Μετάβαση στο περιεχόμενο

antloukidis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.675
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    29

antloukidis last won the day on Ιανουάριος 25

antloukidis had the most liked content!

10 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
  • Τοποθεσία
    Χαλκούτσι Ωρωπού
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.046 profile views

antloukidis's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,6k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η πλήρης λειτουργία απαιτεί σίγουρα Η/Ζ. Συστήματα όμως που απαιτούν και αδιάλειπτη λειτουργία, όπως Control room με computers, απαιτούν και UPS, καθώς τα Η/Ζ μέχρι να εκκινήσουν, διακόπτεται η παροχή ρεύματος.
  2. Η σφραγίδα της ΥΔΟΜ λέει ότι είναι για προσωρινή σύνδεση και υπόκειται σε δειγματοληπτικό έλεγχο ( δεν θυμάμαι ακριβώς το λεκτικό αλλά αυτό είναι το νόημα).
  3. Είχα επαφή με ABB-Hitachi κ. Κοκκινίδη. Έχουν περάσει όμως πολλά χρόνια από τότε και δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί... (νομίζω τώρα βρίσκεις το software και διαδικτυακά)
  4. Τοποθέτηση ΦΒ panel. πάνω σε πέργκολα στο δώμα, επιτρέπεται. H πέργκολα κατασκευάζεται με Άδεια Μικρής Κλίμακας
  5. Κατόπιν επικοινωνίας με τους διάφορους κατασκευαστές.
  6. Μόνος σας αναφέρετε ότι υπάρχει κακός σχεδιασμός και άρα πιθανότατα μη σχεδιασμός. Τα σώματα (αν έχουν διαστασιολογηθεί με σωστό τρόπο και όχι με το "μάτι" κάποιου "έμπειρου" υδραυλικού), αποδίδουν, ότι αποδίδουν, με θερμοκρασία νερού του λέβητα και όχι της ΑΘ. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τα σώματα να καλύπτουν τις απώλειες των χώρων και όχι να αποδίδουν ότι μπορούν να αποδώσουν (πολύ ή πιθανότερα λίγο) Μπορώ να αναφέρω και άλλους λόγους αλλά, δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Θεωρώ τελείως παράλογο να δίνει κάποιος μερικές χιλιάδες ευρώ για αγορά και εγκατάσταση ΑΘ (παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο κακής επιλογής), χωρίς να ξοδεύει μερικές εκατοντάδες ευρώ, για τη σωστή διαστασιολόγηση, εγκατάσταση και ρύθμισή της.
  7. Επειδή έχω δει κάτι παρόμοιο και έφριξα..... τα νερά του/των πλυντηρίου/ων πού θα πηγαίνουν? (ελπίζω όχι στο σχαράκι...)
  8. Θα έβαζα πετσετοκρεμάστρες στα μπάνια. Βοηθάνε επίσης (χειμώνα - καλοκαίρι) οι ανεμιστήρες απαγωγής στα μπάνια. Συμπληρωματικά, αν θέλετε, μπορούν να μπούν ηλεκτρικά θερμαντικά ακτινοβολίας ή πρόσθετες ηλ. αντιστάσεις στις πετσετοκρεμάστρες.
  9. @TEDY1402 Μάλλον εγώ δεν έγινα κατανοητός Μία τέτοια λύση που σκέφτεσαι, ίσως θεωρητικά, να είναι εφικτή. Με αυτό που ήδη έχω γράψει στο ανωτέρω ΥΓ.2, την θεωρώ μη έξυπνη καθότι αντι- οικονομική και άρα μη εφαρμοστέα. Αν, παρόλα αυτά, κάνεις κάτι τέτοιο, θα με ενδιέφερε κάποια πρόχειρη περιγραφή, καθώς και το όποιο οικονομικό όφελος ( αν υπάρξει τελικά). Και για να το προχωρήσω λίγο... Το σπίτι σου σε ποιά εξωτερική θερμοκρασία έχει απώλειες 11.250 Watt??? ( αν αυτό είναι σωστό... καθότι μονοσωλήνιο) Σε αυτή τη θερμοκρασία τι απόδοση θα έχει η επιλεγμένη ΑΘ? Τα σώματα που έχεις μπορούν με λίγα σχετικά χρήματα να μεγαλώσουν, χωρίς να χρειάζεται να τα πετάξεις όλα... Όλα λοιπόν ξεκινούν από μία σωστή μελέτη απωλειών ( ίσως με κάποιες δοκιμές...)
