Jump to content

Konstantinos IB

Core Members
 • Content Count

  460
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Konstantinos IB

 1. Konstantinos IB

  Συχνά start / stop συμπιεστή Α/Θ

  Δοχείο Αδρανείας έχετε βάλει στην εγκατάσταση; Συνήθως, όταν δουλεύει η Α.Θ. με σώματα δεν απαιτείται δοχείο. Όταν όμως το δίκτυο έχει μικρή χωρητικότητα οι κατασκευαστές το απαιτούν, ασχέτως αν έχει invetrer ο συμπιεστής. Κάντε ένα κόπο να ρωτήστε την αντιπροσωπία.
 2. Konstantinos IB

  Επιδαπέδια ή καλοριφέρ

  Ακριβώς!
 3. Konstantinos IB

  Επιδαπέδια ή καλοριφέρ

  Γιατί όλα αυτά; Υπάρχουν Α.Θ. στην αγορά - όλων των καλών εταιρειών - που μπορούν να δουλέψουν με ενδοδαπέδια (35ο C), ή εναλλακτικά FCU (50ο C), ή ψύξη (7ο C), ή ζεστό νερό χρήσης (60 ο C)
 4. Όταν η κατάταξη του φοιτητή γίνει στο 5ο εξάμηνο του αναγνωρίζονται ως περασμένα τα μαθήματα των τεσσάρων προηγούμενων εξαμήνων. Όμως...με το νέο νόμο του 2017, όταν η σχολή κρίνει ότι ένα μάθημα δεν διδάχθηκε επαρκώς στη σχολή προέλευσης, μπορεί να μην στο αναγνωρίσει και να στο περάσει στο πρόγραμμα σπουδών προς εξέταση. Στα δικαιολογητικά που ζητούνται πλέον για συμμετοχή στις κατατακτήριες είναι και το πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Κάτι παρόμοιο ίσχυε και παλαιότερα αλλά όχι εκτεταμένα. Παλαιότερα (από κατατακτήριες πέρασα) δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ εργαστηριακού και θεωρητικού μέρους του μαθήματος. Ή στο αναγνώριζε, ή όχι. Αν άλλαξε κάτι, ή ισχύει κάτι διαφορετικό σε άλλες σχολές δεν το ξέρω.
 5. Τώρα που μπαίνουν οι "κατατακτήριοι" στο 3ο έτος έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στις εισαγωγικές, αλλά έχει γίνει ευκολότερη η διέλευση. Το α' και το β΄ έτος σου δημιουργούν το υπόβαθρο. Όταν αυτό είναι επαρκές από τα επόμενα έτη περνάς εύκολα*. Όταν όμως παρακάμψεις τα πρώτα έτη - δεν έχει καμία σημασία αν διδάχθηκες (κάποτε) τα μαθήματα αυτά στο ΤΕΙ - είναι δύσκολο να περάσεις από τα υπόλοιπα. Άρα η δυσκολία μεταφέρεται στις κατατακτήριες και δεν μετράει το πόσοι δίνουν, αλλά το τι γράφουν...Συνεπώς είμαι υπέρ στο να δώσεις εξετάσεις. * Με την προϋπόθεση ότι παρακολουθείς γενικά, και από τα μαθήματα που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις να ενημερώνεσαι για το περιεχόμενο των παραδόσεων (σημειώσεις κλπ).
 6. Δεν μιλάω για τις απουσίες. Η παρακολούθηση, εκτός εργαστηρίων, δεν είναι υποχρεωτική. Για να μάθεις όμως πέντε πράγματα πρέπει και να παρακολουθήσεις και να ρωτήσεις. Τα βιβλία και οι σημειώσεις των άλλων δεν μπορούν να σε βοηθήσουν σε τίποτε.
 7. Αν πρόκειται να μπεις σ' αυτή τη διαδικασία για να "διαβάζεις απ' το σπίτι" ξέχασέ το. Αμφιβάλλω και αν θα τελειώσεις. Αν δεν παρακολουθείς μαθήματα, το διάβασμα στο σπίτι είναι χαμένος χρόνος.
 8. Konstantinos IB

