Jump to content

subrosaval

Core Members
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Καλή

1 Follower

About subrosaval

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Καλαμάτα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Και που να δει ο ιδιοκτήτης ότι πρέπει να κάνει και ενισχύσεις !!! Εκεί να δεις γέλια !!!
 2. Συναδελφοι σε παραλιακό Αγροτεμαχιο εκτός οικισμού , και εντός Natura, το εκτός αιγιαλού τμήμα έχει εμβαδόν 4050 τμ (άρτιο) το εκτός αιγιαλού και εκτός παραλίας τμήμα έχει εμβαδόν 3900 τμ. Στη ζώνη παραλίας δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση το αγροτεμάχιο έχει είναι άρτιο ? Η πρέπει πρώτα να παραχωρηθεί η ζώνη της παραλίας σε κοινή χρήση ? και αν γίνει αυτό . Το αγροτεμάχιο διατηρεί την αρτιότητα του ?
 3. Αγαπητέ συνάδελφε τα είπες όλα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Μετα από τόσο καιρό όπως είπες κι εσυ βρήκα λύση , ταλαιπωρήθηκα όμως παρά πολύ με το gemalto. Το πρόβλημα εντοπιζόταν σε μεγάλο βαθμό στους drivers , δουλεύει μόνο με μια συγκεκριμένη έκδοση . Οποιαδήποτε άλλη έκδοση είναι πρακτικά άχρηστη . Στο site της εταιρίας που το εμπορεύεται αναλόγως σε πια σελίδα είσαι κατεβάζει διαφορετική έκδοση και μπερδεύει η κατάσταση . Τέλος πάντων νομίζω κατάφερα να δαμασω τις οποίες ιδιοτροπίες της συσκευής !
 4. Ευχαριστώ πολύ . στο συμβόλαιο το υψουν αναφέρεται σαν μια ιδιοκτησία με 500/1000 επι του οικόπεδου . Η συμβολαιογράφος γράφει μέσα ότι η ιδιοκτησία 1 παίρνει τα 200 από τα 500 και η ιδιοκτησία 2 τα 300 από τα 500. Σίγουρα η κάθε ιδιοκτησία θα κάνει ξεχωριστή δήλωση για το υψουν . Το ερώτημα είναι , τι ποσοστό επι του δικαιώματος του υψουν έχει η κάθε ιδιοκτησία ; 2/5 και 3/5 ; Δηλαδή 40% η μια και 60% η άλλη;
 5. Συνάδελφοι ήθελα λιγο τη βοήθεια σας . Σε μια ισόγεια οικοδομή έχει γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών . Το διαμέρισμα 1 έχει 200/1000 επι του οικοπέδου . Το διαμέρισμα 2 έχει 300/1000 επι του οικοπέδου Το δικαίωμα υψουν περιγράφεται ξεχωριστά στο συμβόλαιο και του ανήκουν 500/1000 επι του οικοπέδου. Απο το 500/1000 του υψούν ανήκουν 200 στο διαμέρισμα 1 και 300 στο διαμέρισμα 2 . Φτιαχνοντας τις δηλωσεις για το υψούν (όχι για τις οριζοντιες) στην καρτέλα ΔΙΚΑΙΩΜΑ τι ποσοστό θα βάλω στην κάθε ιδιοκτησία ; 2/5 ο ένας και 3/5 ο άλλος ; Ερωτώ διότι στο Ε9 αναγράφεται 20% και 30% αντίστοιχα .
 6. Για Δήλωση του 4014 που μεταφέρθηκε στον 4495 , ποσό χρόνο έχουμε να ανεβάσουμε τα δικαιολογητικά ; 12 ή 6 μήνες από τη μεταφορά ;
 7. Εννοώ ότι είναι τρεις αποθήκες περίπου 10 τμ η κάθε μια και κάτω των 2.5 μ σε ύψος . στο νόμο αναφέρεται το εξής : Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις: Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, με την καταβολή παραβόλου ποσού διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών και υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του άρθρου 30 του παρόντος... αυτο δεν σημαίνει ότι στην κατηγορία 3 υπάγονται και άλλες αποθήκες ; Μόνο η μια ; Αφού λέει ανεξαρτήτως αριθμού αυτών
 8. Σε οικόπεδο στο οποίο υπάρχουν διάφορες αυθαιρεσίες, έχω και 3 αποθήκες που πληρούν τα κριτήρια της κατηγορίας 3, Όλες αυτές πάνε με χρέωση μίας παράβασης κατηγοριας 3 ετσι δεν είναι ? Επίσης για τις αποθήκε αυτές πρέπει να γίνουν σχέδια (κατόψεις-τομές) ? Διότι νομίζω για παραβάσεις κατηγοριας 3 δεν βάζουμε σχέδια
 9. asimelenia ,Από τη στιγμή που υπάρχουν στο κτίριο παραβάσεις που δεν υπολογίζονται με αναλυτικό, γνώμη μου είναι οτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Κ.3 για τη μετακίνηση του κτιρίου.
 10. Συμφωνώ Θα πρέπει να προστεθεί στην ομάδα έργου κάποιος μηχανικός που έχει δικαιωμα υπογραφης
 11. Όταν ο κυρωμένος δασικός χάρτης αναφέρει ένα τμήμα του γεωτεμαχίου ως ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟ ΑΑ φαντάζομαι δεν μεταβιβάζεται μέχρι να το αποχαρακτηρίσει η διοίκηση. Όμως το δείχνουμε στο τοπογραφικό μας ; Επίσης το ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟ ΔΑ μπορεί να εξαγοραστεί ? Ή μονο το σκέτο ΔΑ ?
 12. Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη σου . Ευχαριστώ και για το P.M
 13. Συνάδελφοι έχουμε τα εξης 1. Αγροτεμάχιο έκτασης 4200 τ.μ με παλιό συμβόλαιο (1970) 2. Το 1987 το αγροτεμάχιο κόβεται σε δυο γεωτεμάχια από δευτερεύουσα επαρχιακή οδό 3. ΄Το μεγαλύτερο από τα δυο γεωτεμάχια έχει εμβαδό 3100 τ.μ (Πρόσωπο 46μ και βάθος 60μ) 4. Το 2010 το γεωτεμάχιο εντάσσεται σε περιοχή Νατούρα (4000 τ.μ ελάχιστη κατά παρέκκλιση αρτιότητα, 10000 τ.μ κατά κανόνα αρτιότητα) Βάση της Εγκ-34844/5574/104/86 υπάρχει περίπτωση να είναι οικοδομήσιμο αυτό το γεωτεμάχιο ? Η γνώμη μου είναι πως όχι αφού λόγω της περιοχής Νατούρα δεν μπορεί να γίνει χρήση των παρεκκλίσεων στο εμβαδόν Ποιά η γνώμη σας ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.