Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgegaleos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  5.044
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  92

georgegaleos last won the day on Οκτώβριος 30

georgegaleos had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

2.791 Εξαιρετική

Σχετικά georgegaleos

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.home-management.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Οι φίλοι μου.
 • Τοποθεσία
  Στο βυθό κοντά στις στεριές. :)
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.497 profile views
 1. georgegaleos

  Τεχνικοί ασφαλείας

  Κάνε τε έναν κόπο και ενημερωθείτε-θυμηθείτε γενικότερα τους κανόνες συμμετοχής. Εχετε θέσει το ίδιο ακριβώς ερώτημά σας εδώ κι εδώ. Θα σας πρότεινα να κρατήσετε μόνο αυτό και να διαγράψετε τα άλλα δύο. 2. Αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα. Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους.
 2. Γνώμη μου... να εμπιστεύεσαι τον λογιστή σου. Πέραν αυτού, λοιπόν ...απαντώντας στο τελευταίο ερώτημα: Δ.15/Δ'/619/15/2018 "Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών" "[...] 4. Με βάση το ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο, οι εταίροι σε εταιρείες μορφής ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ και καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 39 του ν.4387/2016, όπως ισχύει. Εάν οι εταίροι ασκούν συγχρόνως καθήκοντα διαχείρισης, χωρίς να προβλέπεται αμοιβή για την άσκηση αυτών των καθηκόντων, αλλά πρόκειται να λάβουν την αναλογία επί των κερδών της επιχείρησης, εξακολουθούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των σχετικών μερισμάτων σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν.4387/2016. Σε περίπτωση όμως που για την άσκηση καθηκόντων διαχείρισης προβλέπεται αμοιβή, προκύπτει σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 του ν.1759/1988 υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016, όπως ισχύει, εφαρμοζόμενων των προβλέψεων του άρθρου 36 παρ. 1 του ν.4387/2016 περί παράλληλης ασφάλισης. [...]" Οπότε: --Διαχειριστής ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ χωρίς αμοιβή και συμμετοχή α%: μία ασφαλιστέα ιδιότητα στον ΕΦΚΑ, για τα διανεμόμενα μερίσματα. --Διαχειριστής ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ με αμοιβή και συμμετοχή α%: δύο ασφαλιστέες ιδιότητες στον ΕΦΚΑ, μία για τα διανεμόμενα μερίσματα και μία για τις αμοιβές για την οποία υποβάλλεται ΑΠΔ. --Μέλος με ποσοστό α%: μία ασφαλιστέα ιδιότητα στον ΕΦΚΑ, για τα διανεμόμενα μερίσματα. [Ως μισθωτοί δύναται να γίνει πρόσληψη στην ΟΕ ή στην ΕΕ και να δηλωθούν στην ΑΠΔ, μόνο υπό προϋποθέσεις (με απόφαση των εταίρων και μετά από σύνταξη σχετικού πρακτικού ή συγκεκριμένη αναφορά στο καταστατικό)]. Αν δε, είσαι και μισθωτός μηχανικός σε κάποια άλλη εταιρεία, τότε επιπλέον ασφαλιστέα ιδιότητα στον ΕΦΚΑ για την μισθωτή εργασία (του μηχανικού)
 3. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στον επαγγελματικό λογαριασμό της Viva και όχι στον ατομικό. Δες την δεύτερη παραπομπή παραπάνω που έγραψα. Δηλαδή, πρακτικά: αφού μπεις με τους κωδικούς σου επιλέγεις το (1). Όταν το επιλέξεις θα σε πάει στην απ;o κάτω εικόνα όπου θα δεις το IBAN (αυτό δηλώνεις). Αν προχωρήσεις ακόμη επιλέγοντας το (3) θα σε πάει στην τρίτη εικόνα όπου θα δεις και το id του επαγγ. λογαριασμού σου αλλά (πάλι) και το IBAN. Οπότε είτε δηλώσεις το id με την διαδικασία που αναφέρει είτε το IBAN προχωράει κανονικά, δεν υπάρχει θέμα. Εγώ προσωπικά δήλωσα το ΙΒΑΝ και επιβεβαιώθηκε χωρίς πρόβλημα.
