Jump to content

diangelis

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by diangelis

 1. Καλησπέρα σας, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή σύνδεση και τα ακόλουθα αυτής σε εκτός σχεδίου. Η περίπτωση που έχω είναι ως εξής : Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο που βρίσκεται πάνω σε επαρχιακό δρόμο,εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2005 χωρίς να υπάρχει η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης και κατ'επέκταση χωρίς να κατασκευαστεί στην πραγματικότητα. Σήμερα λοιπόν γίνεται η μελέτη, κατατίθεται στην αρμόδια αρχή, εγκρίνεται και πάμε στην κατασκευή και εγκατάσταση της σύνδεσης. Απορίες και ερωτήσεις που προκύπτουν: 1)Δεδομένου ότι η άδεια εκδόθηκε χωρίς προαπαιτούμενη έγκριση,έχει περάσει η πενταετία από την ημερομηνία έκδοσης,στην αρχική μελέτη δεν φάνηκε η σύνδεση, υπάρχει περίπτωση ακύρωσης ή ανάκλησης της αδείας, με υπαιτιότητα της διοίκησης κατόπιν προσβολής αυτής; 2)Τα όμορα οικόπεδα είναι άνω των 4000,00τμ και κατ' επέκταση οικοδομήσιμα αλλά είναι αδύνατη η εγκατάσταση κυκλοφοριακής σύνδεσης τους με επαρχιακό οδικό δίκτυο,δεδομένου ότι δεν επαρκούν οι αποστάσεις του "προσώπου" από την πλησιέστερη διασταύρωση και σήμερα προβαίνουμε στην εγκατάσταση σύνδεσης στο δικό μας ακίνητο. Συνεπώς θα κάνουν χρήση της δικής μας σύνδεσης. Τι προβλέψεις θα πρέπει να κάνω για τις μελλοντικές συστάσεις δουλείας διόδου στην τροποποίηση της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας; Η δουλεία αυτή για να συσταθεί θα πρέπει ο όμορος να κάνει εξώδικη όχληση,κοινώς να πάει δικαστικώς ή γίνεται και συμβολαιογραφικά ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 2. Σε ευχαριστώ. Μια παρατήρηση βέβαια....επειδή η μετατόπιση κτηρίου πρέπει να δηλώνεται μόνη της...τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?
 3. για το ειδικό κτήριο εφόσον προβλέπεται στην άδεια, βάζεις μια μετατόπιση κτηρίου που τμήμα αυτού είναι σε νόμιμη θέση και μια παράβαση υπέρβασης σε κάλυψη και δόμηση με παραβίαση πλάγιας απόστασης.
 4. Παρόμοια περίπτωση έχω και εγώ. Έχω συνολικά 3 παραβάσεις κατηγορίας 3: 1)Διαφοροποίηση όψεων, 2)Μετατόπιση κτηρίου σε νέα θέση όπου τμήμα του κτηρίου βρίσκεται σε νόμιμη θέση και 3)Διαφοροποίηση περιμετρικών εξωτερικών διαστάσεων σε ποσοστό μέχρι 5% χωρίς να υπάρχει υπέρβαση σε κάλυψη ή/και δόμηση άνω του 5%.
 5. Ό,τι είπαν και παραπάνω. Ρυθμίζεις την διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αν και μόνο αν έχεις εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό και το πολεοδομικό σου "πρόβλημα" όταν σε κάποια άδεια προβλεπόταν ένα σημείο ως χώρος πρασίνου και δεν έγινε .
 6. Χάθηκα λίγο με το θέμα αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παει για διόρθωση ,όχι τροποποίηση ...διόρθωση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας . Με τις ρυθμίσεις και τις βεβαιώσεις είναι ένα κουστουμακι που πρέπει να αρχίσει να φοριέται πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα... Το κείμενο του συμβολαίου περιγραφή την Χ Ο.Ι για Ψ τετραγωνικά και η κάτοψη της σύστασης το βγάζει Ζ με την απόκλιση μεταξύ Ψ και Ζ μεγαλύτερη της αποδέκτης.
 7. Καλησπέρα,συναφή ερώτηση. Η ρύθμιση έγινε,τα αρχεία έχουν αναρτηθεί όλα. Και κλείνω βιβλία. Για μεταβίβαση/τροποποίηση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας τι κατόψεις χρησιμοποιούνται όταν δεν έχω φτιάξει αρχείο με την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν αναρτηθεί ? Γίνεται λήψη των αρχείων ηλεκτρονικά και το δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι έγινε ανάκτηση αρχείων?