  10. Το κόστος προμήθειας και (σωστής) εγκατάστασης μιάς ΑΘ είναι αρκετά μεγάλο, και δεν αποσβένεται εύκολα, ειδικά αν η ΑΘ δουλεύει περιστασιακά και όχι αποκλειστικά (όπως περιγράφεις). Εννοώ ότι στο κόστος της ΑΘ, αν κάνεις αυτά που λες, θα πρέπει να προσθέσεις και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του λέβητα και των AC, οπότε η απόσβεση πάει αρκετά πίσω. Εκτός αυτών, η σχεδίαση του δικτύου (με ΑΘ και λέβητα) γίνεται αρκετά περίπλοκη. (η ΑΘ λειτουργεί με διαφορετική παροχή και ΔΘ από ένα λέβητα) ΥΓ. Διορθώνω.... το κόστος συντήρησης του ΚΧ λέβητα μάλλον δεν το γλυτώνεις εύκολα! ΥΓ. 2 Η διαφορά κόστους μιάς σωστά επιλεγμένης ΑΘ (για αποκλειστικό σύστημα θέρμανσης) δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη, που να δικαιολογεί αυτό που λες....
  11. @TEDY1402 1. Ο υπολογισμός των θερμίδων, που αποδίδουν τα σώματα με διάφορες θερμοκρασίες, δεν ωφελεί καθόλου στην επιλογή ΑΘ. Απαιτείται μελέτη απωλειών του σπιτιού (με τις υπάρχουσες ή με αναβαθμισμένες μονώσεις εφόσον γίνουν) 2. Η ονομαστική απόδοση μιάς ΑΘ δεν ωφελεί καθόλου στην επιλογή της. Απαιτείται η απόδοση της ΑΘ στην χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία, για την οποία θερμοκρασία έγινε και η μελέτη απωλειών. Επίσης απαιτείται να γνωρίζουμε ποιά θερμοκρασία νερού απαιτούν τα θερμαντικά σώματα (τα υπάρχοντα ή νέα) για να καλύψουν τις απώλειες. (η εύρεση μιάς ΑΘ π.χ. 16 KW που καλύπτει το σπίτι σας, δεν σημαίνει ότι όλες οι ΑΘ 16 KW είναι κατάλληλες) 3. Απαιτείται μελέτη μηχανολόγου μηχανικού, που ασχολείται με θέρμανση σπιτιών, που θα υπολογίσει παροχές νερού, σωληνώσεις, κυκλοφορητή και γενικά το δίκτυο θέρμανσης. Ο μηχανολόγος προφανώς είναι απαραίτητος σε όλα τα ανωτέρω αλλά και σε άλλα..... (καλώδια αυτοματισμών, προγραμματισμός ΑΘ κλπ)
  12. Δεν υπάρχει 100% σίγουρη απάντηση. Η δικηγορική εταιρία λέει ότι θα δικαιωθούν μόνο όσοι κινηθούν δικαστικά. Ωστόσο, στα πιθανά σενάρια υπάρχει και μία πολιτική απόφαση που θα δικαιώνει όλους. Προσωπικά δεν θεωρώ απίθανο και το τελείως απευκταίο (στην Ελλάδα είμαστε!)..... δηλαδή να μη δούμε τίποτα στην τσέπη τελικά.
  13. Παντού μεγάλη διατομή. Αν είναι πολλά μέτρα βάλτε Φ20. Για καθάρισμα βάλτε τη σιδερένια βέργα από την έξοδο ζεστού του θερμοσίφωνα (εννοείται αφού αποσυνδέσετε το τουμπόραμα).
  14. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση. Όσο το αφήνεις είναι επικίνδυνο να τρυπήσει κάποια σωλήνα με την τριβή...
  15. Μάλλον είναι σχεδόν βουλωμένος ο σωλήνας εξόδου. Θα βοηθήσει αν αλλάξεις το τουμπόραμα Φ16. με τουμπόραμα μεγαλύτερης διαμέτρου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.