Jump to content

Konstantinos IB

Core Members
 • Content Count

  472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Konstantinos IB

 1. Ο όρκος δινόταν στην Ρώμη (Ανατολική και Δυτική) ενώπιον του αυτοκράτορα από όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς ακόμη και τους Πατριάρχες! Συμφωνώ όμως ότι η μοναδική θρησκευτική πίστη που καταργεί τον όρκο είναι η Χριστιανική διότι ο όρκος αποτελεί ψυχαναγκασμό και ο Χριστιανός πρέπει να είναι ελεύθερος στις επιλογές του. Ασχέτως αν την εποχή του "Διαφωτισμού" και των "κοινωνικών επαναστάσεων" της Δ. Ευρώπης οι όρκοι δίνουν και παίρνουν. Και επίσης είναι ένα θέμα το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια Δημοκρατία, έστω και με τη σημερινή μορφή, που να στηρίζεται σε παρόμοιους ψυχαναγκασμούς. Ο λόγος για τις μυστικιστικές οργανώσεις που παρεμβαίνουν και στα ίδια τα κράτη. Αλλά το πρόβλημα των σημερινών πολιτικών είναι αυτό; Δλδ η τήρηση του γράμματος του χριστιανικού νόμου, ή το γεγονός ότι είναι εκ των προτέρων επίορκοι και κατευθύνονται από ξένα κέντρα;
 2. Ύψιστη δημοκρατική συμπεριφορά
 3. Ναι μπορούν να εισέλθουν χωρίς την άδεια του εισαγγελέα, χωρίς το λεγόμενο "ένταλμα" δηλαδή, αλλά χωρίς άδεια εισόδου από Σύγκλητο, Κοσμήτορα, Πρύτανη και γενικώς από την αρμόδια πανεπιστημιακή αρχή, δεν επιτρέπεται καμμία είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στη σχολή. Ψάξτο όσο θέλεις. Και οι επισημάνσεις αυτές του πρώην υπουργού είναι απλώς "πολιτικαντισμοί". Διότι ο προηγούμενος νόμος Καραμανλή δεν ήταν νόμος κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά νόμος τροποποίησης της λειτουργίας του...Δυστυχώς όμως από τη δράση όλων αυτών των προβοκατόρων φτάσαμε και στην κατάργηση. Συμπληρώνω για να βοηθήσω: Η "χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, για τη βεβαίωση του εγκλήματος..." κλπ είσοδος της αστυνομία στο πανεπιστημιακό ίδρυμα ισχύει μόνο σε περίπτωση τέλεσης κακουργήματος. Οι είσοδοι των προβοκατόρων σε σχολές χαρακτηρίζεται πλημμέλημα.
 4. Γιατί η νομοθεσία (Κ. Καραμανλής 2006) προβλέπει άδεια της Αστυνομίας για να μπει στο Ίδρυμα από τον Πρύτανη, ή τη Σύγκλητο. Μετά από μια τέτοια άδεια φαντάζομαι να ξέρεις τι τους περιμένει από τους Ρουβίκωνες και τα κάθε λογής "προοδευτικά και δημοκρατικά στοιχεία". Οι ποινές ποικίλουν. Από απλό κάψιμο αυτοκινήτου μέχρι χτίσιμο στο γραφείο χωρίς παράθυρο και πόρτα. Υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις όπως απλός ξυλοδαρμός, ή γιαούρτωμα.
