Jump to content

diangelis

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About diangelis

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

551 profile views
 1. Καλησπέρα σας, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή σύνδεση και τα ακόλουθα αυτής σε εκτός σχεδίου. Η περίπτωση που έχω είναι ως εξής : Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο που βρίσκεται πάνω σε επαρχιακό δρόμο,εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2005 χωρίς να υπάρχει η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης και κατ'επέκταση χωρίς να κατασκευαστεί στην πραγματικότητα. Σήμερα λοιπόν γίνεται η μελέτη, κατατίθεται στην αρμόδια αρχή, εγκρίνεται και πάμε στην κατασκευή και εγκατάσταση της σύνδεσης. Απορίες και ερωτήσεις που προκύπτουν: 1)Δεδομένου ότι η άδεια εκδόθηκε χωρίς προαπαιτούμενη έγκριση,έχει περάσει η πενταετία από την ημερομηνία έκδοσης,στην αρχική μελέτη δεν φάνηκε η σύνδεση, υπάρχει περίπτωση ακύρωσης ή ανάκλησης της αδείας, με υπαιτιότητα της διοίκησης κατόπιν προσβολής αυτής; 2)Τα όμορα οικόπεδα είναι άνω των 4000,00τμ και κατ' επέκταση οικοδομήσιμα αλλά είναι αδύνατη η εγκατάσταση κυκλοφοριακής σύνδεσης τους με επαρχιακό οδικό δίκτυο,δεδομένου ότι δεν επαρκούν οι αποστάσεις του "προσώπου" από την πλησιέστερη διασταύρωση και σήμερα προβαίνουμε στην εγκατάσταση σύνδεσης στο δικό μας ακίνητο. Συνεπώς θα κάνουν χρήση της δικής μας σύνδεσης. Τι προβλέψεις θα πρέπει να κάνω για τις μελλοντικές συστάσεις δουλείας διόδου στην τροποποίηση της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας; Η δουλεία αυτή για να συσταθεί θα πρέπει ο όμορος να κάνει εξώδικη όχληση,κοινώς να πάει δικαστικώς ή γίνεται και συμβολαιογραφικά ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 2. Σε ευχαριστώ. Μια παρατήρηση βέβαια....επειδή η μετατόπιση κτηρίου πρέπει να δηλώνεται μόνη της...τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?
 3. για το ειδικό κτήριο εφόσον προβλέπεται στην άδεια, βάζεις μια μετατόπιση κτηρίου που τμήμα αυτού είναι σε νόμιμη θέση και μια παράβαση υπέρβασης σε κάλυψη και δόμηση με παραβίαση πλάγιας απόστασης.
 4. Παρόμοια περίπτωση έχω και εγώ. Έχω συνολικά 3 παραβάσεις κατηγορίας 3: 1)Διαφοροποίηση όψεων, 2)Μετατόπιση κτηρίου σε νέα θέση όπου τμήμα του κτηρίου βρίσκεται σε νόμιμη θέση και 3)Διαφοροποίηση περιμετρικών εξωτερικών διαστάσεων σε ποσοστό μέχρι 5% χωρίς να υπάρχει υπέρβαση σε κάλυψη ή/και δόμηση άνω του 5%.
 5. Ό,τι είπαν και παραπάνω. Ρυθμίζεις την διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αν και μόνο αν έχεις εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό και το πολεοδομικό σου "πρόβλημα" όταν σε κάποια άδεια προβλεπόταν ένα σημείο ως χώρος πρασίνου και δεν έγινε .
 6. Χάθηκα λίγο με το θέμα αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παει για διόρθωση ,όχι τροποποίηση ...διόρθωση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας . Με τις ρυθμίσεις και τις βεβαιώσεις είναι ένα κουστουμακι που πρέπει να αρχίσει να φοριέται πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα... Το κείμενο του συμβολαίου περιγραφή την Χ Ο.Ι για Ψ τετραγωνικά και η κάτοψη της σύστασης το βγάζει Ζ με την απόκλιση μεταξύ Ψ και Ζ μεγαλύτερη της αποδέκτης.