 4. Αυτό αφορά τους (πάλαι ποτέ νέους ασφαλισμένους, δηλαδή τούς μετά την 1-1-1993 - (νόμος Σιούφα), όπου σε μια διάταξή του προβλέπονταν ότι όποιος ήταν μισθωτός, παρά το γεγονός ότι πλήρωνε κανονικά εισφορές στο τ.ΙΚΑ, εάν είχε κάνει και παράλληλη έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία (π.χ. είχε εκδώσει μπλοκάκι), τότε όφειλε να ασφαλιστεί και στον ΟΑΕΕ. Επειδή την υποχρέωση αυτή πολλοί δεν την γνώριζαν είδαν ξαφνικά τρελές οφειλές στον τ.ΟΑΕΕ. Ομοίως και πολλοί μηχανικοί έχουν δημιουργήσει χρέη που βρίσκονταν ανάμεσα σε τ.ΤΣΜΕΔΕ και τ.ΟΑΕΕ/τ.ΙΚΑ επειδή είχαν και μια δραστηριότητα εμπορικού τύπου, συναφή με το επάγγελμα του μηχανικού αλλά δεν είχαν πάρει ή δεν μπόρεσαν να πάρουν σχετική απαλλαγή από τον τ.ΟΑΕΕ, αλλά σε πρώτη φάση απ' ότι κατάλαβα θα βγουν εγκύκλιοι σχετικά με τον τ.ΟΑΕΕ. Ειπώθηκε όμως ότι έκδοση υπουργικών αποφάσεων θα συνεχιστεί για επιπλέον κατηγορίες ασφαλισμένων.
 5. terry καλημερα, 1) Ο λογαριασμός "υπερταμιευτήριο μελών ΤΣΜΕΔΕ", σωστά, δεν είναι επαγγελματικός. Το είχα επιβεβαιώσει και παλαιά όταν έκανα έρευνα για pos, όπου μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν pos αλλά έπρεπε να ανοιχθεί νέος με την μορφή επαγγελματικού, και πριν 2 εβδομάδες όταν άνοιξε και για εμάς η εφαρμογή επικοινώνησα πάλι με την τράπεζα να το διασταυρώσω ότι όντως δεν είναι επαγγελματικός. 2) Η Viva είναι από μόνη της "Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος" με έδρα στην Ελλάδα, εποπτευόμενο από την τράπεζα της Ελλάδος. Θα δηλώσεις και τον επαγγελματικό λογαριασμό της viva (που μεταξύ άλλων σου εξασφαλίζει και την υποχρέωση για pos) --όχι τον ατομικό λογαριασμό της viva-- και τον λογαριασμό της ΕΤΕ που έχουμε ως μηχανικοί και όποιον άλλον λογαριασμό τραπέζης που έχεις και είναι χαρακτηρισμένος από την τράπεζα ως επαγγελματικός. Το ότι εσύ τους έχεις συνδέσει μεταξύ τους είναι αδιάφορο. Μπορούσες να δηλώσεις-συνδέσεις οποιονδήποτε λογαριασμό τραπέζης θέλεις προκειμένου να μπορέσεις να πάρεις τα χρήματα ως μετρητά. Να στο πω διαφορετικά: η διαδικασία αυτή που έκανες (να τους συνδέσεις) είναι η ίδια ακριβώς που υπάρχει στα e-banking των Τραπεζών όπου μπορείς μια διαδικασία π.χ. μεταφοράς από τον τραπεζικό σου λογαριασμό σε κάποιον άλλον να την σώσεις ως κάποιο πρότυπο-αγαπημένο-κλπ εντός της εφαρμογής της τράπεζας.
