν διαλευκανθεί μέσα στο φόρουμ που διάβασα....ευχαριστώ! Επίσης ποιος ο λόγος να βάλω στο ν.4495/17 έναν χώρο που έχει περαιώσει τη διαδικασία του ν.3843/10, αν είναι να μπει κατηγορία 5 λόγω υπέρβασης των ποσοστών?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.