Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,647
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

antloukidis last won the day on July 28 2019

antloukidis had the most liked content!

Community Reputation

999 Εξαιρετική

6 Followers

About antloukidis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

4,972 profile views
 1. Η ΕΥΔΑΠ ακολουθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σύνδεση των ακινήτων και δεν κάνει ότι θέλει ο κάθένας (υπάλληλος ή πελάτης). Επομένως δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε παρέμβαση. Με βάση τις προδιαγραφές αυτές, το κάθε ακίνητο συνδέεται με ένα μόνο σωλήνα και ανάλογα με το πόσοι μετρητές θα τοποθετηθούν, καθορίζεται η διατομή του σωλήνα. Η διατομή αυτή είναι Φ32 για 1-4 μετρητές και Φ63 για 3-50. Επισυνάπτω τις σχετικές σελίδες των προδιαγραφών ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ε-855.pdf
 2. Καλέστε συνεργείο αποφράξεων. Ίσως να χρειάζεται και άδειασμα του βόθρου, αν εξακολουθεί να λειτουργεί σαν εφεδρία (σε περίπτωση βουλώματος της δημοτικής αποχέτευσης). Επίσης πρέπει να εγκατασταθεί βαλβίδα αντεπιστροφής (κλαπέτο) ή αν υπάρχει, να ελεγχθεί - καθαριστεί.
 3. Περισσότερο σαν inverter = περισσότερη ώρα λειτουργίας ....άρα διαφορά κατανάλωσης αμεληταία. Η Α.Θ. (αν το πούμε πιό λαϊκά) δουλεύει πιό "ξεκούραστα", άρα λιγότερες πιθανότητες να πάθει βλάβη - φθορές και επιπλέον η θερμοκρασία του νερού έχει μικρότερες διακυμάνσεις, άρα καλύτερη αίσθηση στο σπίτι (χειμώνα - καλοκαίρι)!
 4. Δεν πουλάνε με Απόδειξη Λιανικής Πώλησης αν η αξία είναι κάτω από 50€ Αν κοπεί τιμολόγιο (σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε ποσό) κανένα πρόβλημα. Υ.Γ. Μιλάω για την συγκεκριμένη εταιρία που αναφέρω ανωτέρω, δεν ξέρω για άλλες εταιρίες. Υ.Γ. 2 Μία σωστή σωλήνα έχει δύο και μόνο δύο τρύπες, μία στην αρχή και μία στο τέλος Αν έχει λιγότερες τρύπες (βουλωμένη) ή περισσότερες (τρύπια), είναι ελαττωματική! 😃
 5. Δημιούργησε ένα spiral με χάλκινο σωληνάκι γύρω από την σωλήνα που παγώνει και τροφοδότησέ το με ζεστό νερό.
 6. Η εγκατάσταση θερμοδοχείου σε παράλληλη σύνδεση βοηθάει : 1. στην ρύθμιση του κυκλοφορητή πρωτεύοντος στην ιδανική παροχή που θέλει η Α.Θ. 2. στην ρύθμιση του κυκλοφορητή δευτερεύοντος στην ιδανική παροχή που θέλει το δίκτυο των FCU 3. στην μείωση των start - stop της Α.Θ. 4. στην παροχή ζεστού νερού στα FCU κατά την διάρκεια της λειτουργίας απόψυξης της Α.Θ. Αυτά όλα συμβάλλουν στην αποδοτικότερη λειτουργία όλου του συστήματος και στην μεγαλύτερη - απροβλημάτιστη διάρκεια ζωής της Α.Θ. Μείωση κατανάλωσης δεν νομίζω ότι θα υπάρξει (τουλάχιστον μετρήσιμη). Μείωση κατανάλωσης μπορείτε να πετύχετε με την σωστή ρύθμιση της λειτουργίας αντιστάθμισης.
 7. Χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή St.37.0, με διαστάσεις 42.4x3.2 & 26.9x2.6 υπάρχουν σε μεγάλη εμπορική εταιρία στην Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Πωλήσεις σε ιδιώτες δεκτές με min παραγγελίας 50€. Δυνατότητα κοπής σε επιθυμητά μήκη με έξτρα χρέωση. Υπάρχουν συνεργαζόμενα φορτηγά Δ.Χ. για μεταφορά σε πρακτορείο της επιλογής σας ή όπου αλλού θέλετε. Αν ενδιαφέρεστε, σας στέλνω στοιχεία επικοινωνίας με pm ή email. Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε "διάτρητος"
 8. Ακολουθείστε ότι λέει ο κατασκευαστής (η LG εν προκειμένω) Βεβαιωθείτε ότι αυτό που επισυνάπτετε αναφέρεται στο συγκεκριμένο δικό σας μοντέλλο (12 KW), και δεν είναι γενικό για όλα τα μοντέλλα. Η παράλληλη σύνδεση είναι καλύτερη από τεχνικής πλευράς, αλλά με μεγαλύτερο κόστος.
 9. Λύση τεχνική, βρίσκεται με αυτοψία (και όχι τηλεδιάγνωση) έμπειρου υδραυλικού ή μηχανολόγου. Λύση οικονομική βρίσκεται με συζήτηση με τους συνιδιοκτήτες και ίσως με δικηγόρο (αν απαιτείται).
 10. Υπάρχουν στα καταστήματα εργαλείων "αρίδες" (έτσι λέγονται τα μακρυά διαμαντοτρύπανα) 80 εκ. ίσως και περισσότερο. Αν θέλεις, μπορείς να μακρύνεις κι άλλο την αρίδα (αν χρειάζεται) με ηλεκτροκόλληση ντίζας (το έχω κάνει με επιτυχία)!
 11. Να αρπάξω και γω την ευκαιρία για να κάνω δύο γρήγορα σχόλια... 1. Τελικά δεν φαίνεται να ήταν και τόσο δύσκολη η ανακατασκευή! 2. Με τόσο τζάμι στην πόρτα ...δεν νομίζω ότι το όποιο defender θα προσφέρει και πολλά....
 12. Αν έχετε εξαντλήσει τις πιθανότητες αποκατάστασης, από τεχνικής πλευράς μένουν μόνο πιθανές οικονομικές επιπτώσεις. Για αυτές δεν μπορεί να σας απαντήσει μηχανικός, μάλλον δικηγόρο θα χρειαστείτε.
 13. Αν θέλει ομοιομορφία ...φτιάχνετε και την απέναντι ίδια!
 14. Αρκεί το πρώτο! Τα άλλα δύο θα χρειαστούν σε κάποια ...τέρμινα
 15. Αν η καμινάδα δεν εμποδίζει, αφήστε την όπως είναι και απλά κρύψτε τη με γυψοσανίδα. Καλό είναι να τη μονώσετε εξωτερικά με πετροβάμβακα, πριν τον εγκιβωτισμό στη γυψοσανίδα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.