Jump to content

Γιάννης

Συντονιστής
 • Content Count

  4,494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Γιάννης last won the day on June 2 2019

Γιάννης had the most liked content!

Community Reputation

827 Εξαιρετική

About Γιάννης

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

7,122 profile views
 1. Συνάδελφε, κάνοντας μόνο οπτικό έλεγχο της ρωγμής, πιθανώς να μην καταλάβει απολύτως τίποτα! Δεν είναι πρέπον να κάνουμε λαϊκό δικαστήριο εναντίον συναδέλφων χωρίς να ξέρουμε τι συζήτηση έγινε και χωρίς να είναι ο μηχανικός παρών....Την άποψή μου την είπα παραπάνω, για να δώσεις ένα εμπεριστατωμένο και υπογεγραμμένο "ΟΚ" στον άνθρωπο που θέλει να βάλει μέσα την οικογένειά του και σε σπίτι που είναι απ'οτι κατάλαβα ~50ετίας, πρέπει να ψάξεις και να μελετήσεις όλα τα σχέδια της μελέτης/μελετών, να διερευνήσεις αν έχει κατασκευαστεί όπως στην μελέτη, να κάνεις μη καταστροφικούς ελέγχους (κρουσίμετρα, υπέρηχους κλπ), δείγμα μπετόν και οπλισμού και έλεγχου εδάφους θεμελίωσης....εγώ σου λέω και λίγα του είπε...αναλόγως!! Επαναλαμβάνω ότι αν η ρωγμή είναι επικίνδυνη ή δεν είναι, μπορεί να το κρίνει πολιτικός μηχανικός που θα πάει επί τόπου. Μπορεί να είναι μόνο στον σοβά και να κρίνει ότι δεν υπάρχει καν λόγος για όλη αυτή την κουβέντα...Τι να λέμε τώρα από το ιντερνετ??
 2. Εγώ έβγαλα πρόσφατα βεβαίωση όρων δόμησης. Είχα την βεβαίωση αρχαιολογίας και έγραψα απλά τον αριθμό πρωτοκόλλου. Στην φάση έκδοσης της άδειας κατηγορίας 3 ζητάει και το έγγραφο.... μήπως υπάρχει αριθμός ΦΕΚ ή κάποιος λινκ με το pdf? Γιατί δεν βρίσκω τίποτα.... εδιτ: οκ, βρήκα αυτό:
 3. Αυτό ακριβώς θα σου πει ο πολιτικός μηχανικός που θα κάνει την αυτοψία.... Άποψη μου, επειδή η όποια γνώμη-μελέτη, θα κοστίσει πολύ και επειδή πρόκειται για ενοίκιο, ψάξε άλλο σπίτι αν σε προβληματίζει
 4. Για οικοδομική άδεια κατηγορίας 3 (μετά από βεβαίωση όρων δόμησης) που αφορά σε εργασίες επισκευών (όχι προσθήκη), μου ζητούνται από το σύστημα πλην των άλλων: 1. Αρχιτεκτονική μελέτη 2. Η/Μ μελέτη 3. Υδρευση-Αποχέτευση 4. Ενεργειακή 5. Συμβ. δήλωση χώρων στάθμευσης.... 6. Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων Ξέρετε τι μπορώ να κάνω για τα παραπάνω? Δεδομένου ότι δεν έχω κάποιες αλλαγές (έχω υποβάλλει τοπογραφικό-διάγραμμα κάλυψης-στατική μελέτη επισκευών)
 5. Απαιτείται έγκριση από την αεροπορία (είμαι σε περιοχή κοντά σε αεροδρόμιο) όταν πρόκειται για άδεια κατηγορίας 3 που αφορά σε τσιμεντενέσεις και λοιπές επισκευές υφισταμένου κτιρίου, χωρίς καμμία προσθήκη καθ'ύψος? edit/ενημέρωση: Μετά από επικοινωνία με την αρμόδια αεροπορική υπηρεσία, μου είπαν ότι αν δεν έχω προσθήκη καθ'υψος ή κατ' επέκταση τότε δεν απαιτείται, (αναλαμβάνει την ευθύνη ο μηχανικός όμως). Οπότε μπορώ με μια ΥΔ ή μια περιγραφή στην τεχνική έκθεση να προχωρήσω.
