Jump to content

Roukat

Core Members
 • Content Count

  890
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Καλή

1 Follower

About Roukat

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΧΑΛΚΙΔΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,650 profile views
 1. Καλημέρα, έχω κτίσμα το οποίο χτίστηκε με άδεια σε οικισμό προ 23 το 1990. Στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε με τις σωστές διαστάσεις αλλά δεν τήρησε τις αποστάσεις τις αδείας και κατασκευάστηκε σε λίγο διαφορετική θέση, νόμιμη για την εποχή. Το 2005 μπήκε στο σχέδιο και στο πρόσωπο του οικοπέδου προβλέπεται πρασιά. Το κτίριο βλέπω ότι μπαίνει κατά ένα μικρό τμήμα μέσα στην πρασιά. Βάζω κανονικά κατηγορία 3 (ιδιδ) έτσι δεν είναι? επίσης έχω 1 αναλυτικό για στέγαστρο που είναι σε άλλο σημείο του οικοπέδου, θα το βάλω κατηγορία 4 σωστά? Με μπερδεύει αυτό που λέει στην ΚΑΤ. 4 «Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα......εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου...
 2. Καλημέρα, τα σχέδια που τη συνοδεύουν είναι η κάτοψη, η τομή και το τοπογραφικό. Δεν υπάρχουν άλλα. Ωστόσο το ερώτημα μου παραμένει, όταν έχω κατηγορία 1, πρέπει να γράψω αναλυτικά ότι τόσα τα αυθαίρετα και τόσα τα νόμιμα τετραγωνικά ή μπορώ απλά να δώσω νέα αποτύπωση και στο φύλλο καταγραφής να περιγράψω ουσιαστικά όλο το κτίσμα? Φυσικά στο πεδίο της οικοδομικής άδειας θα βάλω ΝΑΙ ότι έχει άδεια. Θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω, αυτό που με μπερδεύει είναι όταν αυτό συνδυάζεται με κατηγορία 4, τότε όταν πάω να βρω την υπέρβαση δόμησης, συνυπολογίζω και τα αυθαίρετα προ 75?
 3. οκ Ιάσωνα ας πιάσουμε την 1η περίπτωση.... Έχω άδεια του 1970 με τίτλο:«Υπερύψωση και κατασκευή μωσαϊκών (ισογείου), διαμόρφωση μέρους προσόψεως εκχωμάτωση της υπαρχούσης» που στο στέλεχος λέει στη στήλη κατοικία-->αρ.ορόφων:2 και ολική επιφάνεια=καλυπτ.επιφάνεια: 90τμ και που συνοδεύεται από κάτοψη μόνο ισογείου καταστήματος και τομή που δείχνει 3όροφο (με τον 3ο όροφο σε εσοχή). Τελικά έχω ένα κτίσμα 3όροφο (ισόγειο κατάστημα, α' και β΄όροφο με διαμερίσματα και μία αποθήκη στο δώμα) που καλύπτει όλο το οικόπεδο. Επίσης το οικόπεδο και το κτίσμα κατα συνέπεια έχει γίνει 0,5 μέτρο μεγαλύτερο από την άδεια, δηλαδή αντί για 10 χ 9 έγινε 10 χ 9,5 (επεκτάθηκε στο πίσω οικόπεδο δηλαδή). Άρα έχω δύο επιλογές: α) να δηλώσω όλα τα τετραγωνικά στο φύλλο καταγραφής 'η β) να αφαιρέσω από τη συνολική υφιστάμενη δόμηση τα 90τμ?
 4. Σύμφωνα με το άρθρο 97 του ν.4495/17, για να υπαχθεί αυθαίρετο στον εν λόγω νόμο λέει ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός μέχρι 28/7/2011. Αντίστοιχα στο άρθρο 96 μιλάει για αποπερατωμένες κατασκευές....επίσης σαν αποδεικτικό παλαιότητας χρησιμοποιούμε το πότε πήρε ρεύμα. Συνδυάζοντας όλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι ΔΕΝ μπορείς να το βάλεις κατηγορία 1.... Ερώτηση κι από μένα: Σχετικά με την κατηγορία 1 μου έχουν τύχει δύο περιπτώσεις που δεν είναι σαφές τι αφορούν οι άδειες τους. Οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρη τι είναι νόμιμο και τι όχι, ώστε να συμπληρώσω τα αυθαίρετα τετραγωνικά στο φύλλο καταγραφής... Εσείς τι κάνετε σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Συμπληρώνετε όλα τα τετραγωνικά του κτίσματος στο φ.κ.? Έπειτα όταν η κατηγορία 1 συνδυάζεται με κατηγορία 4 και πρέπει να βγάλω ποσοστό υπέρβασης δόμησης και κάλυψης, συνυπολογίζετε και τα προ 75?
 5. Καλησπέρα, οικοδομή με άδεια του 1968 έχει κατασκευαστεί με διαφορετικό σχήμα σε άλλη θέση. Ως υπερβάσεις θεωρώ ότι ξεφεύγει από το περίγραμμα της αδείας. Η απορία μου είναι η εξής: τα τμήματα Α και Β κατασκευάστηκαν το 2006. Θεωρείται ότι ως υπέρβαση είναι μόνο το Β ή και το Α? Ευχαριστώ!
 6. Μμμμ ναι σωστά δεν μπορούσε να πουλήσει χωρίς τροποποίηση σύστασης οπότε...κλάφτα...οκ αν έχω νεότερα θα επανέλθω, ευχαριστώ!!!!
