Jump to content

anavatis

Core Members
 • Content Count

  1,428
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Καλή

About anavatis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα. Με αφορμή την παραπάνω ερώτησή μου σε προηγούμενο psot υπάρχει καμμιά απάντηση υπάρχει στο βασικό ερώτημα μου που είναι: " άν στο παράρτημα που λέει ότι λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση ασχέτως αν το νέο οικόπεδο είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Και αν στην περίπτωση που είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο το τμήμα μετά την κατάτμηση, δηλώνεται όλη η οικοδομή ως αυθαίρετη?
 2. Καλησπέρα. η άδεια αφορά διώροφη οικοδομή κατοικιών. η κατάτμηση έγινε νόμιμα με την διαδικασία της χρησικτησίας. έχω ζητήσει και έχω όλα τα συμβόλαια ένδικη αγωγή από ειρηνοδικείο και την απόφαση της αγωγής ότι το Ειρηνοδικείο Δέχεται την αγωγή και αναγνωρίζεται ο νόμιμος χρόνος κτητικής παραγραφής επί του 1/2 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου. η αγωγή δεν περιγράφει την οικοδομή που υπήρχε στο οικόπεδο κατά την ημερομηνία που γίνεται η αγωγή αλλά μόνο το οικόπεδο. το ισόγειο χτίστηκε περί το 1989 και μετά προστέθηκε ο όροφος του '92. η αίτηση για την αγωγή γίνεται το 91 και το 95 ολοκληρώνεται η χρησικτησία.
 3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα. έχω την περίπτωση: Σε οικόπεδο εντός οικισμού 450τ.μ. εκδόθηκε οικοδομική άδεια του 1992. Μέγιστη δόμηση 400τ.μ. , κατοικία. Κατόπιν μετά από 5 περίπου χρόνια έγινε κατάτμηση σε δύο οικόπεδα 225τ.μ. το καθένα (βάσει τίτλου) Κάθε οικόπεδο ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη. Σήμερα ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει αυθαίρετα. Τί γίνεται στην περίπτωση που: α) το οικόπεδο που προκύπτει από την κατάτμηση είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις? δηλώνω ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και όλη την οικοδομή ως αυθαίρετη? β) το οικόπεδο που προκύπτει από την κατάτμηση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις? τότε πάω με το συντελεστή ότι υπάρχει οικοδομική άδεια και δηλώνω μόνο τις υπερβάσεις? επειδή είναι λίγο δύσκολο να αποφανθεί κανείς για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε αυτές τις περιπτώσεις σκέφτομαι να πάρω όρους δόμησης από πολεοδομία. βασικά η απορία μου είναι και εάν στο παράρτημα που λέει ότι λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση ασχέτως αν το νέο οικόπεδο είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?
 4. στην περίπτωση που θα είναι επαγγελματική μίσθωση δηλαδή το γραφείο μιας νέας επιχείρισης που ψάξει έδρα τί γίνεται? μπορώ να προχωρήσω για ΠΕΑ γραφείου?
 5. καλησπέρα. έχω ενεργειακή επιθεώρηση σε τμήμα κτηρίου κατοικίας για μίσθωση. 1. αν υπάρχει αυθαιρεσία (που δεν έχει τακτοποιηθεί) και τα τ.μ. είναι 100 αντί 95 που είναι τα νόμιμα τότε λαμβάνω υπόψη τα 100 όπως το έχω αποτυπώσει σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ. Στην έκδοση του πιστοποιητικού δεν θα είναι πρόβλημα τα τ.μ. που δεν θα ταυτίζονται με τα νόμιμα ? Θα είναι πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη κατά τη μίσθωση? στο πρόγραμμα που έχω υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των τ.μ. στην επιφάνεια της θερμικής ζώνης για να φαίνεται η επιθυμητή στον τίτλο του ΠΕΑ αλλά δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει τα αποτελέσματα αν το κάνω, γνωρίζει κανείς εάν είναι σωστό και αν εν τέλει απαιτείται? 2. η νόμιμη χρήση είναι κατοικία και είναι κανονικά στην υφιστάμενη κατάσταση σαν κατοικία, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σαν γραφείο. εγώ εκδίδω το πιστοποιητικό σαν γραφείο? θα έχει πρόβλημα κατά την μίσθωση που το πιστοποιητικό θα έχει τίτλο γραφείο 100τ.μ. ενώ τα χαρτιά (Ε1 και τίτλοι αναφέρουν διαμέρισμα 95 τ.μ. κατοικία?