 5. Ο σημερινός Ευρωσκεπτικισμός αρχικά δεν αφορά τις θεωρίες του “ευρωπαϊκού ιδεώδους” δλδ τις θεωρίες της ειρηνικής συνύπαρξης και κοινής προσπάθειας για ανάπτυξη, συνεργασία και πολιτιστική ανανέωση των ευρωπαϊκών κρατών. Αφορά όμως τη μορφή της σημερινής μονόπλευρης ομοσπονδίας (Ε.Ε.) προς όφελος κάποιων συγκεκριμένων κρατών. Συνεπώς μπορούμε να είμαστε και “ευρωπαϊστές” και “ευρωσκεπτικιστές”. Ο “σκεπτικισμός” σαν πολιτική έννοια σημαίνει αμφισβήτηση δομών και θεωριών και όχι ανατροπή. Συνεπώς οποιαδήποτε ταύτιση από ορισμένα δημοσιογραφικά κέντρα αυτού του πολιτικού ρεύματος με εθνικισμούς και εθνοφυλετισμούς είναι άστοχη. Επίσης το γεγονός ότι μερικές χώρες διαφωνούν με τον τρόπο που γίνεται η σημερινή κεντρική διαχείριση των προσφυγικών ροών από την Ε.Ε, δεν σημαίνει απαραίτητα “ρατσισμό”. Υπάρχει βέβαια στα πλαίσια αυτά μια αναβίωση του εθνικισμού, αλλά δεν μπορούμε να ταυτίζουμε το υπόγειο με το κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα.
 6. Λέει ότι είναι "Ευρωσπεπτικιστής" και ότι βασικά αυτός και ο Φάρατζ είναι οι πατέρες του Ευρωσκεπτικισμού. Οι αναφορές του στην Ευρώπη του Καρλομάγνου έγιναν την πρώτη φορά που εξελέγη ευρωβουλευτής. Τότε τον παρακολουθούσε πολύς κόσμος στο κανάλι του και περισσότερο έκανε αυτές τις αναφορές για να προβάλει τις θέσεις του. Στο ευρωκοινοβούλιο αμφιβάλω αν του έδωσε κανείς σημασία. Τα ποσοστά για μένα δεν λένε πολλά πράγματα γιατί στις εκλογές του 2015 και το ψευτοδημοψήφισμα του Ιουλίου έσπρωξε πολύ κόσμο στην εκλογική διαδικασία που μέχρι τότε απείχε συστηματικά. Ε αυτοί οι ίδιοι τον καταδίκασαν φέτος. Το μεγαλύτερο ποσοστό που απέχει συνήθως από τις εκλογές βασίζει την αδράνειά του στο γεγονός ότι συνειδητοποιεί πως η εκλογική διαδικασία απλώς διευκολύνει ή εμποδίζει την πρόσβαση κάποιων στο κρατικό χρήμα. Συνεπώς αποδέχεται τη λογική "από πίτα που δεν τρώω.."
 7. Α, καλά. Αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί του χαρακτήρα και της καταγωγής της Ευρώπης είναι "να ‘χαμε να λέγαμε". Στην ουσία η σημερινή Ευρώπη, μετά τον ισχυρό νευρικό κλονισμό που υπέστη το 1940 και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, στα πλαίσια της θεραπείας της πήρε το χάπι του "Χριστιανοκοινωνισμού" του Αντενάουερ και την ηρεμιστική ένεση της "κοινής πολιτισμικής καταγωγής από τον Καρλομάγνο". Αλλά τα φάρμακα αυτά, παρότι υπόσχονταν πολλά, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά και η ασθένεια υποτροπίασε. Χριστιανορθόδοξα κόμματα δεν υπάρχουν γιατί η επιστροφή στην κοινή πολιτισμική αναφορά της Ανατολικής Χριστιανικής Ρώμης (βαρβαριστί "Βυζάντιο") ελέγχεται από "λογισμικό" της κοινοπραξίας Ευρώπης και Αμερικής που έχουν εγκαταστήσει στα μυαλά μας. Το μοναδικό και πιο συγκροτημένο κόμμα, όχι ακριβώς "Χριστιανορθόδοξο" αλλά κόμμα με χριστιανορθόδοξες πολιτισμικές αναφορές, είναι ο ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο είχε διαμαρτυρηθεί στην "υπόθεση Καρλομάγνου", όχι τόσο για να την αποτρέψει αλλά για να προβάλει τις θέσεις του. Και ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε διαμαρτυρηθεί για την σχετική αναφορά του ευρωσυντάγματος. Δεν με πειράζει η όποια πολιτική θέση, αλλά η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι εγώ είμαι ο "πατριώτης" και ο άλλος είναι ο "προδότης". Και επίσης με πειράζει το γεγονός ότι όταν εμείς είμαστε π.χ. "αντιφασίστες", πρέπει σόνι και ντε να βρούμε έναν "φασίστα". Και αν δεν τον βρούμε θα τον κατασκευάσουμε.
