Jump to content

Konstantinos IB

Core Members
 • Content Count

  486
 • Joined

 • Days Won

  11

Konstantinos IB last won the day on December 1 2018

Konstantinos IB had the most liked content!

Community Reputation

518 Εξαιρετική

About Konstantinos IB

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ιστορία, Αθλητισμός
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

2,087 profile views
 1. Φαίνεται να είναι αστοχία του πλακοειδούς εναλλάκτη. Οι απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς δεν είναι εύκολες αλλά πιστεύω ότι δεν θα σου επανεμφανιστεί - τουλάχιστον σε μία πενταετία - παρόμοιο πρόβλημα. Αστοχίεςμηχανισμών εμφανίζονται και σε άλλες Α.Θ. διαφορετικών οίκων. Η πολιτική των αποζημιώσεων έχει να κάνει με τον εμπορικό οίκο περισσότερο και λιγότερο με το εργοστάσιο. ΥΓ. Δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να αλλάξεις το νερό της εγκατάστασης.
 2. Ουδέν πρόβλημα. Εξ άλλου το ψυκτικό αυτό δεν είναι και τόσο "καινούριο". Απλώς αστόχησε ο εναλλάκτης. Δεν νομίζω ότι θα επαναληφθεί το συμβάν.
 3. Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά. Συμπληρώνοντας τις σωστές παρατηρήσεις των συναδέλφων διευκρινίζω: 1) Η εταιρεία είναι κατασκευαστική άρα ( προφανώς) σε θέλει για επιβλέψεις. Δεν σου χρειάζεται λοιπόν κανένας άλλος κωδικός εκτός από αυτόν τον συγκεκριμένο. 2) Γράφεσαι υποχρεωτικά στους καταλόγους της Περιφέρειας ως Τεχνολόγος με τα αντίστοιχα δικαιώματα μελέτης και επίβλεψης που σου αναλογούν. Δεν χρειάζεται όμως σε αυτή τη φάση να γραφτείς σε άλλη ειδικότητα (εκτέλεση έργων ψυκτικού, υδραυλικού κλπ) που αναλογούν σε επεκτάσεις του πτυχίου σου, ούτε να πάρεις από της Εφορία άλλον κωδικό. 3) Η εγγραφή σε επιμελητήριο είναι υποχρεωτική. Σε υποχρεώνει πλέον η Εφορία. Εμένα με υποχρέωσαν να πάω βεβαίωση μέλους ΤΕΕ. 3) Όταν το σπίτι που θα δηλώσεις ως έδρα δεν είναι δικό σου, δεν αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι σου παραχωρεί κάποια τετραγωνικά για άσκηση επαγγέλματος, αλλά (έχει αρχίσει πλέον να συμβαίνει σε πολλές Εφορίες) χρειάζεται μισθωτήριο. 4) Θα πάρεις από τον ΕΦΚΑ "προέναρξη" και να την πας στην Εφορία και αφού πάρεις από την Εφορία τη βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος να κάνεις αίτηση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ. Καλή τύχη.
 4. Σωστές είναι οι απαντήσεις, αλλά δίνω πιο πολύ βάση στην τελευταία του Διδώνη. Και μετά από το ανόδιο που έχει πιο απλή διαδικασία η τοποθέτησή του, πρέπει να γειώσεις το εσωτερικό υδραυλικό δίκτυο σε ισοδυναμική μπάρα στον πίνακα. Πρώτα όμως να βεβαιωθεί ο ηλεκτρολόγος σου ότι η γείωση της εγκατάστασής σου είναι σωστά συνδεδεμένη και λειτουργεί κανονικά.
 5. Οι οπτόπλινθοι, ο σοβάς και τα υπόλοιπα αδρανή υλικά (αναφέρεται στο παράρτημα Δ του 77/88, το οποίο δεν τροποποιήθηκε, ή καταργήθηκε από τα επόμενα) δεν χρειάζονται ειδική πιστοποίηση πυραντίστασης. θεωρούνται γενικά άκαυστα κατηγορίας μηδέν (0).
 6. Για ψάξε και τον αντίστοιχο Κτιριοδομικό Κανονισμό.
 7. Γι αυτό σου έγραψα ότι είναι λίγο ακριβούτσικη λύση. Τα ηλεκτρονικά ισχύος και ειδικά τα inverters είναι αλμυρούτσικα. Όσο πιο μεγάλη ισχύς περνάει από 'κεί, τόσο το χειρότερο για την τσέπη σου.
 8. Φαντάσου να βάλεις μια διαφημιστική ταμπέλα κάπου και ο πρώτος "πελάτης" που θα σε πάρει τηλέφωνο να είναι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου...Γκαντεμιά;
 9. Πριν 3 χρόνια που φτιάχναμε τη δική μας δεν είχαμε βρει τίποτε. Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Αν ξέρεις κάτι ποστάρισέ το μας.
 10. Αγαπητέ @delste Ο σχεδιασμός μιας γεννήτριας εξαρτάται από τι θες να πετύχεις από αυτήν. Με γνώμονα την τελική λειτουργία, οι έξοδοι, οι κυματομορφές και οι φάσεις είναι προβλεπόμενες από κατασκευής. Εμείς π.χ. τη δικιά μας κατασκευή την προσαρμόζουμε σε ανεμογεννήτρια και την έξοδο σε φόρτιση μπαταριών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν οι κυματομορφές των τάσεων στα άκρα των πηνίων δεν είναι συμφασικές θα υπάρξει πρόβλημα στους παραλληλισμούς και στις προσθέσεις. Υπάρχει περίπτωση το ένα ρεύμα να "τρώει" το άλλο, ή να κάψεις τη γεννήτριά σου. Στην περίπτωση που η κατασκευή είναι de facto, μια ασφαλής αλλά ακριβούτσικη διάταξη πρόσθεσης ρευμάτων, είναι η ανόρθωση και η νέα αντιστροφή σε 220 AC. Γιώργο, γενικό λογισμικό προσομοίωσης κατασκευής ηλεκτρογεννητριών δεν υπάρχει, γιατί υπάρχουν 100.000 τύποι και ο κάθε ένας από αυτούς έχει άλλες 200.000 εξειδικεύσεις. Υπάρχει όμως λογισμικό για κατασκευές σε κάθε τύπο ξεχωριστά όταν οι προσαρμογές είναι μικρές.
 11. Πρέπει να εξετάσεις τις κυματομορφές, ώστε αυτές που θα συνδεθούν μαζί να μην είναι αλληλοαναιρούμενες, ή η μία να μειώνει την άλλη. Το αντιμετωπίσαμε κι εμείς αυτό το πρόβλημα και χωρίσαμε - αν αυτό σε βοηθάει - τη γεννήτρια σε δύο τριφασικά γκρουπ.
 12. Αν ο χώρος καταστήματος έχει από αδείας κτιρίου "χρήση καταστήματος" πρέπει να εκδόσεις δύο ξεχωριστά ΠΕΑ.
 13. Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

