Jump to content

jbosdas

Core Members
 • Posts

  1,951
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

jbosdas last won the day on October 15 2012

jbosdas had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

5,688 profile views

jbosdas's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Well Followed Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

355

Reputation

 1. Το βλεπα να ρχεται! 😊 Δες την εγκάρσια τομή που σου έφτιαξα... Ο άξονας τομής βρίσκεται στην πόρτα σου. Στο αριστερό τμήμα του παταριού δεν υπάρχει ο διάδρομος με το 1μ που πρέπει να είναι ανοιχτός προς το ισόγειο... Άρα όχι, δε γίνεται. Το ότι δεν είναι ενοποιημένα τα παταρια δεν το θεωρώ σωστό.. Δεν προβλέπεται κάπου απότι ξέρω.
 2. Το 1μ από το πέρας του δαπέδου του παταριού θα πρέπει να υφίσταται σε όλο το μήκος του (ή και περίγραμμα του) και μετά να ξεκινάνε οι κλειστοί χώροι. Άρα έχεις ένα διάδρομο στο πατάρι ο οποίος πρέπει να'ναι ανοιχτός προς τον υποκείμενο χώρο. Στο σκίτσο εγκάρσια τομή, με πράσινο το υφιστάμενο με κόκκινο οι επεμβάσεις.
 3. Μια επιβεβαίωση συνάδελφοι.. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου (4300τμ) εκδίδεται άδεια το 83 για ανέγερση κατοικίας (200τμ). Κατασκευάζεται τροποποιημένο και μεταξύ άλλων (ΥΔ/ΥΚ ~5τμ, ξεμπαζώματα, κατ3 κλπ ψιλά...) αλλάζει χρήση σε "Σημείο ανακύκλωσης - διαχείρισης απορριμμάτων - μπαζών" (οι γνωστοί κάδοι μπαζών). 1. Χρήση για 4495 "υπηρεσίες", 2. Αλλαγή χρήσης απο ΚΧ σε ΚΧ με ΠΠ αρθ100. Σωστά;
 4. Και φυσικά μπορείς, αρκεί όταν κλείσει η πόρτα του ισογείου και διαχωρισθούν τα ισόγεια, να καθαιρεθούν τα παραπάνω τμ του παταριού του "ενός" καταστήματος (και φυσικά κατασκευαστεί κλίμακα ανόδου προς το πατάρι του "δευτέρου". Αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως πάτε και μπλέκετε με τέτοιες πατέντες και τραβάτε στο όριο τους ιδιοκτήτες που δεν κατανοούν το μέγεθος των επεμβάσεων αυτών. Εκτός βέβαια, αν τεχνο-οικονομικά πραγματικά αξίζει...
 5. Όχι δεν το θεωρώ λάθος. Δομείς βασει του ποσοστού συνιδιοκτησίας σου. Το ότι δεν μπορούν να το κατασκευάσουν οι υπόλοιποι δε σημαίνει ότι δεν τους ανήκει το ποσοστό... Άρα θεωρώ οτι με το 14,27 μπορείς να προχωρήσεις. Άσε που αμφιβάλλω και για το υπόλοιπο του συντελεστή δόμησης.... για 10τμ ξερω οτι λογίζεται ως "υπολοιπο"
 6. Η νομοθεσία έχει φροντίσει τις καλόπιστες επεκτάσεις σε όμορα οικόπεδα με το 1010 τουΑΚ. Όσο μικρή και να 'ναι η καταπάτηση, όσο και να θες να βοηθήσεις, όσο καλός άνθρωπος και να 'ναι ο πελάτης μας, την απόφαση δεν μπορείς να την πάρεις εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος εκτός από το αρμόδιο δικαστήριο. Είσαι εκτός περιγράμματος οικοπέδου.-
 7. α)2, β)2, γ)2 Καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην ανάγνωση της ΗΤΚ, να δείτε και κανά - δύο παρουσιάσεις, επειδή δεν πρόκειται περί απλής καταχώρησης πολεοδομικών μεγεθών. Επηρεάζει την νομική υπόσταση των ακινήτων και καλό είναι να έχουμε άποψη.
 8. Ξέρω ότι είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά το να ξεκοιλιάζεις όλη την πλάγια και μετά να ρίχνεις λίγο χωματάκι στα δώματα είναι λίγο τραβηγμένο. Όμορφο ντιζαϊνάτο δε λέω όχι... Αλλά αν το παμε λίγο αφαιρετικά θα δούμε υπερβολική αλλοίωση.
 9. Στο Ελλάδα 3.1 v2 θα διορθωθούν τα πράγματα... Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και την κατανόηση. Γίνονται ενέργειες από τους αρμόδιους για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος. -- Με εκτίμηση ΤΕΕ-Τεχνική Υποστήριξη e-building "Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το μήνυμα και στα τυχόν συνημμένα έγγραφα θεωρούνται εμπιστευτικές και απόρρητες και προορίζονται μόνο για τον σκοπούμενο παραλήπτη. Εάν δεν είστε ο σκοπούμενος παραλήπτης και έχετε λάβει το παρόν μήνυμα από λάθος, σας ενημερώνουμε ότι η αποθήκευση, ανάγνωση, μετάδοση, αντιγραφή, αποκάλυψη, ανακοίνωση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής χρήση οποιωνδήποτε πληροφοριών περιέχονται στο παρόν μήνυμα και στα τυχόν συνημμένα έγγραφα δεν είναι σύννομη. Απαγορεύεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή διάδοση ή κοινοποίηση σε τρίτους του συνόλου ή μέρους των στοιχείων του μηνύματος αυτού. Σε κάθε περίπτωση έχετε υποχρέωση εχεμύθειας. Παρακαλείστε να ενημερώσετε άμεσα τον αποστολέα και να διαγράψετε το μήνυμα και τα τυχόν συνημμένα από το σύστημά σας. Οι επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς, καθώς οι εμπεριεχόμενες πληροφορίες μπορεί να υποκλαπούν, να χαθούν, να καταστραφούν, να ληφθούν με καθυστέρηση ή μερικώς. Ο αποστολέας δεν ευθύνεται για οιαδήποτε τυχόν ζημία λόγω αποθήκευσης ή ανάγνωσης του παρόντος, καθυστερημένης διαβίβασης, υποκλοπής ή αλλοίωσης".
 10. Στο δκ κανε αναλυτικούς υπολογισμους εμβαδών για φορολογική χρήση (κλειστοί χώροι, ημιυπαιθριοι, ερκερ) . Σε κάθε κάτοψη αναγράφεις την επιφάνεια ιδιοκτησίας και αντίστοιχα του σδ. Καντά όπως θες αρκεί να βγαίνει άκρη.
 11. Φυσικά και είναι σωστό. Ακόμα και να μην της πληροί τις προϋποθέσεις του ΑΗΧ δεν θα μετρήσει στους κλειστούς χώρους. Άρα θα προκύψουν δύο διαφορετικά εμβαδά. Ένα που αφορά τον συντελεστή δόμησης και ένα αφορά τα φορολογικά.
 12. Πολυσυζητημένη περίπτωση με διχασμένους υποστηρικτές. Συμφωνώ με τις εξαιρέσεις. Αρθ 82 2θ. Μπορείς να βγάλεις βεβαίωση και ΗΤΚ. Θέλεις αποτύπωση όμως. Τα κουφώματα στις θέσεις τους...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.