Jump to content

da-mi

Core Members
 • Posts

  770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

da-mi last won the day on July 16 2017

da-mi had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,346 profile views

da-mi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

383

Reputation

 1. Καλησπέρα, σε εκτός σχεδίου γήπεδο έγινε δήλωση του Ν. 4178 για κατασκευές που αφορούσαν Λ.Π. Στην ίδια ιδιοκτησία υπήρχαν κατασκευές που τμήματά της εξαιρέθηκαν από την κατεδάφιση με το ν.720/77, άλλα που κατασκευάστηκαν με οικ. άδεια και τέλος άλλα που δηλώθηκαν με την α & β δήλωση του 1337 χωρίς εξαίρεση από την κατεδάφιση. Επειδή όμως η θέση τους αλλά και οι διαστάσεις του οικοπέδου στα τοπογραφικά των ανωτέρω δηλώσεων δεν είναι σωστά κρίνεται σκόπιμο να ενταχθούν στο 4495 ώστε σαν κατ. 1 και 2 να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση. Πέραν των ανωτέρω ο μηχανικός της δήλωσης του ν. 4178 έχει συνταξιοδοτηθεί. Πρέπει να γίνει μεταφορά της δήλωσης του ν. 4178 και να συμπληρωθεί ή μπορεί να γίνει νέα δήλωση στον 4495 και να γίνει συμψηφισμός του προστίμου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Καλημέρα σας! Στις περιπτώσεις ρύθμισμένων υπογείων του Ν. 4178 όπου ως εμβαδον προσμετρούσαμε το εμβαδόν δαπέδου πως θα περάσουμε τα επιμέρους τετραγωνικά στην ΗΤΚ. Έχω πχ. σε τμήμα υπογείου ρυθμισμένη αλλαγή χρήσης με εμβαδόν δαπέδου χώρου 84 τ.μ. και με την περιμετρική τοιχοποιία 94 τ.μ.. Ποιό από τα δύο εμβαδά δηλώνω στην ΗΤΚ?
 3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μόλις διάβασα και το άρθρο 88 περ.1 γ) γγ) : γγ) οι αυθαίρετες κατασκευές της κατηγορίας 4 του άρθρου 9 του ν.4178/2013, που έχουν περαιώσει τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτόν, εφόσον δεν παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του σαράντα τοις εκατό (40%) τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του είκοσι τοις εκατό (20%) του ύψους της οικοδομικής άδειας, συμπεριλαμβανομένων άλλων αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετων αλλαγών χρήσης επί του ακινήτου, και δεν βρίσκονται εντός προκηπίου. Οι ως άνω περιπτώσεις αα, ββ και γγ του παρόντος εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση -------- Οπότε ίσως να μη χρειαστεί να γίνει άμεσα και η ΗΤΚ.
 4. Καλησπέρα, Τα ρυθμισμένα με το ν.4178 αυθαίρετα κατ. 4 για να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση πρέπει να ενταχθούν στον ν. 4495 ? Αν γίνει ΗΤΚ εξαιρούνται οριστικά ή θα ήταν καλύτερο να μεταφερθούν στον 4495 πρώτα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 5. Τα ρυθμισμένα με το ν.4178 αυθαίρετα κατ. 4 για να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση πρέπει να ενταχθούν στον ν. 4495?
 6. Καλησπέρα! Αυθαίρετες κατασκευές εκτός σχεδίου με α ´ και β´ δήλωση του ν1337/83 κρίνεται σκόπιμο να δηλωθούν εξ αρχής στο ν4495 προκειμένου να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση σαν ΚΑΤ 1 & 2. Το ερώτημά μου είναι αν μετά θα μπορώ να βγάλω ΕΕΔΜΚ? Και αυτό γιατί στην τελευταία εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 – 13.5.2020 η φράση ´´ …εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις…´´ με μπερδεύει . Γιατί ποιά αυθαίρετα που δηλώθηκαν με τους τελευταίους νόμους δεν παραβιάζουν τις πολ. διατάξεις? Τί θέλει να πει ο νομοθέτης?
 7. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Επομένως είναι καλύτερα να τα δηλώσω στο ν 4495 σαν ΚΑΤ 1 και 2. Έτσι θα εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση (αυτόματα ?) Μετά θα μπορώ να βγάλω ΕΕΔΜΚ ? Με μπερδεύει αυτό το ´´…εφόσον δεν παραβιάζουν τις πολεοδομικές διατάξεις´´ γιατί ποιό αυθαίρετο των τελευταίων νόμων δεν παραβιάζει τις πολεοδομικές διατάξεις…. Τί θέλει να πει ο νομοθέτης με αυτό?
 8. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα! Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω μπερδευτεί. Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου υπάρχει: 1) κατοικία με οικοδομική άδεια του 1978. 2)επέκτασή της και κατασκευή αγροτικής αποθήκης με δηλώσεις α΄ και β΄ του ν1337 3)Κατασκευές της κατ. 3 και λοιπές παραβάσεις ρυθμισμένες του ν. 4178 Από όσο γνωρίζω μεταβίβαση μπορεί να γίνει. ΕΕΜΚ μπορώ να βγάλω? Οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση μπορώ να πάρω για αυτά που δηλώθηκαν με τον 1337? (εντάσσονται στη κατ. 4) Μήπως πρέπει να τα εντάξω στον 4495 όλα για να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση και να μπορεί να εκδοθεί ΕΕΜΚ? Στο αρθρο 88 αναφέρει για εξαίρεση με ένταξη στο αρθρο 96 και παράβολο 100 ευρώ. Τί ισχύει τελικά και πώς γίνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 9. Μετά την εισαγωγή οικοπέδου κάνατε εισαγωγή ιδιοκτησίας από το «οι υποθέσεις μου» για να πάρετε αριθμό ιδιοκτησίας?
 10. Καλησπέρα! Την απόληξη κλιμακοστασίου σε μονοκατοικία πως την περνάμε στην ΗΤΚ. Στον κατάλογο με τα υπόγεια και ορόφους δεν την αναφέρει. Θα την δηλώσουμε σαν όροφο?
 11. Αντί να ζητούμε παρατάσεις επί παρατάσεων μήπως θα ήταν καλύτερο να ζητούσαμε απλοποίηση της ΗΤΚ? Μέχρι οι πολεοδομίες να ψηφιοποιήσουν όλες τις παλιές άδειες να αναρτούσαμε μόνο τίτλους, στέλεχος αδείας, Τοπογραφικό, ΔΚ, Κατόψεις, Τομές και τυχόν ρυθμίσεις αυθαιρέτων. Θα γινόταν οι διαδικασία πολύ πιο εύκολη… (λέω εγώ τώρα..)
 12. Για την ανάρτηση σχεδίων της ΟΑ αρκούν τα σφραγισμένα του φακέλου του ιδιοκτήτη ή πρέπει να ζητήσουμε αυτά της πολεοδομίας?
 13. ια) τοποθέτηση ή εγκατάσταση εξοπλισμού σε κτίρια, όπως ντουλάπες και γλάστρες, αλλαγή, τοποθέτηση ή και αφαίρεση διαχωριστικών στοιχείων εξωστών, καθώς και τοποθέτηση μικρής έκτασης μόνιμων διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων, όπως αγάλματα, σιντριβάνια, εικονοστάσια, πάγκοι και τραπέζια, ή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων, Καλά για τις γλάστρες, τις ντουλάπες αλλά και για το σπιτάκι του σκύλου βεβαίωση μηχανικού??? Έλεος!!!!! Θα τους πάρουν με τις πέτρες οι φιλόζωοι!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.