 8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε κτήριο εκτός σχεδίου που η άδεια εκδόθηκε το 2005 με όρους δόμησης του 270Δ,χωρίς να υπάρχουν τροποποιήσεις μέχρι σήμερα για την περιοχή, απαιτείται μελέτη κόμβου κυκλοφορίας και κατασκευή αυτού για την εγκατάσταση πάσης λειτουργίας. * Ρώτησα την αρμόδια αρχή (περιφέρεια) ότι από την στιγμή της έγκρισης υπάρχει περιθώριο 3 ετών για την κατασκευή του. μπορεί να δωθεί παράταση ισχύος της μελέτης επ αόριστον? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.και ζητώ συγνώμη αν το θέμα αναρτήθηκε σε λάθος κατηγορία. *Ο κόμβος ήταν απαραίτητος για την έκδοση άδειας και κατασκευή αλλά η μελέτη και υλοποίηση του δεν έγινε μέχρι σήμερα. Διοικητική παρατυπία και προφανώς η 5ετια έχει παρέλθει.
 9. Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις σχετικά με ρύθμιση αυθαιρέτου σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. 1)Σε κτήριο προ του 55 βγαίνει άδεια προσθήκης. Στην άδεια αποτυπώνεται και το υφιστάμενο προ του 55 και σε ένα τμήμα του υφιστάμενου αποτυπώνονται στην άδεια τα παράθυρα σε άλλη θέση από ότι στην πραγματικότητα(στο τμήμα που είναι προ του 55). Δεδομένου ότι είναι από τοιχοποιία το κτήριο και κρίνω ότι είναι αδύνατον να έγινε παρέμβαση, έχω παράβαση ή είναι νόμιμη η υφιστάμενη κατάσταση παρά την λανθασμένη αποτύπωση της αδείας; 2)Σε κτήριο προ του 55 υπάρχουν κουφώματα αλουμινίου χρώματος μπλε(αποδεκτό χρώμα σύμφωνα με το ΦΕΚ του παραδοσιακού οικισμού μη αποδεκτό υλικό). Μπορεί να δωθεί βεβαίωση μεταβίβασης με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι τοποθετήθηκαν πριν την κήρυξη του παραδοσιακού οικισμού;
 10. lenia_s: Εφόσον τελευταία άδεια είναι αυτή του 1982 νόμιμη δόμηση είναι ό,τι περιγράφεται εκεί. Μήπως δίνει στο ισόγειο με το αυθαίρετο, χώρο βοηθητικής χρήσης; Έχω κάτι παρόμοιο σε παραδοσιακό οικισμό. Νόμιμο προ του 55 ισόγειο με τμήμα στον όροφο επίσης προ του 55. Το 1994 βγαίνει άδεια προσθήκης και στο ισόγειο μου δίνει τμήμα αποθήκης και τμήμα χώρων κυρίας χρήσης που προσμετράται στη δόμηση.
 11. Συνάδελφοι καλησπέρα. 2 ερωτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτου σε εκτός σχεδίου περιοχή όπου στη ρύθμιση υπάγεται όλο το κτήριο: 1)Στην άδεια προβλέπονταν χώροι υπόγειων δεξαμενών νερού και έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι αποκλειστικής χρήσης υπόγειων αποθηκών(ιδιοκτησιακά βάση της ΣΟΙ). Για τις δεξαμενές νερού δεν κατασκευάστηκαν οι διαχωριστικοί τοίχοι και είναι σήμερα λειτουργικά συνενωμένοι με τις αποθήκες. Έχω υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση ή πάω με αναλυτικό προϋπολογισμό υπολογίζοντας την καθαίρεση των τοίχων + ότι άλλο προκύπτει; Σε κάθε περίπτωση πιο είναι το σκεπτικό; 2)Έκανα αποτύπωση κτηρίου και οικοπέδου με ΕΓΣΑ87. Στην τομή της αδείας τα ύψη λαμβάνεται υπόψη ως αφετηρία μέτρησης υψομέτρων από το διαμορφωμένο έδαφος όπου βρίσκεται το κτήριο. Τι απόκλιση είναι αποδεκτή για να μην έχω υπέρβαση καθ'ύψος; Δεδομένου ότι έχω βάλει ήδη παράβαση κατηγορίας 3 για την διαφοροποίηση περιμετρικών εξωτερικών διαστάσεων μέχρι 5% χωρίς υπέρβαση κάλυψης και δόμησης άνω του 5%, είμαι εξασφαλισμένος αν η υπέρβαση καθ'ύψος δεν υπερβαίνει το 5% ή πρέπει να μπει υπέρβαση καθ'ύψος ξεχωριστά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 12. Ακριβώς!Οι νόμοι αυθαιρέτων δεν εξετάζουν τη "νομιμότητα" της οικοδομικής αδείας. προβαίνουν σε ρύθμιση για θέματα Κάλυψης,Δόμησης,Ύψους,αλλαγών χρήσης κλπ.
