Jump to content

georgios_m

Core Members
 • Content Count

  2,156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

georgios_m last won the day on August 16

georgios_m had the most liked content!

Community Reputation

577 Εξαιρετική

2 Followers

About georgios_m

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,804 profile views
 1. @DimMani Το πρόβλημα της συσσώρευσης νερού θα το αντιμετωπίσεις με τη σωστή τοποθέτηση σε σαμάρια, ούτως ώστε τα εξωτερικά νερά να απορρέουν. Υπάρχουν βέβαια και υφάσματα μαύρου χρώματος που είναι διαπερατά. Αλλά θα πρέπει και το έδαφος από κάτω να είναι διαπερατό. Οι πλαστικές μεμβράνες προορίζονται για καλλιέργεια στο έδαφος και σκόπιμα είναι αδιαπέρατες διότι εκτός από τα ζιζάνια εμποδίζουν την εξάτμιση του ύδατος και τη διαφυγή του αζώτου. Και πάλι χρειάζονται σαμάρια για την απορροή του βρόχινου νερού και για να μην ανεβαίνει πολύ ψηλά η υγρασία και σαπίζει τις ρίζες.
 2. Τελευταίο χρόνο εννοεί τον περσινό; δηλαδή την πρόσφατη δήλωση; βέβαια εκείνα τα εισοδήματα δεν χτυπήθηκαν από covid. ή αναφέρεται στο φετινό εισόδημα που θα φανεί από νέο έτος στο σύστημα, άρα τα λεφτά πάνε από Γενάρη, τουλάχιστον. Και πόσο είναι το πολύ χαμηλό;
 3. Φρόντισαν για τη βεβαίωση προϋπηρεσίας μισθωτών, αλλά την αντίστοιχη βεβαίωση ασφάλισης για τους μισθωτούς με μπλοκάκι την ξέχασαν.
 4. Πολύ πιθανόν να έλειπε εξ αρχής μπετόν στο κενά που είδες. Έπρεπε να τα γεμίσεις με την ειδική λάσπη. Κανονικά αυτό πρέπει να γίνεται κατά το ξεκαλούπωμα, παλιά βέβαια δινόταν λιγότερη σημασία σ' αυτά και δεν υπήρχε και η ειδική λάσπη. Επίσης δινόταν λιγότερη σημασία στο να μη μείνουν κενά κατά τη σκυροδέτηση. Δεν ξέρω αν υπήρχαν κιόλας τα σύγχρονα μηχανήματα, μπετονιέρες, πρέσσες και δονητές, ή αν η δουλειά γινόταν με χαρμάνι, ντενεκέ και καμια μπετόβεργα για συμπύκνωση.. Παρόλα αυτά οι κατασκευές με τις υπεραντοχές που σχεδιάζονταν κράτησαν ήδη τα 50 χρόνια ζωής που εγγυώνται οι μελέτες. Γι'
 5. Καλημέρα και από εμένα. Από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα με τις πόρτες δεν ξεκίνησε ξαφνικά, πχ μετά το σεισμό του 99, αλλά παρατηρήθηκε αμέσως μετά την εγκατάσταση στο σπίτι. Πιθανότατα να υπήρχε από την αρχή, ως κακοτεχνία του μαραγκού και όχι από βλάβη. Γενικά τα κτίρια στη χώρα μας έχουν πολλά περιθώρια ασφαλείας για να αρχίσει να ανησυχεί κάποιος μόνο με τέτοιες ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, ας το ελέγξει (ξανά) ένας δομοστατικός για να φύγουν όλες οι αμφιβολίες. Πιο πολύ όμως να ανησυχείς για τυχόν θρυμματισμό και σκουριές στα μπετά.
 6. Ίσως επειδή δεν χρειάζονται στο κοινό. Ή στη μορφή που παράγονται να μην είναι έτοιμες προς κοινοποίηση και να χρειάζονται διόρθωση μέσω μοντέλων κλπ. Εσύ τι τις χρειάζεσαι; Κάνεις κάποια εργασία; Γιατί δε στέλνεις ένα mail εξηγώντας τους λόγους ή και ζητώντας από την πλευρά τους μια εξήγηση. Συνήθως μετά από επικοινωνία το δημόσιο ανταποκρίνεται. Ο υπάλληλος που διαχειρίζεται τέτοιο εξοπλισμό σίγουρα είναι κάποιος με διδακτορικό σ' αυτά και έχει την ευαισθησία αλλά και το ενδιαφέρον να αναδείξει τη δουλειά του.
