Jump to content

astrah

Core Members
 • Content Count

  1,412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

astrah last won the day on September 11 2016

astrah had the most liked content!

Community Reputation

364 Πολύ καλή

5 Followers

About astrah

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

5,749 profile views
 1. Το πρόβλημα δεν ήταν τα φωτοβολταϊκά, αλλά η στέγη. Τα πάνελ έμειναν εκεί που έπρεπε να είναι. Η στέγη "πέταξε" και μάλλον το " πανω-σήκωμα" είναι αυθαίρετο και "άτεχνα" κατασκευασμένο...
 2. Ξεκίνα από μηχανολόγος και τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία...
 3. Ισχύει ό,τι ακριβώς σου έγραψα παραπάνω. ΔΕΝ γίνεται θεωρητικά ΚΑΙ πρακτικά σε ένα στρινγκ να έχεις άλλο ρεύμα στην "αρχή" και άλλο στο "τέλος". Οι αμπεροτσιμπίδες είναι χρήσιμες ΜΟΝΟ για τον έλεγχο ύπαρξης ρεύματος και την τάξη μεγέθους του Η συγκεκριμένη αμπεροτσιμπίδα έχει στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση ακρίβεια μέτρησης ρεύματος DC +/-2.5%+5 Προφανώς οι ενδείξεις δεν ήταν 8.00Α και 7.00Α αντιστοίχως, και η μέτρηση δεν έγινε ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας 2 καλιμπραρισμένες αμπεροτσιμπίδες από τον ίδιο φορέα Υ.Γ. Φιλική συμβουλή: Δεν αναλαμβάνουμε εργασίες για τις οποίες δεν έχουμε το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, την κατάλληλη πρακτική εκπαίδευση και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
 4. Προφανώς και είναι λάθος μέτρησης που οφείλεται ή/και στον τρόπο μέτρησης ή/και στο/α όργανο/α μέτρησης ή/και στην ανάγνωση των μετρήσεων.
 5. 3 βασικά ενδεχόμενα υπάρχουν (χωρίς βεβαίως να αποκλείονται άλλα) κακή σύνδεση στον AC κλάδο λανθασμένη ρύθμιση ινβέρτερ ελαττωματικός ινβέρτερ Όπως έγραψα και στην πρώτη μου απάντηση καλέστε τεχνικό που ασχολείται με φ/β με κατάλληλο εξοπλισμό. "Απλός" ηλεκτρολόγος δεν αρκεί.
 6. Οι εκδοχές του προβλήματος μπορεί να είναι αρκετές. Να καλέσετε εταιρεία που ασχολείται με φωτοβολταϊκά και διαθέτει τον κατάλληλο μετρητικό εξοπλισμό για να σας πει τι ευθύνεται και να σας δώσει λύση.
 7. Τα Ο2-Ο3 έχουν ξεχωριστή άδεια (φύλλο αδείας με ξεχωριστό αριθμό εγγράφου), με αριθμό κυκλοφορίας ίδιο με αυτό του ρυμουλκού. (Αυτό έχει ως τελικό αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με -μη νόμιμο- αντίγραφο πινακίδας διότι δεν εκδίδονται πινακίδες εις τριπλούν που κανονικά απαιτείται) Με την νέα ΥΑ θα ακολουθηθεί ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα Ο2 δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ.
 8. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι ασφαλισμένο το ρυμουλκούμενο
 9. Να ενημερώσω τους ΜΗ γνωρίζοντες ότι λανθασμένη συνδεσμολογία μπαταριών μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη. Γι' αυτό θα πρότεινα να ρωτήσετε ηλεκτρολόγο που ασχολείται με αυτόνομα φ/β και μπορεί να δει τα υλικά που έχετε.
 10. Να καλέσετε αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη να σας λύσει το πρόβλημα, ΑΝ υπάρχει.
 11. Θα συμφωνήσω με τον maneni ότι το πρόβλημα είναι η συγκέντρωση τάσεων στα έδρανα που είναι και αριθμητικά λίγα και μικρού πλάτους. Επίσης το θεωρώ αντι-επαγγελματικό να γίνονται τέτοιου μεγέθους κατασκευές με "διαισθητικές - οφθαλοσκοπικές μελέτες". Είναι απολύτως βέβαιο πως το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της μελέτης από έναν συνάδελφο.
 12. Να αλλάξετε τεχνικό... Η περιγραφή της "προσπάθειας διάγνωσης" του προβλήματος είναι τουλάχιστον κωμική... Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες του χώρου, με εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορούν να κάνουν διάγνωση του προβλήματος και να σας βοηθήσουν στο claim προς την κατασκευάστρια εταιρία των πάνελ. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι από τα πιο κοινά προβλήματα των πάνελ.
 13. αν η χαμηλή αντίσταση μόνωσης οφείλεται στα πάνελ, τότε στην πρώτη φωτογραφία έχεις delamination, οπότε δες και την πίσω πλευρά, φωτογράφισέ την και κάνε claim στην Trina
 14. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να σου στείλουν "νέου τύπου" και να κάνεις τις απαραίτητες προσαρμογές στην εγκατάστασή σου... ειδικά εσύ που έχεις solaredge και δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.... Αυτό δεν είναι επιδιόρθωση... είναι κοροϊδία... ΔΕΝ γίνεται να επισκευαστούν ΣΟΒΑΡΑ τέτοιου είδους βλάβες σε φ/β πάνελ... Αυτό είναι οξείδωση των busbars πιθανότατα λόγω ύπαρξης υγρασίας ή καθαριστικής ουσίας κατά την φάση του encapsulation. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται περί "αισθητικού" προβλήματος και που δεν επιρεάζει την λειτουργία τους. Γενικότερα, πριν γίνει claim προς τον κατασκευαστή των πάνελ είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να έχουμε κατανοήσει τι ακριβώς προβλέπει η εγγύηση ανά περίπτωση...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.