Jump to content

sarcs

Core Members
 • Posts

  1,050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

sarcs last won the day on October 28 2019

sarcs had the most liked content!

4 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sarcs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

225

Reputation

 1. Μεγαλεπήβολα όμορφα σχέδια αλλά απο υποδομή στο δίκτυο γιουχου. Ήδη στην επαρχία τρώει ο κόσμος πόρτα για μικρές εγκαταστάσεις απ ότι ακούω. Πάλι ονειρευόμαστε πολυκατοικίες και ξεχάσαμε θεμέλια.
 2. εγώ μετά από συνομιλία και με το e adeies δεν έβγαλα άκρη, καταλαβαίνω ότι ακριβώς η επισκευή δεν υπάρχει στο σύστημα, ενδεχομένως γιατί θεωρούν ότι αλληλοεπικαλύπτεται η διαδικασία με τη μικρή κλίμακα - με παρέπεμψαν πολεοδομία, άρα εγώ κλείνω ότι για επισκευαστικές εργασίες σε εξ ολοκλήρου αυθαιρετο δηλωμένο θα πάω τελικά σε ΕΕΜΚ να τελειωνω.
 3. ακριβώς την ίδια απορία, για εργασίες επισκευής σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετο δηλωμένο. Να πάω με μικρή κλίμακα ? ο νόμος όμως το αναφέρει εδώ στο 107. Αλλά στο ηλ. σύστημα δεν υπάρχει το 107. αντίστοιχα βέβαια για εργασίες προσαρμογής, το τεε μου είπε να το βάλουμε ως πράξη έγκριση εκτέλεσης εργασιών οπότε κλείνω εδω. θα βάλω το -Κατεδάφιση οριστικά αυθαιρέτων/υπαγωγή αρθ.106/περαίωση ή οριστική υπαγωγή ν. 3775, 3843, 4178, 4495 (παρ. γ, αρθ. 29, ν. 4495/2017) και θα εξηγώ στον τίτλο και τ. έκθεση ότι είναι επισκευη αυθαιρετου με αρ 107. καμία άλλη άποψη?
 4. Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι περίεργο και γω, καθαίρεση παταριού στο λουτρό, συνιστά λέτε διαρρύθμιση για Εεμκ; Η να το δώσω και με βεβ άρθρου 30; Μιλάω για σύνηθες πατάρι με ψευτοπλακιτσα πάνω σε δρομικό τοίχο εννοειται, όχι κάτι φερον.
 5. να ρωτήσω και εγώ τώρα : κτίριο από 4014 είχε ξεμείνει με ανεβασμενα δικαιολογητικά αλλά πρέπει να μεταφερθει τώρα. θεωρείτε ότι έχω την 5ετία ή λόγω σύνταξης ταυτότητας παρασύρεται και η απαίτηση για στατικά?
 6. Διαβάζω τώρα το θέμα και έχω μείνει κόκκαλο. Έχω δει διαφορα όπως κ όλοι αλλά αυτό είναι πραγματικά άμεσα επικίνδυνο ακόμα και για το ξεκαλουπωμα . Εμένα μου ζήτησαν πρόβολο 40μ μήκος και 5μ πλάτος. Επελεξα να αφήσω τη δουλεια. Και όμως συνάδελφος είπε προ υπολογισμών οτι με Zollner πλάκα κ πρόβολο περί τα 40~45εκ πάχος γίνεται.
 7. καλημέρα συνάδελφοι. Για περίπτωση εξωτερικής θερμομόνωσης σε όροφο (στον εξώστη), εάν πάρω ΥΔ από ιδιοκτήτες ότι δε θα μεταβάλλουν υφιστάμενη όψη κ χρώματα και κουφώματα, πιστεύετε ότι καλύπτομαι για να αποφύγω Σ.Α.? (κτίριο παλιό με πρόσωπο επαρχιακή) ή πρέπει να περάσω no matter what ?
 8. Εσύ θες να κάνεις δεύτερο υπόγειο τώρα με βάση το μεγάλο ύψος του πρώτου νομιζω (αν το δικαιουσαι με Νοκ ή ΓΟΚ ) και όχι πατάρι υπογείου. ασχέτως υλικού κατασκευής
 9. Για το πρώτο, εάν και τις δύο στάθμες τις λες ισόγειο, νομίζω ναι μπορείς να το μετρήσεις. Για το δεύτερο, κανείς δε θα σου απαντησει νομίζω με σιγουρια. η λογική λέει ότι αν δεν έχεις ύψος κ.χ. ο εοτ δε θα έπρεπε να δεχτει κρεβάτι εκεί. Από την άλλη εάν σε σημεία του δωματίου το έχεις το ύψος, όλα ειναι λίγο ....φλου. Θα σου φανεί περίεργο, αλλά πέραν του εοτ ίσως να το συζητήσεις με κάποιον ΕΜΠΕΙΡΟ όμως μηχανικό (Τύπου προιστάμενο από τα κεντρικά δηλαδή της εταιρείας) από τις εταιρείες πιστοποίησης, αυτοί πιστοποιούν και δίνουν τα κλειδιά.
 10. Καλημέρα, ξέρει κανένας πρόσφατα στοιχεία επικοινωνίας ΥΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; θέλω να ρωτήσω προς επιβεβαίωση εάν υπάρχει καποιος περιορισμός ύψους σε περιοχή πέριξ της Καραμανλή.
 11. ε όχι δε νομίζω αν μετράται στο περίγραμμα υποκειμενου, αφού δε μετράει πουθενά η μόνωση!
 12. Χωρίς να μπορώ να σου πω πού το βασίζω, με βάση τα όσα ισχύουν .. από πάντα θεωρώ ότι ναι πρέπει να αφησεις δ (σε μια εσοχή κτιρίου για παράδειγμα έτσι αντιμετωπίζεται)
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει πατάρι στον τελευταίο όροφο, τηρώντας το 70% του υποκείμενου, όταν λόγω ιδεατού πρέπει το πατάρι να μαζευτεί πιο μέσα ? δηλαδή εάν πληρείται το 70% του υποκείμενου, πρέπει να πληρείται και το 30% της οπής ?? να υπάρχει δηλαδή τόση οπή ? επισυνάπτω σκίτσο. δε βλέπω να προκύπτει από τον ορισμό κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα τις απόψεις όσων ασχολούνται συστηματικά με ΝΟΚ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.