Jump to content

laxanos

Core Members
 • Content Count

  1,475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

laxanos last won the day on February 22

laxanos had the most liked content!

Community Reputation

530 Εξαιρετική

4 Followers

About laxanos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,543 profile views
 1. Αδερφέ ήρεμα....Τι 300τμ Παράβαση Δ θα χρεωθεί σε όποιο τμήμα δεν καλύπτεται απο περίγραμμα οικοδομικής αδείας, αρα αποτελεί αυθαιρεσία, και βρίσκεται εντός της υποχρεωτικής απόστασης Δ όπως αυτή ορίζεται στην ο.α.
 2. Ενώ προφανώς έχει καταργηθεί μαζί με το ΤΣΜΕΔΕ εδω και καμιά 3ετία, το ΣτΕ είχε βγάλει μια ερμηνεία ότι θα το ξαναδούμε κλπ κλπ...
 3. Φάνηκε κι ο 5ος....λογικά απόψε ή αύριο πρωί και τα ειδοποιητήρια...
 4. Την τρέχουσα Μαΐου θα μας τη χαρίσει ο... νέος λέει που νοιάζεται για τους αυτοαπασχολούμένους μηχανικούς..... Κοιτάτε μη σκάσει κάνα χιλιάρικο εισφορά Μαΐου και ψαχνόμαστε.....
 5. Η δική μου θέση συνοπτικά και με βάση το νόμο είναι η εξής: Αν το προβλεπόμενο μετα την όποια μετακίνηση βρισκεται σε σύννομη θέση τότε η μετακίνηση πάει Κ3 και οι υπόλοιπες παραβάσεις υπολογίζονται με βάση το μετακινημένο προβλεπόμενο περίγραμμα της ο.α Η διαφωνία μου με άλλους συναδέρφους στο φόρουμ εγκειται στο γεγονός οτι η άλλη άποψη λεει πώς απαξ και εχω μετακίνηση και κάποια ΥΔ πχ 1τμ, δεν μπορώ να κάνω χρήση της Κ3.
 6. Πιθανότατα είναι περιττό να χρεωθει και η κατ. 3 σε τετοια περίπτωση. 1.Στηνεις το περίγραμμα της ο.α 2.Στήνεις και την πραγματικότητα. Ότι είναι έξω απο το 1 πάει με ΥΔ ΥΚ κλπ. Γιατί να βάλεις και Κ3? Αλλωστε η Κ3 αφορά το προβλεπόμενο! Στην περίπτωση σου το προβλεπόμενο αν μετακινηθεί στη νέα θεση έχει τμήματα εντός Δ. Αρα είναι σε μη συννομη θέση. Υπάρχει και η παντελώς άστοχη ερμηνεία της εγκυκλίου με την οποία προσωπικά διαφωνώ. Αν καταλαβαίνω κατλά εκει στηρίζεστε και λέτε: Φερνω το 1 πάνω στο 2 χρεώνω κ3 και τα τμήματα εντός Δ τα χρεώνω ώς Υπερβάσεις Δ.? Νομίζω οτι ξεκάθαρα δεν ειναι περίπτωση Κ3 η συγκεκριμένη αλλά του πρώτου τρόπου αντιμετώπισης που προτείνω
 7. Οπως φαινεται παμε για παράτα....και επειδη ερχονται και εκλογές παμε για παρατα μεχρι μετα την 07 Ιουλίου.
 8. Φιλική συμβουλή. ΜΑΚΡΥΑ απο ανακαινισαδες μαστορια κλπ κλπ... Απευθυνθείτε σε ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ. Σιγουρα πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα. Πιθανοτατα πραγματα που σκέφτεσται ΔΕΝ υλοποιούνται. Ισως χρειάζεται να εκδοθει και καποια σχετική αδεια. Ίσως το σπιτι εχει θεματα που χρήζουν προσοχής περισσοτερο απο ανακαίνιση.
