Jump to content

kostas_1986

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About kostas_1986

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

416 profile views
 1. στο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ που ρώτησα μου είπαν πως δεν είναι ΚΥΕ το φυσικοθεραπευτηριο ο υπάλληλος στην πολεοδομία λέει να κάνω αλλαγή χρήσης... αυτό που με ''καίει'' είναι αν χρειάζεται ΕΓΣΑ 87 τοπογραφικο..
 2. καλησπέρα σε όλους ασχολούμαι μετην πρώτη αλλαγή χρήσης που κανω απο κατάστημα σε γραφείο , πρόκειται για ενα φυσικοθεραπευτηριο, στο e adeies επέλεξα [ Έγγραφη Βεβαίωση Όρων Δόμησης-Απαιτούμενων Εγκρίσεων Αρ.38§γ για Ο.Α. κατ. 3] θα χρειαστώ τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ 87? το μονο που ζηταει ειναι η αναθεση στα εγγραφα... εαν πάω ομως με [προεγκριση αδειας δομησης] ζηταει τοπογραφικό εγσα και απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος ευχαριστω!
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι επειδή δεν έχω ξανακάνει αλλαγή χρήσης , μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνω στο e-adeies πρόκειται για φυσικοθεραπευτηριο το οποίο θα εγκατασταθεί σε χώρο με χρήση κατάστημα εντός οικισμού , στην πολεοδομία μου είπαν πως πάω κατηγορία 3 με προεγκριση αλλά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν με το σύστημα. επειδή φοβάμαι για τυχόν λάθος οποιαδήποτε οδηγία θα ήταν ευπρόσδεκτη ευχαριστω!
 4. (συγχωνεύτηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) καλησπέρα συνάδελφοι σε μια τακτοποίηση έχω συμπληρώσει αριθμό ορόφων και τύπο στατικού ελέγχου αλλά δεν με αφήνει να ανεβάσω τίποτα.. μου διαφεύγει κάτι? έκανα την δήλωση από την αρχή ξανά και πάλι τα ίδια.. όλες οι άλλες δηλώσεις δεν παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα δεν μου εμφανίζει κάποιο πρόβλημα λάθους ή ελλειψης....απλά δεν γίνεται τίποτα όταν πατάω ανέβασμα ευχαριστώ!
 5. ψάχνω το παραπάνω στην νομοθεσία και δεν μπορώ να το βρω. μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?
 6. καλησπέρα αν σε κατοικία υπάρχει χώρος ή κατασκευή μικρότερη σε τετραγωνικά απο οτι στην άδεια, ποια διαδικασία χρειάζεται στην τακτοποίηση? στην περίπτωση μου η κατοικία έχει πισίνα 100 τμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 60 ευχαριστώ!
 7. καλησπέρα , μια ερώτηση παρακαλώ. σε προυφισταμενο του 1955 θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κύρια. (κατοικία) ποια διαδικασία ακολουθώ? ευχαριστώ
 8. καλησπέρα έχω μια απορία , πελάτης έχει άδεια σε ισχύ για κατοικία με υπόγειο (σε έδαφος με κλίση και ράμπα που οδηγεί σε γκαράζ) ισόγειο και όροφο. από το 2010 έχει κατασκευάσει το υπόγειο και κολόνες του ισογείου . το θέμα είναι ότι το υπόγειο στην άδεια είναι θαμμένο σε 3 πλευρές ενώ στην πραγματικότητα μόνο σε μια . 1 ) το υπόγειο θεωρείται ξεμπαζωμενο? (η γραμμή εδάφους είναι στην πλάκα του υπογείου σε 3 πλευρές ) 2) τον πελάτη τον ενδιαφέρει να αφήσει το υπόγειο ως έχει και να τελειώσει την κατασκευή του ''πρώην ισογείου νυν ορόφου''. το ορθό στην υπόθεση θα ήταν μια αναθεώρηση της αδείας ώστε να ζητήσω άδεια για ισόγειο και πρώτο . 3) θα χρειαστεί ξανά μελέτη στατικών? οι κατασκευές έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τα σχέδια και εκτός του ξεμπαζωματος δεν έχουν περαιτέρω αυθαιρεσίες . 