Jump to content

Paul_Mix

Core Members
 • Content Count

  2,033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Paul_Mix last won the day on August 16 2014

Paul_Mix had the most liked content!

Community Reputation

285 Πολύ καλή

About Paul_Mix

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Και θα λειτουργεί το νηπιαγωγείο ενώ παράλληλα θα είναι και εργοτάξιο? Ο διαγωνισμός έγινε το καλοκαίρι. Δώσαμε προσφορά όταν το νηπιαγωγείο ήταν κλειστό. Δεν υπάρχει πουθενά μέσα στην μελέτη σχετική αναφορά για εκτέλεση εργασιών σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Δεν είναι δυνατόν να εκτελούνται εργασίες σε χώρο που χρησιμοποιείται, ειδικά εαν είναι σχολείο. Δηλαδή θα πάμε να ξηλώσουμε όλα τα WC και θα τα αφήσουμε έτσι για το επομένο Σ/Κ. Και θα κηρυχθούμε έκπτωτοι με δική μας υπαιτιότητα? Όσα έργα έχουμε εκτελέσει σε σχολεία, γινόντουσαν πάντα το καλοκαίρι, οπού δεν λειτουργεί. Ακόμα και σε πλατείες, όπου είναι κοινόχρηστοι χώροι, τις περιφράζαμε και δεν έμπαινε κανένας μέσα στην πλατεία όσο ήταν εργοτάξιο. Ούτε τα Σ/Κ, ούτε τις καθημερινές.
 2. Υπογράψαμε σύμβαση για Δημόσιο Εργο για εργασίες εσωτερικά σε Νηπιαγωγείο. Αυτό λειτουργεί κανονικά τώρα. Η συμβατική προθεσμία των εργασιών είναι 2 μήνες. Οι νηπιαγωγοί θέλουν να κάνουμε τις εργασίες κατα την περίοδο των γιορτών που δεν θα λειτουργεί. Μπορεί η Υπηρεσία να μας υποχρεώσει να ξεκινήσουμε τώρα τις εργασίες ή να μας υποχρεώσει να εργαζόμαστε την περίοδο των εορτών, μόνο 2 βδομάδες μείον τις αργίες, και εν συνεχεία να δουλεύουμε Σ/Κ ? Η λογική αντιμετώπιση είναι να πάρουμε παράταση και να εργαστούμε τους 2 μήνες του καλοκαιριού που το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργεί
 3. Ο ιδιοκτήτης βρήκε τα τελευταία συμβόλαια του ίδιου ακινήτου που εγιναν το 2009, με αντικειμενική αξία 80.000 . Και τώρα τα υπολογισαν σε 186.000 . Είχα την λανθασμένη εντύπωση ότι οι αντικειμενικές αξίας είχαν μειωθεί. Από ότι φαίνεται τελικα όμως, οι αντικειμενικές αξίες έχουν υπερδιπλασιαστεί.
 4. Εχω ενα ποσοστό συνιδιοκτησίας σε ακίνητο. Εγω κι ενας άλλος συνιδιοκτήτης θέλουμε να κάνουμε τακτοποίηση. Οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε τακτοποίηση. Να προχωρήσω εγώ στην τακτοποίηση κόβωντας μια μικρή απόδειξη στον αλλον συνιδιοκτήτη που θέλει να κάνει τακτοποίηση, αγνοώντας τους υπολοίπους που δεν ενδιαφέρονται? Δήλωση ανάθεσης αναλήψης θα γίνει μεταξύ εμένα και του άλλου συνιδιοκτήτη, και θα πληρώσει αυτός εξ ολοκλήρου του πρόστιμο. Μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, χωρίς να ασχοληθούν καθόλου οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες?
 5. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) για αμοιβές για τακτοποίηση 4495, τι κρατήσεις πληρώνουμε τώρα?
 6. Όταν μπαίνουμε στο σύστημα, υπάρχει επιλόγη για τον νόμο Υπαγωγής. Για να μπορέσω να βρω το ακίνητο για το οποίο εχει γίνει ρύθμιση και θέλω να δώσω βεβαίωση, πρέπει να επιλέξω το Ν.4178. Εαν επιλέξω το Ν.4495, τότε δεν εμφανίζεται το ακίνητο αυτό. Επομένως πρέπει να το ξαναδηλώσω, στο Ν.4495. Πώς όμως θα γίνει συσχετισμός μεταξύ της δήλωσης του 4495 και του 4178 ωστε να προκύπτει ότι είναι το ίδιο ακίνητο?
 7. Mε την υπουργική απόφαση για την δήλωση των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ, έχει βγάλει κάποιος άκρη τι ακριβώς γίνεται?
