Μετάβαση στο περιεχόμενο

zulumpo

Core Members
 • Περιεχόμενα

  522
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

zulumpo last won the day on Ιανουάριος 22

zulumpo had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

36 Καλή

Σχετικά zulumpo

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.762 profile views
 1. Το βρίσκω δύσκολο στο να συνενοηθεί ο κλάδος, όπως έχουν προαναφέρει αλλοι συνάδελφοι, υπάρχει μεγάλη ανομοιότητα στον κλάδο. Πιο σίγουρο είναι άλλος "συνάδελφος" να ποντάρει στο κλείσιμο του μαγαζιού του γείτονα παρά να κατέβει συλλογικά σε κοινό πραγματικό αγώνα.
 2. zulumpo

  Απόσταση από αιγιαλό σε εκτός σχεδίου

  Καλησπέρα συναδελφοι, εκτός σχεδίου περιοχή. 1980 καθορισμός ζοε και ορισμού απαγόρευσης ανέργεσης κτισμάτων (συμπεριλαμβανομένων και τουριστικών εγκαταστάσεων) σε απόσταση μικρότερη των 100μ από τον αιγιαλό. Έρχεται το 2000 και καθορίζεται αιγιαλός, παραλία, και π.α.., , Η απόσταση των 100μ συνεχίζει να ισχύει? (θα ήθελα να διαβάσω απόψεις βασιζόμενες στην νομοθεσία), ευχαριστώ
 3. Δηλαδή απαιτείται μόνο δήλωση ανάληψης και τεχνική έκθεση και εν τέλει επίβλεψη?. Χωρίς σαυ φαυ κτλ.. εμένα ποιος με καλύπτει αν γίνει η στραβή?
 4. Καλησπέρα συνάδελφοι, υπάρχουν κάπου λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για Έγκριση Εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης μετά από υπαγωγή στο 4495? Καθώς έχω μπερδευτεί αν απαιτούνται απλώς δήλωση ανάληψης και τεχνική έκθεση ή αυτά τα δικαιολογητικά: α) τοπογραφικό διάγραμμα με ένδειξη της θέσης του κατεδαφιστέου κτιρίου ή της κατασκευής και φωτογραφίες όλων των όψεων του προς κατεδάφιση κτίσματος, β) περίγραμμα κάτοψης σε κλίμακα τουλάχιστον 1:100 του κατεδαφιστέου κτιρίου και των περί αυτό κτισμάτων, γ) σχηματικές τομές του κτιρίου, δ) διάγραμμα κάλυψης, μόνο αν τα κτίσματα του οικοπέδου ή γηπέδου δεν κατεδαφίζονται ολοσχερώς, ε) τεχνική έκθεση της παρ. 6 του άρθρου 11 της υπ’ αριθμ. 31245/22.5.1993 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Β΄ 451) με τις μελέτες που τη συνοδεύουν, στ) άδεια που χορηγεί η Αστυνομική αρχή αν η κατεδάφιση γίνει με εκρηκτικά, ζ) σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας του έργου, όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 305/1996, η) αποδεικτικά κατάθεσης των οφειλόμενων εισφορών του έργου υπέρ του Δημοσίου και ΕΦΚΑ για την έκδοση της άδειας, θ) σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων ή αδρανών υλικών, ι) εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών και διοικητικών οργάνων, όπου απαιτούνται. Επίσης, υποβάλλεται, όπου απαιτείται, γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) ή απόφαση του ΠΕ.Σ.Α.. Όπου απαιτείται έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, προσκομίζεται και βεβαίωση περί μη υποβολής ένστασης. ευχαριστώ
 5. Ορίσανε το φρύγανα ως δάση, την μάπα τους την έχουν δεί που είναι σαν τον αμαζόνιο? Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, πρώτα ήταν τα αυθαίρετα.., θυμάστε με τις περιβόητες απαγορεύσεις μεταβίβασης για το παραμικρό.. περάσανε κάτι μήνες το αλλάξανε...Τώρα ήρθαν να ορίσουν αυτή την βλακεία άγνωστο με πια λογική... (να κάνω μια υπόθεση) της ολοκληρωτικής διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας? όπως λένε οι χωριάτες στα μέρη μας ούτε η μάνα τους δεν θα τους ξέρει την επομένη των εκλογών...
 6. zulumpo

  Ν.651/77 και Ν.1337/83

  δηλαδή επειδή γράφει ένα υπόδειγμα 651/77 και από κάτω ένα κατεβατό σημαίνει ότι το κατεβατό αυτό απορρέει από αυτόν τον νόμο?!?!?! Απόψη προσωπική μου είναι ότι αυτά είναι στα πλαίσια υπεύθυνης δήλωσης, να τα γράφουν για να μην χάσουν τον πελάτη..., αλλα με μια ωραιότατη 1599/86 απο πάνω... (και ας το πληρώνονται και παραπάνω)
 7. zulumpo

