Jump to content

georgegaleos

Core Members
 • Content Count

  6,082
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  132

georgegaleos last won the day on August 29

georgegaleos had the most liked content!

Community Reputation

3,463 Υπεράριστη

About georgegaleos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Οι φίλοι μου.
 • Τοποθεσία
  Στο βυθό κοντά στις στεριές. :)
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

9,631 profile views
 1. προσωπικά καταλαβάινω, ότι η υποχρέωση ξεκινά από 1/1/21. Μέχρι τότε είναι πιλοτικά άρα δεν βλέπω τον λόγο να στείλω κάτι. Αλλά καλό είναι να μην βασιζόμαστε σε δελτίο τύπου, αλλά σε νομοθεσία, εγκύκλιους και αποφάσεις. Οπότε γενικότερα μέχρι το δ.τ. να αποτυπωθεί σε κάτι επίσημο κρατάω μικρό καλάθι.
 2. Σωστά. Δεν ισχύει. Το post αυτό είναι προ 10ετίας και είχε νόημα επί παλαιότερης φορολογικής νομοθεσίας [1] [1] Για παράδειγμα, σύμφωνα με την περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του τότε ισχύοντος ΚΦΕ όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μετά τον ν.3842/2010, εξέπιπταν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων oι δαπάνες επισκευής, συντήρησης, κυκλοφορίας κ.λπ των Ε.Ι.Χ. με κάποια συγκεκριμένα (ρητά καθορισμένα) ποσοστά. Ανάλογα υπήρχαν και ποσοστά για την τηλεφωνία.
 3. Η φορολογική νομοθεσία δεν ορίζει ποσοστό (ούτε στα κοινόχρηστα). Εϊναι καθαρά δική σου επιλογή το ποσό (ή το ποσόστό) που θα αναμορφώσεις και θα μπορείς γενικότερα να αιτιολογήσεις σε πιθανό έλεγχο. Αν θεωρείς (και μπορείς να αιτιολογήσεις την δαπάνη) μπορείς να την εκπέσεις στο 100% όπως μπορε΄ςι να την εκπέσεις και κατα 0,01%. Αυτό που θέλω να πω μεείανι ότι πλεόν δεν υπάρχει ποσοστό ... αρκεί να πληρούνατι τα παραπάνω που έγραψα.
 4. 2. Διάβασε/μελέτησε (αποκλείεται να πρόλαβες να το κάνεις 😊) προσεκτικά την απόφαση που ανέφερα παραπάνω, διότι ενδεικτικά π.χ. δεν γνωρίζω αν ανήκεις ή όχι στην περίπτωση του άρθρου 4 παράγρ. 6.γα & γβ για να έχεις την δυνατότητα να κάνεις την καταχώρηση μέσω της πλατφόρμας. Για το μέχρι πότε γινεται η διαβίβαση από την στιγμή που θα γίνει η τιμολόγηση δες το άρθρο 5. διότι π.χ. αν έχεις τις προϋποθέσεις να κάνεις εσύ την καταχώρηση μέσω της πλατφόρμας, τότε μπορεί να καταχωρηθούν μέχρι την εικοστή (20η) ημέρα του επόμενου μήνα εντός του οποίου εκδόθηκαν (άρθρο 5.1.γ). Οπως σου είπα μελέτησε την παραπάνω απόφαση. 3. Νομίζω ότι απάντησα. Το τι πρέπει να περιέχει μια σφραγίδα προκύπτει έμμεσα από τα υποχρεωτικά στοιχεία που πρέπει να έχει το παραστατικό σύμφωνα με τα ΕΛΠ (ν.4308/2014) Άρθρο 9, "Περιεχόμενο τιμολογίου" και Άρθρο 12, "Εκδιδόμενα στοιχεία για λιανική πώληση αγαθών ή υπηρεσιών". Η ΔΟΥ δεν στα υποχρεωτικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει το παραστατικό. Οπότε αν θες να έχεις και την ΔΟΥ καλό --γνώμη μου είναι-- να είναι να είναι η σωστή. EDIT: Σχετικό με το MyData είναι και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών https://www.taxheaven.gr/news/50801/mydata-ypoxrewtikh-apo-112021-h-pshfiakh-diabibash-twn-parastatikwn
 5. 1. Ναι 2. 3. Σύμφωνα με τα ΕΛΠ (ν.4308/2014) Άρθρο 9, "Περιεχόμενο τιμολογίου" και Άρθρο 12, "Εκδιδόμενα στοιχεία για λιανική πώληση αγαθών ή υπηρεσιών", δεν είναι (η ΔΟΥ) ούτε καν στα υποχρεωτικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει το παραστατικό. Πρακτικά δηλαδή αφού στο ΤΠΥ, παραστατικό κλπ δεν χρειάζεται η ΔΟΥ, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται ούτε στην σφραγίδα. Γενικότερα δεν χρειάζεται ούτε η σφραγίδα [με τις διατάξεις της παρ.12 του άρθρου 3 του ν. 4156/2013]. Αλλά επειδή η σφραγίδα ποτέ δεν παιθένει ... την έχουμε παντρευτεί ... αν έχει κάποιο περιττό στοιχείο ...από " συνήθεια "απαιτούμενο" "... εεεε ας το έχει τουλάχιστον σωστό, εξάλλου το κόστος είναι μικρό ... Επί ΚΒΣ η ΔΟΥ ήταν στα υποχρεωτικά στοιχεία που όριζε τα πλήρη στοιχεία των συμβαλλομένων. Επί ΚΦΑΣ (σχετ. ΠΟΛ.1004/4.1.2013) αφαιρέθηκε και επί ΕΛΠ (που ισχύουν τώρα) το ανέφερα στην αρχή. 4. Για το τελευταίο που αναφέρεις: η απάντησή μου είναι λίγο παραπάνω:
