Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

antloukidis last won the day on October 5

antloukidis had the most liked content!

Community Reputation

1,034 Άριστη

3 Followers

About antloukidis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

5,148 profile views
 1. 1. Όλοι οι μηχανικοί έχουν επαγγελματικό δικαίωμα να τα κάνουν όλα αυτά. Για μια σωστή μελέτη θέρμανσης του σπιτιού σας όμως, πρέπει να αποτανθείτε σε ένα έμπειρο μηχανικό, που να ασχολείται με συστήματα θέρμανσης σπιτιού. 2. Το "λογικά η Α.Θ. θα καλύψει ..." και "αν όχι θα αλλάξουμε κάποια σώματα" δείχνει λογική υδραυλικού και "μηχανικού"! Τα FCU απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία και προσφέρουν αποδοτικότερη και οικονομικότερη λειτουργία της Α.Θ. Αν ενοχλεί ο θόρυβός τους, είναι όντως υποκειμενικό. Αν δεν σας ενοχλεί ο θόρυβος από τα "split" κλιματιστικά, δεν θα σας ενοχλούν και τα FC
 2. Το καλύτερο είναι να επισκεφθείτε (διαδικτυακά ή προσωπικά) κάποια εταιρεία κατασκευής καπνοδόχων (υπάρχουν και ελληνικές) και να δείτε τα εξαρτήματα που κατασκευάζουν για κάθε περίπτωση.
 3. Αν δεν υπάρχει ανάγκη- θέληση θέρμανσης του 1ου, σίγουρα διπλού τοιχώματος (αλλιώς υπάρχει ρίσκο μείωσης ελκυσμού και αύξησης υγροποιήσεων).
 4. Υπάρχει και πυράντοχη γυψοσανίδα (ροζ χρώματος)! Με μονωμένη (διπλότοιχη) σωλήνα και πυράντοχη γυψοσανίδα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ο κατασκευαστής της σόμπας είναι πιστοποιημένος, θα σας δώσει και συνιστώμενες διαστάσεις (διατομές) της καπνοδόχου, που θα πρέπει να τηρήσετε.
 5. Υποθέτω τα στόμια στον 1ο τα βάζετε για να θερμάνετε και εκεί. Με μονωμένη καμινάδα όμως δεν θα πετύχετε τίποτα! Αν πάλι βάλετε αμόνωτη σε αυτό το τμήμα, θα επηρεαστεί ο ελκυσμός...
 6. Αυτό [....Μία συσκευή με όλες τις επιλογές μέγιστης ισχύος (6,6 και 8,8 KW)} το είδες??? Αν ο ηλιακός είναι τριπλής ενεργείας μπορείς να τον συνδέσεις. Το cop της Α.Θ. όταν (προσπαθεί να) βγάζει νερό 60oC με εξ. θερμοκρασία χειμώνα πόσο είναι??? Αν θα αποσβέσεις το κόστος εγκατάστασης δεν ξέρω.
 7. Δεν έχω και πολύ καλές εμπειρίες με αυτά και τα αποφεύγω. Εσύ???
 8. Το ότι δεν έχεις δεί πάνω από 3,5 ΚW στην Α.Θ. δεν σημαίνει ότι είναι έτσι. Θα πρέπει να ελέγξεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Ακόμα και έτσι 3,5 + 4 (του θερμοσίφωνα) = 7,5KW (πολύ κοντά στα 8 KW της παροχής σου αν έχεις 35Α γενική ασφάλεια (αν έχεις 32Α αυτόματη τότε 32x 230= 7.36 KW!!! ). Οι ταχυθερμαντήρες και ειδικά οι κεντρικοί απαιτούν πολύ μεγαλύτερες παροχές και μάλλον τριφασικές.