 8. Τα τελευταία 4 χρόνια η πολιτική σκέψη των ελληνικών κομμάτων και του λαού φυσικά, αναβαθμίζεται. Από το μνημόνιο - αντιμνημόνιο στον Μπαρουφάκη και τον Βελόπουλο και δώστου βρίσιμο ο ένας στον άλλον. Πότε θα σοβαρευτούμε δεν ξέρω. Μου θυμίζει τη λαϊκή παροιμία που λέει ότι η κουκουβάγια θεωρεί το παιδί της το πιο όμορφο απ' όλα. Τι είναι ετούτο πάλι;
 9. Δηλαδή, τα πόδια έδρασης είχαν απ’ την αρχή προβλεπόμενες εκ κατασκευής διαφορές μήκους για να μπορέσουν να εξαλείψουν την ανισοσταθμία. Ωραία! Επειδή όμως στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται και μια μικρή κλίση των ποδιών προς τα εμπρός, νόμισα ότι αυτή προϋπήρχε και ήταν μία από τις αιτίες, αλλά μάλλον αυτή η κλίση προήλθε από την κατάρρευση. Παρόμοιες δεξαμενές τοποθετώ σε κάποιες ειδικές εφαρμογές κλιματισμού από το 2011. Οι δεξαμενές αυτές κατασκευάζονται από εταιρείες που πλαισιώνονται από έμπειρους μηχανικούς. Διαθέτουν μάλιστα και ειδικά λογισμικά γιατί σχεδόν καμία κατασκευή δεν μοιάζει με την προηγούμενη. Ακόμη και σε εμπορικούς οίκους εισαγωγής να απευθυνθείτε, η διαδικασία του εργοστασίου στην Κίνα π.χ. είναι ίδια. Συνεπώς καμία από αυτές τις δεξαμενές δεν είναι "στα κουτουρού". Το πάχος του ελάσματος μερικούς μπορεί να τους ξαφνιάζει αλλά κοντά στα σκέλη ενισχύεται, είτε από σιδερογωνιές καθ’ όλο το μήκος του τόξου – δεξιά και αριστερά του στηρίγματος, είτε από δεύτερο έλασμα ανάμεσα στα σκέλη και τη δεξαμενή. Οι κλίσεις του εδάφους είναι πάρα πολύ σοβαρές γιατί προκαλούν συγκέντρωση ορθών τάσεων στις άκρες των ποδιών έδρασης. Έναν εγκαταστάτη όμως δεν τον ενδιαφέρει ούτε το πάχος του ελάσματος, ούτε οι τεχνικές κατασκευής. Αν τηρηθούν τα συμφωνημένα εκατέρωθεν, υπάρχει εγγύηση και για τυχούσες ανεπιθύμητες μόνιμες παραμορφώσεις και για την αντοχή στη διάβρωση κλπ. Αυτά για όσους δεν τα ξέρουν όλα. Για όσους τα ξέρουν δεν έχω να πω κάτι…
 10. Μια μικρή επισήμανση. Το σύνηθες πάχος του χαλυβδοελάσματος για δεξαμενές μέχρι 50 m3 είναι για inox 316, 3mm, ή4mm, ενώ για την ίδια κατάταξη αν επιλεγεί χαλυβδοέλασμα μαύρης λαμαρίνας είναι διπλάσιο. Για 80m3 και 100m3, το προτεινόμενο πάχος του χαλυβδοελάσματος μαύρης είναι 1cm.
