Jump to content

jbosdas

Core Members
 • Content Count

  1,480
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

jbosdas last won the day on October 15 2012

jbosdas had the most liked content!

Community Reputation

147 Καλή

About jbosdas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.i-bo.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,730 profile views
 1. Ενδιαφέρον πραγματικά...! (Η κλιμακα βλέπω οτι δεν αλλάζει στο zoom;) μαλλον θα εχει νόημα οταν τροποποιούνται καποια στοιχεια της μελέτης και θες να αλλάξεις την γωνία του 3d. Ισως και σε πολλαπλές απόψεις ενός 3d...
 2. Η απαντηση σου βρισκεται στον ορισμό του στεγάστρου. Στέγαστρο είναι η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, σε πρόβολο ή επί υποστυλωμάτων, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης. Αν λοιπόν, η περίπτωση σου ήταν στέγαστρο σε πρόβολο τι θα λαμβανες ως εμβαδόν; ...οπότε βλέπεις οτι δεν εχει σημασία το εμβαδόν της φερουσας κατασκευής..
 3. Ε ναι! πολιτικέ μου... ντουλάπα! και συγκεκριμένα η ραγα στον διαμήκη αξονα της και οι κρεμάστρες να αποδίδονται με καλλιτεχνική ελευθερία με λοξές γραμμές πάχους 0,2 Προσωπικά δεν εχω καταλάβει ποιο ειναι το προβλημα Νο1, το πλατος του διαδρόμου... το 1,50 έχει γίνει 1,30; Αν ναι, δεν θεωρείται ως παράβαση.
 4. στο 2 έχει πάρει την ντουλάπα του όμορου διαμερίσματος και έχει μικρότερο φωτ/γο. την ΥΔ δεν θα την εβαζα... το 1 δεν το βλέπω.
 5. Στην ουσία έχεις αποτύπωση με διάσταση δωματίου 5,05 και αδείας 4,70. Διαφορά 0,35μ. Και να είσαι εντός 2% εισαι >20εκ. Αν θες να είσαι σωστός, πας με Διαμερισματωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά δίνω βάση στα πραγματικά κοινωνικά κριτήρια... Παιρνω και μερικά επ'ώμου... -μην παραθέτεις το αμέσως προηγούμενο μήνυμα, γεμίζουν οι σελίδες χωρίς νόημα...-
 6. καλημερα, ναι αυτό θα ηταν το σωστό, νεα ΥΔ για τα τμ , και προς κάλυψη σου...
 7. Λες ότι έχει καταπατήσει ο όμορος 1,5μ το γεωτεμάχιο σου και δεν το αμφισβητεί κανείς. Πολύ ωραία, κανένα πρόβλημα. Κάνεις την περίφραξη στο νόμιμο όριο. Παει αυτό. Μένει όμως ένα τμήμα τοιχοποιίας της αποθήκης να καταπατά το δικό σου κατά 40 εκ. (από τα 65εκ συνολικού πάχους). Πάρα πολύ ωραία. Παίρνεις λοιπόν μια ΥΔ των συνιδιοκτητών (ή κάνετε ένα συμφωνητικό σε συμβ/φο) που αναγνωρίζουν ότι τμήμα της τοιχοποιίας της αποθήκης βρίσκεται στο δικό σου γεωτεμάχιο, και ότι δεν έχουν καμία αξίωση από χρησικτησίες κλπ. και ότι λογίζεται ως κοινή κατασκευή περίφραξης. Φυσικά ο δικός σου υπογράφει ότι δεν μπορεί να καθαιρέσει το τμήμα αυτό αν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας της αποθήκης... Οπότε το συμφωνούν ως κοινό όριο και πάμε όλοι στο καλό... Αν τώρα το τραβήξουμε από τα μαλλιά, έχεις αυθαίρετη κατασκευή ως Λοιπή πολεοδομική παράβαση αφού το ύψος της περίφραξης σε αυτό το σημείο ξεπερνάει το 1μ... Λόγισε το ως μια ΠΠ με 250€ κ βάλε να το πληρώσει η συντεχνία... Αν τώρα θες εσύ να κολλήσεις την οικοδομή σου σε εκείνο το σημείο, είναι άλλο ζήτημα... (αλλά είπαμε εκτός σχεδίου οπότε θα έχεις πλάγια όρια... όποτε άκυρο...)
