Jump to content

Konstantinos IB

Core Members
 • Posts

  622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Konstantinos IB last won the day on October 8

Konstantinos IB had the most liked content!

7 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ιστορία, Αθλητισμός
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

4,267 profile views

Konstantinos IB's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

669

Reputation

 1. Α, κατάλαβα. Δεν το είχα προσέξει, τα σώματα που παρουσιάζεις είναι μετά την υπερδιαστασιολόγηση. Επομένως, μένω σε όσα έγραψα παραπάνω και επαναλαμβάνω ότι για την διάμετρο των σωληνώσεων πρέπει να απευθυνθείς στον ίδιο το μηχανολόγο που έχει αναλάβει το σύστημα. Σε κανέναν άλλον.
 2. Ακριβώς έτσι που το είπε ο Αντώνης. Πράγματι, σε τέτοιες περιπτώσεις η υπερδιαστασιολόγηση των θερμαντικών σωμάτων μπορεί ακόμη να ξεπεράσει και το διπλάσιο. Η παροχή που θα περάσει από τους σωλήνες εξαρτάται από τις απώλειες των σωληνώσεων και τη δύναμη της αντλίας (κυκλοφορητή). Είναι κι αυτός ένας ακόμα υπολογισμός που πρέπει να γίνει απ' τον μηχανολόγο σου και μόνο. Άλλες παρατηρήσεις: Με βάση τις αποδόσεις των σωμάτων που δίνεις οι αναμενόμενες απώλειες της κατοικίας σου είναι γύρω στα 17000kcal/h και λίγο ακόμη. Μήπως για ένα σπίτι 80m2 είναι πολλές; Όχι πως δε γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις αλλά γενικώς μήπως πρέπει να δώσεις προσοχή και στο κέλυφος του σπιτιού σου;
 3. Αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος. Άντε, να βάλουμε όλοι μαζί λίγο πλάτη ακόμη, να πάμε στην 20η. Και είμαστε μόνο 10 εκ. Που να είμασταν 100 να δείτε τι θα αγοράζαμε. "Τη μάνα μας και τον πατέρα μας". Για παραγωγή δεν το συζητάμε. Μην πάθουμε και τίποτε.
 4. Ε, λοιπόν; Ανακαλεί τις ήδη υπάρχουσες άδειες και αναστέλλει τις νέες αιτήσεις αδειοδότησης. Σωστό! Προηγούνται τα αντιπλημμυρικά έργα. Λογικό! Όταν λέμε "βαρέως τραυματισμένη φύση" αυτό ακριβώς εννοούμε. Νέες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Φυσικό επόμενο! Μα είναι δυνατόν μετά από τέτοια καταστροφή να πας χωρίς αυτές; Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα και η προσωρινή διάρκεια των μέτρων. Μα δεν θέλει κανείς να τις αναστείλουν για πάντα. Κι αυτό το 'παμε. Ευχαριστούμε για την παράθεση, έχουν επιβεβαιωθεί ΟΛΟΙ οι συλλογισμοί που κάναμε μέχρι τώρα στο νήμα. ΟΛΟΙ όμως έτσι; Και πολύ "φοβάμαι" ότι οι αντιρρήσεις των 9 συμβούλων, παρότι έχουν να κάνουν στενά με τη νομική έννοια της "συνταγματικότητας των δραστηριοτήτων σε καμένες δασικές εκτάσεις" (παρ. 3 του άρθρου 117) και τίποτε άλλο, επιβεβαιώνονται περισσότερο ως ρεαλιστικές...
 5. Κι όμως τις ανακάλεσε...Με βάση πάντα τον τύπο (15/10/21). Κατά τη γνώμη μου προσωρινά και μέχρι νεωτέρας (ή νεοτέρας). Θεωρώ όντως άδικη την επίθεση στη ΡΑΕ. Σε τέτοιες αποφάσεις, έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση από το 2012 και μετά, υπεύθυνος μπορεί να είναι μόνο ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΝ.
 6. Σωστό! Αν πάρουμε υπ' όψη μας ότι η συνήθης παροχή στη μεγάλη σκάλα ενός κλιματιστικού 2,8 kW είναι από 480 έως 520 m3/h η παροχή αυτή αντιστοιχεί περίπου σε 3 εννιάρια και ένα δωδεκάρι. Προφανώς τα 2000m3/h (ΔΤ από 15 έως 17 οC) δεν επαρκούν διότι ο χώρος γραφείων είναι αρκετά ενεργοβόρος σε θερινό κλιματισμό.