4)σε άμεση επαφή με υπόγειο εχει κατασκευαστεί χώρος ΚΧ. (παρόλο που έχει χρήση αποθήκης έχει ύψος 2.7+ )περίπου 20τμ. αυτό το τμήμα απλά εφάπτεται με το υπόλοιπο, θεωρείται στατικός ανεξάρτητο? επίσης αυτή η αποθήκη βρίσκεται σε μη νόμιμη θέση (απόσταση <15μ από τα όρια) 5) μπορεί να πληρωθεί παράβολο για την αποθήκη και να γίνει νομιμοποίηση για το υπόλοιπο? σημειώστε ότι το υπόλοιπο κτήριο είναι σε μετρήσεις και διαμόρφωση σύμφωνο με την άδεια εκτός του ότι έχει ανέβει ένα επίπεδο (υπόγειο έγινε ισόγειο . ισόγειο έγινε όροφος) το άρθρο 106 με έχει μπερδέψει αρκετά μπορώ να πω . θα εκτιμούσα εάν μπορούσατε να με καθοδηγήσετε στο πως να τακτοποιήσω το συγκεκριμένο..
 9. (από μεταφορά) Pavlos33 καλημέρα έχω μια απορία , πελάτης έχει άδεια σε ισχύ για κατοικία με υπόγειο (σε έδαφος με κλίση και ράμπα που οδηγεί σε γκαράζ) ισόγειο και όροφο. από το 2010 έχει κατασκευάσει το υπόγειο και κολόνες του ισογείου . το θέμα είναι ότι το υπόγειο στην άδεια είναι θαμμένο σε 3 πλευρές ενώ στην πραγματικότητα μόνο σε μια . 1 ) το υπόγειο θεωρείται ξεμπαζωμενο? (η γραμμή εδάφους είναι στην πλάκα του υπογείου σε 3 πλευρές ) 2) τον πελάτη τον ενδιαφέρει να αφήσει το υπόγειο ως έχει και να τελειώσει την κατασκευή του ''πρώην ισογείου νυν ορόφου''. το ορθό στην υπόθεση θα ήταν μια αναθεώρηση της αδείας ώστε να ζητήσω άδεια για ισόγειο και πρώτο . 3) θα χρειαστεί ξανά μελέτη στατικών? οι κατασκευές έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τα σχέδια και εκτός του ξεμπαζωματος δεν έχουν περαιτέρω αυθαιρεσίες . 4)σε άμεση επαφή με υπόγειο εχει κατασκευαστεί χώρος ΚΧ. (παρόλο που έχει χρήση αποθήκης έχει ύψος 2.7+ )περίπου 20τμ. την αποτυπώνω στα σχέδια και ελέγχω αποστάσεις Δ κλπ και εαν είναι σε νόμιμη θέση τότε την παρουσιάζω σαν ισόγειο. εάν δεν είναι σε νόμιμη θέση τότε πάω αναγκαστικά ολο το κτήριο με 4495? συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις ευχαριστώ
 10. (από μεταφορά) Pavlos33 Χρόνια πολλά σε όλους!! μια απορία . σε αυθαίρετη κατασκευή άνευ αδείας (κατηγορία 5) πως υπολογίζεται η υπέρβαση κάλυψης? διορθώστε με εαν κάνω λάθος γιατί οτι βρήκα είναι απο φόρουμ και οχι στον 4495 υπολογίζω Υ.Δ κανονικά και Υ.Κ με αναλυτικό? μπορεί κάποιος να με παραπέμψει στο άρθρο του 4495 που αναφέρει πως υπολογίζεται η Υ.Κ σε κατασκευές άνευ αδείας? επίσης η Υ.Κ αντιμετωπίζεται όπως η υπέρβαση ύψους? δηλαδή με βάση το επιτρεπόμενο της περιοχής?
 11. καλησπέρα σε μια οικοδομή (της οικογένειας) αποφασίσαμε να βάλουμε γυψοσανίδα αντί τούβλα σε κάποιους εσωτερικούς τοίχους (περίπου 30τμ) μπορεί να μ πει κάποιος τι πρέπει να προσκομίσω στο ΙΚΑ για την αλλαγή/μείωση των ενσήμων για αλλαγη σε γυψοσανίδα (όπως και μείωση επιχρισμάτων λογικά)? ο υπάλληλος λείπει για μια εβδομάδα..κάποιος συνάδελφος μου είπε οτι δεν αξίζει ο κόπος ευχαριστώ πολύ! χρόνια πολλά σε Σπύρους και Σπυριδούλες για αύριο!!
 12. αρχαιολογία . τώρα το έμαθα.. απο οτι γνωρίζω χρειάζονται οψη και περιγραφή των επεμβάσεων (καγγελα , χρωμα κλπ) σωστα?
 13. καλησπέρα ενας φίλος θέλει να ανοίξει ενα κατάστημα ρούχων και μου είπε πως χρειάζεται μια τεχνική έκθεση μηχανικού δεν έχω ασχολείθει με το θέμα και δεν ξέρω τι τεχνική έκθεση είναι. μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει? ευχαριστώ
 14. καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να μάθω εάν Αρχιτέκτων μηχανικός έχει δικαίωμα υπογραφής σε μελέτη στατικών και επίβλεψη για προσθήκη σε προϋπάρχων ημιυπόγειο (ο νέος όροφος είναι ουσιαστικά ισόγειο) <50τμ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.