Jump to content

janna

Core Members
 • Content Count

  906
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by janna

 1. Δεν καταλαβα καλά ποιο είναι αυτό το έντυπο από την ΥΔΟΜ και τι περιγράφει;Η διαδικασια ποια ακριβώς είναι;παίρνεις έγκριση από Νεώτερων ,προτείνεται μια προσαρμογή,διαβιβάζει το φάκελο στο τοπικό, και μετά τη γνωμοδότηση του τοπικού το υποβάλω στο ΚΕΣΑ .Αν και η γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ προτείνει προσαρμογή συμπληρώνω το έντυπο(ποιο) από την ΥΔΟΜ και το υποβάλω στην ΥΔΟΜ και μετά καλω τον ελεκτη ;Είναι σωστή αυτή η διαδικασία;
 2. Εγώ νομίζω ότι μπορείς, συγκρινοντας για κάθε οριζόντια τις υπερβασεις ανάλογα με τα ποσοστά τους και τα κοινόχρηστα να συγκριθούν με τα επιτρεπόμενα.
 3. Αδεια 1975 ,η σύσταση γινεται 1990 και το αναφέρει ότι έχει γίνει ο φερων οργανισμός.αυτο μπορεί να είναι απόδειξη χρόνου κατασκευής
 4. 1)ναι. 2)το υπολοιπο το καλυψε με στέγη που έχει στο κέντρο το ύψος και από το κλιμακοστασιο μπορεί να έχει πρόσβαση.Αδιαμορφωτο βάζει διαφορα πράγματα.3)στη σύσταση το δωμα το λέει κοινόχρηστο δεν έχει κανείς την αποκλειστική χρήση.
 5. Σε πολυκατοικια με σύσταση το δωμα ορίζεται ως κοινοχρηστος χώρος. Οταν ιδιοκτήτης ηταν ένας για όλη την πολοικατοικια κατασκεύασε εκεί ένα δωμάτιο με μπάνιο και το υπολοιπο το καλυψε με στέγη που στο μεγαλύτερο μέρος είναι προσβάσιμη από το κεντρικό κλιμακοστασιο και έχει χρήση αποθήκης.Εχει σημερα συναινεση με συνολικο ποσοστο πάνω από 65%.Το παράβολο έχει πληρωθεί πριν 30/9.Θα πρέπει να δηλωθεί όλο το προσβάσιμο τμημα της στέγης και το δωμάτιο χωρίς μειωτικο ;και ως ιδιοχρηση ή με το ποσοστο συναίνεσης.
 6. Αν αφαιρεθεί το κλιματιστικό και το στείλω μετά στο ΚΕΣΑ μήπως είναι καλύτερα;για να μη μπω στη διαδικασία με άδειεα και ελεκτη δόμησης.
 7. Η απαντηση από το νεωτερων είναι ότι προτείνει να αφαιρεθεί το εξωτερικό τμήμα κλιματιστικού εντος ακαλύπτου και το έστειλε για γνωμοδότηση στο τοπικό.Μετα τη γνωμοδότηση του τοπικού πρέπει να περάσει ΚΕΣΑ;πρέπει να έχει αφαιρεθεί το κλιματιστικό ή να περιμένω την απαντηση και των άλλων δύο.
 8. Αν δεν έχει άδεια δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τροποποίηση και επομένως πας κατ. 5.
 9. Νομίζω αν προσκομίσεις τη βεβαίωση από την δήλωση μαζί με το συμβόλαιο θα το δεχτούν στη ΔΕΗ.
 10. Δεν είμαι σίγουρη αν κατα τον έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας μετα την γνωστοποιηση δεχθούν το ύψος 2,55 ως κύριο χώρο υγειονομικου ενδιαφέροντος.
 11. Πάει με το χρονο έκδοσης της 'αδειας που πρεπει έχει υψος 2,40μ για χώρο κυρια χρήσης ? εχω μια αμφιβολία γιατι κάππου ειχα διαβάσει οτι όταν προκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το ύψος πρεπει να ειναι 3,00μ
 12. Σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο εχει γίνει ρύθμιση αυθαιρέτου ν 4178 για αλλαγή υπογείου σε κατάστημα .Ο ιδιοκτητης θέλει τώρα να το κάνει κατάστημα πώλησης παραδοσιακών προιοντων και καφε χωρις ομως τραπεζοκαθισματα.Η οικ. αδεια εχει εκδοθει 1992 το καθαρό ύψος του υπογείου μετά την διαμόρφωση ειναι 2,55μ .Μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας ?