 11. Και οι προσθήκες που πήγανε; Δεν φαίνονται στην φωτογραφία. Μόλις κατέρρευσε η δεξαμενή τις πήρατε; Ή κάτι δεν βλέπω; Τέλος πάντων, αν ο κατασκευαστής, ή ο εμπορικός οίκος γνώριζε τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης και αποφάσισε μόνος του να κάνει τη στατική μελέτη της δεξαμενής μαζί με την εγκατάστασή της, τότε η ευθύνη βαραίνει αυτόν αποκλειστικά. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα...Συνήθως την ευθύνη για την εγκατάσταση την φέρει ο εγκαταστάτης. Ο προμηθευτής αποζημιώνει σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα από την πλευρά του, ή όταν αστοχήσει η κατασκευή αφού τηρηθούν τα συμφωνημένα από την πλευρά του εγκαταστάτη. Και όπως πολύ σωστά επισήμανε συνάδελφος πιο πάνω, η προμήθεια υδατοδεξαμενών μεγάλου όγκου για δημόσια έργα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από στατική μελέτη αρμόδιου μηχανικού (+1).
 12. Η πολιτική ατμόσφαιρα είχε βαρύνει από πριν. Το βασικότερο στοιχείο που επιβεβαιώνει την άποψη αυτή είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του που προέρχονταν από τον πατριωτικό χώρο και κυρίως από το πρώην λαϊκό ΠΑΣΟΚ ή έμειναν αδρανείς, ή επέστρεψαν στο ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα συναφή. Οι συγκεντρώσεις το έδειξαν καθαρά. Επίσης το κλίμα ανετράπη στη Μακεδονία αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
 13. Όχι, να ισχύσει και πάλι το "ν+κάτι" και να τελειώνουμε. Το μέτρο της ελεύθερης μεταφοράς και απεριόριστου χρόνου σπουδών και το άσυλο δόθηκε για τους φοιτητές που είχαν διαγράφτηκαν απ' τα πανεπιστήμια λόγω πολιτικών φρονημάτων. Αυτοί τώρα είναι, όσοι ζουν, είναι παππούδες με εγγόνια...Έλεος. Και τι θα πει "μειοψηφίες"; Αν είναι μειοψηφίες οι φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματά τους ανελλιπώς και τελειώνουν τις σχολές τους σε λογικά χρονικά πλαίσια δεν με ενδιαφέρει. Αλλά μετά θα πρέπει να γίνει και αξιολόγηση πολλών καθηγητών, οπότε σκοντάφτουμε σε άλλη "πλειοψηφία". Όσο για το άσυλο είμαι κάθετος. Πρέπει να διαφυλαχθεί το πανεπιστημιακό άσυλο από κάθε λογής εξωσχολικό. Και δυστυχώς όταν οι καταληψίες οπλοφορούν δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει κανείς άλλος εκτός από την αστυνομία. Πρέπει λοιπόν το πανεπιστημιακό άσυλο να φυλάσσεται και από την αστυνομία, εφ' όσον έχουμε, ή λέμε ότι έχουμε, Δημοκρατία.
 14. Εκτός αυτού ίσως και να ήθελε στηρίγματα μεγαλύτερου πλάτους, ή ειδική ενίσχυση του κελύφους πέριξ των στηριγμάτων, ή... Αλλά υπάρχει η πιθανότητα, ο κατασκευαστής να μην αναγνωρίσει αστοχία κατασκευής, λόγω της εσφαλμένης τοποθέτησης. Η κλίση είναι μεγάλη, πιθανόν απ τη φωτογραφία άνω του 3%, οπότε "γεια χαρά".
 15. Να ρωτήσω κάτι μιας και μιλάτε για την "παιδεία"; Για ποια ακριβώς παιδεία μιλάτε και γιατί μερικοί ανησυχείτε; Για το γεγονός ότι μπαίνεις 18 χρονών και αποφοιτείς 35, ή για το γεγονός ότι εξωσχολικοί μπορούν λόγω "ασύλου" να καταλαμβάνουν σχολές και να τις καταστρέφουν; Μπορείτε να μου πείτε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συμβαίνουν όλα αυτά; Όταν στρώσουν αυτά τότε να μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα.
