Μετάβαση στο περιεχόμενο

El_Fadakis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Δύο ακόμη ερωτήσεις αν δεν έχω γίνει κουραστικός. Τι σημαίνει υλοποιημένη διάσταση; Ίσως με ένα απλό παράδειγμα με νούμερα το καταλάβαινα πιο εύκολα Ο κανόνας του 2% ισχύει και για νεόδμητα σπίτια, σωστά; Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας: 6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα Έγινε η κατάλληλη επεξεργασία - jbosdas
  2. Να ρωτήσω και το εξής: Λέει η νομοθεσία 2% με μέγιστο τα 20 εκατοστά. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό? Για παράδειγμα αν στα συμβόλαιο αναγράφεται 92,15. μέχρι πόσο μπορεί να υπάρχει απόκλιση? Το 2% του 92,15 είναι 1,843 τ.μ. αλλά με μπερδεύουν τα 20 εκαστοστά. Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας: 6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα Έγινε η κατάλληλη επεξεργασία - jbosdas
  3. Καλησπέρα, Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Έχω αγοράσει νεόδμητο διαμέρισμα (τώρα ολοκληρώνεται η κατασκευή του - οικοδομική άδεια 2022). Στο συμβόλαιο το διαμέρισμα αναγράφεται 92.15 τ.μ. Πριν το παραλάβω θα φέρω δικό μου μηχανικό να το μετρήσει, αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει στην περίπτωση που το βρει λίγο διαφορετικό (για παράδειγμα 93 τ.μ.); Γνωρίζω για τον κανόνα του 2%, αλλά με προβληματίζει ότι σε συζήτηση που είχα με έναν μηχανικό μου εξήγησε ότι 10 μηχανικούς αν βάλεις να στο μετρήσουν, κανείς δεν θα στο βγάλει ακριβώς ίδιο. Συνεπώς αν το σπίτι όντως αποκλίνει (για παράδειγμα 1.8%), αν αποφασίσω μελλοντικά να το πουλήσω και ο μηχανικός του αγοραστή το βρει να αποκλίνει κατά 2.1%, εκεί τι συμβαίνει; Σας ευχαριστώ!
  4. Όχι ακόμη δεν έχει πάρει ρεύμα το διαμέρισμα, αναμένεται ο ελεγκτής δόμησης.
  5. Καλησπέρα, Έχω αγοράσει ένα νεόδμητο σπίτι με έτος οικοδομικής άδειας 2022. Το σπίτι παραδόθηκε με μία συγκεκριμένη μελέτη φυσικού αερίου που καταλήγει στην κουζίνα των αρχικών σχεδίων. Όταν εγώ μπήκα στο σπίτι, άλλαξα θέση της κουζίνας (1 - 2 μέτρα μακριά) και ξήλωσα τον σωλήνα του φυσικού αερίου. Σε πιθανή πώληση του διαμερίσματος, υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα; Αν ναι, χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία νέα μελέτη για την νέα θέσης της κουζίνας (ή και απλά κατάργηση της προεγκατάστασης φυσικού αερίου); Ευχαριστώ!
  6. Δεν εχω εγω συγκεκριμενα, αλλο διαμερισμα. Εχει υψος (καθαρο) 2,40. Καταλαβαινω τι σημαινει, οπως ομως καταλαβαινω και πως δεν προκειται να γκρεμιστει και να ξαναχτιστει. Επισης καταλαβαινω οτι σιγουρα εχουν συμβει στο παρελθον αντιστοιχες κακοτεχνιες (οχι απαραιτητα με το υψος αλλα με πραγματα που δεν διορθωνονται), γι' αυτο ρωταω τι συμβαινει σε τετοιες περιπτωσεις.
  7. Ειμαι ιδιοκτητης με προβληματα οπως αυτο που περιεγραψα σε νεα οικοδομη και περιμενουμε τον ελεγκτη δομησης για τον τελικο ελεγχο.