 13. Αν το βάλεις κατ.5 δεν μπορεί να γίνει υπαγωγη ,εγώ αν η μετακίνηση είναι σε νόμιμη θέση θα έβαζα κατ.3 γιαυτό και κατ.4 για το γκαράζ με οικοδομική αδεια.
 14. Δεν νομίζω ότι υπολογίζεται πάλι το πρόστιμο και με έκπτωση. Έπρεπε από την αρχή να δηλωθεί ότι υποβάλεται ΜΣΕ και να γίνει η έκπτωση τότε και να υπολογισθουν οι δόσεις.Δεν το έχω κάνει εκφράζω τη γνώμη μου.
 15. Η διαμερισματωση νομίζω ότι μπαίνει όταν στον ίδιο οροφο έχουμε αλλαγη μεταξύ οριζοντιων ιδιοκτησιων. Μπαίνει και όταν έχουμε διαχωρισμο καθ'υψος;και στον αναλυτικό βάζεις και την πλάκα οπλισμένους σκυροδεματος;
 16. Επιτρέπεται αδεια επισκευής σε κτιριο πριν 55 σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο οικοπεδο εντός σχεδίου;
 17. Για την υπαγωγη στο αρθρο 25 η εγγραφη των 50μ2 αναφερεται στη κατοψη ή στο συντ. δομησης συμφωνα με το β. Μέσα σε αυτό, βάσει του ισχύοντος Σ.Δ. της περιοχής και μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικό ακάλυπτων χώρων, εγγράφεται κτίριο εμβαδού τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευρός 5 μ".
 18. Νομίζω ότι εξετάζεται κάθε οριζόντια ιδιοκτησια χωριστά αν η σύσταση έχει γίνει πριν το 2011 ,η σύσταση η δικη σου έγινε τώρα επομένως το κτίριο πρέπει να εξεταστεί ως ενιαίο.
 19. Έγινες απόλυτα κατανοητός. Στη δήλωση πρέπει να προσκομίσω νέο τοπογραφικό που θα χρησιμοποιηθεί και στη μεταβίβαση θα πρέπει βέβαια να αποτυπώνεται το ρυμοτομούμενο αλλά για την περιτείχιση δεν θα αναφέρω τίποτα. Σωστά;
 20. Το συμπέρασμα από όλο αυτό πιο είναι όσον αφορά τη δήλωση αυθαιρέτου; Ότι δεν μπορεί να δηλώσει την περιτοίχιση γιατί φαίνεται να έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα λόγω έκδοσης αδείας; Μπορεί να πάρει βεβαίωση για μεταβίβαση;
 21. Το θέμα που ανέφερα πιο πάνω dimiris αφορά περιπτώσεις που στην άδεια δείχνεται διανοιγμένος ο δρομος, δεν εχει γινει πράξη παραχώρησης και η περιτοιχισης του οικοπεδου ειναι μεσα στο ρυμοτομούμενο. Δηλωνεται σαν αυθαιρεσία ?ή επειδη βρίσκεται εντός του χώρου που στην άδεια φαίνεται δρόμος δεν το λαμβανουμε υπ"οψιν και δεν το αναφερουμε στη δηλωση και μπορει να παρει και βεβαίωση ο ιδιοκτήτης για το ακινητο του? ειναι τελικα του δημου?πιστευω να έγινα κατανοητη.
 22. αρθ. 96 παρ.δγ) αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση. Αυτό ισχύει στο σύνολο του κτιρίου και πως ισχύει οταν υπάρχει συσταση? και περιλαμβάνονται μόνο μ2 ΥΔ καιΥΚ ή και μ2 π.χ ΥΥ?
 23. Oι περισσότερες περιπτώσεις είναι ετσι δηλ. δείχνεται ο δρόμος διανοίγμενος σε όλο το πλάτος στην οικοδομικη άδεια χώρις να έχει γινει καμμία παραχώρηση σε κοινη χρήση και το ρυμοτομούμενο συνεχιζει να χρησιμοποιείται απο τον ιδιοκτήτη ή εχει περιτοίχιση η οποία υπήρχε απο πριν την άδεια .Αλλά εφοσον η άδεια δεν έχει ανακληθεί μπορει κάποιος να δηλώσει αυθαιρεσίες εντός του οικοπέδου και αυτά στο ρυμοτομούμενο που βρισκονται εκτός οικοπεδου να μην τα λάβει υπ'οψιν αναφεροντας τα στη τε. αλλα πως θα δοθεί βεβαιωση ? ουτε μπορει να δηλωσει χωρις αδεια . Διόρθωσε/ πρόσθεσε τονισμό στο κείμ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.