Jump to content

anavatis

Core Members
 • Posts

  1,629
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anavatis

 1. καλημέρα συνάδελφοι. για την έκδοση βεβαίωσης από e-adeis για οριστική σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφέλειεας, για άδεια που δεν είναι ηλεκτρονική αλλά έντυπη του 2009 με τακτοποιημένο αυθαίρετο, τί ελάχιστα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να ανέβουν στο σύστημα? εκτός από ΥΔ ανάθεσης, το στέλεχος, δήλωση υπαγωγής, βεβαίωση ΤΑΠ, θα πρέπει να ανεβάζουμε και τα σχέδια όλα σκαναρισμένα?
 2. καλησπέρα, από ερωτοαπάντηση του ΤΕΕ που είχα διαβάσει θυμάμαι ότι είχε διευκρινιστεί ότι δεν ισχύει ανά οριζόντια αυτό αλλά για όλο το κτήριο...ας επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος...
 3. ΟΚ , ευχαριστώ. και σε ότι αφορά τα μετρικά στοιχεία βρίσκω το ΦΕΚ Β 1136 του 2007.
 4. είναι σε παραδοσιακό τμήμα οικισμού, στην περίπτωση αυτή πάει ενημέρωση δηλαδή το β) εφόσον δεν αλλάζουν τα μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης, ή επιλέγεται το δ) περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω και αναγράφουμε το πρόβλημα...?
 5. Καλησπέρα. ποιο είναι το ΦΕΚ, διάταγμα, κτλ. που ισχύει σήμερα και καθορίζει τις προδιαγραφές σχεδιασμού για τα κτήρια οίκων ευγηρίας? (ελάχιστα μεγέθη, κτλ)?
 6. καλημέρα. σε τελικό έλεγχο δόμησης κατοικίας, αν τα κουφώματα που τοποθετήθηκαν είναι αλουμινίου απόχρωσης ξύλου, αντί για πραγματικά ξύλινα όπως θα έπρεπε από την οικοδομική άδεια, τί θα δίνατε στο πόρισμα?
 7. καλημέρα. το μελετητικό Α' τάξης που πήρα (για πρώτη φορά) έχει ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. ειναι ετήσια η ισχύς των πτυχίων, τί κάνω μετά τη λήξη? πληρώνεται πάλι παράβολο για ανανέωση? παίζει ρόλο αν μέχρι τότε δεν έχω αναλάβει κάποιο έργο??
 8. καλημέρα. Οι αντιρρήσεις έληξαν στην 1η Αυγούστου. Ένσταση μπορεί να υποβάλει κάποιος σήμερα μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του κτηματολογίου ή πρέπει να περιμένει τις νέες ανακοινώσεις?...
 9. Ευχαριστώ Ιάσονας. κι εγώ αυτό καταλαβαίνω από το νόμο. Για να μην προσμετράται για τον υπολογισμό της κατηγορίας η μετατροπή χρήσης του υπογείου από βοηθητική σε κύρια είναι μόνο η περίπτωση του να είναι εντός σχεδίου, σωστά?
 10. καλημέρα συνάδελφοι. σε εκτός σχεδίου οικοδομή (κατοικία) με υπόγειο. για τον υπολογισμό της κατηγορίας αυθαιρέτου προσμετράται και το υπόγειο το οποίο από αποθήκη στην άδεια έχει μετατραπεί σε κατοικία και έχει δηλωθεί ως ΥΔ με μειωτικό? Υ.Γ. Το υπόγειο έχει κατασκευαστεί στη σωστή στάθμη και έχει ξεμπαζωθεί στη μία πλευρά...
 11. ναι είναι στο όριο 200τ.μ. η μέγιστη δόμηση και έχω μια απόκλιση των 2τ.μ.
