Jump to content

janna

Core Members
 • Posts

  936
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by janna

 1. Σε οροφοδιαμερισμα σε εσοχή εχει κατασκευασθεί ξύλινο χαγιατι το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό τι ειναι πάνω απο 25μ2 χρειαζεται στατική μελέτη?
 2. To ξερει αλλα εχει τα περισσότερα ποσοστά στην πολυκατοικια και ο συμβολαιογράφος του ειπε οτι θα συνυπογράψουν ολοι οι συνιδιοκτήτες και θα του βαλει στη μερική τροποποιηση της συστασης σαν παρακολουθημα.Το θεμα μου ειναι δηλωμω χωρις μειωτικο αλλα τι ποσοστα να συγκρινωτην ΥΔ
 3. Μπορείς να δώσεις για χώρο κυριας χρησης αλλα η υγειονομική υπηρεσία αν κάνει έλεγχο θα σου ζητήσει το απαιτούμενο ύψος για καταστήματα υγειονομικου ενδιαφέροντος που είναι 3,00 μΕμενα τουλάχιστον έτσι έχει γίνει σε μια περίπτωση .Αν έχεις κάτι άλλο γνωστοποίησε το.
 4. Πάνω απο το δώμα του τετάρτου ορόφου εχει κατασκευασθεί δωμάτιο που το ιδιοχρησιμοποιει ο ιδιοκτητης του Δ οροφου βέβαια δεν εχει ποσοστα ,εχει επισης τη συναινεση του 50% με τι ποσοστα θα υπολγίσω τις υπερβάσεις με το μεγιστο>200%?το συγκρινω με καποιο αλλο ποσοστο?
 5. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ανοίγουμε τα αρχεία που εχουν αναίβει στο συστημα.
 6. Έχουν εκδοθεί πολλές τέτοιες βεβαιώσεις γιατί στις βεβαιώσεις αναφερόταν μόνο η ΥΔ,ΥΚ. και ΥΥ τώρα που αρχισε η ταυτότητα του κτιρίου έχουν δημιουργηθεί τέτοια θέματα.Νομιζω ότι πρέπει η νέα βεβαίωση να εκδοθεί με εξαιρέσεις και να αναφερθεί το άρθρο και η παρ.
 7. Αν κατάλαβα αν έχουμε ένα κατά παρέκκλιση αρτιο και οικοδομησιμο εμβαδου 2500τμ μπορεί να γίνει συνένωση με ένα 1600τμ ώστε το συνολικό εμβαδόν να είναι πάνω από 4000τμ;
 8. Για να γίνει περίφραξη γηπέδου μη άρτιου και οικοδομήσιμου που βρίσκεται εντός περιοχής natura κα συνορεύει με τη θάλασσα τι άδεια πρέπει να εδοθει και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται.
 9. Σε οικοδομή με σύσταση στο ισόγειο με άδεια 1974 προβλεπόταν ελεύθερος χώρος (πυλωτη) .Οχωρος αυτός έγινε διαμέρισμα και εμφανίζετε έτσι και στη σύσταση με ποσοστό.Θα γίνει δηλώση για ΥΔ χωρίς μειωτικο όμως το διαμέρισμα είναι μικρότερο σε τμ από αυτό της άδειας.Θα το αναφέρω μόνο στη τεχνική έκθεση ότι είναι μικρότερο;
 10. Ναι θεωρητικά. Εγώ είχα κάνει ερώτηση στο ΤΕΕ αν μπορώ με πληρωμένο το παράβολο να αλλάξω όνομα ιδιοκτήτη και μου είπαν δεν γίνεται.
 11. Αν γινει τώρα η δηλωση αυθ. σε οριζόντια ιδιοκτησία και και ως 30/9 γίνει η μεταβίβαση πρέπει να γίνει ταυτότητα κτηρίου η αν μπει ημερομηνία αυτοψίας 30/1 δεν είναι απαραίτητη.
 12. Πρέπει ομως να έχει εμβαδόν ως 50μ2 όταν πρόκειται για αποθήκη και 50 για χώρο στάθμευσης ή συνολο?