  παρακαλώ θα ήθελα τη βοήθειά σας, ψάχνω να βρω πόση ενέργεια καταναλώνει ένας ανελκυστήρας ανά όροφο(περίπου)

  ετοιμάζω μια δημιουργική παρότρυνση για μια εταιρία, ώστε οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να αξιοποιούν τις σκάλες, οπότε και θέλω να ξέρω τι οικονομία ενέργειας έχουμε με τη μη χρήση του ανελκυστήρα.

  Συγνώμη για το περίεργο θέμα,

  ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Έλενα

  1. Show previous comments  2 more
  2. Konstantinos IB

   Konstantinos IB

   Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα...μία εβδομάδα αργότερα. Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας άνοιξα τον λογαριασμό μου σήμερα.

   Ένας ανελκυστήρας καταναλώνει ενέργεια ίση με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα του επί τον χρόνο λειτουργίας. Δηλαδή αν ο κινητήρας έχει κατανάλωση 3 kW και για να ανυψώσει ένα φορτίο κάνει 1min ανά όροφο τότε καταναλώνει ενέργεια (3 kW/60) = 0,05 kWh. Αν ο ανελκυστήρας αυτός δουλεύει συνολικά 1 ώρα την ημέρα σε ένα κτίριο τότε ξοδεύει 3 kWh ηλεκτρικής ενέργειας.

