Jump to content

ΙΑΣΟΝΑΣ

Core Members
 • Content Count

  14,721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  148

ΙΑΣΟΝΑΣ last won the day on May 21

ΙΑΣΟΝΑΣ had the most liked content!

Community Reputation

4,021 Υπεράριστη

About ΙΑΣΟΝΑΣ

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Δεύτερο σύννεφο δεξιά κοιτώντας προς το Βορρά!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

18,817 profile views
 1. Δεν κάνουν όλοι οι δικηγόροι ή όλοι οι μηχανικοί για όλες τις σχετικές με το αντικείμενό τους "υποθέσεις"! Πολλοί από δαύτους είναι ημιμαθείς, απαίδευτοι, ξερόλες, αδιάβαστοι ή ακόμα κι ευθυνόφοβοι! Δεν σημαίνει ότι, ο "απέναντι από το σπίτι σου δικηγόρος" ή ο "δίπλα από την πλατεία μηχανικός" ή ο "φτηνός" ή ο "ξάδελφος της θείας" κ.λπ. γνωρίζουν να σου λύσουν επ' ωφελεία σου το θέμα..... Η εύρεσή τους είναι "....όλα τα λεφτά"!!! Είναι το 90% της λύσης του προβλήματός σου (το υπόλοιπο είναι η δουλειά τους)!!! Φαντάσου πως θα έψαχνες να βρεις καρδιολόγο για ν' αντιμετωπίσεις ένα "θέμα" της καρδιάς σου.... Όπως δεν "παίζουν" με τις καρδιές τους οι άνθρωποι, έτσι δεν πρέπει να παίζουν και με τα σπίτια τους.... Όφειλες να κάνεις καλύτερη επιλογή μηχανικού όταν την έκανες κι αυτό ίσως σήμερα ή αύριο κληθείς να πληρώσεις.... Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να επανορθώσεις.... Η συμβουλή μου είναι "μην πας ξυπόλυτος στα αγκάθια"..... Εύχομαι καλή τύχη.
 2. Θεωρώ ότι, ουδόλως απασχόλησε η ΙΣΤΟΡΙΑ και το ΜΕΛΛΟΝ της Πλατείας Ομονοίας ...... Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν και είναι να γίνει, μια ακόμα "τσαπατσουλιά", μόνο και μόνο για να εισπραχθεί παραδάκι στις τσέπες τους!!! Τίποτα περισσότερο! Αν μπορούσαν, ακόμα και θα την πούλαγαν.... Δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι επαΐοντες....
 3. Να τον ...."σκίσεις"!!!! Να στραφείς νομικά εναντίον του (ένα ξεφτέρι δικηγόρο κι έναν έμπειρο μηχανικό χρειάζεσαι) και να διεκδικήσεις όχι μόνο την καταβολή κάθε μελλοντικού κ.λπ. εξόδου για διορθώσεις τίτλων, δηλώσεις αυθαιρεσιών κ.λπ., αλλά κι αποζημίωση που δικαιούσαι... Από κάτι τέτοιους σαν κι αυτόν κατάντησε έτσι όπως κατάντησε ο κλάδος μας! Διεκδικούμε αγόγγυστα καθημερινά το μεροκάματο για να τα φέρουμε "βόλτα" στα σπίτια μας με αξιοπρέπεια κι έρχονται "αυτοί" και μας ...."απομυζούν" εμμέσως!!!
