Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΑΣΟΝΑΣ

Core Members
 • Περιεχόμενα

  14.479
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  147

ΙΑΣΟΝΑΣ last won the day on Αύγουστος 24 2018

ΙΑΣΟΝΑΣ had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

3.922 Εξαιρετική

Σχετικά ΙΑΣΟΝΑΣ

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Δεύτερο σύννεφο δεξιά κοιτώντας προς το Βορρά!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

17.355 profile views
 1. Δεν χρειάζεται νέο τοπογραφικό, εφόσον υφίσταται οικοδομική άδεια! Να πεις στον ιδιοκτήτη να πει στη συμβολαιογράφο "...να πάει να πνιγεί"!!! Αφού πρωτίστως του εξηγήσεις ότι, αυτό που ζητάει παρανόμως κοστίζει τουλάχιστον 1.500 ευρουδάκια καθαρά, που τζάμπα καλείται να καταβάλλει.... Θέλει τόσα, διότι τόσα κοστίζει ένα "ολοκληρωμένο" τοπογραφικό διάγραμμα εντός σχεδίου....
 2. Συνήθως τα "λάθη" ή οι "πονηριές" πληρώνονται εκ των υστέρων.... Και πολλές φορές πληρώνονται "ακριβότερα" από όσο πρέπει... Η γνώμη μου είναι ότι, κάθε "σώφρων" μηχανικός εφόσον δεν υπάρχουν "ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία τεκμηρίωσης της παλαιότητας" οφείλει και βεβαίως πρέπει να προσδιορίσει την παλαιότητα του αυθαίρετου (για τον υπολογισμό του προστίμου υπαγωγής) μετά την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας!!! Αν ο ιδιοκτήτης είναι επίσης "σώφρων" δεν θα εκφέρει αντιρρήσεις, διαφορετικά ο μηχανικός θα χάσει τη συγκεκριμένη εργασία και στη συνέχεια, θα βρεθεί κάποιος που "όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει" και θα το κάνει, αναλαμβάνοντας έτσι (και το "ξυπνοπούλι" κι ο ιδιοκτήτης την ευθύνη των πράξεών τους με ό,τι αυτό μελλοντικά συνεπάγεται)...
 3. Είναι άλλο τα "χιλιοστά" κι άλλο το "νόμιμο από την άδεια".... Συνήθως δεν απένειμαν χιλιοστά σε αυτά τα "δωμάτια - πλυσταριά" στο δώμα.... Για να το λες όμως, έτσι θα 'ναι... Όχι, τόσο ο "κλεισμένος ημιυπαίθριος χώρος", όσο κι ο υπόλοιπος χώρος της ταράτσας είναι κοινόχρηστος (αφού δεν αναφέρεται διαφορετικά στη ΣΟΙ)! Για την υπαγωγή στο Ν.4495 απαιτείται η συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών του ακινήτου! Στη συνέχεια για την τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας απαιτείται η συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών.
 4. Χιλιοστά εκ της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας αυτό το "διαμερισματάκι" στο δώμα έχει;;;
 5. Ο Ν.4178/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά: "...... Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αν υπάρχουν για κάθε μεμονωμένη αυθαίρετη κατασκευή, εξαιρουμένων των κατοικιών, καθώς και για αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια που δεν έχουν χρήση κατοικίας. Η ως άνω τεχνική έκθεση δύναται να υποβάλλεται εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής και σε κάθε περίπτωση πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου". Δηλαδή, εφόσον η δήλωση αναφέρεται σε ακίνητο με είδος χρήσης "υπηρεσίες", ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κι ανεξαρτήτως από το είδος των δηλούμενων αυθαιρεσιών, υποβάλλεται και Τεχνική Έκθεση Ηλεκτρομηχανολόγου. Τους χαιρετισμούς μου ΒΑS.. P.S. "Bλακώδης" νομοθετική αντιμετώπιση, αλλά νομίμως δεν γίνεται να πράξουμε διαφορετικά....Ας βγάλει και κανένα extra ευρώ ο συνάδελφός μας ο ηλεκτρομηχανολόγος...
 6. ΙΑΣΟΝΑΣ

