Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Posts

  3,203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

antloukidis last won the day on September 21

antloukidis had the most liked content!

5 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

6,091 profile views

antloukidis's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1.3k

Reputation

 1. Θα πρέπει να πάτε σε κάποια τεχνική εταιρία ή πολιτικό μηχανικό της περιοχής σας, για να πάρετε προσφορά. Εδώ στο forum, ακόμα και αν κάποιος μπορούσε να υπολογίσει κάτι (που δεν μπορεί), απαγορεύεται να γράφονται τιμές.
 2. Ναι σίγουρα μπορεί να μπεί και στην έξοδο του λέβητα, όμως τότε θα απαιτηθεί και άλλος κυκλοφορητής στην έξοδο του δοχείου αδρανείας.
 3. Συγχωρήστε τον ..."απαρχαιωμένο" τρόπο σκιτσαρίσματος, καθώς, συνταξιούχος πλέον, ηθελημένα εγκατέλειψα στο γραφείο τα σύγχρονα βοηθήματα... Δείχνω τα τελείως βασικά.... ίσως απαιτηθούν, αναλόγως των λοιπών εξαρτημάτων, κάποιες ρυθμιστικές βάνες κλπ. ΑΘ - ΔΑ - Λέβης.pdf
 4. Αν ρυθμίσετε την παροχή του κυκλοφορητή χαμηλότερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα βγάλει alarm χαμηλής παροχής η Α.Θ. Η σωστή λειτουργία όλων των Α.Θ. απαιτεί περίπου τριπλάσια ή τετραπλάσια παροχή από το δίκτυο θερμαντικών σωμάτων, καθώς η Α.Θ. λειτουργεί με ΔΘ = 4-5 οC ενώ τα θερμαντικά σώματα με ΔΘ = 15 οC περίπου. Η σωστή εγκατάσταση, που λύνει το πρόβλημα, είναι με δημιουργία δευτερεύοντος κυκλώματος. Ζητήστε λεπτομέρειες- εξηγήσεις - λύσεις, από τον μηχανολόγο που έκανε το σχέδιο εγκατάστασης.
 5. Για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου.... οι 2 ανωτέρω φράσεις σου σε bold. είναι αντιφατικές. Τελικά σου χρειάζεται όντως το ΤΕΕ και σε τι?
 6. Σχετικά με τις οφειλές ΤΕΕ, έχε υπόψη ότι όταν έρθη η ώρα συνταξιοδότησης θα σου ζητηθεί βεβαίωση μη οφειλής από ΤΕΕ, οπότε θα πρέπει να πληρωθούν όλα τα χρέη. Οι ετήσιες συνδρομές που οφείλονται, πληρώνονται χωρίς πρόστιμο μεν, όμως με την τρέχουσα τιμή της ημέρας πληρωμής. Δηλαδή, ενώ τώρα η ετήσια συνδρομή είναι 65€/έτος, αν εξοφλήσεις μετά π.χ. 5 χρόνια, και η συνδρομή τότε είναι ίσως 100€/έτος, θα πληρώσεις όλα τα χρωστούμενα έτη με 100€/έτος. Αυτό που μπορείς να κάνεις επίσης, αν δεν σου χρειάζεται το ΤΕΕ, είναι να εξοφλήσεις και να διαγραφείς τώρα, οπότε δεν θα χρειάζεται να το πληρώνεις ή να το οφείλεις από δω και πέρα.
 7. Κάποια φίσα δεν έχει κουμπώσει καλά. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις τον έλεγχο από τη φίσα πίσω από το καντράν (ξεκουμπώνεις και ξανακουμπώνεις προσεκτικά)
 8. Η υπάρχουσα σωλήνα αποχέτευσης της κουζίνας (2ο σχέδιο), μάλλον έχει μεγαλύτερο μήκος από αυτήν που θα απαιτηθεί για τη νέα θέση της κουζίνας (άρα το ύψος του γεμίσματος θα αρκεί και για τη νέα όδευση) Χωρίς να γνωρίζω την διαρρύθμιση της νέας κουζίνας, ίσως κάποιο μήκος της σωλήνας αποχέτευσης να μπορεί να οδεύσει στο πίσω μέρος των ντουλαπιών ή στο κενό των γυψοσανίδων (πάνω από το πάτωμα), και έτσι το μόνο μέρος που θα χρειαστεί σκάψιμο είναι στο κάθετο πέρασμα του διαδρόμου, παράλληλα με την κυρία είσοδο (μεταξύ νέας κουζίνας και ασανσέρ).
 9. Συνάδελφε τo KVA σημαίνει Κ(=1000) x Volt x Amper. Άρα 5 KVA = 5000 V(olt)A(mper) και διαιρώντας με 230 Volt βρίσκουμε τα Amper. Με τις Α.Θ. μη μπλέκεις με KW καθώς αυτά που καταναλώνουν (και σε ενδιαφέρουν στην προκειμένη περίπτωση) είναι πολύ λιγότερα από αυτά που αποδίδουν. Έλεγξε με το μέγιστο ρεύμα (Amper) που καταναλώνουν.
 10. Επιβεβαίωση ότι όλα θα λειτουργούν εντάξει θα πάρετε από τον πωλητή (δεν βλέπω κανένα λόγο να μη λειτουργεί) Πιθανό είναι ο πωλητής να διαθέτει ηλεκτρολόγο για να σας τον εγκαταστήσει. Αν ο συγκεκριμένος πίνακας μεταγωγής δεν λειτουργεί, επιλέξτε κάποιον άλλο.
 11. Βασανίζεστε με ερωτήματα, που απαντώνται ξεκάθαρα στο manual εγκατάστασης. Ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τις σωστές συνδέσεις. Μη ζητάτε επεξηγήσεις εδώ, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε πιθανά θανάσιμα λάθη, κάποιον ανειδίκευτο. Εννοείται ότι θα προμηθευτείτε τριφασικό πίνακα μεταγωγής.
 12. Σωστά σκέφτεσαι. Η αλλαγή τροχαλιών είναι η συνηθισμένη λύση (για να έχεις σταθερές στροφές του ανεμιστήρα.... αλλιώς με inverter στον κινητήρα).
 13. Έκδοση ΠΕΑ, για συγγενείς μέχρι και 2ου βαθμού, απαγορεύεται!
 14. Μη περιμένεις απάντηση από ΤΣΜΕΔΕ! (ούτε ταχυδρομικά ούτε τηλεφωνικά ούτε με επίσκεψη...) Οι οποιεσδήποτε βεβαιώσεις λαμβάνονται ηλεκτρονικά από το site του ΕΦΚΑ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.