Jump to content

sarcs

Core Members
 • Content Count

  1,004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

sarcs last won the day on October 28 2019

sarcs had the most liked content!

Community Reputation

208 Πολύ καλή

5 Followers

About sarcs

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα, για άδεια διαρρυθμίσεων και για υπολογισμό κρατήσεων ιδιοκτήτη, ο αναλυτικός υπολογίζεται ως είχε παλιά ή με το παράρτημα Β του Ν4495/17? οι απόψεις διίστανται.΄!
 2. Συνάδελφε σε πρώτη φάση ...μάλλον τις μαστοράτζες θα βοηθήσει γιατί εμείς που φοβόμαστε θα γίνουμε πιο ακριβοί σαν πακέτο. Τα πράγματα λύνονται απλά -> έλεγχος. Αυτοί αντί να κάνουν αυτό μπερδεύουν με μεγαλύτερη ακόμα γραφειοκρατία. Εγώ απλά θα το πω έπρεπε το οικοδομικό να ήταν κάτι σα το εργόσημο, να μπαίνεις ηλεκτρονικά αυθημερόν και να αντιστοιχείς κωδικούς ενσήμου σε κάθε αφμ και τέλος. όχι από την προηγούμενη ή στις 7.00 το πρωί!!!! Εγώ σήμερα εκτός από τα δημόσια έργα και τους υπεργολάβους με 40 άτομα δε βλέπω πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτη η απόφαση πραγματικά σε μια ανακαίνιση ή μια μικρή οικοδομή. Εκτός εάν προσλάβουμε και έναν λογιστή που 7.30 το πρωί κάθε μέρα θα αφιερώνει μία ωρίτσα στο εργάνη!!! (αφού σίγουρα θα σέρνεται γιατί όλοι πρωί θα μπαίνουν κλπ κλπ κλπ ). edit τώρα που διαβάζω προσεκτικά τις εξαιρέσεις, καταλήγω ότι μάλλον υπάρχει περιθώριο ακόμα και σε τιμολόγιο τεχνικού έργου να τα αποφεύγουμε αυτά και να τηρούμε απλά τους πίνακες ικα + το βιβλίο προσωπικού και την ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ μαζί με την ΑΠΔ. τι λέτε?
 3. Kαλημέρα μετά από καιρό στο φόρουμ. Έχει κάποιος υπ όψη, σήμερα για την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ισχύουν τα 10 στρέμματα ως κατώτατο όριο αρτιότητας ή τα 20 στρέμματα?
 4. Βρε παιδιά 480€ το χρόνο πολλά ; Μήπως υπερβάλλουμε λίγο ; Σκέφτεστε τι περιλαμβάνει αυτή ηυπηρεσία; Για πόσες εργατοώρες μιλάμε; Και μεις δε θελουμε να πληρωνόμαστε σοβαρά τις εργατοώρες μας; Μετά είναι λογικό να γίνονται λάθη λογιστών. Εκτός αν μιλάμε για 10 έσοδα και έξοδα τη σεζόν. Ειναι σα τους συναδέλφους που κοστολογούν 60€ το Πεα. Ε όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνουν ακριβως πεα. Το ίδιο και με τις τακτοποιήσεις των 300-400 ευρώ. Λοιπον αντιστοιχα και με 300/ Χρόνο μη περιμένετε πραγματικές υπηρεσίες λογιστή.
 5. Το ράδιο αρβύλα λέει ότι θα δοθεί μια ..τελευταία 3-6 μηνεσ. Ομωσ η μόνη λύση αν θελουμε να σταματήσουμε να βλέπουμε αυθαίρετα με 400€ και κανένα αρχείο στο σύστημα η σχέδιο στον πελάτη, είναι να δοθεί μια μικρή τελευταία παράταση με αυστηρή ειδοποίηση απο το Επιμελητήριο προς ολους μας και μετά τέλος! Δε γίνεται να διαιωνίζεται αυτό το πανηγύρι με την υποβολή σχεδίων, μια απόφαση είναι ας καθίσουν όλοι να τα συμμαζέψουν.
 6. Συνάδελφοι υπάρχει κατά τύχη κάποιος θεσσαλονικη που ολοκλήρωσε έγκριση από αρχαιολογία ΚΑΙ Νεωτέρων ? (νομίζω η Νεωτέρων θα είναι η πιο αυστηρή) να μας πει συγκεκριμένα τι του ζήτησαν και πόσο χρόνο του πήρε? και τί κάνει η Νεωτέρων μετά το ΤΣΜ (Τοπικό) τα στέλνει στο ΥΠΠΟ ή τα υπογράφει? Το ότι τα συζητάμε μόλις 17 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του 4495 ενώ ταυτόχρονα γίνεται πλήθος τακτοποιήσεων συμβολαίων μεταβίβασης κλπ ασχολίαστο.
 7. όχι του ΙΚΑ δεν συμψηφίζονται κατά την άποψη μου. δημητρη για πιο πάνω σχόλιο: αφορά στην περίπτωση που δε θέλει κανείς να μπει στο 4495 θαρρω.
