Jump to content

georgios_m

Core Members
 • Posts

  2,364
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

georgios_m last won the day on August 16 2020

georgios_m had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,449 profile views

georgios_m's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

654

Reputation

 1. άλλο οι διακοπές, άλλο το εξοχικό. οι διακοπές εξυπηρετούν την ανάγκη να δεις νέα μέρη και το εξοχικό να απολαύσεις κάτι δικό σου. ήδη μιλήσαμε για 2 βδομάδες ετησίως στα Ιμαλάια, την επιθυμία εισπνοής ελατίσιου οξυγόνου και τα εξτρίμ σπορ. οι αναφερθείσες περιοχές είναι ήδη ακριβές, ακόμα και για να τις επισκεφθείς. επίσης ο όρος χειμερινό εξοχικό υπονοεί ότι μπορεί να υπάρχει ήδη το θερινό κάπου παραθαλάσσια ή σε νησί. συνεπώς το κόστος είναι σχετική παράμετρος. όσο για τη δέσμευση της συντήρησης και της φύλαξης, με σχετικά λίγα λεφτά μπορείς να τοποθετήσεις μόνιμο προσωπικό και εσύ να πηγαίνεις μόνο για να το απολαύσεις έτοιμο, όταν και αν θέλεις, σαν ξενοδοχείο. υπάρχει κόσμος που τα μπορεί όλα αυτά και πάρα πολύς μάλιστα. υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης όταν εσύ δεν είσαι εκεί και να βγάζεις μέρος ή και όλα τα έξοδά σου. θα συμβούλευα το φίλο μας να αναθέσει το ερώτημά του σε ένα μηχανικό, να του βρει όλες τις περιοχές της χώρας που έχουν υψόμετρο 1000 μέτρα και να μπορούν να χτίζονται και να τις κατατάξει σε πληθυσμιακή σειρά σε συνάρτηση και με άλλες κρίσιμες παραμέτρους: απόσταση από την Αθήνα, τιμές, διαθεσιμότητα κλπ. φυσικά μπορεί να του βρει και τα ίδια τα κτίρια ή οικόπεδα που είναι διαθέσιμα και έχουν όντως επαφή με δάσος, καλή θέα, καλό μικροκλίμα και ότι άλλο κρίνεται σκόπιμο, όπως για παράδειγμα οι φυσικοί κίνδυνοι: ρήγματα, ασταθή πρανή, ρέματα, εύφλεκτη βλάστηση κλπ. θα κοστίσει ελάχιστα σε σχέση με το συνολικό μέγεθος του project αλλά θα έχει αποτέλεσμα και θα ξέρει ότι εξάντλησε τις επιλογές και δεν ξέχασε κάποια παράμετρο. διότι άλλο να το κουβεντιάζουμε στο χαλαρό και άλλο να ανοίξουμε το GIS και να φιλτράρουμε όλη τη χώρα. σημειώνω ότι εκτός από το υψόμετρο και όλες οι άλλες παράμετροι που ανέφερα είναι ψηφιοποιημένες (πχ προσανατολισμοί, κλίσεις, θέαση, ηλιοφάνεια, βλάστηση κλπ). οι μηχανικοί του χώρου (αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, πολιτικοί) μπορεί να τα ξέρουμε, ο πελάτης όμως δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες για να τις ζητήσει.
 2. λέγοντας του χρειάζεται το ΤΕΕ εννοεί ότι είναι υποχρεωμένος να ανήκει σ' αυτό για να δουλέψει. μη βλέποντας μάλιστα εκ μέρους του ΤΕΕ υπηρεσίες αντίστοιχες των χρημάτων, συμπεραίνει ότι είναι απλά ένα χαράτσι για τη χρήση του τίτλου.
 3. Για την έναρξη η ΔΟΥ σου ζητάει ασφαλιστική ενημερότητα από τον εφκα, όχι όμως κάποια βεβαίωση από το ΤΕΕ. Ίσως χρειαστεί μια υπεύθυνη δήλωση ότι απλά είσαι γραμμένος, μέχρι εκεί. Εννοείς αν θα έχεις τέλος επιτηδεύματα από φέτος; Γιατί γενικά θα έχεις και μάλλον από τώρα διότι ο χρόνος μετράει από την πρώτη έναρξη.
 4. Θα βγάλεις μπλοκάκι με κωδικό υπηρεσιών έρευνας.
 5. Στην προκειμένη περίπτωση ο "τοίχος" είναι στην άκρη των ραφιών και τα ράφια ασκούν δυνάμεις μόνο από τη μια πλευρά. Κανένα πρόβλημα. Η ύπαρξη αυξημένων όγκων στην κορυφή του κτιρίου και μάλιστα έκκεντρα, δε σημαίνει ότι η βάση είναι αδύναμη ή ότι οι ροπές είναι δυσανάλογες για τις αντοχές του τοίχου. Σκέψου ένα θάμνο, μπορεί ο κορμός στη βάση να είναι λεπτός σε σχέση με τον όγκο του αλλά είναι ξύλο συμπαγές, ενώ ο υπόλοιπος όγκος είναι κυρίως αέρας. Κόβεις τα όλα τα κλαδιά της μιας πλευράς και συνεχίζει να στέκεται μια χαρά. Η θεωρία του κέντρου βάρους να είναι μέσα στην περίμετρο της βάσης ισχύει για ελεύθερα σώματα, πχ πέτρες τοποθετημένες ασύνδετα. Αν τα υλικά είναι συνδεδεμένα (οπλισμένο σκυρόδεμα, σιδηροκατασκευές κλπ) μπορείς να μεταφέρεις τις δυνάμεις και σε σημεία εκτός περιμέτρου βάσης, όπως πχ σε μια φωτεινή επιγραφή σε στύλο Γ.
