Jump to content

zulumpo

Core Members
 • Posts

  783
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

zulumpo last won the day on January 22 2019

zulumpo had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

3,705 profile views

zulumpo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

43

Reputation

 1. Καλησπέρα Παύλο, 1. Όχι ακριβώς. Εννοώ ότι π.χ. εμέσως για τους κάτω των 2000 κατοίκων αρκεί να υπάρχει ο δρόμος πρίν το 1985. Για τους προ 1923 οικισμούς εάν πάμε με το γράμμα του νόμου, τα πράγματα δεν είναι τοσο εύκολα, πρέπει να υφίσταται πριν το 1923. (τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω)
 2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Pavlos. Δημιουργούνται 2 νέα σκέλη ερωτήματος: 1. Από ποιο έτος θα πρέπει να αναφέρεται στα συμβόλαια ο δρόμος, ώστε να θεωρείται κοινόχρηστος με βάση το ΦΕΚ 138/Δ/81; 2. Αν έχει ένα οικόπεδο πρόσωπο με κοινόχρηστο δρόμο, αυτός ο δρόμος μπορεί να έχει οποιοδήποτε μήκος π.χ. και ένα μέτρο αρκεί (τρόπος του λέγειν); Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε οικόπεδο >2 στρ. προυπάρχων έτους 1960 και εντός προ 1923 οικισμό έχει πρόσωπο σε δρόμο άγνωστης προέλευσης. Απαιτείται πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο για να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο?
 4. Διαβάζοντας όπως ήταν γραμμένες οι παρεκλίσεις Δ270 εκτός οικισμού, ανέφερε δδ. Τα γήπεδα που δημιουργήθηκαν από την 17-10-78 μέχρι την 31-5-85: Ελάχιστο εμβαδόν: τέσσερις χιλιάδες (4000) τμ. Ο νέος χωροταξικός είναι :ζ) έχουν ελάχιστο εμβαδόν 4.000 τ.μ., όταν επ’ αυτών ανεγείρονται τουριστικές εγκαταστάσεις. Τι εννοεί; Δηλαδή αν έχει δημιουργηθεί ένα γήπεδο τυφλό οποτεδήποτε πριν το νέο χωροταξικό εκτός ζοε κτλ, μπορεί να εκδώσει άδεια για τουριστική εγκατάσταση μόνο για 2 έτη? ενώ για κατοικία δεν επηρεάζεται.
 5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Γήπεδο εκτός οικισμού εμβαδού 6 στρ. προυπάρχων του έτους 2003 εντός natura και τυφλό και εκτός ζοε. 1. Θεωρείται Άρτιο κατά παρέκλιση ως προυφιστάμενο του Ν.3212/2003 (ΦΕΚ Α 308/31.12.2003) και του Ν.3937 (ΦΕΚ Α 60/31.3.2011) ; 2. Όσον αφορά το νέο χωροταξικό επηρεάζεται καθόλου; 3. H περίπτωση νέου χωροταξικού: ζ) έχουν ελάχιστο εμβαδόν 4.000 τ.μ., όταν επ’ αυτών ανεγείρονται τουριστικές εγκαταστάσεις. σε ποiα γήπεδα αναφέρεται; Ευχαριστώ
 6. Ευχαριστώ και πάλι, Στην προκειμένη περίπτωση (όπως έθεσα το ερώτημα εξαρχής) και ποκύπτουν τα: Ισόγειο στάθμης Α (+- ....) Ισόγειο στάθμης Β (+- ....) Α' όροφος το κτίριο θα θεωρείται 2όροφο;
 7. Πρέπει να επαναδιατυπώσω: Για εκτός οικισμού και για μικρό υδατόρεμα, μετά από την προσωρινή οριοθέτηση μπορεί να οικοδομήσει κάποιος σε απόσταση των 10 μέτρων; Αν όχι, δημιουργείται παράλογο. Καθώς σε μεγάλα μετά από οριστική οριοθέτηση οικοδομεί κάποιος στα 10 μέτρα..
 8. Καλημέρα συνάδελφε, 1. δηλαδή τρείς κατόψεις; 2. Ο χώρος με το ερωτηματικό θα είναι το ισόγειο Β στάθμης; 3. Μια επιβεβαίωση της λογικής. Εάν το ισόγεια Α στάθμης επεκτεινόταν κάτωθεν του ισογείου Β στάθμης (χώρος με ερωτηματικό ?) και ακόμα και να ήταν υπόγειο. Τότε προφανώς το ισόγειο Β στάθμης (χώρος με ερωτηματικό ?) θα λεγόταν Α΄όροφος.
 9. Κακώς προχώρησε η ηλεκτρονική ταυτότητα, τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή. Μεγάλο ατόπημα. Δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι έχουμε μπει στην εποχή της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας.