 6. Ερώτηση επί της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: Έχω εκδώσει ηλεκτρονική Βεβαίωση όρων δόμησης από την πολεοδομία. τώρα, για την άδεια Κατηγορίας 3, ανοίγω νέα αίτηση "Οικοδομική άδεια κατηγορίας 3 με ισχύουσα έγκριση δόμησης ν.4030/2011 / Έντυπη Προέγκριση ν.4495/2017 "? Γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο κοντινότερο? (Από την άλλη ούτε έχω έγκριση δόμησης με 4030/11, ούτε "έντυπη" προέγκριση...) Edit: ΟΚ, βρήκα απάντηση στο ερώτημά μου: Πρέπει να κοιτάξω στην δεξιά στήλη "έκδοση πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής" και εκεί υπάρχει ακριβώς η "οικοδομική άδεια κατηγορίας 3 μετά από έκδοσης βεβαίωσης όρων δόμησης" και απ'ότι βλέπω τραβιούνται και όλα τα στοιχεία από την Βεβαίωση όρων δόμησης
 7. Πως τοποθετήθηκαν έκκεντρα μέχρι 4εκ. αφού οι βάσεις ήταν ήδη τοποθετημένες? Φαντάζομαι οι οπές στην πλάκα έδρασης δεν είχαν τόσο παλάντζο... Μπορείς να ανεβάσεις ένα πρόχειρο σκαρίφημα για το τι εννοείς ακριβώς?
 8. Μπορεί κανείς να δώσει μια γνώμη επ'αυτού? Είναι τα ίδια δικαιολογητικά με την Προέγκριση του άρθρου 35 πχ??
 9. Υπάρχει περίπτωση να έχει βγει η ΚΥΑ που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 34??
 10. Όχι προστατευμένο. Απλά απαιτούνται οι τυπικές εγκρίσεις των εφοριών αρχαιοτήτων... εδιτ: σωστή είναι η λέξη τακτοποίηση. Έκανα τακτοποίηση διαφόρων αυθαιρεσιών και τώρα θα βγει νέα άδεια για τις νέες εργασίες επισκευής κλπ
 11. Ευχαριστώ πολύ, επέλεξα την τακτοποίηση για διάφορους λόγους... Θέλω να επιμείνω λίγο στο 2ο ερώτημα: Έχω εργασίες επισκευής, τοιχείο (>0.80μ), τσιμεντενέσεις κλπ. Τι κατηγορία είναι?? Θεωρώ 3 (σωστά?) Ποια είναι η διαδικασία της κατηγορίας 3 γιατί δεν έχω καταλάβει καλά? Λέει στο άρθρο 38 παρ2 περ.γ) ότι οι άδειες κατηγορίας 3 εκδίδονται αυτόματα. Επίσης, παρακάτω λέει ότι απαιτείται υποχρεωτικά βεβαίωση όρων δόμησης. Οπότε σύμφωνα με αυτά επιλέγω πρώτα στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ "Έγγραφη βεβαίωση όρων δόμησης-Απαιτούμενων εγκρίσεων άρθρου 38γ ΟΑ κατ.3" και μετά (αφού την πάρω), πάω σε τύπο πράξης σε συνέχεια προγενέστερης και επιλέγω "ΟΑ κατ.3 με βεβαίωση όρων δόμησης" σωστός ο συλλογισμός μου? Στην απόφαση 12666 (ΦΕΚ5716Β_2018) όμως γιατί αναφέρει στο ** στις Βεβαιώσεις όρων δόμησης ότι όταν απαιτείται άδεια του υπουργείου πολιτισμού πας υποχρεωτικά κατηγορία 1?? 😕
 12. Απίστευτη δουλειά! Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
 13. Καλημέρα σας Σε ένα οικόπεδο με οικοδομική άδεια, υπάρχουν αυθαίρετες εγκαταστάσεις οι οποίες μπορούν να τακτοποιηθούν με 4495 ή να νομιμοποιηθούν. 1) Τι συμφέρει να κάνουμε και από τι εξαρτάται? 2) Στο ίδιο οικόπεδο πρέπει να εκτελεστούν εργασίες ενίσχυσης/επισκευής του ενός από τα κτίρια. Αν θέλω να βγάλω μία άδεια "Νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών και εργασίες ενίσχυσης Κτιρίου Α"....σε ποια κατηγορία ανήκει??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.