Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giannour

Members
  • Περιεχόμενα

    75
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.giannischristopoulos.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.400 profile views

giannour's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εκανα τακτοποίηση χωρίς συναίνεση του όμορου, αλλα έχω την υ.δ εκ κατασκευής όσων αφορά τα κοινόχρηστα. Στην άδεια είναι 310, στην σύσταση 300 και στην πραγματικότητα 303, Με βάση αυτό εδώ. Άρθρο 100 8. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδο- μικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχα- νολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφι- στάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενή- ντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιου- δήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος.
  2. Εγω πάντως απο τους νόμους είχα καταλάβει οτι δεν συγκρίνουμε με κάτοψη σύστασης αλλα την πραγματικότητα με της αδείας. Στην άδεια φαίνεται απο τις μετρήσεις που έκανα στο σχέδιο μου οτι ειναι 310, στην πραγματικότητα ειναι 303 και η σύσταση γράφει 300. Τι να κάνω εγώ. Πάντως την έχω κάνει ήδη την τακτοποίηση και αυτό με αγχώνει.
  3. Το θέμα μου είναι αν έχω πρόβλημα ώς μηχανικός και ώς τακτοποίηση, δε με ενδιαφέρει αυτη τη στιγμή το συμβολαιο αν θα το κανουν. Συναινεση απο ομορο δεν εχω παρει (δεν χρειάζεται) , για ολα ομως εχω παρει υ.δ εκ κατασκευής.
  4. Λοιπόν , η κάτοψη της άδεια δεν έχει καμμια σχέση με την πραγματικότητα, ειναι περίπου πάνω κάτω όπως της σύστασης, τοσο στα κοινοχρηστα οσο και στις Ο.Ι. Με την διαφορά οτι κάπου μπαινω εγώ σε μια Ο.Ι και κάπου μπαινει αυτη η Ο.Ι σε μένα όσον αφορά την κατοψη συστασης. Συζητήθηκε και μάλιστα μου ειπε οτι δε θα γίνει τροποποίηση σύσταση σε αυτά τα 3τ.μ. Γενικά εγώ θέλω να ξέρω αν έχω πρόβλημα σαν μηχανικός σε αυτό το θέμα, έχω πάρει υ.δηλώσεις οτι ειναι εκ κατασκευής όλα (που είναι) . Ξέρω οτι εμείς συγκρίνουμε με την κάτοψη της αδείας όχι της Σύστασης, αυτό μου ειπανε και στο ΤΕΕ Διαμερισμάτωση δεν ειναι αυτό? Θέλει τιποτα υ.δόμησης για αυτά τα 3.τ.μ. έξτρα?
  5. Συνάδελφοι, όταν σε εναν υπόγειο όροφο , με διαφορετικές Ο.Ι αποθήκες και κοινοχρηστο λεβητοστάσιο-κλιμακοστάσιο της οικοδομή, έχουν αλλάξει σχεδόν όλα θέση, το βάζω διαμερισμάτωση και είναι όλα εκ κατασκευής. Η αποθήκη μου ειναι 300τ.μ. στο συμβόλαιο , εγώ μετά την διαμερισμάτωση την βρίσκω 303τ.μ. , αυτά τα 3τ.μ. τα βάζω τίποτα υ.δ με μειωτικό ή αρκεί η διαμερισμάτωση? Τα κοινόχρηστα έχουν μεγαλύτερο εμβαδόν απο τα προβλεπόμενα της αδείας. Στην κάτοψη της αδείας μετά απο μετρήσεις μου ,βρίσκω οτι η αποθήκη ειναι μεγαλύτερη , δλδ γυρω στα 310τ.μ. Η συμβολαιογράφος μου είπε οτι απλά αυτά τα 3τ.μ. δεν θα μεταγραφούν, δε θα αλλάξει η σύσταστη δλδ. Σε σχέση με την κάτοψη σύστασης είναι όντως έτσι, τα κοινόχρηστα ειδικά είναι ίδια, απλά στην πραγματικότητα μπαίνω κάπου 30 πόντους εγώ σε άλλη ιδιοκτησία και αυτή σε άλλα σημεία 30 πόντους. Ευχαριστώ! Υ.Γ η αποθήκη ειναι όντως αποθήκη, δεν έχει αλλάξει χρήση
  6. Ναι και μαλιστα στον φακελο αδείας είχε και την ειδοποίήση της ΔΕΗ που ελεγε τι θα γραφει ο εργολαβος στον κανονισμο πολυκατοικιας και το σχέδιο πως θα είναι ο υποσταθμός με διαστασεις κλπ, στο σχεδιο της αδειας ετσι σχεδιαστηκε, στην πραγματικότητα ουδεμια σχεση, σντι για 6χ8 εχω ανα μακροστενο 15χ4,5 καπου εκεί δεν τα χω μπροστα μου.