 16. Αστοχία κατασκευής; Δεν το βλέπετε ότι η δεξαμενή έτσι όπως είναι τοποθετημένη γέρνει μπροστά;
 17. Προς τι το μπάνερ; Υπάρχει πολιτικό θρεντ χωρίς ιδεολογική βάση; Μπορούμε δλδ να κάνουμε πολιτική κριτική π.χ. στα φιλελεύθερα κόμματα χωρίς να αναφερόμαστε στον Φιλελευθερισμό; Και μιας και αναφερόμαστε σε παρόμοιες έννοιες να πούμε ότι ο πολιτικός φιλελευθερισμός (η πλήρης και ισότιμη αντιμετώπιση του κράτους στις προσωπικές, θρησκευτικές και πολιτικές ελευθερίες) είναι η βάση του σύγχρονου κόσμου, ενώ ο οικονομικός φιλελευθερισμός είναι αμφισβητούμενος. Διότι το κράτος που διαθέτει και τους μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους, παραμένει ο βασικότερος αγοραστής των εγχώριων και διεθνών προϊόντων και ρυθμίζει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ κρατών. Αν θέλουμε να δούμε χωρίς ψυχώσεις το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να κάνουμε μια αποτίμηση του έργου της απερχόμενης κυβέρνησης. Εγώ, παρότι δεν τους ψήφισα, δεν μπορώ να μηδενίσω το έργο τους, ούτε τον Σπίρτζη, ούτε κάποιον άλλον. Θα έλεγα ότι περισσότερο μέτρησε το γενικότερο πολιτικό βαρόμετρο (Μακεδονικό, 4ο μνημόνιο, cc, μετανάστευση) στο αποτέλεσμα και όχι το ειδικό έργο του κάθε υπουργού.
 18. Τι τις θες τις έρευνες λοιπόν....Με ιδεολογήματα του 1850 και κηρύγματα πολιτικού μίσους δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Οι ιδέες αυτές μέχρι το 1900 καλές φαίνονταν, από εκεί και μετά το χάος.
 19. Αυτές είναι απόψεις που βγαίνουν ύστερα από αυτοψία και δεν μπορεί ούτε να συμφωνήσει, ούτε να διαφωνήσει κάποιος. Στο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω είναι με το προηγούμενο post του συναδέλφου και να προσθέσω ότι η μελέτη απωλειών (αν υπάρχει και ενεργειακό πιστοποιητικό θα βοηθούσε) πρέπει να βγει από μηχανικό που θα δει από κοντά το σπίτι (Τοιχοποιία, κατάσταση κουφωμάτων, χαραμάδες, εκτίμηση επιβάρυνσης λόγω θερμογεφυρών, υγρασίες κλπ). Τα "τηλεφωνικά" και τις γνώμες "κουτουρού" απόφυγέ τα γιατί σε αυτή την περίπτωση ο ντήλερ είναι υπεύθυνος μόνο για το μηχάνημα που σου πουλάει και όχι για το αν αυτό θα σε ζεστάνει ή όχι. Επίσης τέτοιου είδους γνωμών δεν παίρνουν υπ' όψη τους τον σχεδιασμό των συνθηκών άνεσης που θα πάρει υπ' όψη το ο μηχανικός που θα σου σχεδιάσει από την αρχή το σύστημα.
 20. Σωστό. Σε πάρα πολλά δημόσια κτίρια που έχω δει με τα μάτια μου (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κλπ σε διαφόρους Δήμους και αρμόδια Γραφεία Πυρασφαλείας) που προκύπτει η απαίτηση Μονίμου Υδροδοτικού Πυροσβ. Δικτύου, από το 1989 και μετά υπάρχουν δίδυμες αντλίες (ίδια παροχή και μανομετρικό) με διαφορετικές μηχανές, μία ηλεκτροκίνητη με τροφοδοσία από τον πίνακα και μια ντιζελοκίνητη. Η απαίτηση Η/Ζ έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παράνομη.
 21. Καλή μέρα και καλή βδομάδα. Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια ενεργειακή κλάση και χωρίς αλλαγές στο κέλυφος, μπορεί να του λύσεις λίγο το πρόβλημα με το φυσικό αέριο, ή με μια σωστά διαστασιολογημένη αντλία θερμότητας. Όταν λέω "σωστά διαστασιολογημένη" εννοώ ότι αν το διαμέρισμα έχει π.χ. απώλειες 15 kW θα βάλεις το μέγεθος της αντλίας που να τις καλύπτει ίσα - ίσα (ας πούμε από 14 έως 18 kW ανάλογα με τον τύπο) και δεν θα υπολείπεται (10 με 12 kW ας πούμε) όπως κάνουν συνήθως οι εγκαταστάτες. Κάτσε όμως να υπολογίσεις σωστά τις απώλειες.
