Jump to content

petsagouris

Core Members
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

petsagouris last won the day on October 11 2011

petsagouris had the most liked content!

Community Reputation

69 Καλή

About petsagouris

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  petsagouris

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ρέθυμνο, Κρήτη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,095 profile views
 1. Είναι σαφής ο νόμος. Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμη και να χάνει 30% απόδοση σε ετήσιο κύκλο το πάνελ είναι καλύτερα από το φρικτό θέαμα των φβ σε πέργολα.
 2. Προσοχή, στο παρακάτω του Ν4067/12 (ΝΟΚ) Άρθρο 2: και Άρθρο 19:
 3. Παίρνουν ΑΔΑ. Δεν εμφανίζεται ακαριαία αλλά κάποια στιγμή εμφανίζεται.
 4. Συμπληρωματικά: Δυνατότητα μεταφόρτωσης όλων των έγκυρων αρχείων της αίτησης σε ένα συμπιεσμένο αρχείο. Ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτηση. Δυνατότητα εμφάνισης υπογράφοντως των αρχείων από τον πίνακα επισκόπησης. Δυνατότητα ομαδοποιημένης εμφάνισης των αρχείων ανά κατηγορία που ανήκουν (ένα dropdown πεδίο που να λειτουργεί ως φίλτρο με τις κατηγορίες).
 5. Δεν εννοεί τίποτα διαφορετικό από αυτό που λέει. Είτε κολλάς στο όριο (μην ξεχάσεις τον αρμό) ή αφήνεις απόσταση δ. Η αντιμετώπιση αυτή έχει να κάνει με την απόσταση μεταξύ των κτιρίων και όχι μεταξύ των ορίων και των κτιρίων όπως είναι τώρα το σκεπτικό σου. Αν χτίσεις και αφήσεις απόσταση δ τότε ο διπλανός σου υποχρεώνεται να αφήσει και αυτός απόσταση δ και άρα έχουμε μια ικανοποιητική απόσταση μεταξύ των κτιρίων. Σημείωση: θέλει μια προσοχή με το δ, δες τι εξώστες και τι πράγματα γενικώς μπορούν να εξέχουν μέσα σε αυτό. Επίσης, δες αν μπορείς να έχεις ανοίγματα εκεί, δεν το θυμάμαι απέξω, νομίζω ότι για αερισμό και φωτισμό θέλει Δ προς τον ακάλυπτο από τα ανοίγματα, δεν είμαι σίγουρος.
 6. Βγάζει και σε εμένα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Δεν πραγματικά τα δεδομένα.
 7. Σε αυτό το σημείο του έργου θα ήταν σοφό να επιλέγετε τα πιο κοστοβόρα/ δυσμενέστερα σενάρια για τον υπολογισμό του κόστους για να είσαστε καλυμμένος σε οποιοδήποτε τελικό σενάριο. Αυτό κάνουμε γενικά όλοι με τα οικονομικά μας θέματα, κοιτάμε να είμαστε καλυμμένοι στο χειρότερο σενάριο. Γενικά είναι πάρα πολλές οι οδοί που μπορεί να πάρει το θέμα με την στέγη και το δώμα γενικότερα ενός κτιρίου που θα ήταν άδικο να εκφέρουμε άποψη χωρίς δεδομένα και χωρίς νομική δέσμευση με το εν θέματι έργο. Αν πρόκειται για κατασκευή από ΟΣ μπορεί να μην υπάρχει πλάκα αλλά να υπάρχει η δομή της στέγης από μέταλλο ή ξύλο και μετά το πέτσωμά της, μπορεί να είναι οριζόντια και πάνω σε αυτήν να επικάθεται μια κεραμοσκεπή, επιπλέον μπορεί να είναι η πλάκα η ίδια κεκλιμένη και να είναι η δομή της σκεπής. Μπορεί τα κεραμίδια να είναι κολυμπητά ή όχι, και ου το κάθ' εξής. Γενικότερα, έχει αναλάβει συνάδελφος την εκτίμηση των παραγόντων που θα βοηθήσουν να φτάσετε σε μια απόφαση για αυτό το τμήμα της κατασκευής. Εκείνος είναι που έχει όλες τις πληροφορίες ή που πρέπει να τις βρει και να τις συνεκτιμήσει και βεβαίως θα πληρωθεί για αυτό και θα έχει την ευθύνη του.