 7. Ωχ Δημήτρη τα έκανα ήδη αυτά, οι απαντήσεις ήταν: - η συμβολαιογράφος: εγώ αντέγραψα ότι έβλεπα σε προηγούμενο τίτλο, ας μην ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου. - η μηχανικός:έχω αλλάξει επάγγελμα, ούτε θυμάμαι τι είχα κάνει... οπότε εγώ πρότεινα τακτοποίηση ώστε τελικά να έχουμε σχέδια και σωστό εμβαδόν. Κάνω λάθος?
 8. Καλησπέρα, θέλω κι εγώ τη γνώμη σας για το εξής: Έχω αναλάβει ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία με οικοδομική άδεια του 1956, της οποίας έχουν χαθεί τα σχέδια. Ωστόσο έχω τα σχέδια της σύστασης. Συγκρίνοντας λοιπόν με αυτά βλέπω ότι σε σχέση με το διπλανό διαμέρισμα έχουν ανταλλάξει κάποια ελάχιστα τετραγωνικά (0,20τμ) ωστόσο οι διαστάσεις που αντιστοιχούν στο μεσότοιχο (τεθλασμένη γραμμή) ανάμεσα στα όμορα διαμερίσματα έχουν απόκλιση μεγάλη. Άλλα σοβαρά θέματα: 1) το συμβόλαιο αγοράς του 2015 αναφέρει εμβαδόν διαμερίσματος το οποίο πιθανολογώ αναφέρεται σε εσωτερικές διαστάσεις 2)το συμβόλαιο του 2015 συνοδεύεται από βεβαίωση μηχανικού με αναφορά σε λανθασμένη οικοδομική άδεια, κοινώς άκυρη βεβαίωση άκυρο συμβόλαιο. Προτείνω λοιπόν, και διορθώστε με: ΠΡΩΤΟΝ τακτοποίηση ως προ 1975 με διαφορετική διαμερισμάτωση σε σχέση με την όμορη, που απαιτεί συναίνεση της όμορης σωστά? Έτσι θα έχουμε νόμιμα σχέδια και ένα σωστό εμβαδόν (ώστε να διορθωθεί το Ε9, κτηματολόγιο και ότι άλλο απαιτείται) ΔΕΥΤΕΡΟΝ διόρθωση συμβολαίου αγοράς ΤΡΙΤΟΝ μονομερή τροποποίηση σύστασης? Η' αυτό δεν απαιτείται? ερώτηση: αν έβαζαν μία γυψοσανίδα και διορθωνόταν το μεταξύ τους όριο, από ποιο επίσημο έγγραφο θα μπορούσε να προκύψει το σωστό (υφιστάμενο)εμβαδόν, ώστε σε μελλοντική πώληση να μπορεί να δοθεί βεβαίωση μηχανικού με σωστά τετραγωνικά και κάτοψη?
 9. Καλημέρα, θέλω να ρυθμίσω μία σταυλική εγκατάσταση και συγκεκριμένα ένα πρόχειρο κατάλυμα ζώων. 1)Σαν δικαιολογητικά το ΤΕΕ βγάζει πέντε, ποια εννοεί? Τα είδα όταν προχώρησα τη δήλωση και τα επισυνάπτω 2) εγώ βάζω ως αιτών τον μισθωτή (που είναι γιος του ιδιοκτήτη). Για τον μισθωτή βάζω το έντυπο Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Μήπως χρειάζεται να βάλω συναίνεση ιδιοκτήτη ή έστω το μισθωτήριο?
 10. Καλημέρα, μόλις ήρθα γραφείο και είδα τη συζήτησή σας. Λοιπόν, το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει μπει πλέον στο σχέδιο και η οικοδομική με τη ρυμοτομική γραμμή ταυτίζονται. Με αυτό ως δεδομένο, θεωρώ ότι η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι η παραβίαση Δ. Αν δεν ταυτίζονταν και υπήρχε τώρα πρασιά τότε ναι να το έβαζα ως παραβίαση πρασιάς.
 11. Σ'ευχαριστώ πολύ Παύλο, ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι! Σήμερα που κάλεσα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ είπαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως έστειλα και μέιλ ώστε να έχω γραπτή αυτήν την επιβεβαίωση. Τώρα που επικοινώνησα με το αρμόδιο πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ μου είπαν ΔΕΝ ηλεκτροδοτούνται ανοιχτοί χώροι κι επικαλέστηκαν μία οδηγία από ΔΑΟΚΑ την οποία δεν είχαν εύκαιρη αλλά είπαν θα με καλέσουν πίσω. Όταν κι εφόσον μου απαντήσουν θα επανέλθω γιατί είναι σημαντική πληροφορία νομίζω.
 12. Μάλιστα...σ'ευχαριστώ πολύ Παύλο, έχω ήδη πάρει όλο το φάκελο και δεν υπάρχει κάτι σχετικό μέσα. Τη Δευτέρα θα επικοινωνήσω και με Πολεοδομία να δω αν ο προϊστάμενος ξέρει κάτι παραπάνω γιατί θα ήθελα να το διαλευκάνω. ΥΓ : Άρα για το Ν.4495, την μετατόπιση σε άλλη σύννομη θέση την ξεχνάω και πάω για παραβίαση Δ.
 13. Γεια σου Παύλο, λοιπόν το σύστημα δόμησης το αναφέρω μήπως τυχόν ίσχυε κάτι που δεν το γνωρίζω, πχ στο ΓΟΚ 85 αναφέρεται τι ισχύει για πρώην συνεχές, μικτό κλπ. Ουσιαστικά επειδή στην πραγματικότητα το κτίριο κατασκευάστηκε στο 1,5 μ τελικά από το όριο με τον έναν δρόμο, θέλω να δω πώς θα το δηλώσω στο Ν.4495/17...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.