Jump to content

georgios_m

Core Members
 • Content Count

  1,865
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

georgios_m last won the day on February 5

georgios_m had the most liked content!

Community Reputation

538 Εξαιρετική

3 Followers

About georgios_m

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,305 profile views
 1. κάνε μια αναζήτηση, σίγουρα έχει απαντηθεί και αλλού.
 2. ναι. ποιά είναι η απάντηση που γράφεις ότι τελικά βρέθηκε;
 3. με βάση όσα λες τον περισσότερο τον κόσμο τον ωφελεί και τον βλάπτει ομοιόμορφα. και φαίνεται να είναι μια μορφή αποζημίωσης στους πληγέντες από τον ένφια μικρο-ιδιοκτήτες που δυσκολεύονται ή και δε θέλουν να διαθέσουν το ακίνητό τους για πολύ. οι κινέζοι και οι λοιποί ξένοι θα κάνουν κατάχρηση της ιδέας επειδή είμαστε ξέφραγο αμπέλι, όχι επειδή φταίει η ιδέα αυτή καθ' εαυτή.
 4. Πού απευθυνόμαστε δηλαδή;
 5. δεν είναι ότι με έφερε σε δύσκολη θέση η ερώτηση αλλά ότι δε συνεισέφερε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) στο θέμα του θρεντ.
 6. αν και ως ερώτημα είναι προσωπικό και off topic, θα απαντήσω: είμαι αυτό που τα συνδυάζει.
 7. Δεν υπάρχει στάνταρ, το φάσμα είναι πολύ ευρύ ανάλογα με τη φύση της εργασίας και τα προσόντα του εργαζομένου. Η φύση της εργασίας του μισθωτού μηχανικού απαιτεί επιμήκη ωράρια, οπωσδήποτε άνω των οκτώ ωρών και συχνά να συνεχίζεις και στο σπίτι σου και να διαθέτεις ΣΚ και άλλες αργίες για έκτακτα τηλε- ή συμβατικά meetings, εκτός έδρας μετακινήσεις κλπ. Δουλειά που να σχολάς στο οκτάωρο και ακόμα χειρότερα στις 5 - 6 ώρες, αν προσφερθεί, αμοίβεται πάρα πολύ χαμηλά γιατί απλά δε προλαβαίνεις να κάνεις κάτι και πρακτικά για την εταιρεία είσαι ζημιογόνος. Επειδή όλα αυτά είναι αμφίδρομα, για να συμφέρει μια εργασία και τον εργαζόμενο πρέπει να εξαντλεί τα περιθώρια που αντέχει να εργαστεί ένας άνθρωπος.
 8. κατ αρχάς να συμφέρει σε σχέση με τι? δεύτερον σε λίγες μέρες θα έχουμε νέο ασφαλιστικό σύστημα, οπότε αυτά που θα υπολογίσουμε τώρα δε θα ισχύσουν για πολύ. αν μιλάμε για τα μικρά ποσά που συνήθως αμοίβεται ένα μειωμένο ωράριο, η αλλαγή θα είναι προς το δυσμενέστερο για το μπλοκάκι.
 9. Εξήγησε μας τι ακριβώς δείχνουν οι φωτογραφίες και με ποιές ενδείξεις ο "ειδικός" έβγαλε τα πορίσματά του περί διάβρωσης κλπ γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα η ανάρτησή τους. Αν παρατηρώ σωστά και αν όντως οι φωτογραφίες είναι από πάνω προς τα κάτω οι συνδέσεις έχουν γίνει ανάποδα. Κατά τη φορά της ροής, ο κάθε σωλήνας πρέπει να μπαίνει στον επόμενο και όχι το αντίθετο. Αλλιώς το νερό βγαίνει έξω από τον αρμό και έτσι υγραίνονται οι τοίχοι.
 10. όλα μπορούν να γίνουν αλλά καλύτερα είναι το πρόβλημα να λυθεί από την αρχή του, δηλαδή τα πλακάκια που μπήκαν λάθος να ξηλωθούν και να μπουν από την αρχή σωστά, όπως από ότι κατάλαβα κανόνισες.
 11. τελικά συμφωνείτε στο να πληρώνουν όλοι τα ίδια και να μπουν κλάσεις και στους μισθωτούς. γιατί νιώθετε ότι διαφωνείτε;
 12. αυτό μπορεί να διαβαστεί και αλλιώς: ότι η συνεισφορά των ελ/επ είναι μικρή και πρέπει να ενισχυθεί!
 13. Μήπως απλά δε μας αφορούν; Μήπως απλά δεν αξίζει τον κόπο να τα λύσουμε;
 14. μια χαρά γνωρίζουν, όπως επίσης γνωρίζουν και το μεγαλύτερο ρίσκο που αναλαμβάνει ο ΕΕ και ο μπλοκάκιας να μην πάρει τελικά καμία αμοιβή. εάν δε το γνώριζαν δε θα ήταν τόσο δύσκολο να βρει κανείς μια μισθωτή εργασία ή να μπει στο δημόσιο, που θεωρητικά είναι η χειρότερα αμοιβόμενη δουλειά μηχανικού, επιστήμονα ή και τεχνίτη ακόμα... Τάσο: το θέμα ο κοκολέκο νομίζω το θίγει επειδή τον ανησυχεί ο τυχόν ανταγωνισμός μιας μισθωτής θέσης από έναν αλεξιπτωτιστή που έρχεται με μπλοκάκι. αν τα μπλοκάκια γίνουν ακόμα πιο ευέλικτα θα φάνε μερικές ακόμα θέσεις μισθωτών, μαζί με τα κεκτημένα δικαιώματα (ωράριο, άδειες κλπ). Τέλος, ο λόγος που ο υπουργός δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις συντάξεις είναι το ότι η κοινωνία διψάει για ελαφρύνσεις στον παρόντα χρόνο, ανεξαρτήτως των συνεπειών τους αργότερα. Και της προσφέρει λοιπόν αυτό που ζητάει. Τα υπόλοιπα (πχ ανώτερες κλάσεις κλπ) μπορεί και οι ίδιοι να μη τα έχουν σκεφτεί ακόμα, θεωρώντας απίθανο να τα επιλέξει κάποιος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.