 6. Καλώς ήρθατε στο forum. Αλλάξτε τη γραφή σας σε ελληνικά και διορθώστε το κείμενο δημοσίευσης, πατώντας το κουμπί "επεξεργασία". Ενημερωθείτε από τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. 1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους. Το κείμενο των δημοσιεύσεων μας πρέπει να είναι ορθογραφημένο και με τόνους. Δεν γράφουμε με κεφαλαία για να είναι το κείμενο μας ευανάγνωστο. Τα κεφαλαία σε σε γραπτό λόγο στο διαδίκτυο σημαίνουν ότι φωνάζουμε. Τα greeklish απαγορεύονται. Δεν κάνουμε κατάχρηση των σημείων στίξης. Δε κάνουμε κατάχρηση της μορφοποίησης κειμένου με χρωματισμό και δεν χρησιμοποιούμε χρώματα στα γραπτά μας διαφορετικά του μαύρου και του μπλε, ώστε να είναι εύκολη η ανάγνωση. Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.
 7. Δες αρχικά αυτό (κυρίως προς το τέλος του) και μετά εδώ και κάποια άλλη απάντηση συναδέλφου.
 8. freecat Δεν πρόσεξες το "με την κατασκευή εκ των υστέρων ανακριβών φορολογικών στοιχείων" ... δούλεψέ το λίγο σαν σκέψη και θα καταλάβεις .... Και για να μην σε παιδεύω ... έστω ότι υπογράφεις το συμφωνητικό για "Χ εργασία" για ποσό 10.000€ τον Ιανουάριο...υποχρεούσε λοιπόν να το ανεβάσεις μέχρι 20/4ου ... άρα έχει προκύψει και φορολογητέα ύλη 10.000€.... επομένως δεν θα μπορέσεις να τιμολογήσεις συνολικά για την "Χ εργασία" ---εκ των υστέρων, π.χ. στις 30/8ου που θα ολοκληρωθεί η Χ εργασία--- 8.000€ (...αν δεν τροποποιήσεις με την σύμφωνη γνώμη του αντισυμβαλλόμενου το συμφωνητικό)... ...θα μπορούσες όμως κάλλιστα στις (30/8ου) να το κάνεις αν δεν είχες συμφωνητικό [1].... Επίσης άλλη υποχρέωση η μία (υποβολή συμφωνητικού), άλλη η άλλη (δήλωση εισοδημάτων).... ... και ΦΠΑ υποβάλλεις κάθε τρίμηνο με τα εισοδήματα σου αλλά υποχρεώνεσαι να υποβάλλεις και Ε1 .. Ε3... [1] ή αν είχες συμφωνητικό και δεν το υπέβαλλες... οπότε αν βρεθεί σε έλεγχο ... π.χ. από τον αντισυμβαλλόμενο... laxanos, ναι βρε ξέχασα την καλύτερη γεύση ... σκορδαλιά ...ναι ρε ... Για το θέμα εννοώ την κατάσταση που υποβάλλει ο κάθε συμβαλλόμενος επιτηδευματίας (δηλαδή και οι δύο) στο Taxis....άλλα είναι τα συμφωνητικά που πρέπει να πάνε από εφορία (νομίζω τα εργολαβικά Ιδιωτικά Συμφωνητικά με αξία άνω των 6.000,00€). edit: ΑΝ έχεις όρεξη διάβασε προσεκτικά εδώ από την ΔΕΔ (σχετικά πρόσφατη) ... τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει μεταξύ άλλων η μη ύπαρξη συμφωνητικού ...
