Jump to content

Πάνος

Core Members
 • Content Count

  667
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Καλή

2 Followers

About Πάνος

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,364 profile views
 1. Καλησπέρα, σε τριώροφη πολυκατοικία με οροφοδιαμερίσματα, ο κάθε ένοικος έχει φτιάξει από μια μικρή αυθαίρετη αποθήκη στη πιλοτη, με μέσο ύψος 2,80μ. Τώρα θέλουν να τις τακτοποιήσουν και προφανώς πάνε με μειωτικό συντελεστή 50% εφόσον στο σύνολο τους και οι 3 μαζί δεν υπερβαίνουν τα 50 τ.μ. Η απορία μου είναι σχετικά με το ποσοστό υπέρβαση δόμησης θα βάλουμε το μέγιστο (>200%) καθότι οι αποθήκες δεν έχουν χιλιοστά? Ευχαριστώ.
 2. Το ποιος θα πάρει τα υπόλοιπα λεφτά από το δάνειο το επιλέγουμε εμείς ή η τράπεζα?
 3. Καλησπέρα, γνωρίζει κάνεις με τι ποσοστό κατανέμεται το υπόλοιπο του δανειου στους προμηθευτές? θέλω να προχωρήσω στην αποπληρωμή των προμηθευτών (μονωσας και αλουμινας) και δε ξερω τι αναλογει στο καθένα από το δάνειο για να καταθέσω αντίστοιχα και τα υπόλοιπα ποσά από τα ιδία κεφάλαια. Ευχαριστώ.
 4. Καλησπέρα, σε ταράτσα υπέρ του Α ορόφου, πελάτης μου έχει χτίσει ένα δωμάτιο που επικοινωνεί εσωτερικά με το σπίτι του στον Α όροφο. Η ταράτσα είναι κοινόχρηστη. Υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. Στο κτήριο έχει γίνει Σ.Ο.Ι. και έχουν δοθεί 10 χιλιοστά για το δικαίωμα υψούν. Για να υπολογίσω το ποσοστό υπέρβαση δόμησης, συγκρίνω με τα χιλιοστά του Α ορόφου, τα χιλιοστά της ταράτσα ή βάζουμε το μέγιστο? Ευχαριστώ.
 5. Καλησπέρα, έχω αποθήκη υπογείου που στη κάτοψη της πολεοδομίας έχει επιφάνεια 7 τ.μ. Στην πραγματικότητα αλλά και στη κάτοψη της Σ.Ο.Ι. η αποθήκη είναι 12 τ.μ. Η αποθήκη έχει επεκταθεί προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Η στάθμη του υπογείου δεν έχει αλλάξει. Πως τακτοποιούνται τα επιπλέον τετραγωνικα της αποθήκης? Με μια λοιπή παράβαση λόγω ξεμπαζώματος του υπογείου? Ευχαριστώ.
 6. Κατόπιν ερωτημάτων μηχανικών διευκρινίζουμε ότι οι διατάξεις της παρ.2α, αρθ.2 της ΚΥΑ 27454/2631 (14/11/17) έχουν ισχύ και για την επιστροφή οριστικών δηλώσεων του ν. 4178/13 σε «Υπαγωγή». Σε περίπτωση που από τις τροποποιήσεις της δήλωσης επέρχεται μεταβολή προστίμου > 20% (αύξηση ή μείωση) σε σχέση με το υπολογισμένο πρόστιμο κατά την προηγούμενη οριστικοποίηση της δήλωσης, απαιτείται έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή. Ο έλεγχος του ύψους της μεταβολής προστίμου γίνεται από τον μηχανικό-διαχειριστή της δήλωσης, ο οποίος φέρει την ευθύνη της συνολικής διαδικασίας. Η υποβολή της αίτησης προς την Επιτροπή γίνεται από τον μηχανικό μέσω της Υ.Δομ..
 7. Καλησπέρα,έβγαλα μια άδεια κατηγορίας 3 για αλλαγή χρήσης. Έγινε λάθος στην αρίθμηση της οδού και θέλω να το διορθώσω. Τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Με ενημέρωση γίνεται? Το έχει κάνει κάποιος? Ευχαριστώ.
 8. Καλησπέρα, Θα πάω με το άρθρο 115 περίπτωση γ. από αεροφωτογραφία το αρχικό κτήριο είναι προ του 1955 και το αυθαίρετο τμήμα φαίνεται καθαρά σε αεροφωτογραφία του 1959. Το παραχωρητήριο δε περιγράφει κάτι για τον ακάλυπτο χώρο. Γι άλλους μειωτικούς δεν είδα. Ευχαριστώ.
 9. Καλησπέρα, σε ισόγεια κατοικία που έχει παραχωρηθεί από τον τέως ΟΕΚ, έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη κατ επέκταση της ισόγειας κατοικίας στο σημείο που είναι με πράσινο χρώμα. Η απορία μου είναι αν εκείνο το τμήμα είναι κοινόχρηστο ή ανήκει αποκλειστικά στην ισόγεια κατοικία 39. Θέλω να προχωρήσω σε τακτοποίηση. Από σχετικά έγγραφα, έχω μόνο το παραχωρητήριο και το γενικό κτηματολογικό διάγραμμα. Ευχαριστω.
 10. Καλημέρα, γνωρίζετε αν μπορούν να τακτοποιηθούν υπερβάσεις δόμησης σε διαμέρισμα που έχει δοθεί με παραχωρητήριο απ το υπουργείο πρόνοιας και κατόπιν να μεταβιβαστεί? Το διαμέρισμα βρίσκεται σε προσφυγική πολυκατοικία. Ευχαριστώ.
 11. Καλησπέρα, για νομιμοποίηση πισίνας που έχει υπαχθεί στο 4178/13 ποια κατηγορία επιλέγουμε? Θα χρειαστεί αυτοψία από την αρμόδια ΥΔΟΜ? ακόμα για αλλαγή χρήσης ισόγειου καταστήματος σε κατοικία επιλέγουμε κατηγορία 3 το παρακάτω: Οικοδομική άδεια Κατηγορίας 3 με Ισχύουσα Έγκριση Δόμησης ν.4030/2011 / Έντυπη Προέγκριση ν.4495/2017
 12. Καλημέρα, στη πρώτη περίπτωση μου προτείνεις να κάνω τακτοποίηση 4495 λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης (ΔΔ) υπογείου? Αγνοώ ωστόσο τον περιορισμό της Σ.Ο.Ι. που δεν επιτρέπει συνένωση οριζόντιων ιδιοκτησιών? Δεν με επηρεάζει? Τα κοινόχρηστα παραμένουν σωστά. Ο πελάτης μου έχει 4 αποθήκες από τις 12 και έτσι τις έχει δηλώσει και στο κτηματολόγιο. Τροποποίηση σύστασης είναι αδύνατον να κάνω γιατί δε βρίσκονται οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.