Μετάβαση στο περιεχόμενο

astrah

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.390
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Φήμη στην κοινότητα

356 Πολύ καλή

5 Ακόλουθοι

Σχετικά astrah

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.588 profile views
 1. Προφανώς, όποιος δεν έχει λεπτομερή εικόνα της εγκατάστασης δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στο ερώτημά σου. Αν υπάρχει εταιρία που ισχυρίζεται ότι μπορεί να βελτιώσει την εγκατάσταση, πολύ απλά κάνει την βελτίωση και περιμένει να πληρωθεί μετά την έκδοση του επόμενου λογαρισμού του παρόχου, στον οποίο θα φανεί η εξοικονόμηση...
 2. Αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας, υπάρχουν αρμόδιοι....
 3. όταν υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, συμβαίνουν και αυτά... 550Μ€ κόστισε...
 4. προφανώς και ΔΕΝ πειράζεις τα καλώδια των πάνελ... Αν έχεις σημαντικές απώλειες μεγαλώνεις την διατομή των DC κλάδων από τα στρινγκ έως το combiner box ή/και τον ινβέρτερ...
 5. astrah

  Στοιχειοθέτηση πειράματος

  Όταν κάνουμε ένα πείραμα, με σκοπό να το παρουσιάσουμε - συγγράψουμε μια εργασία, πρέπει κατ' ελάχιστον να αναφέρονται - συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Εισαγωγή - συνοπτική περιγραφή πειράματος Θεωρία που αφορά το πείραμα Χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός Συνθήκες πειράματος Μετρήσεις Ανάλυση - επεξεργασία αποτελεσμάτων Σύγκριση αποτελεσμάτων με άλλα όμοια πειράματα (αν υπάρχουν) Συμπεράσματα
 6. Η ερώτηση ποια ακριβώς είναι;
 7. Παρέχει ικανοποιητική βιβλιοθήκη στοιχείων για την εφαρμογή που θες και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο τόσο στην μοντελοποίηση όσο και στα run των μοντέλων.
 8. astrah

  Πρόβλημα με Kostal pico 10.1

  Να καλέσεις συντηρητή επαγγελματία. Σίγουρα θα σου δώσει λύση. Ενδεχομένως να χρειαστεί επικοινωνία με την Kostal.
 9. θεωρώντας την θερμογόνο δύναμη του υγραερίου ~11.000kcal/kg ή ~12.5KWh/kg σημαίνει ότι χρειάζεσαι, ΠΟΛΥ χονδρικά, ~1kg/h ή ~1 φιάλη την ημέρα... Άρα η κατανάλωσή σου είναι "λογική", δεδομένων των επικρατούντων καιρικών συνθηκών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα το γράψω για μια ακόμη φορά (προφανώς μη αναφερόμενος σε εσένα που ήδη έχεις δρομολογίσει την εγκατάσταση δεξαμενής) ότι η χρήση φιαλών υγραερίου για θέρμανση είναι οικονομικά ασύμφορη.
 10. Προφανώς λύση δεν μπορείς να πάρεις από ένα φόρουμ στο πρόβλημά σου. Κάποιες επισημάνσεις όμως θεωρώ ότι είναι χρήσιμες: Η κατανάλωση πετρελαίου μετριέται σε λίτρα, όχι σε € ... Άρα αν θες να κάνεις σύγκριση πρέπει να δεις πόσο λίτρα καταναλώνεις το αντίστοιχο διάστημα. Η φετινή κατανάλωση είναι λογικό να είναι μεγαλύτερη λόγω καιρικών συνθηκών Την κατοικία σου πρέπει να την "φανταστείς" ως μια δεξαμενή νερού με τρύπες. Όσες ποιο πολλές τρύπες έχει τόσο δυσκολότερα "γεμίζει" Η ορθή σειρά πάντως είναι: Μελέτη από μηχανολόγο για τον υπολογισμό των θερμικών απώλειων Υπολογισμός σωμάτων, σωληνώσεων, λέβητα, καυστήρα Διόρθωση όποιων από τα παραπάνω είναι "προβληματικά" Ρύθμιση καυστήρα. Πολλές φορές η μη ρύθμιση καυστήρα είναι ο λόγος της υπερκατανάλωσης. Την ρύθμιση αυτή την κάνει ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑΤΖΗΣ με ΟΡΓΑΝΑ... ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ Ή ΤΟ ΑΥΤΙ.... Τέλος, η αρμοδιότητα των υδραυλικών είναι να εκτελούν τις μελέτες των μηχανολόγων, όχι να το "παίζουν μελετητές.."
 11. μελέτη θερμικών απωλειών έχεις? αν ναι, τι απώλειες έχει το κτίριο?
 12. Είναι εσωτερικός κανονισμός του ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ που προφανώς δεν μπορώ να έχω στα χέρια μου. Μπορείς να τον αναζητήσεις στο τμήμα μελετών του γραφείου του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής σου. Επίσης, μπορείς να ζητήσεις να γίνει άλλη όδευση, αλλά βάση του κανονισμού πληρώνεις εσύ τις απαιτούμενες εργασίες... Τέλος, μπορεί να μπει θερμοπρόσοψη με την απαραίτητη προσοχή ώστε να μην τραυματιστεί το καλώδιο. Γι' αυτό προτιμότερο, από άποψη ασφαλείας, είναι να γίνει προσωρινή απομάκρυνση.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.