Jump to content

gella

Core Members
 • Posts

  224
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,063 profile views

gella's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Καλημέρα από ότι καταλαβαίνω από τα συμβόλαια δεν υπήρχε μεγαλύτερο οικόπεδο απλώς μπορεί να δείξανε δύο στην άδεια και το δίπλα οικόπεδο. Στην πραγματικότητα το οικόπεδο ήταν πάντα 340τ.μ. και για αυτό η οικοδομή τελικά κατασκευάστηκε μόνο σε αυτό το οικόπεδο αυτόνομη από τη δίπλα και όχι όπως ήταν στην οικοδομική άδεια και στα δύο.
 2. Καλησπέρα, έχω περίπτωση στην οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1973 σε οικόπεδο 600 τ.μ. αλλά στην πράξη και σύμφωνα με τα συμβόλαια και το κτηματολόγιο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 340 τ.μ. Στο υπόλοιπο οικόπεδο όπως φαινόταν στην οικοδομική άδεια έχει χτιστεί άλλη διαφορετική οικοδομή μπορεί και με άλλη οικοδομική άδεια. Εγώ θέλω να ρυθμίσω το υπόγειο, ισόγειο και πατάρι της οικοδομής που αποτελούν διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες. Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση? θεωρούμε ότι έχουμε οικοδομική άδεια ή όχι και πώς δηλώνουμε την αυθαιρεσία?
 3. Καλησπέρα, έχω περίπτωση που έγινε μεταβίβαση και τώρα εκρεμμεί η απόφαση από το ΚΕΣΕΜΑΘ μετά από έγκριση της Νεωτέρων. Η ερώτηση είναι αν πρέπει να γίνει αλλαγή στον ιδιοκτήτη της δήλωσης με τα στοιχεία του νέου πλέον ιδιοκτήτη για να κατατεθεί η αίτηση έγκρισης στο ΚΕΣΕΜΑΘ?
 4. Στο υπόγειο έχουμε επέκταση του κατά 10τ.μ., όπως το ίδιο συμβαίνει με το διαμέρισμα του ορόφου και στο δώμα/αέρα δεν έχει κατασκευαστεί η στέγη. Όπως και παράβαση λοιπών παραβάσεων για αυθαιρεσίες στον ακάλυπτο και ανοίγματα. Το πρόβλημά μου είναι αν μπορώ να δηλώσω σε μία υπαγωγή όλες τις αυθαρεσίες.
 5. Καλησπέρα έχω ένα διώροφο κτίριο με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και ο ένας ιδιοκτήτης έχει το διαμέρισμα του ισογείου, το 50% εξ αδιαιρέτου με τον αδερφό του του υπογείου και ομοίως τον αέρα. Μπορέι να γίνει μία δήλωση εφόσον έχει και τη σύμφωνη γνώμη του αδερφόυ του για τις αυθαιρεσίες στο δώμα, υπόγειο και διαμέρισμα? Ευχαριστώ
 6. Καλησπέρα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει τύχει σε κάποιον να έχει πελάτης του χαρτί αναπηρίας από άλλη ευρωπαική χώρα και αν μπορεί να χρησιμοποιήθει για τις μειώσεις προστίμων του αρθρου 103? Ευχαριστώ
 7. Καλημέρα, θέλω να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας σε διαμέρισμα για εσωτερικές διαρρυθμίσεις άλλα έχω το εξής θέμα. Όταν πήγα για αυτοψία διαπίστωσα αυθαιρεσίες οι οποίες ρυθμίζονται (όλα καλά!) αλλά επίσης παλιότερα πριν 2 χρόνια είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας για εξωτερική θερμομόνωση και δεν είχε γίνει καμία τακτοποίηση στο διαμέρισμα. Τώρα τι κάνω? Προχωρώ στη ρύθμιση με ημερομηνία κατασκευής των αυθαιρεσιών παλιότερα και μετά στην έκδοση μικρής κλίμακας ή έχω θέμα με την προ 2 ετών άδεια μικρής κλίμακας που είχε εκδοθεί?
 8. Από το Ανάπτυξης έτσι και αλλιώς θα πάρω αδεια μέσω του notifybusiness που θα κάνω γνωστοποίηση αλλα μπορώ να πάω με ενημέρωση; Και όχι αναθεώρηση;
 9. Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω άδεια δόμησης σε ισχύ για την οποία είχα έγκριση ΣΑ και άδεια εγκατάστασης από το Ανάπτυξης για βιοτεχνικό κτίριο και έχουν γίνει αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις του μπορεί να πάει με ενημέρωση; Η απορία μου είναι γιατι οι αλλαγές αυτές δεν θα απαιτούσαν νέα έγκριση από τους παραπάνω φορείς αφού δεν αφορούν όψεις και θα γίνει γνωστοποίηση για την αδεια εγκατάστασης αλλά το άρθρο αναφέρει για εγκρίσεις από φορείς. Ποια είναι η άποψη σας;
 10. Καλησπέρα οπότε σε άδεια δομησης του 2017 που ειναι σε ισχύ για αλλαγή του ιδιοκτήτη θα χρειαστεί ενημέρωση την έντυπης άδειας και όχι αναθεωρηση. Σωστά?
 11. Σε διαμέρισμα που δεν έχει αυθαιρεσία αντιστοιχεί ως παρακολούθημα και μια αποθήκη στο υπόγειο η οποία έχει διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με την ο.α. και είναι διαφορετική διαμερισματωση. Στο διαμέρισμα θα γίνει διαχωρισμός με έκδοση άδειας δόμησης και σκαφτόμουν μπορώ να κάνω πρώτα ενημέρωση της άδειας του 2005 ως προς την αλλαγή της αποθήκης και μετά να εκδώσω την άδεια? ή πρέπει οπωσδήποτε να κάνω ρύθμιση και μετά την άδεια διαχωρισμού? Επίσης, στην κάτοψη του υπογείου θα δείξω μόνο την αλλαγή της δικής μου αποθήκης σωστά?
 12. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά τελικά αλλαγή χρήσης από κατάστημα/πυλωτή 200 τ.μ. σε περιοχή χωρίς κτηματογραφηση εντός σχεδίου όμως σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφεροντος όπου απαιτείται και μελέτη στατικής επαρκείς κατηγορίας Σ3 πηγαίνει στην κατηγορία 3 και στην υποκατηγορία στ) σωστά?
 13. Σε οικισμό με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1955 ο οποίος δεν είναι οικισμός κάτω των 2000 κάτοικων όσον αφορά τα όρια από κοινόχρηστη δημοτική οδό προϋφιστάμενη του 1923 ξέρετε τι ισχύει. Έχω κολλητά μια αποθήκη θα πρέπει να υπολογίσω παράβαση για πλάγια όρια και πόσο είναι η επιτρεπόμενη απόσταση?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.