 13. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω ερώτηση σχετικά με εκτός σχεδίου κτήριο. Σε κτήριο που ανεγέρθηκε σε εκτός σχεδίου περιοχή με οικοδομική άδεια του 2005, προβλεπόταν η κατασκευή υπόγειων δεξαμενών νερού.Το περίγραμμα τους κατασκευάστηκε αλλά συνενώθηκαν (δεν κατασκευάστηκαν μεμονωμένοι τοίχοι) με τις αποθήκες. Στη ΣΟΙ οι υπόγειες δεξαμενές νερού περιγράφονται ως αποκλειστικές χρήσεις αποθηκών. Κάνω ρύθμιση ΓΙΑ ΟΛΟ το κτήριο,αποτυπώνω τις παραβάσεις σε κάλυψη,δόμηση,ύψος κλπ. Η ρύθμιση για τις δεξαμενές νερού είναι υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση βοηθητικών χώρων ή πηγαίνει στις λοιπές παραβάσεις κατηγορίας 4 εφόσον δεν κατασκευάστηκε ο τοίχος δεδομένου ότι στην άδεια σαν χώροι προβλέπονταν? Προσωπικά κρίνω ότι η "Βέλτιστη" περιγραφή τις παράβασης είναι υπέρβαση σε κάλυψη δεδομένου ότι δεν προσμετρώνται στη κάλυψη από την άδεια και τώρα έχω κάλυψη το σύστημα πάντως δεν επιτρέπει τέτοια παράβαση μόνο σε κάλυψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σημ: Μέχρι τώρα όπως έχω στήσει τη ρύθμιση τα έχω καταγράψει σαν υπέρβαση κάλυψης και δόμησης που είμαι καλυμένος αλλά το θέμα είναι πιο είναι το σωστό.
 14. Πολεοδομικά ΚΑΙ όχι ιδιοκτησιακα/αστικά έχουμε ΔΔ και όταν αλλάζει η διαμόρφωση των Η/Μ λόγο άλλης θέσης κουζίνας και χώρων λουτρού/wc. Βέβαια....με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση υπερκαλύπτεται.
 15. κάνεις συμμόρφωση σε προγενέστερη κατάσταση νομιμότητας. Ισχύει από τα λεγόμενα του τμήματος αυθαίρετων της πολεοδομίας Ν.Ιωανιας . Μέχρι και ο τίτλος κτήσης αποτελεί κριτήριο προγενέστερης κατάστασης νομιμότητας .
 16. Αν είναι εντός ιδιοκτησίας σου δεν θέλει καμία συναίνεση .αν είναι κοινόχρηστος χώρος 100%
 17. Καλησπέρα.Το Μάρτιο του 2011 έγινε πώληση σε σπίτι που ο ημιυπαιθριος ναι μεν δεν είχε κλείσει όλος ,αλλά τμημα αυτού και όχι με κούφωμα αλλά όπως προκύπτει από την τοιχοποιία. Δηλαδή....ο τοίχος έπρεπε να είναι σε απόσταση 0,50 από την οικοδομική γραμμή και είναι στο 0,35 συνεπώς έχουμε λωρίδα 0,15μ που "φαίνεται " να αλλάζει χρήση . Ερωτηση: Οι μεταβιβάσεις που έγιναν πάσχουν δεδομένου ότι δεν έγινε ρύθμιση ?