 8. Δηλαδή θα υποβάλλουμε ενα αρχείο Word το οποίο θα έχει σφραγίδα σκαναρισμένη και ηλεκτρονική υπογραφή? Τα σχέδια πώς θα τα υποβάλλουμε? σε pdf με σκαναρισμένη σφραγίδα και ηλεκτρονική υπογραφή? Στα δικαιολογητικά για ΕΕΜΚ ζητάει "Αίτηση του ιδιοκτήτη ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του και τα στοιχεία του ακινήτου" Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αίτηση? θα υποβληθεί ηλεκτρονικα? ο ιδιοκτήτης όμως δεν έχει ηλεκτρονική υπογραφή.
 9. Στην εφορία δεν δέχονται το να έχει καταρρεύσει σε κάποια τμήματα η στέγη. Πρέπει να λείπει εξ ολοκλήρου η στέγη, αλλιώς το θεωρούν ως κανονικό κτίριο
 10. Συνταξη συμβολαιου μετα απο πλειστηριασμο. Η αντικειμενική αξια υπολογισθηκε για να πληρωθει ο ΦΜΑ. Η τεχνική έκθεση, γραφει: "διοροφο κεραμοσκεπες κατοικια 40τμ, διοροφο κεραμοσκεπες βεραντα 7 τμ και διοροφο κεραμοσκεπες 6 τμ χωρις χρηση. Ο οροφος είναι σε κακη κατάσταση, η στεγη σε ορισμένα σημεια εχει κατάρρευσει" Ο συμβολαιογράφος υποστηρίζει οτι επειδή η τεχνική έκθεση δεν διευκρίνιζει επακριβώς σε ποια σημεία εχει κατάρρευσει η στεγη, το αγνοει αυτο και το υπολογιζει σαν είναι κανονικα κατασκευσμενο. Κανονικα για τον όροφο δεν θα έπρεπε να λαβει υποψη οτι εχει κατάρρευσει η στεγη? Υπάρχει καποιο ποσοστο κατάρρευσης? Πρόσθεσε τονισμό όπου λείπει. Pavlos 33
 11. Διαβασα την τεχνική εκθεση του πραγματογνωμονα. Γραφει οτι πρόκειται για διώροφο κεραμοσκεπες. Και ο συμβολαιογράφος ειπε οτι βασίστηκε σε αυτή την έκθεση και το υπολογισε ετσι, ως διοροφη κατοικια. Ομως η ιδια η εκθεση γράφει οτι η στεγη σε ορισμένα σημεια εχει κατάρρευσει. Μπορεί να διαβαζει επιλεκτικα την έκθεση και να το θεωρει ως κατοικια αγνοωντας το οτι εχει κατάρρευσει η στεγη? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου Pavlos 33
 12. Για την έκδοση άδειας, ηλεκτρονικά, θα ανεβάζουμε στο σύστημα τα έγγραφα και τα σχέδια με σκαναρισμένη υπογραφή? δεν χρειάζεται ηλεκτρονική υπογραφή ? Στην περίπτωση ΕΕΜΚ, θα συντάσσουμε το έντυπο και θα το ανεβάζουμε σε μορφή pdf μαζί με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά? Αυτά τα έγγραφα που θα ανεβάσουμε πρέπει να τα υποβάλλουμε αργότερα και σε φακέλο στην Πολεοδομία ή αρκούν τα ψηφιακά αρχεία?
 13. είναι εκούσιος πλειστηριασμός (δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν οι συνιδιοκτήτες-κληρονόμοι), και όχι αναγκαστικός πλειστηριασμός. Ο συμβολαιογράφος είπε ότι στην περίπτωση του εκούσιου πλειστηριασμού θεωρείται ως μεταβίβαση και για αυτο χρειάζεται Βεβαίωση Μηχανικού περι μη αυθαιρεσιών ή Περαίωση αυθαιρέτων. Αρα σε αυτή την περίπτωση (εκούσιος πλειστηριασμός που ισούται με μεταβίβαση) θα γίνει τακτοποίηση χωρίς να ληφθεί υπόψη η περίφραξη-καταπάτηση εντός της ιδιοκτησίας και μετα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κινηθεί νομικά για την καταπάτηση? Επί την ευκαιρία, τωρά που θα γίνει η τακτοποίηση μετά την λήξη του πλειστηριασμού, στο σύστημα των αυθαιρέτων, θα βάλω ως ιδιοκτήτες, τους παλιούς ιδιοκτήτες πριν τον πλειστηριασμό ή τον καινούργιο ιδιοκτήτη μετά τον πλειστηριασμό?
 14. για το 2) δεν είμαι σίγουρος, υποθέτω με αντικειμενικό για το 1) Η αντικειμενική αξία υπολογίστηκε στις 186.000 και το πραγματικό τίμημα είναι 71.000 Η παλαιότητα των κτισμάτων δεν επηρεάζει την αντικειμενική αξία;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.