Jump to content

jbosdas

Core Members
 • Content Count

  1,457
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

jbosdas last won the day on October 15 2012

jbosdas had the most liked content!

Community Reputation

142 Καλή

About jbosdas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.i-bo.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,671 profile views
 1. δεν απαιτείται υποβολή μελέτης στατικής επάρκειας αλλά τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού στις εξής περιπτώσεις : στστστ) υπόγειοι χώροι μέγιστης επιφανείας έως αυτής του ισογείου, κατασκευασμένοι με περιμετρικούς τοίχους από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία καλύπτουν τουλάχιστον το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της περιμέτρου, ζζζ) αλλαγή χρήσης με την προϋπόθεση ότι δεν διαφοροποιείται η κατηγορία σπουδαιότητας και η οποία δεν επιφέρει αθροιστική αύξηση των κινητών και μόνιμων φορτίων πάνω από τριάντα τοις εκατό (30%) του μόνιμου φορτίου πριν από την παρέμβαση, θθθ) υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν και είναι κατασκευασμένα με περιμετρικούς τοίχους από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο καλύπτει τουλάχιστον το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της περιμέτρου,
 2. Να που το σημερινό έχει κάτι αντίστοιχο... 2 κλειστές θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή έχουν αλλαγή χρήσης σε κατοικία και επεκτείνονται περαιτέρω με κατάληψη κοινοχρήστου χώρου πιλοτής και γίνονται μία ενιαία, αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία. Συνάδελφος το έχει τακτοποιήσει. ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ χωρίς τροποποίηση της σύστασης; (η οποία οπως ειπαμε απαιτεί το 100%) Φαντάζομαι από τα παραπανω πως όχι... Σωστά; ή λόγω πιλοτής ισχύει κατι άλλο;
 3. ναι, την διαβασα την εγκ αλλα πίστευα οτι θα υπάρχει κατι νεώτερο, αλλά ... κριμα παντως!!
 4. αδιανόητο! με το τυράκι στην φάκα! αυτό ειναι καθαρή ληστεία! -ευτυχως δεν εχω υπογράψει τετοια περιπτωση...- στην πιο απλή περιπτωση καταληψης κοινοχρήστων τι γίνεται; μεταβιβάζεται; ή παλι τα ιδια;
 5. Συναδελφοι αυτό το κεφάλαιο μου εχει ξεφύγει... Αυθαίρετες κατασκευές επί κοινοχρήστων ρυθμίζονται με 4178 (καταληψη όλου του κοινοχρηστου κλιμακοστασίου τελευταίου ορόφου και δώματος -το κανε μεζονετα ο ανθρωπος...) με συναίνεση >501/1000. Τωρα θελει να πουλήσει κ του ζητησαν τροποποιηση Συστασης αλλά με συναίνεση 100%. ! Αυτό δεν γίνεται επειδή εχουμε περίπτωση που ο ενας ιδιοκτήτης ειναι ...καταζητούμενος ακόμα και στο εξωτερικό! ειναι δυνατόν; καταλαβαίνω σωστα; Επιτρέπεται η ρύθμιση με 501/1000, υποχρεούσαι για τροποποίηση σύστασης αλλά δεν τροποποιείται η σύσταση επί κοινοχρήστων αν δεν υπάρχει το 100%; (ακόμα και που το γραφω ανατριχιάζω!!!)
 6. τι νεο εχουμε μετα την εκδοση 9.1; κ γιατί οχι 9.2; :) τόσο ριζικες αλλαγες;
 7. ... κ εχεις ποινή! "μην παραθέτεις το προηγούμενο κείμενο..." από τους κανονισμούς του φόρουμ για ευχαριστώ το κουμπάκι
 8. παρε τον παλιό πινακα, και αντέγραψε τα στοιχεία της πρωτης σειράς της περιγραφής (αρ.ιδιοκτησίας, τμ, ογκος κλπ). Μετά από κάτω πρόσθεσε μόνο τα στοιχεία της ιδιοκτησίας σου. Στην ουσία θεωρείς δεδομένη την κατασταση των άλλων διαμερισμάτων κ τροποποιείς μόνο τα δικά σου. Μην γράψει οτι δεν αλλάζουν των άλλων, δεν το ξέρεις αν εχουν αλλάξει ή οχι.
 9. αφού μειώθηκε ο κοινόχρηστος θα πρέπει να ελέγξεις το αρθ98 παρ6 "...ότι η οριζόντια ιδιοκτησία του έχει επεκταθεί καταλάβει κοινόχρηστο ή κοινόκτητο χώρο από τον χρόνο ανέγερσης κατασκευής της όλης οικοδομής" ή "...ίδια αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οριζόντιας ιδιοκτησίας" * και να ρωτήσεις αν ο όμορος εχει τακτοποιήσει την διαμερισμάτωση, οπότε σε απαλλάσει και από την δήλωση. με το τελευταίο μπορέι να γλυτώσεις και το 250αρι... την αναφέρεις βεβαια ως παράβαση και οτι "εχει υπαχθεί στις δαταξεις του 4495/17με τον αρ.δήλωσης ....ταδε ως ΔΔ" *αν και σήμερα διαβασα οτι πάνε να καταργήσουν και την συναίνεση !
 10. ναι, ναι, φυσικά και θα τα προσθέσει τα χιλιοστά των ιδιοκτησιών, αλλά σε περίπτωση που εχει περισσότερα τμ να μην τροποποιήσει τα χιλιοστά... για τις υπόλοιπες η συμβ/φος δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα αφού δεν έχει την εντολή των ιδιοκτητών ουτε ο μηχανικός, ούτε η συμβ/φος edit στον πίνακα σου δεν θα αναφέρεις τιποτα από τις άλλες ιδιοκτησίες. μια σειρά θα εχει. -οπως άλλωστε κανεις κ με τα σχέδια.
 11. Εχω δει μονομερείς τροποποιησεις οι οποίες ανέφεραν ΜΟΝΟ τα στοιχεία της μεταβιβαζόμενης ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση σου δηλαδή ο νέος πίνακας θα πρέπει να αναφέρει την συνενωμένη ιδιοκτησία (Απ1-Απ2) και τα συνενωμένα τμ χωρίς να αλλάζουν τα χιλιοστά.
 12. στην ΚΑΤ 1 δεν χρειαζεται να δηλώσεις ΠΠ αν εχουν κατασκευαστεί προ του 75. Αυτές θα φανούν στην αποτύπωση σου κ εφόσον θες, στην ΤΕ. "αρθ96... Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί πριν από τις 9.6.1975 .. αρθ. 81 §1 γ) Στην έννοια της αυθαίρετης κατασκευής/αλλαγής χρήσης περιλαμβάνονται και οι πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του παρόντος νόμου. "
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.