Μετάβαση στο περιεχόμενο

Konstantinos IB

Core Members
  • Περιεχόμενα

    825
  • Εντάχθηκε

  • Days Won

    20

Konstantinos IB last won the day on Νοέμβριος 5 2023

Konstantinos IB had the most liked content!

9 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Ιστορία, Αθλητισμός
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Konstantinos IB's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

859

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, σωστά θυμάσαι αλλά αυτό ίσχυε στο παλιό πρότυπο ΕΝ 54-14:2004 Ο σχεδιασμός συστημάτων πυρανίχνευσης γίνεται με το γενικό πρότυπο ΕΝ 54-14. Το ισχύον (ΕΝ 54-14:2021, "Κατευθυντήριες γραμμές για μελέτη, σχεδιασμό, εγκατάσταση, θέση, σε λειτουργία, χρήση και συντήρηση συστημάτων πυρανίχνευσης") δεν έχει αυτόν τον περιορισμό αλλά ισχύουν όλοι οι άλλοι (ύψος τοποθέτησης, έξοδοι κινδύνου και πυροπροστατευόμενες οδεύσεις διαφυγής, να λαμβάνονται υπ όψη τα ΑΜΕΑ, κλπ). Η 14/2015 αναφέρεται στο ΕΝ 54-11 γιατί υπάρχουν περιορισμοί κατασκευαστικών προδιαγραφών κομβίων. Είναι π.χ. κάποιοι τύποι κομβίων που δεν καλύπτονται από το πρότυπο αυτό, άρα δεν επιλέγονται και διάφορα άλλα.
  2. Δεν πειράζει . Μερικοί προσπαθούμε (ίσως ανεπιτυχώς μερικές φορές) να συμπυκνώνουμε αυτά που θέλουμε να πούμε γιατί, κακά τα ψέματα, τα μακροσκελή post δεν διαβάζονται. Καλύτερα να δημιουργηθεί μια απορία και να την παλέψεις, παρά να δώσεις ένα άχρηστο "σεντόνι" που δεν θα το διαβάσει κανείς.
  3. Μάλλον. Όταν το ισόγειο με το πατάρι του είναι μόνα τους σε ένα οικόπεδο (σίγουρα το ύψος θα είναι <23m), ΔΕΝ θέλει πιστοποιητικό. Όταν όμως το ισόγειο με το πατάρι του ανήκει σε ΚΤΙΡΙΟ γραφείων>23m, ή λειτουργεί ως εμπλεκόμενη χρήση π.χ σε πολυκατοικία >28m πάμε να ρωτήσουμε στην Πυροσβεστική μήπως η επιχείρησή μας που θα λειτουργήσει στο ισόγειο πρέπει να έχει και αυτή πιστοποιητικό αυτοτελώς. Διότι... Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Υ.Γ. Διόρθωσα και αυτό 13/2019 και το έκανα 13/2021
  4. Το επάγγελμα του λογοθεραπευτή μπορεί να ασκηθεί από το σπίτι μέχρι σε ειδική μονάδα ψυχικών παθήσεων. Αν ανήκε λοιπόν το εν λόγω λογοθεραπευτήριο στις μονάδες υγείας και πρόνοιας ο Ιατρικός Σύλλογος θα απαιτούσε πιστοποιητικό. Άρα δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία "υγεία και πρόνοια". Επειδή όμως μερικές φορές οι ιδιοκτήτες πολλά πράγματα τα εννοούν λάθος, δεν είναι κακό να ερωτηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα έλεγα ότι είναι το πρώτο βήμα. Σωστή λοιπόν η μία παρατήρηση. Αν όμως, ξαναλέω "αν", υπαχθεί τελικά στην κατηγορία με χρήση "γραφεία" τότε η μόνη προϋπόθεση υποχρεωτικού πιστοποιητικού μπαίνει από την Π.Δ. 13/2021. Εκεί η "κατηγορία C" έχει να κάνει με τις προδιαγραφές του κτιρίου και μόνο. Αν λοιπόν το κτίριο έχει γενική χρήση γραφείων και εντάσσεται στην κατηγορία C (διάβασε τη 13/2021) θα έχει ήδη ΜΥΠΔ και πυρανίχνευση τουλάχιστον...Ε, τότε ο συνάδελφος θα κάνει σίγουρα μια βόλτα μέχρι την Πυροσβεστική.