  Παρανομία εργολάβου

  Αγαπητέ φίλε, πρόσεχε πολύ σχετικώς με το ποιές ακριβώς θα είναι οι κινήσεις σου, διότι μέρος της ευθύνης ύπαρξης "αυτής της κατάστασης" (αμέσως ή εμμέσως) είναι και δικό σου κι όλων των άλλων συνιδιοκτητών του ακινήτου σου... Πρέπει να κινηθείς "στοχευμένα", "πλήρη εξαρτήσει", "με χειρουργική ακρίβεια κινήσεων" και με εξειδικευμένο νομικό "αλά μπρατσέτα", διότι δεν απέχεις πολύ από το να "πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος". Συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή....
 7. I am not back.... Απλώς πήγα λίγο να βοηθήσω, ενθυμούμενος τα παλιά.... Είδα ότι, το θέμα πλάτιαζε κι έβαλα το έγγραφο του ΤΕΕ προς άρση κάθε διαφορετικής ερμηνείας. Καλή συνέχεια να 'χετε....
 8. ΙΑΣΟΝΑΣ

  Νόμος 4495/2017 V4

  Κι εγώ γράφω δημοσίως, ξεχνώντας για λίγο τη …σιγή μου, μόνο και μόνο για να τιμήσω μ' αυτό τον καλό φίλο Θεόδωρο, που απλόχερα μ' έχει πολλές φορές βοηθήσει, πότε εν γνώσει του και πότε εν αγνοία του, με αποκορύφωμα, θυμάσαι φιλε, τότε με τη διαδικασία απόκτησης τίτλων από ιερούς ναούς κ.λπ. Θερμά σε ευχαριστώ! Είθε και στα 60 και στα 70 και στα 80 και στα 90 και στα 100 να 'χεις αυτήν ακριβώς την πνευματική διαύγεια! Καλησπέρα στους λοιπούς επίσης καλούς φίλους.
 9. Αν το IQ είναι μαρουλιού, τι να πει κανείς….. Βαριέμαι να το γράψω στα υπόλοιπα που πήγε και διόρθωσε ο έξυπνος διαχειριστής!!!!!! Γειά χαραντάν….. yian Κανόνες Συμμετοχής 2. Αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα. Οι τίτλοι των θεμάτων όπως και το κείμενο των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι περιγραφικά, ουσιώδη και να συνεισφέρουν στην συζήτηση.
 10. ΙΑΣΟΝΑΣ

  Ελεγκτές δόμησης

  Σαχλαμάρες είπαν, λένε και θα πουν και στο μέλλον!!! Άσχετοι κι ανεύθυνοι ήταν, είναι και θα είναι.... Όπως το έχουν άπαντες εμπεδώσει μέχρι σήμερα..... Για να προασπίζουμε τον ποπό μας και να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας αρκεί να ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ τους νόμους ή (αν δεν μπορούμε να το κάνουμε) να μην ασχολούμαστε.... H έντονη γραμματοσειρά τροποποιήθηκε. yian Κανόνες Συμμετοχής 1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους. Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.
 11. ΙΑΣΟΝΑΣ

  Ελεγκτές δόμησης

  Στο άρθρο 4 του παρόντος http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=jqjnBfjbg%2FY%3D&tabid=796&language=el-GR μπορείς να διαβάσεις επακριβώς και με σαφήνεια ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ οι ΕΔ να ελέγξουν και να γνωμοδοτήσουν! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο! Μόνον και αποκλειστικώς αυτά!!! H έντονη γραμματοσειρά τροποποιήθηκε. yian Κανόνες Συμμετοχής 1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους. Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.
 12. ΙΑΣΟΝΑΣ

  Ελεγκτές δόμησης

  Δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα ο ΕΔ να κάνει παρατηρήσεις - κρίσεις επί των μελετών.... Ελέγχει μόνο την εφαρμογή ή όχι αυτών. Αν κάποιος ΕΔ παρεκτραπεί των καθηκόντων του και σας δημιουργήσει "άμεσο" ή "έμμεσο" πρόβλημα (π.χ. όχι μόνο διακοπής των εργασιών κ.λπ. αλλά και "φήμης" κ.λπ.), τραβήξτε του μια αγωγή (π.χ. βάλτε τον ιδιοκτήτη) και τρέξτε τον μέχρι να πατήσει χιόνι (να δούμε τότε πως θ' αξιοποιήσει το 200άρικό του)...... H έντονη γραμματοσειρά τροποποιήθηκε. yian Κανόνες Συμμετοχής 1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους. Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.
 13. Κακώς βιάστηκες και υπέβαλες τη δήλωση χωρίς να έχεις στη διάθεσή σου ΟΛΑ τα αναγκαία δικαιολογητικά κ.λπ. H έντονη γραμματοσειρά τροποποιήθηκε. yian Κανόνες Συμμετοχής 1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους. Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.