Jump to content

Roukat

Core Members
 • Content Count

  951
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Καλή

1 Follower

About Roukat

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΧΑΛΚΙΔΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,169 profile views
 1. Καλημέρα, θα ήθελα κι εγώ βοήθεια με μία ΤΖ στο Πόρτο Ράφτη για το σημείο χ:502699.337 και y:4189732.029. Νομίζω είναι ζώνη ΙΓ με 1800€, το ποιο δεν αναπροσαρμόζεται λογικά...Μία βοήθεια παρακαλώ!
 2. Καλημέρα, επειδή πρόκειται να προχωρήσω σε δύο ανασυστάσεις φακέλων αδείας, μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος βάσει ποιας νομοθεσίας θα προχωρήσω, δεν είδα κάτι ιδιαίτερο σε ΝΟΚ και σε Ν.4495/17 (άρθρο 83 και 99). Ως προς τη διαδικασία...δεν θα το κάνω μέσω του e-άδειες, γιατί δεν βλέπω ούτε εκεί αντίστοιχη επιλογή...Φυσικό φάκελο θα δώσω στην Πολεοδομία?
 3. Ε τότε ποια η λογική να σου λένε ότι μη βάλεις υ.υ. όταν έχεις αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση νόμιμης οικοδομής που δεν ξεπερνά το ύψος αυτής....Το λένε διότι διαφορετικά έχεις υ.υ...δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο του νόμου ή διευκρινιστικής εγκυκλίου το λέει (θα επανέλθω)!
 4. Κάτσε tettris γιατί τώρα ξαναδιαβάζω το μήνυμα σου και δεν συμφωνώ. Έτσι πως το λες σε αυθαίρετη προσθήκη ορόφου (έστω εντός του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής) δε θα χρεώσεις υπέρβαση ύψους? Λάθος...οκ να του το χρεώσεις σαν 1 λ.π. αλλά κάπως να του το χρεώσεις.
 5. οκ άρα όποιαδήποτε υπέρβαση μέχρι το επιτρεπόμενο ύψος λαμβάνεται ως 1 Λ.Π. κι ότι ξεπερνά το επιτρεπόμενο λαμβάνεται με υπέρβαση ύψους
 6. Αφού από ισόγειο έχω διώροφο, προφανώς έχω υπέρβαση δόμησης, το θέμα είναι πώς υπολογίζω το ποσοστό υπέρβασης δόμησης
 7. δηλαδή μέχρι το 7,50μ θεωρώ 1 λ.π. κ από 7,50 ως 7,95 παίρνω την υπέρβαση ύψους?
 8. Καλημέρα, έχω μία δήλωση αυθαιρέτου για ένα ισόγειο κτίσμα που στην άδεια προβλεπόταν να έχει Ύψος 4,50μ, το επιτρεπόμενο στην περιοχή είναι 7,50 και τελικά το κτίσμα έγινε διώροφο με ύψος 7,95μ. Για να υπολογίσω Υ.Υ. : (7,95-4,50)/7,5=46% σωστά?
 9. zazeng σωστή η παρατήρησή σου...λίγες είναι οι δηλώσεις που θα δεχόμασταν ευχαρίστως να μας τις ελέγξει διεξοδικά η ΥΔΟΜ...άντε καλέ τι είναι 600ευρώ που χάνει ο πελάτης, τίποτα, πάμε παρακάτω, αχαχαχα!
 10. Καλημέρα, προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συναδέλφων, έστειλα μέιλ στο ΤΕΕ ([email protected]) προκειμένου να ρωτήσω αν μπορεί να επιστραφεί τμήμα του ειδικού προστίμου του Ν.4495/17 διότι εκ παραδρομής είχα υπολογίσει λάθος το πρόστιμο και ο πελάτης μου το είχε πληρώσει εφάπαξ...με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να του επιστραφούν 640ευρώ...! Η απάντηση τους ήταν: « Σχετικά με την επιστροφή προστίμων, δείτε την σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ στο σύστημα διαχείρισης αυθαιρέτων την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04/03/2019 «Τέθηκε σε εφαρμογή η ΥΑ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/13096/1035 (ΦΕΚ Β΄ 91
 11. Καλησπέρα, αν κάποιος ασχολείται με διευθετήσεις ρεμάτων θα ήθελα τη γνώμη του. Καταρχήν αν υπάρχουν προτάσεις για βοηθήματα, βιβλία ή links ... Τώρα το θέμα μου είναι ότι πάω για διευθέτηση ενός μικρού υδατορέματος αλλά ότι λύση και να δώσω, ηροή βγαίνει υπερκρίσιμη. Προφανώς όμως οι γραμμές πλημμύρας ταυτίζονται με το τεχνικό έργο (ανοιχτή ορθογωνική διατομή από σκυρόδεμα). Είναι προαπαιτούμενο για να εγκριθεί η διευθέτηση, να έχω υποκρίσιμη ή οριακά κρίσιμη ροή?
 12. Καλησπέρα, όταν έχετε 1 Λ.Π. στην κατηγορία 1, συντάσσετε αναλυτικό προϋπολογισμό ή απλά γράφετε στην τεχνική έκθεση ότι οι τάδε παραβάσεις δηλώνονται ως 1 λοιπή παράβαση? Τελικά έβαλα αναλυτικό. Ευχαριστώ!
 13. Καλησπέρα, σε διαμέρισμα με άδεια του 1982 που οι εξώστες έγιναν μεγαλύτεροι (αύξηση επιφάνειας <20%) και η αυθαιρεσία είναι κατηγορίας 3, δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε σωστά? Κι ας είναι η αύξηση της προεξοχής>25%... Προφανώς αυτό το ελέγχεις αν έχεις κατηγορία 4 σωστά?
 14. Καλημέρα, μία απορία και από μένα: θέλω να βγάλω μια Ε.Ε.Μ.Κ. για περίφραξη με συρματόπλεγμα σε οικόπεδο εντός οικισμού (χωρίς σχέδιο). Ερωτήσεις: 1) το σενάζ δεν επιτρέπεται στην ΕΕΜΚ, σωστά? 2) θα κάνω προσωρινή οριοθέτηση ρέματος που βρίσκεται στα όρια του οικοπέδου. Μπορώ να περιφράξω ακριβώς στις γραμμές πλημμύρας ή τέλος πάντων στα όρια του οικοπέδου ή πρέπει να αφήσω αποστάσεις? Αν για κάποιο λόγο οι γραμμές πλημμύρας προκύψουν εντός οικοπέδου, μπορώ να περιφράξω πάλι στα όρια, αφού δεν πρόκειται για κατασκευή που εμποδίζει τη ροή του ρέματος...? 3) πειράζει που είναι εντό
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.