Μετάβαση στο περιεχόμενο

allotrios

Members
  • Περιεχόμενα

    130
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

allotrios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ωραία!! Άντε και κάναμε αίτηση υπαγωγής στο Ν 4321/2015 και επιλέξαμε τις 100 δόσεις. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται από κει και πέρα; Τι διαδικασία θα ακολουθηθεί, με πιο τρόπο, και με πόσα χρήματα;;;
  2. Επειδή σας βλέπω ότι ζορίζεστε http://www.arch.auth.gr/greek/spoudes/diatmhmatika-metaptuxiaka/mouseiologia.html Μια φορά είχα στείλει τα χαρτιά μου για μια προκύρηξη (φυσικα και δεν με πήραν) της ΙΣΤ' εφορείας που ζητούσαν Αρχιτέκτονα μηχανικό με εξειδίκευση στη μεταφορά αρχαίων αντικειμένων!!!!!! και για του λόγου το αληθες: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΣΔΓ-ΑΕ2 γενικά όλες αυτες οι θέσεις είναι πολύ βιζματικές και όπως είπε και κάποιος συνάδελφος παραπάνω, ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι συνέχεια! πριν από 2 χρόνια με ειχε πιάσει και εμενα ο πυρετος με τις εφορείες αρχαιοτήτων αλλά σε 5 προκυρήξεις που είχα στείλει ερχόμουν πάντα δευτερος και μαλιστα σε 2 από αυτές ο πρώτος ήταν το ίδιο άτομο!!! όταν πήρα τηλ να ρωτήσω για ποιο λόγο έγινε αυτό, η υπάλληλος μου είπε ότι αν έχω πρόβλημα να κάνω ένσταση.. (στην ενσταση πρέπει να πληρώσεις 50 ευρώ) όταν έκανα ένσταση η απάντηση τους ήταν ότι ακυρώθηκε η πρώτη θέση. Αν ήθελα να το συνεχίσω έπρεπε να βάλω και δικηγορό..... στο τελος τα παρατησα! Ελλαδάρα αθάνατη....
  3. Όσα ενεργειακά πιστοποιητικά έγιναν, έγιναν! Ντελίωσε.... γκεγκε? Μέχρι να γίνουν οι εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί και τα τελευταία! Τα ξαναλέμε πάλι σε 10 χρόνια που θα έχουν λήξει οι άδειες των "μόνιμων" ενεργειακών επιθεωρητών! :PP Το θέμα πάντα ήταν, είναι και θα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιων! Αν τα πράγματα λειτουργούσαν σωστά στην χώρα μας, δεν θα υπήρχε κρίση, οι τοπογράφοι θα έκανα μόνο τοπογραφικά, οι αρχιτέκτονες μόνο αρχιτεκτονικά, οι πολιτικοί μηχανικοί μόνο στατικά, οι ηλεκτρολόγοι μόνο ηλεκτρολογικά, οι μηχανολόγοι μόνο μηχανολογικά και οι τεχνολόγοι μόνο τις επιβλέψεις.... και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι... ο καθένας στον τομέα του. Υπάρχουν συνάδελφοι με σχετικά μεταπτυχιακά, που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το έργο της καταγραφής (διότι για καταγραφή πρόκειται) και χωρίς εξετάσεις!! Οι εξετάσεις δεν τους ενδιαφέρουν, από την αρχή δεν τους ενδιέφερε, τα λεφτά των σεμιναρίων και το παράβολο που θα πληρώσουν όλοι οι συνάδελφοι για να πάρουν την "μόνιμη" άδεια τους νοιάζει! Πώς είναι δυνατόν να θέλει τόσο πολύ γραφειοκρατία η διαδικασία των εξετάσεων, ενώ οι προσωρινοί επιθεωρητές πήραν την άδεια σε χρόνο dt??? Οι φτηνές δικαιολογίες του ότι δεν έχουν χρήματα είναι πάρα πολύ αστείες! Καλά κουράγια σε όλους!