 7. Άριστα. Όταν ο κύριος Αμυράς δηλώνει ότι όταν καίγεται μια έκταση, λόγω της υποχρέωσης να κηρύσσεται αναδασωτέα και λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκριθεί μια μελέτη περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, βασίζεται στο τελεσίδικο της 2499/2012 (link) ολομέλειας του ΣΤΕ που επιτρέπει εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση χωρίς την προϋπόθεση της άρσης της απαγόρευσης και με αποδοχή σκληρώτερων περιβαλλοντικών όρων. Άρα λοιπόν αφού ο Υφ.ΠΕΝ λέει "άσπρο" δεν μπορεί ο Υπ.ΠΕΝ να λέει "μαύρο". Επομένως είναι πολύ πιθανό η απόφαση του ΥΠΕΝ περί ανάκλησης των αρχικών αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών στην Εύβοια να είναι στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των περιβαλλοντικών όρων, αφού στο μεταξύ το δάσος κάηκε και η περιοχή του κηρύσσεται αναδασωτέα. Αν, και πάλι λέω "αν", πράγματι συμβαίνει αυτό θα το δούμε οσονούπω. Τότε η απόφαση του κου Σκρέκα δεν θα κρύβει κανένα λαϊκισμό, ούτε συνωμοσία, ούτε θα υπάρχει κανένα "υπόγειο Μπρα Ντε Φερ", αλλά θα είναι πολύ ρεαλιστική. Δεν μπορεί ο ένας εργολάβος, να μπαίνει σε καμένη δασική έκταση με αυστηρότερη ΜΠΕ και ο άλλος να κάνει πάλι το ίδιο με την προγενέστερα αναφερόμενη σε υγειές δάσος, ακόμη και αν είναι ο ίδιος εργολάβος και στις δύο περιπτώσεις. Όσο για το γεγονός ότι δήθεν δημοσιεύτηκε καθυστερημένα μια προειλημμένη απόφαση που δεν ισχύει τελικά, επαναλαμβάνω ότι το θεωρώ "πιτσικουλιές".
 8. Η Νομική είναι η επιστήμη σου. Εμένα δεν είναι. Βλέπω όμως, δεν ξέρω αν είναι λάθος και θέλω τη γνώμη σου περί αυτού, ότι όσο υπάρχει πάνω από τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας των δασών μια άλλη που λέγεται "δημόσιο συμφέρον" δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε μια σαφή συνταγματική ερμηνεία περί της χρήσης των καμένων δασικών εκτάσεων. Παράδειγμα: Αν η ΡΑΕ παρουσιάσει στο ΣΤΕ μια γνωμοδότηση ότι από τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος "Μπούμπουρη", που προσφάτως κάηκε, το δημόσιο ζημιώνεται από πολλούς και διαφόρους παράγοντες 500.000 ευρώ την ημέρα, το καμένο δάσος πάει περίπατο. Παίρνεις και μια ωραία απάντηση απ' το υπουργείο πως η γνωμοδότηση αυτή βασίστηκε σε όλους τους κανόνες της επιστήμης του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της οικονομίας και γεια - χαρά. Σχετικώς άσχετο: Με έχουν πληροφορήσει κάποιοι φίλοι νομικοί ότι η έννοια της δημοσίου συμφέροντος, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται* στο ελληνικό σύνταγμα, ορίζεται σε ΟΛΑ τα συντάγματα, όλων των ευρωπαϊκών χωρών. *Το "ορίζεται" είναι επίσης σχετικό.
 9. Το σύστημα "Γεωλογικό Περιβάλλον και Κλίμα" είναι γενικώς πολύ πολύ ευσταθές. Παρότι εδώ και 500 περίπου χρόνια ο άνθρωπος έχει κάνει τα πάντα για να ανατρέψει την ισορροπία του, αυτό αντέχει πεισματικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει, θεωρητικά τουλάχιστον, ότι οι μεταβολές των σημερινών γεωλογικών και κλιματικών παραμέτρων δεν λειτουργούν συσσωρευτικά και ότι μελλοντικά δεν μπορούν να ανατρέψουν την συνολική περιβαλλοντική ισορροπία. Το παιχνίδι αρχίζει από την ώρα που οι παράγοντες αυτοί, εάν και εφ' όσον μπορούν, ανατρέψουν τη σημερινή ισορροπία. Από εκεί και μετά απολύτως ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει το σημείο της νέας ισορροπίας. Προς το παρόν όλοι μαζί θα βιώσουμε τη νέα τεχνητή ενεργειακή κρίση που πλησιάζει. Ο Bill Gates (δεν είναι τυχαίος) σε μια από τις περυσινές του δηλώσεις είπε ότι η επόμενη πανδημία θα είναι περιβαλλοντική και πολύ χειρότερη από τη σημερινή της covid-19.
