Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

venezia

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.657
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    10

Everything posted by venezia

  1. Αν είναι εκτός σχεδίου τελικά το οικόπεδο-γήπεδο , τότε όλη η οικοδομή είναι αυθαίρετη , γιατί εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία. Άρα δεν υπάρχει νόμιμη άδεια και φυσικά δεν εκδίδεται ΕΕΔΜΚ.
  2. Ιάσονα , ο ΤΕΜΠΗ έγραψε ότι ο χώρος των κοινοχρήστων έχει προσμετρήσει στον Σ.Δ. Άρα μόνο ΔΔ και όχι Υ.Δ. νομίζω.
  3. ΄΄Καραμπινάτη΄΄ περίπτωση ΔΔ συνάδελφε 😁.. οπότε έχεις να κάνεις 9 Ο.Ι. x αριθμό ορόφων = .τόσες ... ΔΔ
  4. Την ΔΔ την ελέγχεις με τα εγκεκριμένα σχέδια της ΆΔΕΙΑΣ και όχι με αυτά της σύστασης . Άρα υπάρχει ΔΔ.
  5. Το Τοπικό γνωμοδοτεί για κατηγορία 5 .. (τουλάχιστον στην περιφέρειά μου Στερεάς Ελλάδος ) . Η σειρά για σένα είναι ΕΦΑ & ΝΕΩΤΕΡΩΝ, μετά αρμόδιο ΚΕΣΑ . Αν είσαι περιοχή Αιγαίου μόνο σε αυτό. (Το ΚΕΣΑ που ανέφερα πριν αφορούσε την δική μου περιφέρεια ) Σε ποια ανακοίνωση αναφέρεσαι για υποβολή στο ΚΕΣΑ μέσω του e-adeies ? Δεν το γνωρίζω . Σε έλεγχο που έκανα τώρα στο e-adeies δεν βρήκα κάτι ανάλογο παρά μόνο Έγκριση Σ.Α.
  6. @ EiriniA Μετά την θετική γνωμοδότηση ΕΦΑ ( υποθέτω ότι γνωμοδότησε και το Τοπικό Συμβούλιο ) κάνεις αίτηση στο ΚΕΣΑ. Ηλεκτρονικά στο [email protected] στέλνοντας ψηφιακά τα δικαιολογητικά με την έγκριση ΕΦΑ. Το ΚΕΣΑ δεν ζητάει τα θεωρημένα σχέδια από ΕΦΑ αλλά τα δικά σου που θα ανεβάσεις και στο ΤΕΕ . Μετά την έγκριση από ΚΕΣΑ στέλνεις και τα δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή για σφράγισμα . Τέλος αίτημα στο ΤΕΕ με τη γνωμοδότηση ΚΕΣΑ για περαίωση .δήλωσης. Δες και ΑΔΑ : Ψ1ΚΛ4653Π8-ΛΡΜ edit ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΣΑ Αμαλιάδος 17 Αμπελόκηποι Αθήνα 11523 τηλ. Γραμματείας ΚΕΣΑ 2106475101
  7. Δεν υπάρχει απόλυτα σχετική διάταξη στον 4495 . Δες , συνεννόηση με ΥΔΟΜ . αν σε καλύπτει το αρθ. 42 παρ. 4 με αναθεώρηση λόγω πρόδηλου.
  8. Προφανώς βάζεις όλους τους χώρους του Σ.Δ. και αυτούς που έχουν τακτοποιηθεί . Στην καρτέλα επιφανειών θα ξεχωρίσεις τα νόμιμα και τα τακτοποιημένα.
  9. Σε λειτουργία από 26/02/2024 η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php edit Μειωμένες 10%+10% ενδέχεται να είναι οι αποδοχές Μαρτίου των μισθωτών που εργάζονται παράλληλα με τη συνταξιοδότησή τους.... https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/423814_anoigei-i-platforma-dilosis-gia-ergazomenoys-syntaxioyhoys?__cf_chl_rt_tk=.0tnbBOnJDEbI0XbGBjvBvv9puH9Pw0_le5neHn.kgk-1708948890-0.0-4967
