Jump to content

Roukat

Core Members
 • Content Count

  784
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Καλή

1 Follower

About Roukat

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΧΑΛΚΙΔΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για την περίπτωση που η οικοδομή είναι περατωμένη, οι αμοιβές επίβλεψης πληρωμένες σε άδεια του 2004 και τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης θεώρηση της άδειας για σύνδεση με τη ΔΕΗ. Οι επιβλέποντες είναι συνταξιοδοτημένοι, οπότε βάσει της εγκ .81104/2000 πάω για αναθεώρηση. Όμως απαιτείται Υ.Δ. παλαιού επιβλέποντα για σύννομο εργασιών και Τ.Ε. παλαιού επιβλέποντα. Επιτρέπεται να βάλουν υπογραφή και σφραγίδα αφού έχουν πάρει σύνταξη? ΥΓ: Τα απαιτούμενα αρχεία που πρέπει να ανεβάσουμε στο σύστημα τα βλέπουμε αν πατήσουμε δεξί κλικ πάνω στην Αίτηση > ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ???
 2. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, με καλύψατε εννοείται. Τώρα ως προς το άνοιγμα δεν ξέρω...νομίζω ότι τελικά είτε αν το αγνοήσω είτε αν το βάλω κατ.3 είτε με αναλυτικό σωστό θα είναι!
 3. Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για την εξής περίπτωση: σε κτίριο με σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών δύο όμορα διαμερίσματα του ίδιου ιδιοκτήτη έχουν συνενωθεί σε ένα (χωρίς καμία μεταβολή στα εμβαδά τους, δηλαδή ήταν 50 τμ το καθ ένα και τώρα μαζί είναι 100τμ). Επίσης αντί για δύο εξώπορτες , υπάρχει μόνο μία. Η πρώτη σκέψη μου είναι να βάλω 1 διαμερισμάτωση και μία κατηγορία 3, δηλαδή 500ευρω (πλην την έκπτωση ή την προσα΄΄υξηση του 10% ανάλογα την ημ/νία πληρωμής παραβόλου) όμως σκέφτομαι ότι μήπως να το έβαζα σαν 1 λοιπή παράβαση που αφορά τη λειτουργική συνένωση των δυο σε ένα και την κατάργηση ενός κουφώματος? οπότε 250 ευρω....
 4. Καλημέρα, μία ερώτηση κι από μένα: έχω οικοδομική άδεια του 2004 για βιοτεχνία η οποία έχει τώρα εργοταξιακό ακόμα ρεύμα. Μέσα στο οικόπεδο κατασκευάσθηκε αυθαίρετος χώρος ο οποίος τακτοποιήθηκε με το Ν.4495/17. Τώρα προκειμένου να πάρει κανονικό ρεύμα και το παλιό κτίσμα πρέπει να κάνω ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ της παλιάς άδειας με αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού (ο παλιός έχει συνταξιοδοτηθεί), η ερώτηση είναι: θα κάνω απλή αναθεώρηση και θα ανεβάσω τα παλιά σχέδια και κάπου θα με ρωτάει αν έχω και τακτοποίηση? Μόνο σχέδια τακτοποίησης? Μπορώ να μπω δοκιμαστικά στο σύστημα να το ψάξω? Ευχαριστώ!
 5. Ευχαριστώ πολύ!!!!! Κι άλλη μία ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος...μου βγάζει σφάλμα στο dxf : ότι το layer LINE_XM είναι εκτός ορίων/υπερκαλύπτουν τα PST_KAEK πολύγωνα. Εγώ έχω ΔΓΜ για συνένωση 2 ΚΑΕΚ σε 1. οπότε έχω δύο πολύγωνα (δύο ορθογώνια οικόπεδα δίπλα δίπλα) στο layer PST_KAEK τα οποία έχουν μία κοινή πλευρά. Την κοινή αυτή πλευρά την έχω σχεδιάσει στο layer LINE_XM. Έκανα στο layer LINE_XM>δ.κ. DISPLAY ORDER> ''SEND TO BACK'' αλλά και ''SEND UNDER OBJECT'' ώστε να πάει πίσω από το layer PST_KAEK...και πάλι μου βγάζει το ίδιο λάθος...τι λέτε να κάνω?
 6. Καλησπέρα, πώς δημιουργώ pdf από dwg με όλες τις προδιαγραφές (δηλ. να μην είναι multipage, να είναι από 200-400dpi, να μην έχει layers)? Εγώ κάνω DWG TO PDF και το pdf που μου προκύπτει έχει layers.... μήπως πρέπει να κάνω file>publish to pdf ?
 7. Καλησπέρα, μία βοήθεια παρακαλώ! Προσπαθώ να βάλω ψηφιακή υπογραφή σε pdf και μου ζητάει ''digital signature pin''. Ποιο είναι αυτό το pin? έβαλα αυτό που είχα για το usb token αλλά μου λέει ότι είναι λάθος. Που μπορώ να το βρω? Υπάρχει κάπου αποθηκευμένο? Ευχαριστώ!
 8. Καλημέρα, μόλις μίλησα με το helpdesk στο ΤΕΕ και σας παραθέτω τις απαντήσεις που έλαβα: - αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου: με αναλυτικό - διαφορές στα ύψη των ορόφων: να το βάλω κατηγορία 3 ΥΓ ακόμα δεν μπορώ να συμψηφίσω κατηγορία 3 με αναλυτικό, διότι δεν έχει βγει ανάλογη εγκύκλιος Επίσης άσχετο, αλλά το ρώτησα κι αυτό: ισόγειοι βοηθητικοί χώροι εντός γηπέδου που δεν υπάρχει κυρίως κτίσμα δε λαμβάνουν μειωτικό.
 9. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ωστόσο προσωπικά δυστυχώς δε συμφωνώ ότι η εγκύκλιος 4 ισχύει και για το νέο νόμο οπότε αναγκαστικά μέχρι να βγει κάτι αντίστοιχο για το Ν.4495/17 εγώ το θεωρώ Κύριο Χώρο με ΥΥ. Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο?
 10. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Arche δεν παρεξήγησα καθόλου, μάλιστα γέλασα πολύ! Ήταν πολύ εύστοχο το αστείο σου. Καλή συνέχεια!
 11. Συγγνώμη, αν κατάλαβα καλά, το στέλεχος της αδείας έλεγε ότι το μέγιστο ύψος της οικοδομής θα έπρεπε να είναι 6,80μ. Είναι όντως αν το μετρήσεις τώρα τόσο? Εσύ λες όχι, λες ότι είναι 7,80μ., σωστά? ΑΡΑ έχεις υπέρβαση ύψους 1μ. Αυτό το συγκρίνεις με το επιτρεπόμενο που ισχύει τώρα στην περιοχή. Τώρα, να θυμάσαι ότι μιλάμε για το νόμο των αυθαιρέτων, που το μόνο που μας νοιάζει είναι τι γράφει το στέλεχος και τι ισχύει τώρα! Το γεγονός ότι θα μπορούσε θεωρητικά να χτίσει τότε οικοδομή ύψους 7,50μ. εσένα δε σε νοιάζει, παρά μόνο αν θες να το πας για νομιμοποίηση, άλλο αυτό!
 12. Σ' ευχαριστώ Δημήτρη, μόλις πήρα ανάλογη απάντηση και από μηχανικό της Πολεοδομίας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.