Jump to content

venezia

Core Members
 • Posts

  1,296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by venezia

 1. τ Το αναζητάς στα βασικά στοιχεία στο πράσινο βελάκι ? και μετά εμφανίζεται στον ετοπισμό
 2. Απαιτείται για ιστορικό τόπο γνωμοδότηση επιτροπών ΥΠΠΟ και μετά ΚΕΣΑ (άρθρο 116 9α ) Για τα διατηρητέα του ΥΠΕΧΩΔΕ όπως σου γράφει ο dimitrisGM Για τους ιστορικούς τόπους του ΥΠΠΟ στο παρακάτω link https://www.arxaiologikoktimatologio.gov.gr/
 3. Δύσκολη απάντηση . Δεν επαναφέρεται σε υπαγωγή στον 4178 που έληξε και μάλλον θα πας σε μεταφορά στον 4495 . Καλύτερα να απευθυνθείς στο ΤΕΕ .
 4. dimitris παρέθεσα την σχετική διάταξη όσον αφορά και μόνο ότι ο έλεγχος γίνεται βάσει των σχεδίων της άδειας και όχι για τα υπόλοιπα αναφερόμενα στο άρθρο . Ταπεινή μου γνώμη , εξακολουθώ να θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε ΔΔ.
 5. Η δήλωση υπαγωγής για αυθαιρεσίες γίνεται βάσει των σχεδίων της εγκεκριμένης οικ. άδειας.( βλ. βεβαίωση άρθρου 83 2γ) : Από τη διατύπωση των εδαφίων α), β) και γ) προκύπτει ότι η βεβαίωση μηχανικού εκδίδεται μόνο στις περιπτώσεις ακινήτων στα οποία δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της άδειας. Άρα δεν έχεις ΔΔ και ισχύει ότι ανέφερα στην προηγούμενη απάντηση , 'οσον αφορά συμβόλαια Ε9 κλπ
 6. Πρώτα τακτοποιείς τις αυθαιρεσίες βάσει αδείας και εν συνεχεία σε συνεννόηση με συμβολαιογράφο τροποποιείς σύσταση ε9 και κτηματολόγιο.
 7. Ο χαρακτηρισμός ως φθίνων δεν επηρεάζει την υπαγωγή στο άρθρο 112 . Το άρθρο προϋποθέτει μόνο την ένταξη του στο ΦΕΚ του 83.
 8. Εάν με τις νέες διαρρυθμίσεις δεν τροποποιούνται Η/Μ ανεβάζεις μόνο σχετική τεχνική έκθεση , άλλως συντάσσεις νέες Η/Μ.
 9. Μειωμένες εμφανίζονται και σε μένα . Μάλλον περνάνε μόνο τις κύριες ασφαλιστικές εισφορές . Εγώ δεν ξέρω αν έπραξα σωστά ... στη δήλωση εφορίας έγραψα το σύνολο των εισφορών που κατέβαλα σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια .
 10. Εφόσον στην τακτοποίηση αναγράφεται σωστά η επιφάνεια δεν υπάρχει πρόβλημα για την ΗΤΚ . Δες και 4495 άρθρο 42 παρ.10 γ για την ενημέρωση .
 11. avgoust Εναλλακτικά αν δεν γνωμοδοτήσουν εντός 2 μηνών , στείλε την αίτηση στο ΚΕΣΑ , με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και αντίγραφο της αίτησης προς ΕΦΑ ... και ας πάνε να ...bip..
 12. Για ποιο λόγο δεν την δέχονται ? το άρθρο είναι ξεκάθαρο .. 9. α) Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις κατηγορίας 1, 2 , 3 και 4 του άρθρου 96, καθώς και πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στο περιβάλλον μνημείων που προστατεύονται με τις διατάξεις του ν.3028/2002, εξαιρουμένων των ζωνών Α με την επιφύλαξη της περίπτωσης θ' της παραγράφου 2 του άρθρου 89 του παρόντος, καθώς και σε τόπους που έχουν διπλό χαρακτηρισμό (όπως παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος) τακτοποιούνται κατόπιν γνωμοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αν εννοούν ότι δεν δέχονται νομιμοποίηση , κάνε τακτοποίηση που το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο .
