Jump to content

gella

Core Members
 • Content Count

  212
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About gella

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,370 profile views
 1. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά τελικά αλλαγή χρήσης από κατάστημα/πυλωτή 200 τ.μ. σε περιοχή χωρίς κτηματογραφηση εντός σχεδίου όμως σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφεροντος όπου απαιτείται και μελέτη στατικής επαρκείς κατηγορίας Σ3 πηγαίνει στην κατηγορία 3 και στην υποκατηγορία στ) σωστά?
 2. Σε οικισμό με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1955 ο οποίος δεν είναι οικισμός κάτω των 2000 κάτοικων όσον αφορά τα όρια από κοινόχρηστη δημοτική οδό προϋφιστάμενη του 1923 ξέρετε τι ισχύει. Έχω κολλητά μια αποθήκη θα πρέπει να υπολογίσω παράβαση για πλάγια όρια και πόσο είναι η επιτρεπόμενη απόσταση?
 3. Παλιές βεβαίωσης νομιμότητας που βρίσκονται σε οριστική υπαγωγή και έχουν γίνει οι μεταβιβάσεις χρειάζεται να γίνουν περαιωμένες?
 4. Άρα συμφωνούμε ότι οι αλλαγές στις όψεις πηγαίνουν με ενημέρωση σωστά? Επίσης σε περίπτωση που έχουμε υπέρβαση εξωτερικών διαστάσεων εντος των επιτρεπόμενων ορίων και αλλαγές στις μελέτες θέρμανσης μπορούμε να πάμε με ενημέρωση. Για τις αλλαγές διαστάσεων κάνουμε νέες κατόψεις και τις δείχνουμε ή απλώς τις αναφέρουμε σε μια τεχνική έκθεση?
 5. Ευχαριστω πολύ εγώ δεν ανήκω σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις είμαι εντός σχεδίου στη Θεσσαλονίκη Χαριλαου που δεν ορίζει κάτι οπότε λογικά δεν χρειάζεται να ξανά πάω εφόσον δεν αλλάζω τίποτα στο διάγραμμα δομησης εκτός από τις όψεις σε σχέση με την έγκριση του Σ.Α. για το άρθρο 10. Επίσης μια άλλη ερώτηση ξέρετε αν στο Σοχό, Δήμου Λαγκαδά χρειάζεται να περάσω Σ.Α. για κατάστημα γιατί στο ΦΕΚ του '55 δεν αναφερει κάτι για ειδικές διατάξεις οπότε λογικά μπορώ να χρησιμοποιήσω και στέγη από πάνελ?
 6. Καλημέρα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για μια περίπτωση που έχω. Έχει εκδοθεί άδεια δόμησης με το άρθρο 10 το 2016 μετά από σύμφωνη γνώμη του Σ.Α. τώρα που θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές όσον αφορά τις όψεις της οικοδομής χρειάζεται να ξαναπεράσω από το Σ.Α. ή δεν χρειάζεται? Δεν γίνεται καμία αλλαγή άλλη στη δόμηση, κάλυψη και όγκο απλώς αλλαγές στο χρωματισμό και μετακίνηση κάποιων κουφωμάτων. Στην περιοχή μου δεν επιβάλλεται η έγκριση Σ.Α. για έκδοση οικοδομικών αδειών.
 7. Συγνώμη έχω κάνει την εξής ερώτηση και σε άλλο θέμα αλλά μάλλον εδώ ταιριάζει καλύτερα... Σε οικοδομή που θέλουν να βγάλουν άδεια μικρής κλίμακας για χρωματισμό όψεων με ικριώματα πήγα για να κάνω έλεγχο της και διαπίστωσα διαφορές στις όψεις και κυρίως σε κάποιους εξώστες (συνένωση τους και αλλαγή περιγράμματος). Σε αυτήν την περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες μπορεί όλοι οι συνιδιοκτήτες να κάνουν μια δήλωση για τις αυθαιρεσίες ή πρέπει να δήλωση ο καθένας τις δίκες του της δίκης του οριζόντιας ιδιοκτησίας? Ευχαριστώ
 8. Καλησπέρα θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος από την περιοχή του Αγρινίου να με βοηθήσει στην εύρεση μιας τιμής ζώνης για εκτός σχεδίου στην περιοχή Διαμαντέικα? Ευχαριστώ
 9. Σε οικοδομή που θέλουν να βγάλουν άδεια μικρής κλίμακας για χρωματισμό όψεων με ικριώματα πήγα για να κάνω έλεγχο της και διαπίστωσα διαφορές στις όψεις και κυρίως σε κάποιους εξώστες (συνένωση τους και αλλαγή περιγράμματος). Σε αυτήν την περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες μπορεί όλοι οι συνιδιοκτήτες να κάνουν μια δήλωση για τις αυθαιρεσίες ή πρέπει να δήλωση ο καθένας τις δίκες του της δίκης του οριζόντιας ιδιοκτησίας? Ευχαριστώ
 10. Συγνώμη αλλά έχω κολλήσει σε κτίριο πτηνοτροφικο ωοτόκες όρνιθες σε εκτός σχεδίου δόμηση οι όροι δομησης ειναι με το άρθρο 2 ή με το άρθρο 1 γενικά? Ευχαριστω !
 11. Αυτό ξέρετε γιατί συμβαίνει? Η κατηγορία 3 δεν εκδίδεται αυτόματα σύμφωνα με το άρθρο 38 παργ. 1γ?
 12. Προσθήκη καθ ύψους με αναθεώρηση άδειας δομησης που είναι σε ισχύ σε εμπορική αποθήκη δηλαδή ειδικό κτίριο κάτω του 50% της υπάρχουσας δόμησης αλλά εκτός σχεδίου σε θεσμοθετημένη περιοχή με ΓΠΣ σε ποια κατηγορία πάει γιατί έχω μπερδευτεί. Δεν είναι κατηγορία 1 γιατί λέει πάνω από 50% αλλά στην κατηγορία 3 λέει εντός σχεδίου. Ευχαριστω
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.