Jump to content

Paul_Mix

Core Members
 • Content Count

  2,060
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Paul_Mix last won the day on August 16 2014

Paul_Mix had the most liked content!

Community Reputation

286 Πολύ καλή

About Paul_Mix

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.michanikos.gr/forums/topic/20020-chartered-engineer-όλα-όσα-θέλατε-να-μάθετε-αλλά-φοβόσασταν-να-ρωτήσετε/
 2. Είναι άλλο θέμα η αναγνώριση πτυχίων από σχολές του εξωτερικού και άλλο θεμα να εργαστεί κάποιος αλλοδαπός σε χώρα της Ε.Ε. Εαν κάποιος Βέλγος, ας πούμε ένα όνομα στην τύχη, Ζαν Μαρκ Μποσμάν, που έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο Βέλγιο, αποφασίσει να έρθει στην Ελλαδα για να εργαστεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας, θα του το απαγορεύσει το ΤΕΕ, το ΣΑΕΠ ή το ΔΟΑΤΕΠ? Και αυτό ηθέλα να ρωτήσω: Εαν κάποιος, ενω εχει ηδη αδεια ασκησεως επαγγελματος στην Ελλαδα, αποφασίσει να παει σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. να εργαστεί, θα πρέπει να βγάλει καινούργια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε εκεινη την χώρα? Δηλαδή για να πάω να δουλέψω στην Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, ή οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, θα πρέπει να δώσω εξετάσεις εκεί και να ξαναβγάλω άδεια επαγγέλματος?
 3. Σύμφωνα με τα συμβόλαια. Ο ιδιοκτήτης είχε κάνει τοπογραφικό μερικά χρόνια πριν από τον 4014/11 και το ίδιο τοπογραφικό υπέβαλλε στη δήλωση του κτηματολογίου. Και αυτές τις επιφάνειες έχει στην ανάρτηση το Κτηματολόγιο. Εαν τελικά δεν βρούμε αρκετά στοιχεία για να μπορέσουμε να το περάσουμε ως προ του 1955, θα το τακτοποιήσουμε ως προ του 1975 . Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει περισσότερο με την περίφραξη του γείτονα. Τυγχάνει, ειδικά σε οικισμούς, οι περιφράξεις να "μεταφέρονται" και να τοποθετούνται σε άλλες θέσεις. Σε αυτή τη περίπτωση για να βγάλω μετά ΕΕΜΚ ή γενικότερα άδεια, τι γίνεται με την "λάθος" περίφραξη του όμορου ? Στο τοπογραφικό της άδειας, δείχνω την επιφάνεια σύμφωνα με το τοπογραφικό των συμβολαίων και την ανάρτηση του Κτηματολογίου αγνοώντας την καταπάτηση από την λάθος περίφραξη ή ακολουθώ τα υλοποιημένα όρια και φτιάχνω τοπογραφικό με διαφορετική επιφάνεια από αυτή των συμβολαίων και του Κτηματολογίου;
 4. Eνα ερώτημα κατά το ήμισυ σχετικό με το θέμα. Εχει να κάνει με έκδοση άδειας με καταπάτηση Σε οικισμό <2000, σε οικόπεδο με τριπλάσια επιφάνεια της αρτιότητας , σε κτίριο προ του 1955, ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει ΕΕΜΚ για αντικατάσταση κουφωμάτων και επισκευή στέγης. Όμως ο όμορος έχει καταπατήσει την ιδιοκτησία του πελάτη μου, κατασκευάζοντας περίφραξη εντός της ιδιοκτησίας του παίρνοντας περίπου 20τμ. Στο κτηματολόγιο έχουν δηλωθεί οι σωστές επιφάνειες. Μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση ΕΕΜΚ? Στην ΕΕΜΚ θα βάλω τοπογραφικό , σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση, αφαιρώντας τα 20τμ της καταπάτησης?
 5. Ενα κτίσμα πατάει σε δυό οικόπεδα (οικισμός < 2000 ) του ιδίου ιδιοκτήτη. Σε προηγούμενες απαντήσεις, γράφτηκε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ενιαιο οικόπεδο αφού είναι του ιδίου ιδιοκτήτη. Τι γίνεται όμως με το κτηματολόγιο? Εχουν δηλωθεί ως δυο διαφορετικά οικόπεδα και έχουν διαφορετικό ΚΑΕΚ. Αυτό με εμποδίζει από το να τα θεωρήσω ως ενιαιο οικόπεδο και να τακτοποιήσω?
 6. Στον 4495 αρθρο 99 στ) ββ) ζητάει: ααα)τοπογραφικό , βββ)κατοψη, γγγ) τομή Εχει γίνει κάποια τροποποίηση? Την οποία συμφωνηθείσα αμοιβή πρέπει να την δηλώσουμε/υποβάλλουμε κάπου για να καταχυρωθεί? πχ στην τριμηνιαία κατάσταση ή δεν υπάρχει πλέον τέτοια υποχρέωση? για περίπτωση έκδοσης βεβαίωσης μηχανικού, πρέπει να το δηλώσουμε στο Σύστημα Αμοιβών?
 7. Για τακτοποίηση αυθαιρέτου κατηγορίας 1, πρέπει υποχρεωτικά να κάνουμε δήλωση στο Σύστημα Αμοιβών του ΤΕΕ για εργασίες αποτύπωσης (κάτοψη, τομή) και τοπογραφικού? ή αρκεί να υπογράψουμε συμφωνητικό με τον πελάτη και να το ανεβάσουμε στο σύστημα αυθαιρέτων?
