Jump to content

tetris

Core Members
 • Content Count

  2,984
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

tetris last won the day on August 30

tetris had the most liked content!

Community Reputation

1,120 Άριστη

8 Followers

About tetris

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,366 profile views
 1. Το ζητάει η (άκρως τυπική) εδώ υποθηκοφύλακας. Αν θέλεις, μπορώ να τη ρωτήσω.
 2. Σε άρτια κατά τον κανόνα, ή μη άρτια, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση. Στις παρεκκλίσεις όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
 3. Η δήλωση 651 π Διαφωνώ. Η ευθύνη για τη δήλωση βαρύνει το μηχανικό (που οφείλει να έχει ελέγξει τίτλους κλπ), και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τη μεταθέτει σε άλλους. Επί του συγκεκριμένου, αν ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε τίτλο που αποδεικνύει την ύπαρξη (αυτοτελώς) του γεωτεμαχίου κατά τη σύνταξη του προσυμφώνου, δεν υπάρχει πρόβλημα.
 4. Προκειμένου να μεταγραφεί η πράξη, απαιτείται να βεβαιώσει ο μηχανικός (στην τεχνική έκθεση της δήλωσης) ότι δεν υπάρχει κατάληψη κ.χ. Υπέρβαση δόμησης ΔΕΝ είναι. Ας μπει με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση, κι εμπεριστατωμένη περιγραφή. Μήπως όμως η τροποποίηση της σύστασης απαιτεί νομιμότητα και των υπόλοιπων ο.ι.?
 5. Είναι γνωστό ότι κανείς "σοβαρός" επιχειρηματίας δεν τζιράρει τα λεφτά του, αλλά τα λεφτά των άλλων (τρανταχτό παράδειγμα οι τράπεζες). Και γνωρίζουν από καιρό οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", ότι οι αιτιάσεις κατά των τέως κυβερνώντων ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις. Τώρα που εξέλιπαν οι "βάρβαροι", οι μάσκες έπεσαν Κι όσοι περίμεναν "ανάπτυξη" λόγω του συγκεκριμένου έργου, ας κάνουν υπομονή καμιά 20ριά χρονάκια... Κακά τα ψέματα, η Τουρκία (και λόγω υποτίμησης) είναι ελκυστικότερη.
 6. Η ευθύνη της υπόδειξης των ορίων είναι του ιδιοκτήτη. Αν ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει τα όρια του ακινήτου του, είτε τα υποδεικνύει στο περίπου (αν πρόκειται για γήπεδα στη μέση του πουθενά), είτε οριοθετεί το γεωτεμάχιο σε συμφωνία με τους όμορους. Αν ζητήσει οριοθέτηση από το μηχανικό (που δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει, ειδικά αν οι τίτλοι δεν είναι σαφείς), η εργασία αυτή απαιτεί πολύ χρόνο, και πληρώνεται αναλόγως. Συνεπώς, ο συν. τοπογράφος έχει απόλυτο δίκιο. Ως μηχανικός, θα έπρεπε να το γνωρίζεις.
 7. Διαμέρισμα με ΚΕΝΑΚ, και θέλει να μπει στο εξοικονομώ??? Δεν μπορεί. Δες και τους όρους του προγράμματος. Άσε που είναι αργά πλέον
 8. Αν αναφέρεται στον υπάρχοντα τίτλο, θα τη δείξεις.
 9. Κατάργηση οριζοντίων ή κατακορύφων? Αν δεν υπάρχει ομοφωνία, η σύσταση δεν αλλάζει. Συνεπώς, πριν κάνεις (το όποιο) νέο διάγραμμα, εξασφάλισε πως θα πληρωθείς.
 10. Αν οι υφιστάμενες ρύσεις επαρκούν, δεν χρειάζονται καινούργιες Καλό είναι να αποξηλωθεί η υπάρχουσα υγρομόνωση. Αν όμως το εύρος των βλαβών είναι μικρό και η κατάσταση της υφιστάμενης πολύ καλή, ίσως μπορούν να γίνουν τοπικές επεμβάσεις. Αν το δώμα δεν είναι βατό (ή είναι μερικώς βατό), ως επικάλυψη της θερμομόνωσης μπορεί να γίνει με χαλίκι. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει αυτοψία από συνάδελφο κι έμπειρο κατασκευαστή μονώσεων.
 11. Το πρόγραμμα δικαιολογεί (και πληρώνει)επέκταση θερμομόνωσης δώματος και στους προβόλους Για στηθαία δεν γνωρίζω. Από τεχνική άποψη θα πρέπει να γίνει έτσι, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος υγρασίας
 12. Επειδή είμαι από τους "παλιούς", έχω μετρήσει και με κορδέλα, και με παλαιά ταχύμετρα (σταδία) Σε κάθε περίπτωση, η ορθότητα της αποτύπωσης εναπόκειται στην ευσυνειδησία του μηχανικού. Και ναι, ήταν δύσκολη η αποτύπωση με την κορδέλα, γιαυτό και διπλο-τριπλο "δέναμε" τις κορυφές (ειδικά στα αστικά ακίνητα). Κι ενίοτε, ξαναπηγαίναμε για μέτρημα αν βρίσκαμε κανένα λάθος.
 13. Για ένα καλό ηλιακό (για τετραμελή οικογένεια) θα απαιτηθούν πάνω από 1000 €. Κι επίσης το χειμώνα, που είναι πιο απαραίτητος, έχουμε μειωμένη ηλιοφάνεια, συν χαμηλότερη θερμοκρασία νερού δικτύου, συν μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας. Κι αφού η χρήση ηλεκτρικού είναι αναπόφευκτη, ξέρουμε πόση ακριβώς οικονομία κάνουμε?
 14. Υποθέτω πως, γνωρίζοντας τους περιορισμούς που αναφέρει ο Παύλος, θέλεις να μάθεις ποιά είναι η επιτρεπόμενη απόσταση του άκρου του εξώστη από το όριο. Ο γενικός κανόνας είναι Δ, αλλά μπορούν να ισχύουν και οι ειδικές περιπτώσεις του άρθρου 14
 15. Χοντρικά, γύρω στα 1000 €/μ²
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.