Μετάβαση στο περιεχόμενο

Paul_Mix

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.951
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Φήμη στην κοινότητα

283 Πολύ καλή

7 Ακόλουθοι

Σχετικά Paul_Mix

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Επανέρχομαι πάλι στο θέμα, γιατί είδα ότι αλλαξαν την σελίδα στο Vivawallet. Τωρα στην Αρχική σελίδα έχει Primary Account IBAN: GR85701000000.... αλλα δεν αναγράφει το id Τι θα δηλώσουμε ως POS στο Ε3? Το IBAN GR85701.... ?
 2. Συμφωνώ με τον προβληματισμό σου κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό έχω. Αλλα είναι πόλυ δύσκολο να αλλάξουν το κείμενο της Σύμβασης, γιατί όλοι έτσι κανούν όσα χρόνια το θυμάμαι. Και αμα παγιωθεί μια κατασταση, δεν αλλαζει.
 3. Ναι, αλλα στην ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, αναφέρεται η σημερινή ημερομηνία, ακόμα κι εαν η υπηρεσία μου το δώσει υπογεγραμμένο από τον Δήμαρχο, μετά από μια βδομάδα. Επομένως μέσα σε αυτό το διάστημα φαίνεται ότι η Σύμβαση είναι σε ισχύ κι ας μην την έχω.
 4. Στις διακηρυξεις ζητούν ασφαλιστικη ενημεροτητα για τα εργα από το ΙΚΑ Οταν υπογραφουμε μια σύμβαση, μετά περιμένουμε να την υπογράψει ο Δημαρχος/Περιφερειαρχης/κτλ ωστε να πάρουμε ενα αντιγραφο, για να κανουμε αναγγελία στο ΙΚΑ και να πάρουμε ασφαλιστικη ενημεροτητα. Ομως ο Δημαρχος δεν υπογράφει ποτέ την ίδια ημέρα. Εαν υπογράψω συμβαση σήμερα με σημερινή ημερομηνία, θα μου δώσουν την σύμβαση υπογεγραμμενη από τον Δημαρχο μετά από μερικές ημέρες, οπότε εαν συμμετεχω σε κάποιον διαγωνισμό αύριο ή μεθαυριο, δεν θα έχω ασφαλιστικη ενημερότητα από το ΙΚΑ. Για τους διαγωνισμούς πρέπει να διαθέτουμε ασφαλιστικη ενημερότητα ΙΚΑ, με την ημερομηνια υπογραφής της Σύμβασης ή με την ημερομηνία αναγγελίας στο ΙΚΑ ? Ποιά είναι η σωστή διαδικασία για να μην υπάρχει χρονικό κενο μεταξύ της ημερομηνίας υπογραφής Σύμβασης και της έκδοσης ασφαλιστικης ενημερότητας του ΙΚΑ για το εργο?
 5. Paul_Mix

  Ελεγχος ΑΠΕ

  Nαι, έτσι είναι. Ολο το έργο είναι μία ομάδα εργασιών και εντος της μοναδικής ομάδας υπάρχουν δύο άρθρα. Κοιταώ τον πίνακα που ανέβασες για τον έλεγχο, εαν δεν κάνω λάθος, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Σωστά? Στον πίνακα, δεν φαίνεται κάποιο θέμα ούτε με το 10%, ούτε με το 20% ? Γιατί έχουμε κάποια διαφωνία με την υπηρεσία στο εαν είναι σωστό ή οχι. Ερώτηση για τον έλεγχο 20% των επί ελαττον σε κάθε ομάδα. Στην περίπτωση μου η ομάδα έχει επιπλέον 2.500 και επι έλαττον 1.500 (σύνολικα αυξηση +1.000 σε όλη την ομαδα). Για τον έλεγχο του 20% επί ελαττον της ομάδας, θα ληφθούν υπόψη Α) τα 1.500 επί έλαττον ή Β) επειδή η ομάδα έχει συνολικά αύξηση +1.000 = (επίπλεον - επι ελαττον) τότε δεν έχουμε καθόλου χρήση των επί ελαττον δαπανών ?
 6. Paul_Mix

  Ελεγχος ΑΠΕ

  Στο άρθρο 156 παρ.3 εε) γράφει για τα επί έλασσον "Δεν υπερβαίνει η δαπάνη αυτή... αθροιστικά 10% της δαπάνης της αρχικής αξίας σύμβασης χωρίς ΦΠΑ, αναθεώρηση, απρόβλεπτες δαπάνες. Στην αθροιστική αυτή ανακεφαλαίωση λαμβάνονται υπόψη μόνο οι μεταφορές δαπάνης από μία ομάδα εργασιών σε άλλη." Εαν δεν κάνω λάθος, μέσα στην κάθε όμαδα εργασιών, μπορούμε να κάνουμε όσες αυξομειώσεις θέλουμε μεταξύ των εργασιών της ίδιας ομάδας. Όταν το έργο αποτελείται από μία μόνο ομάδα εργασιών τι γίνεται? Εργασίες Αρχικά Προτεινόμενα Επιπλέον Επι ελλατον Α.Οικοδομικές εργασίες (μία ομάδα εργασιών) Καθαιρέσεις επιχρισμάτων 3.000€ 1.500€ 0 1.500€ Επιχρίσματα 7.000€ 9.500€ 2.500€ 0 Σύνολο εργασιών 10.000€ 11.000€ 2.500€ 1.500€ Απρόβλεπτα 15% 1.500€ 500€ Σύνολο Συμβασης 11.500€ 11.500€ 2.500€ 1.500 Σε αυτή την περίπτωση ελέχγουμε τα 1.500 των επί ελαττον ή επειδη η συνολική δαπάνη της ομαδάς αυξάνεται κατά 1000, δεν το ελεγχουμε? Μας περιορίζει ο έλεγχος του 10% ? Επι ελλατον = 1.500 > 1.000 = 10.000 * 10% Αλλά ομως σύμφωνα με την παρ. 3 εε) δεν έχουμε μεταφορά δαπάνης από μια ομάδα εργασιών σε άλλη.
 7. Paul_Mix