 9. Έλα ντε(!?)... Που είναι το ΤΕΕ στη διεκδίκηση της υπογραφής συλλογικής σύμβασης για μηχανικούς για παράδειγμα όταν τελευταίο θυμήθηκε να βγάλει σχετική ανακοίνωση? Ή στο κάτω κάτω τι ακριβώς εκπροσωπεί τη σήμερον ημέρα το ΤΕΕ? Να παρέχει κακής ποιότητας συστήματα για εξυπηρέτηση φοροεισπρακτικών νόμων (αυθαίρετα κλπ?) Να παρέχει προφορικές συμβουλές για αυθαίρετα κι αν εισαι τυχερός να μπείς μέσα για ερώτηση στις πολυδιαφημιζόμενες συμβουλευτικές που έχω πάει 2 φορές και εφυγα, εγώ και πολύ άλλοι συνάδερφοι, άπραγοι? Ποιός ακριβώς ο ρόλος, θεσμικός και ουσιαστικός, του ΤΕΕ σήμερα ή τι έχει να προσδοκά ο μέσος μηχανικός σήμερα μέσω του ΤΕΕ?
 10. Nik μου λες οτι το ΤΕΕ έχει τις "ακρες" και το κύρος να κάνει κάτι! Και απαντώ. Τι ακριβώς έκανε όλα αυτά τα χρόνια της ξεφτίλας το ΤΕΕ όταν μηχανικοί απολύονται ομαδικά εν μια νυκτί, όταν μηχανικοί δουλεύουν με μισθούς αρκετά κάτω απ τον βασικό, όταν μηχανικοί γίνονται δέσμιοι της εκάστοτε παράλογης και διοφορούμενης νομοθεσίας, όταν μηχανικοί αντιμετωπίζονται ώς πολίτες δεύτερης κατηγορία, ? Μη το ψάξεις, τίποτε απολύτως δεν έκανε ούτε πρόκειται να κάνει. Υ.Γ Προφανώς το ΤΕΕ δεν είναι κάτι το οποίο φυτρώνει αλλά εκλέγεται από την ψήφο των μηχανικών........Επίσης, προφανώς υπάρχουν και στο ΤΕΕ φωνές διαφορετικές. Δυστυχώς όμως αποτελούν μειοψηφία... Η πλειοψηφία κινείται στη λογική που αναφέρω στα προηγούμενα ποστ.
 11. Συζήτηση καφενείου είναι οτι η πλειοψηφία των νέων μηχανικών έχει γυρίσει την πλάτη στο ΤΕΕ? Δες λίγο το πόσα νέα παιδιά μηχανικοί τεχνολόγοι κλπ ασχολούνται με το Σωματείο και πόσοι δεινόσαυροι έχουν μείνει στο ΤΕΕ.... Μπορεί να είναι λυπηρό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ίσως και ελπιδοφόρο βρίσκω το γεγονός της συμμετοχής στο Σωματείο. Δυστυχώς το ΤΕΕ όσο μένει σε "σεμιναριακή" λογική και λογική ανάπτυξης...... απ την Κίνα, ενώ ζούμε σε καταστάσεις γαλέρας, τόσο θα χάνει και το όποιο κύρος του. Υ.Γ Αν εσυ θεωρείς ότι οι κουστουμάτοι στα πάνελ είναι το "κύρος" που θα σώσει τον κλάδο, προσωπικά τάσσομαι με τα παιδιά που θα πάνε να κάνουν παρέμβαση εκεί που συνάδερφοι εκβιάζονται, απολύονται ομαδικώς, εργάζονται σε συνθήκες τριτοκοσμικες κλπ κλπ.....
