Jump to content

Paul_Mix

Core Members
 • Content Count

  2,095
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Paul_Mix last won the day on August 16 2014

Paul_Mix had the most liked content!

Community Reputation

286 Πολύ καλή

About Paul_Mix

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Θα αλλάξω μόνο τα σχέδια που θέλω να αλλάξω, τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα τα αφήσω όπως είναι από τον 4178?
 2. Ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία? γιατι έχω χαθεί λίγο με τις υποπεριπτώσεις στις εγκυκλιους. Πρεπει να ζητήσω από το σύστημα να επαναφέρω την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ του 4014/4178 σε ΥΠΑΓΩΓΗ ή δεν πειράζω καθόλου τις ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΑΓΩΓΕΣ των 4014/4178 και απλά κάνω Νεα Υπαγωγη στον 4495 και ανεβάζω νέα σχέδια και δικαιολογητικά? Το νέο πρόστιμο του 4495 πώς συμψηφίζεται με το πληρωμένο πρόστιμο του 4014?
 3. Ειχα κάνει υπαγωγή στον 4014. Πλήρωσα το 500ρι παράβολο το 2011, (το συνολικό πρόστιμο ήταν μικρότερο απο 500), ανέβασα τα σχέδια και το έκλεισα τότε. Το σύστημα στις Δηλώσεις του 4014 τώρα γράφει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ. Οταν ξεκίνησε ο 4178, μετέφερα την Δήλωση από τον 4014 στον 4178, πλήρωσα το ποσό ανταπόδοσης και το έκλεισα. Το σύστημα στις Δηλώσεις του 4178 τώρα γράφει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ. Όμως τώρα που θέλουμε να κάνουμε μεταβίβαση, βλέπω κάποιες παραλείψεις και θα ήθελα να κάνω Δήλωση στον 4495 ώστε να ανεβάσω νέα διορθωμένα σχέδια. Το συνολικό νεο πρόστιμο τώρα παραμένει μικρότερο των 500 που πληρωθηκε ως παραβολο για τον 4014. Μπορώ να κάνω υπαγωγή στον 4495 μια Δήλωση που είναι σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ (πληρωμενο προστιμο, ανεβασμενα σχεδια) στον 4014 και έχει μεταφερθει στον 4178 σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ?
 4. Σε διωροφη διπλοκατοικία με Ο.Α του 1978 σε οικισμο < 2000 , το εξωτερικό περίγραμμα του κτιρίου είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα σχέδια 12,00x13,00μ. Δηλαδή σύμφωνα με τα σχέδια δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Στο στέλεχος της άδειας γράφουν ως Καλυψη 156,00μ2 (=12,00x13,00) αλλά συνολική επιφάνεια ορόρφων 295,20 μ2 αντί για 312,00 (=156,00x2) Στον υπολογισμό του ογκου γράφει "ΙΣΟΓΕΙΟ [156,00μ2 Χ 3,00μ] , ΟΡΟΦΟΣ [139,20 Χ 3,00] και ΒΕΡΑΝΤΑ [4,80Χ3,50 Χ 3,00] " Συμφωνα με όσα ίσχυαν τότε, δεν υπήρχε ημιυπαίθριος χώρος και άρα συνυπολογίζεται στην δόμηση. Εδώ όμως στο Ισόγειο (Α' όροφος) το μετράει στην δόμηση αλλά στον Β' όροφο το αφαιρεί από την δόμηση και μετράει στο στέλεχος της άδειας ως συνολική Δόμηση 156,00 + 139,20 = 295,20 Τι παράβαση να υπολογίσω σε αυτή τη περίπτωση αφού το περίγραμμα έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα σχέδια και απλά δεν έχουν συμπεριλάβει την βεράντα του ορόφου στην συνολική Δόμηση? Μπορώ να πάω με τα σημερινά δεδομένα που αυτός ο ημιυπαίθριος και η μπαζομένη βεράντα ΔΕΝ μετράνε καθόλου στην Δόμηση και άρα να θεωρήσω ότι πραγματική Δόμηση έχω (139,20 Χ 2 = 278,40) και άρα δεν έχω υπέρβαση δόμησης?
 5. Δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση
 6. Στους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς είναι υποχρεωτικό να στείλουν την λίστα με τους συμμετέχοντες σε όλους? Εδωσα προσφορά και μετά από μερικές ημέρες ήρθε μια ειδοποίηση "η αποσφράγιση του σταδίου Οικονομική έγινε επιτυχώς" χωρίς όμως να έχουν στείλει την λίστα με τους συμμετέχοντες. Τελικά έμαθα μετά από προφορική επικοινωνία ότι η διαδικασία προχωράει και έχει ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης. Στο σύστημα όμως δεν έχω λάβει ουτε την λίστα με την σειρά μειοδοσίας, ούτε καν τους συμμετέχοντες. Και επειδη έκλεισε ο διαγωνισμός στο σύστημα δεν έχω πλέον πρόσβαση για να στείλω ηλεκτρονικά κάποιο ερώτημα.
