Jump to content

Elec Sakis

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Ουδέτερη

About Elec Sakis

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Στη σελίδα 62 του τεχνικού οδηγού έχει πίνακα με την πυραντοχή.
 2. Αν θέλεις να έχεις προστασία των ευαίσθητων συσκευών (τηλεόραση, υπολογιστές κ.λ.π.) από κρουστικά ρεύματα που έρχονται μέσω των γραμμών ρεύματος, τότε βάζεις αντικεραυνικό Τ3 στον πίνακα (σε συνδυασμό βέβαια με Τ1/Τ2 στον γενικό πίνακα). Αν θέλεις να προστατεύσεις π.χ. το ομοαξονικό καλώδιο τηλεόρασης για κρουστικά ρεύματα που έρχονται από την κεραία, τότε βάζεις στη γραμμή της κεραίας το κατάλληλο αντικεραυνικό.
 3. Υπάρχουν αντικεραυνικά και για τα δίκτυα ασθενών. Π.χ. στο site της Hager (https://www.hager.gr/75672.htm) έχει αντικεραυνικά για τηλεόραση, δίκτυα κ.λ.π.
 4. http://www.ytong.gr/files/downloads/manuals/Texnikos Odigos YTONG«.pdf
 5. Αναφέρεις σωστά το άρθρο, αλλά το διαβάζεις λάθος. Στις επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις της 3ης Περίπτωσης του Παραρτήματος Α, για την έγκριση- αρχειοθέτηση της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας, υποβάλλονται απευθείας στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Στην περίπτωση αυτή, μετά την έγκριση- αρχειοθέτηση της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας, αυτή αναρτάται στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα υπαγωγής αυθαιρέτων. Άρα, αφού τελειώσεις με την Πυροσβεστική, τότε ανεβάζεις στο σύστημα την εγκεκριμένη μελέτη. Άλλωστε το εξηγεί αναλυτικά και στο Παράρτημα Α - περίπτωση 3. Στην ουσία στην Πυροσβεστική δίνεις το έντυπο της τακτοποίησης και σφραγισμένα αρχιτεκτονικά σχέδια (με τη σημείωση ότι ''συνοδεύουν'' την Α/Α ένταξη στο Νόμο .....) και τοπογραφικό (εάν χρειάζεται). Και φυσικά και τις μελέτες-σχέδια της πυροπροστασίας (με σφραγίδα και υπογραφή μηχανικού).
 6. Πήγες κατευθείαν στα βαθιά ... Για ρίξε μια ματιά εδώ: ΑΔΑ: ΩΟ2Ξ46ΜΚ6Π-8Ο7
 7. Ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου υπάρχει και η αντίστοιχη Πυροσβεστική Διάταξη. Οι Βιομηχανίες με το 136860, οι ΧΣΚ με την 3η ΠΔ κλπ.
 8. Με βάση αυτά που περιγράφεις (κτίριο προ του 1988, εξαρτημένη προσθήκη 30 τμ) θα εξετάσεις το κτίριο σου με τις Πυρ/κές ή τις Ειδικές διατάξεις (σχήμα 2 Διευκρινιστικών). Δεν απαιτείται μελέτη παθητικής με το ΠΔ 41/2018, ωστόσο οι περισσότερες Πυρ/κές / Ειδικές διατάξεις έχουν απαιτήσεις ως προς τη Δομική/Παθητική πυροπροστασία.
 9. Καρτέλα : Προσωπική πληροφόρηση ...... αριστερή στήλη: στοιχεία μητρώου (φυσικού προσώπου ή επιχείρησης)
 10. Φίλε Κώστα Όταν γράφει ο didonis για τηγάνια (μάλλον τον είχε κόψει η λόρδα τον συντονιστή μας ☺️) εννοεί ότι η διάτρητη λαμαρίνα έχει μηδενικό δείκτη πυραντίστασης (αφού πέραν των άλλων επιτρέπει τη διέλευση της φωτιάς). Ο χώρος Β προφανώς και είναι κλειστός, άλλωστε το γράφεις και εσύ (ο χώρος Β κλείνει με διάτρητη λαμαρίνα). Η διάτρητη λαμαρίνα δεν σε απαλλάσσει από τη σύνταξη παθητικής, αντιθέτως σου δημιουργεί πολλά προβλήματα στη σύνταξη αυτής.
 11. Κοίταξε το σχήμα 1 της ερμηνευτικής του ΠΔ 41/2018. Εκεί (ολική/μερική αλλαγή χρήσης) σου λέει με ποιο διάταγμα θα πας.
 12. Προφανώς και θα τα ελέγξεις όπως και πολλά άλλα που προδιαγράφει το ΠΔ41/2018 (π.χ. μετάδοση φωτιάς εκτός κτιρίου). Την αποθήκη δεν θα την εξετάσεις χωριστά. Συναδελφική - φιλική συμβουλή: Το ΠΔ41/2018 (μαζί με την ερμηνευτική του) απαιτεί πολύ διάβασμα για το κατανοήσεις πλήρως (ακόμα και στις απλές περιπτώσεις όπως το κτίριο σου). Μην ξεκινάς από τις ειδικές διατάξεις (κατοικία) τσεκάροντας (απλώς) παράλληλα αυτά που σε αφορούν από τις Γενικές διατάξεις (όπως συνήθως κάναμε με το 71/88). Πρέπει πρώτα να κατανοήσεις πλήρως όλο το κεφάλαιο Α και μετά προχωράς στις ειδικές.
 13. Το σύστημα πυρόσβεσης μειώνει τον δείκτη πυραντίστασης με ελάχιστο το ΔΠ=60min. Εσύ έχεις ήδη ΔΠ=60min οπότε.... Sprinkler σε διώροφη κατοικία είναι μάλλον υπερβολή. 1) Σωστά, εκτός και αν αποθηκεύουν επικίνδυνα υλικά (λίγο απίθανο σε κατοικίες) 2) Σωστά 3) Όχι γιατί αποτυπώνουμε μόνο την απροστάτευτη όδευση, μιας και η πυροπροστατευμένη μπορεί να έχει (θεωρητικά) άπειρο μήκος. 4) Λογικά δεν υπάρχει (εκτός και έχει υπερβολικά μεγάλη ισχύ). Να σκεφτείς ότι ο ταχυθερμοσίφωνας που βάζουμε στα σπίτια μας έχει ισχύ 8kw. 6) Σωστά Έχω μια μικρή ένσταση για το exit που έβαλες στην πόρτα της κατοικίας. Μπορεί θεωρητικά να φαίνεται σωστό (μιας και αποτελεί έξοδο κινδύνου), πρακτικά όμως όχι και τόσο πολύ. Αντιθέτως επιβάλλεται σε πολυκατοικίες ο φωτισμός ασφαλείας στις οδεύσεις διαφυγής. Οπότε βάλε φωτιστικό ασφαλείας στη σκάλα και φυσικά στην τελική έξοδο στο ισόγειο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.