Jump to content

venezia

Core Members
 • Posts

  1,090
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by venezia

 1. Απευθύνσου στην κατά τόπο αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία για τις μεταγενέστερες ενημερώσεις χαρτών που θα σου προμηθεύσει με αίτηση την περιοχή που σε ενδιαφέρει . Εχουν καθοριστεί από το 2018 σχεδόν σε όλη την Ελλάδα οι γραμμές αιγιαλού . Οι παλιές χαράξεις δεν ισχύουν πλέον. Σε αρκετές περιοχές όμως δεν έχει χαραχθεί η γραμμή παραλίας , η οποία μπορεί να γίνει με απλή αίτηση στην Κτηματική χωρίς τοπογραφικό !
 2. Εδώ η αναζήτηση καθορισμένων αιγιαλών https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/publicgis/faces/homeShore Όπου δεν υπάρχει χάραξη στους χάρτες απευθυνόμαστε στην κατά τόπους αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία για μεταγενέστερες ενημερώσεις χαρτών
 3. Την ίδια άποψη έχω κι εγώ δυστυχώς ότι απαιτείται και η χρονοβόρα χάραξη γραμμής παραλίας 🤢 . Ήλπιζα σε κάποιο ΄΄παραθυράκι΄΄ για έκδοση άδειας .
 4. Σε περιοχή εκτός σχεδίου έχει καθοριστεί γραμμή αιγιαλού χωρίς γραμμή παραλίας . Για την έκδοση Ο.Α. με απόσταση κτηρίου στα 30 μ από την γραμμή αιγιαλού , απαιτείται και ο καθορισμός γραμμής παραλίας ? .
 5. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση . Γνώμη μου και πάλι... καλό θα ήταν να σου το δώσουν και γραπτά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τυχόν αμφιβολίες ερμηνείας νομολογίας 🤪
 6. Μάλλον δεν ισχύει στον 4495 η προηγούμενη απάντηση μου . Αναφερόταν στον 4178 . Δες Αρθρο 100 παρ. 11. Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου που αφορά την υπέρβαση ύψους, στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια, δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις, υπολογίζεται αναλυτικά σύμφωνα με την παρ.5.
 7. Η δήλωση μπορεί να γίνει ανά ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Εφόσον οι αυθαιρεσίες επεκτείνονται σε όλους τους ορόφους δες άρθρο 98 παρ 5 και 6 . Σε παραδοσιακό οικισμό η υπέρβαση ύψους δεν υπολογίζεται με αναλυτικό αλλά ως Υ.Υ . Στην επιτροπή υποβάλεις πλήρη σχέδια όψεων.
 8. Γνώμη μου : Το λογικό θα ήταν να προηγηθεί η τροποποίηση της σύστασης και μετά η ταυτότητα , από τη στιγμή που εκδόθηκε οικοδομική άδεια , η οποία και θα πρέπει στη καταχώρηση του ακινήτου να αναφέρεται .
 9. Αν είσαι σε ιστορικό τόπο ή αρχαιολογικό χώρο πας με την διαδικασία του 116 9α . Το άρθρο δεν εξαιρεί τα προ του 75.
 10. Κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας αναφορικά με την παράταση ισχύος βεβαιώσεων μηχανικών https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=314692d6-ad74-4e9f-9748-adb90150ec67 Στις τροπολογίες
 11. Διαβάζοντας το ν. 3028 όπου απαιτούνται έστω και μόνο έγκριση και επίβλεψη ΕΦΑ για εκσκαφές σημαίνει ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη άρα εμπίπτει κατ΄επακόλουθο και στις διατάξεις του 116 9α. Το ΄΄έλεος΄΄ το έχω αναφωνήσει κι εγώ πολλές φορές με την γραφειοκρατική αντίληψη των ΕΦΑ αλλά και για τον κακοδιατυπωμένο νόμο .
 12. Ο συνάδελφος έγραψε ότι απαιτείται έγκριση αρχαιολογίας για την περιοχή του. Άρα η περιοχή είναι προστατευόμενη με τις διατάξεις του ν.3028/2002 και εμπίπτει στις διατάξεις του 116 9α. Δεν συνηθίζω να ανεβάζω απαντήσεις που να δημιουργούν εντυπώσεις αλλά να συμβάλουν στα ερωτήματα των συναδέλφων με όσο το δυνατόν τεκμηριωμένη απάντηση .
 13. Όχι για την αρχική οικοδομή , αλλά για την μετέπειτα αυθαίρετη προσθήκη wc έκαναν δοκιμαστικές τομές εδάφους περιμετρικά της αυθαίρετης προσθήκης . Αυτό βέβαια εξαρτάται από την κάθε τοπική ΕΦΑ και τον αρμόδιο αρχαιολόγο που θα εισηγηθεί τις τομές κατά την κρίση του !!.
 14. Kan62 δυστυχώς τα έχουμε ξαναπεί ότι όπως είναι γραμμένος ο νόμος απαιτείται έγκριση ΕΦΑ σε αρχαιολογικό χώρο ακόμη και αν πρόκειται για εσωτερικό πατάρι ή προσθήκη δώματος κλπ ... και όπως έχω ξαναγράψει σε δικές μου περιπτώσεις μου επέβαλαν μάλιστα και δοκιμαστικές τομές στο οικόπεδο πριν τη γνωμοδότηση , για περίπτωση προσθήκης αυθαίρετου wc , σε οικοδομή με άδεια και αρχική επίβλεψη εκσκαφών .
 15. Όπως περιγράφει το 116 9α . Πρώτα υπαγωγή και μετά αίτηση ( με μελέτη και σχετικά δικαιολογητικά όπως περιγράφονται στο άρθρο ) στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για γνωμοδότηση. Μετά την γνωμοδότηση αίτηση στο ΤΕΕ με ανέβασμα της γνωμοδότησης για συνέχιση της διαδικασίας . Εάν η επιτροπή επιβάλει προσαρμογές ακολουθείς την σχετική διαδικασία . Δες το άρθρο .
 16. Επειδή θα μας διαβάζει και ο Less που έκανε το ερώτημα και για να μην πελαγοδρομεί με τις μακροσκελείς απαντήσεις ... με λόγια απλά τακτοποιεί την αυθαίρετη περίφραξη ναι ή όχι ? Άποψή μου ΝΑΙ .
 17. Άρα και η Λεμπέση είχε δίκιο και η υπαγωγή γίνεται και ο ΙΑΣΟΝΑΣ... Δηλαδή ο μόνος που διαφωνώ είμαι εγώ ? 🙃 Την καλησπέρα μου και από εμένα
 18. Ιάσονα η κυρία αυτή έχει πει πολλές π@@π@@ριες . Η παραπάνω ανάρτησή μου διευκρινίστηκε και με την Εγκ.2 ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/49581/2075 – 31/05/2019
 19. Άρθρο 89 Η υπαγωγή στις διατάξεις του ν.4495/17 αυθαιρέτων κατασκευών σε ρυμοτομούμενο ακίνητο, είναι δυνατή εφ’ όσον μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση, είτε οι αυθαιρεσίες έγιναν πριν, είτε μετά τη κήρυξη της απαλλοτρίωσης. Σε κάθε περίπτωση, μετά την υπαγωγή, δεν επηρεάζονται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτρίωσης και τα αυθαίρετα κτίσματα δεν αποζημιώνονται.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.