 6. αναζήτησε τον κανονισμό πρασίνου του δήμου σου. μια γενική αρχή είναι ότι προστατεύονται όλα τα αυτοφυή είδη, πχ η χαλέπιος πεύκη. προσοχή διότι και διάφοροι θάμνοι μπορεί να θεωρούνται προστατευόμενοι. η τοπική υπηρεσία μπορεί να σου ζητήσει μια εισήγηση από ιδιώτη γεωπόνο για να σου απαντήσει. αναλόγως πόσο αυστηρός είναι κάθε δήμος θα είναι και ο κανονισμός του.
 7. "τρελέ επιστήμονα", το μόνο στο οποίο διαφέρει ο ουρανοξύστης αυτός από τα ράφια που κρεμάς στον τοίχο σου είναι η κλίμακα. σε εμποδίζει κανείς να κρεμάσεις στον τοίχο σου τα ράφια βάζοντας το μακρύτερο ή ακόμα και το βαρύτερο ψηλά; έτσι κι εδώ, θα φτιαχτεί ένας πολύ ισχυρός "τοίχος" στη μια πλευρά και από αυτόν θα "κρεμαστούν" σαν ράφια οι διάφοροι όροφοι με όποια ασυμμετρία θέλουμε. η κατασκευή βέβαια θα κοστίσει περισσότερο από μια συμβατική, αλλά η διαφορά αυτή θα είναι αμελητέα μπροστά στα λεφτά που θα ξοδευτούν στις πολυτέλειες που θα ακολουθήσουν. πρόσεξε πχ τα δέντρα που θα έχει στα μπαλκόνια και άλλες λεπτομέρειες. που κι αυτά με τη σειρά τους είναι αμελητέα μπροστά στα λεφτά που έχει στην άκρη ένας τέτοιος ιδιοκτήτης. δε θα έλεγα ότι είναι στο μυαλό των αρχιτεκτόνων (και των λοιπών επαγγελματιών του χώρου) τα τυχόν ψυχολογικά απωθημένα. την ψυχολογία των πελατών υλοποιούν.
 8. Και βέβαια υπάρχει απλά το πιθανότερο να μην το κοινοποιήσει ευρέως. Απευθυνσου σε φίλους και συμφοιτητές που οι γονείς τους ή και οι ίδιοι να έχουν εταιρεία. Σίγουρα θα έχουν δουλειές που βαριουνται και δεν τους συμφέρει να τις κάνουν και μπορούν να στις αναθέσουν. Αν γίνει η αρχή τα υπόλοιπα έρχονται.
 9. Ποιος νοιάζεται για το τικάρισμα; Ασφαλιστική ενημερότητα μπορείτε να βγάλετε;
 10. Τα τιμολόγια και τις αποδείξεις της άλλης δραστηριότητας τα σφραγίζεις και με τις δύο ή μόνο με τη συμπληρωματική; Αν η συμπληρωματική είναι κι αυτή τίτλος (πχ δικηγόρος) θα είχες και μια τέταρτη; Δηλαδή αν χρειάζεται και στην άλλη δραστηριότητα να υπογράφεις και αλλα έγγραφα εκτός από τιμολόγια (πχ σχέδια, βεβαιώσεις) τότε εμφανίζεσαι κατά περίπτωση με δύο διαφορετικές ιδιότητες, διαφορετικών επιμελητηρίων;
 11. Η σφραγίδα τελικά αναφέρει τον οποιοδήποτε τίτλο σπουδών (που εδώ τυπικά είναι άσχετος με την ασκούμενη δραστηριότητα, αφού δεν απαιτείται) ή την ασκούμενη δραστηριότητα; Το πράγμα περιπλέκεται διότι ο τίτλος του εκάστοτε μηχανικού αποτελεί και ασκούμενη δραστηριότητα, για την οποία όμως δεν υπάρχει άδεια. Αλλά και άδεια να υπάρχει (δηλαδή ΑΜ ΤΕΕ), δεν υπάρχει έναρξη αυτής στην εφορία. Όσο για την έναρξη στην εφορία, οι διαθέσιμοι ΚΑΔ δεν είναι αντίστοιχοι με τους τίτλους σπουδών. Μπορείς πχ να γράφεις στη σφραγίδα σου "υπηρεσίες μηχανικών"; Που είναι ο τετραψήφιος που μπορείς να δηλώσεις. Ή κάποια από τις υποκατηγορίες τις πενταψήφιες, εξαψήφιες κλπ; Κι αν ασκείς κι άλλη δραστηριότητα, που να είναι τελείως άσχετη, θα κόβεις αποδείξεις και σε κείνη με τη σφραγίδα του μηχανικού; Ή θα έχεις μια χωριστή σφραγίδα για κάθε ιδιότητα;
 12. Δε μπορεί, κάπου αλλού θα στα έστελναν τότε.
 13. Και όλα αυτά τα χρόνια δε σας ενόχλησε κανένας; Δεν παραλαμβάνατε τα έντυπα ειδοποιητήρια; Σε τι ποσό ανέρχεται το χρέος σας;
 14. Κανονικά όμβρια πρέπει να θεωρούνται και να συνδέονται στις υδροροές.
 15. Ναι, αυτή την προαιρετική ασφάλιση εννοούσα και αν είναι συμβατή με την ιδιότητα του ανέργου, αφού στην πραγματικότητα δεν εργάζεσαι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.