 6. ... όπως πρέπει να καταχωρούνται από τον λήπτη (εμάς δηλαδή) και κάποια άλλα παραστατικά από εξαιρούμενες οντότητες ως προς τη διαβίβαση π.χ. ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Πιστωτικά Ιδρύματα) Ομορφιές .. αρχίσαμε...
 7. Εχω προς το παρόν σκότος ... γενικότερο ως προς την εφαρμογή... Αναφορικά στο χρονικό, η επίσημη απόφαση είναι η εδώ η Α.1138/20, στο άρθρο 7. Αν θες διάφορες μη επίσημες αναφορές ... να σου αναφέρω, αλλά θεωρώ ότι δεν έχει νόημα.
 8. Για όσους ενδιαφέρονται ... άνοιξε από σήμερα όπως είχαν υποσχεθεί και γαι να μην χαθεί η αξιοπιστία, η εφαρμογή και για καταχώρηση παραστατικού (η καταχώρηση μέσω της πλατφόρμας ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν διπλογραφικά λόγω τζίρου και εκδίδουν έως 50 παραστατικά πωλήσεων το έτος.) ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν διπλογραφικά λόγω τζίρου και εκδίδουν έως 50 παραστατικά πωλήσεων το έτος. Τα ερωτήματα πολλά ... υποθέτω ότι είναι πιλοτική και χωρίς πρόστιμα ... ακόμη ...
 9. Χωρίς να έχω κάποια ακομψη διάθεση ... μην παραξηγήσετε αυτό που θα γράψω ... έχετε αναζητήσει για τυχόν χαλασμένα τρόφιμα ... λαχανικά... φρούτα ... στο ψυγείο ή και στα ντουλάπια σας ? η μυρωδιά ίσως να έχει "ποτήσει" και τυχόν υφάσματα που υπάρχουν στην κουζίνα ... κουρτίνες ... τραπεζομάντιλα ... Την μυρωδιά αυτή που αναφέρεται (και μην το παραξηγήσετε) την κατανοούν/μυρίζουν και άλλοι εκτός από εσάς που μένετε στο διαμέρισμα ... εννοώ κάποιος τρίτος ... ? Επίσης μπορέι κάτι να έχει εγκλωβισθεί ... και να έχει ψοφήσει (ή σαπίσει) στο ντουλάπι ... στην πλάτη του ντουλαπιού ... όπου που υπάρχει κενό μεταξύ του τοίχου και του νοβοπάν ... ή κάπου γενικότερα στο κενό που υπάρχει μεταξύ της πλάτης των ντουλαπιών και του τοίχου ... (και αυτά που είναι κάτω και αυτά που είναι πάνω από τον πάγκο) Πάντως οι περισσότερες αιτίες έχουν αναφερθεί ... οπότε πλέον πάμε σε άλλο επίπεδο ... x-files ... Ghostbusters .. κατάρες ... μάγια ... !!!! Ελπίζω να βρείτε την πραγματική αιτία ... και αν δεν είναι κόπος ενημερώστε το forum.
 10. Έως 6/10 οι εισφορές του Αυγούστου για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.
 11. Απο την σελίδα της ΔΕΔΗΕ: Μετατόπιση Παροχής – Μετρητή Χαμηλής Τάσης (Χ.Τ). με έμφαση στο τελευταίο που αναγράφεται στην παραπομπή "Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης."
 12. "... Γίνετε ο ήρωας της δικής σας πόλης καθώς σχεδιάζετε και δημιουργείτε μια όμορφη, πολυσύχναστη μητρόπολη ....Κάθε απόφαση είναι δική σας καθώς η πόλη σας μεγαλώνει και γίνεται πιο περίπλοκη. Κάντε έξυπνες επιλογές για να κρατήσετε τους πολίτες σας ευχαριστημένους .... " απλά για παιχνίδια υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις σε διάφορες εκδόσεις.
 13. Γίνε πιο συγκεκριμένος ... ποίος Αγ. Δημήτριος ... σε ποια περιοχή ...
 14. Εμπνεύστηκα από αυτό: https://www.michanikos.gr/forums/topic/60055-ωριαίο-διάγραμμα-φόρτισης-του-συστήματος-των-αυθαιρέτων/?tab=comments#comment-1080246 και έβαλα να ακούσω τώρα; (ναι, αυτή τη στιγμή) ... όπως λέει και ο τίτλος του παρόντος νήματος
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.