Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

diangelis

Members
  • Περιεχόμενα

    96
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by diangelis

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε υπόγεια αποθήκη υπάρχει αλλαγή χρήσης σε χώρο κυρίας χρήσης (σε τμήμα αυτής) καθώς και γίνεται στάθμευση αυτοκινήτου και δικύκλων οχημάτων. Θα γίνει υπαγωγή στον 4495/17 οπότε η περιγραφή της οριζόντιας ιδιοκτησίας θα γίνει κατάστημα με αποθηκευτικό χώρο και κλειστή θέση στάθμευσης. Δεδομένου ότι ο χώρος κύριας χρήσης συνορεύει με το περίγραμμα της θέσης στάθμευσης και για την είσοδο στο κατάστημα θα πρέπει να γίνεται διέλευση μέσα από τη θέση στάθμευσης, θα προκύψει πρόβλημα για τις άδειες λειτουργίας ? Και αν ναι, για ποιες άδειες λειτουργίας θα υπάρχει κόλλημα(εννοείται πέρα από αυτές που απαγορεύονται από τις χρήσεις γης)? Σας ευχαριστώ πολύ Σημ : Ο χωρος κύριας χρήσης, η θέση στάθμευσης και η αποθήκη είναι εντός της ίδιας ιδιοκτησίας και ενιαίου χώρου
  2. Καλησπέρα. Η ασφαλέστερη οδός είναι να γίνεται η χρήση που σε ενδιαφέρει πριν τις 27/7/2011 για να κάνεις υπαγωγή στον 4495/17. Ίσως σου ζητηθεί και συγκοινωνιακή/κυκλοφοριακή μελέτη για τη διέλευση των οχημάτων αν είναι πάνω από ένα ορισμένο αριθμό(μιλάμε για άδεια λειτουργίας πλέον). Σε περίπτωση έκδοσης οικοδομικής άδειας, αν οι θέσεις στάθμευσης είναι πάνω από ένα ορισμένο αριθμό ζητείται.
  3. Καλησπέρα αν και λίγο ετεροχρονισμένα. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον ιππικό όμιλο που έχει ήδη σταβλιζομενα άλογα και υπάρχει παρόμοια δραστηριότητα. Στην ουσία παροχή υπηρεσιών άθλησης θα παρεχεται .Για να θεωρηθεί κτηνοτροφική μονάδα(με το φτωχό μου το μυαλό), πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται αναπαραγωγή και η διαδικασία είναι αδιανόητη. Είχα δει κάτι παρόμοιο για εκτροφή σκύλων Πολύ παλιότερα.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ψάχνω τη σχετική νομοθεσία και υπόδειγμα κάτοψης για εγκατάσταση/κατασκευή εισόδου-εξόδου σε εκτός σχεδίου Αγροτεμάχιο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο νήσου. Στο σχετικό τμήμα των downloads βρήκα μόνο για τους 4 τύπους(Α-Β-Γ-Δ) κυκλοφοριακών συνδέσεων. Σας ευχαριστώ πολύ.
  5. Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Η οριζόντια ιδιοκτησία έχει επιφάνεια 23τμ και η πολυκατοικία 4οροφη. Το τσεκαρα κ με άλλο συνάδελφο, δε θέλει μελετη στατικης επάρκειας
  6. Καλησπέρα σας, Σε κτήριο που η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 1977, πάνω από την είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχει ημιώροφος με ιδιοκτησία(περιγράφεται στην Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας του 1978)Η οποία δεν υπάρχει στην οικοδομική άδεια. Βάση επιφάνειας οικοπέδου, ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο της οριζόντιας, συντελεστή προκύπτει υπέρβαση άνω του 200%. απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας ή κάνω κάτι λάθος; Σας ευχαριστώ πολύ
  7. Πας με την άδεια προσθήκης και μόνο. Αποτελεί μεταγενέστερη αποτύπωση και περιγράφει όλο το κτήριο. Είχα παρόμοια περίπτωση με τακτοποίηση σε προ του 55 με άδεια προσθήκης, χωρίς να είναι οριζόντιες και όχι απλά πήγα με την προσθήκη, άλλαξε και η παλαιότητα στον ΕΝΦΙΑ.