 12. @nik Αν ισχύει ο ισχυρισμός σου περί ΤΕΕ τοτε η κάλπη του 16 δείχνει ότι ως κλάδος είμαστε μια χαρά. Κονομάμε περνάμε τέλεια κλπ κλπ. Δυστυχώς το ΤΕΕ απαξιώθηκε εντελώς τα χρόνια της κρίσης γτ δεν στάθηκε δίπλα στο μηχανικό που βάλλονταν από παντού. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι τα χρόνια των παχιών αγελάδων επαναπαυτεί σε μη συνδικαλιστική αλλά σε λογική πολιτικής καριέρας.... Αντιθέτως ιδίως οι νέοι συνάδερφοι ΔΕΝ προσδοκούν σε κάτι μεσω ΤΕΕ και εχουν ενεργή συμμετοχή στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Το ΤΕΕ αφησε την πλιατσικολόγηση της Αττικα κλπ κλπ.....
 13. @sdim Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Κι εγώ σε φάση ....αλλαγής είμαι κι έχω κρατήσει πράγματα τα οποία έχω δουλέψει κι έχω μια α γνώση. Δυστυχως ή ευτυχώς ώς μηχανικός μετα το 2010 ενα απο αυτά είνα και τα γ@@@ αυθαίρετα. @Inzaghi Μακάρι να ισχύει η ερμηνεία που σου δίνει η συμβολαιογράφος σου. Η πλειονότητα έχει "μουλαρώσει" στο να έχουν υποβληθεί όλα πλην ΜΣΕ. Άλλωστε πλέον έχει προστεθεί και η τελευταία σελίδα (ρουφιάνος) στο 5 σέλιδο. Σίγουρα Νότια Ελλάδα ζητούν περαιώσεις και αρχεία. Η όλη κουταμάρα σε αυτό είναι ότι με την περαίωση και κάτι να θες να διορθώσεις, που με τόση χαρτούρα όλο και κάτι θα σου ξεφύγει, μετά την περαίωση δε μπορείς τουλάχιστον να ανεβάσεις μια ορθή επανάληψη ενός αρχείο κλπ.... Υ.Γ Θεωρώ ότι είναι σωστό να έχει κλείσει η δήλωση για να προχωρήσει η ιστορία, διότι και οριστική υπαγωγή σημαίνει "κλείσιμο" και δήλωση περι κατοχής μελετών κλπ κλπ. Είναι κι ένας τρόπος να χτυπηθούν τα "πληντύρια" αυθαιρέτων που είναι αρκετά τεχνικά γραφεία σήμερα που αναλαμβάνουν 50 δηλώσεις και...... Ομως, έτσι max 2-3 αυθαίρετα το μήνα μπορεί να παραχθούν. Τ οποία αν παίρναμε τις ελάχιστες θα μας έδιναν τα προς το ζην άνετα και με χρόνο για να δουλέψουμε σωστά. Αλλά αν ζητήσεις, στο 90% της επικράτειας πλην νησιών, τη νόμιμη-ελάχιστη για αυθαίρετο θα πάρεις ,,,,,,,, και η συμβολαιογράφος θα τον στείλει στο "πληντύριο" που συνεργάζεται με το 1/5. Αρα θα βγείς και μ...... στο τέλος. Αρα, το όλο ζήτημα το ....... εμείς οι ίδιοι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
 14. Aυτή η επίμαχη αναφορά τα.... όλα κυριολεκτικά. Κάποιοι συμβολαιογράφοι μουλαρόσαν θεωρώντας οτι.."σιγά πόσα αρχεία πρέπει να ανέβουν", και απαιτούν ανεβασμένα αρχεία. Κάποιοι πιό διαλακτικοι (ελάχιστοι) Και μεις εκτεθειμένοι στον πελάτη άλλη μια φορά....Γιατι πάντα ο μηχανικός αργεί... Και ο πελάτης συνήθως βιάζεται...Άσχετα αν ο συμβολαιογράφος τον δουλεύει κανα 6μηνο και όταν δεί οταν δεν προλαβαίνει τον στέλνει στον μηχανικό για έλεγχο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.