Jump to content

Γιάννης

Συντονιστής
 • Posts

  4,532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Γιάννης last won the day on June 2 2019

Γιάννης had the most liked content!

About Γιάννης

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

8,477 profile views

Γιάννης's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

845

Reputation

 1. Για εκδοση ΕΕΔΜΚ (θερμοπροσοψη, αλλαγη κουφωματων, φωτοβολταικα στεγης κλπ) μου ζηταει όταν παω να κανω υποβολη "δεν εχει οριστει επιμερους περιπτωση ΣΔΑ" Μπορω να επιλεξω "ΥΔ οτι δεν υπαρχουν ΑΕΚΚ"? ή υπάρχει θέμα? Αλλιώς απαιτείται Σχεδιο διαχειρισης αποβλητων?? Θα ηθελα να ειμαι 100% σωστός και νομιμος!
 2. Είτε θα είναι μόνιμη κατασκευή, με θεμελίωση κλπ, οπότε θέλει οικοδομική άδεια, είτε θα είναι κινητό (με ρόδες) οπότε θέλει άδεια από μεταφορών
 3. Είναι σύνηθες να καθυστερεί το ανέβασμα των δικαιολογητικών. Ούτως ή άλλως είναι ευθύνη του μηχανικού όχι δική σας. Γενικά όμως, ζητήστε ένα ραντεβού μαζί του για να ξεκαθαρίσετε το χρονοδιάγραμμα και τις εργασίες που έχετε αναθέσει. Να υποθέσω ότι έχετε δώσει τόσα χρήματα χωρίς κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό??
 4. Η άποψη μου για τα ΠΡΟΚΑΤ είναι ότι δίνεις κάτι λιγότερο και παίρνεις κατά πολύ λιγότερο... Σε αισθητική ας πούμε ότι είναι το ίδιο αλλά κάπου φαίνεται σαν ψεύτικο (ειδικά μετά από χρόνια που αρχίζουν και βγαίνουν τα προβλήματα) Σε στατικότητα δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα για μονόροφα-2όροφα εκτός από τα 2γενή προβλήματα λόγω λειτουργικότητας Σε λειτουργικότητα δε που είναι πολύ σημαντικό υπάρχουν αρκετά προβλήματα...τουλάχιστον όσα έχω δει εγώ. Υγρασίες, ξεφτίζουν οι σοφαδες και μετά αρχίζει και επηρεάζεται ο σκελετός που είναι συνήθως ξύλινος. Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ συγκεκριμένη (χαμηλή) και ειλικρινά αν κάνεις αναλυτικό προϋπολογισμό συμβατικής κατασκευής με υλικά της ποιότητας που βάζουν στα ΠΡΟΚΑΤ δεν θα βρεις μεγάλη διαφορά στο κόστος κατασκευής. Άντε γλυτώνεις και από τα ένσημα ένα 35-40%. Εγώ το σπίτι μου δεν θα το έκανα ΠΡΟΚΑΤ ποτέ!
 5. Πάει το τριγωνομετρικό δίκτυο της ΓΥΣ....καταστράφηκε!! Και ποιος μου λέει ότι δεν έχει και οριζόντιες μετακινήσεις??
 6. Υπάρχουν στο σύστημα ένα σωρό "άκυρες" δηλώσεις ή σε κατάσταση επεξεργασία που δεν βρίσκω τρόπο να τις διαγράψω (υπάρχει τρόπος?)... Πως μπορεί να κλειδωθεί ο λογαριασμός μηχανικού? πλάκα κάνουμε??
 7. Το θέμα μεταφέρθηκε εδώ ως σχετική ενότητα. Παρακαλώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις να δημοσιεύετε στις /Αγγελίες/ και όχι στα σχετικά επιστημονικά πεδία. Ευχαριστώ, Γιάννης
 8. Ισχύει αυτό στην Χαλκίδα σίγουρα...δεν ξέρω για άλλες περιοχές. Μετά το 2010 και την μεγάλη κάμψη της οικοδομής, σε γενικές γραμμές ήρθε και η πτώση στις τιμές των οικοπέδων. Άλλοι όμως δεν μειώσαν καθόλου τιμές! Που καταλήγεις? ότι ψάχνεις στην ελεύθερη αγορά και βρίσκεις αυτό που ταιριάζει στα οικονομικά σου δεδομένα και σου κάνει και "κλικ"...
 9. Καλημερα, τι είδους εμπορική αποθήκη? Δες ακριβώς το ΓΠΣ της περιοχής τι χρήσεις επιτρέπει. Μετά δες στις διατάξεις περί χρήσεων γης για το τι επιτρέπεται...Ενδεικτικά, σε περιοχές Τουρισμού-αναψυχής επιτρέπεται η ανέγερση εμπορικών εκθέσεων και τα εμπορικά καταστήματα. Μπορεί η αποθήκη σου να υπαχθεί σε αυτές τις κατηγορίες? (Προσοχή επίσης, νομίζω άλλαξε ο νόμος πρόσφατα) Για το 1400άρι πρέπει να δεις τα συμβόλαια σχετικά με τον χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου ώστε να βρεις αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια παρέκκλιση... Επίσης, με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό και με βάθος μόνο 14μ, προσοχή πολύ στην οικοδομησιμότητα του γηπέδου, δηλαδή μπορεί να κτιστεί κάτι??
 10. Το χτύπημα είναι διπλό για τον άκτωρα...δεν είναι το οικονομικό και η συντήρηση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, είναι και το ...οικονομικό λόγω κατακρήμνισης της μετοχής (χώρια το image...)
 11. Ως μηχανικός (ναι, πολιτικός, μην βαράτε) και όχι ως συντονιστής έχω να κάνω 3 σχόλια: 1) Όχι στην ανθρωποφαγία απ' όπου κι αν προέρχεται...το διαφημιστικό βίντεο που αναρτήθηκε σε συνάρτηση με την όλη κουβέντα...συνιστά ανθρωποφαγία... (προς όλους πλην Ευρώπη) 2) Αν δεν είχε κοτσάρει την ιστοσελίδα της και διαφήμιζε ότι κάνει τοπογραφικά ΕΓΣΑ και δεν είχε γράψει την λέξη "να τις πετάξω" και γενικά είχε διατυπώσει αλλιώς το ίδιο ερώτημα, δεν θα υπήρχαν τα ίδια σχόλια...(προς όλους πλην Ευρώπη) 3) Προς Ευρώπη: Δεν είναι δυνατόν να κάνετε τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ κατ' αυτό τον τρόπο....κάνατε φάουλ και συνεχίζετε να κάνετε...Δεν ξέρετε τι είναι οι μερκατορικές προβολές, δεν ξέρετε ότι το coords.gr έχει αποκλίσεις (ίσως και πολύ περισσότερο από τα 10-15εκ. που ειπώθηκε)....μπορεί κάποιοι να κάνανε μετατροπές από Hatt ή ΤΜ3 σε ΕΓΣΑ και παραδίδαν ΕΓΣΑ (αλλά δεν το λέγαν και παραέξω)...τώρα πλέον απλά ξαναμετράς με διπλόσυχνο, στο 2020 ζούμε...
 12. Έγινε @georgegaleos Το παρόν καθώς και το παραθετειμένο προτείνω να διαγραφούν επίσης...(θα το κάνω εγώ αργότερα)...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.