 18. Καλησπέρα,από αυτά τα λίγα που έχω καταλάβει στο αντικείμενο των αυθαίρετων για τη διαμερισματωση είναι προσθήκη /κατάργηση διακριτού χώρου χωρίς να αποτελεί υπέρβαση στη δόμηση για ζητήματα ιδιοκτησίας φύσης και κατοχύρωσης (εννοείται η διαφοροποίηση των Η/Μ αποτελεί διαμερισματωση αλλά το έχω δει να χρησιμοποιείται από ελάχιστα έως και καθόλου).Από τη στιγμή που η διαμερισματωση ,διαφοροποίηση περιγραμμάτων κατοχυρώνεται με τη σύσταση αποτελεί συναίνεση εννοείται.Αν υπάρχει περαιτέρω διαμερισματωση εντός νόμιμου όγκου που δεν κατοχυρώνεται αστικά/ιδιοκτησιακά εννοείται ότι πρέπει να δοθεί συναίνεση και από όσα καταλαβαίνω πρέπει να γίνει τροποποίηση τίτλων κτήσης λόγο των αλλαγών (επαύξηση άνω του προβλεπόμενου 2% της σύστασης κλπ) . Εύχομαι να μην συναντήσετε περίπτωση ασυμφωνίας του κειμένου της σύστασης με τα σχέδια της σύστασης......
 19. Καλησπέρα,ερωτήσεις σχετικά με διαμερισμάτωση: 1)Όταν μπαίνουν τα κοινόχρηστα μέσα σε ΟΙ,της οποίας η επιφάνεια εξασφαλίζεται απαιτείται τροποποίηση σύστασης ή το αναφέρω στην Τεχνική έκθεση; 2)Και τώρα το καλό...Στην οικοδομική άδεια το ισόγειο αποτελείται από ένα τμήμα, που στην άδεια δίνεται η στάθμη -0,60 από την αφετηρία μέτρησης υψομέτρων και από ένα δεύτερο τμήμα που είναι στα +2,00μ από την αφετηρία των υψομέτρων.Το τμήμα που ελέγχω έχει μια πλευρά η οποία ταυτίζεται με την οικοδομική/ρυμοτομική γραμμή του όμορου δρόμου. Το τμήμα του "υπερυψωμένου" ισογείου μπαίνει στον όγκο του καταστήματος που ρυθμίζω. Τα δικά μου τετραγωνικά εξασφαλίζονται δεδομένου ότι χωροσταθμίζω από την παριά του δρόμου και την πρασιά και δεν έχω υπερβάσεις. Πρέπει να αναφέρω κάτι στην τεχνική έκθεση,να προσθέσω παράβαση ή το "πρόβλημα" το έχει αυτός του υπερυψωμένου ισογείου; Το κτήριο Είναι σε νόμιμη θέση και εξασφαλίζονται πλάτη δρόμου,πρασιάς και διαστάσεις ακαλύπτου. 3)Οι εσωτερικές υψομετρικές διαφορές που η μια Οριζόντια Ιδιοκτησία στην ουσία καταλαμβάνει όγκο της άλλης αποτελούν διαμερισμάτωση; Τυπικά αντιμετωπίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό, ιδιοκτησιακά είναι και αυτό διαμερισμάτωση;
 20. Συνάδελφοι καλησπέρα, Απορία σχετικά με αλλαγή χρήσης και ακόλουθα στο ιδιοκτησιακό. Πάμε.... Σε εκτός σχεδίου και εκτός ΖΟΕ αγροτεμάχιο ανεγέρθηκε κτήριο γραφείων και καταστημάτων. Έγινε η Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας και στη συνέχεια η ρύθμιση αυθαιρέτου και προκύπτει ότι απαιτείται και τροποποίηση της Σύστασης Οριζοντίου Ιδιοκτησίας(διαφοροποιήσεις επιφανειών άνω του 2%,διαφοροποιήσεις στις αποκλειστικές χρήσεις επί της γης). 1)Για την αλλαγή χρήσης(προφανώς με οικοδομική άδεια) από κτήριο γραφείων/καταστημάτων σε ξενοδοχειακή μονάδα(επιτρέπεται από τις χρήσεις γης, ευμενέστεροι όροι δόμησης και ευμενέστερη καταπόνιση στατικών και προκύπτει ότι οι υφιστάμενες παραβάσεις σε κάλυψη και δόμηση νομιμοποιούνται δεδομένου ότι ο συντελεστής δόμησης είναι μεγαλύτερος) ιδιοκτησιακά παραμένει κτήριο γραφείων καταστημάτων ή απαιτείται να γίνει νέα περιγραφή (νέα τροποποίηση της Σύστασης Οριζοντίου Ιδιοκτησίας) ως ξενοδοχείο; 2)Δεδομένου ότι το κτήριο έχει άδεια και είναι σε ισχύ και έχει γίνει η ρύθμιση αυθαιρέτου, αν αλλάξει η χρήση σε ξενοδοχείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, μελλοντικά μπορεί να γίνει συμμόρφωση σε προγενέστερη κατάσταση νομιμότητας(κτήριο γραφείων/καταστημάτων) εφόσον με αυτούς του όρους δόμησης κατασκευάστηκε και κατ' επέκταση οι παραβάσεις ρυθμίστηκαν/τακτοποιήθηκαν; Ζητώ συγνώμη για το αν δεν έγινα αντιληπτός λόγω έκφρασης και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 21. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε Κτήριο εκτός σχεδίου με χρήση γραφεία/καταστήματα και όρους δόμησης : Δόμηση 600τμ, κάλυψη 400τμ, ύψος 7.50μ πλάγιες αποστάσεις 15μ μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης (εννοείται κατόπιν ελέγχου και ρύθμιση αυθαιρέτου για την υπάρχουσα υφιστάμενη κατάσταση) σε ξενοδοχείο; Έψαξα για όρους δόμησης για τουριστικές εγκαταστάσεις/ξενοδοχεία σε εκτός σχεδίου περιοχές και βρήκα από αυτή τη πηγή http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm αυτό : Οι όροι δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων ορίζονται ως εξής: α. Για γήπεδα εμβαδού μέχρι πενήντα (50) στρέμματα ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο δέκατα (0,2). β. Για γήπεδα εμβαδού μέχρι εκατό (100) στρέμματα ο συντελεστής δόμησης για τα πρώτα πενήντα (50) στρέμματα ορίζεται όπως στην περίπτωση α και για τα επιπλέον δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα πέντε (0,15) εκατοστά. γ. Για γήπεδα εμβαδού μεγαλύτερου των εκατό (100) στρεμμάτων ο συντελεστής δόμησης για τα πρώτα εκατό (100) στρέμματα ορίζεται όπως στην περιπτ.β και για τα επιπλέον δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (0,10) εκατοστά. δ. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων ορίζεται σε δέκα και μισό (10,50) μ με την προϋπόθεση ότι το ποσοστό της επιφάνειας κτιρίων ύψους μεγαλύτερου των επτά και μισό (7,50) μ δεν θα υπερβαίνει το τριάντα τοις εκατό (30%) της πραγματοποιούμενης κάλυψης του κτιρίου. Κατεξαίρεση, για κτίρια ή τμήματα κτιρίων που βρίσκονται στη ζώνη των διακοσίων (200) μ από τη γραμμή αιγιαλού, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων ορίζεται σε επτά και μισό (7,5) μ. Τα ελάχιστα ελεύθερα ύψη των χώρων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων ορίζονται ως εξής: υπνοδωμάτια: δύο μέτρα και σαράντα εκατοστά (2,40) ή δύο μέτρα και πενήντα εκατοστά του μέτρου (2,50) για μονάδες Α και ΑΑ τάξης. λουτρά: δύο μέτρα και είκοσι εκατοστά (2,20). χώροι υποδοχής: δύο μέτρα και εβδομήντα εκατοστά (2,70) ή τρία (3,00) μέτρα για μονάδες Α και ΑΑ τάξης. μαγειρεία και υπόλοιποι χώροι εργασίας: δύο μέτρα και εβδομήντα εκατοστά (2,70). Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος επιτρέπεται η κατασκευή στέγης με ύψος το πολύ δύο (2) μ. Μεγαλύτερο ύψος από δύο μέτρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από έγκριση της ΕΠΑΕ για την προσαρμογή του κτιρίου προς το περιβάλλον (κλιματολογικές συνθήκες ή αρχιτεκτονικός χαρακτήρας των κτισμάτων της περιοχής). Στα γήπεδα που παρουσιάζουν κλίσεις εδάφους πάνω από δέκα πέντε τοις εκατό (15%), επιβάλλεται η κλιμάκωση του κτιρίου για την προσαρμογή του στη φυσική μορφή του εδάφους σύμφωνα με το Αρθ-256 παρ.1. ε. Σε κτίριο τουριστικού καταλύματος που λειτουργεί νόμιμα είναι δυνατή η καθ'ύψος επέκταση στο ίδιο περίγραμμα έστω και αν δεν τηρείται η κατά την παρ.Ε1 του άρθρου αυτού απόσταση από τη γραμμή αιγιαλού και οι ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του γηπέδου που ορίζονται στην παρακάτω περίπτωση (στ) με την επιφύλαξη του Αρθ-187 παρ.5. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου είναι το οριζόμενο στην περίπτωση δ. στ. Η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου ορίζεται: για κτίρια ύψους μέχρι επτά και μισό (7,50) μ, σε δέκα (10) μέτρα. για κτίρια ύψους μέχρι δέκα και μισό (10,50) μ, σε δέκα πέντε (15) μέτρα. ζ. Το μέγιστο ποσοστό κάλυψης του γηπέδου ορίζεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) της επιφάνειάς του. η. Το γήπεδο στο οποίο ανεγείρεται τουριστική εγκατάσταση πρέπει να έχει ελάχιστο εμβαδόν τέσσερις χιλιάδες (4000) τμ. με όσα διαβάζω και καταλαβαίνω,προκύπτει ότι μπορεί να αλλάξει χρήση και έχει και υπόλοιπο στη δόμηση.Ισχύει; Ευχαριστώ πολύ.
