Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  3,044
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

antloukidis last won the day on April 11

antloukidis had the most liked content!

Community Reputation

1,198 Άριστη

5 Followers

About antloukidis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

5,636 profile views
 1. Αν έχει πάρει σύνταξη ή όχι, όπως και αν είναι ηλικιωμένος δεν ενδιαφέρει κανένα. Αυτό που δεν πρέπει να έχει κάνει είναι να έχει κλείσει τα βιβλία του στην εφορία, γιατί τότε έχει σταματήσει να είναι επαγγελματίας, οπότε δεν μπορεί να αναλάβει κανένα έργο μηχανικού.
 2. Ευτύχη, ηλεκτρολόγος είσαι, ένα οργανάκι έχεις φαντάζομαι! Το ρελέ ελέγχεται πανεύκολα. Το έλεγξες? Μήπως υπάρχει κάποια χρονοκαθυστέρηση?
 3. Η κατανάλωση της ΑΘ εξαρτάται από τον χώρο που καλύπτει, καθώς με το inverter μειώνει την κατανάλωσή της όσο απαιτείται. Με το buffer φυσικά μπορείτε να λειτουργείτε και σε ψύξη και σε θέρμανση και με αντιστάθμιση. Ειδικά στη θέρμανση, αν τα σώματα έχουν θερμοστατικές κεφαλές, το buffer με δευτερεύον κύκλωμα είναι απαραίτητο. Επίσης θα μπορείτε να λειτουργείτε τα FCU και σε θέρμανση, όταν θέλετε γρήγορη θέρμανση του χώρου (μετά από κάποια μακρά απουσία ίσως). Υ.Γ. Αν τελικά βάλετε buffer, θα πρέπει στα FCU να βάλετε δίοδες βαλβίδες και όχι τρίοδες.
 4. Χωρίς να είμαι ειδικός... το βλέπω κάπως παράλογο! Αν ήταν έτσι, όλοι θα λογάριαζαν και τον δρόμο (Κ.Χ.) που περνάει από μπροστά τους, και θα έχτιζαν περισσότερο....
 5. Με ένα σωστό σύστημα (με buffer και δευτερεύον κύκλωμα καλύτερο, αλλά και με 3οδες στα FCU), μπορείτε να ενεργοποιείτε κάθε FCU ξεχωριστά - αυτόνομα. Y.Γ. Και θα "ξεφορτωθείτε" τα 4 εξωτερικά μηχανήματα των split!
 6. Ετσι όπως τα λέει ο συνάδελφος. Ένα buffer - θερμοδοχείο και η δημιουργία δευτερεύοντος κυκλώματος, εξασφαλίζουν ότι η παροχή νερού μέσα από την ΑΘ θα είναι σταθερή και δεν θα επηρεάζεται από τα σώματα που μπορεί να έχουν θερμοστατικές κεφαλές, που μεταβάλουν την παροχή.
 7. Συνάδελφε κατ' αρχάς μη κοιτάς την ονομαστική απόδοση της ΑΘ (11KW), αλλά την απόδοσή της στην εξωτερική θερμοκρασία που έχουν υπολογιστεί οι απώλειες του σπιτιού. Η απόδοσή της, σε αυτή τη θερμοκρασία, πρέπει να καλύπτει τις απώλειες του σπιτιού. Το cop μειώνεται όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία και όσο ζητάς μεγαλύτερη θερμοκρασία νερού από την ΑΘ. (μη μπλέκεις με στροφές του συμπιεστή γιατί δεν έχει νόημα). Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ΑΘ, αν δουλεύει συνέχεια με χαμηλό φορτίο. Άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζεσαι ΑΘ υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με αυτά που γράφεις.