 7. Για τον ΕΦΚΑ ισχύει σίγουρα το β και μάλλον το ίδιο και με το ΕΤΕΑΕΠ, αλλά αυτό δεν το έχω τσεκάρει 100%. Τα αναδρομικά όμως δεν τα γλιτώνεις ώσπου να τελειώσουν.
 8. Καλά, δε νομίζω ότι τους έσωσαν τα διόδια από μόνα τους, όσο το ότι υπήρχε η χωροταξική δυνατότητα απομόνωσης των κεντρικών περιοχών τους και η γενικά μικρότερη πληθυσμιακή κλίμακα. Θα είχε ενδιαφέρον μια αντίστοιχη πρόταση για την Αθήνα, προκειμένου να έχει νόημα η σύγκριση.
 9. Οι συγκεκριμένοι μάλλον πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους για να σου στείλουν μετρήσεις. Αναζήτησε όμως με τον όρο ατμοσφαιρική ρύπανση live. Θα σου βγάλει διάφορους επίσημους και ανεπίσημους φορείς ανά την Ελλάδα, τα links γενικά υπολειτουργούν, αλλά όλο και κάτι θα βρεθεί, ειδικά κατόπιν επικοινωνίας.
 10. Καλή αρχή και σε σένα! Περιμένουμε νέα σου και κυρίως το μισθό που κατάφερες να χτυπήσεις!
 11. Ντάξει, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά ένα τέτοιο φίλτρο και στο συγκεκριμένο αντίτιμο μάλλον τα μικρά γραφεία προστατεύει παρά τις μεγάλες εταιρείες. Τα μικρά βέβαια γραφεία που επενδύουν στη στατική τους εξειδίκευση. Γενικά, από όσους υπερασπίζονται τη δωρεάν διανομή πόσοι πραγματικά ζουν από τους ευρωκώδικες και πόσοι το σκέφτονται ακαδημαϊκά;
 12. 1. Τις μελέτες που θα σου αναθέσουν. Το ότι είσαι νέος σε περιορίζει μόνο από τα δημόσια έργα. Τα υπόλοιπα τα υπογράφεις απεριόριστα. Για να μη πλατιάζουμε, ρώτα καλύτερα τους ίδιους, τι ακριβώς θέλουν από σένα. Άλλο να συμμετέχεις σε μια μελέτη σαν υπάλληλος και να μη φαίνεσαι πουθενά και άλλο να τους την παραδίδεις υπογεγραμμένη και με την ευθύνη πάνω σου. 2. Το ΚΑΔ θα στο καθορίσει το ακριβές αντικείμενο της εργασίας σου. Γενικά μη βάλεις πολλά και βαρύγδουπα ΚΑΔ γιατί αυξάνεις την πιθανότητα κάποιο στο μέλλον να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Πριν 2 - 3 χρόνια τα συστήματα είχαν πετάξει έ
 13. Είναι όμως σίγουρο ότι για την υγρασία φταίνε τα φυτά του διπλανού; Έχεις προσέξει να τους ρίχνει υπερβολικά νερά; Μήπως ο τοίχος σου εμφανίζει υγρασία από μόνος του; πχ βόρεια έκθεση, παρατεταμένη σκίαση κλπ. Επίσης αυτός ο κενός χώρος κάτω από τα πλακάκια σου τι είναι; δεν τα έχεις κολλημένα πάνω σε μπετόν;
 14. Θα ισχύσουν αυτά και για τα μπλοκάκια με καθεστώς μισθωτού; Για να ξέρουμε, αν έχει λειτουργικό κόστος να διαπραγματευτούμε καινούριο μισθό από τώρα... (ή να την κάνουμε κιόλας...)
 15. Πριν ξεκινήσεις, σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσεις αν θα υπογράφεις κάτι ως μηχανικός, αλλιώς μπορείς να κάνεις έναρξη ως μη μηχανικός και να πληρώνεις σχετικά μικρότερες εισφορές (γλιτώνεις το λεγόμενο ΕΤΕΑΕΠ). Επ' ευκαιρία διάλεξε ειδικότητα που να μην υποχρεώνεται να έχει POS. Η συνδρομή του ΤΕΕ δεν ξέρω αν αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη! Καλό βέβαια είναι γενικώς να την πληρώνεις. Εφόσον θα δουλεύεις μόνο με αυτό τον εργοδότη και η αμοιβή δεν ξεπερνάει ένα όριο, η παρακράτηση 20% στο τέλος σου επιστρέφεται, άρα αγνόησέ τη. Επ ουδενί όμως δε θα παραβιάσεις τις προϋποθέσεις, ειδι
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.