Jump to content

johnjohn1

Core Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About johnjohn1

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,906 profile views
 1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε οροφοδιαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) διαπιστώνεται ότι η πολυκατοικία από την μια πλευρά "τραβήχτηκε" κατά μισό μέτρο όταν κατασκευάστηκε σε σχέση με το όριο που έχει προβλεφτεί στην οικοδομική άδεια. Δηλαδή η διάσταση είναι μικρότερη κατά μισό μετρό σε σχέση με την εγκεκριμένη. Δεν μπορώ να το βάλω στην υποπερίπτωση ιειε της Κατηγορία 3 γιατί η μεταβολή είναι πάνω από 5%. Μπορεί να πάει με αναλυτικό? Θα το βάζατε εναλλακτικά ως αλλαγή θέσης? (Μόνο το ένα όριο έχει υλοποιηθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να προκύπτει μικρότερη δόμηση). Πως αλλιώς θα το αντιμετωπίζατε?
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε οροφοδιαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) διαπιστώνεται ότι η πολυκατοικία από την μια πλευρά "τραβήχτηκε" κατά μισό μέτρο όταν κατασκευάστηκε σε σχέση με το όριο που έχει προβλεφτεί στην οικοδομική άδεια. Δηλαδή η διάσταση είναι μικρότερη κατά μισό μετρό σε σχέση με την εγκεκριμένη. Δεν μπορώ να το βάλω στην υποπερίπτωση ιειε της Κατηγορία 3 γιατί η μεταβολή είναι πάνω από 5%. Μπορεί να πάει με αναλυτικό? Θα το βάζατε εναλλακτικά ως αλλαγή θέσης? (Μόνο το ένα όριο έχει υλοποιηθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να προκύπτει μικρότερη δόμηση). Πως αλλιώς θα το αντιμετωπίζατε?
 3. @Pavlos33 Γνωρίζεις αν σε μμη οριοθετημένο ρέμα μπορείς να κάνεις αρχικά υδραυλική μελέτη για να κρίνεις το μέγεθός του και μετά να κάνεις διευθέτηση με κάποιο τοιχείο που θα πεις οτι θα κατασκευάσεις για να φέρεις την οριογραμμή στην όχθη του ρέματος και να τακτοποιήσεις μετά? Επίσης από ότι κατάλαβα δεν γίνετε να τακτοποίηση κτίριο που βρίσκεται μεταξύ γραμμής όχθης και οριογραμμής. Σωστά?
 4. Ωραία εφόσον την ανέβασα γιατί θέλει έγκριση από κάποιον υπάλληλο? Με την ίδια λογική σε όλες τις περιπτώσεις θα έπρεπε να ζητάει έγκριση από υπάλληλο για να προχωρήσει σε υπαγωγή... (έχεις κλείσει κάποια τέτοια υπόθεση?)
 5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Βγήκε επιτέλους η απόφαση της επιτροπής της αρχαιολογίας. Το σύστημα για να πάω σε υπαγωγή με την επιλογή ΜΕ επιτροπή διατηρητέου με παραπέμπει να κάνω ηλεκτρονικό αίτημα αφού ανεβάσω την απόφαση της επιτροπής στα "Αρχεία". Το έχει κάνει κάποιος? Ξέρει αν ελέγχουν κάτι?
 6. Καλησπέρα, Υπάρχει κάποιος συνάδελφος μηχανολόγος που μπορεί να περιγράψει την συνδεσμολογία ενός συστήματος θέρμανσης το οποίο περιλαμβάνει αντλία θερμότητας και λέβητα με καλοριφέρ ως τελικό θερμαντικό μέσο? Ένας ψυκτικός (που προφάνως δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις) περιγράφει ότι έχει συνδέσει την αντλία θερμότητας με τον λέβητα πριν τις ηλεκτροβάνες. Ο θερμοστάτης που βρίσκεται στο θερμαινόμενο χώρο ελέγχει την θερμοκρασία και αν η αντλία δεν επαρκεί για να πιάσει την θερμοκρασία τότε ξεκινάει ο λέβητας. Τα γράφω όπως μου τα μετέφερε. Το σύστημα βέβαια δεν δούλεψε σωστά και κατόπιν εορτής αποφάσισε ότι πρέπει να εγκαταστήσει και υδραυλικό διαχωριστή καθώς ο λέβητας ανεβάζει το νερό στους 90οC ενώ η αντλία δουλεύει με νερό μέχρι τους 60οC και έτσι εμφανίζει βλάβη και σταματάει. Η ερώτησή μου εμένα είναι μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο το οποίο δεν το έχει προβλέψει?
 7. @ppanag Για να το κάνω ποιο απλό, μπορείς να κάνεις συμβόλαιο χωρίς να έχει βγεί η έγκριση της επιτροπής?
 8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 116 δεν λέει αυτό το πράγμα. Εκτός και αν άλλο γράφουν κι άλλο εννοούν.
 9. Ναι αλλά δεν με αφήνει να προχωρήσω σε υπαγωγή, μου ζητάει την έγκριση της επιτροπής.... Βασικά θέλει την έγκριση της επιτροπής ή την αίτηση που κάνεις στην επιτροπή? Δεν μπορώ να καταλάβω
 10. @Didonis Στο 4030 δεν αναφέρει κάτι για συνένωση. Νόμιζα έτσι όπως το έγραψες ότι το θεωρείς ξεκάθαρο άρα λογικά ίσως ήξερες και που το λέει. Εγώ πάντως μέχρι τώρα δεν το έχω βρει
 11. Αναφέρεται κάπου ότι η συνένωση μπορεί να πάει και με άδεια δόμησης? Δεν το αμφισβητώ απλά ρωτάω...
 12. Καλησπέρα σε όλους, Ο 4495 αναφέρει ότι απαιτείται άδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης αν υπάρχει αλλαγή στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης προς το δυσμενέστερο και αν τα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης αλλάζουν και αυτά προς το δυσμενέστερο. Συνεπώς για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κατάστημα απαιτείται να βγει άδεια δόμησης? Οι κάποιοι συνάδελφοι ανέφεραν σε άλλα topics τις θέσεις στάθμευσης. Στην άδεια του 1970 δεν είχαν υπολογισμό για θέσεις στάθμευσης. Συνεπώς σήμερα τις λαμβάνω εγώ υπόψη μου αν μεταβάλλονται? Σε περίπτωση που διαπιστώνω αυθαιρεσίες (εκτός του ότι πρέπει αυτές να τακτοποιηθούν) θεωρείται ότι αλλάζουν τα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης προς το δυσμενέστερο?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.