 7. σε αυτή τη σελίδα είναι ή εχει αλλάξει? https://www.eteaep.gov.gr/web/ηλεκτρονικές-υπηρεσίες
 8. Πού εκτυπώνουμε το ειδοποιητήριο? Στη σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ στα Ειδοποιητήρια Μη Μισθωτών βγάζει μήνυμα σφάλματος 404 not found
 9. Σε δημοσιο έργο το όποιο εκτελείται, υπογράφτηκε συμπληρωματική σύμβαση. Θα γίνει εκ νέου αναγγελία και θα βγει καινούργιος ΑΜΟΕ ή συνεχίζουμε με τον παλιό ΑΜΟΕ και απλά υποβάλλουμε την συμπληρωματική σύμβαση και τον ΑΠΕ ?
 10. Στην ερωτησοαπαντηση 12 γράφει, εαν η εργασία μας είναι σε άλλη πολη πρέπει να έχουμε και τα δυο εντυπα Α και Β. Τι σχέση έχει το έντυπο Β με την εργασία?
 11. Υποτιθεται οτι μπορουμε να γραψουμε εμεις σε ενα χαρτι τον λογο μετακινησης και θεωρειται εγκυρο. Αυτος ειναι ο 2ος τροπος δηλωσης μετακινησης. Ο 3ος τροπος ειναι το sms. Εγω θα ρωτησω το εξης, ενας εργατης που παει για μεροκαματο, θα συμπληρωσει και θα υπογραψει ο ιδιος την δηλωση μετακινησης ή ο εργοδοτης?
 12. Θα ξαναμιλήσω μαζι τους, να δω τι θελουν να κανουν
 13. Η στήλη 1 γράφει τον Κωδικό κτηματογράφησης (που αφορά το τμήμα που είναι στο πυκνοδομημενο) και η στήλη 2 τα ονοματα των συνιδιοκτητων. Eνα συμβόλαιο είναι. Ιδιοι όροι δόμησης στο πυκνοδομημενο και στο αραιοδομημενο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η γραμμή πυκνοδομημενη/αραιοδομημενη τέμνει το οικόπεδο και δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το Ο.Τ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει ένα συμβολαιο εδώ και πολλά χρόνια (πολυ πριν την Π.Ε.). Η Π.Ε. το "χώρισε" με δυο διαφορετικούς κωδικούς για να υπολογισουν την εισφορά σε γη και χρήμα. Απο εκεί και μετά το Κτηματολόγιο έβγαλε δυο διαφορετικούς ΚΑΕΚ, επειδή ετσι το είχε χωρίσει η Π.Ε. Αλλα το οικόπεδο (και τα δυο τμήματα) έχουν ένα συμβόλαιο. Εκανα αποτύπωση, και υπάρχει μια μικρή διαφορά στην επιφάνεια μεταξύ πραγματικότητας και Κτηματολογιου και Π.Ε. Η Π.Ε. εφαρμογής είναι σε UTM, οπότε λογικό είναι να "χανει" με την μετατροπή σε ΕΓΣΑ. Επιπλέον, κάποιος γείτονας έχει υλοποιήσει την περίφραξη λίγο πιο μέσα και έχει πάρει μερικά τετραγωνικά μέτρα. Οι συνιδιοκτητες θέλουν να μεταβιβάστει ένα κομμάτι από το όλο οικόπεδο. Ο συμβολαιογράφος όμως επιμένει, ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά οικόπεδα (2 ΚΑΕΚ στο Κτηματολογιο, 2 Κωδικοι στη Π.Ε.) και δεν του αρεσει που στο Τοπογραφικό που εκανα, υπάρχουν διαφορές με το Κτηματολόγιο και την Π.Ε. Θέλει το τοπογραφικό που θα πάω για την μεταβίβαση να συμφωνεί επακριβώς με το Κτηματολόγιο και την Π.Ε. -Από τον Δήμο, στο γραφείο της Π.Ε., έχουν απαντησει εγγράφως ότι είναι μια ιδιοκτησία, αλλά την χώρισαν με 2 Κωδικούς Κτηματογράφησης για να υπολογίσουν την εισφορά σε γη και χρήμα που αφόρα το κομμάτι εντός του πυκνοδομημενου. Βεβαια αυτό το χαρτί δεν έχει καμία ισχύ, γιατί δεν το λαμβάνει κανεις υπόψη του. -Στο υποθηκοφυλακειο, μου λένε ότι από την στιγμή που το Κτηματολόγιο έδωσε 2 ΚΑΕΚ, τότε είναι 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες. -Ο συμβολαιογράφος επιμένει ότι είναι 2 ιδιοκτησίες (2 κωδικοι κτηματογραφησης, 2 ΚΑΕΚ, άλλα 1 συμβόλαιο) και ΔΕΝ θελει να υπάρχει διαφορά μεταξύ του Τοπογραφικού για την μεταβίβαση με το Κτηματολογιο και την Π.Ε.
 14. Εαν περάσουν οι δυο μηνες απο την διακοπή εργασίων για απληρωτο λογαριασμό και υποβάλλουμε Διάλυση της Συμβασης, μπορεί ο Κυριος του εργου να απορρίψει την αιτηση Διαλυσης για καποιον λόγο ή η διαλυση γίνεται αυτοδικαια χωρίς την συναίνεση του ΚτΕ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.