Jump to content

janna

Core Members
 • Content Count

  893
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Καλή

About janna

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αν το βάλεις κατ.5 δεν μπορεί να γίνει υπαγωγη ,εγώ αν η μετακίνηση είναι σε νόμιμη θέση θα έβαζα κατ.3 γιαυτό και κατ.4 για το γκαράζ με οικοδομική αδεια.
 2. Δεν νομίζω ότι υπολογίζεται πάλι το πρόστιμο και με έκπτωση. Έπρεπε από την αρχή να δηλωθεί ότι υποβάλεται ΜΣΕ και να γίνει η έκπτωση τότε και να υπολογισθουν οι δόσεις.Δεν το έχω κάνει εκφράζω τη γνώμη μου.
 3. Η διαμερισματωση νομίζω ότι μπαίνει όταν στον ίδιο οροφο έχουμε αλλαγη μεταξύ οριζοντιων ιδιοκτησιων. Μπαίνει και όταν έχουμε διαχωρισμο καθ'υψος;και στον αναλυτικό βάζεις και την πλάκα οπλισμένους σκυροδεματος;
 4. Επιτρέπεται αδεια επισκευής σε κτιριο πριν 55 σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο οικοπεδο εντός σχεδίου;
 5. Για την υπαγωγη στο αρθρο 25 η εγγραφη των 50μ2 αναφερεται στη κατοψη ή στο συντ. δομησης συμφωνα με το β. Μέσα σε αυτό, βάσει του ισχύοντος Σ.Δ. της περιοχής και μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικό ακάλυπτων χώρων, εγγράφεται κτίριο εμβαδού τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευρός 5 μ".
 6. Νομίζω ότι εξετάζεται κάθε οριζόντια ιδιοκτησια χωριστά αν η σύσταση έχει γίνει πριν το 2011 ,η σύσταση η δικη σου έγινε τώρα επομένως το κτίριο πρέπει να εξεταστεί ως ενιαίο.
 7. Έγινες απόλυτα κατανοητός. Στη δήλωση πρέπει να προσκομίσω νέο τοπογραφικό που θα χρησιμοποιηθεί και στη μεταβίβαση θα πρέπει βέβαια να αποτυπώνεται το ρυμοτομούμενο αλλά για την περιτείχιση δεν θα αναφέρω τίποτα. Σωστά;
 8. Το συμπέρασμα από όλο αυτό πιο είναι όσον αφορά τη δήλωση αυθαιρέτου; Ότι δεν μπορεί να δηλώσει την περιτοίχιση γιατί φαίνεται να έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα λόγω έκδοσης αδείας; Μπορεί να πάρει βεβαίωση για μεταβίβαση;
 9. Το θέμα που ανέφερα πιο πάνω dimiris αφορά περιπτώσεις που στην άδεια δείχνεται διανοιγμένος ο δρομος, δεν εχει γινει πράξη παραχώρησης και η περιτοιχισης του οικοπεδου ειναι μεσα στο ρυμοτομούμενο. Δηλωνεται σαν αυθαιρεσία ?ή επειδη βρίσκεται εντός του χώρου που στην άδεια φαίνεται δρόμος δεν το λαμβανουμε υπ"οψιν και δεν το αναφερουμε στη δηλωση και μπορει να παρει και βεβαίωση ο ιδιοκτήτης για το ακινητο του? ειναι τελικα του δημου?πιστευω να έγινα κατανοητη.
 10. αρθ. 96 παρ.δγ) αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση. Αυτό ισχύει στο σύνολο του κτιρίου και πως ισχύει οταν υπάρχει συσταση? και περιλαμβάνονται μόνο μ2 ΥΔ καιΥΚ ή και μ2 π.χ ΥΥ?
 11. Oι περισσότερες περιπτώσεις είναι ετσι δηλ. δείχνεται ο δρόμος διανοίγμενος σε όλο το πλάτος στην οικοδομικη άδεια χώρις να έχει γινει καμμία παραχώρηση σε κοινη χρήση και το ρυμοτομούμενο συνεχιζει να χρησιμοποιείται απο τον ιδιοκτήτη ή εχει περιτοίχιση η οποία υπήρχε απο πριν την άδεια .Αλλά εφοσον η άδεια δεν έχει ανακληθεί μπορει κάποιος να δηλώσει αυθαιρεσίες εντός του οικοπέδου και αυτά στο ρυμοτομούμενο που βρισκονται εκτός οικοπεδου να μην τα λάβει υπ'οψιν αναφεροντας τα στη τε. αλλα πως θα δοθεί βεβαιωση ? ουτε μπορει να δηλωσει χωρις αδεια . Διόρθωσε/ πρόσθεσε τονισμό στο κείμ
 12. Τώρα που μου το λες πρόσθεσα μια επιφάνεια χωρίς ΥΔ και ΥΥ ίσως γιαυτό.Σ'ευχαριστω!!!!θα το κοιτάξω.
 13. Μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί ενώ έχει εξοφληθεί το παράβολο στις 28/9 και φαίνεται ενα παραβολο εξοφλημμενο και η τραπεζα και ο αρ. εξοφλησης , μου εμφανίζει και αλλο παράβολο ανεξόφλητο και σήμερα που προσπαθησα να πάω τη δηλωση σε υπαγωγή και να δηλώσω το τροπο πληρωμής μου λεει οτι το παράβολο ειναι ανεξόφλητο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.