  10. Όχι . Φήμες προς το παρόν ... θα δούμε Tasos P . Ευχαριστώ
  11. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνει κανονικά ασφαλιστικές εισφορές με το ''καπέλο'' που προανέφερα ως ανταποδοτικό ΕΦΚΑ ( το οποίο δεν θα προσαυξάνει τη σύνταξη ) και κάτι ψιθυρίζεται και για επιπλέον φόρο επί των εσόδων υπέρ ταμείου .. ίδωμεν edit Η σύνταξη φορολογείται κι αυτή ξεχωριστά ....με 7% περίπου αν τα υπολόγισα σωστά
  12. Σιγά να μην τους το πληρώσω ... 🖕 Το πλήρωνα μέχρι να μας το φάει το μνημόνιο και όσο ήταν σε ανεξάρτητο ειδοποιητήριο . Στη συνέχεια ενσωματώθηκε στο ενιαίο ειδοποιητήριο .
  13. Και για όσους επέλεξαν να εργάζονται ως συνταξιούχοι και πρόσθετο ΄΄καπέλο΄΄ 87,92€ .... Με τις υγείες μας !
  14. Συνάδελφοι καλημέρα Στην γνωστοποίηση Κ.Υ.Ε. , στην επιλογή κατηγορία ανάλογα με τον αριθμό εξυπηρετούμενων ατόμων , συνυπολογίζονται και τα εξυπηρετούμενα άτομα εκτός καταστήματος στον εξωτερικό χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ?
  15. Γενικά : Τα μονόχωρα τουλάχιστον 40 τ.μ. σε ενιαίο χώρο είτε ισογείου είτε ορόφου . Τα δίχωρα μπορεί να είναι σε 2 ορόφους αλλά με ελάχιστο 60τ.μ.
  16. 1. Για αλλαγή κουφωμάτων και πέργκολα , απαιτείται έγκριση ΥΠΠΟ και Σ.Α. για έκδοση ΕΕΔΜΚ. 2. Για την πέργκολα αν επιτρέπεται δες το Π.Δ. χρήσεων πλάκας. Είναι θέμα Σ.Α. edit Αν είναι πολυκατοικία και συναίνεση συνιδιοκτητών
  17. Διαγραφή μελετητή από την καρτέλα Ομάδα έργου δεν γίνεται στο σύστημα. Κάνε ερώτημα στο ΤΕΕ πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η περίπτωση .
  18. Η Πλάκα είναι αρχαιολογικός χώρος και εποπτεύεται από το ΥΠΠΟ δες το link για τις δεσμεύσεις https://www.arxaiologikoktimatologio.gov.gr/ Επίσης δες και το Προεδρικό Διάταγμα 29-04-1987: Καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης των οικοπέδων περιοχής Πλάκα της πόλεως των Αθηνών, (ΦΕΚ 468/Δ/1987). Απαιτούνται λοιπόν εγκρίσεις ΥΠΠΟ και Σ.Α. και μελέτη από αρχιτέκτονα.
  19. Απαιτείται γνωμοδότηση ΚΕΣΑΜΑΘ Η διαδικασία : 1. αίτηση υπαγωγής στον νόμο , με αναμονή απόφαης ΚΕΣΑΜΑΘ ΓΙΑ ΠΕΡΑΊΩΣΗ δήλωσης. 2 υποβολή μελέτης στην αρμόδια τοπική Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ( και στην αρμόδια ΕΦΑ αν η περιοχή είναι και αρχαιολογικός χώρος ). ΟΧΙ μέσω του e-αδειες 3 Μετά τη γνωμοδότηση των ανωτέρων, υποβάλεις τη μελέτη στο ΚΕΣΑΜΑΘ για τελική γνωμοδότηση. Τι δικαιολογητικά που υποβάλεις δες το άρθρο 116. Δεν απαιτείται υπογραφή από αρχιτέκτονα. 4. Μετά την απόφαση ΚΕΣΑΜΑΘ , αιτημα στο ΤΕΕ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΠΌΦΑΣΗΣ ΚΕΣΑΜΑΘ για περαίωση δήλωσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.