Jump to content

georgios_m

Core Members
 • Content Count

  2,021
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

georgios_m last won the day on February 5 2019

georgios_m had the most liked content!

Community Reputation

548 Εξαιρετική

3 Followers

About georgios_m

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,497 profile views
 1. Ναι, μάλλον το προεξόφλησαν ότι σιγά μη γίνουν και προσλήψεις και δε το προέβλεψαν. Παρόλα αυτά βρέθηκε η λύση. Σκαναρισμένη βεβαίωση με μέιλ και όλα καλά.
 2. εφόσον ο επιχειρηματίας έχει ΚΑΔ τότε δικαιούται να πάρει τα 800. ισχύει αν το προσωπικό είναι ως 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του μηδενικού αριθμού ατόμων. αν ο ΚΑΔ είναι επιστημονικός τα 800 γίνονται σεμινάριο. το αβέβαιο είναι αν υπάρχουν πολλοί ΚΑΔ επιστημονικοί και μη επιστημονικοί ταυτόχρονα, ποιός υπερισχύει.
 3. όσο για το σύστημα υγείας, προσοχή κι εκεί να μη πάνε και πάλι σε ανάλογους αποδέκτες.
 4. στα παραπάνω πρόσθεσε και το σίγουρα τεράστιο κόστος για τη διαδικασία των δωρεάν sms.
 5. πες ότι βρήκες δουλειά, ή έστω σε καλούν για συνέντευξη. τι άδεια μετακίνησης χρειάζεται; η δουλειά είναι 20 km μακριά από το σπίτι σου. περίπτωση α: έχεις ανοικτό μπλοκάκι, περίπτωση β: δεν έχεις ανοικτό μπλοκάκι.
 6. το ερώτημα δεν είναι αν εντάσσεσαι, ούτε αν τα λεφτά θα φορολογηθούν, αυτά τα ξέρουμε, αλλά αν συμβαδίζει με το καθεστώς μισθωτού ώστε να πάρεις στο τέλος την επιστροφή φόρου, που συνήθως είναι πολλαπλάσια των 600 ευρώ. από ότι ειπώθηκε δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, ωστόσο εγώ προσωπικά δεν έχω πεισθεί και απόλυτα. είναι μια λεπτομέρεια που ακόμα και λογιστές δε την παίρνουν πάντα στα σοβαρά. σε φάση, βλέπω έχεις μια κατάθεση στον τάδε κωδικό.. πειράζει; ρωτάς. όχι μωρέ, απλά θα φορολογηθείς ως ελ. επ...
 7. και σε ποιά από τις 10 ενότητες το βάζουν το autocad? όχι ρε σεις. αυτοτελή σεμινάρια είναι αυτά, κάποια εκ των οποίων είναι και επιλέξιμα για το 600ρι. τα υπόλοιπα με δίδακτρα. εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι από όσα θέματα είχαν στις "αποθήκες" τους επέλεξαν να "συνεισφέρουν" για το κορονο-βάουτσερ οτιδήποτε δεν επρόκειτο να πληρώσει κάποιος για να το κάνει. σιγά μη σου μαθαίνανε τζάμπα autocad ή οτιδήποτε χρηστικό στη δουλειά σου. όχι ότι δε μπορείς να το βρεις τζάμπα κι αυτό, αλλά σου λέει όλο και κάποιος τσιμπάει κι έρχεται και πληρωτικά. οπότε στο τζαμπέ δέχτηκαν να δώσουν μόνο μανατζερίστικες αερολογίες. πάλι καλά που δέχτηκαν να βάλουν και όφις. ενδεχομένως να μετράει ως ecdl σε όσους δε το έχουν εξ ορισμού με το πτυχίο τους.
 8. μπράβο! το 'πιασες το νόημα. κι αν ήταν δασκάλα θα διάλεγες το 8. οι άνθρωποι σκέφτονται ολιστικά. λεφτά στον επαγγελματία και επιμόρφωση στην οικογένειά του.
 9. όχι βέβαια. αυτή είναι η λίστα των προϊόντων του ΚΕΚ, δεν είναι όλα επιδοτούμενα.
 10. Κάτι έχουν μεταφράσει λάθος. Αρχιτέκτονα λένε αυτόν που εμείς ξέρουμε ως μηχανικό και μηχανικό τον πληροφορικάριο. Άρα είναι και για μας.
 11. θετικό τουλάχιστον που το διευκρινίζουν διότι έτσι όπως είναι δομημένη αυτή η δεκάδα είναι τελείως ασαφές αν κάτι απευθύνεται πχ σε δικηγόρους ή σε μηχανικούς. τι προτείνουν λοιπόν στους "άλλους μηχανικούς"; που κανονικά θα' πρεπε να χει κάτι ξεχωριστό για κάθε ειδικότητα μη πω για υποειδικότητα.
 12. το μεταπτυχιακό και τα σεμινάρια χρησιμεύουν στις δουλειές που ζητείται ακριβώς αυτό που διδάσκεσαι. είναι συγκεκριμένες αυτές οι δουλειές και διακριτές από τις άλλες. τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι φτιαγμένα για να καλύψουν ανάγκες του ίδιου του πανεπιστημίου και κάποια άλλα ανάγκες δημοσίων υπαλλήλων για επανακατάρτιση. κατ' αντιστοιχία, τα προσόντα δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα τα παρέχει ο ίδιος ο ιδιωτικός τομέας (δηλαδή την εμπειρία).
 13. τους δίνεις κωδικούς και μπαίνουν από το δικό τους σπίτι. και εν ενεργεία εργαζόμενοι (πχ σύζυγοι, αδέλφια, φίλοι) μπορεί να ενδιαφέρονται για κάτι. δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ ενδεχομένως να έχουν μεγάλη ωφέλεια από κάποια συγκεκριμένα θέματα που βλέπω και τα οποία είναι εντελώς αδιάφορα για τον οποιοδήποτε "ειδικό επιστήμονα" του ελεύθερου επαγγέλματος. τους γιατρούς ας πούμε τους ξεφτιλίζουν τελείως! στη φάση που είμαστε, ακόμα και εξειδικευμένα σεμινάρια (λογισμικά ας πούμε) είναι για μας ψιλοαδιάφορα αφού ότι θέλουμε το βρίσκουμε στο ίντερνετ. και ότι αφορά διαδικασίες (ΠΕΑ, άδειες κλπ) είναι για τη χώρα μας τελειωμένο. το μόνο που ίσως είχε κάποιο νόημα θα ήταν η διδασκαλία του θεσμού της τηλε-εργασίας και δεν εννοώ πώς δουλεύουν οι κάμερες αλλά πώς γίνεται η αγοραπωλησία της γνώσης. ψάχνουμε και για δουλειά αυτή τη στιγμή, αν δε το έχετε καταλάβει.
 14. από θέματα είναι λες και μάζεψαν ό,τι σάπιο τους είχε μείνει στις αποθήκες για να το πασάρουν τώρα να φεύγει.. διαλέξτε βασικές γνώσεις και χώστε γιαγιάδες και πιτσιρίκια, ώστε να τους μείνει και κάτι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.