 12. Καλημέρα. Τελικά υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για τα ΠΕΑ. πρέπει προφανώς να αγνοήσει κανείς κάθε νομοθεσία για ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό καθεστώς και να βλέπει μόνο κέλυφος, χρήσεις και ενεργειακές καταναλώσεις. το θέμα είναι ότι το σχέδιο της αποτύπωσης αναρτάται στο σύστημα και υπάρχει ως καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης....ασχέτως αν τμήματά του δεν θα μπορέσουν ποτέ να τακτοποιηθούν...και βασικά βάσει νομοθεσίας είναι προς κατεδάφιση... Το μόνο που θα μπορούσαμε να καταλήξουμε, είναι τουλάχιστον αν κάποιος αναλάβει την παραπάνω περίπτωση για έκδοση ΠΕΑ άσχετα αν ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι για σκοπό ενοικίασης, εμείς οι επιθεωρητές μπορούμε να βάλουμε στο λόγω έκδοσης "άλλος λόγος" υποδηλώνοντας αφανώς τα παραπάνω προβλήματα? (κατά κάποιο τρόπο να είμαστε καλυμμένοι κάπως?) παίζει κάποιο ρόλο ο λόγος έκδοσης του ΠΕΑ στην τελική χρήση του στις υπηρεσίες ή στα συμβόλαια....(αφού δεν φαίνεται νομίζω πουθενά)
 13. ο τίτλος και τα νόμιμα είναι ~70τ.μ. αλλά το υφιστάμενο είναι σχεδόν τριπλάσιο...πρόκειται να το μισθώσει στο γιό του και να το διαθέσει προς μίσθωση μετά αυτός (με τη μέρα).... dimitris GM όταν λες θα πληρώνεις εννοείς για τον ιδιοκτήτη προφανώς, ή εμπλέκεις και τον επιθεωρητή? ο επιθεωρητής μπορεί να εκδώσει ΠΕΑ για άλλο λόγο, δεν είναι καλυμμένος βάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που απ' όσο γράφουμε επιτρέπει ΠΕΑ σε αυθαίρετα?
 14. καλησπέρα. έχω ένα κτίσμα στο οποίο θα εκδοθεί ΠΕΑ για ενοικίαση. μεταξύ των αυθαιρεσιών που υπάρχουν και έχουν αποτυπωθεί, υπάρχει και τμήμα ~9τ.μ. που κείται σε όμορο οικόπεδο και το οποίο έχει χρήση λουτρού με εσωτερική επικοινωνία από την κατοικία προς επιθεώρηση. επίσης ένα δεύτερο τμήμα ~20τ.μ. αυθαίρετο που είναι μεταλλική κατασκευή και χρήση γκαράζ σε επαφή με την κατοικία προς επιθεώρηση που επίσης κείται εκτός των ορίων του οικοπέδου. το γκαράζ δεν έχει εσωτερική πρόσβαση από την κατοικία. πως πρέπει να αντιμετωπιστούν στο ΠΕΑ οι 2 αυτού χώροι? θα πρέπει να τους λάβω υποψη ως σε ΜΘΧ ή επειδή βρίσκονται σε όμορο οικόπεδο πρέπει να τους αγνοήσω και να βάλω σε επαφή με εξωτερικό αέρα ή μεσοτοιχία? επίσης τμήμα από τα αυθαίρετα της προς επιθεώρηση κατοικίας φαίνεται από αεροφωτογραφία ότι έχει κατασκευαστεί μετά το 11 δηλαδή δεν θα μπορεί μετά να τακτοποιηθεί, αυτό θα πρέπει να με εμποδίσει να εκδώσω το ΠΕΑ?
 15. καλημέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποια γνώμη για το παραπάνω θέμα? η απορία μου είναι εάν μπορεί αναγραφεί εμβαδόν το συνολικό εμβαδόν 202τ.μ. στο διάγραμμα δόμησης της ενημέρωσης ή απλά πρέπει να αναφέρω την απόκλιση του 2%.
 16. καλησπέρα. σε λιθόκτιστο κτίσμα κατοικίας του 1920 που δεν έχει κάποια άδεια μπορεί να εκδοθεί ΠΕΑ?
