Jump to content

janna

Core Members
  • Posts

    1,117
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

janna's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

98

Reputation

  1. Διαφορετική διαρρύθμιση από ότι προβλέπεται στην οικ. άδεια με αλλαγή θέσης κουζίνας και wc είναι προτιμότερο να δηλωθεί με αναλυτικό η θα μπορούσε και ως διαμερισματωση
  2. διαχωρισμός οριζοντίου ιδιοκτησίας βοηθητικού χώρου (υπογείου ) έχει γίνει ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών ποια είναι τα δικαιολογητικά ?δεν μπορώ να βρω τη νεοτέρα εγκύκλιο .
  3. Δηλαδή για αυτά τα 0,10μ2 πρέπει να γυρίσω πίσω να διορθωθεί η υπαγωγή κα να γίνει τροποποίηση της σύστασης;έστω και αν στην υπαγωγή στη τεχνική έκθεση το αναφέρω σωστά;
  4. Στη δήλωση αυθαιρετου στο φύλλο καταγραφής υπάρχει γραμμένο το εμβαδόν κτιρίου 15,25μ2 ενω το σωστό ειναι 15.35μ2και αναφέρεται και στη τεχνική έκθεση και τα σχέδια το σωστο .Στη ΗΤΚ δηλωθηκε κανονικά 15,35 μ2 Ν.4495.Νομίζω οτι δεν θα υπάρξει στο μέλλον προβλημα γιατί ο συμβολαιογράφος μου έβαλε θέμα.
  5. Συμφωνώ απόλυτα όμως βρήκαν αυτό το τροπο ίσως και μερικοί συνάδελφοι τους ακολούθησαν και ζητανε τώρα με αυτή την πατέντα να ξεμπλεκουν πιο γρήγορα απο εφορία.
  6. Ακριβώς απο την εφορία ζητάνε να υπάρχει ακριβώς το εμβαδον του πριν 55 και να αποδεικνύεται με κάποια πράξη διαφορετικα δεν δεχονται την υπαρξη του απο τότε και το εξετάζουν σαν μεταγενεστερο .Ζητάνε λοιπόν να γίνει υπαγωγή με κάποιο τρόπο.Ειναι δυνατόν να γίνει υπαγωγή με μηδενική τιμή ζώνηςσε ενα απο τα φύλλα καταγταφης;
  7. Έχει κανείς αντιμετωπίσει την περίπτωση για κτίριο πριν 1955 που φαίνεται σε αεροφωτογραφία να χρειάζεται για να το δεχθεί η εφορεία να δηλωθεί στα αυθαίρετα και πως?
  8. Η αλλαγή χρησης μπορεί να γίνει με άδεια μικρής κλίμακας εφόσον η αλλαγή δεν είναι προς δυσμενεστερη χρήση απο φροντιστήριο σε κατοικία.
  9. Εφόσον ήταν φροντιστήριο κατα την δήλωση δηλώθηκε ως τέτοιο .Στο Ε9 δηλώνεται ως κατοικία ως σήμερα.
  10. Το διαμέρισμα αυτό ήταν κατοικία στην άδεια ,νοικιαστηκε και λειτουργεί ως σήμερα σαν φροντιστήριο Στη δήλωση αναφέρθηκε η αλλαγή χρήσης αλλά δεν είχε επιβάρυνση με πρόστιμο.Αν το αγοράσει σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης ως έχει θα πρέπει μετά να βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης σωστά. ή εφόσον παύει να υπάρχει η χρήση φύγει το φροντιστήριο επανέρχεται στο παλιό καθεστώς.
  11. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Οριζόντια ιδιοκτησία, με τωρινή χρήση φροντιστήριο ξένων γλωσσών και χρήση κατά την ρύθμιση αυθαιρέτων .Τώρα, θέλει ο ιδιοκτήτης να το μεταβιβάσει, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να το αγοράσει .Θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης ή λόγω του ήταν κατοικία και απλά νοικιάστηκε σε φροντιστήριο δεν θα χρειαστεί κάτι.
  12. Μπορώ να δείξω στη νέα κάτοψη το χώρισμα με τοίχο τις νέες οριζόντιες ή πρέπει να βγάλω άδεια;διαφορετικά να το χωρίσω με διακεκομμένη γραμμή;
  13. Σε κτίριο με σύσταση το υπόγειο εχει ποσοστά, ο ιδιοκτήτης θέλει να το χωρίσει σε 3 τμήματα και να πουλήσει τα δυο .Κάνω μια ταυτότητα για το υπόγειο πριν την τροποποίηση και μετά Κάνω αίτηση για αρχειοθέτηση της παλιάς και εκδίδονται 3 νέες για την μεταβίβαση;σωστά;
  14. Εχω διώροφη οικοδομή το ισόγειο ανηκει σε δύο και ο όροφος στον άλλο αδερφό.Το υπόγειο ανήκει σε όλους .Θα κάνω ΗΤΚ μια για την ΟΙ του ισογειου ,μια για τον Α όροφο και μια για το υπόγειο(κοινοχρηστα)Σωστα;.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.