  Ν.651/77 και Ν.1337/83

  η δήλωση ν.651/77 πρέπει να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο βάση του νόμου. Άποψη μου είναι ότι οτιδήποτε παραπάνω που γράφεται γράφεται στα πλαίσια μιας υπεύθυνης δήλωσης με τις ανάλογες ευθύνες και ποινές που απορρέουν από αυτή την υπεύθυνη δήλωση. Τα υποδείγματα του υπεκα μπορούν να γράφουν ότι θέλουν...
 8. Σε όλες τις τακτοποιήσεις υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα συναίνεσης?, αμφιβάλλω.., ( ο συνιδιοκτήτης μπορεί να είναι τρελός, κακός χίλια δυο), ας γράψει ο μηχανικός που τακτοποιεί την δικιά του ο.ι. και προσκομίζει μετέπειτα βεβαίωση για την μεταβίβαση, ότι δεν πραγματοποίησε κανένα έλεγχο στα κοινόχρηστα κοινόκτητα του οικοπέδου.
 9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Στην περίτπωση ύπαρξης αυθαιρέτων στον κοινόχρηστο χώρο οικοπέδου που δεν τακτοποιούνται, όπου έχει συσταθεί ο.ι.. ισογείου και ορόφου, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στη μεταβίβαση της τακτοποιημένης ο.ι. του ισογείου? ευχαριστώ
 10. zulumpo

  Ν.651/77 και Ν.1337/83

  Αν θα μπορούσες να παραθέσεις και την πηγή;
 11. Ευχαριστω για τις απαντήσεις, δηλαδή πρώτα ελέγχουμε την τιμή ζώνης που αναγράφεται εδω: https://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/pinakes-antikeimenikon-axion και μετά τσεκάρουμε τις αναπροσαρμογές που αναφέρονται εδώ: ΦΕΚ : 48/Β/20.01.2016 ?
 12. Τοξωτή γέφυρα, μια "σφήνα" ( η όπως τα λένε) να φύγει όλο έρχεται κάτω..., όχι πως φταίει σε τίποτα η γέφυρα, αλλα σε μια αραβικού νοοτροπίας τύπου χώρα που όλα είναι στο έλεος του θεού ή η επισκευές γίνονται όπως" γουστάρω" ή η γραφειοκρατία σε συνδιασμό με την γνώση αποτελούν μυστικό και πάλι καλά να λένε, θα βάλει ο στρατός γέφυρα, ίσως βάλουν και συσσίτιο για αυτά είμαστε πάρτε το χαμπάρι...
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εφόσον "ο υπολογισµός του ενιαίου ειδικού προστίµου γίνεται µε βάση το εµβαδόν της επί την τιµή ζώνης στην περιοχή του ακινήτου, ανεξαρτήτως της χρήσης αυτού, σύµφωνα µε το σύστηµα αντικειµενικών αξιών του Υ-πουργείου Οικονοµικών της 20.1.2016" Εάν μας δώσει ο πελάτης, το πιστοποιητικό ενφια του 2016 για το συγκεκριμένο ακίνητο, αναγράφεται και η τιμή ζώνης εκεί. Δεν μπορούμε να την πάρουμε από εκεί, ή είναι προτιμότερο να το επιβεβαιώσουμε μέσω κάποιου άλλου επίσημου τρόπου?
 14. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, α. σε οικισμό χωρίς ρυμοτομικό, πράξη εφαρμογής κτλ, για την σύνταξη συμβολαίου απαιτείται η αποτύπωση των όμορων οικοπέδων?, και αν ναι τι πρέπει να αναγράφεται, π.χ. εμβαδόν όμορου κτλ (αν υπάρχει εγκύκλιος, νόμος που να το διευκρινίζει), και γενικότερα ο προβληματισμός πως μπορεί ένας συνάδελφος να απεικονίζει όμορη ιδιοκτησία χωρίς υπόδειξη από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη... β. Παρομοίως , για έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτείται η αποτύπωση των όμορων?, (από τι ξέρω υπάρχει μια απάντηση της δοκκ που το αναφέρει ως προυπόθεση, υπάρχει όμως κάποια εγκύκλιος, νόμος?)
 15. ναι... κάποιος λόγος για τον οποίον δεν θα μπορούσε να γραφτεί ως κατ. 3? (σημαντικός) το τεε τι έχει πει σε αυτες τις περιπτώσεις, και αν υπάρχει γραπτώς, ευχαριστώ.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.