  7. Καλα η Δεη μαλιστα εχει τρυπήσει και ενα τοιχείο και εχει βγει υπογειως κατω απο πεζεδρομιο, το άνοιγμα στο τοιχείο 2,5χ2,5 και φαινεται ο οπλισμός σαπιος. Το σχέδιο της αδείας είναι οτι να ναι. Το σχέδιο της σύστασης όμως είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, δηλαδη δείχνει οτι ο υποσταθμός αντι για την αριστερή άκρη του υπογείου είναι στην δεξια άκρη και έχει παρόμοιο σχήμα με αυτο που βρήκα με την διαφορά οτι η μεσοτοιχία μου στα πρωτα 8μ είναι 20-25εκατ. πιο μεσα στον υποσταθμό, και στα επόμενα 4μ μπαίνει ο υποσραθμός 70-80εκατ στην αποθήκη του πελάτου.Αντε να πω οτι τα 20εκ ειναι στις ανοχες, αλλα τα 70εκ δεν ειναι με τιποτα στις ανοχές και αυτο με προβληματίζει.
  8. Καλησπέρα συναδελφοι, Έχω το παρακάτω ερώτημα, Εχω μια κάτοψη αδείας υπογείου, σκεφτείτε ενα ορθογώνιο 15χ10μ ώς το περίγραμμα της οικοδομής, όπου στην μια ακρη κατω αριστερά υπάρχει ενα τετράγωνο δωματιο 8χ6 και ειναι υποσταθμός ΔΕΗ, στην μέση και κατω του περιγράμματος υπάρχει κλιμακοστασιο κ λεβητοστάσιο και όλο το υπολοιπο ειναι η αποθηκη που αφορα τον πελάτη μου. Στην πραγματικότητα και μετα απο τις μετρησεις μου, ο χωρος του υποσταθμου έχει μεταφερθεί τερμα δεξιά και πιάνει ολη την δεξια πλευρα του υπογειου με διαστασεις διαφορες, ξεκιναει απο 3,5μ και καταλήγει στα 4,30 μ . Επίσης το κλιμσκοστασιο εχει αλλάξει θέση ,εχει μετστοπισθει κατα 1 μ περίπου. Το σχέδιο της Ο,Ι δείχνει αυτές τις αλλαγές, όμως δείχνει ώς ορθογώνιο τον χώρο του υποσταθμού, σε κάποια σημεία δηλαδη η αποθήκη μου μπαίνει κατα 10-15 εκ στον υποσταθμο και σε άλλο ο υποστσθμος μπαίνει περίπου 70εκ στην αποθήκη μου, δηλαδή ακόμα κ με το σχέδιο της Ο.Ι. έχουμε αποκλίσεις όπως τις περιέγραψα σε αυτή την παράγραφο. Το συμβόλαιο γράφει "280τ.μ περίπου" και εγω βρίσκω 283 τ.μ. Σε αυτή την περίπτωση τακτοποιείται; Μπορείνα γίνει συμβόλαιο αγοραπωλησίας χωρίς συνεναίσεις; Το ακίνητο είναι στη διαδικασία της συμβολαιογραφου για αγοραπωλησία.