 7. Καλησπέρα,συναφή ερώτηση. Η ρύθμιση έγινε,τα αρχεία έχουν αναρτηθεί όλα. Και κλείνω βιβλία. Για μεταβίβαση/τροποποίηση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας τι κατόψεις χρησιμοποιούνται όταν δεν έχω φτιάξει αρχείο με την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν αναρτηθεί ? Γίνεται λήψη των αρχείων ηλεκτρονικά και το δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι έγινε ανάκτηση αρχείων?
 8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε κτήριο εκτός σχεδίου που η άδεια εκδόθηκε το 2005 με όρους δόμησης του 270Δ,χωρίς να υπάρχουν τροποποιήσεις μέχρι σήμερα για την περιοχή, απαιτείται μελέτη κόμβου κυκλοφορίας και κατασκευή αυτού για την εγκατάσταση πάσης λειτουργίας. * Ρώτησα την αρμόδια αρχή (περιφέρεια) ότι από την στιγμή της έγκρισης υπάρχει περιθώριο 3 ετών για την κατασκευή του. μπορεί να δωθεί παράταση ισχύος της μελέτης επ αόριστον? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.και ζητώ συγνώμη αν το θέμα αναρτήθηκε σε λάθος κατηγορία. *Ο κόμβος ήταν απαραίτητος για την έκδοση άδειας και κατασκευή αλλά η μελέτη και υλοποίηση του δεν έγινε μέχρι σήμερα. Διοικητική παρατυπία και προφανώς η 5ετια έχει παρέλθει.
 9. Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις σχετικά με ρύθμιση αυθαιρέτου σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. 1)Σε κτήριο προ του 55 βγαίνει άδεια προσθήκης. Στην άδεια αποτυπώνεται και το υφιστάμενο προ του 55 και σε ένα τμήμα του υφιστάμενου αποτυπώνονται στην άδεια τα παράθυρα σε άλλη θέση από ότι στην πραγματικότητα(στο τμήμα που είναι προ του 55). Δεδομένου ότι είναι από τοιχοποιία το κτήριο και κρίνω ότι είναι αδύνατον να έγινε παρέμβαση, έχω παράβαση ή είναι νόμιμη η υφιστάμενη κατάσταση παρά την λανθασμένη αποτύπωση της αδείας; 2)Σε κτήριο προ του 55 υπάρχουν κουφώματα αλουμινίου χρώματος μπλε(αποδεκτό χρώμα σύμφωνα με το ΦΕΚ του παραδοσιακού οικισμού μη αποδεκτό υλικό). Μπορεί να δωθεί βεβαίωση μεταβίβασης με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι τοποθετήθηκαν πριν την κήρυξη του παραδοσιακού οικισμού;
 10. lenia_s: Εφόσον τελευταία άδεια είναι αυτή του 1982 νόμιμη δόμηση είναι ό,τι περιγράφεται εκεί. Μήπως δίνει στο ισόγειο με το αυθαίρετο, χώρο βοηθητικής χρήσης; Έχω κάτι παρόμοιο σε παραδοσιακό οικισμό. Νόμιμο προ του 55 ισόγειο με τμήμα στον όροφο επίσης προ του 55. Το 1994 βγαίνει άδεια προσθήκης και στο ισόγειο μου δίνει τμήμα αποθήκης και τμήμα χώρων κυρίας χρήσης που προσμετράται στη δόμηση.
