Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbosdas

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.417
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    30

jbosdas last won the day on Μάρτιος 15

jbosdas had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

780 Εξαιρετική

Σχετικά jbosdas

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.289 profile views
  1. @petros71 καταρχάς δεν ξέρουμε αν απαιτείται έγκριση ΣΑ στην περιοχή του συγκεκριμένου έργου. Αλλά ακόμα και να απαιτείται, το να κολλάνε οι εξώστες δύο όμορων κτιρίων, δεν ξέρω γιατί θα μπορούσε να είναι απαγορευτικό. Ποιος είναι αυτός ο κανόνας αισθητικής που καταπατάται; Και τελικά γιατί το "έρκερ" ως κλειστός χώρος που δεν προσμετράται στον ΣΔ είναι υποβαθμισμένος αισθητικά συγκριτικά με έναν όμοιο χώρο που προσμετράται στον ΣΔ;
  2. @petros71 τι δουλειά έχει το ΣΑ; Εννοείς ότι επειδή κολλάει στο όριο, δεν θα γνωμοδοτήσει θετικά;
  3. Η πόρτα θα αλλάξει φορά ανοίγματος (από αριστεροστροφη σε δεξιόστροφη) ή θα αλλάξει θέση σε άλλον τοίχο; Αν μιλάμε για θέση, τότε δεν θα ήταν συνετό να ξεκινήσουν οι εργασίες, αλλά να δείτε μήπως χρειαστεί να αλλάξει η μελέτη για την πρόσβαση στο διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ξεκινήσετε τις εργασίες εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις (άδεια, ΙΚΑ, κάδοι, δήμος, αστυνομία) για τις οποίες φαντάζομαι ότι είστε ενημερωμένοι.
  4. Τα πάμε, τα ξαναπάμε και μπερδεύουμε τον ΣΔ με το εμπράγματο... Η μετατόπιση τοιχοποιίας προς κοινόχρηστους που έχουν προσμετρηθεί στην δόμηση, δεν επιφέρουν καμία απολύτως επιβάρυνση στην συνολική πραγματοποιημένη δόμηση του κτίριου. 500τμ ήταν, 500 μένει. Καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση. Αν κλείσεις ΗΧ 20τμ αυξάνεται 520τμ. Αν επεκταθείς σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, σε πιλοτή, σε χώρο που δεν έχει προσμετρηθεί στην δόμηση τότε το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών προστίθεται στην συνολική δόμηση του κτιρίου και καταλήγει να έχει 200τμ παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για το απέναντι κτίριο, το ίδιο για την γειτονιά και τελικά ο δήμος έχει υπερβεί τον μέσο σδ σχεδιασμού του ΓΠΣ και δεν στέκει όλο αυτό περιβαλλοντικά και συνταγματικά. Άλλωστε αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που έπεσε ο 4014, επειδή δεν προέβλεπε την τράπεζα γης και είχε απλά εισπρακτικό χαρακτήρα. Τώρα εσυ μου λες ότι θα πρέπει να μπαίνουν οι χώροι που έχουν ήδη προσμετρηθεί στην δόμηση, με πρόστιμο περιβαλλοντικού τέλους για να εξαγοράσουμε ποσοστά συνιδιοκτησίας. Δικό σας.
  5. Φυσικά συμπεριλαμβάνεται (εφόσον ! αντιστοιχεί στην ιδιοκτησία σου) με την δηλωμένη χρήση (αποθήκη - βοηθητική χρήση)
  6. Υπάρχουν και κοινόχρηστοι χώροι που δεν έχουν προσμετρηθεί στην δόμηση. Εκεί, συμφωνώ με ΥΔ. Ειδάλλως δ. διαμερισμάτωση. Άλλωστε έχουμε και την Εγκ2: "Στην περίπτωση που η διαμερισμάτωση αφορά και κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, απαιτείται συναίνεση κατά το άρθρο 98."
  7. Συμφωνώ και γω μαζί σου @venezia αλλά έχει γίνει αυτή συζήτηση...
  8. @Andrianos1986 καλό είναι να τα ακούς αυτά που συζητώνται και να παρακολουθείς σεβόμενος την πολυετή εμπειρία ανθρώπων που έχουν χτίσει το συγκεκριμένο Φόρουμ και έχουν αποδείξει αν μη τι άλλο, την εκτεταμένη γνώση τους. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
  9. Η συμβολαιογράφος το μόνο που χρειάζεται είναι τα εμβαδά της ιδιοκτησίας για να υπολογίζει το φόρο και τα λοιπά συνοδευτικά...
  10. το 20εκ αναφέρεται στην υλοποιημένη διάσταση. Σε ένα κτίριο 60m το 2% ειναι 1,20μ. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι μας "ξέφυγε"...
  11. Είναι αλήθεια πως όσο και να το μετρήσεις πάντα θα υπάρχουν μικρές διαφορές. Γι' αυτό και η νομοθεσία προβλέπει της απόκλισης του 2%. Τώρα, αν βρεθεί στο 2,1% απλά θα το στρογγυλοποιήσει στο 2.
  12. Συνάδελφε, @ΤΕΜΠΗ μάλλον έχεις μπερδέψει λίγο τα ποστ, τις παραθέσεις και αναφορές... οκ όμως, κατανοητό για νέους. Σε άλλον απευθύνομαι για την σύνταξη πλήρους ερωτήματος. Εσένα σε ρώτησα αν αυτό που έγραψες είναι ερώτημα ή απάντηση σε προηγούμενο ποστ. Η ειρωνεία για "αρχιτέκτονες που καταλαβαίνουν" ή τα 30 ερωτηματικά είναι περιττά και δεν αντιπροσωπεύουν το φόρουμ. Ως προς το ερώτημα σου: ναι, είναι παράβαση και αντιμετωπίζεται για άλλους ως υπέρβαση δόμησης, για άλλους ως διαμερισμάτωση, για άλλους ως μετακίνηση τοιχοποιίας άρα πολεοδομική παράβαση.
  13. @Ελεξ συνάδελφε αν θέλεις αφιέρωσε λίγο χρόνο να συντάξεις μία πλήρη ερώτηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.