Jump to content

georgegaleos

Core Members
 • Content Count

  5,672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

georgegaleos last won the day on December 6

georgegaleos had the most liked content!

Community Reputation

3,171 Υπεράριστη

About georgegaleos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.home-management.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Οι φίλοι μου.
 • Τοποθεσία
  Στο βυθό κοντά στις στεριές. :)
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

8,005 profile views
 1. Σε συνέχεια αυτού, να ενημερώσω ότι εκδόθηκε η σχετική απόφαση Α.1439/2019 σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας με ισχύ της έναρξης λειτουργίας από σήμερα 10/12/2019. Να θυμίσω ότι αφορά στην επιβεβαίωση της ιδιότητας του «αγοραστή» ως υποκειμένου με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών του, στο πλαίσιο εφαρμογής της παραγράφου 5 του άρθρου 39α του Κώδικα ΦΠΑ. Α_1439_2019_Περί επιβεβαίωσης αγοραστή κινητα-tablets-laptops.pdf
 2. Προσωπικά καταλαβαίνω, όπως και με τα προϊσχύοντα του νόμου, ότι (και αυτή) η τροποποίηση αφορά στην τακτοποίηση/πολεοδομικά του κοινόχρηστου μέρους για λογαριασμό του ιδιοκτήτη (οπότε π.χ. σε καταγγελία στην πολεοδομία δεν θα υπάρχει ζήτημα) και όχι στην απόκτηση κυριότητας σε αυτό, πόσο μάλλον την μεταβίβασή του/της κυριότητά του, (οπότε π.χ. αν κάποιος από τους ιδιοκτήτες --που δεν θα έχει συναινέσει-- αν πιθανόν καταφύγει στα αστικά δικαστήρια ότι επιθυμεί ο "κοινόχρηστος" χώρος που υπάρχει σε κάποιο διαμέρισμα, να επιστρέψει ως κοινόχρηστος, τότε ίσως υπάρξει ζήτημα). Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω.
 3. @tasos18362, αν είναι εύκολο (θα βοηθήσει) δώσε τις παραπομπές από αυτά που διάβασες (ειδησεογραφία, ΤΕΕ, ΠΟΜΙΔΑ, συμβολαιογράφων) edit: Προσωπικά καλύφθηκα από την παραπομπή (ως πληροφόρηση) του συναδέλφου παραπάνω, αλλά όχι ακόμη ως προς το ότι η νέα αλλαγή στην νομοθεσία επιλύει το "ιδιοκτησιακό". Φτιάχνει/λύνει/απλοποιεί ίσως το πολεοδομικό μέρος της τακτοποίησης ... αρκεί να διευκρινισθεί όπως έχουμε συζητήσει το θέμα της ... "...ιδιοχρησιμοποίησης... "
 4. Από ονοματοδοσίες δεν πάσχουμε ...έχουμε πλούσια γλώσσα... (όπως και από εφευρετικά αρκτικόλεξα/ακρωνύμια που συνδυάζουν/ή όχι κάποια αρχικά γράμματα ... ενίοτε γραφικά/γλαφυρά) edit: Την Πέμπτη θα κληρώσει το αποτέλεσμα ... Δάρδανος vs Διδώ ....
 5. Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω από τον τρόπο που το περιγράφεις, αν γνωρίζεις (εσύ ο ίδιος) ποια πραγματικά αναδρομικά δεν έχεις καταβάλει, γιατί αποκλείεις ότι πιθανόν το "σωστό" να είναι τα 765€ (που λογικά θα περιλαμβάνουν και τις όποιες προσαυξήσεις) και όχι τα 560€ (που "λογικά" θα περιλαμβάνονται και σε αυτό οι τις όποιες προσαυξήσεις). Δηλαδή ίσως να μην έχει ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ ακόμη από το τ.ΤΣΜΕΔΕ για την συνολική οφειλή σου. Θεωρώ ότι συμβαίνει το προηγούμενο (δηλ. να μην έχει ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ ακόμη από το τ.ΤΣΜΕΔΕ για την συνολική οφειλή σου ή να έχει ενημερωθεί και να μην έχουν ακόμη εμφανισθεί), διότι τέτοια διαφορά σίγουρα δεν προκύπτει από προσαυξήσεις (μόνο). Επίσης (ρητορικό το ερώτημα) δεν θεώρησες σκόπιμο να ρωτήσεις στο ταμείο να σου πουν αναλυτικά από που προέρχεται η οφειλή ? Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις άλλη οφειλή πλην κάποιων αναδρομικών ? (ρητορικό και αυτό)
