Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Posts

  3,113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

antloukidis last won the day on April 11

antloukidis had the most liked content!

5 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

5,798 profile views

antloukidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

1.3k

Reputation

 1. Κανείς ηλεκτρολόγος δεν καταλαβαίνει από τις φωτό, τι έχετε κάνει και βέβαια δεν πρόκειται κανείς να βεβαιώσει ότι όλα είναι ΟΚ. Αφού έχετε αμφιβολίες, καλέστε κάποιον επί τόπου. Δοκιμές, και συνδέσεις με αμφιβολίες, από ανειδίκευτους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και πολύ πιθανά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.
 2. Εκτός αν είμαι μέσα στους 30.000 που λένε τα φυλλαδο-sites!!! και θα τα πάρω μετά από ν τέρμινα. Όλοι ξέρουμε που ...τείνει το ν!
 3. Προσοχή στην επιλογή μεγέθους της Α.Θ. πρέπει να δίνεται σε δύο πράγματα. 1. Ο οδηγός μας πρέπει να είναι πάντα μία σωστή μελέτη απωλειών του σπιτιού μας. Σε αυτήν πρέπει να βλέπουμε δύο αριθμούς. Την απαίτηση σε KW, του σπιτιού μας, αλλά και την θερμοκρασία περιβάλλοντος που ισχύει αυτή η ζήτηση. Προφανώς πρέπει η απόδοση της Α.Θ. στην συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος να καλύπτει τη ζήτηση. Βέβαια παίζει ρόλο και η ζητούμενη θερμοκρασία νερού, ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης, που έχουμε στο σπίτι μας (ενδοδαπέδιο, θερμαντικά σώματα ή FCU). Μη παρασύρεστε λοιπόν από την ονομαστική απόδοση, που μάλλον είναι χρήσιμη μόνο για διαφήμηση. 2. Ο κατασκευαστής της Α,Θ. πρέπει να είναι αξιόπιστος και να δίνει τα ανωτέρω απαραίτητα νούμερα, στο τεχνικό φυλλάδιο της Α.Θ. Αν οι απαίτηση σε KW, καλύπτεται σε ακραίες συνθήκες με αντιστάσεις, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συχνότητα εμφάνισης αυτών των θερμοκρασιών στην περιοχή μας.
 4. Πώς δούλευε η αποχέτευση 1 χρόνο που είστε εκεί (αλλά και με τον προηγούμενο κάτοικο) ? Τηλεδιάγνωση σίγουρα δεν γίνεται! Μηχανολόγος μηχανικός μπορεί να σας απαντήσει μόνο αν τον καλέσετε επιτόπου, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε και αυτόν, αλλά και τον υδραυλικό που θα έρθει μετά. Καλέστε υδραυλικό, και αν δεν λύσει το πρόβλημα (μάλλον απίθανο αν είναι έμπειρος), καλέστε μηχανολόγο.
 5. Καλέστε υδραυλικό να ελέγξει το καζανάκι και την λεκάνη. Οι μηχανικοί δεν βοηθάνε, στην συγκεκριμένη περίπτωση.
 6. Η κουβέντα ξεκίνησε, με την απορία σας αν είναι αυθαίρετη κατασκευή ή όχι. Για να δικαιολογήσω την μόνη αποτελεσματική λύση που υπάρχει ( κλείσιμο με παραπέτο πάνινο, αλλά αφού μετά είπατε ότι πέφτουν και νερά, με κάτι αδιάβροχο), προσπάθησα να σας αποτρέψω από άλλες λύσεις ( νομικές σαν αμφιβόλου αποτελέσματος και κοστοβόρες ή παράνομες που αποκλείονται εξ ορισμού και από τους δύο μας). Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε τελικά.
 7. Λυπάμαι αλλά οι παρανομίες δεν μου ...πάνε!
 8. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο νόμιμος ( μηχανικοί, δικηγόροι, δικαστήρια) με απαίτηση χρημάτων, χρόνου, και καταστροφή ψυχικής υγείας, με αμφίβολα αποτελέσματα. Και μη νόμιμοι τρόποι... που δεν γράφονται σε δημόσιο φόρουμ!
 9. Επειδή οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Ελλάδα είναι τόσο σπάνιες ( θα προσέλκυαν ίσως και το CNN για να απαθανατίσει το γεγονός), συμβουλή μου είναι να μη το ψάχνεις άδικα. Βάλε ένα πλαϊνό παραπέτο στην τέντα σου και τέρμα τα ...θεάματα.
 10. Ίσως το πρόβλημα να λύνεται πολύ απλά, με ένα ...μπερντέ!
 11. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού!!! Ίσως έτσι πάρουμε κάποτε κανά πρωτάθλημα 😄
 12. Η εξαγορά των πλσσματικών μετράει στον υπολογισμό (εξακριβωμένο από μένα).
 13. Οι τελευταίες συνταξιοδοτικές αποφάσεις δεν συμφωνούν καθόλου με αυτά! (μεικτή 930-950€!!!) Κάποιοι (ο συντάκτης του ανωτέρω ή οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ), ζουν σε άλλο πλανήτη!
 14. Ευχαριστώ πολύ Περιμένετε "λίιιιιιιιγο"! Έγινε νόμος του κράτους! Περιμένουμε ακόμα να γίνει ένας ακόμα νόμος, που να λέει ότι "Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζωνται!"
 15. Η μέγιστη ενεργειακή απολάβή από ηλιακούς συλλέκτες, γίνεται όσο πιό κρύο είναι το νερό στο boiler (άρα σύνδεση κάτω). Όμως σε boiler 3πλής ενέργειας (με 2 σερπαντίνες), οι ηλ. συλλέκτες συνδέονται στη μεγαλύτερη σερπαντίνα, που σημειώνεται από τον κατασκευαστή του boiler και αυτή μπορεί να είναι πάνω ή κάτω. Επίσης υπάρχουν boiler 3πλής ενέργειας που έχουν μία σερπαντίνα για το λέβητα και μανδύα για τα ηλιακά. Πολλές φορές η ενεργειακή απολαβή δεν είναι το πρωτεύον μέλημά μας αλλά πρωτεύει η ανάγκη για ΖΝΧ με κάθε κόστος (δεν είναι δυνατόν σε ξενοδοχείο, να λέμε στους επισκέπτες μη κάνετε μπάνιο το πρωί, γιατί δεν υπάρχει ήλιος τη νύχτα να ζεστάνει το νερό). Άρα το σημαντικότερο είναι να δείτε τι λέει ο κατασκευαστής των συγκεκριμένων boiler, που έχετε εγκαταστήσει, και βέβαια την μελέτη του μηχανολόγου, που για να προτείνει αυτό που πρότεινε κάπως το δικαιολογεί.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.