Jump to content

geokasot

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

1 Follower

About geokasot

 • Rank
  Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.3dstudio.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Φωτορεαλισμός!!!
 • Τοποθεσία
  Ρέθυμνο
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε γεωτεμάχιο 2000,20 τ.μ. εκτός οικισμού έχει εκδοθεί άδεια διόροφης κατοικίας, στην οποία έγιναν κάποιες αυθαιρεσίες (ξεμπάζωμα υπογείου, κλείσιμο Η/Χ κλπ). Σε αυτοψία διαπίστωσα ότι οι πλευρικές αποστάσεις είναι εμφανώς μικρότερες σε σχέση με την άδεια από όλες τις πλευρές, πράγμα το οποίο με έκανε να υποψιαστώ ότι η επιφάνεια του γηπέδου είναι μικρότερη από αυτή που φαίνεται στην άδεια. Ύστερα από δική μου πρωτοβουλία, «χτύπησα» με το όργανο τα όρια και το εμβαδό του γεωτεμαχίου βγήκε κοντά στα 1200 τ.μ. .Αυτό σημαίνει ότι το γήπεδο είναι ΜΗ άρτιο και οικοδομήσιμο. Στην τροποποίηση τ
 2. Έχω περίπτωση πισίνας η οποία στην άδεια παρουσιάζεται ως στοιχείο νερού-συντριβάνι και δεν υπάρχουν τομές που να δείχνουν το βάθος.Η επιφάνεια είναι διπλάσια σε σχέση με την άδεια. Πιθανόν να δηλώθηκε έτσι γιατί δεν υπάρχει μηχανοστάσιο. Τον όγκο τον υπολογίζω θεωρώντας ως νόμιμο το υφιστάμενο βάθος?
 3. Το πρόβλημα εστιάζεται σε "λάθος" των τοπικών αρχών, το οποίο απλά μάλλον "δεν το έβλεπαν" τις εποχές που "έδεναν τους σκύλους με λουκάνικα" . Στο ΠΔ/6-12-82. - (ΦΕΚ-588/Δ/23-12-82) στο άρθρο 2 αναφέρει: Με απόφαση του Νομάρχη που εκδίδεται με πρόταση του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου και γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, του Νομού και της ΕΕΑΕ καθορίζονται οι οικισμοί κάθε Νομού που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία της παρ. 1 του Αρθ-1 προκειμένου να εφαρμοσθούν οι όροι δομήσεως του διατάγματος αυτού. Αν έχω καταλάβει σωστά (πιστεύω έτσι έχε
 4. Παύλο σ' ευχαριστώ. Ο οικισμός βρίσκεται στο ΦΕΚ, θα με βοηθούσε να ξεκαθαρίσω τις ερωτήσεις σχετικά με το 4178, γιατί ως προς τον οικισμό τα πράγματα είναι δυστυχώς...δεμένα με κόμπο!!
 5. Είναι παράλογη η ιστορία που έγινε εδώ στην περιοχή μας...όμως έγινε! Τη μεταφέρω όπως μου την επαλήθευσαν και από την τοπική πολεοδομία: Με την ΤΑΔΕ απόφαση νομάρχη κάποιοι οικισμοί είχαν ως όρια οικισμού τη ζώνη των 800 μ. . Οι μηχανικοί έκαναν τα τοπογραφικά τους-τα αρχιτεκτονικά τους κλπ, πήγαιναν στην πολεοδομία, η πολεοδομία προχωρούσε στην έκδοση των αδειών, οι κατασκευαστές μοίραζαν τα οικόπεδα σε κάθετες, με κανονικότατες συστάσεις καθέτων ιδιοκτησιών, τα πουλούσαν, το υποθηκοφυλάκειο έκανε τις μεταγραφές κ.ο.κ. . Το 2009 ανακαλύφθηκε (ή θυμήθηκαν δεν ξέρω) ότι σε κάποιους