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σε μια αποτύπωση που έχω πραγματοποιήσει και παρουσιάζω. Ένα τμήμα του κτιρίου είναι σίγουρα ισόγειο, και Α' όροφος. Για το υπόλοιπο με το ερωτηματικό ?, η λογική λέει ότι παίρνω το δυσμενέστερο δηλαδή και αυτό Α' όροφος. Παρατηρώντας όμως λίγο καλύτερα δεν έχουν την ίδια πλάκα (πιθανώς στατικά ανεξάρτητα), χωρίζονται με πόρτα, το δάπεδο δεν είναι στο ίδιο ύψος, και ο χώρος με το ερωτηματικό είναι ισόγειος από δεξιά. Το ονοματίζω και αυτόν τον χώρο με το ? Α' όροφο με υποσημείωση (Από την ανατολική πλευρά είναι ισόγειο, από την άλλη Α' όροφος);
 11. Τελικά διανομές της υπηρεσία αυτής δεν υπάρχουν. Σε πμ ευχαρίστως. Τείνω στην άποψη ότι η εξάρτηση δεν ήταν εξάρτηση. Σε συζητήσεις με άλλους εξαίρετους συναδελφους (διορθώστε με εάν κάνω λάθος/κατάλαβα λάθος) στις αρχές του 1980 έγινε νέα συνόρθωση της hatt (αυτές είναι οι συντεταγμένες που δίνει η γυσ σήμερα). Πριν το 1980 οι συντεταγμένες της hatt που αναφέρονται στο παλιό bessel από που μπορούν να προμηθευτούν; Ακόμα και αν προμηθευτούν όμως , έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άμεσος τρόπος μετασχηματισμού (όπως με τους συντελεστές οκχε) σε εγσα'87, παρα μόνο με χρήση κοινών σημείων μετασχηματιμού ομοιότητας κτλ..
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μια ερώτηση, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Έχω ένα οικόπεδο άρτιο κατα παρέκλιση και εξετάζω την οικοδομησιμότητα του. Είναι εντός ενός οικισμού προ του έτους 1923 και κάτω των 2000 κατοικων. Συνορεύει με 2 δρόμους οι οποίοι αναφέρονται ως κοινοτικοι δρόμοι στο τίτλο. Ο ανατολικώς είναι >4μέτρων και προυπάρχει του 1985. Ο βόρειως όμως είναι πλάτους 1,8 μέτρων. Αν ο βόρειος δρόμος προυπάρχει του 1985 και αναφέρεται και στον παλαιότερο τίτλο προ 1985. Πρέπει να αφίσω ημιπλάτος 2 μέτρων για αν καταστεί οικοδομήσιμο το οικόπεδο ή αρκεί ότι έχει τον ανατολικό δρόμο; ΔΙαβάζωντας το νόμο: Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ` όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. Αναφέρεται μόο σε μία πλευρά του οικοπέδου. Το ότι πρέπει να αφήσουμε σε όλες τις πλευρές απο ποιο νόμο προκύπτει; Αν πρέπει να αφήσει ημιπλάτος στην βόρεια πλευρά, παρατηρώ ότι θα πρέπει να το αφήσει στα γραμοσκιασμένα, που ειλικρινά το δεύτερο δεν θα έχει λόγω ύπαρξης. Περριτό να πω ότι αν το αφήσουν το ημιπλάτος, αυτοκίνητο θα μπαίνει, θα χτυπάει το κτίριο μιας και δεν θα μπορεί να αυξηθεί το πλάτος από το απέναντι βόρειο κτίριο. Μήπως μου διαφεύγει κάτι, και δεν απαιτείται η παραχώρηση στην βόρεια πλευρά; Υποσημείωση: Με πράσσινο τα κτίρια, με πορτοκαλί το οικόπεδο, , με μπλε μελλοντικη παραχωρηση.
 13. Για μικρό υδατόρεμα, μετά από την προσωρινή οριοθέτηση μπορεί να οικοδομήσει κάποιος σε απόσταση των 10 μέτρων; Αν όχι, δημιουργείται παράλογο. Καθώς σε μεγάλα μετά από οριστική οριοθέτηση οικοδομεί κάποιος στα 10 μέτρα..
 14. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Μια ερώτηση γενικής φύσεως. Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα ποσταρίσματα. Και αυτό: https://greekarchivesinventory.gak.gr/index.php/hmsa-sd27-eqm8 Υπάρχει πείπτωση σε νησί κυκλάδων να υπάρχουν συντεταγμένες hatt της ΤΥΥΠ; Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.