 8. Βασικά έπεσα σε λούμπα από υπηρεσία δόμησης. Η οποία βασίστηκε μόνο στο άρθρο 88 περ. 2 για να το πει αυτό. Όμως και εγώ όλο το απόγευμα το ξαναδιάβαζα, στο άρθρο 104 που περιγράφεται ο συμψηφισμός δεν διαχωρίζονται περαιωμένα και μη. Στο άρθρο 88 πάλι, αυτοί κόλλησαν στην περίπτωση 2, όπου δηλαδή στα μη περαιωμένα δίνει τη δυνατότητα επαανυποβολής με συμψηφισμό κλπ. και αυτομάτως θεωρούν ότι απαγορεύεται στην περ. 1. Το οποίο τώρα ξανακαταλήγω ότι είναι αυθαίρετο, το να υποθέτουν δηλαδή ότι απαγορεύεται. Απλά στην περίπτωση 2 επειδή πρόκειται για μη περαιωμένα με οφειλές, γίνεται αναλυτική περιγραφή των επιλογών και του τρόπου συμψηφισμού. Αυτοί πάλι το ερμηνεύσαν : αφού περιγράφεται μόνο στην περ. 2, σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται στην περίπτωση 1. Το οποίο είναι ερμηνεία τους αλλά δε μου φαίνεται σωστή όσο τα ξαναέβλεπα το απόγευμα.
 9. Να κάνω μια ερώτηση .. δύσκολη? Μετά από μια συζήτηση με μια πολεοδομία, και μετά από διάβασμα, αρχίζει να μου φαίνεται ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα άρθρα 104 και 88 του Ν 4495/17 με τις τροποποιήσεις τους, πρακτικά ... από λάθος προφανώς φαίνεται να μην προκύπτει συμψηφισμός για τα περαιωμένα του 3843??
 10. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι, +1 για τη βοήθεια. Συμφωνώ jedi.Yannis έχω και εγώ εντοπίσει αυτή την αναντιστοιχία. Βάσει του γράμματος του Νόμου όμως ακολουθω αυτό που λέει ο pavlos33 για να είσαι σίγουρος, αν και υποθέτουμε ότι το πνεύμα ήταν για την περίπτωση οικοδομής που δεν θελαν να δηλώνονται 10 διαμερίσματα με 250 Ε μόνο, και όχι ακριβώς για περιπτώσεις όπως η δική μου. Εναλλακτικά υπάρχει η κατηγορία 2 αν θέλουμε μία δήλωση και όχι πολλές (ανάλογα και με τι συμφέρει από πλευράς προστίμου/αμοιβών κλπ).
 11. Καλησπέρα - ημιυπόγειο κατάστημα, σε οικοδομή προ 75 κατοικίας, που στα συμβόλαια φαίνεται δύο (και στην άδεια ένας ενιαίος χώρος με τα διπλανά κλπ). 'Εχω διαμερισμάτωση και μετατροπή χρήσης σε κύρια. Ψηφίζετε κατηγορία 2 και μία δήλωση, αφού πρόκειται για τον ίδιο ιδιοκτήτη, ή δύο δηλώσεις και κατηγορία 1? ή μία δήλωση και κατηγορία 1 (θεωρώντας ότι η διάταξη που λέει ανά οριζόντια αναφέρεται αλλού?) το ξέρω ότι ξανααναφέρθηκε παλαιότερα από άλλους αλλά κάθε περίπτωση νομίζω διαφέρει, είπα να πάρω απόψεις.
 12. Πάντως για τις άδειες που λήγουν με Ν4030 εντός του 2019 - πχ έκδοση 1/2015 δεν έγινε πρόβλεψη - πάλι εκ των υστέρων θα το καλύψουν! χάθηκε ο κόσμος μια φορά να το έκαναν on time!!!! YΓ Καλή Χρονιά με υγεία !!!!
 13. θα ήταν πολύ χρήσιμο θα ήταν να μας ενημερώσεις και με το τι σου απάντησαν συνάδελφε! Εάν ήμουν στη θέση σου, θα διατύπωνα πολύ προσεκτικά ή και γενικά το ερώτημα, ώστε να μη προκύψει "αποτέλεσμα" χωρίς επιστροφή.
 14. Αlexis συμφωνώ. Το ερώτημα αφορά πιο συγκεκριμένα τον τρόπο μοντελοποίησης στο ΡΑΦ, δε το έθεσα καλά εξ αρχής. Γενικώς για να διαστασιολογήσει πρέπει αφού κοπεί σε όσα στοιχεία χρειάζεται, μετά να ορίσεις "μακροστοιχείο", διαμορφώνοντας τα πραγματικά μήκη λυγισμού με τον ορισμό δεσμεύσεων στις δύο διευθύνσεις. Έξ όσων γνωρίζω και άλλα λογισμικά λειτουργούν ανάλογα. Η ερώτησή σε ότι αφορά το ΡΑΦ : όταν ένα ζευκτό μετατραπεί σε δικτύωμα, έχει νόημα να θεωρώ πάλι ως ενιαίο το άνω πέλμα ορίζοντας το μεγάλο μακροστοιχείο κατά την προσομοίωση?
 15. Να επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό για να ρωτήσω το εξής ίσως χαζό : έχω ένα υφιστάμενο ζευκτό με ελκυστήρα και έναν μεσσαίο ορθοστάτη. Το λύνω ως υφιστάμενο, δε μου επαρκεί (ούτε με ΚΑΝ ΦΟΡΤ 1946) και θέλω να το ενισχύσω. Εάν το μετατρέψω σε δικτύωμα, κολλώντας ενδιάμεσους ορθοστάτες και λοιπά λοξά στοιχεία, τότε στο άνω πέλμα λόγου χάρη τι μήκος στοιχείου θα παίρνω πλέον ? το σύνολο (πχ σε άνοιγμα 13μ, το ήμισυ δηλαδη 6,50μ), με δεσμεύσεις στον κύριο άξονα εκεί που είναι τα κατακόρυφα στοιχεία-ορθοστάτες, και στον ασθενή εκεί που έχω αντιανέμια κλπ? ή πλέον έχω μικρά μέλη δικτυώματος οπότε δεν έχω ενιαίο μήκος στοιχείου για τους ελέγχους λυγισμού?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.