Jump to content

jbosdas

Συντονιστής
 • Posts

  2,440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

jbosdas last won the day on April 18

jbosdas had the most liked content!

Reputation

830 Εξαιρετική

About jbosdas

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

10,185 profile views
 1. Σωστά. Απο σχέδια μόνο αποτύπωση. Για την υπαγωγή υποβάλλονται τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α, β, γ, δ, ε, ζ, ι, και ια του άρθρου 99 και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας και δεν απαιτούνται λοιπά στοιχεία και σχέδια.
 2. 1. Πολύ σωστό, δεν το είχα σκεφτεί... 2α. Αυτό έβλεπα... την ΥΔομησης. 2β. Αν είναι επικίνδυνοι για πτώση, αφορά τον ελεγκτή; @kousvos Οπότε εσύ τι λες; αρνητικό η θετικό πόρισμα; Εγώ βλέπω αρνητικό πόρισμα επειδή απλά δεν έχει εφαρμοστεί η μελέτη. Αυτό αναγράφεται στο πόρισμα και τελειώνει υπόθεση.
 3. Ρε πως μας ανακάτωσε ο Braat... Τομούλα? https://www.alexpolisonline.com/2013/04/polykatoikia-stin-alexandroupoli-sta-simantikotera-arxitektonika-erga.html
 4. Όχι βέβαια. Θα πρέπει να τακτοποιηθεί για να ικανοποιηθεί ο ορισμός "νομίμως υφιστάμενο" σύμφωνα με την παρ1/αρθ23 ΝΟΚ καθώς και το αρθ1α της αποφ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 – 13.5.2020: Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται: α) σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και σε οικόπεδα ή γήπεδα εφόσον: αα) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, .... Το αναφέραμε αυτό. Εξαιρείται αφού οι εργασίες υπάγονται στο 29/4495. Γίνεται μνεία της αυθαίρετης κατασκευής (και της συγκεκριμένης παραγράφου) στην περιγραφή. Για να μην παρεξηγηθώ, κάθε φορά θα λέω ότι καλό είναι τακτοποιούνται τα πάντα και να μην μένουν εκκρεμότητες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια.
 5. Συνάδελφοι την άποψη σας... Σε τελικό έλεγχο, τα στηθαία του δώματος που διαχωρίζουν το βατό δώμα από το μη βατό (χώρος ηλιακών με προστεγάσματα αντίστοιχα), δεν έχουν κατασκευαστεί. Προκύπτει μία ενιαία βατή επιφάνεια δώματος. Πως θα το αντιμετωπίζατε; Εφόσον παραμείνει σε αυτή τη μορφή, θεωρώ ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι όψεις (έλεγχος τελικού), και ότι αν μεταγενέστερα μπει κάγκελο στην περίμετρο των προστεγασμάτων αυτά θα θεωρηθούν εξώστες...
 6. Το "νέο άνοιγμα" το βρίσκουμε στην 2λβ/29 (υπό τις προϋποθέσεις των ειδικοτέρων διατάξεων). Στην 3ε/81 ως "πολεοδομικές παραβάσεις" ορίζονται μεταξύ άλλων και οι κατασκευές της παρ2/29. Οι εξαιρέσεις της 2θ/82 αναφέρουν ρητά τις "πολεοδομικές παραβάσεις" (3ε/81). Η βεβαίωση της 2/83 κάνει, ομοίως, ρητή αναφορά τις εξαιρέσεις. Με την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τη βεβαίωση μηχανικού δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι: γ) οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89. Αυτά λέει ο νόμος, όχι εγώ. Τέλος, η εγκύκλιος αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται ειδική μνεία στην βεβαίωση στις εν λόγω εξαιρέσεις. Και ανεμογεννήτριες να έχει βάλει, εξαιρείται, αφού προβλέπεται στο 29. Οσο για τον διαχωρισμό των οριζόντιων ιδιοκτησιών (λστ) θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύστασης οπότε απλά ενεργοποιούνται άλλες διαδικασίες. Και είπαμε, προσωπικά συμφωνώ να είναι τακτοποιημένα ακόμα και τα πόμολα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
 7. Η απαίτηση ΣΔΑ ΙΚΑ κλπ προκύπτει ανάλογα με τις εργασίες και όχι με τον τύπο άδειας/βεβαίωσης... Άρα ναι θα χρειαστείς ΣΔΑ όπως και ΙΚΑ ΑΜΟΕ Πινακα 3 κλπ.
 8. Άλλο πράγμα η διαφορετική διαμερισμάτωση, άλλο η διαφορετική διαρρύθμιση.
 9. Όπως τα λέει Δημήτρης. Έχεις αυθαίρετη λειτουργική συνένωση (αρθ29,§2κζ) για την κατεδάφιση της μεσοτοιχίας και διαφορετική διαρρύθμιση (§2ιζ). Αν θες μπορείς να πας και για νομιμοποίηση με μικρής κλίμακας. Μπορούν να παραμείνουν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες λειτουργικά συνενωμένες.
 10. @geoledimi σε συνέχεια αίτησης σου, το τμήμα ελέγχου κατασκευών της πολεοδομίας (αυθαίρετα) θα πρέπει να το χαρακτηρίσει επικίνδυνο ώστε να σου δοθεί η δυνατότητα να εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας και αποκατάστασης και στη συνέχεια με νέα αίτηση να αρθεί η επικινδυνότητα. Αρχαιολογία κλπ θα τα βρεις αργότερα. Τώρα προέχει η επικινδυνότητα.
 11. Για βοήθα μας λίγο με τους σωστούς ορισμoύς. Προκήπιο στην πρόσοψη. Προκήπιο στην πίσω πλευρά οικοπέδου? Μήπως εννοείς στον πίσω ακάλυπτο?
 12. Στην πλάκα βλέπετε κανένα σίδερο; Έλιωσαν από την υγρασία και τα ασφαλτοπανα... Κρίμα τον άνθρωπο.
 13. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται περί σύστασης και κανονισμού στην ίδια πράξη και η θέση στάθμευσης να είναι παρακολούθημα της ιδιοκτησίας. Άρα γίνεται πλήρης περιγραφή στον τίτλο, στο πεδίο θέση στάθμευσης θα μπει ο αρ.1, και στον πίνακα επιφανειών θα περιγράφει ως εμβαδόν με την επισήμανση ότι πρόκειται περί παρακολουθήματος.
 14. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ να τηρούν τους κανόνες της κοινότητας. Σε αντίθετη περίπτωση η συζήτηση θα κλειδώσει. 8. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις - jbosdas
 15. Ο χώρος αυτός τι είναι; Ισόγειο; Υπόγειο; Ημιυπόγειο; Από που είναι προσβάσιμος; Από κεντρικό κλιμακοστάσιο; Η ράμπα δεν υπάρχει; Από πού θα ξεκινάει και που θα καταλήγει αυτή η ράμπα; Τι ύψος έχει στην άδεια; τι ύψος στην πραγματικότητα; Η σύσταση της πολυκατοικίας τα αναφέρει ως χώρους; Κανονισμός υπάρχει; Τι ποσοστό ζητάει για τις κοινόχρηστες επεμβάσεις; Λείπουν αρκετά στοιχεία ώστε να πάρετε μία απάντηση. Βέβαια, μικρά ή μεγάλα αυτοκίνητα δεν διαχωρίζονται στην νομοθεσία. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι μπορεί αυτοί οι δύο ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, έστω και με περισσότερες μανούβρες... Και πραγματικά να το έχουν ανάγκη. Αυτό γιατί να θέλουμε να τους το στερήσουμε σε μία ήδη αδειοδοτημένη κατασκευή;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.