  4. Σκέφτηκε κανένας να γίνει εργολάβος κηδειών (κρα κρα)!! Πάντα θα υπάρχει δουλεια.... χεχεχε \m/
  5. πολύ όμορφα αυτά που λέτε όλοι σας! braveheart +1 και Alsterwasser +1. φυσικά και εννοείτε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους δικηγόρους και τους γιατρούς και φυσικά δεν πρέπει να πληρωνόμαστε για κάποιες απλές ερωτήσεις, ούτε να φοράμε κουστούμι..... αλλά για περιπτώσεις σαν και αυτές που αναφέρουν οι συνάδελφοι braveheart και Alsterwasser, νομίζω ότι θα έπρεπε να παίρνουμε το κατιτίς μας! Όταν υπάρχουν μερικοί παπάρες που καταστρέφουν το επάγγελμα και την πιάτσα με τρελά εξευτελιστικές τιμές τότε με πιάνουν τα νεύρα μου.... Δεν μπορώ να ανεχτώ πελάτες που έρχονται και έχουν την απαίτηση να μη δώσουν την προκαταβολή των 100-200 ευρώ για αποτύπωση αυθαιρέτου! και ο λόγος αυτού ότι υπάρχουν συνάδελφοι που το κάνουν δωρεάν..... ή περιπτώσεις συναδέλφων που εκδίδουν ΠΕΑ με 50 ευρώ!! ή …. ή….. Με την κατάσταση που επικρατεί στην super Ελλαδάρα μας, τώρα νομίζω ότι είναι περίοδος για αλλάγες….. πρέπει οι περισσότεροι μας να υιοθετήσουμε το σύστημα της προκαταβολής και της αμοιβής μας σε περιπτώσεις εργασιών έρευνας!
  6. συνάδελφοι όλα είναι εξίσου σημαντικά οπότε τα έβαλα και γώ όλα.... νομίζω ότι είναι επίσης πολύ σοβαρά και τα 2 τελευταία (αυτά δηλαδή με τους λιγότερους ψήφους) Υψηλός ανταγωνισμός (31 ψήφοι [5.60%]), Χαμηλές αμοιβές υπηρεσιών (82 ψήφοι [14.80%]), αν και πολύ συνάδελφοι αρνούνται να το παραδεχτούν τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά... στην περιοχή όπου δραστηριοποιούμαι έχω πέσει πάνω σε απίθανες περιπτώσεις συναδέλφων... ας προσπαθήσουμε όλοι να μη ξεφτιλίζουμε το επάγγελμα μας και την επιστημονική μας κατάρτιση! Βασικό είναι να τα βρίσκουμε πρώτα μεταξύ μας.. θεωρώ αδικαιολόγητο από συνάδελφο που εκδίδει ενεργειακό πιστοποιητικό των 150 ευρώ + φπα, να πληρώνεται 50 ευρώ και να κόβει απόδειξη 184,5 ευρώ (κι όμως έχει γίνει για όσους τους φαίνεται απίστευτο). π.χ. Το ότι δεν χρεώνουμε τις απλές επισκέψεις στους πελάτες μας, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο μείον του κλάδου μας! πάντα ήταν.... (οι δικηγόροι και οι γιατροί το κάνουν). Σίγουρα τα παραπάνω τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι ή έστω οι περισσότεροι έχουμε "χαρίσει" (και όχι μόνο) το φπα σε πελάτη που αργότερα το έχουμε μετανιώσει....
  7. Υπάρχει τελικά κάποιος συνάδελφος που να έχει προχωρήσει αυτή τη διαδικασία της αγροτικής αποθήκης, μέσω της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης; Απ' ότι έχω καταλάβει στη Διευθύνση αγροτικής ανάπτυξης δεν ξέρουν τι τους γίνεται.... Προφανώς για να μπείς στη διαδικασία να εκδώσεις άδεια για αγροτική αποθήκη πρέπει ο ιδιοκτήτης να είναι αγρότης/κτηνοτρόφος/μελισσοκόμος. Οι αμοιβές γίνονται πλέον με ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ μηχανικου-ιδιοκτητη και αυτο θέλω να πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο! το θέμα είναι αν υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές ή έστω κάποιες οδηγίες για το πως τελικά μπορεί κάποιος αγρότης/κτηνοτρόφος/μελισσοκόμος να βγάλει άδεια αγροτικής αποθήκης μεσω της Διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης;;; Άσχετα με τα μέτρα και τον όγκο της, άσχετα με το μέγεθος του οικοπέδου, αυτά προφανώς ρυθμίζονται κατα περίπτωση.