 17. Καλημέρα σας. Έχω υφιστάμενο 100τ.μ., έχει άδεια προσθήκης για άλλα 100τ.μ. ..στην προσθήκη που πραγματοποιείται σήμερα έχουν προκύψει μικρές αποκλίσεις +/- των διαστάσεων, χωρίς μεταβολή του περιγράμματος, με το συνολικό εμβαδόν να είναι 102 τ.μ. αντί 100τ.μ. οπότε συνολικά έχω δόμηση 202τ.μ. αντί 200τ.μ. το οποίο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο. μπορεί να γίνει ενημέρωση της άδειας για την προσθήκη?
 18. Καλησπέρα. Τί ισχύει σήμερα για αυθαιρεσίες μετά το 2011 σε οικόπεδα στα οποία υπάρχει υπόλοιπο σ.δ. και τηρούνται αποστάσεις, ύψη, κλπ? μπορούν να νομιμοποιηθούν ή είναι προς κατεδάφιση?
 19. Καλημέρα συνάδελφοι, συνέχεια βρίσκω τροποποιήσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας σε ΦΕΚ για την υγεία, παιδεία κτλ, μέσα από τα διάφορα ερωτήματα. Θεωρείται ότι είναι αναγκαίο να έχει κανείς συνδρομή με κάποια εταιρεία ώστε να λαμβάνει τις ενημερώσεις άμεσα? υπάρχει κάτι τέτοιο, και αν μπορείτε να δώσετε κάποιες προτάσεις....
 20. Δεν είχα υπόψη μου την παραπάνω τροποποίηση. Μου φαίνεται λογικό. Δηλαδή αν κάνεις ενημέρωση π.χ. αν ένα παράθυρο έχει από 0,8 * 1,μ σε 1* 1μ. πρέπει θα έπρεπε να περιμένεις έγκριση από ΣΑ? Ωστόσο το άρθρο θα έπρεπε να εξαιρεί ίσως μόνο τους παραδοσιακούς οικισμούς...
 21. ΟΚ., άρα δεν προσμετράται. Επίσης από την παραπάνω διατύπωση λείπει η λέξη "εξωτερική" σε ότι αφορά τη θερμομόνωση και άρα θα μπορούσε κάποιος να την αφαιρεί ακόμα και αν μπαίνει εσωτερικά ή ενδιάμεσα στον τοίχο!
 22. Καλημέρα συνάδελφοι, μετά το Ν.4759/21 το πάχος της εξωτερικής θερμομόνωσης γενικά είτε 7εκ είτε 5εκ δεν προσμετράει στο σ.δ. και έχουν ξεκαθαριστεί οι παραπάνω ασάφειες του νόμου του 2012, σωστά?
 23. Καλησπέρα. Σχετικά με το Αρθρο 42, παρ. 10 περιπτ. β) του Ν.445/17 Ενημέρωση οικοδομικής άδεια γίνεται όταν υπάρχουν: "τροποποιήσεις των μελετών που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και με την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα" Αυτό περιλαμβάνει πχ. διαφοροποιήσεις στα ανοίγματα σε μελέτη εντός οικισμού που δεν είναι παραδοσιακός? έχει όμως περάσει έγκριση όψεων από ΣΑ. με άλλα λόγια, σε εκτός παραδοσιακού οικισμού περιοχή, εάν υπάρχει αλλαγή στα ανοίγματα χωρίς μεταβολή σε δόμηση, κάλυψη, όγκο, μπορεί να γίνει ενημέρωση?
 24. Καλημέρα. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί το ερώτημα. Αν έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία Αποθήκη υπογείου χτ.μ. και είναι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία τα τ.μ. τα καταχωρώ στη βοηθητική χρήση επειδή είναι υπόγειο εκτός σ.δ. κατά την οικ. άδεια? Δηλαδή θα έχουμε ένα πιστοποιητικό που θα αναφέρει ανεξάρτητη ιδιοκτησία με 0τ.μ. κύριας χρήσης και χ τ.μ. βοηθητικής? παρόλο που αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.