Μετάβαση στο περιεχόμενο

anavatis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.640
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

anavatis's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

46

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα συνάδελφοι. αν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμο (εμβαδόν <3000τ.μ. και πρόσοψη σε επαρχ. οδό) για 1000τ.μ. βιοτεχνία, μπορεί σήμερα να γίνει αναθεώρηση για αύξηση της εγκεκριμένης δόμησης ή όχι?
  2. Ακούγεται σωστή η ερμηνεία...τότε όμως θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στο νόμο σχετικά με αυτό... όσο για το πρόγραμμα δεν αναφέρει κάτι άλλο για το τί ελέγχει ο επιθεωρητής του β' πεα πέρα απο αυτά που προανέφερα στο προηγούμενο post μου....
  3. Κατά την αυτοψία ο Ενεργειακός Επιθεωρητής, εκτός των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α’ 136), για την πιστοποίηση του συνόλου του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, ελέγχει τα πιστοποιητικά των υλικών και συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρεμβάσεις έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η συμβατότητά τους με τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ. και του Προγράμματος καθώς και τα λοιπά παραστατικά για την ποσοτική επιβεβαίωση τους. Μήπως η εργασία του Β΄ΠΕΑ είναι πολύ περισσότερη από το Α'? γιατί να ισχύει η ίδια αμοιβή?
  4. Καλησπέρα. Σχετικά με το Β ΠΕΑ, τί παραπάνω δουλειά θα χρειαστεί σε σχέση με το Α' ΠΕΑ? Απ' όσο διαβάζω στην σχετική απόφαση, ο επιθεωρητής θα εκδίθει το β' πεα και επιπλέον θα καταγράφει τις παρεμβάσεις που έγιναν (παράρτημα VI του προγράμματος). α) αυτές λόγικά δεν θα πρέπει να τις παρέχει ο σύμβουλος β) επίσης θα ελέγχουμε εμείς και τα παραστατικά ή είναι δουλειά του συμβούλου? Επίσης Απ' όσο βλέπω η αμοιβή του β' πεα είναι η ίδια με το α' πεα...
  5. καλησπέρα σας. σε αρχικό έλεγχο συγκροτήματος (ειδικά κτήρια) με επιφάνεια προς έλεγχο ~1700τ.μ. η οποία περιλαμβάνει διαφορετικά ανεξάρτητα κτήρια που ανεγείρονται ταυτόχρονα (διαφορετικά μεταξύ τους 2-3 τύποι κτηρίων) η αμοιβή είναι και πάλι 300€? Δεν βρίσκω κάπου κάτι στο νόμο που να προβλέπει μεγαλύτερη αμοιβή. είναι δυνατόν? θα μπορούσε κάθε ένα κτήριο από αυτά να ήταν ενας ξεχωριστός αρχικός έλεγος...
  6. Το είδα το lumion....Ίσως ψάχνω κάτι πιο απλό και γρήγορο... π.χ. επισυνάπτω μια εικόνα η οποία αποδίδει την πληροφορία που θέλω, δη΄λαδή την παρέμβαση στο δρόμο....αυτή πως έχει παραχθεί? μου φαίνεται επεξεργασμένη φωτογραφία? και μετά σε πρόγραμμα cad για την προσθήκη πεζοδρομίων, δέντρων κτλ?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Ποιο είναι το ποιο κατάλληλο πρόγραμμα για τρισδιάστατες παρουσιάσεις σε πολεοδομικές μελέτες? π.χ. θέλω να κάνω παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια αλλά προφανώς δεν μπορώ να σχεδιάσω όλα τα κτήρια, μπορεί πχ το background να μπαίνει με μια φωτογραφία...?
  8. Καλημέρα συναδελφοι. Πρόκειται για άδεια αλλαγής χρήσης ξενοδοχείου σε οίκο ευγηρίας. Η απαίτηση του ΝΟΚ και τη φύτευση στα 2/3 του ακάλυπτου χώρου του γηπέδου ισχύει για όλα τα γήπεδα είτε εντός σχεδίου, εντός οικισμού είτε εκτός σχεδίου? Για τις θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο ισχύει το 1 ανά 15 κλίνες? (από το ΠΔ 111/2004). Η επιφάνεια των θέσεων στάθμευσης στον περιβ. χώρο προσμετράται στα 2/3 του ακάλυπτου?
  9. ευχαριστώ dimitris, αναμένω αν ξέρει κάποιος με παρόμοιο θέμα εάν είναι απαραίτητος ο έλεγχος δόμησης στο τέλος των εργασιών...
  10. Καλημέρα σας. Σε οικοδομική άδεια για τη μετατροπή ενός ξενοδοχείου σε χώρο γηροκομείου, εφόσον δεν μεταβάλλεται το διάγραμμα κάλυψης αλλά γίνονται μόνο μικρές τροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση και στις όψεις, και στα η/μ τί έλεγχος δόμησης απαιτείται στο τέλος? επίσης από ποια υπηρεσίες παίρνουν άδεια λειτουργίας αυτά τα κτήρια?
  11. καλημέρα! ευχαριστώ! πρόκειται για προσθήκη ενός μικρού ανοίγματος w.c. μπορούμε να βρούμε αυτή τη διάταξη, venezia? ή όποιος άλλος συνάδελφος μπορεί ? Υ.Γ. μετά την ενημέρωση υπάρχει υποχρέωση για νέο τελικό έλεγχο δόμησης?
  12. καλησπέρα συνάδελφοι. όταν σε έλεγχο (τελικό) έχετε αποκλίσεις του 2% που απαιτούν ενημέρωση διαστάσεων και τροποποίηση των ανοιγμάτων από τα εγκεκριμένα που θέλουν έγκριση από σα, σαν αποτέλεσμα ελέγχου τί θα βάζατε (μπορούμε να έχουμε δύο επιλογές δηλ. β) για τις διαστάσεις και δ) για τις όψεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.