Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

the_topo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    578
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

the_topo's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Posting Machine Rare
  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

37

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και αν δεν έχεις καθόλου εγκεκριμένες όψεις (όπως στη περίπτωσή μου που έχω μόνο τη πρόσοψη) τι κάνεις? Το νέο άνοιγμα αφορά τη πίσω όψη της οικοδομής. Συντάσσεις μόνο της ΟΙ που σε αφορά και τέλος?
  2. Επανέρχομαι στη συζήτηση ναζητήσω τη βοήθειά σας στο εξής: Για ΕΕΔΜΚ Ο.Ι. που αφορά μεταξύ άλλων και άνοιγμα παραθύρου στην όψη κτιρίου, βλέπω στα ειδικά δικαιολογητικά ότι απαιτούνται οι όψεις του κτιρίου. Είναι δυνατόν σε οικοδομή με οριζόντιες ιδιοκτησίες να πρέπει να συνταχθούν όλες οι όψεις του κτιρίου (για όλους τους ορόφους) για την ΕΕΔΜΚ της ΟΙ του ιδιοκτήτη μου? Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εγκεκριμένων σχεδίων, υπάρχει μόνο μια όψη.
  3. Έχεις δίκαιο. Στο ΦΕΚ 1843/20 στα ειδικά δικαιολογητικά διάβασα κατα λάθος και παρακάτω την περίπτωση ι) Πάλι καλά γιατί τρόμαξα!
  4. Ευχαριστώ! Ενώ όσον αφορά τα ικριώματα, χρειάζεται επί του ΤΔ να υποδείξω τη θέση τους?
  5. Καλημέρα στο φόρουμ. Σε 2όροφη οικοδομή εκτός σχεδίου που έχει οριζόντια σύσταση, εκδίδω άδεια μικρής κλίμακας για θερμοπρόσοψη με χρήση ικριωμάτων και αντλία θερμότητας στην ΟΙ του ορόφου. Επειδή στα απαιτούμενα δικαιολογητικά φαίνεται ότι απαιτούνται οι όψεις του κτιρίου, ήθελα να το επιβεβαιώσω. Δεν υπάρχουν όψεις στην αντίστοιχη Οικοδομική άδεια (μόνο η πρόσοψη) και έχει υπαχθεί στο Ν4495/17 που ούτε εκεί έχουν συνταχθεί όψεις. Επίσης, σχετικά με τα ικριώματα. βλέπω ότι στα απαιτούμενα ειδικά δικαιολογητικά απαιτείται αντίγραφο ΤΔ όπου υποδεικνύεται η θέση των ικριωμάτων - ισχύει κι αυτό να υποθέσω?!
  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να προσθέσω με τη σειρά μου ότι ύστερα από επικοινωνία με την αρμόδια Πολεοδομία μου επιβεβαιώθηκε ότι μπορώ να γίνουν οποιεσδήποτε εργασίες απαιτούν άδεια μικρής κλίμακας. Δηλαδή ΕΕΔΜΚ μπορεί να εκδοθεί. Κανονική άδεια μόνο δεν μπορεί. Όπως δηλαδή αναφέρατε παραπάνω!
  7. Παύλο ευχαριστώ. Στη προκειμένη περίπτωση η συνολική επιφάνεια των κατοικιών του 1ου ορόφου είναι ίδια με την επιφάνεια των καταστημάτων ισογείου. Κι αυτό γιατί έχουν το ίδιο περίγραμμα (με ένα κλιμακοστάσιο στο ενδιάμεσο)...
  8. Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθειά σας, Σε 2όροφη οικοδομή (εντός σχεδόυ) χωρίς οριζόντια σύσταση (με ίδιο ιδιοκτήτη) υφίστανται 2 ισόγεια καταστήματα, 2 κατοικίες στο 1ο όροφο και 2 αποθήκες στο υπόγειο - ποια θεωρείται η επικρατούσα χρήση? Βάσει Ο.Α. οι αποθήκες του υπογείου ορίζονταν ως αυτοτελείς/ανεξάρτητες με πρόσβαση από το κλιμακοστάσιο υπογείου - όμως, η πρόσβαση στη πραγματικότητα γίνεται μέσω τον καταστημάτων - δηλαδή το κάθε κατάστημα έχει πρόσβαση την αντίστοιχη υπόγεια αποθήκη. Ρωτάω διότι θέλω να κάνω υπαγωγή στο Ν4495 και θέλω να ξέρω αν μπορώ να εντάξω συνολικά και τις 4 ιδιοκτησίες στη κατηγορία 1.
