Jump to content

Konstantinos IB

Core Members
 • Content Count

  566
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Konstantinos IB last won the day on August 15 2020

Konstantinos IB had the most liked content!

Community Reputation

573 Εξαιρετική

7 Followers

About Konstantinos IB

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ιστορία, Αθλητισμός
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

2,758 profile views
 1. Παρόλα αυτά το ονομάσαμε "κακοκαιρία" και του δώσαμε και το βαφτιστικό "Λέανδρος". Να ζήσει...Και οι νονοί "πάντα άξιοι".
 2. Τα υπόγεια ύδατα εμφανίζονται, εξαφανίζονται (!) και κινούνται με διεργασίες που δεν σχετίζονται άμεσα με τα επίγεια φαινόμενα. Ο πιο αρμόδιος φορές που θα μπορούσε να σε βοηθήσει πρώτα πρώτα, είναι η ΕΥΔΑΠ, αλλά θα περιμένεις, διότι η περίπτωσή σου δεν είναι επείγουσα. Ο "μάστορας", όσο και χρυσοχέρης να είναι, δεν μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την άκρη. Το μόνο που σε συμβουλεύω είναι να συντηρείτε το υπάρχον αντλητικό όσο το δυνατόν καλύτερα.
 3. Χρόνια πολλά και από μένα συνάδελφοι, να είστε όλοι καλά.
 4. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Σίγουρα ο ψηφιακός θερμοστάτης είναι ακριβέστερος του ηλεκτρομηχανικού και χωρίς μεγάλη επιβάρυνση τιμής, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο θερμοστάτης του σπιτιού στέλνει μία εντολή που επενεργεί στον καυστήρα, που όμως η λειτουργία του ελέγχεται από τα αισθητήρια του λέβητα. Και αν ο χώρος του σπιτιού θερμαίνεται από σώματα ακτινοβολίας νερού (καλοριφέρ) εκεί να δείτε αποκλίσεις . Δεν συζητώ την περίπτωση μιας πολυκατοικίας με αυτονομίες. Οι ψηφιακοί θερμοστάτες κάνουν πολύ καλό έλεγχο σε συστήματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα όπως ηλεκτροβάνες και ανεμιστήρες
 5. Το 1 είναι κυριολεκτικά "όλα τα λεφτά". Το 2 είναι αυτό που λένε, ήτανε στραβό το κλίμα...Ή αλλιώς Covid 19 και κίνηση κεφαλαίων!
 6. Εκτιμώ ότι ένας θερμοσίφωνας 60 lt δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές σας ανάγκες. Ο ταχυθερμοσίφωνας καταναλώνει τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται για την ποσότητα ζεστού νερού που ζητάτε. Σκεφτείτε ότι για να πάρετε μια παροχή ΖΝΧ από έναν απλό θερμοσίφωνα, θα καταναλώσετε ρεύμα για να ζεστάνετε όλο σχεδόν θερμοδοχείο του και αν περισσέψει ζεστό νερό, σε λίγες ώρες θα είναι κρύο. Επίσης παρουσιάζεται σε αυτόν το φαινόμενο του απότομου κρυώματος του νερού μόλις καταναλωθεί μια σχετική ποσότητα. Η λειτουργία του ταχυθερμοσίφωνα συμφέρει περισσότερο αν αυτός συνδυαστεί με έναν ηλιακό. Οι
 7. Υπάρχει και η λύση του ταχυθερμοσίφωνα, η οποία κοστίζει περί τα 150 E. Ζεσταίνεις μόνο το νερό που χρειάζεσαι και δεν είσαι υποχρεωμένη να ζεστάνεις όλη τη δεξαμενή του ηλιακού.
 8. Το Πήλιο είναι γενικός προσδιορισμός. Σε τι υψόμετρο είναι το σπίτι σου ώστε η χρήση θέρμανσης να είναι το πολύ 10-15 μέρες το χρόνο;
