Jump to content

georgegaleos

Core Members
 • Content Count

  5,887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  121

georgegaleos last won the day on March 21

georgegaleos had the most liked content!

Community Reputation

3,308 Υπεράριστη

Contact Methods

 • Website
  http://www.home-management.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Οι φίλοι μου.
 • Τοποθεσία
  Στο βυθό κοντά στις στεριές. :)
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

8,584 profile views
 1. Συμφωνώ. Ο Δημήτρης ο Κατσαγάνης 😀 αν με το "επαγγελματίες" εννοεί "τα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα" όπου περιλαμβάνει τους επιστήμονες και είμαστε και (φορολογικά) ανήκουμε και εμείς σε αυτά "Από 6/4 οι επαγγελματίες και οι εργοδότες με έως 5 άτομα που είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, ενώ νωρίτερα θα υπάρξει και η σχετική Υπουργική Απόφαση. Προϋπόθεση είναι οι παραπάνω δικαιούχοι επαγγελματίες να είναι οικονομικά ενεργοί και να έχουν κάνει δήλωση ΦΠΑ τους τελευταίους 6 μήνες, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης. Θα υπάρξει, τόνισε ο κ. Βρούτσης, ενίσχυση 600 ευρώ μέσω των "επιταγών κατάρτισης" για επιστήμονες για τον μήνα Απρίλιο, με την καταβολή να πραγματοποιείται έως τέλος Απριλίου σε 2 δόσεις. Οι επιστήμονες θα ενταχθούν στο υφιστάμενο "προστατευτικό" πλαίσιο που ισχύει για τους μισθωτούς και τους επαγγελματίες και έτσι θα λάβουν αποζημίωση 800 ευρώ τον Μάιο, εφόσον συνεχιστεί η τρέχουσα κρίση, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βρούτσης. Ναι, δες την εικόνα
 2. Καλά δεν είναι και τρελό ρίσκο .. λέει μέχρι 10 έτη κάθειρξη, το ότι και τρως 800€ και ψευδεσαι αν δεν απασχολείς προσωπικό αφού ως "Επιχείρηση-Εργοδότης νοούνται όλοι όσοι απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Στην κατηγορία υπάγονται και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένη σχέση εργασίας." Αααα και τελικά (αν υποθέσουμε ότι είχαμε προσωπικό) τι είμαστε στην υπεύθυνη δήλωση "Επιχείρηση-Εργοδότης" ? "ατομικές επιχειρήσεις" ? ή "ελεύθεροι επαγγελματίες" ? Το αυτοαπασχολούμενοι ή το ειδικοί επιστήμονες που πήγε ? @Inzaghi, κι εγώ προσπαθώ να βγάλω άκρη και προσπαθώ "πηγαίνοντας κακοπροαίρετα πάντα από την άλλη πλευρά" μπορώ να είμαι από την πλευρά της ασφάλειας όσο μπορώ σε ... ενδεχόμενη επίθεση της άλλης πλευράς.
 3. Και οι δύο έχετε δίκιο. Ο προβληματισμός είναι ότι το τμήμα με τα bold είναι μια πληροφορία στην σελίδα εισαγωγής πριν μπούμε με τους κωδικούς (και δεν επιφέρει δυσάρεστες καταστάσεις), ενώ το άλλο είναι (το πρώτο) είναι κείμενο σε υπεύθυνη δήλωση με ότι βάρος έχει αυτό σε αντιπαράθεση με το Bold. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής και ρίσκου.
 4. Το διόρθωσαν σύμφωνα και με την τροποποίηση στο ΦΕΚ όπως παρακάτω, στο σημείο εκείνο τόσο το λεκτικό όσο και το έντυπο.
 5. Προβληματίζομαι μήπως η δήλωση αυτή (αν υποθετικά δεν πρέπει να υποβληθεί) δημιουργήσει πρόβλημα στην δήλωση (αν υποθετικά είναι σε πλατφόρμα που θα υλοποιηθεί αργότερα) Πολλά τα υπόθετα !!!