 9. laxanos ο γαλαίος δεν τρώει τον τρώνε και είναι και γαμώ τα ψάρια ..ψητός... τηγανητός...πλακί ... Το ότι τα ανεβάζουν όλοι οι υπόχρεοι (και οι δύο συμβαλλόμενοι επιτηδευματίες) είναι σαφές από τον νόμο ... κάνουν και διασταυρώσεις ... αλλά εσύ έχεις λογιστή να "σταυρώσεις" αν εμφανισθεί περίεργο κονδύλι στην προσωποποιημένη πληροφόρησσή σου ... Κατ' αρχήν είναι ισχυρά και νόμιμα όλα τα συμφωνητικά που υπογράφονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων, ακόμα και αν δεν υποβληθούν για θεώρηση στην Εφορία, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου (1638/2001). Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή περιόρισε την ισχύ των συμφωνητικών αυτών μόνο έναντι της Φορολογικής Αρχής, εφόσον δε θεωρηθούν, χωρίς να επηρεάζει το κύρος τους έναντι-μεταξύ των συμβαλλομένων. Δηλαδή τα συμφωνητικά αυτά θεωρούνται έγκυρα και αποτελούν γενικότερα νόμιμα αποδεικτικά μέσα (π.χ. σε κάποια αντιδικία). Είναι δε, διάφορο το θέμα του τι μπορεί να υποστεί κάποιος (κυρώσεις, πρόστιμα, μη λήψη υπόψη της δυνατότητας έκπτωσης δαπανών κλπ) εάν ο έλεγχος-εφορία ανακαλύψει τη μη υποβολή του συμφωνητικού και συνεπώς την προσπάθεια απόκρυψης εισοδήματος [1] [1] Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το μέτρο αποβλέπει στην περιστολή της φοροδιαφυγής, δηλαδή στο «να μην διαφεύγουν εισοδήματα από την φορολογία με την κατασκευή εκ των υστέρων ανακριβών φορολογικών στοιχείων και συνακόλουθα να διαπιστώνεται η φοροδοτική ικανότητα και να επιβάλλεται το προσήκον φορολογικό βάρος». Επομένως το μεν έννομο αποτέλεσμα αφορά αποκλειστικά τους συμβαλλόμενους η δε περιστολή της φοροδιαφυγής αποκλειστικά το Δημόσιο. Οπότε ουσιαστικά, οι επιπτώσεις από τη μη υποβολή των συμφωνητικών ή μη κοινοποίηση των καταστάσεων των συμφωνητικών επιφέρουν το πρόστιμο, όπως περιγράφεται, στην παρ. 2, του άρθρου 54, του ν. 4174/2013.
 10. freecat καλησπέρα, δεν το διαβάζεις σωστά. Και εξηγώ: Ο γενικός κανόνας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 16, του άρθρου 8, του ν.1882/1990, είναι ότι «Συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων για οποιοδήποτε συναλλαγή θεωρούνται …" Αργότερα, με το άρθρο 8, του Ν. 2386/1996 και με το άρθρο 27, του Ν. 2682/1999, τέθηκαν ορισμένες εξαιρέσεις θεώρησης συμφωνητικών μεταξύ [επιτηδευματιών ή τρίτων] ΜΕ [το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τους Οργανισμούς, κλπ] π.χ. με την ιδιότητά σου ως μηχανικός (=επιτηδευματίας) με την τράπεζα για την σύμβαση που έχεις για το pos δεν ανεβαίνει (από κανέναν παρά του ότι είναι και οι δύο "επιτηδευματίες" είναι υπόχρεοι αρχικά να ανεβάσουν... αλλά εξαιρείται το συμφωνητικό από την ανάρτηση...άρα δεν το ανεβάζει κανείς τους) με την ιδιότητά σου ως ιδιώτης (=τρίτος) με την τράπεζα για τον λογαριασμό ταμιευτηρίου που έχεις δεν ανεβαίνει (από κανέναν παρά του ότι ο ένας -τράπεζα- είναι "επιτηδευματίας" είναι υπόχρεος αρχικά να ανεβάσει ... αλλά εξαιρείται το συμφωνητικό από την ανάρτηση ... άρα δεν το ανεβάζει. Για τον ιδιώτη έτσι κι αλλιώς δεν προβλέπεται υποβολή) με την ιδιότητά σου ως μηχανικός (=επιτηδευματίας) με έναν άλλο συνάδελφο ανεβαίνει και από τους δύο, διότι και οι δύο αρχικά είναι υπόχρεοι να το ανεβάσουν ... δεν ανήκει το συμφωνητικό στις εξαιρέσεις ... άρα το ανεβάζουν και οι δύο. με την ιδιότητά σου ως μηχανικός (=επιτηδευματίας) με έναν ιδιώτη ανεβαίνει από τον μηχανικό-επιτηδευματία διότι είναι υπόχρεος να το ανεβάσει .. δεν ανήκει το συμφωνητικό στις εξαιρέσεις .... άρα το ανεβάζει. Για τον ιδιώτη έτσι κι αλλιώς δεν προβλέπεται υποβολή. Επίσης, με την Α.Υ.Ο. 1065606/7222/ΔΕ-Β/18.7.2000 εξαιρέθηκαν και οι χρηματιστηριακές εταιρίες από την υποχρέωση θεώρησης των συμφωνητικών τους με πελάτες, που αφορούν πράξεις που σχετίζονται με τις μετοχές του Χ.Α.Α. ενώ παράλληλα με τη απόφαση αυτή, διαφοροποιήθηκε ο τρόπος υποβολής των οποιωνδήποτε συμφωνητικών καταρτίζουν οι υπόχρεοι, και τα βασικά τους στοιχεία καταχωρούνται σε τριμηνιαίες καταστάσεις, οι οποίες υποβάλλονται έως την 20η ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Οκτωβρίου εκάστου έτους. Κατα τ' άλλα συμφωνώ με τον Παύλο αναφορικά στον τρόπο καταχώρησης.
