Jump to content

petsagouris

Core Members
 • Content Count

  376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

petsagouris last won the day on August 21

petsagouris had the most liked content!

Community Reputation

94 Καλή

About petsagouris

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  petsagouris

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ρέθυμνο, Κρήτη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,242 profile views
 1. @Chr1stos Δεν υπάρχει θέμα ρε συ, πες ότι δεν ακουμπάει κάτω στο πάτωμα για 5εκ (στην κατασκευή και βέβαια πατάει) και το βγάζεις αρχ. πρ. και μπαίνει και μέσα στο Δ εφόσον είναι 1/4 του.
 2. Λοιπόν ξανασκέφτηκα αυτό το θέμα και θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με θέματα μηχανικών. Οπότε θα σου προτείνω την προσωπική μου άποψη και τον τρόπο που θα κινούμουν εγώ αν με ενοχλούσε. Κάνε αίτημα εγγράφως στον ΟΤΕ, κάνε πρώτα συνεννοήσεις τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως να είσαι σίγουρος ότι το αίτημα γίνεται στο αρμόδιο τμήμα για αυτά τα θέματα. Τα έγγραφα αιτήματα δημιουργούν συνήθως γραφειοκρατική πίεση και ιστορικό της υπόθεσης. Εντός του αιτήματος θα αναφέρεις ότι πρόκειται για υποδομή εντός της ιδιοκτησίας σου και επί της όψεως του κτιρίου σου. Μετά πιάσε και μίλησε για τις μετέπειτα κινήσεις σου έναν δικηγόρο γιατί η υπόθεση ενέχει δικαώματα και υποχρεώσεις που λογικά εμπίπτουν στο αστικό δίκαιο.
 3. Το κτίριο είναι μονοκατοικία; Αν δεν είναι τότε οι όψεις θεωρούνται κοινόχρηστες και έτσι αποφεύγονται φασαρίες του τύπου "αφήνω την υδρορροή σου να περνάει από το μπαλκόνι μου" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
 4. @Giannis KrtsΤι σχέση έχει η σοφίτα και το πατάρι με την κάλυψη
 5. 1. ΦΠΑ στην παράδοση νεόδμητων ακινήτων, 2. αναστολή (3 έτη) φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, 3. έκπτωση 40% για τις δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής ή αισθητικής αναβάθμισης των ακινήτων.
 6. σχετικά με το τρίτο σημείο με ανησυχούν δυο ερωτήματα: α. Ποιος θα αποφασίζει ότι οι δαπάνες αποτελούν λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση για να δικαιούνται 40% έκπτωση; β. Ποιος θα επιβαρύνεται την έκπτωση αυτή;
 7. Η τσιμεντοκονία αποτελείται από τις 2 λέξεις τσιμέντο + κονία (σκόνη). Αυτό που λέτε μάλλον δεν έχει κάνει με τσιμεντοκονία ή κάποια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνοτροπία. Λογικά μιλάτε για ένα άοπλη λάσπη τσιμέντου που έχετε ρίξει κάπου (σε εξωτερικό χώρο) και άρα για υπόστρωμα. Τα υποστρώματα δεν έχουν καμία άλλη χρήση πέρα του να φέρουν τις ρήσεις για την διαχείριση υδάτων και την γενικότερη εξομάλυνση των επιφανειών. Όλα τα υποστρώματα αφήνονται να "τραβήξουν" όπως λέμε πριν να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Αυτό σημαίνει να απολέσουν την υγρασία που έχουν με σκοπό να μην φυλακιστεί η υγρασία αυτή μέσα στην κατασκευή αλλά και να μην έχει παραμορφώσεις με την πάροδο του χρόνου. Αν υπάρχει σκοπός να γίνει επίστρωση πλακιδίων τότε το υπόστρωμα πρέπει να γίνει την ίδια περίοδο επειδή είναι άοπλο και δεν είναι πολύ σκληρή τελική επιφάνεια θα έχει φθορές και δεν θα είναι χρήσιμο αν αφεθεί. Αν δεν έχετε δυνατότητα να εκτελέσετε την εργασία ως την αποπεράτωσή της θα συμβούλευα να μην την κάνετε καθόλου.
 8. @Γιάννης το θέμα υπογραφής μελέτης στατικών (πόσο μάλλον με έλεγχο αντισεισμικού) από κάποιον άλλο πέρα από τον επιστήμονα που είναι η δουλειά του δεν πρέπει να είναι κάτι που να μπορεί να διανοηθεί κάποιος άλλος. Ότι εκπαίδευση υπάρχει στο θέμα από τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι εκεί στα πλαίσια της εξυπηρέτησης συνεννόησης με τον αντίστοιχο επιστήμονα και ότι της εκπόνησης ολόκληρων μελετών. Κάποια άλλη ερμηνεία είναι προσβλητική και υποβιβάζει την επιστημοσύνη του καθενός μας Βγαίνοντας εκτός θέματος να πω ότι το πραγματικό θέμα με τα δικαιώματα δεν είναι ούτε τα στατικά ούτε τα τοπογραφικά ούτε τα μηχανολογικά αλλά η Αρχιτεκτονική μελέτη αφού από εκεί πηγάζουν ουσιαστικά οι απαιτήσεις που καλύπτουν οι υπόλοιπες μελέτες και αποτελεί την ουσία του κάθε έργου. Εκεί είναι τα λεφτά και εκεί είναι και το σημείο τριβής.
 9. Συνεχίζω. Όποτε μου πείτε σταματάω. Ο κάθε μηχανικός που συμμετέχει πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί στην αντίστοιχη κατηγορία μελετών τα αρχεία του. Με αυτόν τον τρόπο άρετε η απαίτηση για αποδοχή συμμετοχής μηχανικού στο έργο. Η δυνατότητες του διαχεριστή της αίτησης δεν αλλάζουν. Ειδοποίηση με αποστολή email στον διαχειριστή της αίτησης όταν μια αίτηση μπαίνει "σε μεταβολή". Το ίδιο θα πρέπει να μπορεί να γίνει για τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών Δόμησης αλλά δεν έχω εμπειρία από την μεριά τους. Βελτίωση διάδρασης και επίδοσης του συστήματος σε κινητά και tablet. (Μην γινόμαστε Ουγκάντα ενώ το παίζουμε ότι γινόμαστε Ελβετία.)
 10. Δεν υπάρχει στην νομοθεσία αυτή η έννοια που λέτε κύριε. Δεν υφίσταται αυτό το πράμα. Άρα και ίσον "παπάτζες" για να πιάσουμε πελάτη.
 11. Κανονισμός πολυκατοικίας είναι απαραίτητο να υπάρχει. Δείτε την σύσταση οριζοντίου.
 12. Αυτό που θέλεις λέγεται γραμμή Παραλίας και ορίζεται βάσει της γραμμής Αιγιαλού.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.