 9. Πολλά τα δεδομένα και υπολογισμοί που χρειάζονται για τεκμηριωμένη απάντηση. Τελείως εμπειρικά, το νερό δεν πρόκειται ποτέ να πάει σε 55οC...και δύσκολα στους 50, ίσως σε αρκετές ώρες, καθώς η θερμοκρασία εξόδου του νερού από την Α.Θ. δύσκολα θα πλησιάσει τους 60οC και ακόμα πιό δύσκολα θα φτάσει στην ταράτσα! Ας σημειωθεί ότι το Boiler 200 λίτρων του ηλιακού για να ζεσταθεί από 15 σε 55 βαθμούς, απαιτεί 8000 Kcal=9.3 KWh άρα με την αντίσταση 4 KW απαιτεί αρκετά πάνω από 2 ώρες, ειδικά αν το Boiler είναι στην ταράτσα. Υ.Γ. Κεντρικός ταχυθερμαντήρας σε λειτουργία ταυτόχρονη με Α.
 10. Αυτό σημαίνει ότι το 50% της παροχής (ποσότητας) του νερού περνάει μέσα από το σώμα και 50% έξω από το σώμα (από την βαλβίδα by-pass). Η παροχή από και προς τους συλλέκτες είναι ίδια (σχεδόν), είτε περνάει μέσα από τα σώματα είτε έξω από αυτά.
 11. Αν η όλη ιστορία γίνεται για μείωση απωλειών στο πάτωμα, πιστεύω ότι η όποια μείωση θα είναι ελάχιστη και επομένως είναι τελείως μάταιος κόπος (και χρήμα). Αφού η θερμοκρασία προσαγωγής θα μείνει σταθερή, από τους σωλήνες προσαγωγής οι απώλειες θα είναι ίδιες. Στους σωλήνες επιστροφής, μάλλον θα υπάρξει κάποια μείωση αλλά μικρή και όχι σημαντική καθώς και το by-pass λειτουργεί σαν τμήμα του σώματος και επομένως η θερμοκρασία εξόδου από αυτό, είναι ήδη μειωμένη. Προτείνω εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης (αν δεν υπάρχει ήδη), που θα προσφέρει σίγουρα μείωση κατανάλωσης.
 12. Αν βρείτε μηχανικό στη γειτονιά σας σήμερα ...μάλλον / ίσως προλαβαίνετε...
 13. Εκτός του διαμερίσματός σας, απαιτείται πρόσβαση στο λεβητοστάσιο και το πιστοποιητικό ελέγχου καυστήρα (τα οποία είναι κοινόχρηστα, άρα απαγορεύεται να σας ...απαγορεύσουν την πρόσβαση). Υ.Γ. Καθώς ο λέβητας-καυστήρας είναι κοινόχρηστος, άρα σας ανήκει σε κάποιο ποσοστό, ότι και να γίνει θα συνεχίσετε να συμμετέχετε στα έξοδα συντήρησης και πιθανής αντικατάστασής του.
 14. Ανεξάρτητα τι θα αποφασιστεί και τι θα γίνει τελικά, η επιστροφή χρημάτων για το πετρέλαιο που έχεις πληρώσει δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ούτε στα ομορφότερα όνειρά σου... Η ενεργειακή απόδοση των συστημάτων (και αν υπάρχει αναβάθμιση) τεκμηριώνεται με ενεργειακό πιστοποιητικό ΠΕΑ, που γίνεται από μηχανικό ενεργειακό επιθεωρητή. Η τιμή για αυτό, καθορίζεται με ελεύθερη διαπραγμάτευση με τον μηχανικό που θα συνεργαστείς.
 15. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα προτύπου ή οδηγίας... Η ρύθμιση των πιεστικών συγκροτημάτων γίνεται κατόπιν υπολογισμού, με βάση την απαιτούμενη πίεση στο σημείο χρήσης και την υψομετρική διαφορά του πιεστικού από αυτό. Μπορεί φυσικά να γίνει και με δοκιμές, χωρίς υπολογισμούς (που είναι και το συνηθέστερο).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.