 11. ... και η VIVA που έχεις κάποια στιγμή θα επιβεβαιωθεί ... θέλει 2-3 ημέρες παραπάνω σε σχέση με των τραπεζών ...
 12. Roy καλησπέρα, το διάβασμα και η εξοικείωση με το λογισμικό είναι το λιγότερο, κάνε ένα ψάξιμο να δεις τιμές λογισμικού και κόστη ετήσιων ανανεώσεων συμβάσεων-υποστήριξης-αναβαθμίσεις του λογισμικού ...που να περιλαμβάνουν την αποστολή και των εσόδων και των εξόδων στην ΑΑΔΕ.... στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές που κυκλοφορούν ... Δεν αναφέρω για λόγους διαφήμισης... (από τα πιο οικονομικά που είδα είναι στα 300€+ΦΠΑ και στα 150€+ΦΠΑ υποστήριξη μετά το 1ο έτος) ... Ελπίζω να κάνω λάθος ...να έχω καταλάβει λάθος ...μακάρι...και να λειτουργεί η εφαρμογή μέσω taxis ... αυτό που με προβληματίζει είναι το άρθρο 2.5 που έγραψα παραπάνω ... σε συνδυασμό με αυτό από την συνέντευξη του Πιτσιλή που --καταλαβάινω ότι έρχεται σε αντίθεση-- και δημοσιεύει το taxheaven: "Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή. Όπως έχουν σχεδιαστεί τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι έτοιμα να δεχθούν πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, είτε καταχωρητικά, όπως δηλαδή σήμερα καταχωρούμε τα βιβλία μας να το κάνουμε μέσω της σελίδας της ΑΑΔΕ, είτε με μαζική μεταφορά δεδομένων είτε με το ξεχωριστό κανάλι των ταμειακών μηχανών"
 13. Νομοσχέδιο & Αιτιολογική Έκθεση "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις" Πηγή: Βουλή των Ελλήνων Μερικά σημαντικά μέρη που μας αφορούν: 1. Από 1.1.2019, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης διαμορφώνεται σε 13,33%. (άρθρο 1 ν/σχ – αντικατάσταση άρθρου 39 ν. 4387/2016) 2. Οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ διαμορφώνονται αναδρομικά από 1.1.2017 σε πάγια ποσά (άρθρο 4 ν/σχ - τροποποίηση του άρθρου 97 του ν. 4387/2016, 5 ν/σχ - τροποποίηση του άρθρου 35 του ν. 4387/2016) : 2. Α) το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, ορίζεται σε ποσοστό 7% υπολογιζόμενου επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, ήτοι σήμερα 41 €. Το ως άνω ποσοστό θα μειωθεί σε 6,5% από 1.6.2019 έως 31.5.2022, και σε 6% από 1.6.2022 και εφεξής. 2. Β) Το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ ορίζεται σε ποσοστό 4%, υπολογιζόμενο επί του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, ήτοι σήμερα 23,44 € 3. Οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης διατηρούνται στο 6,95% κατά τα οριζόμενα στον ν. 4387/2016. 4. Οι προβλεπόμενες εκπτώσεις διατηρούνται για τις εισφορές κύριας σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης (άρθρο 6 ν/σχ). 5. Για τις ασφαλιστικές εισφορές των αμειβομένων με ΤΠΥ (σε έως δύο εργοδότες) εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 38 ν. 4387/2016 (άρθρο 1 παρ. 8 ν/σχ). Με τη νέα διάταξη επαναλαμβάνεται η διατύπωση του άρθρου 39 παρ. 9 ν. 4387/2016 για τους απασχολούμενους με ΤΠΥ σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά),.