  Δημόσια Έργα

  Εαν τελειώσω το έργο και αναγκαστώ να το πληρώσω όλο και μετά βγει η απόφαση της ενστασης, τι θα γίνει με τα επιπλέον που θα έχω πληρώσει?
 8. Paul_Mix

  Δημόσια Έργα

  Εχω κάνει ένσταση στο ΙΚΑ για το ποσοστό εργατικής δαπάνης. Δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Όταν θα υποβαλλω λογαριασμό θα πληρώσω στο ΙΚΑ, σύμφωνα με το ποσοστό που έχουν βγάλει κι ας εκκρεμεί η ενστασή? Εαν αργότερα δικαιωθώ με την ένσταση, τι θα γίνει με τα επιπλέον που θα εχω καταβάλλει?
 9. Paul_Mix

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Σε συγγενή μου, ασφαλισμένο στον ΟΓΑ έχει κάνει υπολογιστικό λάθος το ειδοποιητήριο. Αντί να μειωθεί, αυξήθηκε και στην Ανάλυση υπολογίζει ΜΗΝΙΑΙΟ 410,26€ x 12% = 73,85 !!!!!!!!! KΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ 410,26€ x 6,95% = 28,51 ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 410,26€ x 0,25% = 1,03 ΛΑΕ Σύνολο 103,39€ Τι γίνεται τώρα, να περιμένει μήπως το διορθώσουν?
 10. Paul_Mix

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Εμενα μου έχει βγάλει ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ 1/2019 167,95€ Ληξιπρόθεσμες οφειλές εως 31/12/2016 ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ 158,19€ Από που προκύπτουν τα 158,19€ από το 2016 ????
 11. Υπάρχει καποια εξέλιξη σε αυτο το θέμα? Εχω κανει επεμβαση και δεν θα μπορώ να εργαστω για κάποιο διάστημα. Ο ιατρος με ρωτησε εαν θελω να μου γράψει αναρρωτικη αδεια. Μπορω να την χρησιμοποιήσω ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες απαγορεύεται να ασθενησουν?
 12. αυτές τις επιλογές μας τις δίνει όταν πάμε να εκτυπώσουμε την βεβαίωση, μετά την υποβολή της δήλωσης? Κατά την υποβολή της δήλωσης στην πρώτη σελίδα, στο πεδίο Οικοδομική άδεια, έχω επιλέξει ΝΑΙ και δεν με αφήνει να υποβάλω την δήλωση γιατί μου ζητάει αριθμό οικοδομικής άδειας. Μήπως πρέπει να επιλέξω "Οχι, υπέρβαση δόμησης" ?
 13. Δεν ισχύει η εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο κατασκευής? Είναι ενα εγκατελλειμένο κτίριο 20τμ από λιθοδομή. Δεν έχει καμία πρόσθετη εργασίας. Ειχα δώσει βεβαίωση αδόμητου με τον 4178 και δήλωνε αυτόματα ότι δεν υπάρχει κτίσμα. Υπάρχει ξεχωριστή επιλογή για βεβαίωση κτίσματος προ του 55 ?
 14. (Από μεταφορά. Pavlos33) Δεν έχω δώσει βεβαίωση (με κτίσμα προ του 55 ή αδόμητο) με τον 4495. Να ρωτήσω τι ισχύει πλέον Εαν έχει κτίριο προ του 55, δηλώνουμε ΝΑΙ στην οικοδομική άδεια ? Πρέπει να δηλώσουμε "Α/Α έργου του συστήματος αμοιβών" για βεβαίωση αδόμητου ή κτιριου προ του 55 ?
 15. Εχώ κάνει ερώτημα σε άλλο θέμα ερώτημα, αλλα θα ρωτήσω εδώ γιατί είναι πιο σχετικό σε αυτο το θέμα. Ο γείτονας έχει κατασκευάσει περίφραξη εντός της ιδιοκτησίας του πελάτη. Έχει μπει 1 μέτρα πιο μέσα από τα πραγματικά όρια. Μπορώ να προχωρήσω στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων του πελάτη μου ή η καταπάτηση από την περίφραξη του γείτονα, μπλοκάρει την διαδικασία τακτοποίησης?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.