  9. Όχι δεν βγήκε με ψευδή στοιχεία. Το οικόπεδο ήταν εντός σχεδίου κατά την έκδοση της αδείας και μεταγενέστερα τα όρια του οικισμού συρρικνώθηκαν και βρέθηκε εκτός. Ή άδεια δηλαδή είναι με νόμιμά στοιχεία. Το ερώτημα τώρα είναι, ΕΕΔΜΚ για εργασίες όπως θερμοπρόσοψη και αντλία θέλουν αρτιότητητα/οικοδομησιμότητα γηπέδου?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω την εξής περίπτωση για την οποία θα ήθελα τη βοήθειά σας. Σε γήπεδο επιφάνειας 503,00τμ (και πρόσωπο σε κοινοτική οδό) υφίσταται 2όροφη οικοδομή. Η 1η ΟΑ το '83 αφορούσε 2όροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο ισόγειο κ κατοικία στον όροφο. Βάσει ΤΔ αδείας, το οικόπεδο ήταν τότε άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο και εντός οικισμού. Το '90 βγήκε νέα άδεια για κατάστημα ισογείου. Τότε το οικόπεδο βάσει ΤΔ αδείας ήταν άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο και αυτή τη φορά εκτός ορίων οικισμού. Σήμερα το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου και βάσει του ΤΔ του 2009 που επισυνάφθηκε σε Οριζόντια σύσταση, στην 651 ο μηχανικός αναφέρει το γήπεδο σαν μη αρτιο/ μη οικοδομήσιμο. Η Ο.Ι. του ορόφου έχει ενταχθεί στο εξοικονομώ. Μου ζητήθηκε να βγάλω άδεια για θερμοπρόσοωη και αντλία. Υποθέτω σωστά πως δεν μπορεί να βγει ΕΕΔΜΚ για τέτοιες εργασίες? Ή υπάρχει κάποια εξαίρεση για αυτά που κατά το παρελθόν έβγαλαν άδεια νόμιμα? Δεν πρόκειται για προσθήκλη ή κάτι τέτοιο. Λόγικα κάτι θα υπάρχει? Ή όχι?
  11. Ακριβώς. Το ζητούμενο είναι πως κατατμήθηκε το αρχικό γήπεδο και δημιουργήθηκε ένα τόσο μικρό. Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν η κατάτμηση που έγινε ήταν νόμιμη. Θέλω να πω εγώ οκ, συντάσσω ΤΔ (γιατί με το συμβόλαι του '86 δεν συντάχθηκε), αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνω ταυτόχρονα έλεγχο αν αυτή η κατάτμηση έγινε νόμιμα? Δεν το σκαλίζω, θέλω όμως να το γνωρίζω!
  12. Ευχαριστώ συνάδελφε. Αν όμως η τότε κατάτμηση ήταν παράνομη, εγώ φέρω ευθύνη που συντάσσω σήμερα το ΤΔ/ΗΤ?
  13. Ναι, υπάρχει συμβόλαιο μεταβίβασησ το '86 όπου κατατμείται το αρχικό γήπεδο ώστε να δημιουγηθεί αυτό των 30τμ*, το οποίο και μεταβιβάστηκε σε νέους ιδιοκτήτες με ποσοστά. Δεν εμπίπτει σε ΖΟΕ. Κατά τη μεταβίβαση του '86, το μικρό αυτό γήπεδο πωλήθηκε σε συγκύριους με ποσοστά εξ' αδιαιρέτου. Ένας εξ αυτών πουλάει σήμερα το ποσοστό του. (με σκοπό διάνοιξης γεώτρησης όπου όντως πραγματοποιήθηκε) Να προσθέσω ότι το γήπεδο των 30τμ είναι σε περιοχή λειτουργούντος κτηματολογίου και φέρει δικό του ΚΑΕΚ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.