Jump to content

subrosaval

Core Members
 • Posts

  497
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,694 profile views

subrosaval's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

32

Reputation

 1. Για αναθεώρηση οικοδομικής άδειας έχεις δυο δρόμους που μπορείς να ακολουθήσεις . 1. Βεβαίωση όρων δόμηση και μετά αναθεώρηση 2. Προέγκριση και μετά αναθεώρηση Ακολουθείς το δρόμο που σε συμφέρει περισσότερο . Προσωπικά αποφεύγω πλέον τις προεγκρίσεις όσο μπορώ και πηγαίνω με βεβαίωση όρων δόμησης . Τσέκαρε πάντως αν αλλάζουν τα πολεοδομικά μεγέθη με την αναθεώρηση , γιατί αν δεν αλλάζουν η διαδικασία είναι ακόμα πιο γρήγορη .
 2. Οπότε Παύλο φαντάζομαι συμφωνείς οτι πρέπει να ανεβάσω μια άλλη ΥΔ που να λέει ότι το οικόπεδο δεν υπόκειται στους περιορισμούς του 1337/83 επειδή βρίσκεται σε περιοχή εντός οικισμού προ 23 ;
 3. Καλησπέρα ! Σε οικισμό προ 23 και σε απόσταση μικρότερη των 500μ υπάρχει οικόπεδο το οποίο θελει ο ιδιοκτήτης να περιφράξει . Οπως έχει αναφέρει ο Παύλος νωρίτερα στο νήμα , η απαγόρευση ισχύει μόνο για τα γήπεδα εκτός οικισμού και εκτός σχεδίου. Και πράγματι αυτό αναφέρεται στον 1337/82 στο άρθρο 23. Όμως στο e-adeies δεν γίνεται διάκριση και ζητάει υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι το οικόπεδο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500μ . Πως το αντιμετωπίζουμε ; Θα μπορούσα στο πεδίο αυτό να βάλω μια άλλη ΥΔ που να λέει ότι το οικόπεδο δεν υπόκειται στους περιορισμούς του 1337/83 επειδή βρίσκεται σε περιοχή εντός οικισμού ;
 4. Παύλο το μικρο έχει μεταγραφέι το 1974 και το μεγάλο το 1992 Δημήτρη, καλύτερο σχήμα γηπέδου
 5. Σε περιοχή εκτος σχεδίου και εντός Natura 2000 (αρτιότητα 10.000 τ.μ) έχουμε 2 όμορρα γήπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη 1. 4700 τ.μ άρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση 2. 2000 τ.μ μή άρτιο και μη οικοδομήσιμο Ο ιδιοκτητης θέλει να οικοδομήσει στο ενιάιο γήπεδο (6700 τ.μ) και να εκμεταλλευτεί τα συνολικά τετραγωνικά . Σύμφωνα με τον Ν.4759/2020 Στις εκτός σχεδίου περιοχές επιτρέπεται η συνένωση όμορων γηπέδων, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) το νέο γήπεδο που προκύπτει μετά τη συνένωση έχει εμβαδόν τουλάχιστον 4.000 τ.μ. και, β) τουλάχιστον ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Μήπως επειδή η αρτιότητα στην περιοχη των εν λόγω γηπέδων είναι 10.000 τ.μ, πρέπει το ενιαίο γήπεδο να έχει εμβαδόν τουλάχιστον 10000 τ.μ μετά τη συνένωση και όχι 4000 τ.μ προκειμένου να παραμείνει οικοδομήσιμο το τελικό και συνενωμένο γηπεδο ??
 6. @akis73 Ευχαριστώ πολύ . Όχι, ο εργοδότης έχει υπογράψει με τον εργολάβο να αναλάβει πλήρως την κατασκευή . Οι εργασίες γίνονται με εργάτες του εργολάβου . Όποτε μάλλον δεν χρειάζεται να κάνω κάτι από μεριάς μου .
 7. Συνάδελφοι καλησπέρα ! Μόλις εξέδωσα μια ΕΕΔΜΚ . Τις εργασίες θα της αναλάβει εξολοκλήρου εργολάβος . Πρέπει να κάνω εγώ κάτι με το ΙΚΑ ; Μεχρι τώρα ,όταν εγώ ήμουν υπεύθυνος για τος εργασίες , πήγαινα στο ΙΚΑ και έπαιρνα ΑΜΟΕ και τους κατέθετα τον πίνακα 3 με τα μεροκάματα . τωρα που θα αναλάβει ο εργολάβος πρέπει να κάνω κάτι ; Ή δίνω την άδεια στον εργολάβο και αναλαμβάνει αυτός ;
 8. Όταν λέμε έλεγχο τοπογραφικού εννοούμε έλεγχο οικοδομησιμοτητας ; Διότι δεν αναφέρεται έλεγχος τίτλων όπως στην προέγκριση . Αν πρόκειται απλά για μια θεώρηση όρων δόμησης υπάρχει μια ελπίδα να τελειώνουμε γρήγορα , αλλιώς πάλι τα ίδια θα έχουμε .
 9. Να προσθέσω τους υπαλλήλους που ασχολούνται μετά τα δικά τους ιδιωτικά έργα και όχι με τη δουλειά για την οποία αμείβονται από το δημόσιο . Δεν πιστεύω να το ακούτε πρώτη φορά !
 10. Αυτό . Δεν μου ζητάει πουθενά να ανεβάσω ΣΔΑ και σύμβαση . Έκανα και scroll , πουθενά . Αν δεν τα καταφέρω θα το ανεβάσω στο πεδίο της τεχνικής έκθεσης . Για μικρή κλίμακα νομίζω ανεβάζω μόνο ΣΔΑ και τη σύμβαση με το διαχειριστή ΑΕΚΚ.
 11. Στο e-adeies για εργασίες μικρής κλίμακας δεν μου ζητάει σύμβαση για ΑΕΚΚ. Δεν αναφέρει τίποτα. Πρέπει να τοποθετήσω κάδο σε διπλανό πεζόδρομο καθώς το οικόπεδο έχει ολική κάλυψη. Σίγουρα χρειάζεται να πάω στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αφού ο κάδος θα τοποθετηθεί σε κοινόχρηστο δρόμο. Θα πρέπει να κάνω και συμβαση με φορέα ανακύκλωσης αδρανών ή να απευθυνθώ αποκλειστικά στον ιδιώτη που θα αναλάβει να αδειάζει τον κάδο ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.