  8. Καλημέρα σας, Σε κτήριο όπου ο φάκελος στην ΥΔΟΜ έχει χαθεί, πρόκειται να γίνει τακτοποίηση αυθαιρέτου και έκδοση ΗΤΚ για μεταβίβαση. Θεωρημένο Αρχείο για τον έλεγχο σε υπερβάσεις υπάρχει από το αρχείο του κατασκευαστή(Τοπογραφικό, Διάγραμμα Κάλυψης, Ορισμένες κατόψεις, Η/Μ). Για την σύνταξη της ΗΤΚ, αναρτώ αρχείο από την τακτοποίηση, τα θεωρημένα του κατασκευαστή(όποια από αυτά υπάρχουν και απαιτούνται) και την βεβαίωση της υπηρεσίας περί απώλειας αρχείου; Σας ευχαριστώ πολύ
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε κτήριο υφιστάμενο προ του 1955 σε παραδοσιακό οικισμό, το 1994 εκδόθηκε οικοδομική άδεια προσθήκης. Δεδομένου ότι υπάρχει άδεια πάμε για τακτοποίηση αυθαιρέτου(μεγέθη δόμησης,κάλυψης,ύψους,αλλαγής χρήσης κουφώματα,τζάκια κλπ) με έλεγχο ΣΑ. Έχω ένα θέμα και χρειάζομαι τη γνώμη σας. Στο κτήριο Υπάρχει βεράντα νόμιμη ως έχει, δεδομένου ότι είναι υφιστάμενη προ του 1955. Στην άδεια το ύψος κτηρίου είναι 7,30μ όπου, στα 4,00μ είναι η στάθμη της βεράντας και στα 3,30μ από τη βεράντα η στάθμη της προσθήκης, αλλά ΔΕΝ καθορίζεται η αφετηρία μέτρησης υψομέτρων από τον δρόμο. Στον έλεγχο που θα κάνω για το ύψος θα πάρω ως αναφορά την βεράντα που είναι σαφώς καθορισμένη και νομίμως υφιστάμενη και θα ελέγξω το ύψος προσθήκης από την βεράντα ή θα ελέγξω το ύψος κτηρίου από το κοινοτικό δρόμο?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, Κτήριο στην άδεια του περιγράφει χώρους ως αποθήκη και οι οποίοι κατασκευάστηκαν. Οι χρήσεις γης σήμερα δεν επιτρέπουν τη χρήση αυτή παρόλο που προβλέπονταν στην άδεια. Η χρήση της αποθήκης μπορεί να εγκατασταθεί με άδεια λειτουργίας εφόσον μιλάμε για επαγγελματική αποθήκη; Ευχαριστώ πολύ.
  11. Ναι έχει συνδεθεί με δίκτυα δεδομένου ότι τμήμα αυτού είναι υφιστάμενο προ του 1955. Αυτό σκέφτηκα και εγώ αλλά λίγο που ρώτησα και άλλους συναδέλφους μου λένε η άδεια πρέπει να "κλείσει" . Το ίδιο είχε πει και η υπεύθυνη στους παραδοσιακούς που θα έτρεχε το συμβούλιο κλπ. Θα δούμε από αύριο
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα. Το 1994 βγήκε άδεια προσθήκης σε υφιστάμενο προ του 55 κτήριο εντός παραδοσιακού οικισμού. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή,πάω να κάνω ρύθμιση έχω υπερβαση σε δόμηση και λοιπές παραβάσεις (αναλυτικό). Η επίβλεψη στην άδεια δεν έχει πληρωθεί/δεν έχει κατατεθεί στο φάκελο. Πώς αντιμετωπίζω το θέμα? Κάνω τη ρύθμιση και καταθέτω μια επίβλεψη εφόσον έχει γίνει η ρύθμιση αυθαίρετου (έχω παραβάσεις ),πάω ανάποδα(πληρώνω επίβλεψη μιας και το ακίνητο είναι δικό μου) ή κάνω κανονικά τη ρύθμιση αδιαφορώντας?
