Jump to content

da-mi

Core Members
 • Posts

  757
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

da-mi last won the day on July 16 2017

da-mi had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,239 profile views

da-mi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

380

Reputation

 1. Για την ανάρτηση σχεδίων της ΟΑ αρκούν τα σφραγισμένα του φακέλου του ιδιοκτήτη ή πρέπει να ζητήσουμε αυτά της πολεοδομίας?
 2. ια) τοποθέτηση ή εγκατάσταση εξοπλισμού σε κτίρια, όπως ντουλάπες και γλάστρες, αλλαγή, τοποθέτηση ή και αφαίρεση διαχωριστικών στοιχείων εξωστών, καθώς και τοποθέτηση μικρής έκτασης μόνιμων διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων, όπως αγάλματα, σιντριβάνια, εικονοστάσια, πάγκοι και τραπέζια, ή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων, Καλά για τις γλάστρες, τις ντουλάπες αλλά και για το σπιτάκι του σκύλου βεβαίωση μηχανικού??? Έλεος!!!!! Θα τους πάρουν με τις πέτρες οι φιλόζωοι!!!
 3. Μήπως γνωρίζει κάποιος τί πρέπει να γράφει η εντός προθεσμίας ένσταση?
 4. Σε παλιό κατάστημα χωρίς ύπαρξη wc o νέος ενοικιαστής θέλει να κατασκευάσει ένα τώρα. Χρειάζεται να βγάλει ΕΕΔΜΚ ή κάτι άλλο? Ποιά είναι η ελάχιστη διαδικασία?
 5. Επιτέλους να ξυπνήσουν οι ΕΕ μηχανικοί που αφήσαμε την τύχη μας στους κρατικοδίαιτους να μας αντιπροσωπεύουν στο ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ με τα αποτελέσματα που ξέρουμε.... Έπεσαν στα χέρια μου 2 υπολογισμοί συντάξεων, ενός ΕΕ με 44 συντάξιμα χρόνια και ενός με 37 χρόνια εκ των οποίων τα 20 χρόνια στο δημόσιο. Οι συντάξιμες αποδοχές του 2ου είναι διπλάσιες του 1ου.... Ανάλογες και οι συντάξεις τους.... Δεν φροντίσαμε να μιμηθούμε ούτε καν τους δικηγόρους που ξέρουν πολύ καλά τα συμφέροντά τους... Απλά πληρώναμε ό,τι μας ζητούσαν τόσο εμείς όσο και οι πελάτες μας για να τα επωφεληθούν όσοι δεν πλήρωναν....
 6. Και έτσι για να βάψει κάποιος ένα δωμάτιο στο σπίτι του και να βάλει μια γλάστρα στο μπαλκόνι του θα πρέπει να πάει σε μηχανικό και...... ότι άλλο ήθελε προκύψει.... Ε αυτό δεν είναι κράτος.... είναι τύραννος ....
 7. Είχαν πει διάφορα στο παρελθόν. 1. οι ολοκληρωμένες του 4014 θα τακτοποιηθούν με την ΗΤΚ.... μόνο που στο σύστημα δεν αναφέρεται πουθενά ο 4014. 2. Οι ολοκληρωμένες του 4014 μεταφέρονται αυτόματα στους επόμενους νόμους. Τώρα αν χρειαστεί θα πρέπει να μεταφερθεί από μηχανικό στο 4178 και μετά στο 4495?
 8. Για τις οριστικές δηλώσεις του Ν.4014 που έως σήμερα δεν χρειάστηκε η μεταφορά για κάποια πράξη μεταβίβασης τώρα πως λύνεται το θέμα τους? Είχαν πει ότι θα λυθεί με την ΗΤΚ.
 9. Έστω ότι κάποιος θέλει να μεταβιβάσει ένα διαμέρισμα. Το εμβαδόν του όμως στο συμβόλαιο, εκ παραδρομής, είναι διαφορετικό από την υφισταμένη κατάσταση και την άδεια (...όχι και τόσο σπάνια περίπτωση). Στο κτηματολόγιο είναι δηλωμένο βάσει του συμβολαίου. Φαντάζεστε τί διαδικασίες χρειάζεται για να βγει ΗΤΚ και να συμπίπτουν όλα αυτά (συμβόλαιο, άδεια, υφισταμένη κατάσταση, κτηματολόγιο)? Διορθώστε με αν κάνω λάθος: 1. Διόρθωση συμβολαίου (... είναι εφικτή χωρίς ΗΤΚ?) 2.Διόρθωση στο κτηματολόγιο (είναι εφικτή χωρίς διορθωμένο συμβόλαιο?) 3.Διόρθωση στο κτηματολόγιο μετά από τη έκδοση δικαστικής απόφασης (χαιρέτα μου τον πλάτανο) Τελικά σε πια φάση από αυτές ή πότε θα μπορέσει ο μηχανικός να εκδόσει την ΗΤΚ? Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την μεταβίβαση ενός πολεοδομικά νόμιμου διαμερίσματος?
 10. Κρίνετε σκόπιμο να κάνω ένσταση για την ειδική προσαύξηση;
 11. Μακάρι!!! Πληρώσαμε τόσα πολλά ανταποδοτικά και άλλα τόσα μη ανταποδοτικά που είναι κρίμα για τον κλάδο μας ..... Χρόνια τώρα ό,τι μας ζητούσαν τα πληρώναμε... Άλλοι κλάδοι παίρνουν τόσα στη μειωμένη τους σύνταξη.... Το θέμα της ειδικής προσαύξησης υπάρχει περίπτωση να λυθεί;
 12. Σας ευχαριστώ! Η αίτηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 17...... Άργησε αλλά τελικά ήρθε... Απλά ήθελα να ξέρω τί άλλο εκτός από 2 αιτήσεις στο ΕΤΕΑΕΠ πρέπει να κάνω γιατί μπερδεύτηκα λίγο.... Από εκεί και πέρα το να έχει κάποιος 45 χρόνια ασφάλιση και να παίρνει λιγότερα από κάποιον με 37, επειδή έκανε αίτηση μετά το 2016.... ε αυτό μας ξεπερνάει....
 13. Όταν πάρουμε την απόφαση οριστικής, τη στέλνουμε στα ΕΤΕΑΠ για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ? Πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο??? Μήπως ξέρετε τα ποσά και πόσο χρόνο κάνουν για να βγούν? (η οριστική από ΤΣΜΕΔΕ έκανε 35 μήνες...)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.