Jump to content

Πάνος

Core Members
 • Content Count

  648
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Καλή

2 Followers

About Πάνος

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,186 profile views
 1. Καλησπέρα έχω μία απορία της τελευταίας στιγμής αν ξέρει κάποιος να απαντήσει. Έχω διαμέρισμα 50 τετραγωνικά στο οποίο έχουν γίνει επιπλέον 10 τετραγωνικά τακτοποίηση δηλαδή είναι σύνολο 60 τ.μ.. Πρόσεξα όμως ότι στο Ε9 του ιδιοκτήτη-αιτουντα αναγράφονται μόνο τα 50 τετραγωνικά. Θα περάσει αύριο η αίτηση είναι να πω στο λογιστή να διορθώσει σήμερα το Ε9. Ευχαριστώ.
 2. Καλημέρα έχω την εξής απορία. Πελάτης μου έχει την επικαρπία του διαμερίσματος και την ψιλή κυριότητα το παιδί του. Στο διαμέρισμα τώρα μένει ο πατέρας του πελάτη μου στον οποίο του έχει γίνει δωρεάν παραχώρηση και το δηλώνει και ως κύρια κατοικία του. Ο πελάτης μου θέλει να μπει στο πρόγραμμα, ποιος θα κάνει την αίτηση όμως? Ευχαριστώ.
 3. Ευχαριστώ για την απαντηση. Να συμπληρώσω ότι ο πατέρας είχε την επικαρπία και ο γιος τη ψιλή κυριότητα. Μετά θάνατον απέκτησε τη πλήρη κύριοτητα.
 4. Καλησπέρα, Είχα πελάτη που δήλωνε το ακίνητο του ως κυρία κατοικία μέχρι το 2019. Φέτος στα μέσα του 2019 ο πελάτης μου το νοίκιασε κι ο νοικάρης που μένει μέσα, το δηλώνει ο ίδιος ως κυρία κατοικία. Ωστόσο ο πελάτης μου πέθανε πριν ένα μηνά και το ακίνητο το κληρονόμησε ο γιος του. Ο γιος του δηλώνει άλλο ακίνητο ως κυρία κατοικία μα θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να το δηλώσω ως κυρία κατοικία τρίτου, του νοικάρη. Η ερώτηση μου είναι ποιανού Ε-1 θα βάλω. Του πάτερα που πέθανε ή του νοικάρη? Στο Ε1 2019 του νοικάρη νομίζω δε φαίνεται ακόμα ως κυρία κατοικία. Καμια ιδέα? Ευχαριστώ!
 5. Καλησπέρα. Τώρα που εγκατέστησα τα Windows 10 άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι στο παράθυρο που ανοίγει για να δούμε τα αποτελέσματα, μου τα βγάζει με ακατανόητη γραμματοσειρα. Καμιά ιδέα κάποιος? Ευχαριστώ.
 6. Σε 5-όροφη πολυκατοικία χρονολογίας 1966 έχει κλείσει ο φωταγωγός που βρίσκεται σε διαμέρισμα που πρόκειται να μεταβιβαστεί. Στη κάτοψη της Σ.Ο.Ι. το διαμέρισμα φαίνεται όπως είναι σήμερα, με κλειστό φωταγωγό. Η παράβαση για τη τακτοποίηση του κλειστού μπορει να ενταχθεί με αναλυτικό καθότι με το ΓΟΚ 55 οι φωταγωγοί μέτραγαν στη δόμηση και στη κάλυψη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 7. Μάλλον αυτό είναι, δε μου πέρασε απ το μυαλό...😔 Ευχαριστώ
 8. Σωστά και στον ηλιακό, και στη θερμοπρόσοψη και στην αντλία θερμότητας και στα κουφώματα.
 9. Ναι, βλέπεις σε ποιο προμηθευτή είναι η διάφορα, καταθέτει ο ιδιοκτήτης στο λογαριασμό του προμηθευτή τα 0,02 λεπτά και τα ανεβάζει στο σύστημα.
 10. Οχι δε ξεπέρασα το όριο. Ακόμα και στον ηλιακό που είχα αιτηθεί κλασικά το ποσό των 1100 ευρώ, εγκρίθηκαν 850 ευρώ.
 11. Ακόμα είμαι σε υλοποίηση παρεμβάσεων, δεν έχω ξεκινήσει καν τις εργασίες. Άργησε να εγκριθεί η συγκεκριμένη αίτηση αρκετά.
 12. Καλημέρα. έχω μια απορία. Το συνολικό ποσό των παρεμβάσεων που αιτήθηκα στο παράρτημα ΙΙΙ ήταν 20000 ευρώ κι ενώ εγκρίθηκαν απ το πρόγραμμα όλες οι παρεμβάσεις που είχα περιγράψει, το ποσό που εγκρίθηκε ήταν μειωμένο στις 18000 ευρώ. Γνωρίζει κανείς άραγε γιατί? Να προσθεσω ότι ακόμα είμαι σε υλοποίηση παρεμβάσεων, δεν έχω ξεκινήσει καν τις εργασίες. ακόμα μπορεί να μεταβληθεί η επιμέρους επιφάνεια των κουφωμάτων σε σχέση μ αυτά που έχουμε αρχικά αιτηθεί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα απ το πρόγραμμα? Δηλαδή ένα κούφωμα που αρχικά ήταν και καταγράφηκε στο παράρτημα ΙΙΙ με διαστάσεις 2,00x2,00, να γίνει κατά τη κατασκευή με διαστάσεις 1,30x2,00 καθότι το υπόλοιπο έγινε τοίχος? Ευχαριστώ.
 13. Καλησπέρα. Σε 3-οροφο κτήριο κατοικιων χωρίς Σ.Ο.Ι. κάθε όροφος έχει διαφορετική διαμερισματωση σε σχέση με τις κατόψεις της Ο.Α. Η απορία μου είναι αν χρεώνουμε μια παραβαση διαμερισματωσης για τη τακτοποίηση όλων των ορόφων του κτηριου εφόσον δεν υπάρχει σύσταση ορ. ιδιοκτησίας ή χρεώνουμε μια διαμερισματωση ανά όροφο άρα 3 παραβάσεις? Ευχαριστώ.
 14. Καλημέρα. Έχω πελάτη που έχει στη κατοχή του κτήριο που αποτελείται από 3 διαμερίσματα (Ισόγειο, Α και Β όροφο). Στο κτήριο υπάρχει μια παροχή ΔΕΗ. Ο πελάτης μένει στο Β όροφο. Στο κτήριο δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας. Ο πατέρας έχει την επικαρπία και ο πελάτης μου τη ψιλή κυριότητα. Στη δήλωση Ε1 ο πελάτης δηλώνεται ως φιλοξενούμενος. Θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον για το Β όροφο ή κι όλο το κτήριο. Μπορεί να ενταχθεί μεμονωμένα η θα πρέπει να ενταχθεί όλο το κτήριο ως μονοκατοικία εφόσον δεν υπάρχει σύσταση? Την αίτηση μπορεί να την κάνει ο πελάτης ή μόνο ο πατέρας που έχει την επικαρπία? Ευχαριστώ.
 15. Καλησπέρα, μπορούμε να αιτηθούμε λεβητάκι αερίου όταν στο δρόμο που βρίσκεται δεν έχει περάσει το δίκτυο Φ.Α.? ακόμα μπορεί ιδιοκτήτης που έχει 3 διαμερίσματα στη ίδια πολυκατοικία να κάνει 3 αιτήσεις, μια για το κάθε διαμέρισμα? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.