  13. Καλησπέρα σας, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή σύνδεση και τα ακόλουθα αυτής σε εκτός σχεδίου. Η περίπτωση που έχω είναι ως εξής : Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο που βρίσκεται πάνω σε επαρχιακό δρόμο,εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2005 χωρίς να υπάρχει η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης και κατ'επέκταση χωρίς να κατασκευαστεί στην πραγματικότητα. Σήμερα λοιπόν γίνεται η μελέτη, κατατίθεται στην αρμόδια αρχή, εγκρίνεται και πάμε στην κατασκευή και εγκατάσταση της σύνδεσης. Απορίες και ερωτήσεις που προκύπτουν: 1)Δεδομένου ότι η άδεια εκδόθηκε χωρίς προαπαιτούμενη έγκριση,έχει περάσει η πενταετία από την ημερομηνία έκδοσης,στην αρχική μελέτη δεν φάνηκε η σύνδεση, υπάρχει περίπτωση ακύρωσης ή ανάκλησης της αδείας, με υπαιτιότητα της διοίκησης κατόπιν προσβολής αυτής; 2)Τα όμορα οικόπεδα είναι άνω των 4000,00τμ και κατ' επέκταση οικοδομήσιμα αλλά είναι αδύνατη η εγκατάσταση κυκλοφοριακής σύνδεσης τους με επαρχιακό οδικό δίκτυο,δεδομένου ότι δεν επαρκούν οι αποστάσεις του "προσώπου" από την πλησιέστερη διασταύρωση και σήμερα προβαίνουμε στην εγκατάσταση σύνδεσης στο δικό μας ακίνητο. Συνεπώς θα κάνουν χρήση της δικής μας σύνδεσης. Τι προβλέψεις θα πρέπει να κάνω για τις μελλοντικές συστάσεις δουλείας διόδου στην τροποποίηση της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας; Η δουλεία αυτή για να συσταθεί θα πρέπει ο όμορος να κάνει εξώδικη όχληση,κοινώς να πάει δικαστικώς ή γίνεται και συμβολαιογραφικά ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  14. Σε ευχαριστώ. Μια παρατήρηση βέβαια....επειδή η μετατόπιση κτηρίου πρέπει να δηλώνεται μόνη της...τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?
  15. για το ειδικό κτήριο εφόσον προβλέπεται στην άδεια, βάζεις μια μετατόπιση κτηρίου που τμήμα αυτού είναι σε νόμιμη θέση και μια παράβαση υπέρβασης σε κάλυψη και δόμηση με παραβίαση πλάγιας απόστασης.
  16. Παρόμοια περίπτωση έχω και εγώ. Έχω συνολικά 3 παραβάσεις κατηγορίας 3: 1)Διαφοροποίηση όψεων, 2)Μετατόπιση κτηρίου σε νέα θέση όπου τμήμα του κτηρίου βρίσκεται σε νόμιμη θέση και 3)Διαφοροποίηση περιμετρικών εξωτερικών διαστάσεων σε ποσοστό μέχρι 5% χωρίς να υπάρχει υπέρβαση σε κάλυψη ή/και δόμηση άνω του 5%.
  17. Ό,τι είπαν και παραπάνω. Ρυθμίζεις την διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αν και μόνο αν έχεις εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό και το πολεοδομικό σου "πρόβλημα" όταν σε κάποια άδεια προβλεπόταν ένα σημείο ως χώρος πρασίνου και δεν έγινε .
  18. Χάθηκα λίγο με το θέμα αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παει για διόρθωση ,όχι τροποποίηση ...διόρθωση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας . Με τις ρυθμίσεις και τις βεβαιώσεις είναι ένα κουστουμακι που πρέπει να αρχίσει να φοριέται πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα... Το κείμενο του συμβολαίου περιγραφή την Χ Ο.Ι για Ψ τετραγωνικά και η κάτοψη της σύστασης το βγάζει Ζ με την απόκλιση μεταξύ Ψ και Ζ μεγαλύτερη της αποδέκτης.
  19. Καλησπέρα,συναφή ερώτηση. Η ρύθμιση έγινε,τα αρχεία έχουν αναρτηθεί όλα. Και κλείνω βιβλία. Για μεταβίβαση/τροποποίηση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας τι κατόψεις χρησιμοποιούνται όταν δεν έχω φτιάξει αρχείο με την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν αναρτηθεί ? Γίνεται λήψη των αρχείων ηλεκτρονικά και το δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι έγινε ανάκτηση αρχείων?
  20. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε κτήριο εκτός σχεδίου που η άδεια εκδόθηκε το 2005 με όρους δόμησης του 270Δ,χωρίς να υπάρχουν τροποποιήσεις μέχρι σήμερα για την περιοχή, απαιτείται μελέτη κόμβου κυκλοφορίας και κατασκευή αυτού για την εγκατάσταση πάσης λειτουργίας. * Ρώτησα την αρμόδια αρχή (περιφέρεια) ότι από την στιγμή της έγκρισης υπάρχει περιθώριο 3 ετών για την κατασκευή του. μπορεί να δωθεί παράταση ισχύος της μελέτης επ αόριστον? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.και ζητώ συγνώμη αν το θέμα αναρτήθηκε σε λάθος κατηγορία. *Ο κόμβος ήταν απαραίτητος για την έκδοση άδειας και κατασκευή αλλά η μελέτη και υλοποίηση του δεν έγινε μέχρι σήμερα. Διοικητική παρατυπία και προφανώς η 5ετια έχει παρέλθει.
