Jump to content

venezia

Core Members
 • Content Count

  869
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

venezia last won the day on April 8 2020

venezia had the most liked content!

Community Reputation

302 Πολύ καλή

6 Followers

About venezia

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,413 profile views
 1. Ο έλεγχος των υψών γίνεται σε σύγκριση με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας. Ελέγχουμε το ύψος στέγης με το επιτρεπόμενο στην περιοχή . Το πατάρι με 30% και δεν προσμετράει στη δόμηση .
 2. Το ρυμοτομούμενο μάλλον δεν πρέπει να αποτυπωθεί στην μεταβίβαση γιατί έχει αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες απαγορεύεται η δικαιοπραξία . Γι αυτό έγραψα ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο . Με απλά λόγια μάλλον ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ''ξεχάσει'' το ρυμοτομούμενο σαν ιδιοκτησία .
 3. Για ότι είναι εντός ρυμοτομούμενου δεν μπορεί να τακτοποιηθεί . Βαβαίωση μπορεί να δώσει για το μη ρυμοτομούμενο ακίνητο . Φυσικά θα πρέπει να κάνει ''γαργάρα΄΄ ότι κατά την έκδοση της άδειας εμφάνισε ψευδώς διανοιγμένο πρόσωπο , προκειμένου να εξασφαλίσει τη νομιμότητα του μη ρυμοτομούμενου ακινήτου . Τέλος θα πρέπει να βρεθεί και ''γάτα'' συμβολαιογράφος που θα συντάξει το συμβόλαιο μεταβίβασης και θα μπορέσει να δικαιολογήσει τις διαφορές επιφανειών μεταξύ αρχικής ιδιοκτησίας και τελικής μεταβιβαζόμενης ...
 4. Ενδεικτικά .... ΣτΕ 1765/2017 [Ανάκληση οικοδομικής άδειας για λόγο δημοσίου συμφέροντος] Περίληψη -Σύμφωνα με τον θεμελιώδη πολεοδομικό κανόνα της δομήσεως μόνο ακινήτων που έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, προκειμένου να χορηγηθεί οικοδομική άδεια η πολεοδομική αρχή οφείλει να διαπιστώσει προεχόντως αν το ακίνητο έχει πρόσωπο σε χώρο ο οποίος έχει τεθεί σε κοινή χρήση με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο. Ειδικότερα ως οδός, επί της οποίας πρέπει να έχει πρόσωπο το οικόπεδο, για να είναι οικοδομήσιμο, αλλά και για την εφαρμογή εν γένει του σχεδίου πόλεως, νοείται όχι η προβλε
 5. Εφόσον η άδεια είναι σε ισχύ τι αναθεώρηση κάνεις ? Αλλάζεις μελέτη , κάλυψη , δόμηση ..? Αναθεώρηση με προέγκριση δεν υπάρχει στο σύστημα. Πάντως αν θες προέγκριση την υποβάλεις με ξεχωριστή αίτηση για να βεβαιωθείς ως προς το αντικείμενο και την ορθότητα της αναθεώρησης που σκοπεύεις να προβείς( π.χ αν ισχύουν οι ίδιοι όροι δόμησης... ) και μπορείς να κάνεις μνεία αυτής στην Τ.Ε. της αναθεώρησης .
 6. Γνώμη μου : ξεχωριστό φύλλο καταγραφής για κάθε όροφο , (εφόσον είναι διακεκριμένες Ο.Ι.) με περιγραφή και υπολογισμό προστίμων για κάθε παράβαση , δηλαδή Υ.Δ. και Υ.Κ. με ανάλογους συντελεστές προστίμων και Υ.Υ. με αναλυτικό όπου δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο .
 7. Προσωπικά δεν θα προχωρούσα σε τακτοποίηση αυτής της περίπτωσης γιατί δεν εμπίπτει στην περίπτωση που χτίστηκε σε ρυμοτομούμενο που εκκρεμεί απαλλοτρίωση . Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην έκδοση της άδειας ( πιθανόν ανακλητέα ) που εκδόθηκε ψευδώς με διανοιγμένο δρόμο .... και σήμερα προτιθέμεθα να τακτοποιήσουμε αυθαιρεσία στο ''αποκρυμμένο'' ρυμοτομούμενο .
 8. Έλεγξε το πλάτος της μάλλον μεσοτοιχίας (?) προς τα δεξιά αν είναι 35 εκ. και το ολικό πλάτος της οικοδομής . Μάλλον δεν υφίσταται η μεσοτοιχία οπότε έχεις τη διαφορά των 35 εκ.
 9. Ναι , αναλυτικό στον Α&Β και ΥΥ στον Γ οροφο . Προσοχή όμως στα φύλλα καταγραφής . Θα πρέπει να καταχωρίσεις ανά 'οροφο 2φύλλα καταγραφής με τα αντίστοιχα τ.μ. . Π.χ. α όροφος φύλλο 1 = 100 τ.μ. αρχικής άδειας με Υ.Υ. αναλυτικά και α όροφος φύλλο 2 , 15 τ.μ. προσθήκης με Υ.Δ. + Υ.Κ. κ.ο.κ. για β όροφο . Πως όμως γίνεται να έχεις 0,18 (3χ0,18=0,54 ) ανά όροφο και συνολική Υ.Υ. 0,70 όπως γράφεις ?
 10. Ναι τι ? Πόση είναι η υπέρβαση ύψους κάθε ορόφου σε σχέση με το εγκεκριμένο της άδειας ? Αν ο α και β όροφος ( της αρχικής άδειας) έχουν μόνο Υ.Υ. εντός του επιτρεπόμενου , τότε με αναλυτικό . Ο γ όροφος με Υ.Υ. Για τις προσθήκες αν α και β εντός επιτρεπόμενου τότε μόνο Υ.Δ. Για τον γ : Υ.Υ. και Υ.Δ.
 11. https://web.tee.gr/eidisis/deite-live-tin-diadiktyaki-syzitisi-gia-ton-topiko-choriko-schediasmo-kai-to-neo-programma-ekponisis-topikon-poleodomikon-schedion/ Ο Γ.Γ. Ν. Ταγαράς εξαγγέλλει ρυθμίσεις κατηγορίας 5...
 12. Άρθρο 100 Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου 11.Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου που αφορά την υπέρβαση ύψους, στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια, δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου τηςή από εκχωματώσεις, υπολογίζεται αναλυτικά σύμφωνα με την παράγραφο 5. Με πρόλαβε ο The.Engineer
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.