Jump to content

laxanos

Core Members
 • Posts

  1,713
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

laxanos last won the day on March 31 2020

laxanos had the most liked content!

4 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,693 profile views

laxanos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

665

Reputation

 1. Καλησπέρα, Σε περίπτωση υπαγωγής του 2018, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της υπαγωγής και έχουν υποβληθεί όλα τα δικαιολογητικά εντός της προθεσμίας που προβλέπονταν, θέλω να ακυρώσω 2 αρχεία και να υποβάλλω στη θέση τους 2 άλλα. Υπάρχει θεωρείται κάποιο πρόβλημα λόγω παρέλευσης του 18μηνου? Πρέπει να κάνω κάποια περαιτέρω κίνηση-αιτιολόγηση? Απ όσο ξέρω για τον 4495 δεν υπάρχει κάτι πέραν του 18μηνου για την υποβολή των αρχείων. Βασικά θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στην ήδη υποβληθείσα τ.ε και στο Δ.Κ .
 2. Aρα καταλήγουμε στο ότι υποχρέωση με την υπαγωγή για ΗΤΚ έχουν μόνο οι δηλώσεις που έγινε υπαγωγή απο 01/02 (μέχρι να τροποποιηθεί το επιμαχο άρθρο) ενώ για όλες τις άλλες περιπτώσεις ΗΤΚ θα απαιτηθεί κατα την απαίτηση βεβαίωσης. Το οποίο ισχύει απο 31/03 ούτως ή άλλως για όλες τις περιπτώσεις.
 3. Για ποιές περιπτώσεις? Αν εγώ έχω υπαγωγή 15/07/2020? Η ακόμη και το 2017 στην οποία χρωστάω την ΜΣΕ η οποία έχει προθεσμία 5ετή?
 4. Mιας και το θέμα βλέπω τραβιέται ακόμη. Δηλώσεις με ημερομηνία υπαγωγής προ της 01/10/2020 (το οποίο πλέον έχω την εντύπωση έγινε 01/02/2021 καποια στιγμή) για να περαιωθούν χρειάζεται ταυτότητα? Αναφέρομαι σε περιπτωσεις που δε θα δοθεί στην παρούσα φάση βεβαίωση και η ημερομηνία αυτοψίας είναι προ της 31/01/2021 προφανως. Προσωπική μου άποψη είναι πως ΟΧΙ για την περαίωση. Απο κει και πέρα για δικαιοπραξίες απο δω και στο εξής ότι είναι >31/01 πάει για ΗΤΚ.
 5. Έχει βγει σε καποιον το ειδοποιητηριο Ιανουαρίου? Η εισφορα φαίνεται, οπως αναφέρεται και παραπανω, αλλα ειδοποιητηριο οχι.
 6. Εκει ειναι το όλο ζουμί. Ισως να θέλει να κόψει εμμέσως τους φιλοξενούμενους....
 7. Aν κάποιος έχει πάρει επιστρεπτέα δικαιούται να υποβάλει αίτηση και για αυτό το επίδομα?
 8. Eδω σου δόθηκαν στοιχεία οτι δεν υπάρχει κτίσμα.... Σταυροκοπήθηκε ο ιδιοκτήτης για να σου αποδείξει ότι δεν έχεις παραισθήσεις και βλέπεις αδόμητο....Στην άδεια κολλάς...?
 9. @Pavlos33 Με λίγα λόγια ο παραπάνω ορισμός θεωρεί "προβληματικές" στο 90% τις βεβαιώσεις αδόμητου που έχουν δοθεί έως σήμερα. Το δε χειρότερο είναι οτι όλα αυτά ισχύουν χωρίς να εχουν καταργηθεί οι σχετικές διατάξεις και τα άρθρα που αναφέρεις του 4495
 10. Ε προφανώς τα χουν κάνει κουλουβάχατα....Τρείς ηγεσίες πέρασαν απο τότε στο ΥΠΕΝ...Ε να μην γράψει κι απο μια "εξυπνάδα" ο καθένας. Στοιχηματίζω αν κρίνω κι απο τις δημόσιες τοποθετήσεις οτι είτε δεν εχει κανείς ιδέα είτε οσοι ερχονται και παρέρχονται δεν διαβάζουν τι γράφουν οι προηγούμενοι... Δε βρίσκω το λόγο πάντως ή πώς προκύπτει απο το νόμο το γεγονός οτι αν κάποιος έκανε υπαγωγή (έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υπαγωγής) το 2018 ή το 2019 ή το 2020 πριν την 01/10 να έχει υποχρέωση να κανει και ΗΤΚ. Αλλωστε πουθενά στο νόμο δεν ορίζεται προθεσμία περαίωσης...Η μονη προθεσμία (άσχετα αν είναι λάστιχο) αφορά υποβολή δικαιολογητικών. Αλλωστε θα ηταν ανούσιο να υπάρξει προθεσμία περαίωσης αφενός διότι υπάρχουν δικαιολογητικά με ειδικές προθεσμίες (ΜΣΕ Η/Μ) ενώ επίσης ακόμη περαιώνονται και θα περαιώνονται (για τουλαχιστον ένα χρόνο) υποθέσεις που βρίσκονται σε υπαγωγή στον 4178.... Τέλος, αν παμε στο ακραίο σενάριο αν κάποιος εκανε δήλωση τον 11/2017 και έβαλε 100δόσεις οι οποίες τρέχουν εως και σήμερα η δήλωση δεν θεωρείται περαιωμένη...Γιατί περαίωση θεωρείται: εξόφληση-δικαιολογητικά...
 11. Διαπιστώνω μετα απο σκέψη οτι η διατύπωση αυτή δεν έχει ακριβώς διαφορετική έννοια. Η τροποποίηση του 62 έγινε το 2019 όταν, μαλλον είχαν εντύπωση οτι θα βγεί σύντομα η ΥΑ αρα δεν ορίζονταν καποιο σαφές πλαίσιο χρονικό έναρξης ισχύς. Η τροποποίηση το 102 εγινε τον Ιούλιο του 2020 όπου δεν υπήρχε ΥΑ και οριστηκε ενα προκαθορισμένο χρονικό σημείο εναρξης της υποχρέωσης ΗΤΚ για να επελθουν οι συνέπειες της υπαγωγής το οποίο τυγχαινε να είναι η λήξη της Κ5. Το πρόβλημα κατ εμε δημιουργείται με τη διατύπωση στο 62 σχετικά με υπαγωγές που ολοκληρώνονται. Διότι ολοκλήρωση υπαγωγής ώς εννοια περαίωσης δεν υπάρχει. Αλλιώς θα έλεγε περαιώνονται. Αρα πιθανότατα αυτη η φράση αφορά ολοκλήρωση διαδικασίας υπαγωγής.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.