  Αργεί να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας

  Ναι, αργεί λίγο αλλά η αντίσταση, το περίβλημά της είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας φυσικής ροής που έχει κάποιο βαθμό απόδοσης. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια της ηλεκτρικής αντίστασης δεν περνάει ακαριαία στο νερό αλλά περνάει ένα κλάσμα της, μεγάλο μεν αλλά κλάσμα. Ας υποθέσουμε ότι το νερό του θερμοσίφωνα αδειάζει πρώτα το μισό και στη συνέχεια γίνεται η πλήρωσή του με κρύο. Τότε αν η θερμοκρασία του κρύου νερού είναι 15oC η νέα θερμοκρασία του μετά την ανάμιξη θα είναι 36-37 οC. Το αποτέλεσμα θα είναι το νερό στα πόδια σου να είναι χλιαρό και στο σώμα σου κρύο.
 9. Konstantinos IB

  Υπολογισμός boiler

  Συντελεστή ετεροχρονισμού θα χρησιμοποιήσεις έτσι κι αλλιώς στη γενική διαστασιολόγηση του Boiler (πόσες καταναλώσεις έχεις, πόσα άτομα κλπ). Αν θα βάλεις ένα ή δύο δοχεία, το άθροισμα της χωρητικότητάς τους πρέπει να είναι ίση με την αρχικώς υπολογισμένη. Αν ο λέβητάς σου είναι μόνο για το boiler, με κάποιες τυχούσες απώλειες από σωληνώσεις και κάποια μείωση (%) της αποδοτικότητας του εναλλάκτη, φτάνει.
 10. Να υποθέσω από την περιγραφή και τις θερμοκρασίες που δίνετε κύριε Χρήστο, ότι η αντλία θερμότητος που έχετε λειτουργεί με ενδοδαπέδια;
 11. Αν έχουμε μυαλό σαν λαός συνολικά δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν πολλοί μυαλωμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Κράτος δεν έχουμε για να τους αξιοποιήσει. Για την ακρίβεια έχουμε κράτος που κοιτάει να διαλύσει όλη την ελληνική παραγωγική οργάνωση...για να εισάγει με την ησυχία του "προηγμένες τεχνολογίες".
 12. Πες τε το ρε παιδιά και τρόμαξα. Λέω κι εγώ, φτιάξανε πλοίο - τρόλεϊ...Κι εγώ έχω μείνει ακόμη στις αντλίες θερμότητας.
 13. Konstantinos IB

  ένα καλό 2019

  Καλή χρονιά σε όλους σας συνάδελφοι και τις οικογένειές σας. Εύχομαι το 2019 να εκπληρωθούν οι καλύτερές σας επιθυμίες . Χρόνια πολλά και στους εορτάζοντες.
 14. Να μου επιτρέψετε πάλι μια μικρή παρέμβαση. Η απόφαση για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης είναι πολιτική, άρα και οι τοποθετήσεις μας, ανεξαρτήτως επιστημονικών επιχειρημάτων, είναι πολιτικές. Η πολιτική απόφαση στηρίζεται μεν στην επιστήμη αλλά κυρίαρχη είναι η οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι παρεμβάσεις για την σωτηρία του περιβάλλοντος διαπνέονται από την επενδυτική λογική (καπιταλιστική) και υπόκειται στους νόμους του βιομηχανικού, εμπορικού και τραπεζιτικού κέρδους. Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι το ότι οι πολιτικές αποφάσεις υποστηρίζουν την επενδυτική ιδιωτική - κρατική οικονομία. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί σε πολλούς την αίσθηση της υποκρισίας από τους πολιτικούς ιθύνοντες. Άρα βρίσκω λογική την απορία του συναδέλφου: Η απάντησή μου επί του θέματος, χωρίς πολλές μελέτες και βαρύγδουπα links είναι η εξής: Δεν καταργούνται με τη μία όλα τα πλαστικά μιας χρήσεως. Μία κατηγορία τους όπως οι σακούλες S.M. θα καταργηθούν ως "πλεονάζοντα υλικά", μια άλλη κατηγορία που τα προϊόντα της δεν ανακυκλώνονται (πλαστικά καλαμάκια, μαχαιροπείρουνα, πλαστικα βάζα φαγητού κλπ) ή θα αντικατασταθούν από άλλα μικρότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος (βιολογικά, βιοδιασπώμενα, χάρτινα κλπ) ή θα καταργηθούν τελείως. Όσο για το τελευταίο φιλοσοφικό ερώτημα κατά τη γνώμη μου από τους "περιβαλλοντικούς εργολάβους" δεν μπορεί να μας προστατεύσει κανείς, εκτός από εμάς τους ίδιους. Αν δεν βάλουμε φρένο στις περιττές καταναλωτικές μας συνήθειες - που οι ίδιοι μας προτρέπουν σε αυτό με άλλα προϊόντα - στο τέλος θα μας πουν ότι ρυπαίνει όχι μόνο το σπίτι μας, αλλά η ίδια μας η ύπαρξη.
 15. Konstantinos IB

