Jump to content

anavatis

Core Members
 • Content Count

  1,445
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Καλή

About anavatis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Και σε μένα το ίδιο. εν τω μεταξύ αναμένεται εκ νέου μείωση του ΕΦΚΑ λόγω covid-19 ή θα συνεχίσει να είναι 220€?
 2. Καλησπέρα. γνωρίζει κανείς τί χαρακτηριστικό πρέπει να αναζητήσω στις οθόνες που θα αγοράσω για να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να τις τοποθετήσω σε κινούμενο βραχίονα και να είναι στον "αερα" σε απόσταση από το γραφείο? Για παράδειγμα σε αυτήν που έχω εικόνα από πίσω, η βάση ολόκληρη μπορεί να φύγει και να στηριχτεί σε βραχίονα? https://www.bestprice.gr/item/2155477426/dell-ultrasharp-u2419h.html?bpref=quickview
 3. Καλησπέρα . Γνωρίζει κανείς από ειδικά θέματα ήχου? Έχω μια τηλεόραση σαλονιού 55'' σε ενιαίο χώρο κατοικίας 40τ.μ. και θέλω να έχω καλύτερη ποιότητα ήχου για ταινίες και μουσική. Άκουσα για τις soundbars αλλά δεν ξέρω τί είναι καλό να επιλέξω για το σκοπό αυτό. Πχ. βρίσκω εδώ τις προτάσεις από ένα site: https://www.bestprice.gr/cat/5876/hxeia-home-cinema.html?q=soundbar Aν έχει αγοράσει κανείς και μπορεί να με συμβουλέψει, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. καλησπέρα. θέλω να αγοράσω 2 οθόνες 24'' για επαγγελματική χρήση στο σπίτι. είμαι ανάμεσα στις 2: https://www.bestprice.gr/item/2155396553/dell-p2419hc.html?bpref=quickview https://www.bestprice.gr/item/2155477426/dell-ultrasharp-u2419h.html?bpref=quickview η πρώτη είναι λίγο καλύτερη από τις κριτικές που είδα και sto σκρουτζ. είναι και η πρώτη ultrasharp?
 5. Καλησπέρα. σχετικά με το επιδοτούμενο σεμινάριο 100 ωρών για τον covid-19, αυτό είναι συγκεκριμένο και γίνεται στα συγκεκριμένα πιστοποιημένα κεκ και ινστιτούτο από το Υπουργείο και στις συγκεκριμένες ενότητες? μου έχουν στείλει διάφορα μνμ αλλά δεν ξέρω ποιο να επιλέξω, κάποια σύσταση?
 6. καλησπέρα. έχω μια διώροφη οικοδομή προ 40 ετίας στην οποία έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία, Ι1 ισόγειο διαμέρισμα και Α1 διαμέρισμα Α' ορόφου. έχει τακτοποιηθεί αυθαίρετη επέκταση στο ισόγειο αλλά δεν έχει μπει μέσα μια μικρή πέργκολα που υπάρχει σε επαφή στην αυλή για στεγασμένο χώρο στάθμευσης. τώρα θα γίνει τακτοποίηση για τα αυθαίρετα του Α1 του Α' ορόφου. μπορεί στη δήλωση αυτή να συμπεριληφθεί και στην περιγραφή των λοιπών παραβάσεων και η πέργκολα του ισογείου ?(ούτως ή άλλων θα δοθεί μια λοιπή παράβαση για άλλες κατασκευές στον όροφο)...σημ.: δεν υπάρχουν αποκλειστικές χρήσεις γι
 7. η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή και στη λίστα εγγράφων στη ΜΣΕ μόνο έχει 0. καταλήγω και βάσει της προηγούμενο post ότι σίγουρα μπορεί να περαιωθεί η διαδικασία χωρίς τη ΜΣΕ από την πλευρά του διαχειριστή μηχανικού με αναφορά στην τεχνική έκθεση ότι υπάρχει απαίτηση ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει ΜΣΕ με ευθύνη του και μόνο.
 8. Mε μπερδέψατε....έχει τύχει σε κανέναν και έχει πάρει επίσημη απάντηση από ΥΠΕΚΑ? Η Δήλωση μου είναι ήδη σε οριστική υπαγωγή και εξοφλημένο το 30% και όλα τα σχέδια ανεβασμένα εκτός της ΜΣΕ. επίσης στη τεχνική ξεκαθαρίζω ότι δεν μου ανατίθεται η ΜΣΕ και απαιτείται από πολιτικό μηχανικό. δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ούτε οι ιδιοκτήτες στη φάση αυτή.
 9. Καλησπέρα. έχω δήλωση Ν.4495/17 που έχει εξοφληθεί το 30% του προστίμου και πληρώνονται δόσεις, έχουν ανέβει όλα τα δικαιολογητικά και μένει μόνο η μελέτη στατικής επάρκειας που δεν αφορά εμένα αλλά οι ιδιοκτήτες θα την καταθέσουν μετά από 5ετία με ευθύνη τους. η μεταβίβαση των ακινήτων θα γίνει μετά από κάποια χρόνια (μετά την 5 ετία). έχω τη δήλωση σε κατάσταση οριστική υπαγωγή. πρέπει να πατήσω και σε κατάσταση περαίωση τώρα?
 10. ok. ευχαριστώ. Αναφορικά με τη διαδικασία διόρθωσης των τ.μ. που τρέχει στο taxisnet, κανονικά πρέπει να ενημερωθεί πρώτα το E9 και μετά η πλατφόρμα του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α’ 204) ? ή μπορεί να γίνει και το αντίστροφο?
 11. έχει ύψος 2,80μ. όπως και το ύψος του διαμερίσματος. άρα πάει με κύρια χρήση άσχετα αν χρησιμοποιείται ως αποθήκη. ως προς την παλαιότητα, η οικοδομή έχει οικ. άδεια του 1971. εκτός από αυτή την αυθαιρεσία έχει και μια αυθαίρετη απόληξη του κλιμακοστασίου στο δώμα. βρήκα αεροφωτογραφία του 1978 και αποδυκνύεται για την απόληξη ότι είναι μετά προ του 1978 αν και πάει με αναλυτικό η απόληξη (~ 14τ.μ. με ύψος 2,2μ.) . τώρα ως προς αυτή την αυθαιρεσία στη βεράντα δεν ξέρω τί να βάλω, μπορώ να θέσω την ίδια παλαιότητα ή μπορώ να πάω βάσει της οικοδομικής άδειας δλδ προ του 1975 που κατασκε
 12. Καλησπέρα. σε οικοδομή με ΟΑ του 1971 σε διαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) του Α' ορόφου έχω μια αυθαίρετη επέκταση ~ 4τ.μ. από πάνελς που έχει κατασκευαστεί στη βεράντα της ιδιοκτησίας, χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν αποθήκη και έχει πρόσβαση αποκλειστικά από τη βεράντα και όχι μέσα από το διαμέρισμα. πρέπει να πάει ως υπέρβαση χώρου κύριας χρήσης?
 13. Απόληξη κλιμακοστασίου 14τ.μ και ύψος 2.20, στο δώμα κατοικίας, που χρησιμοποιείται απλά ως απόληξη και λίγος αποθηκευτικός χώρος (2τμ) μπορεί πάει με μειωτικό με το Ν.4495/17?
 14. Καλησπέρα , μπορείτε να μου δώσετε το link με το έντυπο-δείγμα τεχνικής έκθεσης στατικού ελέγχου? πρόκειται για απλή επέκταση δωματίου σε κατοικία προς του 1990 και κατηγορία 4. δεν το βρίσκω στα downloads.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.