 8. Σε κτίριο που τακτοποιήθηκε ως προ του 1975, α' όροφος κατοικία και ισόγειο αποθήκη. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει κάποιες εργασίες. Θα βγάλω ΕΕΜΚ για εσωτερική διαρύθμιση και αντικατάσταση κουφωμάτων, ομως ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει και καλοριφέρ με λέβητα στο ισόγειο που είναι αποθήκη. Για την τοποθέση καλοριφέρ με λέβητα, απαιτείται οικοδομική άδεια?
 9. Tελικα τι ισχύει? Στην παρ.4 του αρθ.98 γράφει "..μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή ...ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυριών" Αρα η οικία σε ένα οικόπεδο στο χωριό (το πατρικό) όπου το έχουν αρκετοί συγκληρονόμοι εξ αδιαιρέτου, μπορεί να τακτοποιηθεί από έναν συνιδιοκτήτη χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους ή ισχύει το άρθρο 9 που γράφει "ότι απαιτείται το 51% των συνιδιοκτητών για τους κοινόχρηστους χώρους" ?
 10. Nαι, δεν εκαναν τίποτα οι ιδιοκτήτες γιατί δεν τους ενδιέφερε κιόλας. Το δικαστήριο όρισε πραγματογνώμονα-μηχανικό ο οποίος ήρθε είδε το ακίνητο και εκανε την πραγματογνωμοσύνη την οποία προσκόμισε στο δικαστήριο και με βαση αυτή εγινε ο πλειστηριασμός. Δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με αυθαιρεσίες. Για την ακρίβεια, τα κτίσματα είναι κτισμενά γύρω το 1960 χωρίς άδεια. Θα τακτοποιηθούν ως προ του 1975. Ούτε ο πραγματογνώμονας-μηχανικός, ούτε ο δικηγόρος, ούτε ο συμβολαιογράφος που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό, ασχολήθηκαν με τυχόν αυθαιρεσίες. Ο συμβολαιογράφος συνεχίζει κανονικά την διαδικασία και ψάχνει να βρει εαν έχουν οφειλές οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες για να τα παρακρατήσει. Επιπλέον ο συμβολαιογράφος έβγαλε τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου και ο πλειοδότης τον πλήρωσε. Θα πω τώρα στον πλειοδότη ότι ο πλειστηριασμός είναι άκυρος? επί την ευκαιρία, ούτε ΠΕΑ είχε εκδοθεί πριν τον πλειστηριασμό. Τώρα ο συμβολαιογράφος ζητάει ΠΕΑ μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού
 11. Έχω περίπτωση εκούσιου πλειστηριασμό. Οι συνιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να τα βρουν και προχώρησαν σε πλειστηριασμό. Επειδή δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους δεν είχαν κάνει τακτοποίηση αυθαιρέτων. Το ακίνητο μπορεί να τακτοποιηθεί, αλλά ποιος θεωρείται ως ιδιοκτήτης; Ο πλειστηριασμός έχει ολοκληρωθεί και τώρα ο συμβολαιογράφος περιμένει από τον πλειοδότη την Βεβαίωση μηχανικού. Ο πλειοδότης μου ζήτησε τώρα να προχωρήσω στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ποιόν όμως θα θεωρήσω ως ιδιοκτήτη την παρούσα στιγμή, στο σύστημα; Τον πλειοδότη, ο οποίος κινεί όλη την διαδικασία και θα πληρώσει τα πρόστιμα ή τους συνιδιοκτήτες οι οποίοι δεν πρόκειται να πληρώσουν και δεν ασχολούνται; Δήλωση ανάθεσης ανάληψης θα υπογράψω με τον πλειοδότη
 12. Για τον λογαριασμό για τόκους ισχύουν οι ίδιες διατάξεις που ισχυουν για τους λογαριασμούς? Δηλαδή εαν υποβάλλω λογαριασμό για τόκους και μείνει απλήρωτος για 2 μήνες, μπορώ να κάνω διακοπή εργασιών και εν συνεχεία διάλυση της σύμβασης?
 13. Ειχα λογαριασμό απλήρωτο, εκανα οχληση για τοκους και διακοπή εργασίων. Μετα απο 6 μηνες τελικά τον πληρωσαν και θα συνεχίσουμε τις εργασίες. Μπορω να υποβάλω τωρα λογαριασμό για τόκους ενω το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί? ή ο λογαριασμός των τόκων υποβάλλεται υποχρεωτικά ως τελευταίος λογαριασμός μετα την περαιωση του έργου?
 14. πηγα και εγω στην σελίδα του τσμεδε, πατησα για την υποβολη των εισφορων και μου εβγαλε το ίδιο μηνυμα <<Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2019>>. Το λογικό συμπέρασμα, είναι ότι δεν έχω αναδρομικά για το Α' 2015. Ελα όμως που πριν απο μερικούς μήνες, οταν μπηκα στο συστημα του ΕΦΚΑ για να βγαλω το ειδοποιητηριο του ΕΦΚΑ, παρατήρησα ότι ειχα "ληξιπροθεσμες οφειλες για το ΤΣΜΕΔΕ" γυρω στα 500€ . Πηρα τηλεφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ και μου ειπαν ότι είναι οφειλες από τα αναδρομικα που δεν πληρωσα! Αρα εχω αναδρομικα ΤΣΜΕΔΕ που πρεπει να πληρωσω Τότε όμως γιατι δεν εκτυπωνει το ειδοποιητηριο και μου λεει <<Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2019>> ?
 15. Eαν πληρώσουμε τελος του 2019 την συνδρομή του 2020, φορολογικά θα το περάσουμε στα έξοδα του 2019 ή του 2020?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.