  9. Καλησπέρα, επειδή έταξα να γραψω τελικά τι έγινε με το θέμα αυτό, Τελικά η συμβολαιογραφος είχε κανει λάθος σε ολα τα συμβόλαια της οικοδομής οπότε στο κτηματολόγιο φαινότανε οτι στον 1ο ειχε 5 διαμερίσματα στον 2ο οτι είχε 2 διαμερισματα κ στον 3ο αλλα 2 διαμερισματα ενω η πραγματικοτητα ητανε οτι καθε όροφος ειχε απο 3 διαμερισματα. Δηλαδή η αρχική συμβολαιογράφος είχε συντάξει λάθος τα συμβόλαια αφού ονόμαζε τον 1ο πάνω απο πιλοτή ώς ανώγειο και σνώγειο φυσικά = ισόγειο. Τελικά όπως συνέταξα την τακτοποίηση λύθηκε το θέμα, εγω εγραψα οτι στο συμβολαιο ειναι 1ος πάνω απο ανώγειο ενω στην πραγματικότητα ειναι 2ος πάνω απο πιλοτή και όπως το λέει η άδεια. Το θεμα λύθηκε αφού έγινε υο συμβόλαιο αγοραπωλησίας πηγαίνοντας ο νέος ιδιοκτήτης με τον συμβολαιογραφο για την δήλωση του στο υποθυκοφυλακείο και με την διαδικασία του προδήλου. Αυτά...
  10. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία , όπως αυτή που μου σύστησες και πιστευω ειναι ορθή. Στο εργολαβικό προσύμφωνο έγραφε 1ος πανω απο ανώγειο, με το οποίο πωλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών στον πατέρα το 85, ώς 1ος πανω απο ανώγειο , ενώ η άδεια είναι όπως και η προηγούμενη (πιλοτή και 3 τυπικοί όροφοι), μετά έγινε γονική παροχή στην κόρη. Οπότε συμβαίνει το ίδιο, δλδ ανώγειο = 1ος , και 1ος πανω απο ανώγειο = 2ος. Ίδια λύση, μπερδεύτηκα λιγο με το εργολαβικό προσύμφωνο , μήπως τους έταξε άλλο και πήραν άλλο στο τέλος,αλλα μάλλον πάλι το ανώγειο το θεωρει όροφο πάνω απο πιλοτή οπότε προκύπτει η ίδια λύση. Θα ενημερώσω και μόλις γίνει η μεταβίβαση , προβλήματα που προέκυψαν με συμβολαιογράφο, τι έγινε τελικά κλπ. Αυτή ήτανε η 2η περίπτωση. Ευχαριστώ.
  11. Δεν έχω φτάσει σε αυτή την κατάσταση ακόμα, οπότε πρέπει να προτρέξω μην βγεί κάτι περισσότερο σε δηλώσεις, σχέδια κλπ. για να τα αναφέρω στον ιδιοκτήτη.
  12. Συνάδελφοι, δεδομένου οτι μιλάμε με γραπτά κείμενα σε φόρουμ καταλαβαίνετε οτι δεν ειναι δυνατή η πλήρης συνενόηση (το οποίο θεωρώ λογικό). Έγραψα για 2η περίπτωση που μου έτυχε στην ιδια οδο,περιοχή κλπ (την διάβασα σήμερα) , το οποίο αναφέρω στο πόστ μου, Το συγκεκριμένο θέμα το έλυσα μόλις , ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις σας.
  13. Μια ακόμα βοήθεια πάνω σε αυτό, σε περίπτωση που τα παραπάνω ήταν ως εξής, το ανώγειο και 1ος προέρχεται απο εργολαβικό προσύμφωνο αλλα στην πραγματικότητα αφού βγήκε η άδεια και υπάρχει πιλοτη-1ος-2ος και παιρνει η ίδια τον 2ο αντι για 1ο πανω απο ανώγειο (που δεν υπάρχει), αλλάζει κάτι? Σκέφτομαι να το κάνω έτσι όπως ειπαμε , με τεχνική εκθεση και περιγραφή και υπ.δήλωση. 2η περίπτωση τέτοια μου έχει έτυχε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.