  Καλά Χριστούγεννα

  Χρόνια πολλά συνάδελφοι σε εσάς και τις οικογένειές σας Και επί γης ειρήνη
 16. Νομίζω ότι το άρθρο είναι σαφές. Στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διαιώνιση του πλαστικού μιας χρήσεως, αλλά υπάρχουν και δυνάμεις καινοτόμες. Είναι ευκαιρία τώρα που κυριαρχεί η άποψη της κατάργησης του είδους αυτού, να την υποστηρίξουμε όλοι. Ούτε ρύποι, ούτε περιβαλλοντικά τέλη, ούτε λογικές "πληρώνω και ρυπαίνω". Σκεφτείτε ότι η Ινδία και μερικές αφρικανικές χώρες, τις πλαστικές σακούλες S.M. τις έχουν ήδη απαγορεύσει. Όσο για τις βιοτεχνίες που θα χάσουν τη δουλειά τους είναι λυπηρό, κανείς δεν το θέλει αυτό, αλλά δυστυχώς για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν μπορούμε εδώ στην Ελλάδα να συνυπάρχουμε υγιεινά με τα πλαστικά μιας χρήσεως. Μπορούν όμως αυτοί, ή άλλοι επενδυτές,να ρίξουν βάρος σε υποκατάστατα φιλικότερα προς το περιβάλλον. Ήδη υπάρχουν κάποιες ελληνικές εταιρείες που κάνουν και εξαγωγές.
 17. Το να "απολαμβάνω" τα αγαθά που λέγονται πλαστικές σακούλες και καλαμάκια ροφήματος, τη στιγμή που αυτά είναι περιβαλλοντικά επιζήμια, είναι παράλογο. Το να χρησιμοποιώ όμως, για παράδειγμα, ιατρικά μηχανήματα με ραδιοϊσότοπα, όταν αποδεδειγμένα μου αυξάνουν το όριο ζωής, είναι πράγμα λογικό. Άρα δεν σταματάω την παραγωγή και χρήση ιατρικών μηχανημάτων με ραδιοϊσότοπα, προωθώ όμως έρευνες μελλοντικής αντικατάστασής τους με άλλα προϊόντα περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον. Αλλά το πλαστικό καλαμάκι και την σακούλα μεταφοράς που δεν τα χρειάζομαι τα καταργώ τώρα. Η απαγόρευση όμως της χρήσης πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων από την Ε.Ε. - κάπου έχουν δίκιο και αυτοί που διαμαρτύρονται - δεν αποτέλεσε ενεργητική συναπόφαση κρατών, αλλά επιβολή από την κεντρική γραφειοκρατία της που καθοδηγείται από τις βόρειες χώρες. Προετοιμάστηκε πρώτα το θέμα καλά - καλά στις οικονομίες τους και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν. Τόσα χρόνια όμως επέβαλλαν τη λογική της φιλελεύθερης διακίνησης προϊόντων και έκαναν κουμάντο στην οικονομία της τα συνδικάτα του άνθρακα, του χάλυβα και του πλαστικού. Γι' αυτό λέω ότι έπρεπε σαν μεσογειακή χώρα εδώ και πολλά χρόνια να έχουμε κοιτάξει το συμφέρον μας και να έχουμε προωθήσει μαζί με τα υπόλοιπα μεσογειακά κράτη δράσεις για τη σωτηρία των θαλασσών μας και του γενικότερου περιβάλλοντος. Να δω πότε θα ξυπνήσει αυτό το κράτος να δουλέψει για τους πολίτες του.