   Αν ο ανελκυστήρας είναι υδραυλικός καταναλώνει ενέργεια μόνο κατά την ανύψωση, αλλά η ενέργεια αυτή είναι διπλάσια από την ενέργεια που καταναλώνει κατά την ανύψωση ένας απλός ηλεκτροκίνητος. Όμως ο απλός ηλεκτροκίνητος λόγω του αντίβαρου καταναλώνει ενέργεια και κατά την κάθοδο λόγω του ότι κατά τη λειτουργία αυτή ανυψώνει το αντίβαρο που είναι περίπου το μισό του μέσου επιτρεπόμενου βάρους ανύψωσης.    

   Σχετικά με το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτίριο ενδιαφέρον έχει η τεχνολογία επιστροφής ενέργειας στο κτίριο από αναγεννητικές μονάδες. Σχετικά θέματα:

   http://www.technol.gr/site/nea/prasinos-anelkistiras

   https://www.certh.gr/91C159D6.el.aspx

   http://www.electrologos.gr/news/271

   Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση. 

  3. ElenaD

   ElenaD

   Ευχαριστώ πολύ,

   θα αξιοποιήσω τις πληροφορίες που μου δώσατε

   καλή συνέχεια

   Έλενα

  4. ElenaD

   ElenaD

   Ευχαριστώ πολύ,

   θα αξιοποιήσω τις πληροφορίες που μου δώσατε

   καλή συνέχεια

   Έλενα

 14. Ας ξεκινήσουμε με τα απλά. Σχετικά με τις αποσβέσεις τι σου είπαν; Και οι δύο πλευρές...
 15. Δηλαδή, τα πόδια έδρασης είχαν απ’ την αρχή προβλεπόμενες εκ κατασκευής διαφορές μήκους για να μπορέσουν να εξαλείψουν την ανισοσταθμία. Ωραία! Επειδή όμως στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται και μια μικρή κλίση των ποδιών προς τα εμπρός, νόμισα ότι αυτή προϋπήρχε και ήταν μία από τις αιτίες, αλλά μάλλον αυτή η κλίση προήλθε από την κατάρρευση. Παρόμοιες δεξαμενές τοποθετώ σε κάποιες ειδικές εφαρμογές κλιματισμού από το 2011. Οι δεξαμενές αυτές κατασκευάζονται από εταιρείες που πλαισιώνονται από έμπειρους μηχανικούς. Διαθέτουν μάλιστα και ειδικά λογισμικά γιατί σχεδόν καμία κατασκευή δεν μοιάζει με την προηγούμενη. Ακόμη και σε εμπορικούς οίκους εισαγωγής να απευθυνθείτε, η διαδικασία του εργοστασίου στην Κίνα π.χ. είναι ίδια. Συνεπώς καμία από αυτές τις δεξαμενές δεν είναι "στα κουτουρού". Το πάχος του ελάσματος μερικούς μπορεί να τους ξαφνιάζει αλλά κοντά στα σκέλη ενισχύεται, είτε από σιδερογωνιές καθ’ όλο το μήκος του τόξου – δεξιά και αριστερά του στηρίγματος, είτε από δεύτερο έλασμα ανάμεσα στα σκέλη και τη δεξαμενή. Οι κλίσεις του εδάφους είναι πάρα πολύ σοβαρές γιατί προκαλούν συγκέντρωση ορθών τάσεων στις άκρες των ποδιών έδρασης. Έναν εγκαταστάτη όμως δεν τον ενδιαφέρει ούτε το πάχος του ελάσματος, ούτε οι τεχνικές κατασκευής. Αν τηρηθούν τα συμφωνημένα εκατέρωθεν, υπάρχει εγγύηση και για τυχούσες ανεπιθύμητες μόνιμες παραμορφώσεις και για την αντοχή στη διάβρωση κλπ. Αυτά για όσους δεν τα ξέρουν όλα. Για όσους τα ξέρουν δεν έχω να πω κάτι…
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.