Jump to content

anavatis

Core Members
 • Content Count

  1,419
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Καλή

About anavatis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα. α) ας πούμε περίπτωση Ε.Ε. ασφαλισμένος τσμεδε/εφκα για σχεδόν 15ετία. ας πούμε μεικτό εισόδημα 30.000€ (δηλαδή καθαρά μείον φόρους, ασφαλιστικές εισφορές ~ 15.000€) β) συμφέρει να δημιουργήσεις ΙΚΕ μαζί με ένα άλλο άτομο το οποίο θα είναι και διαχειριστής? γ) εάν συμβεί αυτό, μπορείς να συνεχίσεις να πληρώνεις τις εισφορές τσμεδε/εφκα ανεξάρτητα ή μέσω εξόδων της ΙΚΕ? και πόσο θα είναι καταλαβαίνω ότι είναι ειδικά ερωτήματα, αλλά αν δεν τα απαντήσει κανείς, είναι λογικό να μην προβεί ποτέ στην ίδρυση της ΙΚΕ όποιος το έχει ψάξει το θέμα ή από προσωπική εμπειρία θα ήταν πολύτιμη...
 2. είναι λίγο παράδοξο να μην θεωρηθεί τίποτα νόμιμο από τι στιγμη που καμιά άδεια δεν έχει ακυρωθεί. σε κάποια σημεία τα περιγράμματα ταυτίζονται, αλλά το πρόβλημα είναι πιο πολύ το συναινετικό μεταξύ των 3 συνιδιοκτητών στην όλη διαδικασία των αλλεπάλληλων αυθαιρεσιών, στο οποίο αναζητώ λύση. οι δύο πρώτοι που εξάντλησαν τη δόμηση πως εξασφάλισαν τη συναίνεση από τον τρίτο? ο τρίτος πως υλοποίησε μια άδεια που αγνόησε την ύπαρξη των δύο προγενέστερων οικοδομών στο γήπεδο χωρίς τη συναίνεση των άλλων δύο συνιδιοκτητών?
 3. συμφωνούν να προχωρήσουν, το θέμα είναι τί θα δείξω ως νόμιμο και τί αυθαίρετο, με τα παραπάνω δεδομένα? μπορώ να πάω λογιστικά και να πω ότι ότι υπερβαίνει τη νόμιμη δόμηση είναι αυθαίρετο ?
 4. καλησπέρα. θέλω τη βοήθειά σας. έχω την εξής περίπτωση για ρύθμιση: σε εκτός σχεδίου γήπεδο, από τους 2 εκ των 3 συνιδιοκτητών κτίστηκαν 2 κατοικίες λτ.μ. η κάθε μια με εξάντληση του σ.δ. οι κατοικίες κατασκευάστηκαν προ του 2011 και έχουν οι κάθε μια τις δικές της υπερβάσεις (αλλαγή στις διαστάσεις του περιγράμματος, υπερβάσεις κατ' έκταση και ύψος), κατασκευάστηκαν κάθε μια σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη και παραβιάζουν και πλάγιες αποστάσεις. Λίγο αργότερα εκδίδεται από τον τρίτο συνιδιοκτήτη και νέα άδεια στο ίδιο γήπεδο για την κατασκευή άλλης μιας κατοικίας στην οποία δεν φαίνονται οι υφιστάμενες με την προηγούμενη άδεια αλλά μόνο η νέα που κατασκευάστηκε περίπου στην ίδια θέση που φαίνεται στην άδεια. Τώρα πρέπει να γίνει τακτοποίηση. Οι ιδιοκτήτες είναι 3 με ποσοστά εξ αδιαιρέτου έστω από χ οι έχοντες τις δυο πρώτες κατοικίες και y ο έχων την τελευταία κατοικία. Καμία άδεια από τις άδειες δεν έχει ακυρωθεί. Κατά την έκδοση αδειών δεν απαιτούνταν και δεν υπάρχει κάποια έγγραφη συναίνεση μεταξύ των συνιδιοκτητών. Πως θα κάνατε στην τακτοποίηση? κάποια πρόταση?
 5. Μεταφορά ερωτήματος στο "Διάφορες περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών"
 6. καλησπέρα. σε αρχικό έλεγχο δόμησης κατηγ. Γ επιφάνεια για έλεγχο ~ 2020τ.μ. ποια είναι η προβλεπόμενη αμοιβή? σε αυτήν εφαρμόζεται ΦΠΑ και μετά προσθέτω και τα έξοδα μετακίνησης αν είναι σε νησί?