 18. Είναι μια σωστή απόφαση και εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου, ασχέτως αν όλα της τα κριτήρια δεν είναι ορθά. Η Μεσόγειος θάλασσα είναι μια κλειστή θάλασσα, για την ακρίβεια μια μεσόγειος θάλασσα. Η ιδιομορφία της αυτή έπρεπε να έχει οδηγήσει όλα τα μεσογειακά κράτη και τα κράτη της Μαύρης θάλασσας να έχουν "σηκώσει" περιβαλλοντική σημαία εδώ και πολλά χρόνια. Την βιομηχανική ανάπτυξη τη θέλουμε αλληλένδετη και όχι ανταγωνιστική προς το περιβάλλον. Όσο για τα βόρεια κράτη, το έχω ποστάρει και παλαιότερα, η υπ' αριθμόν 5 μεγαλύτερη βιομηχανική ένωση της Ευρώπης, η Plastics Europe, έχει ζητήσει από την Ε.Ε. να μην απαγορευτεί η παραγωγή και διάθεση πλαστικού μιας χρήσεως, προκειμένου να μην θιχτεί ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής αγοράς, η ελεύθερη παραγωγή και διακίνηση προϊόντων. Μάλιστα θα έλεγα ότι η απόφαση για τον περιορισμό της χρήσης της και όχι της απαγόρευσης, ανήκε περισσότερο σε αυτήν. Ακόμη και αν χτυπηθεί ένα μέρος της οικονομίας μας, υπάρχουν άλλα πεδία οικονομικής δραστηριότητας περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, όπως αυτό της ανακύκλωσης, που πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή το κράτος και οι Έλληνες επιχειρηματίες. Αν αναπτυχθεί σωστά, θα μπορέσει να αποφέρει πάρα πολλά εισοδήματα στο ελληνικό κράτος και σε πάρα πολλές οικογένειες.
 19. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο μηχανικός που βλέπει το κτίριο επί τόπου, κάνει μελέτη ισχύος και οικονομοτεχνική μελέτη εγκατάστασης. Η μελέτη του ΕΜΠ έχει θέμα την οικονομική απόσβεση σε βάθος χρόνου ανάμεσα σε κάποιους τύπους ενεργειακών συστημάτων, με βάση τα μέσα τρέχοντα κόστη αγοράς, συντήρησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των κλιματολογικών συνθηκών κλπ. Τι θα πει "δεν την κοτσάρουμε σε κάθε σπίτι"; Η μελέτη παίρνει υπ' όψη της τις μέσες εμπορικές τιμές αγοράς και εγκατάστασης των μηχανημάτων που εξετάζει την συγκεκριμένη περίοδο και δεν μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την πολιτική του κάθε εμπορικού οίκου, ή αντιπροσώπου σε κάποιο τόπο στο παρόν και το μέλλον. Όμως ο γενικός κανόνας δεν αναμένεται να αλλάξει, ακόμη και αν μεταβληθούν κάποιες επιμέρους οικονομικές παράμετροι.
 20. Πολύ σωστή παρατήρηση (+1 για τα σημειωμένα με bolt) και καλή απορία. Αλλά ο πιο αρμόδιος για να σου την απαντήσει είναι αυτός (μηχανικός, αντιπρόσωπος, πωλητής κλπ) ο οποίος υποστηρίζει ότι σε 5 - 6 χρόνια θα κάνεις απόσβεση. Ρώτα τον.