  8. Συνάδελφοι, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκινήσετε έρευνα για να διαπιστώσετε που υπάρχει λάθος. Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώστε την κατάσταση και μετά να προχωρήσετε στη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ή σε ρύθμιση του 4014.
  9. Γεια χαρά και πάλι! Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και συγκεκριμένα με την Προϊσταμένη του τμήματος γραμματείας οργάνων διοίκησης, επιβεβαίωσαν ότι όντως έχουν αναθέσει στην συγκεκριμένη τηλεφωνική εταιρία αυτού του είδους τη δημοσκόπηση! Η μόνη παρατήρηση που έκανα, επειδή στο διαδίκτυο ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει αναφερθεί ως "απάτη", ήταν να ενημερωθεί η εταιρία από το ΤΕΕ/ΤΚΜ για τον τρόπο που θα επικοινωνεί με τα μέλη/μηχανικούς, τις εξηγήσεις που θα δίνει, και φυσικά να επισημαίνεται ότι τηλεφωνούν για λογαριασμό του ΤΕΕ/ΤΚΜ και όχι από το ΤΕΕ όπως λένε!
  10. Γεια χαρά σε όλους.... πριν από λίγο δέχτηκα και γω τηλέφωνο από το συγκεκριμένο νούμερο (2311805300) μου έκαναν ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις. Αρχικά η υπάλληλος μου είπε ότι λέγεται Ζαχαράκη, ότι τηλεφωνεί από το ΤΕΕ και ότι κάνουν κάποια έρευνα για κάποιου είδους ανάπτυξη κάποιας υπηρεσίας του ΤΕΕ ή κάτι τέτοιο...! Φυσικά και δεν έδωσα το mail γιατί είπα ότι υπάρχει ήδη στα αρχεία του ΤΕΕ και όταν ρώτησα για πιο λόγο το ζητάει, μου είπε ότι απλά κάνουν μια επιβεβαίωση του mail! Μέτα μου έκανε 4 ερωτήσεις που δεν μου φάνηκαν κακές, αλλά για το τι εργασία έκανα το 2010 ήταν όντως λίγο ύποπτη ερώτηση!! Το τηλεφώνημα ήταν πολύ σύντομο οπότε όταν έκλεισα έκανα την παραπάνω έρευνα και το δίκτυο μου έβγαλε κάτι για απάτη όπως αναφέρεται στα παραπάνω post.... η πρώτη μου κίνηση ήταν να ξανακαλέσω πίσω και απάντησε ένα ηχογραφημένο μνμ που έλεγε ότι πρόκειται για κάποια τηλεφωνική εταιρία υπηρεσιών με όνομα extraline. Αν googlάρετε το όνομα θα βρείτε όλα τα στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη!! Εγώ πάντως αύριο θα πάρω τηλ. στο ΤΕΕ/ΤΚΜ και θα ρωτήσω αν ανέθεσαν στην παραπάνω τηλεφωνική εταιρία αυτού του είδους την έρευνα. Σε περίπτωση που πρόκειται για απάτη θα κινηθώ με όλες τις νόμιμες διαδικασίες! Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω το forum... υ.γ. κωδικούς πάντως δεν ζήτησε!
  11. Με συγχωρείς , αλλά εγώ ό ίδιος προσωπικά μπήκα μέσα στο συγκεκριμένο γραφείο και είδα με τα μάτια μου σε ποιόν φάκελο/αριθμό βρισκόταν ή τουλάχιστον αυτόν μου έδειξαν! Με συγχωρείς πραγματικά....! Την επόμενη φορά πρώτα τηλ. στο 2373351210 κα Σταμπουλή
  12. Συνάδελφοι, ενημερώνω ότι στην Πολεοδομία Νέων Μουδανιών την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 ήταν στο νούμερο 6650 και κάτι φάκελο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.