 13. Επανέρχομαι όταν γίνεται υπερύψωση σταθμης υπογείου ωστε όλο να ειναι ισογειο με αλλαγή χρήσης τμηματος σε κατοικία , τμημα να παραμενει αποθήκη και τμημα να εχει χρηση χώρου στάθμευσης .Να βάλω την αλλαγη κατοικίας χωρις μειωτικο και την αποθηκη και χώρο αταθευσης με μειωτικο? ή εφοσον έχει αλλαξει σταθμη παει ολο χωρις μειωτικό?γνωμες
 14. Φαίνεται απο τον περιβάλλοντα χώρο οτι υπερυψώθηκε γιατι στην αδεια φαινοταν 1,00μ εκτος εδαφους και τώρα εκτος απο τη μια που φαίνεται να εναι μπαζωμένη 1,00 μετρο οι άλλες ειναι εκτος , δηλαδη η κλιση ειναι πολυ μικρη
 15. Εκτός σχεδίου άδεια με ισόγειο με υπόγειο .Το υπόγειο υπερυψωθηκε και έγινε ισόγειο με χρήση τμημα κατοικία και τμημα χώροσ σταθμευσης .Μπορεί να πάρει μειωτικο ολο η το τμημα που ειναι χώρος σταθμευσης? Εχει και υπερβαση υψους να το βαλω μονο στον ισογειο(α οροφο σημερα)?
 16. Αν αντί να είναι πατάρι θα μπορούσε να θεωρηθεί σοφίτα;δεν υπάρχει Τομή για να δούμε οπότε θα απαλλάσσεται από στατική μελέτη επίσης τα 7,44μ2 είναι <των 25,00μ2 και απαλλάσσεται. Μια σκέψη κάνω
 17. Αν είναι κατ.1234 δεν πάει τοπικό;και υποβάλλεται μόνο στην νεωτερων;αυτό εννοείς;
 18. Στέλνετε συγχρόνως στη νεωτερων και στην αρχαιολογία; η πρώτα στη νεωτερων και μετά στην αρχαιολογία.Μια περίπτωση που είχα την έστειλα στην νεωτερων και εκείνοι μετά από γνωμάτευση την έστειλαν στην αρχαιολογία και είχα και εγώ υποβάλει πριν. αιτηση σε διπλοχαρακτηρισμενο οικισμό κάτω των 5000 κατοίκων.
 19. Στην άδεια φαίνονται δύο κτίρια που επικοινωνούν με ένα ημ.χωρο έτσι το όριο των καθετων κόβει το ένα κτίριο και το ένα τμήμα του είναι εντός περίπου 1,00×6,00 είναι εντός της κάθετης του άλλου.
 20. ΄Εχει εκδοθεί η οικ. άδεια σε ενιαίο οικοπεδο εκτός σχεδιου το 1981 δεν λαβανε υπόψιν την ύπαρξη συστασης καθέτων με αποτέλεσμα τμήμα οικοδομης του ενός να βρισκεται εντός της καθέτου του άλλου .Πως πρεπει να δηλωθούν οι αυθαιρεσίες στην οικοδομη που ορισμενες βρισκονται σ το τμημα της καθετου πού ανήκει στον αλλο ιδιοκτήτη?
 21. Νομίζω οτι σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση ειναι να το δηλώσεις ως προ του 1983 τα στοίχεια τα έχεις και ο ιδιοκτήτης ειναι πιο κατοχυρωμένος ετσι.
 22. Eπομένως στη δική μου περίπτωση που έχω διώροφο κτιριο πριν 1975 στο οποιο έχει γίνει αυθαίρετη επισκευή και προσθήκη κατέπεκταση θα δηλώσω μόνο την προσθήκη μετα 1983 και με αναλυτικό τις εργασιες επισκευής και το κτιριο θα το θεωρησω οπως γραφει ο tettris . Σωστα? Το θέμα είναι μην πάει ο ιδιοκτήτης μετα για κάποια υπόθεση στην ΥΔΟΜ και πάρει απαντάσεις σαν τις αναφερόμενες πιο πάνω.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.