 9. Πολύ ωραία! Όπως τα είπε και ο προηγούμενος συνάδελφος: Φάση στο Q11 και εντολές (λευκό και κόκκινο) στο Q14. Καλό θα είναι πάντως, με την ευκαιρία της αλλαγής θερμοστάτη, να ρίξετε μια γενικότερη ματιά στους αυτοματισμούς του λεβητοστασίου, τις εντολές, τις αυτονομίες κλπ.
 10. Μπορεί η συνδεσμολογία ενός θερμοστάτη να είναι απλή, αλλά θα συμφωνήσω με τον παραπάνω συνάδελφο που σου συστήνει να βρεις κάποιον ειδικό. Το κόκκινο καλώδιο είναι η εντολή του θερμοστάτη, σε καυστήρα, τρίοδη, δίοδη κλπ, αναλόγως του συστήματος που ελέγχεις. Ερώτηση: Από τον τοίχο πόσα καλώδια βγαίνουν; Το μαύρο, το μπλέ, το κόκκινο και το άσπρο;
 11. Ο λόγος Γιώργο που όλοι κάνουν τους φιλόσοφους στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει - τουλάχιστον μέχρι τώρα που μιλάμε - κάποιο πρότυπο αντίστοιχων κατασκευών για covid19, Η1Ν1, γρίπη κλπ, με τεχνολογία UVC. Από την έρευνα δεν μπορείς να περάσεις απ' ευθείας στην εφαρμογή χωρίς προτυποποίηση. Γι' αυτό λέμε ότι το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής για την συγκεκριμένη τεχνολογία, παρότι έχει αποδειχθεί σε ερευνητικό στάδιο η αποστειρωτική συμπεριφορά της, είναι το καθάρισμα αεραγωγών και καπναγωγών. Εξαρτάται από το τι θέλει να πληρώσει ο πελάτης και από την αρχιτεκτονική ανοχή.
 12. Σωστή είναι η πεποίθησή σου, αλλά συζητάμε γενικά, ή προκύπτει κάποια αναγκαιότητα, π.χ. πρέπει να κάνεις κάποια μελέτη; Αν συμβαίνει το δεύτερο μια δημοσιευμένη έρευνα, κυρίως για να αντιληφθούμε τις δυσκολίες μιας παρόμοιας προτυποποίησης σε ένα ανοιχτό θερμοδυναμικό σύστημα, υπάρχει εδώ. Όμως το θέμα θέλει περεταίρω διερεύνηση, καθότι όλοι οι ιοί και τα μικρόβια δεν έχουν ίδια συμπεριφορά. Αν θα περάσει από το σύστημά σου όλος ο αέρας του δωματίου, ή σχεδόν όλος, ή ο μισός, είναι "ευκολάκι".
 13. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να απαντήσει στο ερώτημά σου, ούτε οι ντήλερς, ούτε οι πιστοποιήσεις των προϊόντων τους. Μερικοί εκφράζονται στις ιστοσελίδες τους με τρόπο "Πυθιακό" Π.χ: "εξουδετερώνουν τους μικροοργανισμούς με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης... Η τεχνολογία UVC εφαρμόζεται εδώ και μερικά χρόνια στον επαγγελματικό εξαερισμό με στόχο τον καθαρισμό απαγωγών εστιατορίων και ψητοπωλείων από τα λίπη και σε μερικές άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
 14. 1) Για να κάνεις μια αντιστοίχιση κόστους δύο συστημάτων, 1) VRF απ' ευθείας εκτόνωσης και 2) Α.Θ. με FCU, πρέπει να έχεις πλήρη μελέτη όλης της εγκατάστασης και στη μια και στην άλλη περίπτωση. Υπάρχει η πιθανότητα, αναλόγως του τι θες να εγκαταστήσεις και τι λειτουργίες ζητάς, να σου βγαίνει πότε το ένα σύστημα ακριβότερο και πότε το άλλο. 2) Λειτουργική εξοικονόμιση δεν υπάρχει. Εξοικονόμηση κόστους εγκατάστασης υπάρχει. Σίγουρα οι εσωτερικές μονάδες εμφανούς τύπου (δαπέδου, οροφής, ψευδοροφής) είναι φθηνότερες συνολικά στην εγκατάσταση από τις κρυφές οροφής και δαπέδου. 3) Φυσικά
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.