Jump to content

laxanos

Core Members
 • Content Count

  1,535
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

laxanos last won the day on September 5

laxanos had the most liked content!

Community Reputation

558 Εξαιρετική

4 Followers

About laxanos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,821 profile views
 1. Aπ' αυτό συμφωνώ με ΙΑΣΟΝΑ. Ομως ξες πόσες τέτοιες περιπτώσεις έχουν πάει ως σοφίτες ειδικά επί 3843.... Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις σήμερα δεν θα έβαζα μειωτικό συντελεστή σοφίτας Υ.Γ Γενικά εφοσον ο νόμος ορίζει σοφίτες και η σοφίτα ορίζεται με καποια συγκεκριμένες προϋποθέσεις νομίζω ότι δεν είναι τόσο διφορούμενο. Αντίθετα με τα υπόγεια όπου ο νόμος δεν ορίζει υπόγεια αλλά υπόγειες στάθμες!!
 2. Οτι και να πούμε είναι εικασίες. Καλείτε πολιτικό μηχανικός ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τη διαλεύκανση τίνος είναι η τρύπα.... Για να σας λυθεί και η απορία... Εδώ είναι φόρουμ τεχνικό. Και υπο αυτή την έννοια μια φωτογραφία δεν μπορεί να οδηγήσει σε σαφή τεκμηριωμένη και ουσιαστική απάντηση σε ερώτημα. Ειδικά όταν υποβάλλεται από μη μηχανικό. Με την ίδια λογική κάνετε και αυτοδιάγνωση για κάποια πάθηση από το ίντερνετ? Θαρρώ πως όχι. Και πιστέψτε με, μια κατασκευή μπορεί να είναι τόσο πολύπλοκη όσο και απλή στην λειτουργία. Ακριβώς σαν το ανθρώπινο σώμα....
 3. Επί του θέματος ότι σου απάντησαν οι υπόλοιποι παραπάνω. Μια απορία. Το 114 πώς προέκυψε? Θέλω να πω γιατί όχι 110 ή 120? μου κάνει εντύπωση το 114....
 4. Κι εγώ μόνο ΦΕΜ 10%. Αν και κάποιοι συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι ούτε αυτό είναι υποχρεωτικό..Βέβαια μπροστά σου το βρίσκεις οπότε οκ...
 5. Αν πας εδώ: https://www.michanikos.gr/forums/forum/32-στατικά/ Έχει αρκετά θέματα σχετικά με αυτό το οποίο ζητάς. Το "καλό" πρόγραμμα είναι σχετικό... Εξαρτάται απο τη χρήση που το θες.. Το πόσο κοστίζει είναι ακόμη πιο σχετικό. Και πάλι είναι σε συνάφεια με το τι θες να κάνεις. Μπες στα σχετικά θέματα και θα βρεις πολύ πράγμα από παλαιότερες συζητήσεις στα σχετικά νήματα του φόρουμ.
 6. Θα συμφωνήσω με τον ΙΑΣΟΝΑ. Κι εγώ δεν πιστεύω ότι δύναται να γίνει "μερική" τακτοποίηση σε οικόπεδο δίχως σύσταση.
 7. Για να πάς σε υπαγωγή πρέπει να ανεβάσεις την ΥΔ-εξουσιοδότηση για υπαγωγή από τον δηλωμένο ώς ιδιοκτήτη. Την οποία "θεωρητικά" έπρεπε ήδη να είχες πριν καν ανοίξει η δήλωση.... Όμως, νομίζω κατά 99%, στο σύστημα κατόπιν υπαγωγής μπορείς να πειράξεις τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τον γεωγραφικό εντοπισμό πέρα από τα ΦΚ.... Άρα αν και όχι νόμιμο καθώς δεν υπάρχει η επιλογή να "μετανιώσει" κάποιος ειδικά αν έχει πληρώσει παράβολο, συστημικά γίνεται.... Επίσης, δε νομίζω ότι στο 5 σελιδο της δήλωσης θα φαίνεται τι αλλαγή ακριβώς έγινε. Το τελευταίο με επιφύλαξη καθώς δε γνωρίζω αν οι αλλαγές που κάνουμε σε ένα παράλληλο σύμπαν αποθηκεύονται κάπου που εμείς δεν έχουμε πρόσβαση....
