Μετάβαση στο περιεχόμενο

sarcs

Core Members
 • Περιεχόμενα

  992
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  4

Φήμη στην κοινότητα

190 Εξαιρετική

5 Ακόλουθοι

Σχετικά sarcs

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι, +1 για τη βοήθεια. Συμφωνώ jedi.Yannis έχω και εγώ εντοπίσει αυτή την αναντιστοιχία. Βάσει του γράμματος του Νόμου όμως ακολουθω αυτό που λέει ο pavlos33 για να είσαι σίγουρος, αν και υποθέτουμε ότι το πνεύμα ήταν για την περίπτωση οικοδομής που δεν θελαν να δηλώνονται 10 διαμερίσματα με 250 Ε μόνο, και όχι ακριβώς για περιπτώσεις όπως η δική μου. Εναλλακτικά υπάρχει η κατηγορία 2 αν θέλουμε μία δήλωση και όχι πολλές (ανάλογα και με τι συμφέρει από πλευράς προστίμου/αμοιβών κλπ).
 2. Καλησπέρα - ημιυπόγειο κατάστημα, σε οικοδομή προ 75 κατοικίας, που στα συμβόλαια φαίνεται δύο (και στην άδεια ένας ενιαίος χώρος με τα διπλανά κλπ). 'Εχω διαμερισμάτωση και μετατροπή χρήσης σε κύρια. Ψηφίζετε κατηγορία 2 και μία δήλωση, αφού πρόκειται για τον ίδιο ιδιοκτήτη, ή δύο δηλώσεις και κατηγορία 1? ή μία δήλωση και κατηγορία 1 (θεωρώντας ότι η διάταξη που λέει ανά οριζόντια αναφέρεται αλλού?) το ξέρω ότι ξανααναφέρθηκε παλαιότερα από άλλους αλλά κάθε περίπτωση νομίζω διαφέρει, είπα να πάρω απόψεις.
 3. Πάντως για τις άδειες που λήγουν με Ν4030 εντός του 2019 - πχ έκδοση 1/2015 δεν έγινε πρόβλεψη - πάλι εκ των υστέρων θα το καλύψουν! χάθηκε ο κόσμος μια φορά να το έκαναν on time!!!! YΓ Καλή Χρονιά με υγεία !!!!
 4. θα ήταν πολύ χρήσιμο θα ήταν να μας ενημερώσεις και με το τι σου απάντησαν συνάδελφε! Εάν ήμουν στη θέση σου, θα διατύπωνα πολύ προσεκτικά ή και γενικά το ερώτημα, ώστε να μη προκύψει "αποτέλεσμα" χωρίς επιστροφή.
 5. Αlexis συμφωνώ. Το ερώτημα αφορά πιο συγκεκριμένα τον τρόπο μοντελοποίησης στο ΡΑΦ, δε το έθεσα καλά εξ αρχής. Γενικώς για να διαστασιολογήσει πρέπει αφού κοπεί σε όσα στοιχεία χρειάζεται, μετά να ορίσεις "μακροστοιχείο", διαμορφώνοντας τα πραγματικά μήκη λυγισμού με τον ορισμό δεσμεύσεων στις δύο διευθύνσεις. Έξ όσων γνωρίζω και άλλα λογισμικά λειτουργούν ανάλογα. Η ερώτησή σε ότι αφορά το ΡΑΦ : όταν ένα ζευκτό μετατραπεί σε δικτύωμα, έχει νόημα να θεωρώ πάλι ως ενιαίο το άνω πέλμα ορίζοντας το μεγάλο μακροστοιχείο κατά την προσομοίωση?
 6. Να επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό για να ρωτήσω το εξής ίσως χαζό : έχω ένα υφιστάμενο ζευκτό με ελκυστήρα και έναν μεσσαίο ορθοστάτη. Το λύνω ως υφιστάμενο, δε μου επαρκεί (ούτε με ΚΑΝ ΦΟΡΤ 1946) και θέλω να το ενισχύσω. Εάν το μετατρέψω σε δικτύωμα, κολλώντας ενδιάμεσους ορθοστάτες και λοιπά λοξά στοιχεία, τότε στο άνω πέλμα λόγου χάρη τι μήκος στοιχείου θα παίρνω πλέον ? το σύνολο (πχ σε άνοιγμα 13μ, το ήμισυ δηλαδη 6,50μ), με δεσμεύσεις στον κύριο άξονα εκεί που είναι τα κατακόρυφα στοιχεία-ορθοστάτες, και στον ασθενή εκεί που έχω αντιανέμια κλπ? ή πλέον έχω μικρά μέλη δικτυώματος οπότε δεν έχω ενιαίο μήκος στοιχείου για τους ελέγχους λυγισμού?
 7. Έτσι όπως τα λέει ο terry. Και όντως ίσχυαν τα 5 έτη για τισ δηλώσεις του 4178 (που έμειναν εκεί), αλλά μετά με το 4495/17 ήρθαν και το "επικάλυψαν" αυτό με την απαίτηση για 3/11/18. Κατά την άποψή μου : α) 4178 που έμειναν εκεί : πρέπει να ανέβουν ως 5/19 εκτός αν μας πουν κάτι άλλο (είναι άδικο για κάποιους που υπέβαλλαν πχ 2017 με 4178 και έπρεπε να έχουν 5 έτη, αλλά όπως τα έγραψαν έτσι είναι). β) Για 4495 ή 4178 που μεταφέρθηκε ή 4178 με τρωτότητα Υ : 5 έτη ή 3 έτη για κάποιες χρήσεις ή με την ταυτότητα, όπως ορίζει το άρθρο 99: "Η μελέτη στατικής επάρκειας μπορεί να υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία τριών (3) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ4, Σ3 και πέντε (5) ετών για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ2. Για τα κτίρια που έχουν ήδη υπαχθεί στο ν.4178/2013, η υποχρέωση υποβολής μελέτης στατικής επάρκειας ή τεχνικής έκθεσης, εφόσον αυτή απαιτείται με τις προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου (δηλαδή τρωτότητα Υ συμπληρώνω εγω) υποβάλλεται κατά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου ως αυτή ορίζεται στα άρθρα 53επ.,"
