Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnjohn1

Core Members
 • Περιεχόμενα

  550
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

4 Ουδέτερη

Σχετικά johnjohn1

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφοι, Σε καφετέρια που έχει αυλή και έχει "κλείσει" το χώρο της αυλής με αυτόματη ανοιγόμενη-τέντα και πλαϊνά πετάσματα-τζάμια τα οποία αφαιρούνται, τι μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης για να είναι νόμιμος. Μπορεί να πάει αυτή την κατασκευή με άδεια μικρής κλίμακας ή θέλει άδεια δόμησης? Πάει σαν πέργκολα, σαν στέγαστρο ή προσμετράται όλη η κατασκευή κανονικά στην δόμηση? Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος?
 2. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε αίτηση ωφελούμενου εκ παραδρομής είχε δηλωθεί ως παρέμβαση η κατηγορία δαπάνης : "1.Α1 (II) Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα- Παράθυρο (U < 2,0)" αντί για την κατηγορία δαπάνης: "1.Α2 (Ι) Αντικατάσταση εξωστοθύρων" Το κόστος το οποίο είχε εγκριθεί είναι έτσι κι αλλιώς είναι το ίδιο δηλαδή δεν προκύπτει διαφορά κόστους. Σε αυτή την περίπτωση πως το αντιμετωπίζω πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή? Η απλά θα καταχωρήσω στο σύστημα την σωστή δαπάνη? Θα το δεχθεί? Γνωρίζει κάποιος?
 3. την ΕΕΜΚ την πληρώνει κατευθείαν ο ιδιοκτήτης και τα παίρνει πίσω από το πρόγραμμα ή εμείς πληρωνόμαστε από το πρόγραμμα?
 4. Ευχαριστώ. Μπορείς να μου πεις που το λέει αυτό ακριβώς? Επίσης αν είναι στον ακάλυπτο του ιδιόκτητου οικοπέδου έχουμε κάποιο θέμα άραγε?
 5. Στη μελέτη συστήματος θέρμανσης εξετάζεται αν ο χώρος που θα τοποθετηθεί ο λέβητας υπάρχει στην άδεια? Αν δηλαδή θέλει να το βάλει σε καμιά αποθήκη πάνω στο δώμα τι γίνετε?
 6. Υπάρχει κάποιος μηχανικός ανάδοχος έργου - εργολάβος κάποιου εξοικονομώ ? Μήπως γνωρίζει τι είδους παραστατικά πρέπει να κοπούν? (Παροχή υπηρεσιών ή λιανική πώληση αγαθών?)
 7. Συνάδελφοι τις εκκρεμότητες που τις ανεβάζουμε? Η καρτέλα "Παραστατικά - λοιπά έξοδα" είναι κλειδωμένη.
 8. Και συγκεκριμένα ζήτησαν : " Παρακαλούμε αναρτήστε υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου στην οποία θα δηλώνει ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή (αρ. συναλλαγής, τράπεζα, ημερομηνία) εκτελέστηκε από τον ίδιο με κατάθεση μετρητών."
 9. Μιλάει για τις ΥΔ αναδόχων προμηθευτών αυτό. Εγώ μιλάω για τις υπεύθυνες δηλώσεις που αφορούν τις πληρωμές
 10. Συνάδελφοι οι υπεύθυνες δηλώσεις που ζητούν στις εκκρεμότητες για τις πληρωμές ξέρει κανείς αν θέλουν γνήσιο υπογραφής?
 11. @yian στον Πίνακα όμως τα διαγράφεις εσύ, τα συμπληρώνεις κανονικά? τι κάνεις? Μάλλον πρέπει να ρωτήσω στο ΙΚΑ
 12. Για άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου διαλέγουμε το "Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές"? Μου κάνει εντύπωση που δεν ζητάει Η/Μ, στατική επάρκεια και αρχιτεκτονικά στα υποβαλλόμενα αρχεία.
 13. @yian Θα χρειαστεί σίγουρα αυτοψία δεν νομίζω να διαγράψουν έτσι ένσημα. Αλλά δεν ήξερα ότι συνοδεύεις τον Πίνακα 1 με τεχνική έκθεση. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Αν και αυτή η ερώτηση πάει σε άλλο thread μήπως ξέρεις αν για την άδεια αποπεράτωση αυθαιρέτου διαλέγουμε το " Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές" στις ηλεκτρονικές άδειες ?
 14. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος όταν εκδίδουμε έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρέτου ποιο Πίνακα ΙΚΑ χρησιμοποιούμε? Αν είναι ο Πίνακας 1 πρέπει να βάλουμε υποχρεωτικά ημερομίσθια στα μπετά? Το κτίριο είναι στη φάση του σκελετού συνεπώς πως το αντιμετωπίζουμε?
 15. Σε πολυκατοικία (χωρίς καταστήματα) που έχει εκδοθεί ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου και πρόκειται να γίνει αγοραπωλησία ενός διαμερίσματος, η συμβολαιογράφος μου ζητάει ΠΕΑ για το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.