 22. Η θερμομονωτική ικανότητα του κελύφους ποια είναι; Αν θα του έβγαζες τώρα ένα ενεργειακό πιστοποιητικό τι κλάση θα έβγαινε;
 23. Κι εμείς να σε βοηθήσουμε προσπαθούμε αλλά χωρίς να σου πούμε λάθος πράγματα. Πρόσεξε ένα παράδειγμα: Στο επόμενο από αυτό post, που είναι όλο σωστό, ο συνάδελφος σου γράφει: "Συμφωνώ με μονωμένη πολυστρωματική, μέγεθος από τη μελέτη (ισως και Φ26 δεν είμαι όμως μάντης)". Πράγματι, ο πολυστρωματικός σωλήνας τύπου PEX-AL-PEX ή "PEXAL" έχει πάχος από 2mm και άνω που σημαίνει ότι με πολυστρωματικό Φ 18 η εσωτερική διατομή είναι σχεδόν ίδια με του χαλκοσωλήνα φ16 x 1. Άρα η απόφαση του εγκαταστάτη για φ18 είναι μεν σωστή, όπως σου έγραψα κι εγώ προηγουμένως, αλλά υπό προϋποθέσεις...Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέχρι και PEXAL φ 26 x 3, αναλόγως με το σώμα που έχεις, την παροχή που επιθυμείς, τον κυκλοφορητή, κλπ. Αυτά δεν μπορούμε να τα βρούμε εμείς από εδώ, όσο και να θέλουμε...
 24. Αν θες να μετρήσεις κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι κομματάκι δύσκολο. Διότι η καμπύλη του συντελεστή απόδοσης του συμπιεστή (διάγραμμα στροφών λειτουργίας - κατανάλωσης ισχύος) δεν είναι γραμμική λόγω μεταβολής των στροφών. Πρέπει να μετρήσεις σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας, όπως κατά την έναρξη του χειμερινού κύκλου, ή κατά τη λειτουργία του θερινού κύκλου σε εξωτερική θερμοκρασία 35οC, ή σε συνθήκες ακραίου καύσωνα κλπ.
 25. Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά σε όλους. Σωστές είναι οι απαντήσεις του συναδέλφου, θέλω όμως να σταθώ σε μια λεπτομέρεια που θέτεις. Η διατομή του χαλκοσωλήνα είναι ανάλογη της παροχής του νερού, της θερμοκρασίας του και της απόδοσης που περιμένουμε να έχει το σώμα. Όσο πιο μεγάλη θερμοκρασία νερού δίνει ο λέβητας, τόσο μικρότερη παροχή χρειάζεται ο κάθε κλάδος θερμαντικών σωμάτων. Συνεπώς η επιλογή του προμηθευτή για χαλκοσωλήνα Φ18 είναι σωστή από τη στιγμή που προτίθεται να σου εγκαταστήσει Αντλία Θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών, διότι ο τύπος αυτός δίνει μικρότερη θερμοκρασία προσαγωγής από τον λέβητα και μεγαλύτερες παροχές. Επομένως εκτός από τη μελέτη θερμικών απωλειών του νέου κελύφους (μετά τις παρεμβάσεις), πρέπει να σου κάνει ο μηχανολόγος και μελέτη απόδοσης των υπαρχόντων σωμάτων με τις νέες θερμοκρασίες λειτουργίας και παροχές. Εκεί θα δεις τελικά αν μπορείς να κρατήσεις τα ίδια σώματα και τι διατομή σωληνώσεων θα χρειαστεί. Υ.Γ. Όταν λέω "μηχανολόγος" εννοώ έναν συνάδελφο ελεύθερο επαγγελματία, ή συνάδελφο που εργάζεται στον εγκαταστάτη, ή τον ίδιο τον εγκαταστάτη αν διαθέτει αυτή την ιδιότητα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.