 6. συνάδελφε στην περίπτωση αυτή πως το καταχωρείς στο πρόγραμμα? κατά την επιθεώρηση πρέπει να δω την ισχύ κάθε μηχανήματος? κι αν δεν μπορώ ποια είναι η συνήθης τιμή που πρέπει να καταχωρήσω για να έχω σωστό αποτέλεσμα?
 7. καλησπέρα. αν σε ένα διαμέρισμα δεν έχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης τότε βάζω το θεωρητικό δηλαδή ότι υπάρχει λέβητας για θέρμανση σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ. αν υπάρχουν aircodition θεωρούνται σύστημα θέρμανσης μόνιμο? τα aircondition τα βάζω μόνο στην ψύξη ως "αερόψυκτες αντλίες θερμότητας" σωστό δεν είναι αυτό?
 8. Καλησπέρα. ένα διαμέρισμα κατασκευής του 1991, συμβατικής κατασκευής καλής συντήρησης, με κουφώματα αλουμινίου συνήθη, air-condition (2) για θέρμανση-ψύξη, ποια είναι η αναμενόμενη κατάταξή του. μου βγαίνει Γ, είναι αναμενόμενο? υγ. είναι για μια απλή επιθεώρηση για μίσθωση.
 9. Καλησπέρα. α) ας πούμε περίπτωση Ε.Ε. ασφαλισμένος τσμεδε/εφκα για σχεδόν 15ετία. ας πούμε μεικτό εισόδημα 30.000€ (δηλαδή καθαρά μείον φόρους, ασφαλιστικές εισφορές ~ 15.000€) β) συμφέρει να δημιουργήσεις ΙΚΕ μαζί με ένα άλλο άτομο το οποίο θα είναι και διαχειριστής? γ) εάν συμβεί αυτό, μπορείς να συνεχίσεις να πληρώνεις τις εισφορές τσμεδε/εφκα ανεξάρτητα ή μέσω εξόδων της ΙΚΕ? και πόσο θα είναι καταλαβαίνω ότι είναι ειδικά ερωτήματα, αλλά αν δεν τα απαντήσει κανείς, είναι λογικό να μην προβεί ποτέ στην ίδρυση της ΙΚΕ όποιος το έχει ψάξει το θέμα ή από προσωπική εμπειρία θα ήταν πολύτιμη...
 10. είναι λίγο παράδοξο να μην θεωρηθεί τίποτα νόμιμο από τι στιγμη που καμιά άδεια δεν έχει ακυρωθεί. σε κάποια σημεία τα περιγράμματα ταυτίζονται, αλλά το πρόβλημα είναι πιο πολύ το συναινετικό μεταξύ των 3 συνιδιοκτητών στην όλη διαδικασία των αλλεπάλληλων αυθαιρεσιών, στο οποίο αναζητώ λύση. οι δύο πρώτοι που εξάντλησαν τη δόμηση πως εξασφάλισαν τη συναίνεση από τον τρίτο? ο τρίτος πως υλοποίησε μια άδεια που αγνόησε την ύπαρξη των δύο προγενέστερων οικοδομών στο γήπεδο χωρίς τη συναίνεση των άλλων δύο συνιδιοκτητών?
 11. συμφωνούν να προχωρήσουν, το θέμα είναι τί θα δείξω ως νόμιμο και τί αυθαίρετο, με τα παραπάνω δεδομένα? μπορώ να πάω λογιστικά και να πω ότι ότι υπερβαίνει τη νόμιμη δόμηση είναι αυθαίρετο ?
 12. καλησπέρα. θέλω τη βοήθειά σας. έχω την εξής περίπτωση για ρύθμιση: σε εκτός σχεδίου γήπεδο, από τους 2 εκ των 3 συνιδιοκτητών κτίστηκαν 2 κατοικίες λτ.μ. η κάθε μια με εξάντληση του σ.δ. οι κατοικίες κατασκευάστηκαν προ του 2011 και έχουν οι κάθε μια τις δικές της υπερβάσεις (αλλαγή στις διαστάσεις του περιγράμματος, υπερβάσεις κατ' έκταση και ύψος), κατασκευάστηκαν κάθε μια σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη και παραβιάζουν και πλάγιες αποστάσεις. Λίγο αργότερα εκδίδεται από τον τρίτο συνιδιοκτήτη και νέα άδεια στο ίδιο γήπεδο για την κατασκευή άλλης μιας κατοικίας στην οποία δεν φαίνονται οι υφιστάμενες με την προηγούμενη άδεια αλλά μόνο η νέα που κατασκευάστηκε περίπου στην ίδια θέση που φαίνεται στην άδεια. Τώρα πρέπει να γίνει τακτοποίηση. Οι ιδιοκτήτες είναι 3 με ποσοστά εξ αδιαιρέτου έστω από χ οι έχοντες τις δυο πρώτες κατοικίες και y ο έχων την τελευταία κατοικία. Καμία άδεια από τις άδειες δεν έχει ακυρωθεί. Κατά την έκδοση αδειών δεν απαιτούνταν και δεν υπάρχει κάποια έγγραφη συναίνεση μεταξύ των συνιδιοκτητών. Πως θα κάνατε στην τακτοποίηση? κάποια πρόταση?
 13. καλησπέρα. σε αρχικό έλεγχο δόμησης κατηγ. Γ επιφάνεια για έλεγχο ~ 2020τ.μ. ποια είναι η προβλεπόμενη αμοιβή? σε αυτήν εφαρμόζεται ΦΠΑ και μετά προσθέτω και τα έξοδα μετακίνησης αν είναι σε νησί?
 14. Δεν είμαι στην κατηγορία 2 ή 3. είμαι στην 4 ή 5. Το θέμα μου ήταν το ακόλουθο:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.