Jump to content

Paul_Mix

Core Members
 • Content Count

  1,971
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Paul_Mix last won the day on August 16 2014

Paul_Mix had the most liked content!

Community Reputation

284 Πολύ καλή

7 Followers

About Paul_Mix

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. τα περισσότερα Φ.Ι.Χ έχουν κλειστά τα πίσω παράθυρα. Υπάρχουν όμως κάποιες εταιρείες που πουλάνε μοντέλα με "ανοιχτά" τα πίσω παράθυρα και φαίνεται εξωτερικά σαν επιβατικό Ι.Χ. αλλα χωρίς όμως τα πίσω καθίσματα. Ξερετε εαν υπάρχει κάποια διάταξη όπου επιτρέπει τα πίσω παράθυρα να είναι ανοιχτά ?
 2. Σε αυτή την περιπτωση είναι απαραιτητη η Κ/Ξ ? ή μπορώ να συμμετασχω εγω σαν ατομικη επιχειρηση εχοντας πχ Α1 ΟΔΟΠΟΙΙΑ και να δανειστω ικανοτητα από καποιον που εχει 2η ταξη ΟΔΟ . Σε αυτη τη περιπτωση αυτος που εχει την 2η ταξη θα θεωρηθει ως υπεργολαβος και θα συμπληρωσω το αντιστοιχο πεδιο?
 3. Στο ΤΕΥΔ στις σελιδες 18 εως 26 οπου αναφερεται σε κυκλους εργασιών κτλ , τα συμπληρώνουμε μόνο εαν το ζητάει η Διακηρυξη. Εαν δεν το ζηταει η Διακηρυξη και δεν τα συμπεριλάβουμε καθόλου στο ΤΕΥΔ που θα υποβάλουμε, ειναι λόγος ακυρότητας? Δηλαδη να υποβάλουμε ΤΕΥΔ με τις σελιδες 1-17 και 27 (με την υπογραφη της δηλωσης) και παραλείψουμε εντελώς τις σελιδες 18-26, να μην τις συμπεριλαβουμε καθολου, ουτε καν κενές
 4. Στον 4412 στο άρθρο 152 γράφει Δηλαδή δεν μπορούμε να υποβάλλουμε λογαριασμούς σε χρονικά διαστήματα μικρότερα του μήνα ? (εαν δεν ορίζει κάτι σχετικό η σύμβαση)
 5. Στον 4412 αρθρο 152 γράφει Ισχύει αυτό ή μήπως έχει γίνει κάποια αλλαγή? Δηλαδή ακόμα κι εαν η Υπηρεσία εγκρίνει άμεσα τον Λογαριασμό, θα πρέπει να περιμένουμε 2 μήνες πριν προχωρήσουμε σε διακοπή εργασιών (σε περίπτωση που δεν υπάρχει η χρηματοδότηση)
 6. Εργολάβος έχει αναλάβει την κατασκευή τεχνικού έργου. Κάποιες εργασίες, θα τις αναθέσει σε υπεργολάβο με ιδιωτικο συμφωνητικό. Μπορεί να γίνει αναφορά στο ιδιωτικό συμφωνητικό, πως τις εισφορές του ΙΚΑ που αντιστοιχούν στις εργασίες που θα εκτελέσει ο υπεργολάβος, ότι υποχρεούται να τις εξοφλήσει ο υπεργολάβος ώστε να τις πληρώσει αυτός και να τις περάσει στα έξοδα του;
 7. Ποιές είναι οι εισφορές που πληρώνει ο ιδιοκτήτης στο ΙΚΑ με τον πινακα 1 ? Στα έτοιμα προγράμματα, το ημερομίσθιο υπολογίζεται περίπου 60€, οπότε εάν είναι 10 ημερομίσθια στον Πινακα 1 θα έχουμε συνολικά 600€ ή μπορούμε να βάλουμε στον Πινακα 1 το μειωμένο ημερομίσθιο των 30€ και να έχουμε συνολικά 300€ ?
 8. Eαν πάει με αναλυτικό τιμολόγιο, τότε λογικά η κατασκευή με σιδηροκολώνες και πάνελ θα έχει λίγα ημερομίσθια ως στεγασμένα Επί την ευκαιρία, μιας που ανάφερες τις "γεωργικές αποθήκες και συναφή", οι οικίσκοι για την στέγαση αντλητικών εγκαταστάσεων (ΕΕΜΚ) θεωρούνται κι αυτά ως "γεωργικες αποθήκες και συναφή" για το ΙΚΑ ?
 9. Στατική μελέτη για την ξύλινη στέγη του υπόστεγου ή για τις μεταλλικές κολώνες;
 10. Δεν ειχες βρει καποια διευκρίνηση εαν το οριο των 300.000 αφορα τον προϋπολογισμό δημοπρατησης ή τον προϋπολογισμό συμβασης μετα την έκπτωση?
 11. Κανεις δήλωση καθε χρόνο οπως γραφει η διαταξη, για αυτους που αποκτουν την ιδιότητα?
 12. Βλέπω οτι δεν είναι πολυ γνωστό το θέμα αλλα θα ρωτήσω πιο συγκεκριμένα μήπως καποιος το εχει αντιμετωπίσει στην πραξη, οταν λεει οτι υπόχρεος είναι οποιος συναπτει συμβαση εργου προϋπολογισμου άνω των 300.000, εννοει "προυπολογισμου δημοπρατησης" ή "προυπολογισμου συμβασης" (μετα την έκπτωση)? Υποθετω προυπολογισμου συμβασης μετα την έκπτωση, αφου αυτο το ποσό θα πληρώσει το Δήμοσιο , με την ιδια λογικη που παιρνουμε βεβαίωση ανεκτελεστου συνυπολογιζομενης της έκπτωσης
 13. Όπως το γράφει, υπόχρεος σε δήλωση πόθεν εσχες είναι όποιος υπογράψει σύμβαση έργου ανω των 300.000. Αναφέρεται σε ενα έργο και όχι στο σύνολο των συμβάσεων έργων που μπορεί να έχει. Δηλαδή εαν κάποιος υπογράψει 2 ξεχωριστές συμβάσεις έργων 250.000 και 200.000 , δεν εχει υπερβεί το όριο των 300.000 έργου και επομένως δεν είναι υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες. Σωστα ? ή υπολογίζονται αθροιστικά όλες οι συμβάσεις έργων που έχει συνάψει?
 14. Σε διακήρυξη γράφει το εξής και ο προυπολογισμός δεν έχει καθόλου ΦΠΑ. Εαν έστω η σύμβαση είναι 1.000.000 (με 0% ΦΠΑ) και τα έξοδα είναι 900.000 + 216.000 (24% ΦΠΑ) = 1.116.000 , ο ανάδοχος θα φορολογηθεί για κέρδος 100.000 , ενώ στην πραξη θα έχει "μπει μεσα" 116.000 . Τι γινεται σε αυτες τις περιπτώσεις , ο ανάδοχος θα δίνει προσφορά συνυπολογίζοντας ότι θα πληρώνει ΦΠΑ για τα έξοδα του αλλα δεν θα έχει ΦΠΑ στα έσοδα ?
 15. Mήπως υπάρχει κάποιο πρότυπο Διάγραμμα απορρόφησης πόρων και Τεχνική Εκθεση χρονοδιαγράμματος? στα downloads εχει μόνο το χρονοδιάγραμμα εργασιών
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.