Jump to content

Paul_Mix

Core Members
 • Posts

  2,380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Paul_Mix last won the day on August 16 2014

Paul_Mix had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Paul_Mix's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

291

Reputation

 1. Eίχα προχωρήσει μια υπόθεση σε περαίωση και είχε πληρωθεί το πρόστιμο από το προηγούμενο έτος. Τώρα θέλω να εκδόσω βεβαίωση νομιμότητας για να γίνει μεταβίβαση, οπότε έκανα καινούργια δήλωση και επέλεξα Οικοδομική άδεια : "Όχι, υπέρβαση δόμησης εως 100τμ". Όταν προχώρησα σε Οριστική υπαγωγή και Περαίωση, δεν μου έβγαλε ποτέ την δυνατότητα επιλογής "δεν υπάρχουν παραβάσεις / έχει γινει τακτοποίηση / είναι αδόμητο", και το σύστημα από μόνο του έβγαλε βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις. Πώς επιλέγουμε στην βεβαίωση μηχανικού ότι έχει γίνει τακτοποίηση?
 2. Πήραν τηλέφωνο απο το ΤΜΕΔΕ κάποιον συνάδελφο, ο οποίος έχει παραδώσει το ΜΕΕΠ του αρκετά χρόνια, και του είπαν ότι υπάρχουν οφειλές από εγγυητικές. Μπορούμε να δούμε κάπου, για ποιες εγγυητικές μας χρεώνουν προμήθεια αυτή τη στιγμή? Δηλαδή ποιές εγγυητικές είναι ακόμα "ανοιχτές".
 3. Στα έργα υδρεύσεων, το Δημόσιο δεν πληρώνει ΦΠΑ, ενώ ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΦΠΑ για τα υλικά για την παροχή υπηρεσιών από τα συνεργεία. Εαν είμαστε πιστωτικοί επειδή δεν πήραμε το ΦΠΑ από το έργο της ύδρευσης, μπορούμε με κάποιο τρόπο να πάρουμε πίσω το ΦΠΑ των εξόδων του έργου?
 4. Εχω δυο γεωτεμάχια του ίδιου ιδιοκτήτη πάνω στο ιδιο τοπογραφικό διάγραμμα. Τα χωρίζει ένας αγροτικός δρόμος για αυτό έκανα ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Θα βγάλω δυο ξεχωριστά ΚΗΔ ένα για το κάθε γεωτεμάχιο ή ένα ΚΗΔ και για τα δυο μαζί ? Μπορώ να ανεβάσω dxf με δυο διαφορετικά topo_prop ώστε να βγάλω ένα ΚΗΔ ?
 5. Eαν επισυνάψω στο τέλος μια υπεύθυνη δήλωση για το ανεκτέλεστο δεν θα αρκεί ?
 6. Aυτό υπάρχει στο ΤΕΥΔ. Στο ΕΕΕΣ δεν το αναφέρει πουθενά. Να επισυνάψω μια υπεύθυνη δήλωση?
 7. το συμπλήρωσα το ΕΕΕΣ, να κάνω κάποια ερωτήματα σχετικά με κάποια πεδία 1) Στην σελίδα 4 που ρωτάει εαν ο Οικονομικός φορέας είναι γραμμενος σε επίσημο κατάλογο έγραψα ΟΧΙ, επειδή ως επίσημος κατάλογος θεωρείται ο συνδιασμός ΜΕΕΠ + Ενημερότητα πτυχίου. Σωστά? (δεν έχω ενημερότητα πτυχίου) 2) Στο πεδίο Θέση/Ενεργών υπό την ιδιότητα τι γράφουμε όταν πρόκειται για ατομική επιχείρηση? Στο ΤΕΥΔ το άφηνα κενό. 3) Στην σελίδα 12 που ζητάει το επαγγελματικο Μητρώο έχει πεδίο "Επακριβή στοιχεία αναφοράς των εγγράφων". Εκεί συμπλήρωσα τον αριθμό του ΜΕΕΠ μου. Χρειάζεται κάτι άλλο? 4) Πρόσεξα ότι δεν υπάρχει πεδίο ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο δεν υπερβαίνει τα όρια. Δεν χρειάζεται πλέον?
 8. υπάρχουν κάπου οδηγίες για το πώς γίνεται η διαδικασία με το ΕΕΕΣ ? δεν είναι ενα απλό word που το συμπληρώνουμε και μετά το μετατρέπουμε σε pdf για υπογραφή. Στα έγγραφα στο ΕΣΗΔΗΣ, εχουν ανεβάσει ένα αρχείο EEEΣ. xml , αυτό θα το κατεβάσουμε και θα το επεξεργαστούμε και μετά θα το ανεβάσουμε στο eEEEΣ?
 9. To ΕΕΕΣ εχει αντικαταστησει το ΤΕΥΔ? Στην Διακηρυξη γράφει ότι "δύναται να συμπεριλαμβάνεται και συμπληρωματική υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο οικονομικός φορέας μπορεί να διευκρινίζει τις πληροφορίες που παρέχει στο ΕΕΕΣ" το "δύναται" σημαίνει ότι είναι προεραιτικό και όχι υποχρεωτικό να συμπεριλάβουμε υπεύθυνη δήλωση?
 10. Προσπαθώ να ανεβάσω τα αρχεία στο σύστημα και μου λέει ότι δεν είναι δυνατή η φόρτωση. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το σύστημα? Σε ΔΓΜ πρέπει να βάλουμε layer Line_XM ? https://i.ibb.co/sm55jbL/111.jpg
 11. Oταν εκτυπώνω σε pdf μερικές φορές δεν αναγνωρίζει την γραμματοσειρά και αναγκάζομαι να αλλάξω την γραμματοσειρά στο κείμενο. Όμως αυτή την φορά ακόμα κι εαν αλλάξω την γραμματοσειρά δεν την αναγνωρίζει στην εκτύπωση στο pdf. Το περίεργο είναι ότι κάποιο κείμενο το αναγνωρίζει, ενώ τα υπόλοιπα δεν τα αναγνωρίζει κι ας έχουν την ίδια γραμματοσειρά.
 12. Είχαμε Κ/Ξ για κατασκευή έργου. Κλείσαμε την Κ/Ξ και κάναμε φορολογική δήλωση. Τελικά προέκυψε επιστροφή φόρου, ένα πολύ μικρό ποσό. Η ΔΟΥ έστειλε χαρτί και ζητάει λογαριασμό τραπέζης για την κατάθεση. Η Κ/Ξ έχει κλείσει και έχουμε κλείσει τον λογαριασμό τραπέζης. Εαν δηλώσω τον δικό μου λογαριασμό τραπέζης (ήμουν ο διαχειριστής της Κ/Ξ) δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα?
 13. Θα πρέπει όμως να ενημερώσουμε το ΙΚΑ ότι την περίφραξη θα την κάνει σιδεράς και να τους υποβάλλουμε αντίγραφο του τιμολογίου?
 14. θα κατασκευαστεί εξ ολοκληρου από πανελ, με ύψος 2,20μ. Δεν θα υπάρχει λόγος να ανέβει κάποιος πάνω στο δώμα. Εαν ανεβάσω ΣΑΥ-ΦΑΥ σε ΕΕΔΜΚ, με δεσμεύει σε κάτι άλλο? πχ υπάρχει υποχρέωση να ενημερώσω τον ηλεκτρονικό φάκελο και το ΣΑΥ-ΦΑΥ μολις ολοκληρωθούν οι εργασίες?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.