Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,489
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

antloukidis last won the day on July 28

antloukidis had the most liked content!

Community Reputation

938 Εξαιρετική

6 Followers

About antloukidis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

4,616 profile views
 1. O Nik εννοεί εν. επιθεωρητής - Α΄βαθμού συγγενίας!
 2. Κάποιος νόμος λέει (νομίζω στον ΚΟΚ είναι) ότι χρεώνονται οι διαφημιζόμενοι και τα χρέη εισπράττονται σαν τα δημόσια έσοδα! Άραγε θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος???
 3. Μπορεί ( αλλά σε 7 χρόνια, που θα έρθη η ώρα σου Βασίλη, ποιός ξέρει??? )
 4. Από ότι έμαθα στην τελευταία μου επίσκεψη, έχουν δώσει για υπολογισμό οριστικών συντάξεων τις αιτήσεις του 1ου 4μήνου του 2017. Άρα είσαι μέσα....
 5. Λίγο μπλεγμένα .... Δεν έχει σχέση η ποσότητα του νερού μέσα στο σώμα, αλλά η απαγωγή θερμότητας από το νερό. Στο FCU, λόγω του ανεμιστήρα, η απαγωγή θερμότητας είναι πολύ μεγαλύτερη, από ότι σε συμβατικά ΘΣ (πάνελ ή όχι), με αποτέλεσμα το νερό να φτάνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο επόμενο σώμα του κλάδου (αν υπάρχει) Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κάποια μελέτη, αν το FCU είναι σε σειρά (στον ίδιο κλάδο) με κάποιο άλλο σώμα.
 6. Το αισθητικό αποτέλεσμα (που θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα) δεν ενοχλεί???
 7. 1. Σε σπίτι πανταχόθεν ελεύθερο τι σημαίνει ΒΑ προσανατολισμός??? 2.. Χωρίς μελέτη απωλειών, μόνο "μπακάλης" μπορεί να υπολογίσει την κατανάλωση! 3. Τελείως "μπακαλίστικα" λοιπόν ....θα κάνετε καλή γυμναστική! 4. Αν δεν υπάρχει ΦΑ στην περιοχή σας, θεωρώ μονόδρομο το πετρέλαιο ή Αντλία Θερμότητας.
 8. Αν το σύστημα θέρμανσης είναι μονοσωλήνιο, το μέγεθος του νέου σώματος επηρεάζει την απόδοση και άλλων σωμάτων. Χρειάζεται κάποιος έλεγχος
 9. Για μιά αρχική επαλήθευση δεν χρειάζονται ειδικά όργανα τοπογράφου. Παίρνεις μία κάτοψη και με μία μετροταινία, επαληθεύεις τι έχει γίνει στην πράξη σε όλες τις διαστάσεις που φαίνονται στην κάτοψη.
 10. Μάλλον ρητορικό το ερώτημά σου (και δικό μου φυσικά)! Φέταααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα......................................
 11. Καλό είναι να χτιστεί με τούβλα και να σοβατιστεί, περιμετρικά σε ύψος τουλάχιστον 50 εκ (καλύτερα μέχρι επάνω)., ώστε να αποφευχθούν ρωγμές που θα προκληθούν από τις ταλαντώσεις από τις ριπές του ανέμου.
 12. Οροφής και μικρή ταχύτητα, και αν η ροή αέρα του FCU είναι οριζόντια (προς τα επάνω αν τοποθετηθεί στο δάπεδο), μάλλον ...πρόβλημα. Όσο για την ισχύ μη βασίζεσαι στο τι λέει ο πωλητής, αλλά δες το τεχνικό έντυπο για τη συγκεκριμένη ταχύτητα και θερμοκρασία του νερού. Αν ο γενικός θερμοστάτης της θέρμανσης είναι στο σαλόνι, ρυθμίζεις το θερμοστάτη του FCU λίγο χαμηλότερα.
 13. 1. Συνήθως η επιλογή του FCU γίνεται με βάση την απόδοσή στη δεύτερη ταχύτητα και όχι στην μέγιστη (τρίτη). 2. Όλα εξαρτώνται από τη θέση εγκατάστασης στο συγκεκριμένο δικό σου χώρο 3. Ερώτημα που μπορούμε να μιλάμε ΄για ώρες και να γράφουμε τόμους Σε γενικές γραμμές ένα FCU θερμαίνει με το ρεύμα αέρα που δημιουργεί ο ανεμιστήρας του. Ο ζεστός αέρας, επειδή ανεβαίνει μόνος του προς τα πάνω, πρέπει απαραίτητα να κατευθύνεται από το FCU προς τα κάτω, όμως πρέπει να μην κάθονται άτομα από κάτω γιατί θα τα ενοχλεί το ρεύμα αέρα. Άρα το Α & Ω είναι τι FCU (τοίχου ή δαπέδου ή οροφής) μπορούμε να βάλουμε στις υπάρχουσες αναμονές ώστε να πετύχουμε τα πιό πάνω. Η θέρμανση με το FCU είναι χωρίς καθυστέρηση - ξεκινάει μόλις έρθη ζεστό νερό, και σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λειτουργία του. Αν ο χώρος ζεστάθηκε ή όχι και πόση ώρα θα παραμείνει ζεστός εξαρτάται από την ποιότητα μόνωσής του, από την διάρκεια λειτουργίας της θέρμανσης κλπ. Ο αναπόφευκτος θόρυβος (σχετικά μικρός) από ένα FCU, εξαρτάται από την ταχύτητα που επιλέγουμε (προτιμάμε μικρή ή μεσαία) αλλά εξαρτάται πολύ από την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία του κατασκευαστή. Ένα πλεονέκτημα του FCU είναι ότι απαιτείται χαμηλότερη θερμοκρασία νερού από ότι τα ΘΣ, άρα μπορούμε να επιτύχουμε οικονομικότερη λειτουργία ή λειτουργία θέρμανσης για μεγαλύτερο χρόνο με ίδιο κόστος (αν φυσικά έχουμε παντού FCU και μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία νερού)
 14. Τόσο μεγάλη παροχή και "δεν προλαβαίνουν"??? Κάπου υπάρχει πρόβλημα. Πιθανές αιτίες: Ηλεκτρικό πρόβλημα - ρίχνουν θερμικό - ρελέ ??? Βουλωμένο φίλτρο αναρρόφησης αντλιών ??? Βουλωμένη σωλήνα κατάθλιψης ??? όλα μαζί ??? ??? Αν το πρόβλημα είναι εκ κατασκευής - σε καινούργια εγκατάσταση, μήπως είναι μικρή η διατομή του σωλήνα κατάθλιψης???
 15. Φίλοι νομίζω ότι κάτι έχουμε παρεξηγήσει..... Άσχετα με το σύστημα θέρμανσης, που έχουμε στο σπίτι μας, όταν η εσωτερική θερμοκρασία παίζει από 25οC σε 18,5 οC.....η ποιότητα θέρμανσης δεν μπορεί να είναι ψηλή!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.