 10. Απ' το προ-προηγούμενο link: "Επί της ουσίας, όμως, η έγκριση των αιτήσεων αυτών δόθηκε στις 15 Ιουλίου από την Ολομέλεια της Αρχής, πολύ πριν τα γεγονότα του Αυγούστου. Απλά, οι σχετικές αποφάσεις δημοσιοποιήθηκαν στη Διαύγεια στις 23 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις από τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά." Πως το λένε αυτό, "Πιτσικουλιές";
 11. Μα εδώ άλλα γίνονται! Αντί η "κυβέρνηση" - τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία, έχουν το νόημά τους - να επισπεύδει τα δασοτεχνικά, τα αντιπλημμυρικά και τις αναδασώσεις, προωθεί την εγκατάσταση ανεμογεννητρών! Εντάξει θα μπουν δε λέω, από το 2014 το ψήνουν αλλά...Να ρωτήσω κάτι τον κο Αμυρά: Πότε πρόλαβαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών όρων που μας έλεγε ότι ήταν δύσκολο...Και πότε πρόλαβαν και τις κατέθεσαν...Έτοιμες τις είχαν; Μπα σε καλό τους. Ακόμα δεν έχει λήξει ούτε η αντιπυρική περίοδος που κάηκαν τα συγκεκριμένα δάση. Πολύ μυστήρια πράγματα γίνονται εδώ πέρα. Και σταμάτησε και ο Χαρδαβέλας τις εκπομπές με τον "Κόσμο του Ανεξήγητου". Μαζί με τη σπηλιά του Νταβέλη, το αντιτορπιλικό "Λέων" και τους 'Έψιλον" να βάλει και τις φετινές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
 12. Να εξετάσεις πρώτα την Πυροσβεστική Διάταξη 8/2016 - Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας εμπορικών καταστημάτων.
 13. Η δεξαμενή ήταν σε ανοιχτό χώρο, στον ακάλυπτο. Απλώς για κάποιο λόγο*, κατά την ώρα της πλήρωσης, υπήρξε διαρροή μέσω του δικτύου από τη δεξαμενή προς τον λέβητα του μπαλκονιού και από εκεί στο εσωτερικό του σπιτιού. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε στην κατοικία και άλλη εσωτερική κατανάλωση. Ευτυχώς (!!!) λόγω της χαρακτηριστικής οσμής του υγραερίου, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή η οικογένεια τη διαρροή και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο. Ο τραυματισμός τους συνέβη έξω από την κατοικία από το ωστικό κύμα. Δεν γνωρίζω από που προκλήθηκε σπινθήρας αλλά αυτό είναι το λιγότερο. *Μάλλον συνέβη αστοχία του ασφαλιστικού.
 14. Πρώτα θα συνεννοηθείς με την αντιπροσωπία. Στο λέω γιατί ήδη μερικοί κορυφαίοι κατασκευαστικοί οίκοι, ασχέτως αν ο όγκος του νερού στην εγκατάσταση είναι μεγάλος ή μικρός και ασχέτως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό ισχύος τύπου inverter, δεν δίνουν εγγύηση αν δεν υπάρχει Buffer εν σειρά με την αντλία. Προτείνω: 1) Στην είσοδο (επιστροφή). 2) Στην έξοδο ακριβαίνει το μαλλί γι' αυτό η μέθοδος αυτή υποστηρίζει ειδικές εφαρμογές. 3) ;;;; 4) Το είπαμε παραπάνω. 5) Η γνώμη μου "στο γόνατο" είναι 150 lt. 6) Το inverter συνάδελφε είναι εκεί δεν φεύγει. Εξ' άλλου και τώρα που το έχεις, λειτουργεί περισσότερο σαν ομαλός εκκινητής παρά σαν μηχανισμός εξοικονόμησης ενέργειας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.