 21. 1) Δοχείο Αδρανείας και Αντλία Θερμότητας. Η άποψη του συναδέλφου μηχανολόγου - αν καταλαβαίνω καλά το post - είναι κατά βάση σωστή. Πράγματι αν υπάρχει δίκτυο νερού μεγάλης χωρητικότητας δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί δοχείο αδρανείας. Αλλά σχεδόν όλες οι εταιρείες κατασκευής Α.Θ, είτε οι συμπιεστές οδηγούνται από inverter είτε όχι, απαιτούν πια τοποθέτηση δοχείου αδρανείας στην εγκατάσταση, αλλά η απαίτηση της κάθε εταιρείας για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο είναι διαφορετική. Συνεπώς, για να υπάρχει εμπορική εγγύηση, πρέπει ο κάτοχος - χρήστης της Α.Θ, ή αυτός που θα εγγυηθεί τη λειτουργία της, να έρθει σε επαφή με την αντιπροσωπεία, όσον αφορά την εγκατάσταση ή μη Δ.Α. "Προτάσεις" δεν θέλουμε, ευθύνη ζητούμε. _ 2) Ανέβασέ μου ένα πρόχειρο μονογραμμικό με τα μηχανήματά σου. Αντλίες, ψύκτες, fan coil, μονάδες νερού αεραγωγών κλπ για να καταλάβω πως θα στηθεί το κύκλωμα και το πως η ίδια κλιματιστική μονάδα "θα τραφεί από το κύκλωμα νερού της καινούργιας αντλίας θερμότητας, ενώ το υφιστάμενο κύκλωμα νερού του ψύκτη, θα συνεχίσει να λειτουργεί".
 22. Ότι θέλεις κάνε, δεν πουλάω ανελκυστήρες . Απλώς έχει δημιουργηθεί μια εσφαλμένη κατά τη γνώμη μου εντύπωση στον καταναλωτή, ότι ο υδραυλικός ανελκυστήρας είναι ασφαλέστερος του ηλεκτροκίνητου. Το μόνο που έχω να πω επ' αυτού είναι ότι ένας κακοσυντηρημένος ή ασυντήρητος ανελκυστήρας είναι επικίνδυνος ότι προδιαγραφές και να έχει. Το κάθε είδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Π.χ. Ο υδραυλικός υπερέχει με τον αυτόματο απεγκλωβισμό, αλλά ο ηλεκτροκίνητος είναι οικονομικότερος και σε ισχύ και σε ενεργειακή κατανάλωση. Ο ηλεκτροκίνητος, ή έλξης, ή τριβής, αναρτάται αποκλειστικά από συρματόσχοινα, ενώ ο υδραυλικός άνω των δύο ορόφων, κινείται από συνδυασμό υδραυλικού εμβόλου και συρματόσχοινων. Υπάρχουν και ηλεκτροκίνητοι ανελκυστήρες που δεν χρειάζονται έξτρα χώρο, οι λεγόμενοι ανελκυστήρες άνευ μηχανοστασίου. Ακόμη υπάρχουν και σύγχρονοι ηλεκτροκίνητοι ανελκυστήρες που...επιστρέφουν ενέργεια στο κτίριο. Υ.Γ. Όσο για τις τιμές το γνωρίζω ότι δεν ισχύουν πλέον. Απλώς έδωσα μια σύγκριση τιμής μεταξύ του ενός είδους και του άλλου. Εξ' άλλου το φόρουμ δεν ασχολείται με τρέχουσες τιμές, ούτε έχει υποχρέωση ενημέρωσης των συνδρομητών.
 23. 1) Από την εμπειρία μου σε αντλίες θερμότητας Carrier, Toshiba και μερικά μοντέλα της Daikin λέω ΝΑΙ. 2) Το θέμα που μας απασχολεί είναι οι στάσεις λειτουργίας - αν υπάρχουν - του συμπιεστή. Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας μπορεί να διακόπτει κατά διαστήματα τη λειτουργία του για πολλούς και διαφόρους λόγους, ενώ τα υπόλοιπα μέρη της αντλίας θερμότητας να δουλεύουν κανονικά. Μην ασχολείσαι με το θέμα, εκτός αν θες να μάθεις κάτι περισσότερο. 3) Το σταμάτημα και η επανεκκίνηση του συμπιεστή, ειδικά σε μηχανήματα νέας γενιάς, δεν μπορείς να το ακούσεις, εκτός αν είσαι δίπλα. Ο μόνος τρόπος για να το εντοπίσεις, εκτός από τις πληροφορίες που σου δίνει το κεντρικό χειριστήριο, είναι με μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος (αμπερόμετρο, αμπεροτσιμπίδα, κλπ), ή ενέργειας (βατωριόμετρο, μετρητής ΔΕΗ κ.α).
