Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,534
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

antloukidis last won the day on July 28 2019

antloukidis had the most liked content!

Community Reputation

951 Εξαιρετική

7 Followers

About antloukidis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

4,734 profile views
 1. Έχω την εντύπωση, ότι αντλίες πάνω στη γραμμή ύδρευσης απαγορεύονται, γιατί προκαλούν προβλήματα στους διπλανούς υδρολήπτες (εντός και εκτός του σπιτιού), που χρησιμοποιούνται την ίδια ώρα.
 2. Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε... Το σύστημα ΚΝΧ μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και σίγουρα δεν αξίζει να εγκατασταθεί μόνο για ρολά. Πάντως με το ΚΝΧ θα μπορούσες αυτά που κάνεις με όλα τα τηλεχειριστήριά σου, να τα κάνεις μόνο με ένα! (και κίνηση ρολών ένα-ένα και όλα μαζί) 😉
 3. Παρόμοια εμπειρία έχω και γώ, με συμφοιτητή ηλεκτρολόγο μηχ., που κάναμε μαζί την διπλωματική, και δεν γνώριζε το νόμο του Ωμ!!! 💀☠️💣 Δεν νομίζω πάντως ότι θα τον μάθαινε, αν τον έκοβαν στο ΤΕΕ .....
 4. Συνάδελφοι, δεν είναι πρακτική μόνο του "μνημονιακού παρόντος"! Αυτό που λέει ο συνάδελφος ntanos, έγινε και σε μένα! Το 1986 που πέρασα, λίγα χρόνια μετά την κατάργηση των 8ώρων, η "άκρως εξειδικευμένη" ναυπηγική ερώτηση που μου έγινε, και θυμάμαι ακόμα, ήταν : "Πώς γίνεται ένα εξολοκλήρου σιδερένιο κατασκεύασμα να επιπλέει??" Αυτό που έμαθα τότε, ήταν ότι αυτού του βαθμού δυσκολίας ερωτήσεις, υποβάλλονταν σε αποφοίτους ελληνικών πολυτεχνείων, και ειδικά ΕΜΠ, αλλά γίνονταν "σκληρότερες ερωτήσεις" σε αποφοίτους ξένων πολυτεχνείων.
 5. Σας έχω ήδη πεί ότι η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο σπίτι μου με ικανοποιεί πλήρως, και είναι γενικώς αποδεκτό ότι η ποιότητα θέρμανσης είναι η ανώτερη δυνατή. Φυσικά δεν γνωρίζω πώς αξιολογείται αυτό από εσάς, και ποιές είναι οι προτεραιότητές και οι δυνατότητές σας για την διαχείριση του κόστους της οικοδομής σας. Έχετε υπόψη όμως, ότι η δαπάνη κάποιων επιπλέον χρημάτων για την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, δεν είναι όπως μία δαπάνη εγκατάστασης ακριβών μαρμάρων ή ειδών υγιεινής κλπ. Η επιπλέον αρχική δαπάνη εγκατάστασης ενδοδαπέδιου συστήματος με Α.Θ. χαμηλών θερμοκρασιών, γρήγορα κάνει απόσβεση, λόγω του σημαντικά χαμηλότερου κόστους λειτουργίας. Έτσι, η προσωπική μου γνώμη είναι, αν το budget σας αντέχει, να το κάνετε. (μόνο με σοβαρή εταιρεία ή μηχανολόγο μηχανικό που να ειδικεύεται σε αυτό). Υ.Γ. Η Α.Θ. θα σας προσφέρει και ψύξη το καλοκαίρι με FCU, χωρίς την ανάγκη επιπλέον κλιματιστικών..
 6. Φίλε Jotas, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον μηχανολόγο μηχανικό (ναι ...και μεις Μηχανικοί είμαστε), που να ασχολείται με θέρμανση κτιρίων. Το ότι εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός, με κανένα τρόπο δεν με κάνει παντογνώστη των, πραγματικά απείρων, μηχανολογικών θεμάτων.