 14. Νομοσχέδιο & Αιτιολογική Έκθεση "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις" Πηγή: Βουλή των Ελλήνων Μερικά σημαντικά μέρη που μας αφορούν: 1. Από 1.1.2019, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης διαμορφώνεται σε 13,33%. (άρθρο 1 ν/σχ – αντικατάσταση άρθρου 39 ν. 4387/2016) 2. Οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ διαμορφώνονται αναδρομικά από 1.1.2017 σε πάγια ποσά (άρθρο 4 ν/σχ - τροποποίηση του άρθρου 97 του ν. 4387/2016, 5 ν/σχ - τροποποίηση του άρθρου 35 του ν. 4387/2016) : 2. Α) το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, ορίζεται σε ποσοστό 7% υπολογιζόμενου επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, ήτοι σήμερα 41 €. Το ως άνω ποσοστό θα μειωθεί σε 6,5% από 1.6.2019 έως 31.5.2022, και σε 6% από 1.6.2022 και εφεξής. 2. Β) Το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ ορίζεται σε ποσοστό 4%, υπολογιζόμενο επί του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, ήτοι σήμερα 23,44 € 3. Οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης διατηρούνται στο 6,95% κατά τα οριζόμενα στον ν. 4387/2016. 4. Οι προβλεπόμενες εκπτώσεις διατηρούνται για τις εισφορές κύριας σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης (άρθρο 6 ν/σχ). 5. Για τις ασφαλιστικές εισφορές των αμειβομένων με ΤΠΥ (σε έως δύο εργοδότες) εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 38 ν. 4387/2016 (άρθρο 1 παρ. 8 ν/σχ). Με τη νέα διάταξη επαναλαμβάνεται η διατύπωση του άρθρου 39 παρ. 9 ν. 4387/2016 για τους απασχολούμενους με ΤΠΥ σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά),. View full είδηση
 15. Επειδή όπως είπατε η οικοδομή είναι ακόμη σε κάποια φάση της κατασκευής, πολλά μπορούμε να υποθέσουμε για το συγκεκριμένο θέμα σας, όπως ήδη έχουμε κάνει στα προηγούμενα posts. Για αυτό σας ξαναλέω (καταλήγοντας να γίνω πλέον γραφικός) επισκεφθείτε έναν μηχανικό ο οποίος θα μελετήσει τα σχέδια, τις μελέτες, συμβόλαιο, κανονισμό πολυκατοικίας, κλπ και κατόπιν αυτοψίας που θα κάνει στον χώρο, θα σας δώσει μια έγκυρη απάντηση. Με υποθέσεις μέσα από ένα forum Θεωρώ ότι δεν θα λάβετε ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα που σας απασχολεί, και ίσως οδηγηθείτε σε λανθασμένα συμπεράσματα-αποφάσεις, διότι το forum δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τον ίδιο τον μηχανικό που με ευθύνη του θα σας δώσει τεχνική απάντηση που θα προκύψει όπως έγραψα παραπάνω. Απευθυνθείτε λοιπόν σε μηχανικό της επιλογής σας. Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην συζήτηση...και σας εύχομαι και πάλι καλορίζικο ... Σε κάθε περίπτωση συγνώμη αν γίνομαι απότομος με το ύφος γραφής μου.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.