 24. Καλησπέρα κι από μένα. Το γεγονός ότι εμφανίζεται συνέχεια το εικονίδιο του συμπιεστή στην οθόνη του θερμοστάτη, σημαίνει ότι λειτουργεί ο συμπιεστής συνέχεια. Εξ' άλλου καθοδηγείται από inverter το οποίο μπορεί να τον δουλεύει σε χαμηλές στροφές. Αυτό σημαίνει οικονομία. το αν θα βάλεις αντλία μικρότερης ισχύος με ανάλογη εξοικονόμηση ενέργειας, είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε γενικά. Για μερικά μοντέλα και εργοστασιακούς οίκους ισχύει, για όλα όχι. Π.χ. αν η μικρότερη αντλία έχει συμπιεστή με μικρότερη ογκομετρική παροχή, τότε θα έχεις μειωμένη οικονομία σε σχέση με κάποια άλλη που χρησιμοποιεί συμπιεστή με μεγαλύτερη. Επιπλέον ο συμπιεστής αυτός θα έχει και μεγαλύτερη φθορά άρα - πιθανόν - και μικρότερο όριο ζωής. Όλα είναι σχετικά.
 25. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Το πρόβλημά σου - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση - είναι ότι: 1) Ο ηλεκτρονικός κυκλοφορητής της Wilo είναι κυκλοφορητής δευτερεύοντος (από τον Υδραυλικό Διαχωριστή προς τα θερμαντικά σώματα των διαμερισμάτων) όταν λειτουργεί η θέρμανση με Αντλία Θερμότητας, με πρωτεύον κύκλωμα της διαδικασίας από την Αντλία Θερμότητας προς τον Υδραυλικό Διαχωριστή 2) Μετατρέπεται σε κυκλοφορητή πρωτεύοντος, ως μοναδικός κυκλοφορητής της εγκατάστασης, όταν λειτουργεί ο λέβητας. Άρα για λόγους ασφαλείας δεν μπορείς να τον κινείς από θερμοστάτη χώρου. Για να δουλέψει το όλο σύστημα, έτσι όπως το βλέπω στημένο, θα πρέπει η Α.Θ. να είναι ανοιχτή. Όταν όμως οι θερμοστάτες των διαμερισμάτων κλείσουν τις τρίοδες, αυτό δεν σημαίνει ότι η αντλία σταματάει να δουλεύει . Δουλεύει ίσα ίσα για να διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία στο νερό του πρωτεύοντος. Επομένως δουλεύει και ο κυκλοφορητής του δευτερεύοντος. Για να κλείσει αυτός, λογικά θα πρέπει να κλείσεις τελείως (off) τη λειτουργία της Α.Θ. Αν το κάνεις αυτό, ο κυκλοφορητής θα δουλέψει λίγο - το πολύ μισή ώρα - και θα σταματήσει. Αν δεν σταματήσει καθόλου τότε πρέπει να εγκατασταθεί νέος αυτοματισμός (επέκταση) που...αν χρειαστεί θα τα πούμε. Αν θέλεις τώρα να κλείνεις τον κυκλοφορητή όταν σταματάει απλώς η ζήτηση ζεστού νερού, αλλά η Α.Θ. να παραμένει ανοικτή, τότε χρειάζεσαι ένα επιπλέον αυτοματισμό διαφορετικό από τον παραπάνω και λίγο ακριβότερο. Περίπτωση βλάβης, από μια πρώτη ματιά, δεν βλέπω. Μάλλον το πρόβλημα αυτό υπήρχε και δεν το είχες αντιληφθεί.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.