Μετάβαση στο περιεχόμενο

astrah

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.381
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Φήμη στην κοινότητα

351 Εξαιρετική

5 Ακόλουθοι

Σχετικά astrah

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.494 profile views
 1. astrah

  Πρόβλημα με Kostal pico 10.1

  Να καλέσεις συντηρητή επαγγελματία. Σίγουρα θα σου δώσει λύση. Ενδεχομένως να χρειαστεί επικοινωνία με την Kostal.
 2. θεωρώντας την θερμογόνο δύναμη του υγραερίου ~11.000kcal/kg ή ~12.5KWh/kg σημαίνει ότι χρειάζεσαι, ΠΟΛΥ χονδρικά, ~1kg/h ή ~1 φιάλη την ημέρα... Άρα η κατανάλωσή σου είναι "λογική", δεδομένων των επικρατούντων καιρικών συνθηκών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα το γράψω για μια ακόμη φορά (προφανώς μη αναφερόμενος σε εσένα που ήδη έχεις δρομολογίσει την εγκατάσταση δεξαμενής) ότι η χρήση φιαλών υγραερίου για θέρμανση είναι οικονομικά ασύμφορη.
 3. Προφανώς λύση δεν μπορείς να πάρεις από ένα φόρουμ στο πρόβλημά σου. Κάποιες επισημάνσεις όμως θεωρώ ότι είναι χρήσιμες: Η κατανάλωση πετρελαίου μετριέται σε λίτρα, όχι σε € ... Άρα αν θες να κάνεις σύγκριση πρέπει να δεις πόσο λίτρα καταναλώνεις το αντίστοιχο διάστημα. Η φετινή κατανάλωση είναι λογικό να είναι μεγαλύτερη λόγω καιρικών συνθηκών Την κατοικία σου πρέπει να την "φανταστείς" ως μια δεξαμενή νερού με τρύπες. Όσες ποιο πολλές τρύπες έχει τόσο δυσκολότερα "γεμίζει" Η ορθή σειρά πάντως είναι: Μελέτη από μηχανολόγο για τον υπολογισμό των θερμικών απώλειων Υπολογισμός σωμάτων, σωληνώσεων, λέβητα, καυστήρα Διόρθωση όποιων από τα παραπάνω είναι "προβληματικά" Ρύθμιση καυστήρα. Πολλές φορές η μη ρύθμιση καυστήρα είναι ο λόγος της υπερκατανάλωσης. Την ρύθμιση αυτή την κάνει ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑΤΖΗΣ με ΟΡΓΑΝΑ... ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ Ή ΤΟ ΑΥΤΙ.... Τέλος, η αρμοδιότητα των υδραυλικών είναι να εκτελούν τις μελέτες των μηχανολόγων, όχι να το "παίζουν μελετητές.."
 4. μελέτη θερμικών απωλειών έχεις? αν ναι, τι απώλειες έχει το κτίριο?
 5. Είναι εσωτερικός κανονισμός του ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ που προφανώς δεν μπορώ να έχω στα χέρια μου. Μπορείς να τον αναζητήσεις στο τμήμα μελετών του γραφείου του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής σου. Επίσης, μπορείς να ζητήσεις να γίνει άλλη όδευση, αλλά βάση του κανονισμού πληρώνεις εσύ τις απαιτούμενες εργασίες... Τέλος, μπορεί να μπει θερμοπρόσοψη με την απαραίτητη προσοχή ώστε να μην τραυματιστεί το καλώδιο. Γι' αυτό προτιμότερο, από άποψη ασφαλείας, είναι να γίνει προσωρινή απομάκρυνση.
 6. Είναι απολύτως νόμιμο αυτό που έχει γίνει, και είναι συνηθισμένη πρακτική που εφαρμόζει ο ΔΕΔΔΗΕ...
 7. κάνε μια ρεαλιστική λίστα υλικών με τιμές....
 8. Και τα 2 νούμερα που αναφέρεις δεν είναι ρεαλιστικά. Με 2K€ δεν φτιάχνεις ηλιοθερμικό... Με 10K€ κατασκευάζεις 10KWp φ/β που θα παράγεις ~15+MWh ετήσια που είναι πάρα πολλές για ένα "τυπικό" ελληνικό σπίτι...
 9. κατά 99,9% τα καλώδια των εγκαταστάσεων κτιρίων είναι "εντός των σοφάδων" ας σου εξηγήσει ο μηχανικός σου γιατί "δεν επιτρέπεται"
 10. Αρχικά να συμφωνήσω ότι χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη δεν πρέπει να προχωράμε σε καμία επένδυση - εγκατάσταση, αν σεβόμαστε τα χρήματά μας... Επί του συγκεκριμένου, η ηλιοθερμία δεν έχει βρει εμπορική εφαρμογή, στο βαθμό που κάποιος θα περίμενε, γιατί πολύ απλά τα θερμικά κέρδη από μια τέτοια εγκατάσταση είναι πολύ μικρά κατά την διάρκεια του χειμώνα. Για να γίνει εύκολα αντιληπτό θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πόσες ημέρες έχει υψηλής θερμοκρασίας ζεστό νερό χρήσης (ΖΝΧ) από τον ηλιακό του θερμοσίφωνα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αντιθέτως, το καλοκαίρι η προσφορά ΖΝΧ από τον ηλιακό θερμοσίφωνα είναι πολλαπλάσια των αναγκών σε μία μέση κατοικία. Ένα ηλιοθερμικό σύστημα παράγει ελάχιστη θερμότητα κατά την διάρκεια του χειμώνα που την έχουμε ανάγκη, και μεγάλα ποσά θερμότητας όταν όχι μόνο δεν την έχουμε ανάγκη, αλλά πληρώνουμε για να την "πετάξουμε", βλέπε A/C. Η λύση για κάποιον που έχει χρήματα προς επένδυση είναι να εξετάσει το σενάριο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του προγράμματος net-netering. Με το σύστημα αυτό "αποθηκεύεις" στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ την ενέργεια που παράγεις κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, και την καταναλώνεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, όταν και την χρειάζεσαι. Παράλληλα, και ενδεχομένως, να μπορείς να καλύψεις και άλλες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια αν έχεις "πλεόνασμα" παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Υ.Γ. με τα σημερινά δεδομένα η απόσβεση μιας σωστά διαστασιολογημένης εγκατάστασης net-metering οικιακού φ/β είναι περί τα 5 έτη
 11. Κάλεσε ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη. Μάλλον θα ληθεί εύκολα το πρόβλημα...
 12. astrah

  Net-metering

  άλλαξαν το site https://www.deddie.gr/el/themata-stathmon-ape-sithia/ όλα λειτουργούν μια χαρά...
 13. Κ.Υ.Α.31856/2003 http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/1257b-03.1122370843905.pdf Κατηγορία Ο: Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται οι οικιακές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται με έως και 3 φιάλες συνολικής χωρητικότητας υγραερίου μέχρι 30 kg. Για τις εγκαταστάσεις της Κατηγορίας 0 δεν απαιτείται μελέτη προς την πολεοδομία και αδειοδότηση. Κατηγορία 1: Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται οι οικιακές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται με περισσότερες από 3 φιάλες συνολικής χωρητικότητας άνω των 30 kg. Για τις εγκαταστάσεις της Κατηγορίας 1 είναι υποχρεωτική η κατάθεση μελέτης προς την πολεοδομία για έγκριση και αδειοδότηση.
 14. astrah

  Σύνδεση ινβερτερ (inverter)

  το να "γνωρίζει" σημαίνει θετική απάντηση?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.