 22. Καλησπέρα σας, Έχω μια ρύθμιση αυθαίρετου σε εκτός σχεδίου σε κτήριο με άδεια. 1)Το κτήριο μετατοπίζεται και ένα κομμάτι παραβιάζει τις πλαγιές αποστάσεις. 2)Έχω αλλαγή χρήσης συγκεκριμένου χώρου με ρύθμιση του 3843/10 Και 3)Όπως μου προέκυψε από το ΕΓΣΑ τοπογραφικό και σύγκριση με το αρχικό διάγραμμα κάλυψης υπέρβασης κάλυψης και δόμησης στο υπόγειο ,ισόγειο και όροφο.Στο υπόγειο δεν κατασκευάστηκαν οι δεξαμενές νερού που είναι εκτός κάλυψης και το αντιμετώπισα με υπέρβαση κάλυψης και δόμησης. Στο υπόλοιπο τμήμα του υπόγειου καθώς και στο ισόγειο και τον όροφο στο τμήμα του κτηρίου που είναι σε νόμιμη θέση,έχω υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση κάτω του 2%(Ανά στάθμη και στο κτήριο συνολικά ). Δεδομένου ότι δεν έχω κανένα σταθερό σημείο για να χωροσταθμισω τις υπερβάσεις σε κάλυψη και δόμηση ,πως το αντιμετωπίζω? Με καλύπτει να βάλω διαφοροποίηση περιμετρικών διαστάσεων μέχρι 5%(προφανώς ισχύει)και να το τεκμηριωσω στην τεχνική έκθεση ? Σας ευχαριστώ πολύ
 23. Καλησπέρα. Έχω αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα και για να γίνω συγκεκριμένος Στ.Ε 3358/14. Είναι κατά περίπτωση το θέμα. Στην δική μου περίπτωση η απόφαση είχε αναπομπη στη διοίκηση για νέα έννομη κρίση ,με άλλα λόγια διέταζε την εξέταση έκδοσης άδειας νομιμοποίησης αν και μόνο αν ήταν εφικτό από άλλες συνθήκες .Ευτυχώς ήταν. Είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω ερωτήσεις
 24. Καλησπέρα. Ερώτηση σε θέμα με τον εξώστη. Σε κτήριο που εκδόθηκε η Ο.Α το 2004 δεν κατασκευάστηκε λωρίδα 0,2*0,7 συνεπώς η επιφάνεια προκύπτει μικρότερη. Χρήζει τακτοποίησης;
 25. Έχω, διαφορετική διαμερισμάτωση που προκύπτει και από την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας όπου το ένα μεγάλο κατάστημα "έσπασε" σε 2(και ισχύει) και μια παράβαση κατηγορίας 4 λοιπές παραβάσεις(διαφορετική θέση κλίμακας κλπ) που κάνω αναλυτικό προϋπολογισμό. Αν έχω διαφοροποίηση στα Η/Μ, τα βάζω στον αναλυτικό ή με καλύπτει η διαμερισμάτωση για την διαφοροποίηση των Η/Μ? Ζητώ συγνώμη για την προγενέστερη εσφαλμένη διατύπωση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.