 6. Αφού οι άρχοντες μα έχουν ξεχωρίσει από τους αυτοαπασχολούμενους και απευθύνονται πάντα σε εμάς ως "και Ειδικούς και επιστήμονες" [κατά το "και ουράνιο και τόξο".] [ Αλλιώς (τρολλάροντας) θα πω ότι θα αρχίσουν και όλοι οι αυτοαπασχολούνενοι να ζητούν σεμινάρια]
 7. @d.styl, Υπάρχει ήδη νήμα ανοικτό εδώ για το ΕΤΕΑΠ. Μην μπλέξουμε περισσότερο τα ... νήματα ... όπως κάνουν αυτοί.
 8. Ααααα πάσο τότε. Οπότε υπάρχει το αρχικό μου ερώτημα παραπάνω και να προσθέσω και άλλο ένα Υποβάλλουμε μέχρι και αύριο 31/3/2020 ή μέχρι και 6/4/2020 που ειπώθηκε από τον Σταϊκούρα ?
 9. Ειλικρινά θα μου ήταν πολύτιμη η βοήθειά σου @spafentαν μου αναφέρεις κάτι πιο συγκεκριμένο στο που βοηθάει αυτό στο ερώτημα μου. Πίστεψε με όχι απλά το έχω διαβάσει το έχω μελετήσει.
 10. Ναι για αυτή λέω. Χαίρομαι που εμπλουτίζομαι !!! Οπότε να το προσθέσω και αυτό στο ερώτημα μου: Δηλαδή τώρα υπάρχει κάποιος που έχει καταλάβει αν ΠΡΕΠΕΙ (όχι αν μπορούμε) να υποβάλουμε δήλωση ? Ο μηχανικός (με τον ΚΑΔ του που είναι στην λίστα) μόνος του, που δεν απασχολεί εργαζόμενο, τι είναι ? Ατομική Επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους? Αυτοαπασχολούμενος χωρίς εργαζόμενους ? Ελ. Επαγγελματίας χωρίς εργαζόμενους ? Ειδικός Επιστήμονας χωρίς εργαζόμενους? Συνδυασμός των προηγούμενων ? Με βάση ποια εγκύκλιο, ΠΝΠ (νομοθεσία πάντα) δικαιούται/ορίζεται ότι έχει το δικαίωμα να υποβάλλει στην ΕΡΓΑΝΗ την σχετική ? Μπα δεν ήταν κάτι ουσιαστικό...τις κλασσικές χαζαμάρες που γράφω κατά καιρούς.
 11. Δηλαδή τώρα υπάρχει κάποιος που έχει καταλάβει αν ΠΡΕΠΕΙ (όχι αν μπορούμε) να υποβάλουμε δήλωση ? Ο μηχανικός (με τον ΚΑΔ του που είναι στην λίστα) μόνος του, που δεν απασχολεί εργαζόμενο, τι είναι ? Αυτοαπασχολούμενος χωρίς εργαζόμενους ? Ελ. Επαγγελματίας χωρίς εργαζόμενους ? Ειδικός Επιστήμονας χωρίς εργαζόμενους? Συνδυασμός των προηγούμενων ? Με βάση ποια εγκύκλιο, ΠΝΠ (νομοθεσία πάντα) δικαιούται/ορίζεται ότι έχει το δικαίωμα να υποβάλλει στην ΕΡΓΑΝΗ την σχετική ?
 12. Μητσοτάκης σε βουλευτές και υπουργούς: Καταθέστε το 50% του μισθού σας με ανάρτηση του στο fb
 13. Συνάδελφοι, που είναι τα σεμινάρια? Είπαν κάτι παραπάνω γιατί έβλεπα nickelodeon ? Που είναι η σελίδα για να υποβάλω αίτηση ? Θα προλάβω ? Τι θέματα έχουν ? Αν γνωρίζει κάποιος πείτε μου, είμαι στον 6ο όροφο και ενδιαφέρομαι για σεμινάρια αναφορικά στην αστοχία του μηχανισμού απελευθέρωσης ή στην τυχαία χρήση του μηχανισμού απελευθέρωσης ενός αλεξίπτωτου. ή πρέπει να είναι σχετικό το σεμινάριο με τον ΚΑΔ μας ? [πάει για σβήσιμο 😥 η ανάρτησή μου εεεε]
 14. Προσωπικά σκέφτομαι να υποβάλλω τα ερωτήματά μου εδώ. Ξεκάθαρα κατ' εμέ είναι πλέον οι πιο αρμόδιοι για να έχουμε έγκυρες απαντήσεις και βοήθεια. Μάλιστα διαφημίζεται αρκετές φορές και στην τηλεόραση.
 15. Αυτό είναι που με ανησυχεί στο παραπάνω ότι η όλη μανούρα είναι για τον ΕΦΚΑ και τσιμουδιά για το ΕΤΕΑΠ που κρύβεται στην ανωνυμία του. Η ελ-πήδα φεύγει στο τέλος λένε οι ετοιμοθάνατοι ... περιμένοντας με ΦΕΚ την άφεση !!! Σε κάθε περίπτωση με ανησυχεί η εφαρμογή και όχι τόσο η εμφάνιση στο ΦΕΚ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.