Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

antloukidis last won the day on May 18

antloukidis had the most liked content!

Community Reputation

911 Εξαιρετική

6 Followers

About antloukidis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
 • Τοποθεσία
  Χαλκούτσι Ωρωπού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

4,536 profile views
 1. Φίλε μου αν μπορούσαν να βρίσκονται και να διορθώνονται τα προβλήματα μιάς εγκατάστασης στην Φωκίδα, από κάποιον μηχανικό στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη με το πληκτρολόγιο, νομίζω οι εγκαταστάτες - συνάδελφοί σου θα ήταν άνεργοι. Προφανώς υπάρχει κάποιο λάθος στις συνδέσεις, που θα πρέπει να βρείς και να διορθώσεις επί τόπου.
 2. Τι εννοείς " .....ή στρατό"??? (έγινε προαιρετικό?) Άποψή μου να πας να ξεμπερδεύεις. Εκτός του ότι οι σοβαροί εργοδότες θα το ζητάνε σαν προαπαιτούμενο.
 3. Αν ο μηχανικός έχει ήδη κάνει το απαιτούμενο ΠΕΑ, ίσως με τους υπολογισμούς να έχει δεί ότι με τα συρόμενα δεν επιτυγχάνεται ο στόχος του προγράμματος.
 4. Ο μόνος υπεύθυνος να "ευλογήσει" ότι φτιάχνεις είναι ο μηχανικός σου (που υπογράφει την άδεια οικοδομής), που είναι ο "αρχιεπίσκοπος" στην περίπτωσή σου. Αυτός ρώτησε και τον "Πάπα της Ρώμης" (πολεοδομία). Έχει νόημα να ρωτάς τα "παπαδάκια" και τους ¨διάκους" ???
 5. Κύριε Τηλέμαχε, ειλικρινά λυπάμαι για το συμβάν και σας εύχομαι ότι καλύτερο! Σίγουρα για την διερεύνηση και απόδειξη των συνθηκών χρειάζεσθε ειδικούς, που εγώ σε καμία περίπτωση δεν είμαι. Μερικές σκόρπιες σκέψεις μου ίσως σας βοηθήσουν.... Η επαλήθευση του σαλίγγαρου στην ουσία απαιτεί δύο πράγματα. 1. Επαλήθευση του χρόνου αντίδρασης του συγκεκριμένου οδηγού (ηλικία, εμπειρία κλπ) την συγκεκριμένη στιγμή (ξεκούραστος ή όχι, νηφάλιος ή όχι κλπ) Επίσης, κάτι πολύ δύσκολο είναι η εξακρίβωση της στιγμής που ο οδηγός αντιλήφθηκε τον πεζό. Έγινε πριν την "επαφή" ή μετά γιατί ίσως ο οδηγός ήταν απασχολημένος με π.χ. το κινητό του, το ραδιόφωνο, τον συνεπιβάτη του, την αφίσα στο δρόμο κλπ. 2. Επαλήθευση της επιβράδυνσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου (παληό, νέο, είχε ABS, κατάσταση ελαστικών και φρένων, οδόστρωμα, στεγνό ή βρεγμένο κλπ κλπ) Κάτι που δεν αναφέρθηκε αλλά παίζει ίσως σημαντικό ρόλο είναι το ότι η "εκτόξευση" του πεζού σημαίνει επιπλέον επιβράδυνση του αυτοκινήτου (διατήρηση ορμής - ελαστική κρούση) Αυτό, αν και θεωρητικά συνέβη, έχει άλλη βαρύτητα αν ο πεζός είναι π.χ. 100 κιλά και το αυτοκίνητο π.χ. smart 600 κιλά (σημαντική επιβράδυνση) και άλλη αν ο πεζός είναι παιδάκι 20-30 κιλά και το αυτοκίνητο π.χ. βανάκι φορτωμένο 2000 κιλά (αμεληταία επιβράδυνση). Σας εύχομαι το καλύτερο, που επιδιώκετε!
 6. Ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού δεν εξαρτάται από το αυτοκίνητο (παληό ή νέο κλπ), αλλά αποκλειστικά από τον οδηγό (ηλικία, κατάσταση υγείας, κούραση, μέθη, υπνηλία κλπ). Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ο χρόνος αυτός βρίσκεται αν διαιρέσουμε οποιαδήποτε απόσταση με την αντίστοιχη ταχύτητα και είναι 0,75 δευτερόλεπτα. (κατά την διάρκεια αυτή το αυτοκίνητο δεν φρενάρει αλλά εκτελεί ευθύγραμμη ομαλή κίνηση με σταθερή ταχύτητα, άρα t = S/u). Μετά το χρόνο αυτό, το αυτοκίνητο κάνει ομαλά επιβραδυνόμενη κίνηση με σταθερή επιτάχυνση (αρνητική) 6m/s2. (γ = u/t). (Οποιοδήποτε σετ τιμών και αν πάρουμε από το σαλίγγαρο την ίδια επιβράδυνση βρίσκουμε). Άρα για τη λύση του προβλήματος έχουμε δύο (ή και περισσότερες) περιπτώσεις. 1. Αν το ερέθισμα στον οδηγό έρχεται τη στιγμή που μας ενδιαφέρει να βρούμε την ταχύτητα, τότε το αυτοκίνητο για 0,75 sec δεν μειώνει ταχύτητα και ακολούθως για το υπόλοιπο 1,2-0,75 = 0,45 sec επιβραδύνει με 6m/sec2 και φτάνει σε ταχύτητα 20KM/h. Άρα Uαρχ = 20Km/h + 6m/sec2 x 0.45 sec = 29.72 Km/h. 2. Αν έχει αρχίσει να φρενάρει από πριν, τότε επιβραδύνει για 1,2 sec, οπότε Uαρχ = 20 km/h + 6 m/sec2 x 1.2 sec = 45.92 km/h Y.Γ. Για πέστε....τα θυμάμαι καλά μετά από ...σχεδόν μισό αιώνα !!!!!