 8. Ενημέρωση, ενεργοποίηση, οργάνωση, συλλογικές δράσεις....
 9. Έχω καταθέσει ήδη προσφυγή, μαζί με άλλα μέλη του ΜΗΝ. Ο λόγος που έγραψα εδώ, είναι για να ενημερωθούν οι ενεργοί ΕΕ για το τι τους περιμένει και να ενεργοποιηθούν από τώρα. Σαν ενεργοί μηχανικοί, έχουν και άλλα όπλα στα χέρια τους, πριν να βρεθούν "προ τετελεσμένων" αποφάσεων....
 10. Συνάδελφοι ΕΕ οι συντάξεις γήρατος που βγαίνουν τώρα, για αιτήσεις μετά το 2019 και για 40 χρόνια ασφάλισης, είναι πλέον αρκετά κάτω από 1.000€. Σαν συνταξιούχος πλέον, λίγα είναι αυτά που μπορώ να κάνω (προσφυγή, αγωγή κλπ). Πιστεύω οι ενεργοί ΕΕ μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω, αρκεί να συνειδητοποιήσετε τι σας περιμένει, όταν θα έρθει η ώρα σας..... Ενημερωθείτε λοιπόν ( https://mhn2020.gr/ ) και οργανωθείτε....
 11. Για την τροπολογία Χατζηδάκη ......φέτααααααααααα! Ακόμα περιμένουμε τον επανυπολογισμό Βρούτση!!! Υ.Γ. Offtopic, αλλά για να σας προϊδεάσω .... η οριστική για ΕΕ με 40 χρόνια (με αίτηση από 2019 και μετά) είναι μικρότερη από 1.000€ Δείτε https://www.facebook.com/groups/2401372886856988/ .... και φρίξτε!!!
 12. Θα έλεγα, καλός τρόπος σαν βασικός, αρχικός "μπούσουλας"..... Προσωπικά το σφίγγω μέχρι να καταλάβω σημαντική αντίσταση στο χέρι. Η δική σου εμπειρία, που θα αποκτήσεις μετά δύο-τρία σφιξίματα, είναι ο καλύτερος οδηγός για τα δικά σου δεδομένα (μυική δύναμη, αίσθηση κλπ), ειδικά αν πρεσάρεις το πρώτο κομμάτι σωλήνα, που θα φτιάξεις και δείς ότι δεν "τρέχει" ή ότι θέλει λίγο ακόμα σφίξιμο. Υ.Γ. Καλύτερα τα πρώτα βιδώματα να είναι λίγο "χαλαρά" και να χρειαστούν κάποιο πρόσθετο σφίξιμο..., παρά να ακούσεις ένα "ωραίο" κρακ.... και να το πάρεις στο χέρι!
 13. Δυστυχώς συνάδελφε, με το αλαλούμ που υπάρχει στο τέως ΤΣΜΕΔΕ - νυν ΕΦΚΑ (στα χαρτιά), και με τις συνεχείς αλλαγές νόμων και εγκυκλίων κλπ που βγαίνουν συνεχώς, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για εμάς τους "προνομιούχους" ΕΕ, οι προσωρινές συντάξεις ή προκαταβολές (τώρα τελευταία), από τον κ. Χατζηδάκη, κυμαίνονται γύρω στο ιλιγγιώδες ποσό των 300€. Στην περίπτωσή μου η προσωρινή βγήκε μετά 20 μήνες (αίτηση 18/10/2017, προσωρινή 19/6/2019), αλλά είχα και 3,5 χρόνια ΙΚΑ σαν φοιτητής (διαδοχική ασφάλιση).
 14. Θεωρώ αδιανόητο, πέρα από κάθε λογική ο Α να πουλήσει την ιδιοκτησία του Β, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Απορώ πώς μπορεί κάποιος, ακόμα και να σκεφτεί κάτι τέτοιο!
 15. Άσχετος ων.... αλλά με απορίες, ρωτώ! Μήπως λόγω του βάρους των 2 τόνων νερού, από πάνω, έχουμε κάτι σαν ...έμπηξη - κάρφωμα της κολόνας στο έδαφος (αφού μάλλον πρόκειται για ισόγειο), με αποτέλεσμα τον θρυματισμό του μπετόν στη βάση ???
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.