Jump to content

venezia

Core Members
 • Posts

  1,577
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by venezia

 1. Ανεβάζεις όψεις κτιρίου . Άλλωστε δεν έχεις πολύ παραπάνω δουλειά να κάνεις από τη στιγμή που θα σχεδιάσεις όψεις ορόφου.
 2. Βάζεις τον αριθμό όλων των λοιπών κατασκευών . Εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να καλύπτονται και από άδεια ή τακτοποίηση .
 3. Αρχαιολογία ΝΑΙ . Εμένα μου ζητήθηκε και Βυζαντινών και Αγροτικής ανάπτυξης ( μη υψηλής παραγωγικότητας ) δασαρχείο και απαλλακτικό ΜΠΕ.
 4. Ποια ήταν η κατά κανόνα αρτιότητα πριν την κατάτμηση ?
 5. Συνάδελφοι καλησπέρα , Μου κατατέθηκε στο λογαριασμό η αποζημίωση του πρώτου μου ελέγχου προσβασιμότητας ( με παρακράτηση 20% ) Ερώτημα για επιβεβαίωση από συνάδελφο που έχει εκδώσει παραστατικό για την ίδια περίπτωση . Η αποζημίωση ελεγκτών προσβασιμότητας υπόκειται στις διατάξεις της παραπάνω εγκυκλίου όπως των ελεγκτών δόμησης ? Δηλαδή εκδίδουμε τιμολόγιο ως κανονική αμοιβή ? Ευχαριστώ
 6. Έχει παράβαση πλάγιας απόστασης < 20% ( 15,00χ20%=3,00 > 15,00-13,50=1,50 ). Εάν δεν έχει άλλη παράβαση ...
 7. Δεν απαιτείται συναίνεση στην περίπτωση μόνο που ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ έχει την αποκλειστική χρήση του ΕΞΏΣΤΗ . Δες τον κανονισμό πολυκατοικίας και την Σ.Ο.Ι.
 8. Ανεβάζεις τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι είναι προϋφιστάμενο του ΄83. ΦΕΚ Χαρακτηρισμού Τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης εξαίρεσης από κατεδάφιση Α/Φ ή άλλο Δημόσιο έγγραφο χρόνου κατασκευής κλπ... Δες και το ΦΕΚ 31 Δεκεμβρίου 2021 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 6548 Άρθρο 1 παρ. ε) Για την περίπτωση οριστικής σύνδεσης/αρχικής ηλεκτροδότησης κατασκευών και εγκαταστάσεων που είναι αυθαίρετες, υποβάλλεται ελλείψει της απαιτούμενης οι- κοδομικής άδειας ή άλλης πράξης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, είτε η βεβαίωση υπαγωγής σε διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων, συνοδευόμενη από το αποδεικτικό καταβολής τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου, είτε η απόφαση εξαίρεσής τους από την κατεδάφιση.
 9. Σύμφωνα με το 112 θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες 2. Από τις διατάξεις της παραγράφου 1 εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που : γ) έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 16 του ν.1337/1983
 10. Αρμόδιοι φορείς : ΝΕΩΤΕΡΩΝ για ιστορικούς τόπους διατηρητέα και μνημεία ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ μόνο για αρχαιολογικούς. Σε διπλοχαρακτηρισμένος και οι δύο.
 11. Το 116 δεν εξαιρεί τα προϋπάρχοντα. Για το Σ.Α ήταν διευκρινιστικο . όχι για την περίπτωση σου. Αρμόδια Υπηρεσία ΝΕΩΤΕΡΩΝ Εφορεία Αρχαιοτήτων σε περίπτωση αρχαιολογικού χωρου
 12. 1. Από το χάρτη ΥΠΠΟ η Λ. Αμαλίας συμπεριλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο ( έλεγξέ το ), οπότε επιτροπή του αρθ. 116 παρ.9. 2. Το Σ.Α. είναι αρμόδιο μόνο για παραδοσιακούς οικισμούς . όχι για ιστορικούς τόπους -αρχαιολογικούς χώρους. Όλα τα αιτήματα για εγκριση απο Σ.Α. υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-αδειες ( εγκρίσεις επιτροπών )
 13. Εάν στο ΦΕΚ κήρυξης αποχαρακτηρίζεται ο αρχαιολογικός χώρος και η περιοχή καθίσταται οικιστική , δεν απαιτείται Επιτροπή . Το 116 αναφέρεται σε υφιστάμενους αρχαιολογικούς χώρους.
 14. Αν δεν υπάρχει σύσταση συνιδιοκτησίας με αποκλειστική χρήση του χώρου της πισίνας , τότε απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών για την κατασκευή της σε κοινόχρηστο χώρο.
 15. Ξαναδιαβάζοντας την τροποποίηση : δγ) αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση, έχεις δίκιο. 😢
 16. Για τα προ 55 ,σύμφωνα με τις διευκρινιστικές του παραρτήματος Α , δεν θεωρείται ότι έχουν Ο.Α. Πως το ερμηνεύεις ?
 17. Pavlos33 με την τροποποίηση της κατηγορίας 5 , εφόσον η προσθήκη είναι μικρότερη των 50τ.μ ,δεν εντάσσεται πλέον στην Κ4?
 18. geoledimi Το ερώτημά σου δεν δίνει πλήρη στοιχεία ... Αν εννοείς ότι δεν κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα οι τοιχοποιίες των 2 Ο.Ι. και όλο το υπόγειο παραμένει αδιαμόρφωτο , ( χωρίς να έχει τροποποιηθεί η τυχόν σύσταση) , εκδίδεις κανονικά ταυτότητες 2 Ο.Ι. ημιτελείς .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.