 8. Γενικά αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται της Αρχιτεκτονικής μελέτης. Ο μελετητής της εν λόγω μελέτης τι έχει να πει για αυτό; Θα πρότεινα να ανατρέξετε στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου που κατασκευάζεται εκεί λογικά θα σας λύνονται οι απορίες.
 9. Καλημέρα συνάδελφοι, Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια λίστα από αιτήματα για την καλυτέρευσης της χρήσης του συστήματος e-Άδειες που να σταλεί στο ΤΕΕ και στο Υπουργείο. Ο χρόνος που απαιτείται για το ανέβασμα μιας άδειας είναι πάρα πολύς και αυτό καθαρά και μόνο λόγω του δύσχρηστου του συστήματος. Έχω συντάξει μια λίστα από θέματα που δεν είναι πλήρης ούτε ενδελεχής: Ανέβασμα πολλαπλών αρχείων Ανέβασμα αρχείων με σύρσιμο τους πάνω στην σελίδα ή σε τμήμα της σελίδας. Δυνατότητα αλλαγής τύπου αρχείου μετά το ανέβασμα Δυνατότητα αλλαγής κατηγορίας αρχείου μετά το ανέβασμα Δυνατότητα απομάκρυνσης αρχείων (πριν την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να μπορεί ο διαχειριστής της αίτησης να αφαιρέσει αρχεία, μετά την υποβολή και πριν την έκδοση θα πρέπει να μπορεί να αφαιρέσει αρχεία μόνο ο υπάλληλος που μπορεί να εκδώσει την πράξη). Διασύνδεση του συστήματος αμοιβών με το σύστημα αναθέσεων και αυτόματη παραγωγή εγγράφων ανάθεσης και ανάληψης. Αν έχει κάποιος συνάδελφος επικοινωνία με κάποιον συντελεστή του συστήματος που μπορεί να απευθύνει και να του κοινοποιήσει τα αποτελέσματα του θέματος αυτού θα ήταν εξαιρετικά.
 10. Όλες οι άδειες βγαίνουν κανονικά. Διάβασε την νομοθεσία, είναι ξεκάθαρη. Θα την βρεις στους συνδέσμους πριν μπεις στο σύστημα του ΤΕΕ για τις e-αδειες, τον σύνδεσμο θα τον βρεις παραπάνω.
 11. Η διαδικασία της προέγκρισης δεν είναι απαραίτητη σε καμία από τις 3 κατηγορίες οικοδομικής άδειας.
 12. Στην σελίδα που σε πάει στην είσοδο στο σύστημα του ΤΕΕ για τις e-άδειες εδώ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/adeies έχει ένα σύνδεσμο με Εγχειρίδια Χρήσης - Χρήσιμα Έντυπα εκεί θα το βρεις. Οι εγκρίσεις από διάφορους φορείς δεν απαιτούνται για την έκδοση της προέγκρισης γιαυτό πρέπει να υπάρχει μια καταγραφή για το τι είναι αυτό που απαιτείται. Να σου επισημάνω ότι η προέγκριση ορίζεται στην νομοθεσία ως εξής:
 13. @terry Λογικά ναι, ότι κάνει η Προέγκριση θα κάνει και η Έγκριση όπως λέει η από 23/10 απόφαση του υπουργού που τροποποιεί το άρθρο 22 (μεταβατικές).
 14. Όταν λέει "υπέχει Προέγκρισης" η απόφαση του Υπουργού δεν νομίζω ότι σημαίνει να ελέγχεται ξανά.
 15. Έχω και εγώ, μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ πιθανολογείται ότι θα προστεθεί επιλογή για "Οικοδομική Άδεια με Έγκριση Δόμησης" μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Πολύ πιθανό να χρειαστεί να τα ανεβάσεις σαρωμμένα με ανάλυση που περιγράφεται στην νομοθεσία (νομίζω 300dpi) και χωρίς γεωμετρική αλλοίωση και να τα ανεβάσεις ως δικαιολογητικά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.