 7. Δεν είμαι στην κατηγορία 2 ή 3. είμαι στην 4 ή 5. Το θέμα μου ήταν το ακόλουθο:
 8. Καλησπέρα και καλή σαρακοστή. σε διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο έχω ξεμπάζωμα του υπογείου, ορισμένες αυθαίρετες επεκτάσεις πέραν του νόμιμου περιγράμματος και αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κυρια δηλαδή έχει μετατραπεί σε κατοικία. Το νόμιμο είναι περίπου 55τ.μ. και η υπέρβαση περίπου 25τ.μ. (κάτω από τους εξώστες του ισογείου) Απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας? Σχετικά διαβάζω στο νόμο τα εδάφια του άρθροθ 99 παρ. η): 14) Υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν και είναι κατασκευασμένα με περιμετρικούς τοίχους από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο καλύπτει τουλάχιστον το 75% της περιμέτρου. αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι περίμετρος τοιχων αφαιρουμένων των τμημάτων των ανοιγμάτων να είναι >75%? 12) Αλλαγή χρήσης με την προϋπόθεση ότι δεν διαφοροποιείται η κατηγορία σπουδαιότητας και η οποία δεν επιφέρει αθροιστική αύξηση των κινητών και μόνιμων φορτίων πάνω από 30% του μόνιμου φορτίου πριν από την παρέμβαση.
 9. καλησπέρα. Για μια ενεργειακή επιθεώρηση (για ενοικίαση) έχω διώροφη οικοδομή του 1996 με 50τ.μ. ισόγειο και 50τ.μ. όροφο. ο όροφος έχει ανεξάρτητη πρόσβαση μέσω εξωτερικής κλίμακας. επί της ουσίας προκειται για δύο διαμερίσματα (δεν υπάρχει οριζόντια ιδιοκτησία) α) μπορώ να βγάλω ένα ΠΕΑ για την οικοδομή αφου είναι ένας ενιαίος ιδιοκτήτης, σωστά? β) εάν ενοικιάσει μόνο το ισόγειο 50τ.μ. ή μόνο τον όροφο 50τ.μ. μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΠΕΑ για το σύνολο της οικοδομής που αναφέρει 100τ.μ.? γ) για οικοδομή του 1996 τυπικής κατασκευής με κουφώματα αλουμινίου είναι μια αναμενόμενη κατηγορία είναι Ζ ή Ε?
 10. ρήκα το ακόλουθο μόνιτορ και ενθουσιάστηκα. το θέμα είναι οτι δεν το βρίσκω διαθέσιμο στην Ελλάδα και δεν ξέρω και πόσο κοστίζει τελικά. το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο της dell? https://www.dell.com/ee/business/p/dell-s2718d-monitor/pd
 11. καλημέρα. στα μοντέλα που κοιτάω ή θα έχω ηχεία με 2 θύρες HDMI ή δεν υπάρχουν ηχεία και υπάρχει 1 θύρα HDMI και 1 usb. θα ήθελα να ρωτήσω, αν το μόνιτορ δεν έχει ηχεια και το συνδέσω με το φορητό τότε θα μπορώ να έχω ήχο κανονικά από τα ηχεία του φορητού? και ένα δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι ποια η διαφορά IPS πάνες από ΤΝ?
 12. ευχαριστώ από έρευνα που έκανα βρήκα αυτά που αναφέρουν USB Unifying receiver και έχουν καλές κριτικές και σχετικά χαμηλή τιμή πληκτρολόγιο https://www.skroutz.gr/s/341338/Logitech-Wireless-Keyboard-K360.html#reviews ποντικι https://www.skroutz.gr/s/12357276/Logitech-M590.html#reviews
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.