 4. Ορθότατα!!! Aν κι εγώ το προχωρώ ακόμα περισσότερο και θα τα υπολόγιζα σήμερα στην εύρεση Κατηγορίας (με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και με ό,τι αυτό συνεπάγεται, άμεσα ή μακροπρόθεσμα)!!! Διότι: Mακροπρόθεσμα ο ιδιοκτήτης (αυτός ή οι επόμενοι) δεν μπορεί να έχει μια ανεξάρτητη μονοκατοικία περίπου 300 τ.μ. (!!!!) χωρίς να θέλει να κάνει "διάσπαση" (με ΣΟΙ) κι αν σήμερα ρυθμίσει με "λάθος τρόπο" δεν θα μπορεί αύριο...... Φαντάσου λέει να έχει περιμετρικά (έστω και η μια πλευρά) ξεμπαζωθεί, να έχουν ανοίξει μπαλκονόπορτες (ή ακόμα και "κεντρική είσοδος") κι "εμείς" να ισχυριζόμαστε ό,τι αφού υπάρχει κεντρικό κλιμακοστάσιο..... όλα καλά! Ακριβώς!
 5. Καταρχήν σε ευχαριστώ! Κατά δεύτερον δεν απαντώ συγκεκριμένα σε σένα ή σε ό,τι έγραψες, διότι έχοντας την τελευταία χρονιά, πολύ σοβαρό πρόβλημα με 2-3 διαχειριστές του site, αν απαντήσω όπως αρμόζει, θα φάω πάλι ποινή και δεν γουστάρω..... Γι' αυτόν ακριβώς λοιπόν το λόγο, απαντώ έτσι όπως απαντώ, όταν απαντώ και σ' όποιον απαντώ!!! Με πάρα πολλά μέλη από εδώ μέσα είμαστε "φίλοι" τόσα χρόνια πια, με γνωρίζουν, γνωρίζουν τις απόψεις μου, ταυτίζονται και ταυτίζομαι σε πολλά μαζί τους, ακόμα και η συγκεκριμένη "φρασεολογία" που χρησιμοποιώ όταν επικοινωνώ είναι κατανοητή κι αποδεκτή..... Δεν αφορά αυτή μου η "συμπεριφορά" σε σένα συγκεκριμένα. Κι όποιου του αρέσει..... Για τους άλλους, δεν θα μπορέσω.....
 6. Κακώς έκανες που στον 4178 υπέβαλες 1 δήλωση για 3 αυτόνομες κι ανεξάρτητες ΟΙ κι επίσης πάρα πολύ κακώς θα κάνεις αν συνεχίσεις και στον 4495 το ίδιο λάθος!!! Η γνώμη μου είναι, να μεταφέρεις τη δήλωση στον 4495, ν' αφαιρέσεις όλα όσα αφορούν στις 2 από τις 3 ΟΙ, να συμπεριληφθούν όλες οι οικονομικές καταβολές (παράβολο, πρόστιμο) και να την οριστικοποιήσεις. Ταυτοχρόνως να φτιάξεις 2 πρόσθετες νέες δηλώσεις στον 4495, μια κάθε ξεχωριστή ΟΙ, να ξαναπληρώσουν παράβολο κι ανταποδοτικό τέλος, να ξαναπληρώσουν το πρόστιμο που αναλογεί (τα λάθη πληρώνονται!!!) και να τις οριστικοποιήσεις όποτε αυτό καταστεί δυνατόν...... Λυπάμαι, αν σε στεναχωρώ, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου....
 7. Μπράβο λεβέντη μου!!!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!
 8. Θα δοθούν σταδιακά παρατάσεις (τμηματικές) για όλες τις περιοχές, μέχρι τελικώς να φτάσουμε τα Χριστούγεννα του 2019 και ίσως να τα περάσουμε 1-2 μήνες. Δεν υπάρχει ουδείς λόγος ανησυχίας! Απλώς η "υπουργάρα" θέλει να κάνει το παιχνίδι της (όσο ακόμα υφίσταται).
 9. Kι αν βρε λεβέντες υπάρχει κάπου παραδίπλα κι ένα π.χ. "μηχανοστάσιο πισίνας" κ.λπ. ("εμφανές" ή "βυθισμένο") δεν θα το υπάγετε στις διατάξεις του 4495;;;
 10. Ορθότατα..... Αυτό είναι ένα "στοιχείο" λάθος προσανατολισμού "business".....
 11. Όταν "η πραγματικότητα ταυτίζεται με την άδεια", τότε δεν υπάρχει κάτι στο ακίνητο αυτό, που να χρήζει υπαγωγής σε ρύθμιση αυθαιρεσιών!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.