Jump to content

zulumpo

Core Members
 • Content Count

  534
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

zulumpo last won the day on January 22

zulumpo had the most liked content!

Community Reputation

40 Καλή

About zulumpo

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,842 profile views
 1. Ναι έχεις δίκιο, σε <2000, λόγω ίδιας ημερομηνίας σκάλωσα.. Εγκ-113/86 Αρθ-28 παρ.3 δλδ http://www.teelar.tee.gr/law/lpn/egk11386.htm-> άρθρο 9 Το κτίριο τοποθετείται ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου, αφήνεται απόσταση Δ = 3 + 0,10 Η (όπου Η το πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης... Επομένως αν θεωρηθεί ότι το Δ=0, λόγω του κτιρίου και wc, τότε μπορεί να τοποθετηθεί η σκάλα. πάντως ενδιαφέρον το ότι εφαρμόζεται ο γοκ του 85.
 2. Καλησπέρα tetris, σαν να βρήκες κάποιο πάτημα :), κατα την γνώμη σου, με την παράθεση της νομοθεσίας αυτης( ΠΔ/24-4-85 ΦΕΚ-181/Δ/85 παρόλο που αναφέρεται στην εκτος σχεδίου δόμηση), επιτρέπεται η ελεύθερη τοποθέτηση της κλίμακας, ανεξαρτήτου απόστασης Δ?
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέτω το θέμα και εδώ μετά από συζήτηση και με τον συνάδελφο George, Για κατασκευή εξωτερικής κλίμακας από όροφο προς δώμα. Αν μπορεί να μου λυθεί ο εξής προβληματισμός: Η απόσταση Δ δεν μου αφήνει περιθώριο για να τοποθετήσω μια εξωτερική κλίμακα σε υπάρχον κτίσμα. Σκέφτηκα την περίπτωση της κλίμακας κινδύνου (πρόφαση), που μου δίνει την δυνατότητα τοποθέτησης βάση των ορίων του οικοπέδου μου, όμως η κλίμακα κινδύνου δεν επιβάλλεται από τον κανονισμό πυροπροστασίας... Σκέφτηκα κάτι άλλο, μεταξύ του πίσω ορίου του οικοπέδου, παρεμβάλεται παλαιό τμήμα του κτίσματος του οικοπέδου μου, (wc). Υπάρχει περίπτωση η ύπαρξη αυτου του παλαιού κτίσματος να καταργεί την απαίτηση απόστασης Δ από το πίσω όριο του όμορου για την τοποθέτηση της εξωτερικής κλίμακας? Ευχαριστώ, υποσημείωση, Οι όροι δόμησης της περιοχής μου είναι (προ '23)
 4. Καλησπέρα George, μήπως ενοείς το 4387 αντί 3987, http://www.publicrevenue.gr/elib/view?d=/gr/act/2016/4387 Όντως μέχρι 3 εργοδότες ->φορολογία μισθωτού, μέχρι 2 εργοδοτες->ασφάλιση σύμφωνα με 4387 (6% ασφαλισμένος, 13% εργοδοτης). Ερώτημα αλλα μαλλον βγαινω εκτος θέματος, τι αλλάζει στην ασφάλιση αν από 2-> 3 εργοδότες. Αυτή η πολυνομία είναι το κάτι άλλο...
 5. btp Μέχρι 3 εργοδότες αν δεν με απατά η μνήμη μου. #ενημέρωση των πληρωμών ετεαεπ# ειναι γενικότερο φαινόμενο η μη εμφάνιση της πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες?
 6. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Ένα γενικό ερώτημα, έστω ότι ζητείται η σύνταξη τοπογραφικού το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί σε συμβολαιογραφική πράξη (κτηματολόγιο), που σημαίνει δεν χρειάζεται ψηφιακή υπογραφή, ούτε βάση κτηματολογίου. Έστω ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα ο ίδιος ιδιοκτήτης θελήσει να προχωρήσει σε συμβολαιογραφική πράξη, θα πρέπει να ανέβει το τοπογραφικό στην βάση. Άρα μήπως είναι καλύτερα να ανεβαίνει στην βάση του κτηματολογίου στην αρχή (κάθε φορά που γίνεται τ.δ.)? Γενικότερα ποια πρακτική ακολουθείται?