 8. Συνάδερφοι πραγματικα αν περιμένετε να σας τα μειώσουν αυτοι που σας τα βαλανε ολα αυτά ώς ελπιδα τοτε δικαιώνονται μετα απο χρόνια τα ερωτικου περιεχομένου γράμματα που λαμβανε στην φυλακή ο βιαστής Παπαχρονης. Εγω βλεπω μια απ τα ίδια. 800εισοδημα μηνιαιο 300ρα ασφάλεια.....κατω απ το επίπεδο της φτώχειας δλδ...
 9. Καλησπέρα, Ένα γρήγορο. Αν έχω βεβαίωση ότι δεν έχω υπέρβαση σε κάλυψη δόμηση ύψος και θέλω να την ακυρώσω ώστε να δώσω βεβαίωση εξαιρέσεων (Κ3 περίπτωση θ) τότε: 1: Αγνοώ την πρώτη και βγάζω δεύτερη? 2: Κάνω αίτημα επιστροφής σε υπαγωγή? Πιο πολύ με ενδιαφέρει μην κάνω τζάμπα το αίτημα γτ τον τύπο της βεβαίωσης τον επιλέγω πριν την υπαγωγή ενώ το αίτημα αφορά επιστροφή σε υπαγωγή.
 10. Δλδ υπήρχε πραγματικά κάποιος που αμφέβαλε ότι θα γίνει αυτό? Κάτσε να σκεφτώ.......
 11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγω αυτο θεωρούσα απλά επειδή δε μου εχει ξανατυχει αντίστοιχη περίπτωση και επειδή απο το νομο και ύστερα πραγματα δεν έχουν γίνει (πχ παρατηρητήρια) ή έχουν γίνει (20 τροποποιήσεις) είπα να το επιβεβαιώσω.
 12. Καλησπέρα, Εφόσον έχουμε καταγγελία για αυθαιρεσίες στην ΥΔΟΜ, κατόπιν αυτοψία και καταλογισμό προστίμων ανέγερσης διατήρησης κ.ο.κ μιλάμε για εντοπισμένο πλέον αυθαίρετο? Τουτέστιν στη δήλωση υπαγωγής που θα κάνουμε κατόπιν των ενεργειών εκ μέρους της εκάστοτε ΥΔΟΜ τσεκάρουμε το αντίστοιχο πεδίο περί εντοπισμένου αυθαιρέτου ώστε να προσαυξηθεί το πρόστιμο αναλόγως?
 13. Καλημέρα, Επειδή εχω καιρό να ασχοληθώ. Μια υπενθύμιση. Περίπτωση με ο.α για κατοικιά. Ενα διαμέρισμα έγινε ιατρείο με άδεια λειτουργίας του 2006. Ερχομαι σήμερα και καλούμε να δώσω βεβαίωση. Χρεώνω παράβαση για την αλλαγή από κατοικία σε ιατρείο?
 14. Κύριε Κορφιά, Χωρίς να έχουμε: -Σχέδια άδειας -Ιδιοκτησιακό -Σύσταση -Αυτοψία όλη η συζήτηση εδω μέσα πιο πολύ θα σας μπερδέψει παρά θα σας λύσει το πρόβλημα. Επίσης, πλην ελαχίστων, το φόρουμ είναι φόρουμ μηχανικών και όχι νομικών. Επομένως, πέραν του Δημήτρη, οι γνώσεις του 95%+ των συμμετεχόντων στο φόρουμ είναι τεχνικές και όσον αφορά τα αυθαίρετα περιορίζονται στο τι πως και αν ρυθμίζεται. Για το θέμα της μεταβίβασης πέραν του μηχανικού θα πρέπει να απευθυνθείτε και σε συμβολαιογράφο. Υ.Γ: Δυστυχώς δεν ειναι τόσο μονοσήμαντη η ευθύνη του άλλου του.... όπως λέτε, που κατασκεύασε τότε την οικοδομή. Αυτό μπόρω να σας το διαβεβαιώσω απο την εως τώρα αυθαίρετη εμπειρία μου. Υ.Γ2: 90% χρειάζεται τροποποίηση σύστασης. Αλλά όπως σας είπα στα προηγούμενα αν δε γίνουν όλα τα παραπάνω τότε.... Υ.Γ3: Δεν κατηγόρησε κανείς τον μηχανικό που απευθυνθήκατε. Απλά εφόσον έχετε ενδοιασμό μπορείτε να απευθύνεται και σε άλλον πιο εμπειρο(?) διαβασμένο(?).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.