 11. Συνάδελφοι καλησπέρα. 2 ερωτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτου σε εκτός σχεδίου περιοχή όπου στη ρύθμιση υπάγεται όλο το κτήριο: 1)Στην άδεια προβλέπονταν χώροι υπόγειων δεξαμενών νερού και έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι αποκλειστικής χρήσης υπόγειων αποθηκών(ιδιοκτησιακά βάση της ΣΟΙ). Για τις δεξαμενές νερού δεν κατασκευάστηκαν οι διαχωριστικοί τοίχοι και είναι σήμερα λειτουργικά συνενωμένοι με τις αποθήκες. Έχω υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση ή πάω με αναλυτικό προϋπολογισμό υπολογίζοντας την καθαίρεση των τοίχων + ότι άλλο προκύπτει; Σε κάθε περίπτωση πιο είναι το σκεπτικό; 2)Έκανα αποτύπωση κτηρίου και οικοπέδου με ΕΓΣΑ87. Στην τομή της αδείας τα ύψη λαμβάνεται υπόψη ως αφετηρία μέτρησης υψομέτρων από το διαμορφωμένο έδαφος όπου βρίσκεται το κτήριο. Τι απόκλιση είναι αποδεκτή για να μην έχω υπέρβαση καθ'ύψος; Δεδομένου ότι έχω βάλει ήδη παράβαση κατηγορίας 3 για την διαφοροποίηση περιμετρικών εξωτερικών διαστάσεων μέχρι 5% χωρίς υπέρβαση κάλυψης και δόμησης άνω του 5%, είμαι εξασφαλισμένος αν η υπέρβαση καθ'ύψος δεν υπερβαίνει το 5% ή πρέπει να μπει υπέρβαση καθ'ύψος ξεχωριστά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 12. Ακριβώς!Οι νόμοι αυθαιρέτων δεν εξετάζουν τη "νομιμότητα" της οικοδομικής αδείας. προβαίνουν σε ρύθμιση για θέματα Κάλυψης,Δόμησης,Ύψους,αλλαγών χρήσης κλπ.
 13. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω ερώτηση σχετικά με εκτός σχεδίου κτήριο. Σε κτήριο που ανεγέρθηκε σε εκτός σχεδίου περιοχή με οικοδομική άδεια του 2005, προβλεπόταν η κατασκευή υπόγειων δεξαμενών νερού.Το περίγραμμα τους κατασκευάστηκε αλλά συνενώθηκαν (δεν κατασκευάστηκαν μεμονωμένοι τοίχοι) με τις αποθήκες. Στη ΣΟΙ οι υπόγειες δεξαμενές νερού περιγράφονται ως αποκλειστικές χρήσεις αποθηκών. Κάνω ρύθμιση ΓΙΑ ΟΛΟ το κτήριο,αποτυπώνω τις παραβάσεις σε κάλυψη,δόμηση,ύψος κλπ. Η ρύθμιση για τις δεξαμενές νερού είναι υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση βοηθητικών χώρων ή πηγαίνει στις λοιπές παραβάσεις κατηγορίας 4 εφόσον δεν κατασκευάστηκε ο τοίχος δεδομένου ότι στην άδεια σαν χώροι προβλέπονταν? Προσωπικά κρίνω ότι η "Βέλτιστη" περιγραφή τις παράβασης είναι υπέρβαση σε κάλυψη δεδομένου ότι δεν προσμετρώνται στη κάλυψη από την άδεια και τώρα έχω κάλυψη το σύστημα πάντως δεν επιτρέπει τέτοια παράβαση μόνο σε κάλυψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σημ: Μέχρι τώρα όπως έχω στήσει τη ρύθμιση τα έχω καταγράψει σαν υπέρβαση κάλυψης και δόμησης που είμαι καλυμένος αλλά το θέμα είναι πιο είναι το σωστό.
 14. Πολεοδομικά ΚΑΙ όχι ιδιοκτησιακα/αστικά έχουμε ΔΔ και όταν αλλάζει η διαμόρφωση των Η/Μ λόγο άλλης θέσης κουζίνας και χώρων λουτρού/wc. Βέβαια....με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση υπερκαλύπτεται.
 15. κάνεις συμμόρφωση σε προγενέστερη κατάσταση νομιμότητας. Ισχύει από τα λεγόμενα του τμήματος αυθαίρετων της πολεοδομίας Ν.Ιωανιας . Μέχρι και ο τίτλος κτήσης αποτελεί κριτήριο προγενέστερης κατάστασης νομιμότητας .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.