Μετάβαση στο περιεχόμενο

Paul_Mix

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.560
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

9 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Paul_Mix's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

301

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εχω περάσει στο σύστημα τα στοιχεία του Β ΠΕΑ και τώρα μου λέει Έχω συμπληρώσει τις εργασίες των παρεμβάσεων και τα παραστατικά. - Στην καρτέλα «Καταγραφή Παρεμβάσεων και Λοιπών Εξόδων», σε αυτή τη φάση, τώρα θα ανεβάσουμε και τα παραστατικά για τα ΠΕΑ και την ΕΕΔΜΚ και του Σύμβουλου έργου? - Στην ενότητα Παράρτημα VI δεν με αφήνει να συμπληρώσω κάτι, περιμένουμε να ανοίξει το σύστημα? - Την ενότητα Παράρτημα VI την συμπληρώνει ο Σύμβουλος έργου/Ωφελούμενος ή ο ενεργειακός επιθεωρητής του Β ΠΕΑ?
  2. Στο Α' ΠΕΑ είχαμε Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση ενέργειας 566 και Εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας 486 σύμφωνα με την πρόταση των παρεμβάσεων Τελικά στο Β' ΠΕΑ έχουμε Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση ενέργειας 72 Οπότε (566-72) = 494 > 486*0,90 Έτσι υπολογίζεται εάν πιάσαμε τον στόχο?
  3. Υπάρχουν 3 διαφορετικες περιπτώσεις εισφορών? 1. Εισφορά σε χρήμα. 2. Εισφορά σε γη. 3. Μετατροπής της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα (υποπερίπτωση της 2)? η πρώτη περίπτωση, εισφορά σε χρήμα, παραγράφεται στα 5 χρόνια εαν δεν ζητηθεί. η δευτέρη περίπτωση αφορά την εισφορά σε γη, ουσιαστικά παίρνουν την γη που χρειάζεται για να δημιουργήσουν τους ΚΧ στην πολεοδομική μελέτη η τρίτη υποπερίπτωση, αφορά την μετατροπή της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα, δηλαδή αντί να πάνε με την δεύτερη περίπτωση και να πάρουν γη, μετατρέπουν την εισφορά της γης σε εισφορά σε χρήμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την εισφορά σε γη (2η περίπτωση) την μετατρέπουν σε εισφορά σε χρήμα (1η περίπτωση) οπότε πηγαίνοντας στην 1η περίπτωση, πέφτουν στον περιορισμό της 5ετιας για παραγραφή. Πάντως κανένας, μηχανικός, συμβολαιογράφος, δικηγόρος, Υπηρεσία του Δήμου, δεν ασχολήθηκε με την μετατροπή της εισφοράς σε γη σε χρήμα. Όλοι ασχολήθηκαν μόνο με την εισφορά σε χρήμα που παραγράφηκε λόγω της 5ετίας. Κι έτσι τώρα έρχονται σε εμας έχοντας αγνοήσει την μετατροπή της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα. Και ρωτήσαμε την Υπηρεσία, πότε πρέπει να εξοφληθεί και μας είπαν ότι δεν ξέρουν
  4. Στο οικόπεδο υπάρχουν 4 συνιδιοκτήτες με ποσοστά 5%-15%-40%-40%. Η υπηρεσία του Δήμου μας έδωσε βεβαίωση εισφορών, από την οποία προκύπτει τελικά μόνο η μετατροπή της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα. Ο 1ος έχει μεταβιβάσει το μερίδιο του στον 2ο. Και τώρα ο 2ος προτίθεται να μεταβιβάσει το ποσοστό του (5+15) στους άλλους δύο συνιδιοκτήτες. Ποιός θα πληρώσει την μετατροπής της εισφορας σε γη σε εισφορά σε χρήμα και πότε? Η συμβολαιογράφος είπε ότι στα συμβόλαια εξετάζουν μόνο την εισφορά σε χρήμα και δεν εξετάζουν την μετατροπή της εισφοράς σε γη σε χρήμα. Αλλωστε στο συμβόλαιο που ήδη έγινε από τον 1ο στον 2ο δεν υπήρχε καμία αναφορά στην μετατροπή της εισφοράς σε γη σε χρήμα και ούτε καταβλήθηκε στον Δήμο. Επομένως, ο 2ος θα μεταβίβασει τώρα το ποσοστό του στους άλλους δύο και μαζί θα τους μεταβιβάσει και την υποχρέωση στο μέλλον να πληρώσουν την δική του οφειλή για τη μετατροπή της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα?