  8. Καλησπέρα, Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Έστω ότι στον τελικό έλεγχο μια πολυκατοικίας από τον ελεγκτή δόμησης, διαπιστωθούν λάθη που δεν διορθώνονται (π.χ. λάθος ύψη σε σημαντικό βαθμό) σε κάποιον όροφο, εκεί τι συμβαίνει? Έχω ρωτήσει ήδη μηχανικό και δεν ήξερε (ή μάλλον δεν ήθελε) να μου απαντήσει. Ευχαριστώ!
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι αυτό συμβαίνει. Μίλησα με τον μηχανικό και μου είπε ότι αυτό συνέβη λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στα ύψη (μεγάλη ιστορία). Μου είπε ότι δεν έχω να φοβάμαι τίποτα εφόσον δοκιμάσω να ρίξω νερά και δεν λιμνάζουν - Μου είπε πως τα αλουμίνια είναι καλά τοποθετημένα με σιλικόνη και δεν έχω φόβο να μπουν νερά. Το ξέρω πως πολλές φορές σου λένε αυτό που θέλει να ακούσεις, για αυτό ζητάω μια έξτρα γνώμη εδώ. Έχετε κάτι να μου προτείνετε?
  10. Καλημέρα, Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για το ύψος της μαρμαροποδιάς, σε σχέση με το εξωτερικό πλακάκι του μπαλκονιού. Ο πλακάς τοποθέτησε το εξωτερικό πλακάκι στο ίδιο ύψος με την μαρμαροποδιά. Ρύση για τα νερά υπάρχει στο μπαλκόνι, οπότε δεν ξέρω πόσο προβληματικό μπορεί να είναι αυτό που έκανε. Τα αλουμίνια βρίσκονται πάνω στην μαρμαροποδιά, οπότε δεν μπορεί χωρίς υπερχείλιση να μπουν νερά μέσα. Να το κάνω θέμα? Ευχαριστώ!
  11. Kαλημέρα, Το έχω καταλάβει κι εγώ ότι πλέον δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι ότι εφόσον πλέον δεν υπάρχει γυρισμός σε ότι αναφορά ύψη και γενικά μη αναστρέψιμες εργασίες, αν υπάρχει πρόβλημα απλά τελείωσε σωστά?
  12. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν? Η πολυκατοικία είναι στο στάδιο των επιχρισμάτων. Το λέω αυτό γιατί φαντάζομαι ότι μπορείτε όσοι ξέρετε να καταλάβετε ποια στάδια έχουν προηγηθεί και ελεγχθεί από ελεγκτή δόμησης. Edit: Προφανώς και αυτές τις απορίες πρέπει να μου τις λύσει ο επιβλέπων μηχανικός, αλλά έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη.
  13. Ναι έχεις δίκιο. 2.40 είναι πλακάκι με γυψοσανίδα. Δεν έχω πάει να μετρήσω αλλά νομίζω η γυψοσανίδα έχει κατεβάσει την πλάκα 6-7 πόντους, ίσα ίσα για να χωρέσουν τα ηλεκτρικά καλώδια που περνάνε από την οροφή. Το δικό μου διαμέρισμα είναι πλακάκι με πλάκα 2.58. Γι' αυτό ανησυχώ, αν π.χ. υπάρχει πρόβλημα σε 1 διαμέρισμα, το λογικό είναι ότι κολλάει ολόκληρη την οικοδομή και όχι μόνο κομμάτι της.
  14. Kαλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η οικοδομική άδεια είναι του 2022. Σε υπο ανέγερση οικοδομή, κάποια σπίτια έχουν βγει με τελικό καθαρό ύψος 2,40 (πλακάκι με οροφή). Έχω αρχίσει να ανησυχώ για την αποπεράτωσή της. Ο μηχανικός μου λέει να μην ανησυχώ, γι' αυτό ζήτησα την γνώμη κάποιου άλλου.
  15. Συνεπως με χρονο εκδοσης οικοδομικης αδειας το 2022, τι ισχυει? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου καθώς και σε αυτό της αρχικής σου δημοσίευσης. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.