Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Posts

  3,399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

antloukidis last won the day on March 23

antloukidis had the most liked content!

8 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

6,985 profile views

antloukidis's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1.4k

Reputation

 1. Αν τα άκρα του καλωδίου συνδεθούν σε ανάλογες υποδοχές, δεν υπάρχει θέμα.
 2. Η σωστή θερμοκρασία προσαγωγής, για FCU είναι 7-8 oC και επιστροφής 12-13 οC. Θα πρέπει να διαβάσετε στο manual αν η ρύθμιση αφορά την προσαγωγή ή την επιστροφή.
 3. Δεν έχω καμμία γνώση του ανωτέρω θέματος, όμως μου γεννάται η απορία... Είναι αυτό θέμα μηχανικού ή δικηγόρου?... ή μήπως συμβολαιογράφου???
 4. Μία ΑΘ με FCU θα σας καλύψει απόλυτα, χειμώνα και καλοκαίρι. Αν το σπίτι πρόκειται να χρησιμοποιείται μόνιμα το χειμώνα, η προσθήκη και ενδοδαπέδιου συστήματος σίγουρα θα ανεβάσει το κόστος αλλά θα σας δώσει πολύ καλύτερη αίσθηση θέρμανσης ( λειτουργώντας είτε μόνο του είτε παράλληλα με τα FCU που θα υπάρχουν ούτως ή άλλως)
 5. Δεν υπάρχει πρόβλημα στήριξης ενός σωλήνα PVC Φ50. Πολύ μεγαλύτερο ρίσκο, φασαρία και κόστος το σκάψιμο του τοίχου.
 6. Να στρίψετε το νεροχύτη 90ο, ώστε να μπει κάτω από το παράθυρο, το έχετε σκεφτεί? Έτσι θα ήταν ευκολότερο και πολύ καλύτερο για την απορροή!
 7. Μία καλή απόφαση για όλους... https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmhn2020.gr%2Fπιλοτικη-δικη-στο-στε-για-την-ανταποδο%2F%3Ffbclid%3DIwAR0klKFWgTZ3XwwVoYXyw83XJtxCDMhlbR8fN8TyxAVaMNWnbtlDBMxp-js&h=AT3Xvf7pzBnIQn0q7sptSBICPM2e3h8EBVhVA7Ed0qJgyBC6UOesrkOchRl4-5pGs2K8D6aY_2o6BPCvifo72lrGh471D6RRebwqTUcHfsW-p8pksnCcihKLlILu1DkphDkr0Li_sETYUJDX&__tn__=-UK-R&c[0]=AT0rnbF_h2NIfNibiTgZIT53uum_BSUlbd6NRu4vpauFPVBCHUZlELY-q2QarTNPQcY73AEXFdefJabsfwgwotujpEMF5s8eMB9uaoyJJpYpqrcaeMzaJdCoeij2NKS7bDeQLNhLV1p3EVMi47cLp5UKZyjbuzMZ5miWzcWddBLzx9CtTicXAk67XFDrkEPqLCbjwuG9 Μιά πρώτη κερδισμένη μάχη... ελπίζουμε σε νίκη - δικαίωση και στην τελική απόφαση!
 8. Μπούσουλα για το μέγεθος της ΑΘ δεν διαθέτω. Όμως με πρόχειρο υπολογισμό στο πόδι!!!, για να πάρετε την ίδια θερμότητα που δίνουν 6 τόνοι ελαιοπυρήνας, θα καταναλώσετε περίπου 6000 -7000 KWh ηλεκτρικής ενέργειας από μία σωστά διαστασιολογημένη, εγκατεστημένη και ρυθμισμένη ΑΘ. Μιλήστε με μηχανολόγο για ακριβέστερους και κυρίως εγκυρότερους υπολογισμούς...
 9. Το μέγεθος της αντλίας θερμότητας δεν βγαίνει από σκέψη κανενός (όσο σοφός και να είναι), αλλά μόνο από μελέτη μηχανολόγου μηχανικού.
 10. Όταν το νερό της βρύσης που πέφτει σε ένα τρύπιο κουβά, είναι λιγότερο από αυτό που φεύγει από τις τρύπες, η στάθμη κατεβαίνει!
 11. Μόνο μία μελέτη θερμικών απωλειών (ελάχιστα με το ΠΕΑ), θα σας δώσει κάποια μετρήσιμη ένδειξη της βελτίωσης και θα υπολογίσει το απαιτούμενο πάχος μόνωσης. Το σωστό βέβαια είναι να γίνει και έλεγχος των θερμ. σωμάτων, για να φανεί αν καλύπτουν τις απώλειες. Με λίγα λόγια απαιτείται μηχανολόγος μηχανικός, που να ασχολείται με το θέμα....
 12. Σίγουρα η μόνωση των τοίχων των συρομένων εξωτερικά, δεν έχει την αποτελεσματικότητα που θα είχε αν τα κουφώματα ήταν ανοιγόμενα. Όμως, άποψή μου είναι ότι, είναι καλύτερα να έχουμε απώλεια από την θερμογέφυρα που αφήνουν, ειδικά τα σύγχρονα, "βουρτσάκια" των συρομένων από την απώλεια που έχει ένας πλήρως αμόνωτος τοίχος. Εκτός αυτού, σίγουρα θα υπάρχουν και εξωτερικοί τοίχοι που δεν καλύπτουν συρόμενα κουφώματα, και εκεί η θερμοπρόσοψη θα αποδώσει 100%.
 13. Η ασφάλεια καθορίζεται από τη διατομή του καλωδίου (το οποίο και προστατεύει άλλωστε) και όχι από το θερμοσίφωνα. Το καλώδιο καθορίζεται από το απαιτούμενο ρεύμα (αμπέρ) λειτουργίας και από το μήκος του. Ορθά ο συνάδελφος σου είπε ότι το καλώδιο πρέπει να είναι 3x4 και από αυτό προκύπτει ασφάλεια 20Α. Αν το καλώδιο είχε μήκος λίγα μέτρα, θα μπορούσε να μπεί οριακά καλώδιο 3x2,5 και τότε η ασφάλεια θα ήταν 16Α. Ακόμα και τότε όμως, το 3x4 είναι προτιμότερο... (πάντα με ασφάλεια 20Α εννοείται)
 14. Το κλειδί είναι μία μελέτη μηχανολόγου, που θα περιγράφει πώς πρέπει να μετατραπεί το υπάρχον δίκτυο, ώστε και να αποδίδει η ΑΘ αλλά και να σας ενοχλεί οπτικά όσο γίνεται λιγότερο. Η υγρασία που έχετε στο διαμέρισμα, δεν έχει σχέση με τον τρόπο θέρμανσης αλλά μάλλον με τη θερμομόνωση του διαμερίσματος, τον εξαερισμό κλπ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.