Jump to content

CivRun

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About CivRun

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όντως είναι πολύ μπέρδεμα, αλλά μιας και μιλάμε για κάτι τετελεσμένο δεν μπορεί τώρα να γίνει κάτι. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
 2. Οι επιβλέψεις ήταν όπως τις λες, τον ελεγκτή τον καλούσε το γραφείο αφότου όμως είχε λήξει η συνεργασία με τον Α, χωρίς να τον ειδοποιήσει.
 3. Ευχαριστώ συνάδελφε και συμφωνώ μαζί σου στο 100%. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Α διαπιστώνει ότι το κτίριο έχει πλήρως κατασκευασθεί και χρησιμοποιείται κανονικά χωρίς εκείνος καν να ξέρει πότε ξεκίνησε η κατασκευή του! Τέλοσπαντων, το ερώτημα είναι καθαρά φιλολογικό καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για αστοχία, αλλά για μικρές αλλαγές στον φέρων οργανισμό που δεν δημιουργούν πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε στην ολοκλήρωση της κατασκευής να υπήρχε πρόβλεψη, να υπογράφει ο εκάστωτε υπεύθυνος μηχανικός πως οι εργασίες που τον αφορούν ολοκληρώθηκαν καλώς. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 4. Συνάδελφε δεν διαφωνώ. Το θέμα είναι πως είναι δυνατόν να γνωρίζει ο Α ότι πέφτει ο φορέας του κτιρίου. Ο Β έχει την γενική επίβλεψη και υπογράφει στην παραλαβή των υλικών. Να μυρίσει, κυριολεκτικά, τα νύχια του;
 5. Και όταν λέω αστοχια, δεν εννοώ στην μελέτη, αλλά στο ότι δεν ακολουθήθηκε η μελέτη κατά την κατασκευή
 6. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σε κατι αν μπορείτε. Θα είμαι λίγο αόριστος σε αυτά που θα γράψω για ευνόητους λόγους. Μηχανικός με μπλοκακι (εν συντομια Α) έχει συμφωνητικό με γραφείο (εν συντομία Β) το οποίο εκδίδει οικοδομική άδεια. Το συμφωνητικό λήγει στις 31.12.2018, εντός του οποίου κ εκδίδεται η Ο.Α. Ο μηχανικός Α κάνει μελέτη στατικών κ αναλαμβάνει κ την επίβλεψη. Τα μπετά ομως δεν πέφτουν, πάρα το 2019, οπότε και ο μηχανικός Α δεν συνεργάζεται πια με τον Β, και συνεπώς δεν ενημερώνεται σχετικώς για να κάνει την επίβλεψη. Σε περίπτωση αστοχίας, ποιος έχει την ευθύνη; Ευχαριστώ
 7. Πληρωμή από την προηγούμενη εβδομάδα δεν φαίνεται καν στις καταβολές (δεν τολμώ να μιλήσω για εξόφληση).
 8. Όχι, δεν έχουν μπει καν τα 400, όπως στους περισσότερους φαντάζομαι. Όντως ο 71.12 δεν είναι μέσα, είναι όμως ο 41.20 τον οποίο έχω σαν δευτερεύων. Μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου, δεν καταλαβαίνω την διευκρίνιση που αναφέρουν για τους δευτερεύοντες ΚΑΔ.
 9. Αυτό αφορά και εμάς τους "επιστήμονες"; Ή είμαστε στην απέξω πάλι;
 10. Ευχαριστώ πολύ! Είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν στο ΤΕΕ και να με παραπέμπουν αλλού;
 11. Δεν είμαι σίγουρος συνάδελφε. Απ'ότι βλέπω, πάλι το Σ.Α. γνωμοδοτεί, απλώς τώρα γίνεται και ηλεκτρονικά. Το μέλος του Σ.Α. με το οποίο μίλησα μου είπε ότι το Συμβούλιο είναι αναρμόδιο, θα συσταθεί τελείως διαφορετική επιτροπή για αυτά τα θέματα. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.
 12. Καλησπέρα σας. Επανέρχομαι στο θέμα που είχα θίξει πριν ένα μήνα περίπου (τακτοποίηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας). Ύστερα από επικοινωνία με το ΤΕΕ, μου είπαν πως πρέπει να απευθυνθώ στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Αθήνας. Από το Συμβούλιο μου λένε πως είναι αναρμόδιοι για τέτοιες υποθέσεις και πως πρέπει να περιμένω να οριστεί κατάλληλη επιτροπή για αυτά τα θέματα, το οποίο θα γινόταν υποτίθεται πριν λίγες μέρες. Κάποιο νεότερο δεν έχω και ο πελάτης πιέζει. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό;
 13. Και εγώ αυτό ακριβώς έκανα, τα πλήρωσα μέχρι 31/3 για να είμαι εντός προθεσμίας και μάλιστα ολόκληρο το ποσό γιατί θεώρησα (λανθασμένα αφού ξέχασα σε ποια χώρα εργάζομαι) ότι το 25% θα μείνει σαν πιστωτικό υπόλοιπο. Απότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Και δεν με νοιάζει για τα 30κάτι ευρώ, απλώς φοβάμαι με αυτά που ακούω και βλέπω, μην πούνε στο τέλος ότι χάνω και το 600άρι αφού δεν φάνηκα πληττόμενος πληρώνοντας το 100% της εισφοράς!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.