 13. Από που προκύπτει αυτό ? Το ΤΕΕ την προηγούμενη βδομάδα ( σε σχετικό ερώτημά μου γιατί δεν εύρισκα στο σύστημα στις πράξεις αδειών : ''αποπεράτωση αυθαιρέτου'' ) μου είπε ότι δεν υπάρχει διαδικασία στο σύστημα για έκδοση άδειας αποπεράτωσης χωρίς προέγκριση . Αν πας για κατευθείαν πράξη άδειας οι επιλογές είναι μόνο οι παρακάτω : και στις εγκρίσεις εμφανίζεται το παρακάτω: και μετά τις παραπάνω αναζητήσεις μου μου γεννάται άλλο ερώτημα( άσχετο με την αποπεράτωση αυθαιρέτου ) . Δε βρήκα πουθενά επιλογή για άδεια χωρίς προέγκριση . Ας βοηθήσει κάποιος συνάδελφος
 14. Οι αποκλίσεις 2% δεν είναι παραβάσεις και δεν χρειάζονται τακτοποίηση ούτε μα αναλυτικό Άρθρο 81 παρ.2. Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο : α) οι αποκλίσεις των διαστάσεων του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του ύψους αυτού και του ύψους ορόφου, έως δύο τοις εκατό (2%) συνολικά από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης/δόμησης της οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα - επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως,
 15. Για την υπέρβαση ύψους είσαι στην επιτρεπόμενη απόκλιση 2% ( 7,50 χ 20% = 7.65 > 7.64 ) Τα αναφερόμενα ύψη δεν είναι κατανοητά , (4,08-3,14=0,94 είναι υπερύψωση δαπέδου ? ). Ανέβασε σκαρίφημα .
 16. Σωστά Με διαδικασία προέγκρισης κατηγορίας 1
 17. Διαβάζοντας την κάτοψη που ανέβασε ο συνάδελφος προκύπτουν ότι : α. Η ιδιοκτησία του πελάτου του έχει επεκταθεί ( βάσει αδείας ) προς κοινόχρηστο χώρο και μερικώς προς την όμορη ιδιοκτησία όσον αφορά μικρό τμήμα της μεσοτοιχίας τους. Αν η διαφοροποίηση αυτή υφίσταται από την ανέγερση της οικοδομής και αφορά όλους τους ορόφους μόνο τότε δεν απαιτείται συναίνεση . Η σύσταση πάντως της Ο.Ι. μετά την τακτοποίηση θα πρέπει να διορθωθεί . edit Η κάτοψη της σύστασης ταυτίζεται με αυτήν της οικοδομικής άδειας
 18. akis δεν ξέρω αν η τροποποίηση του συγκεκριμένου ορόφου υφίτσαται σε όλους τους ορόφους. Οι εξαιρέσεις συναίνεσης αφορούν : 5. Ειδικώς στις περιπτώσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας με παραβάσεις που αφορούν την επέκταση αυτής καθ’ ύψος ή κατά πλάτος (οριζόντιας) και την κατάληψη κοινοχρήστου ή κοινοκτήτου χώρου, είναι δυνατή η υπαγωγή αυτών στον παρόντα, χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, μόνο στις εξής περιπτώσεις : α) όταν η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται από την ανέγερση - κατασκευή της οικοδομής ή β) όταν η ίδια αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής.
 19. Dimitri : Η κάτοψη της σύστασης ταυτίζεται , όπως γράφει ο fr_sk , με αυτήν της οικοδομικής άδειας , οπότε μετά την τακτοποίηση , απαιτείται και τροποποίηση Ο.Ι.
 20. Εφόσον η οριζόντια ιδιοκτησία διαφοροποιήθηκε εις βάρος όμορης , προκύπτει ΔΔ και πρέπει να γίνει τακτοποίηση και από τους 2 συνιδιοκτήτες ( εννοείται με συναίνεση ) και μετά τροποποίηση Ο.Ι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.