 6. Έχω περίπτωση σε οικισμό με ζώνη 800 μ. , η οποία ίσχυε για πολλά χρόνια με απόφαση νομάρχη η οποία όμως δε δημοσιεύθηκε ποτέ σε ΦΕΚ. Μέχρι το 2009 η πολεοδομία έδινε άδειες και οι συμβολαιογράφοι έκαναν συστάσεις κάθετων ιδιοκτησιών στα οικόπεδα εντός της ζώνης. Το 2009 βγήκε Φ.Ε.Κ. το οποίο ανέτρεψε τα δεδομένα σε κάποιους οικισμούς αναιρώντας τη ζώνη των 800 μ. , θέτοντας όρια οικισμού, με αποτέλεσμα οικόπεδα με νόμιμα κτίσματα και σύσταση καθέτων να είναι εκτός οικισμού. Στη δική μου περίπτωση, πρόκειται για οικόπεδο με τρία κτίσματα και σύσταση καθέτων. Τα κτίσματα δεν έχουν πρόβλ
 7. Δεν θα πηγαινα στην επιτροπη φακελο με φαουλ. Παντως δε βλεπω πως μπορω να χρησιμοποιησω μια αδεια "εν μερει",δηλαδη να λαβω υπ'οψιν τη δομηση και οχι το χρονο εκδοσης της.
 8. Με τοσο μπλεξιμο...ειναι να μην μπερδευεται κανεις?? Δε νομιζω να θελει ελεγκτη γιατι η αδεια δεν εκδοθηκε με 4030!
 9. Ο προβληματισμος μου δεν ειναι ως προς το κλεισιμο της αδειας,αλλα ως προς το χρονο εκδοσης της (2012).Νομικα φαινεται οτι ο οροφος (αρα και οι αυθαιρεσιες σε αυτη τη σταθμη) εγιναν μετα την 28/07/2011.
 10. Το 2012 εκδόθηκε άδεια προσθήκης ορόφου, θέλοντας να "νομιμοποιήσουν" τον όροφο, όμως στην άδεια δεν έδειξαν την υφιστάμενη κατάσταση του ορόφου, αλλά "έκοψαν" κάποιους χώρους.Η άδεια δεν έκλεισε ποτέ. Τα παραπανω τα εγραψα στην αρχη!!
 11. Εχουν υπερβει τα επιτρεπομενα μεγεθη και δε μπορει να "νομιμοποιηθει".Μονο να υπαχθει στον 4178 με "τακτοποιηση".
 12. Η αδεια εκδοθηκε με ΠΔ93 και δεν πληρωθηκαν οι επιβλεψεις. Ρωταω ΑΝ μπορω να αγνοησω την αδεια του 2012,γιατι αν δε μπορω,τοτε δε μπορει να τακτοποιηθει η κατοικια.
 13. Πιθανόν να μην κατάλαβες κάτι, καθώς αυτά που αναφέρω δεν τα φαντάστηκα. μου τα εξήγησαν οι ιδιοκτήτες και είναι η πραγματικότητα. Φυσικά δε μπορώ να νομιμοποιήσω αυθαιρεσίες που έγιναν σε στάθμη η οποία έγινε με άδεια του 2012. Οπότε, είτε η άδεια του 2012 δε μπορεί να αγνοηθεί και η κατοικία θα είναι αυθαίρετη στο εξής, ή δεν την λαμβάνω υπ'όψιν και τακτοποιείται όλη η στάθμη του ορόφου. Καμία άδεια δεν έχει ακυρωθεί από την Υ.ΔΟΜ. . ΚΑΝΑ ευχαριστώ για την απάντηση, αν γίνεται θα ήθελα τις απαντήσεις κι άλλων συναδέλφων στην ερώτηση!
 14. Καλημέρα, έχω μία περίπτωση κατοικίας εντός παραδοσιακού οικισμού, η οποία με έχει προβληματίσει... Το ιστορικό είναι το εξής: -Στο οικόπεδο έγινε το 2001 σύσταση δύο κάθετων ιδιοκτησιών και το 2002 εκδόθηκε άδεια ανέγερσης δύο κατοικιών. -Στη μία από τις δύο κατοικίες, που αφορά την υπόθεση που ανέλαβα, η άδεια περιλαμβάνει υπόγειο+ισόγειο ενώ στην πραγματικότητα έγινε και α' όροφος. -Το 2012 εκδόθηκε άδεια προσθήκης ορόφου, θέλοντας να "νομιμοποιήσουν" τον όροφο, όμως στην άδεια δεν έδειξαν την υφιστάμενη κατάσταση του ορόφου, αλλά "έκοψαν" κάποιους χώρους.Η άδεια δεν έκλεισε ποτέ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.