  21. Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις σχετικά με ρύθμιση αυθαιρέτου σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. 1)Σε κτήριο προ του 55 βγαίνει άδεια προσθήκης. Στην άδεια αποτυπώνεται και το υφιστάμενο προ του 55 και σε ένα τμήμα του υφιστάμενου αποτυπώνονται στην άδεια τα παράθυρα σε άλλη θέση από ότι στην πραγματικότητα(στο τμήμα που είναι προ του 55). Δεδομένου ότι είναι από τοιχοποιία το κτήριο και κρίνω ότι είναι αδύνατον να έγινε παρέμβαση, έχω παράβαση ή είναι νόμιμη η υφιστάμενη κατάσταση παρά την λανθασμένη αποτύπωση της αδείας; 2)Σε κτήριο προ του 55 υπάρχουν κουφώματα αλουμινίου χρώματος μπλε(αποδεκτό χρώμα σύμφωνα με το ΦΕΚ του παραδοσιακού οικισμού μη αποδεκτό υλικό). Μπορεί να δωθεί βεβαίωση μεταβίβασης με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι τοποθετήθηκαν πριν την κήρυξη του παραδοσιακού οικισμού;
  22. lenia_s: Εφόσον τελευταία άδεια είναι αυτή του 1982 νόμιμη δόμηση είναι ό,τι περιγράφεται εκεί. Μήπως δίνει στο ισόγειο με το αυθαίρετο, χώρο βοηθητικής χρήσης; Έχω κάτι παρόμοιο σε παραδοσιακό οικισμό. Νόμιμο προ του 55 ισόγειο με τμήμα στον όροφο επίσης προ του 55. Το 1994 βγαίνει άδεια προσθήκης και στο ισόγειο μου δίνει τμήμα αποθήκης και τμήμα χώρων κυρίας χρήσης που προσμετράται στη δόμηση.
  23. Συνάδελφοι καλησπέρα. 2 ερωτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτου σε εκτός σχεδίου περιοχή όπου στη ρύθμιση υπάγεται όλο το κτήριο: 1)Στην άδεια προβλέπονταν χώροι υπόγειων δεξαμενών νερού και έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι αποκλειστικής χρήσης υπόγειων αποθηκών(ιδιοκτησιακά βάση της ΣΟΙ). Για τις δεξαμενές νερού δεν κατασκευάστηκαν οι διαχωριστικοί τοίχοι και είναι σήμερα λειτουργικά συνενωμένοι με τις αποθήκες. Έχω υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση ή πάω με αναλυτικό προϋπολογισμό υπολογίζοντας την καθαίρεση των τοίχων + ότι άλλο προκύπτει; Σε κάθε περίπτωση πιο είναι το σκεπτικό; 2)Έκανα αποτύπωση κτηρίου και οικοπέδου με ΕΓΣΑ87. Στην τομή της αδείας τα ύψη λαμβάνεται υπόψη ως αφετηρία μέτρησης υψομέτρων από το διαμορφωμένο έδαφος όπου βρίσκεται το κτήριο. Τι απόκλιση είναι αποδεκτή για να μην έχω υπέρβαση καθ'ύψος; Δεδομένου ότι έχω βάλει ήδη παράβαση κατηγορίας 3 για την διαφοροποίηση περιμετρικών εξωτερικών διαστάσεων μέχρι 5% χωρίς υπέρβαση κάλυψης και δόμησης άνω του 5%, είμαι εξασφαλισμένος αν η υπέρβαση καθ'ύψος δεν υπερβαίνει το 5% ή πρέπει να μπει υπέρβαση καθ'ύψος ξεχωριστά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  24. Ακριβώς!Οι νόμοι αυθαιρέτων δεν εξετάζουν τη "νομιμότητα" της οικοδομικής αδείας. προβαίνουν σε ρύθμιση για θέματα Κάλυψης,Δόμησης,Ύψους,αλλαγών χρήσης κλπ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.