Jump to content

johnjohn1

Core Members
 • Posts

  634
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,732 profile views

johnjohn1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

8

Reputation

 1. Κάτι άλλο εκτός από κλάμα? Και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ξέρει κάνεις ποiα είναι η διαδικασία για να εκδοθεί σήμα ΕΟΤ για μία βίλα (90 τ.μ.) περίπου με πισίνα? Αρκεί η γνωστοποίηση στο notifybusiness?
 3. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε περίπτωση που διαπιστώνεται αλλαγή στην εσωτερική διαρρύθμιση οριζόντιας ιδιοκτησίας, χωρίς όμως να υπάρχει αυθαιρεσία, θα προχωράτε σε νέα αποτύπωση και νέα κάτοψη για να την ανεβάσετε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην ταυτότητα κτιρίου, έτσι ώστε να αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση?
 4. Καλημέρα συνάδελφοι, Ήδη έχω έναν που εντάχθηκε στο εξοικονομώ-αυτονομώ και θέλει να ξεκινήσει. Τα παλαιά αλουμίνια θα αντικατασταθούν. Τι θα τα κάνει? Θέλει ανακύκλωση? Πρέπει να είναι πιστοποιημένος αυτός που θα τα ανακυκλώσει? Στην Κρήτη δεν ξέρω αν έχουμε κανένα τέτοιον. Καμιά ιδέα ? Κάποιος που να έχει το ίδιο πρόβλημα?
 5. Και όμως. Το θέμα είναι αν αντιμετώπισε κάνεις πρόβλημα
 6. Καλημέρα Συνάδελφοι, Υπάρχει κάποιος που ανέφερε σε τιμολόγιο προς επιδότησης από το εξοικονομώ πάχος πολυστερίνης για θερμοπρόσοψη 3εκ και να είχε πρόβλημα? Εφόσον τηρείται το 0,9<R<=1,8 Ευχαριστώ
 7. Συνάδελφοι ποιο βιβλίο θα προτείνατε ως καλύτερο για ΝΟΚ?
 8. Συνάδελφοι καλημέρα, Σε ένα κτίριο με οικοδομική άδεια του 1974 (Ισόγειο, πρώτος όροφος) θέλω στο ισόγειο να κάνω διαχωρισμό του ενός διαμερίσματος σε δύο μικρότερα ενώ ταυτόχρονα μια βεράντα (σαν ημιυπαίθρος χώρος είναι) η οποία έχει μετρήσει στη δόμηση να την συμπεριλάβω και αυτή στο ένα από τα δύο διαμερίσματα που θα δημιουργηθούν. Δηλαδή να ρίξω τον εξωτερικό τοίχο και να τον πάω πιο έξω ώστε να εκμεταλλευτώ και αυτό τον χώρο. Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Έχω τα εξής ερωτήματα: α. Χρειάζεται άδεια δόμησης ή καλύπτομαι και με μικρής κλίμακας β. Αν χρειάζεται άδεια δόμησης θα πάει κατά ΝΟΚ ή κατά ΓΟΚ γ. Ο όροφος από πάνω θα πρέπει να αποτυπώνεται αν βγει νέα άδεια δόμησης, θα χρειαστούν μελέτες και για αυτόν παρότι δεν τον αγγίζω καθόλου? δ.Θα απαιτηθεί ΚΕΝΑΚ για το ισόγειο που θα γίνουν οι εργασίες διαχωρισμού? Άλλες μελέτες τις οποίες δεν έχω σκεφτεί? (Επισυνάπτω την κάτοψη του ισογείου. Η βεράντα είναι κάτω αριστερά)
 9. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλημέρα, Σε ένα κτίριο με οικοδομική άδεια του 1974 (Ισόγειο, πρώτος όροφος) θέλω στο ισόγειο να κάνω διαχωρισμό του ενός διαμερίσματος σε δύο μικρότερα ενώ ταυτόχρονα μια βεράντα (σαν ημιυπαίθρος χώρος είναι) η οποία έχει μετρήσει στη δόμηση να την συμπεριλάβω και αυτή στο ένα από τα δύο διαμερίσματα που θα δημιουργηθούν. Δηλαδή να ρίξω τον εξωτερικό τοίχο και να τον πάω πιο έξω ώστε να εκμεταλλευτώ και αυτό τον χώρο. Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Έχω τα εξής ερωτήματα: α. Χρειάζεται άδεια δόμησης ή καλύπτομαι και με μικρής κλίμακας β. Αν χρειάζεται άδεια δόμησης θα πάει κατά ΝΟΚ ή κατά ΓΟΚ γ. Ο όροφος από πάνω θα πρέπει να αποτυπώνεται αν βγει νέα άδεια δόμησης, θα χρειαστούν μελέτες και για αυτόν παρότι δεν τον αγγίζω καθόλου? δ.Θα απαιτηθεί ΚΕΝΑΚ για το ισόγειο που θα γίνουν οι εργασίες διαχωρισμού? Άλλες μελέτες τις οποίες δεν έχω σκεφτεί? (Επισυνάπτω την κάτοψη του ισογείου. Η βεράντα είναι κάτω αριστερά)
 10. Στον survey ποια είναι η ακρίβεια όταν λειτουργεί μόνος του ως rover? @george08
 11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν υπάρχει ένας μόνο δέκτης για πιο λόγο τα σημεία λεπτομέρειας μετριούνται με σύνδεση online και όχι με δορυφόρο?
 12. Καλημέρα σε όλους, Όντας άσχετος από προδιαγραφές τοπογραφικού εξοπλισμού ήθελα την βοήθεια σας για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Θέλω να προμηθευτώ ένα (μεταχειρισμένο) GPS για να μετρήσεις αγροτεμαχίων. Παρόλα αυτά κάνω ένα γενικότερα "ψάξιμο" για να καταλάβω τι συμβαίνει με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού. Μπορεί κάποιος να μου αναλύσει γιατί το συγκεκριμένο σύστημα https://www.michanikos-online.gr/αγγελιεσ-μηχανικων/εμφανιση-αγγελιασ/71551/πωλείται-ζεύγος-gnss-l1-δεκτών-magellan-promark3/αθηνα/προσφορά-εξοπλισμού/ Παρότι δίδεται με base και rover είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με αυτό το σύστημα https://recap-survey.com/e-survey-e600t-demo-δέκτης/ Παρότι είναι μόνο ένας δέκτης?
 13. Τα παραστατικά αν είναι προγενέστερα της ΕΕΜΚ υπάρχει πρόβλημα? Γνωρίζει κάποιος?
 14. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε οροφοδιαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) διαπιστώνεται ότι η πολυκατοικία από την μια πλευρά "τραβήχτηκε" κατά μισό μέτρο όταν κατασκευάστηκε σε σχέση με το όριο που έχει προβλεφτεί στην οικοδομική άδεια. Δηλαδή η διάσταση είναι μικρότερη κατά μισό μετρό σε σχέση με την εγκεκριμένη. Δεν μπορώ να το βάλω στην υποπερίπτωση ιειε της Κατηγορία 3 γιατί η μεταβολή είναι πάνω από 5%. Μπορεί να πάει με αναλυτικό? Θα το βάζατε εναλλακτικά ως αλλαγή θέσης? (Μόνο το ένα όριο έχει υλοποιηθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να προκύπτει μικρότερη δόμηση). Πως αλλιώς θα το αντιμετωπίζατε?
 15. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε οροφοδιαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) διαπιστώνεται ότι η πολυκατοικία από την μια πλευρά "τραβήχτηκε" κατά μισό μέτρο όταν κατασκευάστηκε σε σχέση με το όριο που έχει προβλεφτεί στην οικοδομική άδεια. Δηλαδή η διάσταση είναι μικρότερη κατά μισό μετρό σε σχέση με την εγκεκριμένη. Δεν μπορώ να το βάλω στην υποπερίπτωση ιειε της Κατηγορία 3 γιατί η μεταβολή είναι πάνω από 5%. Μπορεί να πάει με αναλυτικό? Θα το βάζατε εναλλακτικά ως αλλαγή θέσης? (Μόνο το ένα όριο έχει υλοποιηθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να προκύπτει μικρότερη δόμηση). Πως αλλιώς θα το αντιμετωπίζατε?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.