Μετάβαση στο περιεχόμενο

antloukidis

Core Members
 • Περιεχόμενα

  2.351
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  9

antloukidis last won the day on Ιούλιος 5 2018

antloukidis had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

829 Εξαιρετική

6 Ακόλουθοι

Σχετικά antloukidis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.379 profile views
 1. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα "Εξοικονομώ" σε ισχύ (το τελευταίο έχει λήξει) Όταν και αν υπάρξει νέο πρόγραμμα θα δούμε τι θα προβλέπει και τι θα επιδοτεί.
 2. Λάβετε υπόψη, ότι το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει (έχει λήξει), και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα υπάρξει νέο και τι θα επιδοτεί και με τι προϋποθέσεις.
 3. antloukidis

  Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ

  John_bar ...από απλή περιέργεια! Αν οι εξετάσεις είναι από το χώρο σου (internetικά), πώς εξασφαλίζουν ότι εξετάζεσαι εσύ ο ίδιος μόνος σου????
 4. ....και δεύτερη ηλεκτροβάνα, που θα κάνει εναλλαγή boiler - θέρμανση σπιτιού!
 5. Θα πρέπει να σταθμίσετε το κόστος εγκατάστασης για να φτιάξετε τα ανωτέρω, αν πρόκειται να αποσβεστεί κάποια στιγμή. Και βέβαια μη σκεφτείτε ότι "κλέβοντας" νερό από την πετσετοκρεμάστρα που βρίσκεται κάτω από το πατάρι, θα πετύχετε κάτι. Χρειάζεται κάποια μικρή μελέτη και σωστή εγκατάσταση.
 6. 1. Παρακαλώ να είστε καλά! 2. Η σύνδεση με τον ηλιακό, θα έχει χειρότερα αποτελέσματα από τη σύνδεση με το boiler. 3. Αν η θέρμανση λειτουργεί συνεχώς (δεν την απενεργοποιείτε για κάποιες ώρες), το κριτήριο για την καμπύλη αντιστάθμισης είναι ο χρόνος λειτουργίας της Α.Θ. το 24ωρο. Αν δηλαδή η Α.Θ. απενεργοποιείται από τον θερμοστάτη περισσότερες ώρες από όσες δουλεύει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε τις θερμοκρασίες και το αντίθετο. Κάνοντας μικρές αλλαγές και παρακολουθώντας, κάποια στιγμή θα πετύχετε το βέλτιστο.
 7. Είναι πιο απλή η λύση από plc. Απαιτείται κατ' αρχάς ένας ελεγκτής αντιστάθμισης (βρίσκονται εύκολα και με googlάρισμα) Αν ο λέβητας σύμφωνα με τον κατασκευαστή επιτρέπεται να ρυθμιστεί σε θερμοκρασία 50οC (λέβητας συμπύκνωσης) , απλά συνδέουμε την αντιστάθμιση με το λέβητα. Αν δεν μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία εξόδου τόσο χαμηλά, απαιτείται τρίοδη ή τέτροδη ηλεκτροβάνα που θα συνδεθεί με την αντιστάθμιση. Σίγουρα κάποιος τεχνίτης που να έχει ασχοληθεί με το θέμα, είναι απαραίτητος Εκτός αν (σαν μηχανικός), θέλεις να ρίξεις λίγο διάβασμα και να το προσπαθήσεις μόνος, αν σου αρέσουν τα μαστορέματα.
 8. ....αμφιβάλλω αν θα υπάρχουν οριστικές με αυτό το ποσό ! (είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν....)
 9. Επιβεβαιώνεται αυτό που σας έχω γράψει! Για να έχει το boiler θερμοκρασία τουλάχιστον 45οC, που είναι απαραίτητο για να κάνει κάποιος μπάνιο με ζεστό νερό μέχρι τέλος, η Α.Θ. πρέπει να βγάζει νερό 55 - 60οC. Επομένως μόνο τις πολύ κρύες μέρες θα έχετε σωστή θερμοκρασία στο boiler, επιβαρύνοντας όμως την λειτουργία της Α.Θ. που εκείνες τις μέρες ίσως να δουλεύει οριακά για την θέρμανση του σπιτιού, και σίγουρα με χαμηλό cop. (άρα πολύ μικρό κέρδος και μηδενική απόσβεση του κόστους εγκατάστασης). Τις όχι και τόσο κρύες μέρες, το boiler θα δίνει "χλιαρό" νερό και αν ανάψετε την αντίσταση, στην πράξη θα θερμαίνετε το νερό της θέρμανσης του σπιτιού με την αντίσταση. Αν αλλάξετε την καμπύλη της αντιστάθμισης με ψηλότερες θερμοκρασίες, θα δουλεύει η Α.Θ. με μικρότερο cop, άρα με μεγαλύτερη κατανάλωση. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ρυθμίσετε την Α.Θ. για κάποιες ώρες μόνο να βγάζει 60οC και εκείνες τις ώρες μόνο να στέλνει νερό στο boiler. Τις υπόλοιπες ώρες, που η Α.Θ. θα δουλεύει με την αντιστάθμιση, θα πρέπει το boiler να απομονώνεται (με κάποια ηλεκτροβάνα ίσως)
 10. Οικονομικότερη λειτουργία θα έχετε, αν ρυθμίσετε την Α.Θ. να αυτορρυθμίζει την θερμοκρασία προσαγωγής σε σχέση με την θερμοκρασία περιβάλλοντος (αντιστάθμιση). Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη Α.Θ. έχει τέτοια δυνατότητα, αλλά πολύ πιθανά, την έχει.
 11. Δεν μου απαντήσατε στην ερώτησή μου. Η θερμοκρασία νερού εξόδου ποια είναι? η καμπύλη της αντιστάθμισης?
 12. antloukidis

  8o Forum ενέργειας

  Κυρίως αναφέρομαι στα πιστοποιητικά που βγαίνουν με ..... "τηλεπάθεια"
 13. Τι θερμοκρασία εξόδου νερού έχετε ρυθμίσει στην Α.Θ.? Έχετε ρυθμίσει αντιστάθμιση (αυτόματη μεταβολή θερμοκρασίας σε σχέση με θερμοκρασία περιβάλλοντος)?
 14. antloukidis

  8o Forum ενέργειας

  Μια ερώτηση, που θα ήθελα εδώ και καιρό να κάνω σε κάποιον αρμόδιο είναι, αν γνωρίζουν πώς γίνονται, στην πλειοψηφία τους, οι νέες ΥΔΕ και αν σκοπεύουν να κάνουν κάτι για αυτό.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.