Jump to content

ΙΑΣΟΝΑΣ

Core Members
 • Content Count

  14,803
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  148

ΙΑΣΟΝΑΣ last won the day on May 21

ΙΑΣΟΝΑΣ had the most liked content!

Community Reputation

4,056 Υπεράριστη

About ΙΑΣΟΝΑΣ

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Δεύτερο σύννεφο δεξιά κοιτώντας προς το Βορρά!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

19,248 profile views
 1. Δες εδώ: https://ergatika.gr/programmata/loipa/kostos_kataskeyhs_spitioy/ P.S. Γι' αυτήν ακριβώς την ερώτηση, αρκεί, αυτή ακριβώς η απάντηση!!!
 2. P.S. Mε έντονα μαύρα γράμματα είναι οι δικές μου παρατηρήσεις. Θα χρησιμοποιούσα χρώμα για να διαβάζονται καλύτερα, αλλά κάτι καλόπαιδα διαχειριστές μου την έχουν στημένη και δεν γουστάρω να δίνω δικαιώματα σε ............. . Θα μπορούσα βεβαίως να στα γράψω σε pm, αλλά καλό είναι να διαβαστούν κι από άλλους, που ίσως σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και που θα ήθελαν βοήθεια.
 3. Δεν διορθώνονται με αυτόν τον τρόπο!!! Οι διαχειριστές μηχανικοί των δηλώσεων φέρουν ευθύνη! Και οι ιδιοκτήτες που εξουσιοδότησαν κ.λπ. Και βεβαίως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο νέος διαχειριστής μηχανικός που έπραξε με τρόπο τέτοιο που δεν είναι νόμιμος. Όταν κι αν στραβώσει κάποιος ιδιοκτήτης εναντίον κυρίως αυτού θα στραφεί νομικά......
 4. Έπρεπε ν' ανοίξουν οι δηλώσεις όλων και να ξαναγίνουν. Και τέλος να γίνει μια extra δήλωση για τα κοινόχρηστα.
 5. Αυτό δεν "εξιλεώνει" κανέναν (π.χ. διαχειριστή μηχανικό, ιδιοκτήτες κ.λπ.) από τη μη ορθή εφαρμογή του νόμου!!! Αν συνεχίσει το "λάθος" αυτό και ο "μελλοντικός" συμβολαιογράφος (όποτε κι αν πάνε και για οποιονδήποτε λόγο) θα το βρει στη συνέχεια ο υποθηκοφύλακας κ.λπ. και θα το σταματήσει. Καλέ μου φίλε, συνιστώ προσοχή κι άμεση αντιμετώπιση!!!
 6. Bασίλη, σε καμία απολύτως περίπτωση, δεν είναι ορθό αυτό που έκανες.... Ορθότατη αντιμετώπιση!!! Αποχωρείς!!! Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, αν δεν συμφωνήσει ο πρώτος μηχανικός! Μέχρι να γίνει αυτό ασχολείσαι τζάμπα....
 7. Ο πελάτης σου είναι συνιδιοκτήτης εξ αδιαιρέτου σε ένα "οικόπεδο". Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι, είναι συνιδιοκτήτης (με βάσει το ποσοστό του) σε όλα τα κτίρια τα ευρισκόμενα επί του συγκεκριμένου "οικοπέδου" (κι αυτά δηλαδή, που θεωρεί δικά του κι εκείνα των έτερων συνιδιοκτητών). Αυτό στο μέλλον θα "λυθεί" με σύσταση κάθετων συνιδιοκτησιών..... Δηλαδή, για να μπορέσει να γίνει διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων αυθαιρέτων, θα πρέπει να γίνει υπαγωγή στο Ν.4495/2017, όλων των αυθαίρετων κτιρίων των ευρισκόμενων επί του "οικοπέδου" ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης - συναίνεσης των υπολοίπων συνιδιοκτητών, να βγει το ανάλογο πρόστιμο υπαγωγής, να εξοφληθεί και μετά να γίνει η διαγραφή των προστίμων. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνος του! Απλώς χρειάζονται γερά νεύρα και ....γεμάτο πορτοφόλι!!! Οπότε με απλά λόγια, αν στο συγκεκριμένο "οικόπεδο" υπάρχουν κι άλλα κτίρια (πόσο μάλλον αν είναι πολλά και μεγάλα σε εμβαδόν κ.λπ.), που ανεβάζουν το συνολικό πρόστιμο σε δυσθεώρητα ύψη, εσύ ως μηχανικός δεν έχεις να περιμένεις απολύτως τίποτα!!! Απλώς θα χάσεις το χρόνο σου, ασχολούμενος με θέματα που δεν θα πληρώνεσαι, ελπίζοντας ότι, θα πάρεις μια αμοιβή π.χ. 1.000 ευρώ για μια δήλωση αυθαιρέτου και που στο τέλος δεν πρόκειται να γίνει - κάνεις απολύτως τίποτα..... Γι' αυτό λοιπόν φίλε μου συνιστώ σε σένα "στρίβειν δια του αρραβώνος" (το γρηγορότερον) και τόσο στον πελάτη σου, όσο και στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες ν' αναθέσουν το συνολικό "έργο" όλοι μαζί, σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης τους, που από κοινού θα επιλέξουν, αλλιώς "...μαύρο φίδι που τους έφαγε"!!! P.S. Μακάρι εσύ να είσαι αυτός.... Δεν είναι όμως "καιρός για πρίγκιπες"....
 8. Άντε και σ' ανώτερα, στις επόμενες εκλογές και βολευτής.... Αυτό θα πει "καριέρα"!!!
 9. Έχετε υποχρέωση πρωτίστως να ελέγξετε από τα εγκεκριμένα σχέδια του φακέλλου της οικοδομικής άδειας του ακινήτου σας, τη "μορφή και την κλίση" της εγκεκριμένης ράμπας..... Υποθέτω ότι, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.... Κατά πάσα πιθανότητα, δηλαδή, στο ακίνητό σας υφίσταται αυθαιρεσία! Ό,τι κι αποφασίσετε να κάνετε στη συνέχεια, οφείλετε να το κάνετε εκδίδοντας την απαραίτητη άδεια από την οικεία πολεοδομία.
 10. Δεν μπορεί κανείς να σας απαγορεύσει το τι θα κάνετε εντός των ορίων του οικοπέδου σας!
 11. Εσύ, αφού το έχεις, το χρησιμοποιείς! Αδιαφορείς για το τι ισχυρίζεται ο καθένας! Δεν ξεχνάς ότι, "υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια"!!!
 12. Αμέ!!! Γιατί όμως να το κάνουν;;; θα τους πληρώσει extra κάποιος;;; θα γίνει κι αυτό, εκεί γύρω στη δευτέρα παρουσία, που το τρισέγγονά σου και τα δισέγγονά μου θα κάνουν ρυθμίσεις αυθαιρέτων!!!!
 13. Nα τυπώσεις το 5σέλιδο τη δήλωσης υπαγωγής από την αρχική σελίδα. Εκεί φαίνονται όλα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.