Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Posts

  3,455
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

antloukidis last won the day on March 23

antloukidis had the most liked content!

8 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

7,649 profile views

antloukidis's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1.5k

Reputation

 1. Η παραγωγή και χρήση οποιασδήποτε μορφής ενέργειας, δεν είναι σε καμμία περίπτωση 100% οικολογική. Η ηλέκτροκίνηση των αυτοκινήτων, παρότι δεν είναι καινούργια ιδέα, βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο εξέλιξης. Σίγουρα το μέλλον της είναι ελπιδοφόρο και μάλλον μακροπρόθεσμα αναπόφευκτο. Επί του παρόντος, άποψή μου είναι ότι, πρέπει να υποστηριχθεί για να δοθεί ώθηση στην ταχύτερη εξέλιξή της.
 2. Μήπως υπάρχει από πάνω κάποιος επίτοιχος λέβητας ΦΑ??? Μήπως κάποιο κλιματιστικό???
 3. Αυτά που υποψιάζεστε δεν επηρεάζονται. Όμως είναι πολύ πιθανό ( σχεδόν βέβαιο για κατασκευή του 60) ότι θα επηρεάσει την στατική επάρκεια του κτιρίου. Με απλά λόγια ο τοίχος πιθανότατα στηρίζει το ταβάνι με τον όμοιο τοίχο που πιθανά υπάρχει από πάνω. Μη κάνετε τίποτα χωρίς μελέτη - επίβλεψη από πολιτικό μηχανικό.
 4. Το μαύρο κουμπί στο κάτω μέρος του αυτόματου είναι βάνα που πρέπει να είναι ανοιχτή. Από το επάνω κουμπί κάνουμε ρύθμιση.
 5. Φίλοι μπλέκεστε με ρυθμίσεις που σε κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετικές και ...θα τα κάνετε σαλάτα! Από το σημείο που βρίσκεται ο αυτόματος πλήρωσης μετράτε πόσα μέτρα ψηλότερα πρέπει να ανέβει το νερό. Σε αυτό προσθέτετε 5 μέτρα και το αποτέλεσμα το διαιρείτε με 10, και έχετε τα bar, που πρέπει να ρυθμίσετε. Η πίεση από τον αυτόματο ανεβαίνει πολύ αργά.... και γιαυτό πρέπει να ελέγξετε ( με κρύα εγκατάσταση και χωρίς να δουλεύει τίποτα) την επόμενη μέρα. Εξαέρωση γίνεται από κάποιο χειροκίνητο βανάκι ή αυτόματο εξαεριστικό που (πρέπει να) υπάρχει στο ψηλότερο σημείο του δικτύου. Κάντε εξαέρωση (μέχρι να βγεί σκέτο νερό) με σταματημένα όλα τα μηχανήματα. Επαναλάβετε μετά από κάποια ώρα λειτουργίας
 6. Χωρίς να γνωρίζω τις ρυθμίσεις της ΑΘ υποθέτω ότι έτσι ελέγχει τη θερμοκρασία νερού για να ξεκινήσει τον συμπιεστή της ή όχι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια να είστε καλά
 7. 1. Μπορεί να φταίει κάποια/ες ρύθμιση/ σεις της ΑΘ. 2. Μπορεί να φταίει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση ή την ρύθμιση του δικτύου. Δεν έχει νόημα να παίζουμε την Πυθία και δεν πρόκειται με υποθέσεις να βγάλετε άκρη. Θα πρέπει να βρείτε κάποιο έμπειρο σε ΑΘ μηχανολόγο στην περιοχή σας για να σας λύσει τον γρίφο... Οι ρυθμίσεις του φίλου πιό πάνω αφορούν από ότι υποθέτω ενδοδαπέδιο σύστημα ενώ εσείς από ότι υποθέτω πάλι έχετε θερμαντικά σώματα. Άρα αν οι υποθέσεις μου είναι σωστές οι ρυθμίσεις του φίλου δεν έχουν καμμία σχέση με τις δικές σας.
 8. Δεν ξέρω πόσο θα κερδίσεις. Μόνο με υπολογισμούς βγαίνει. Σωστή ρύθμιση με τις βάνες δεν έχεις όταν το ΔΤ νερού είναι παντού ίδιο. Σωστή ρύθμιση έχεις όταν όλοι οι χώροι έχουν την επιθυμητή θερμοκρασία ( όχι απαραίτητα ίση παντού). Σωστή ρύθμιση επίσης έχεις όταν όλοι οι χώροι έχουν χαμηλότερη θερμοκρσσία από την επιθυμητή κατά 1 ή 2 βαθμούς ή ίσως ψηλότερη κατά 1 ή 2 βαθμούς. Αφού πετύχεις σωστή ρύθμιση σύμφωνα μα τα ανωτέρω, αν η θερμοκρασία χώρων είναι χαμηλότερη ανεβάζεις είτε τη θερμοκρασία νερού είτε την παροχή και το αντίστροφο αν η θερμ. Χώρων είναι ψηλή.
 9. Σίγουρα η θερμομόνωση βορεινών τοίχων βοηθάει και είναι η κσλύτερη λύση αν είναι εφικτή τεχνικά και οικονομικά. Αφού έχεις τελείως ανοικτά τα βανάκια προς τα εκεί, κλείσε λίγο (1/4 της στροφής) τα υπόλοιπα. Τα ροόμετρα βοηθάνε μόνο στις αρχικές ρυθμίσεις. Αν ρυθμίσεις ικανοποιητικά φέτος μη ασχοληθείς με εγκατάσταση ροομέτρων.
 10. Στα κυκλώματα που τροφοδοτούν τα βορεινά δωμάτια άνοιξε λίγο τα βανάκια. Εναλλακτικά μπορείς να κλείσεις λίγο όλα τα υπόλοιπα βανάκια. Άσχετο με τη ρύθμιση θερμοκρασίας αλλά καλό να γίνει... η πίεση αέρα στο ΔΔ πρέπει να είναι λίγο χαμηλότερη ( 0.1-0.2 bar) από την ρύθμιση του αυτόματου πλήρωσης.
 11. Για να στεγνώσουν τα οικοδομικά υλικά θα πρέπει ο εσωτερικός υγρός αέρας να ανανεώνεται με ξηρότερο φρέσκο. Αν μπαίνει φρέσκος αέρας με υγρασία 69% τα οικοδομικά υλικά δεν πρόκειται να στεγνώσουν ποτέ.
 12. Περιγράφω τι συνέβη στην περίπτωσή μου. Θα πρέπει να ρωτήσετε αν γίνεται και πιό πριν. Νομίζω όμως δεν έχει νόημα, αφού δεν ξέρετε πόσος πλασματικός χρόνος θα σας χρειάζεται, όταν έρθη η ώρα της συνταξιοδότησης.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.