 8. Η αποθήκη είναι του όμορου κ έχει καταπατήσει το δικό σου... Σωστά; Θα προχωρούσα σύμφωνα με το 4, την τοιχοποιία της τουαλέτας-αποθηκης να ορίζει το κοινό όριο. Με μια ΥΔ των καταπατητών που αναγνωρίζουν την καταπάτηση και συμφωνούν ότι η τοιχοποιία αποτελεί κοινό όριο.
 9. Αν θες να τoυ το δωσεις σε archicad θα περιεχει όλα τα στοιχεία της μελέτης μεσα. Ασχετα με τον συνδυασμό των ριζοχάρτων (απλά με τον συνδυασμό θα του είναι πιο εύκολο διαχειρίσιμο) . Αν θες να του δώσεις τμήμα της μελέτης σε archicad, θα πρέπει να κάτσεις να σβήσεις στοιχεία της. (..μην το κάνεις) Αν θες να δωσεις τμημα της μελέτης χωρίς να σβησεις στοιχεια, θα κανεις export σε autocad ή pdf... @aath δεν υπαρχει λόγος να παραθετεις το προηγούμενο μηνυμα... 😁
 10. τρεις τροποι (εντός archicad) 1. φτιαχνεις τοιχο και στεγη. Πας σε οψη τοιχου, φτιαχνεις την κλιση που θες με γραμμη, σημειώνεις το νουμεράκι πχ 28,85%, πας στην στέγη δινεις το νουμερακι... Κανεις τομή τοποθετητεις την στέγη στο υψος, κοβεις από στεγη και μετά την κρυβεις σε layer. (αρχαία archcad-ιστικα...) 2. κανεις τα ίδια μονο που δεν κόβεις απο στέγη αλλά με solid elements operation... 3. σχεδιαζεις οτι θες σε κατοψη, μετατρέπεις σε morph και περιστρεφεις... ποιο σωστό το 2. εχεις μεγαλυτερη ευχέρεια στην περαιτέρω επεξεργασία.
 11. και εσύ πως το αντιμετωπίζεις? Να σου πω την αλήθεια... εγώ θα πήγαινα με το δυσμενέστερο, αφού στην χαμηλότερη στάθμη υπάρχει υπέρβαση ύψους. και επειδή διχάζομαι ... θα υπολόγιζα αυθαιρέτως και ίσως δικαίως τα μισά τμ με ΥΥ. !!! έχω και το καρπούζι, έχω και το μαχαίρι.
 12. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε κεκλιμένο έδαφος, υπάρχει γωνιακή διώροφη οικοδομή οπου έχει εκδοθεί άδεια για ισόγειο και α όροφο, χωρίς υπόγειο, χωρίς πιλοτή. Μεταξύ των δύο απέναντι γωνιών του οικοπέδου υπάρχει έντονη διαφορά στάθμης η οποία έχει αποτυπωθεί λάθος στην άδεια. Ετσι, κατα την κατασκευή προέκυψε πιλοτή προσβάσιμη από την χαμηλότερη στάθμη ενώ από την υψηλότερη στάθμη όλα είναι οκ... Αν θεωρήσουμε την διασταύρωση της οδού ως ±0.00 (ας πούμε σημείο Α), η υψηλότερη στάθμη (Β) είναι στο ~+1,00μ και η χαμηλότερη (Γ) στο ~-2,00μ. Η στάθμη του "ισογείου" διαμερίσματος είναι προσβάσιμη από το +1.00 με τρία σκαλιά άρα στο ~ +1,50. Μεχρι εδώ, οκ, βατά... τα σχεδια της οψης ΑΒ αδείας ταυτίζονται με την πραγματικότητα. Στην αλλη οψη ομως τα πραγματα περιπλεκονται επειδή η οδός στα σχεδια της αδείας εμφανίζεται πιο πανω και με ηπιότερη κλιση. Στην ουσία υπαρχει υπερβαση ύψους με την κατασκευή πιλοτής... Τι προτείνουμε τελικά για την αυθαιρετη πιλοτη; ξεμπάζωμα με αναλυτικό ή υπέρβαση ύψους;;;
 13. Προσοχή!!! Εχεις δώσει βεβαιωση νομιμότητας με τον 4178; Αν όχι, τότε οκ.... προχωράς με μεταφορά και επανυπολογισμό. Αν έχεις δώσει βεβαίωση περιπλέκεται αρκετά η κατάσταση...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.