Jump to content

janna

Core Members
 • Content Count

  350
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

1 Follower

About janna

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πώς παίρνει μειωτικο η αποθήκη όταν δεν υπάρχει κτίριο με κύρια χρήση στο ίδιο οικοπεδο;Απ'ο τι γνωρίζω αυτή πήγαινε σαν υπηρεσιες.Εχει αλλάξει κάτι ΙΑΣΟΝΑ;
 2. Δεν χρειάζεται Ηλεκτρονική υπογραφή ούτε αριθμό ΚΗΔ αν δεν πάει για μεταβίβαση.
 3. Συμφωνω όσον αφορά δύο νόμιμα κτίρια όταν όμως το ένα είναι νόμιμο και το αυθαίρετο γινεται σε αποσταση Δ/2 απο αυτο δεν εχουμε αλλαγη θεσης ήδη το δηλώνουμε με ΥΚ ,ΥΔ ολόκληρο. Άρα δεν δηλώνουμε τίποτα άλλο.
 4. Συμφωνώ ότι το Δ έχει νόημα για αποσταση από τα όρια αλλά όταν υπάρχουν δύο ανεξάρτητες οικοδομές εντός του οικοπέδου πρέπει να απεχουν μεταξύ τους αποσταση η να ενώνονται .Αυτη την αποσταση εννοεί οLaxanos ότι παραβιάζεται, νομίζω.Αλλα αυτό δεν αποτελεί αυθαιρεσία κατά την γνώμη σας;
 5. Το ξεμπαζωμα το δηλώνεις με αναλυτικό και το ύψος το υπολογίζεις από εκεί που ήταν το μπαζωμενο σύμφωνα με την αδεια
 6. Σε αδεια 1983 ισογειο με υπογειο προβλεποταν επικαλυψη με πλακα οπλισμενου σκυροδεματος αντι αυτης εγινε κανονικα ο σκελετος και τα δοκαρια και εγινε κατασκευη στεγης και υπερυψωση τμηματος αυτης με τη δημιουργια χωρου κχ (υπνοδωματιο) με εξωτερικη κλιμακα ανοδου .Το προβλημα μου ειναι οτι ενα τμημα της υπερυψωσηςενω υπηχε ενα μικρο μπανιο κατω εντος κλισεως στεγης μετα το 2011 υπερυψωθηκαν οι εξωτερικες τοιχοποιιες και τοποθετηθηκε νεα στεγη μονο στο τμημα αυτο .Μπορω να κανω υπαγωγη και το τμημα αυτο να το δηλωσω στα μ2 και να αναφερω οτι δεν μπορει να τακτοποιηθει η αλλαγη μορφης στεγης με την υπερυψωση .θα μπορεσω να δωσω βεβαιωση βασιζομενη στιςεξαιρεσεις (πολεοδομικες παραβασεις)tomh.pdf
 7. Εχω διώροφη οικοδομή και κατ'επέκταση υπάρχει ισογειο κτίσμα 50,00μ2το οποίο ήταν προς κατεδάφιση αλλά δεν κατεδαφίστηκε και το δηλώνω κατηγ.1 τα δυο είναι στατικά ανεξάρτητα στο διωροφο εχω καποιες αλλες παραβασεις οπως και την αποληξη κλιμακοστασιου ,θα πρεπει να κανω ΜΣΕ όπως λέτε για το σύνολο τών κτιριων;Εγώ θεωρώ ότι κατ'.1,2,3 απαλασονται και αθροιζουμε τις υπόλοιπες παραβάσεις για να είναι εμβαδού μικρότερου των 25 μ2ώστε να υπάρχει απαλλαγή.
 8. Αν εχω καταλαβει σωστα τα αυθαιρετα στους οικισμους που εχουν χαρακτηριστοι στασιμοι με το διαταγμα 83 έστω και αν οι οικισμοί έχουν οριοθετηθεί συνεχίζουν να είναι στάσιμοι.Έτσι μπορούν να έχουν έκπτωση του 30%.Στα αυθαιρετα πριν του 1983 δεν γνωρίζω αν όταν χρειαστει να γινει προσθήκη η ΥΔΟΜ θα δεχθεί οτιδήποτε υπάρχει πριν 83 (πχ.άλλαγη κατοψης).Βεβαίωση βέβαια δίνουμε δεν υπάρχει αμφιβολία. Δηλ.καταληγω μήπως πρέπει να δηλωθούν όλα και πριν και μετά για να έχει ο ιδιοκτητης ήσυχο το κεφάλι του.
 9. Είχα ίδια περίπτωση είχαν δώσει ποσοστά στο υπόγειο. Μου ζητήθηκαν δύο βεβαιώσεις μια για το ισογειο και μια για το υπόγειο.Νομιζω ότι αν έχει ποσοστά δεν μπορεις να κάνεις διαφορετικά έστω και αν επικοινωνουν με εσωτερικη σκαλα.
 10. Ακριβώς όπως το καταλαβες.Απο το ΤΕΕ μου απάντησαν στο αίτημα που έκανε ότι έχασα τη δυνατότητα πληρωμής με 30% και δοσεις.
 11. Πλήρωσα το παράβολο πριν τις31/10/18 και δεν έκανα αμέσως υπαγωγή για να δηλώσω τον τρόπο πληρωμής προστίμου αλλά στις 20 /12/18 .οποτε μου εβγαλε κατευθείαν οτι επρεπε να εξοφλησω το προστιμο.Εκανα αίτημα ζητώντας να πληρώσω με30% και δόσεις και εκεί μου ανέφεραν ότι έπρεπε να είχα πληρώσει το 30% μέσα στο πρώτο μήνα από την πληρωμή του παραβόλου .
 12. Θα έπρεπε να έχει γίνει πριν το 2011 νομίζω. Τώρα δεν μπορεις να δηλώσεις την αλλαγή Στην αδεια της οίκογενειακης στέγης μπορούσες να κάνεις παραπάνω μ2 ανάλογα τα άτομα.
 13. Ναι μπορεί να το πληρώσει δεν έχει αλλάξει κάτι μαλλον δεν εχει το συστημα ενημερωθει.Το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι ενώ είχα πληρώσει το παράβολο( αρχικη υποβολη)δεν είχα κάνει υπαγωγή και όταν πήγα μετά το μήνα να κάνω με το 30% δεν δέχτηκε και μετα αίτημα μου απάντησαν ότι έπρεπε να είχα πληρώσει εντός του μηνός.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.