Jump to content

subrosaval

Core Members
 • Posts

  455
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,396 profile views

subrosaval's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

30

Reputation

 1. Έχουμε δυο μεζονέτες που ενώνονται με ημιυπαίθριο χώρο. Τα υπόγεια των δυο κατοικιών μπορούν να επεκταθούν και στο χώρο κάτω από τον ημιυπαίθριο; Ερωτώ διότι ο ημιυπαιθριος προσμετράται στην συνολική κάλυψη του γηπέδου . Έχω όμως την εντύπωση ότι κάπου είχα συναντήσει μια διάταξη που το απαγόρευε .
 2. Υπάρχουν κάπου οι προδιαγραφές ; Διότι μόνο για διάγραμμα δόμησης βρίσκω !
 3. Μπράβο αυτό. Δηλαδή φτάνουν μόνο τα περιγράμματα κλειστών χωρών , προβολών , ημιυπαίθριων συν μια ενδεικτική τομή κλπ ; Την πισίνα, στέγαστρα στον κήπο κλπ τα δείχνουμε στο διάγραμμα κάλυψης; διαμορφώσεις , μπαζωμένες βεράντες , παρτέρια κλπ με το διάγραμμα δόμησης νομίζω
 4. Στην προέγκριση απαιτείται και διάγραμμα κάλυψης. Υπάρχουν πουθενά οι προδιαγραφές του ; Είναι τόσο λεπτομερές όπως το διάγραμμα δόμησης με 3D κλπ ;
 5. Η αποθήκη είναι ισόγεια και άνω των 15 τμ οπότε δεν μπορεί να πάει Κατ.3. οπότε αναγκαστικά στο ΣΔ με μειωμένο συντελεστή.
 6. Νέα κόλπα, Νέα προβλήματα. Βασικά θα το πάω έτσι και θα γράψω όλες τις λεπτομέρειες στα σχόλια. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο δυστυχώς. Επίσης βλέπω πως πάλι δεν μπορούμε να δηλώσουμε ταυτόχρονα και τον επικαρπωτή και τον ψιλό κύριο. Δηλαδή αν έχουμε έναν επικαρπωτή με 100% επικαρπία και ένα ψιλό κύριο με 100% ψιλή κυριότητα, πρέπει να βάλουμε τον έναν από τους δυο καθώς το άθροισμα πρέπει να είναι 100%. Τι να πεις...
 7. Η άδεια ήταν για 44,10 κατοικία και 9,36 Η/Χ Έκλεισε ο Η/Χ , έγινε κατοικία και φτιάχτηκε ο νέος ανοιχτός Η/Χ 7,45 σαν χώρος εισόδου. Τότε φτιάχτηκε και η αποθήκη κολλητά στο ισόγειο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ "Καταγράφονται υποχρεωτικά τα μεγέθη της πιο πρόσφατης πράξης ανά είδος (πχ. οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης), που αφορά την ιδιοκτησία. Εφόσον είναι εφικτό, αποτυπώνονται και τα μεγέθη των προγενέστερων πράξεων, για σαφέστερη καταγραφή της πορείας κατασκευής της ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών/χρήσεων δηλωμένων σε νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων επί αυθαιρέτων, που έχουν επανεισαχθεί σε επόμενους αντίστοιχους νόμους, καταχωρίζονται μόνο τα μεγέθη που αντιστοιχούν στην πιο πρόσφατη δήλωση υπαγωγής." Θεωρώ λοιπόν στο πεδίο ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ οτι πρέπει να βάλω μόνο την τελευταία τακτοποίηση με τον 4495 αφού συμπεριλαμβάνει ΟΛΕΣ τις επιφάνειες εντός του οικοπέδου διότι πρέπει να αντιστοιχίζονται με τα εμβαδά στην καρτέλα ΧΡΗΣΕΙΣ.
 8. Ρε παιδιά θα τρελαθούμε με αυτή την ταυτότητα Όπως βλέπετε βγαίνει Ο.Α 44,1 τ.μ και 9,36 τ.μ ημιυπαίθριος Ο Ημιυπαίθριος κλείνει και τακτοποιείται Όλο το κτίριο είναι σε άλλη μη νόμιμη θεση και τακτοποιείται με τον 4495 και όλα τα τετραγωνικά πάνε ΥΔ μαζί με μια αποθήκη αυθαίρετη. Το σύστημα ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ όλα αυτά τα τετραγωνικά και τα βγάζει 106,72 !!!!!!!!! Ενώ τα πραγματικά είναι 53,26. Τι κάνουμε ; [EDIT] Κατά τις οδηγίες βάζουμε ΜΟΝΟ την τελευταία πράξη σε αυτή την περίπτωση.
 9. Ω κατάλαβα ! Φαντάζομαι επιτρέπεται ακόμη αυτό στα εκτός σχεδίου γήπεδα .
 10. Σαν πιο νέος Μηχανικος (και πιο άπειρος) δεν μπορώ να το κατανοήσω αυτό. Δηλαδη πως έβγαινε ο άνθρωπος από μια πόρτα 80 εκ ! Όταν βρεθεί λίγος χρόνος πολύ θα ήθελα να δω ένα σχέδιο για να το καταλάβω. Ειναι φοβερό και αξιοθαύμαστο πως οι μηχανικοί στίβουν το κεφάλι τους να ανταπεξέλθουν στους περιορισμούς !!!!!!
 11. Ευχαριστώ πολύ . Με το σκέπαστρο δεν μπορώ να το κατανοήσω πως μπορεί να γίνει . Με καταπακτή ίσως να είναι μια πολύ καλή λύση . Θα κοιτάξω αν υπάρχουν και αυτοματισμοί για το πως θα ανοίγει !
 12. Ωχ ! Το είχα ξεχάσει για τα εκτός ότι απαγορεύεται !!! Οπότε πρόσβαση στο δώμα μόνο από εξωτερική σκάλα ;
 13. Σε κατοικία εκτός σχεδίου με μη φυτεμένο δώμα, το ύψος 2.40 μ της απόληξης μπορεί να βρίσκεται και πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος ;
 14. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Δηλαδή πλέον είναι 25 τ.μ (είχα μείνει στα 12).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.