 6. ... θα κάνω παραπομπή από την σελίδα που γράφεις (γιατί αν το διαγράψω από εδώ θα μένει "ξεκάρφωτη" η ανάρτησή σου) ... όντως εκεί ταιριάζει περισσότερο ...
 7. Δεν ήξερα που να τα αναρτήσω και είπα να τα βάλω εδώ ... είναι μια προσέγγιση της σελίδας του forum από τα παλιά ... περίπου πριν 14 χρόνια ... αξίζει θεωρώ να δει κανείς τα στατιστικά ... αλλά και όλη την φωτογραφία ... Καλό απόγευμα ...
 8. Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία. Υπάρχει το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αρ. Δ.ΑΣΦ./362/1401448/22-11-2019, καταλαβαίνω ότι στην περίπτωσή σου ισχύει το ΠΔ 258/2005. Δες το άρθρο 9 του ΠΔ, τις δύο τελευταίες παραγράφους. Επίσης δες και την συζήτηση στο Taxheaven που έλαβε χώρα κοντά στην χρονική περίοδο που αναφέρεσαι.
 9. Αντισυνταγματικό το νέο σύστημα εισφορών (αυτό ... από το 2020 ... με τις κλάσεις/επίπεδα) (Άρθρο του κ. Διονυσίου Τεμπονέρα, δικηγόρου - εργατολόγου) Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
 10. Μήπως εννοεί προσωπική και όχι ατομική. Μπορεί σε γενικές γραμμές αυτός να έχει μια εταιρεία χωρίς ο ίδιος να έχει εργοληπτικό πτυχίο (ή τελοσπάντων όπως τον περιγράφεις) και να είναι π.χ. διαχειριστής και εκπρόσωπος της με βάση το καταστατικό της εταιρείας και η στελέχωση της (ως εργοληπτική) εταιρείας να γίνεται από αλλά πτυχία π.χ. το δικό σου ΜΕΚ, ενώ το ΜΕΕΠ να έχει βγει στην επωνυμία της προσωπικής και όχι στο όνομά σου. Δηλαδή η βεβαίωση του ΜΕΕΠ να έχει εκδοθεί στην επωνυμία της προσωπικής εταιρείας και όχι σε εσένα (ως π.χ. εταίρου). Τα παραπάνω στην λογική του ότι μπορεί κάποια εταιρεία μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων να αναλαμβάνει και δημόσια έργα, αφού υπάρχουν εταιρείες που π.χ. είναι ταυτόχρονα "και εμπορική και ναυτιλιακή και οικοδομική και ... και εργοληπτική και ..." ... με βάση το καταστατικό της.
 11. ... λύνεται (λύνει τα χέρια τους) το θέμα των συμβολαιογράφων ? ... ... (αυτό δηλαδή που συζητήθηκε εδώ? ... του Βου συμβολαιογράφου ... που είναι και οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι .. )
 12. Εξακολουθεί και έχει το θέμα αυτό (μία ώρα μετά το post σου). Ούτε οι αποθηκευμένες συναλλαγές δουλεύουν αν είχες π.χ. αποθηκεύσει την συναλλαγή ως πρότυπο να πήγαινες μέσω αυτής της διαδικασίας. Αν επείγεσαι και θες μόνο μέσω της ΕΤΕ, πάρε στο 181818 ή στο 210 48 48 484 να δεις πότε θα λυθεί το θέμα ή εναλλακτικά αν δεν έχει λυθεί (και αύριο) το θέμα και δεν θες να πας από την τράπεζα, μπορείς να κάνεις την διαδικασία και μέσω του Phone Banking της ΕΤΕ (στα ίδια παραπάνω νούμερα), αλλά στην περίπτωση αυτή επειδή η συναλλαγή που θες γίνεται μόνο μέσω εκπροσώπου (και όχι μέσω φωνητικών εντολών) μπορεί να γίνει 08:00-22:00.
 13. Όχι. Στην "χειρότερη" κατάσταση ---πριν δηλ. την 1/1/2017 όπου άρχισε πλέον η εφαρμογή του ν.4387/2016-- θα είχαν φτάσει στην 3η Ασφαλιστική Κατηγορία του ν.3986/2011 και όχι σε εκείνη που αντιστοιχούσε με βάση το συνολικό χρόνο ασφάλισή τους. (σχετ. Εγκύκλιος Φ.80000/24872/883/5-12-2011 Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, [ΑΔΑ: 456ΣΛ-ΕΡΤ])
 14. Και εδώ μία από τα ίδια ... τα συνηθισμένα ...το κείμενο που είχε στην παραπάνω παραπομπή πλέον το άλλαξαν και από τα "τέλη Οκτωβρίου" που ανέφερε, αναγράφει "Η έναρξη λειτουργίας της αναβαθμισμένης ΑΠΕΔ εκτιμάται στις αρχές του 2020".
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.