  5. Ναι. Αυτό. Υπάρχει παράδειγμα. Σε πολυώροφο κτίριο της Αθήνας.
  6. Εξετάζεται με την Π.Δ. 388/2016 για υφιστάμενα γραφεία. Το μόνο πρόβλημα που πιθανόν να υπάρξει είναι η μέγιστη απροστάτευτη όδευση διαφυγής. Από εκεί θα κριθούν όλα. Δες το και πες μας.
  7. Δεν το πας καλά. Ξεκινάμε από τη νομοθεσία. Είναι υφιστάμενο το κτίριο ή καινούριο. Αν είναι υφιστάμενο πας να δεις αυτό που θέλεις από τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις. Αν είναι νέο πας με τον 41/18. Μετά, έχει εμπλεκόμενες χρήσεις; Αν το κτίριο που υπάγεται δεν έχει ΜΥΠΔ, Δίκτυο Καταιονισμού, επικίνδυνους χώρους κατηγορίας Β κλπ, κατά πάσα πιθανότητα όχι. Εκτός αν υπάρχει κάποιος φορέας που να το κάνει απαιτητό από την πυροσβεστική. Μελέτη σίγουρα.
  8. Στο φόρουμ αυτό και ειδικά στα τεχνικά μέρη του ασχολούμαστε περισσότερο με συγκεκριμένη βοήθεια σε συναδέλφους. Όπου μπορούμε. Παρομοίως και ζητάμε βοήθεια. Το θέμα σου λοιπόν είναι πολύ γενικό. Να σου δώσω όμως μια απάντηση: Η ευθύνη μηχανικού βρίσκεται στη μελέτη την εγκατάσταση και τον έλεγχο. Αυτά που περιγράφεις είναι κυρίως προβλήματα δαπανών συντήρησης. Επειδή όμως η αναλγησία μερικών έχει γίνει βίωμα στους δημόσιους οργανισμούς εμείς οι μηχανικοί πρέπει να είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προσεκτικοί στις υπογραφές μας. Όλοι αυτοί οι "κάποιοι" έχουν ήδη βρει τρόπους να αποδώσουν τις ευθύνες αλλού, είναι το λεγόμενο "πινγκ πονγκ". Εμείς;
  9. Εγώ λέω, για τις αλλαγές των σιδηροδρόμων να περιμένουμε λίγο ακόμα, μη μας πιάνει η φούρια και κάνουμε τσάμπα έξοδα. Έρχονται σε λίγο τα υπερηχητικά τραίνα. Αθήνα - Θεσσαλονίκη 30 min μαζί με τις ενδιάμεσες στάσεις. Να τα φτιάξουμε μία και καλή ρε παιδιά... Όσο για τις φυλακίσεις των υπαιτίων μην έχετε παράπονο. Σε κάθε καταστροφή όλο και κάποιο δήμαρχο χώνουν μέσα, κάποιο σταθμάρχη και πάει λέγοντας. Ποιους περιμένετε να δείτε μέσα τους υπουργούς ή τους πρωθυπουργούς;
  10. Η μόνη πολεοδομική απαγόρευση επί τούτου (με λίγες εξαιρέσεις που περνάνε πάντα από έγκριση ΥΔΟΜ) είναι η τοποθέτηση εκτός ρυμοτομικής γραμμής. Για τα υπόλοιπα συνεννοείσαι με τον ΔΕΔΔΗΕ - υπάρχουν και κάποιες διευκρινιστικές στο διαδίκτυο που αν βρω θα σου δώσω - σχετικά με τη θέση του. Ο ΔΕΔΔΗΕ τον θέλει με εύκολη πρόσβαση πάνω στην ρυμοτομική (εσοχή εξώπορτας, πάνω σε μάνδρα κλπ) αλλά δέχεται και σε ερμάρια εκτός οικοδομικής. Αν φτιάξεις ειδικό χώρο εντός ακάλυπτου για μετρητές, σπανίως γίνεται αυτό, αν δεν υπάρχει θεμελίωση ή ειδική στέγαση δεν μετράει ούτε στη δόμηση ούτε στην κάλυψη.
  11. Καλησπέρα κι από μένα. Τι εννοείς με αυτό το "εκτός κάλυψης"; Εκτός ρυμοτομικής γραμμής ή εκτός οικοδομικής;
  12. Εγώ εύχομαι απλώς καλή χρονιά. Το νούμερο διαλέξτε το μόνοι σας. Ευτυχισμένο το 2024, υγεία, εργασία και χαρά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.