 7. Αναφέρετε σαν "συμβούλους" σας το διαδίκτυο και τον Υδραυλικό! Ο μηχανολόγος μηχανικός, που υπογράφει και την μελέτη της νέας οικοδομής τι λέει? (γιατί δεν τον αναφέρετε καθόλου???) Αυτός είναι ο μόνος που θα σας συμβουλέψει υπεύθυνα ( διαθέτει όλα τα απαραίτητα δεδομένα της οικοδομής σας) και απαραίτητα θα τροποποιήσει την άδεια οικοδομής, αν απαιτείται. Από προσωπική εμπειρία στο σπίτι μου, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από την ενδοδαπέδια θέρμανση. Απαιτείται όμως αρκετή γνώση του θέματος από τον υπεύθυνο μηχανολόγο, για την σωστή μελέτη, κατασκευή και ρύθμιση του συστήματος για να έχετε άριστα αποτελέσματα. Σε αντίθετη περίπτωση, έχω συναντήσει περιπτώσεις, που ο ιδιοκτήτης "κλαίει" για τα χρήματα που "πέταξε"!!!
 8. Εφόσον η Α.Θ. είναι ακόμα σε εγγύηση, μη κάνετε τίποτα εκτός από το να καλέσετε την αντιπροσωπεία.
 9. Συνάδελφοι, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, σε τέτοια θέματα γιατί δεν είναι μιά απλή ακύρωση.... Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, να σας επισημάνω ότι, αν θέλουν, μπορούν ακόμη και ποινή να σας επιβάλουν, καθώς καταγράψατε στο Β' ΠΕΑ, πράγματα που δεν υπήρχαν....
 10. Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί εύκολα να φτιάξει τον αυτοματισμό, χρησιμοποιώντας δύο ρελέ ισχύος (2 επαφών ΝΟ), για κάθε διαμέρισμα (όσα διαμερίσματα και αν έχουμε)!
 11. Ο αυτοματισμός που χρειάζεται ο φίλος (δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμος, αλλά είναι απλός) είναι ο θερμοστάτης χώρου να σταματάει τον καυστήρα, ο κυκλοφορητής ελέγχεται κανονικά από τον θερμοστάτη-υγροστάτη του και η ηλεκτροβάννα μένει μόνιμα ανοιχτή (αφαίρεση ηλ. παροχής) ή λειτουργεί με την ίδια εντολή του κυκλοφορητή.
 12. Από τον αυτόματο πλήρωσης δεν μπαίνει νερό, εκτός αν υπάρχει διαρροή από κάπου! (κακώς τον έκλεισες ) Συμβουλέψου την αντιπροσωπεία, για το πρόβλημα (αν είσαι στην εγγύηση απαίτησε επισκευή δωρεάν)
 13. Προφανώς έχετε δίκιο, και ήταν δικό μου λάθος. Επιβεβαιώνεται η υπογραφή μου...για μία ακόμα φορά! Το σφάλμα ch14 τι σημαίνει?
 14. Αληθινά με παραξενεύει.... Μήπως έχετε την ίδια σελίδα στα αγγλικά.
 15. Είναι φυσιολογικό, ακόμα και αν υπάρχει βαλβίδα αντεπιστροφής. Το νερό μέσα στον σωλήνα, πρίν τον αυτόματο πλήρωσης, είναι ακίνητο (εφόσον η εγκατάσταση δεν έχει διαρροές). Έτσι αυξάνεται η θερμοκρασία του, όσο πλησιάζει προς τον λέβητα, λόγω μεταφοράς θερμότητας. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μικρού μήκους χαλκοσωλήνα και μετά την πολυστρωματική. Σίγουρα και η αντεπίστροφη, αν δεν υπάρχει, είναι απαραίτητη αλλά για άλλους λόγους.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.