 7. Μελέτη απωλειών σίγουρα γίνεται (μέγεθος σωμάτων, Α.Θ., διατομές σωλήνων) Βέλτιστες διαδρομές σωλήνων (που κρύβονται ευκολότερα, πέρασμα δοκαριών κλπ) μάλλον δύσκολο από μακρυά.
 8. Οι λεπτομέρειες που αναφέρετε είναι ότι η επιβράδυνση (αρνητική επιτάχυνση) του αυτοκινήτου είναι σταθερή ??? Υ.Γ. Δεν χρειάζεται η ανωτέρω διευκρίνιση ....προκύπτει από τα δεδομένα στο σαλίγγαρο, και ούτε βέβαια κάποιος καθ. πανεπιστημίου!!! Η λύση του προβλήματος προκύπτει από τη φυσική (κινηματική) που διδαχτήκαμε στην 1η λυκείου (4η γυμνασίου για μένα πριν νννννν.... χρόνια) Πείτε μου μόνο πότε ο οδηγός έλαβε το ερέθισμα για να φρενάρει, την στιγμή που ψάχνετε την ταχύτητα (1,2'' πριν την ταχ. 20Km/h) ή πιό πριν????
 9. Αν προσέξετε καλύτερα τη φωτό, υπάρχει παραμόρφωση και στο μεσαίο στήριγμα....ενώ το αριστερό, που παίρνει το μικρότερο βάρος λόγω της κλίσης, μάλλον αντέχει ακόμα (μέχρι να φορτιστεί και αυτό λίγο παραπάνω)! Προφανώς πρόκειται για τελείως "διαισθητική" κατασκευή, χωρίς μελέτη αλλά και χωρίς εμπειρία άλλης ισομεγέθους κατασκευής.
 10. Έχεις δίκηο συνάδελφε. Εδώ βλέπουμε το συλλέκτη επιστροφής μόνο (αν βλέπω καλά 2 x 1'' + 1 x 1/2'' + 1x3/4''). Μάλλον κάποια σωλήνα είναι η πλήρωση. Θα πρέπει να δούμε και τις αναχωρήσεις για ασφαλή συμπεράσματα (αφαιρώντας την σωλήνα ασφαλείας).
 11. 1. Πρώτη φορά το ακούω ( μετά από 28 χρόνια στο ...κουρμπέτι!) 2. Βαλβίδα ασφαλείας υπερπίεσης που αντί ελατηρίου, έχει κάποιο βάρος αναρτημένο σε μοχλό (όσο πιό μακρυά βάζουμε το βάρος τόσο μεγαλώνει η πίεση που ανοίγει η ασφάλεια). Ο συγκεκριμένος τύπος χρησιμοποιείται σπάνια (έχει πρακτικά καταργηθεί σε συνήθεις εφαρμογές, και έχει αντικατασταθεί από βαλβίδες ελατηρίου)
 12. Το σενάριο είναι τελείως θεωρητικό, δεν είναι ανάγκη να μπορεί να γίνει στην πράξη. Εννοώ ότι π.χ. ακόμα και αν έχεις κάνει θερμοπρόσοψη με πάχος 5 εκατοστά, μπορείς να βάλεις στο σενάριο νέα θερμοπρόσοψη με επιπλέον 5 εκατοστά.
 13. ....+1 για "τα παιδιά από πάνω" !!! Υ.Γ. Πρέπει να συντονιστείτε, πάντως, φίλοι μου. άλλος με λέει "παιδί" και άλλος "γέρο" .....
 14. Αν ξέρει τι πρόκειται να γίνει μπορεί να κάνει κανονικά τη μελέτη από πριν. Αν έχει πρόβλημα χρόνου, βρες κάποιον άλλο. Η διατομή των σωληνώσεων (ειδικά για FCU) βγαίνει από τη μελέτη. Το σίγουρο είναι, αν θέλεις πρόβλεψη για FCU, να μην έχεις σε σειρά σώματα αλλά κάθε σώμα να έχει το δικό του ζευγάρι σωλήνων, να είναι μονωμένες απαραίτητα, να υπάρχει σωλήνα αποχέτευσης και ένα καλώδιο 5x1.5 σε κάθε FCU. Το που θα καταλήγουν όλα αυτά βέβαια ( και αν εξυπηρετεί κάποιες σωλήνες να ενώνονται στη διαδρομή) είναι κάτι που επίσης θα το ορίσει η μελέτη, ανάλόγως του χώρου.
 15. Σίγουρα υπάρχει. Άποψή μου όμως είναι, ότι αν δεν βγείς ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, έξω, σε κτίρια υπό κατασκευή και γενικά εργοτάξια, δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις την εμπειρία που χρειάζεται ένας ΚΑΛΟΣ μηχανικός. Και βέβαια, μόνο ένας ΚΑΛΟΣ μηχανικός έχει και καλή σταδιοδρομία. (οικονομική, αναβαθμίσεις σε υπεύθυνες θέσεις κλπ)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.