 8. Στο παραπάνω διαφωνώ, σε όσα είχαν υποχρέωση και βάσει 4178/13 η υποχρέωση ήταν 3/11 και πήγε τώρα 3/5/19. Στα υπόλοιπα που προέκυψαν μετά λόγω δεδοτα Υ εκεί πάμε ταυτότητα.
 9. Συνάδελφε έχεις υπόθεση που προχώρησες και πήγε μέσω Νεωτερων ; γιατί απο το Νόμο προκύπτει αυτή η ειδική επιτροπή του άρθρου 116 Παρ 10, που έχει μέλος πιθανόν απο νεωτερων, αλλά δεν ειναι επιτροπή μόνο της νεότερων. Έκανες αίτηση εκεί δλδ εκτελούν πχ χρέη γραμματείας και συντονισμού της επιτροπής αυτής οι της νεωτερων; Γιατί ειδαλλως παρέχει περίπτωση να καταθέσει φάκελο, να του απαντήσει κάποιος περίεργος ένα βαρβάτο όχι χωρίς καν να ειναι σίγουρος ότι ειναι αρμόδιος και να βρεθεί δεμένος. επισης έχω ακούσει και για θέμα πχ σε επιτροπή παραδοσιακού που είχε κυρία παράβαση ξεμπάζωμα, και του ζήτησαν ...να το κλεισει (πάει το ακίνητο δηλαδή). Μη το θεωρούμε απλό το ξεμπάζωμα γιατί κατά μια πιο αυστηρή απο αυτούς ερμηνεία μπορεί να θεωρηθεί επιπλέον όροφος κλπ.
 10. Καλησπέρα, δε νομίζω να καταργήθηκε και σήμερα ακόμα σωστά??
 11. Αν υποβάλλεις σήμερα, το εφάπαξ μπορεί να πάει ως 30/11. Επίσης μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο πληρωμής ως τότε. Αλλά και ως τότε δε θα έχεις σίγουρο το πρόστιμο;
 12. Και δήλωση σε παραδοσιακό μπορείς να κάνεις εάν δε πατήσεις το κουτάκι, και σε δάσος εάν δε το δεις, κλπ κλπ. Δε σημαίνει ότι είναι σωστό! Το θέμα είναι τι λέει ο Νόμος όχι τι μας επιτρέπει το σύστημα να κάνουμε! Πώς θα μπορούσε να τσεκάρει το σύστημα την εισαγωγή των στοιχείων από παραπάνω ιδιοκτησίες? Μεταφορά δήλωσης σημαίνει παίρνω τις ευεργετικές διατάξεις του Νέου νόμου για την ίδια δήλωση, όχι προσθαφαιρώ χώρους πόσο μάλλον ιδιοκτησίες!
 13. Roukat ούτε παραβολο ούτε ανταποδοτικό. Φιλτατε terry η δικη σου ερώτηση εξειδικευμένη ! Δε μου έτυχε ούτε άκουσα κάποιον. Νομίζω είσαι για mail στο n4495@central.tee.gr σε 1-2 μέρες θα σε πάρουν πίσω λογικά. ΥΓ terry κατά τη μεταφορά 4178-4495 κάποια πεδία τα αδειάζει επίτηδες για να σου εφιστήσει την προσοχή το σύστημα, όπως κατηγορία κ παλαιότητα. Μήπως δεν έβαλες κάτι; Αν δε τα συμπληρώσεις όλα δεν κάνει τίποτα.
 14. Τραβηγμένο ναι. Εσυ Αλλάζεις το αντικείμενο της δήλωσης δε μεταφέρεις την ίδια στις διατάξεις του νέου νόμου. Επίσης για μεταβολες προστίμου άνω του 20% πας αυτόματα Συποθα. Τωρα αν θα ελεγχθεί ποτε άγνωστο. απλα κατά τη γνώμη μου ειναι εκτός πνεύματος νόμου. Είπαμε να σκεφτόμαστε τον πελάτη αλλά εσυ το παρακανες!
 15. Παίδες αυτή η λογική του βάλε το 500αρι και βλέπουμε έχει χαλάσει όλη τη διαδικασία των αυθαιρέτων και ΔΕΝ είναι προς το συμφέρον μας. Ούτε είναι προς το συμφέρον μας να μένουν όλα τα αρχεία από παράταση σε παράταση και να μην έχει καταλάβει το 50% των μηχανικών που ρυθμίζουν τί έχει να κάνει μετά. Άλλες αμοιβές θα είχαμε τότε, και αλλιώς θα μας αντιμετώπιζαν οι ιδιοκτήτες αν τους κάναμε να καταλάβουν ότι τα χαρτιά μας αποτελούν κάτι σαν τμήμα του συμβολαίου του σπιτιού από εδώ και πέρα και όχι μια φοροεισπρακτική διαδικασία. Και αυτό το αστείο με τα παλιά αρχεία πρέπει να κλείσει - μια τελευταία παράταση θα δώσουν πιστεύω αλλά πρέπει να τελειώνουν και με αυτό αν θέλουμε να μιλάμε αντικειμενικά και όχι σα συνάφι. Ξαναλέω αν το έδιναν σημασία όλοι έξω δε θα ακούγαμε για 500 αμοιβές ούτε για πλάκα.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.