Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tasos P

Core Members
  • Περιεχόμενα

    425
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tasos P's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

71

Φήμη στην κοινότητα

  1. είναι για τους λόγους που αναφέρουν οι συνάδελφοι πιο πάνω, διάβασε αυτό, https://kontologis.gr/2024/01/25/michanikoi-apofasi-vomva-tou-ste-odigei-se-epanypologismo-chiliadon-syntaxeon/
  2. να κάνω μια παρατηρήση σχετικά με αυτά που μπορώ να διακρίνω, στην απόφαση του Δημ.Υπ. αναγράφεται και ο νόμος βάση του οποίου προέκυψαν αυτά τα ποσά στην απόφαση του Ελ.Επ. δεν γίνεται αναφορά σε κάποιον νόμο, μήπως αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι στους Ελ.Επ. δεν εφαρμόστηκε κάποιος Νόμος.
  3. αυτό εννοούσα, για όλους τους εργαζόμενους Μηχανικούς
  4. είναι υποχρεωτικές και οι δύο αυτές εισφορές για τους εργαζόμενους,
  5. όχι λογικό δεν είναι αλλά έτσι προβλέπει ο Νόμος. Ίσως μια προσφυγή στο ΣτΕ θα έλυνε το πρόβλημα.
  6. η Σύνταξη φορολογείται ακριβώς σαν έσοδο από μισθωτή εργασία, έχει 8600 ευρώ αφορολόγητο
  7. απ' ότι έχω ακούσει οι κανονικές εισφορές (κύρια σύνταξη και επικουρικό) προσαυξάνουν την σύνταξη, οι επιπλέον εισφορές (40% επί της εισφοράς κύριας σύνταξης και 40% επί της εισφοράς του επικουρικού) δεν έχουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος, πάνε υπέρ εφκα για πες μας τι έχεις ακούσει, είναι αξιόπιστη η πηγή σου;
  8. εννοείς ότι είχε επιλέξει να μην το πληρώνεις όταν μπορούσαμε να επιλέξουμε να μην ασφαλιστούμε στο Επικουρικό. Γνωρίζω και κάποιον άλλον συνάδελφο που είχε αρνηθεί.
  9. επειδή δεν ξέρουμε αν τελικά η πολιτεία θα σοβαρευτεί και θα μας αντιμετωπίσει με δίκαιο τρόπο, θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και να έχουμε άμεση πρόσβαση σε δικηγόρους.
  10. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η Υπουργική Απόφαση βάση της οποίας υπολογίζονταν οι Συντάξεις των Μηχανικών είναι παράνομη και κάλεσε την Κυβέρνηση να Νομοθετήσει εκ νέου. Αυτό σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει Νόμος βάση του οποίου εκδίδονται οι Συντάξεις των Μηχανικών. να κινηθούν δικαστικά εναντίων μιας απόφασης που το ΣτΕ την έχει βγάλει παράνομη; δηλαδή αν κάποιος δεν κινηθεί σημαίνει ότι για αυτόν η απόφαση θα είναι νόμιμη; Ίσως θα έπρεπε να λάβουμε περισσότερο συγκεκριμένες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε. https://www.larissanet.gr/2024/01/25/michanikoi-apofasi-vomva-tou-ste-odigei-se-epanypologismo-chiliadon-syntaxeon/ Στην πράξη, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως μια υπουργική απόφαση του 2018, με την υπογραφή του τότε υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου όχι μόνο προβλέπει τον υπολογισμό της παροχής αυτής με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι η ισχύουσα διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έτσι, το ΣτΕ έκρινε επίσης, ότι οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις που αφορούν την συνταξιοδότηση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, στηρίχθηκαν «σε ανυπόστατη πράξη».
  11. εντάξει, απλά ήξεραν ότι δεν υπάρχει Νόμος και έβρισκαν διάφορες υπεκφυγές. Μου έτυχε και εμένα, αλλά εκεί κάπου υποπτεύτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον "Νόμο". είναι ακριβώς το ποσό που ανέφερα προηγουμένως, 1.355,20 ευρώ , έχω την λίστα με τα ποσά από το τ.ΤΣΜΕΔΕ φυσικά, έχεις (έχουμε) δίκιο αυτό, το παρακάτω το είπα ειρωνικά
  12. από που είσαι; ποια είναι η μητρική σου γλώσσα; Βλέπω ότι έχεις πολλές γνώσεις για το Συνταξιοδοτικό Σύστημα στην Γερμανία.
  13. δεν σου έλεγαν διότι ήξεραν ότι δεν υπάρχει Νόμος που να καθορίζει τις Συντάξεις τον Μηχανικών και ότι οι συντάξεις βγαίνουν βάση μιας Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή στην τύχη, οπότε τι να σου πουν. H Eιδικη Προσαύξηση με 40 χρόνια ήταν 1.355,20 ευρώ και έγινε 240 (όπως λες) Πάντως και 1400 καλά είναι, αμα σκεφτείς στην Γερμανία ένας υψηλόμισθος που πληρώνει επι 40 χρόνια εξοντωτικές εισφορές θα πάρει 2000 ευρώ, αφού έτσι και αλλιώς εμείς δεν πληρώσαμε ποτέ εισφορές, σύμφωνα με το μυαλό του mecheng
  14. συγχαρητήρια στους συνάδελφους του ΜΗΝ για την πρωτοβουλία τους και τις προσπάθειές τους οι οποίες έφεραν θετικό αποτέλεσμα για όλους μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.