  5. Με την ίδια λογική, εάν γίνουν επιπλέον εργασίες γίνουν, εκτός προγράμματος, θα πρέπει να κοπεί ξεχωριστό παραστατικό. Πχ εάν στο πρόγραμμα είχε συμπεριληφθεί η θερμομόνωση μόνο σε ενα εξωτερικο τοίχο 30τμ και ο ιδιοκτήτης κατασκευάσει θερμομόνωση σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους με δικά του έξοδα, τότε θα πρέπει να κοπεί ένα παραστατικό για τα 30τμ που θα συμπεριληφθει στο πρόγραμμα και ένα ξεχωριστό παραστατικό για τη θερμομόνωση των υπολοίπων τοίχων που θα τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Αυτό το δεύτερο παραστατικο δεν θα υποβληθεί στο πρόγραμμα, αλλά όταν έρθει ο ενεργειακός επιθεωρητής για το Β ΠΕΑ θα λάβει υπόψη του τις εργασίες για την επιπλέον θερμομόνωση κι ας είναι εκτός προγράμματος?
  6. Στην πρόταση παρεμβάσεων, υπάρχει εργασια σχετικά με την τοποθέτηση ρολών 9 τ.μ. και στον προυπολογισμό έχει εγκριθεί ποσό 1.440 (9,00x 160) για την συγκεκριμένη εργασία. Τελικά η επιφάνεια των ρολών που κατασκευάστηκαν ήταν 9,40τμ. Εαν ο ανάδοχος κόψει παραστατικό 9,40x160 = 1.504 για τα ρολά θα υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα? Προφανώς ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να πληρώσει ο ίδιος την διαφορά των επιπλέον 64€, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα επειδή το παραστατικό είναι μεγαλύτερης αξίας από την πρόταση των παρεμβάσεων?
  7. Πριν την κλήρωση για το Β' ΠΕΑ τι θα πρέπει να έχουμε? Θα πρέπει να έχουμε όλα τα τιμολόγια παρεμβάσεων, πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις σε ένα φάκελο για να τα παραδώσουμε στον Ενεργειακό επιθεωρητή? Θα πρέπει να έχουμε κλείσει την ΕΕΔΜΚ στο σύστημα του ΤΕΕ? κάτι άλλο που πρέπει να έχει γίνει πριν προχωρήσουμε στην κλήρωση του Β ΠΕΑ?
  8. Η διανομή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά σε 3 οικόπεδα, ένα στον κάθε ιδιοκτήτη? ή μπορούν να κάνουν διανομή σε δύο οικόπεδα, ένα για τον ιδιοκτήτη Α και ένα οικόπεδο εξ αδιαιρέτου για τους ιδιοκτήτες Β και Γ ?
  9. Eίναι αδόμητα. Το ένα οικόπεδο είναι αρκετά μεγάλο και το άλλο οικόπεδο σχετικά μικρό. Θελουν να μοιράσουν την διαφορά, αλλα αφού δεν συμφέρει φορολογικά, δεν αξίζει.
  10. Σε περιοχή με κυρωμένη Π.Ε. υπάρχει ένα οικόπεδο που ανήκει εξ αδιαιρέτου σε 3 ιδιοκτήτες. Το οικόπεδο είναι γωνιακό. Εχει πρόσωπο σε διανοιγμένο δρόμο και σε δρόμο που ακόμα δεν έχει διανοιχθεί σύμφωνα με την Π.Ε. Υπάρχει ακόμα οφειλή από τον Δήμο για τα επικείμενα (δένδρα και περιφράξεις που κόβονται). Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν διανομή ώστε ο καθένας να έχει από ένα οικόπεδο. Το υπάρχον οικόπεδο είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να χωρίστει σε 3 άρτια οικόπεδα. Εισφορά σε χρήμα και γη δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, υπήρχε εισφορά σε χρήμα, αλλά μας ενημέρωσαν εγγράφως ότι έχει παραγραφεί. Υπάρχει όμως εισφορά σε γη που μετατρέπεται σε εισφορά σε χρήμα, αλλά η συμβολαιογράφος είπε ότι δεν το εξετάζει αυτό για τα συμβόλαια και από την Πολεοδομία μας είπαν ότι δεν το εξετάζουν για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Μπορούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν κατάτμηση και διανομή του υπάρχοντος οικοπέδου σε 3 άρτια οικόπεδα?
  11. Σε περιοχή με κυρωμένη Π.Ε. (αρτιότητα 300τμ και πρόσωπο 12μ) ο Α έχει οικόπεδο 600τμ και ο Β έχει οικόπεδο με 400τμ. Μπορεί ο Α να δώσει 100τμ στον Β ώστε να προκύψουν δύο οικόπεδα των 500τμ ?
  12. Σύμφωνα με την πρόταση των παρεμβάσεων θα κάνουμε αντικατάσταση κουφωμάτων με Uw = 1,90 στα πιστοποιητικά που μας εδωσαν, το CE γράφει "δίφυλλο ανοιγόμενο παράθυρο με ρολό" με Uw = 1,95 Στην δήλωση επιδόσεων στον συγκεντρωτικό πίνακα γράφει "δίφυλλο ανοιγόμενο παράθυρο με ρολό" με διαστάσεις (1270x1455) και Uw = 1,95. Ομως στο αποτέλεσμα υπολογισμού Uw της εταιρείας γράφει διαστάσεις 1,27x1,27 (έχουν αφαιρέσει τα 18,5 εκ. από το κουτί για το ρολό) και έχει Uw = 2,00 Τώρα τι γίνεται, θα λάβουμε υπόψη το CE και την δήλωση επιδόσεων και θα θεωρηθεί ως κούφωμα II με Uw = 1,95 < 2,00 ή θα λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα υπολογισμού και θα θεωρηθεί ως κούφωμα I με Uw = 2,00
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.