 7. Βασικές Έννοιες Μαθηματικά μοντέλα & Μέθοδοι, 600 σελίδες.
 8. Ενδιαφέρον θέμα, που θέλει πολύ μελέτη και διάβασμα. Ένα αρκετά καλό βιβλίο που έχει γραφτεί είναι αυτό του Ν.Λακαφώση, ο άνθρωπος πραγματικά έκανε καλή δουλειά. Τώρα ως προς τα uav και γενικότερα φωτογραμμετρικές μελέτες, όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι συνάδελφοι, το αποτέλεσμα κρύβεται στις λεπτομέρειες. zoom lenses, rolling shutter (εδώ η μπάλλα χάνεται μπαίνουμε σε μαθηματικά μοντέλα δορυφορικών εικόνων), βαθμονόμηση, θερμοκρασία περιβάλλοντος, αρχικές τιμές. Μην ξεχνάμε πως η διαδικασία εξαγωγής φωτογραμμετρικής πληροφορίας από α/φ/ γυς ειναι σοβαρή δουλειά, πόσο μάλλον με ένα Uav με χαμηλό σχετικά κόστος, αυτό το σχετικά χαμηλό κόστος ισοσταθμίζεται κυρίως από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την φωτογραφική πληροφορία.
 9. Εξαρτάται από πολλούς παραγοντες, π.χ. αξίζει ο χρόνος που θα αφιερώσεις εφόσον μπεις για να πάρεις το πτυχίο για να δουλεύεις μετά με τους μισθούς/αμοιβες που υφίστανται? π.χ. αξίζει η "περίεργη" συμπεριφορά που πιθανόν να αντιμετωπίσεις από υπόλοιπους συμφοιτητές/καθηγητές? π.χ. αξίζει η αναμονή λόγω πιθανών καταλήψεων? Αν είναι θέμα καθαρά γνώσης, και όχι επαγγελματικής αποκατάστασης, τοτε ίσως ναι, όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις, μεταπτυχιακά/ εξωτερικό που σε συνδέουν κατευθείαν με τον χώρο εργασίας.
 10. δεν θα έπρεπε να αναφέρονται στο άρθρο 12 του νοκ αυτά που δεν μετράνε στην κάλυψη?
 11. απόληξη=στεγασμένο χώρο?, όχι.. σκέφτομαι κάτι σαν καταπακτή που κλείνει και ανοίγει. πιθανόν να αλλάζει το ύψος μόνο εκεί που υπάρχει η οπή του δώματος +30 εκατοστά. κάτι σαν και αυτό: https://www.google.com/search?q=καταπακτή&amp;client=firefox-b-d&amp;source=lnms&amp;tbm=isch&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjC2tHDz6nhAhWKw6YKHayPA3QQ_AUIDigB&amp;biw=1192&amp;bih=654#imgrc=ayb51jRSsGUXxM:
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μπαίνω στο θέμα, που σίγουρα θα γνωρίζουν εμπειρότεροι. Σε υπάρχουσα μονοκατοικία (ισόγειο κ όροφος), θα κατασκευαστεί α. κυκλική εσωτερική σκάλα από όροφο προς δώμα (μέσω οπής στην πλάκα), καθώς και β. εσωτερικό πατάρι με ύψος <1.20μ., (από κάτω θα είναι χώρος βοηθητικής χρήσης-wc). Αλλάζουν τα στοιχεία κάλυψης/δόμησης της υπάρχουσας μονοκατοικάς? (η λογική λέει όχι..) ευχαριστώ
 13. Δεν ξερω αν μπορεί να γίνει (γιαυτο ρωτάω), εκτός και αν ο νόμος προβλέπει ακριβώς αυτό που γράφεις.
 14. καλησπέρα συνάδελφοι, Υποβολή διαγράμματος στην βάση κτηματολογίου συνταχθέν από άλλο μηχανικό, μπορεί να πραγματοποιηθεί και να θεωρηθεί ως παρασχεθείσα υπηρεσία μου μόνο η ηλεκτρονική υποβολή? Ευχαριστώ
 15. Όλα αναφέρουν εμπρόθεσμη πληρωμη 12/04/2019, μεσω ibanking νομιζώ πως γινεται κανοννικά η πληρωμη όλων των ποσών 2017/2018/2019,
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.