Jump to content

georgios_m

Core Members
 • Content Count

  2,320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

georgios_m last won the day on August 16 2020

georgios_m had the most liked content!

Community Reputation

638 Εξαιρετική

2 Followers

About georgios_m

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,156 profile views
 1. Και οι Ολλανδοί βασιλείς τα 'χουν κι αυτοί τα κτηματάκια τους και τις αγελαδίτσες τους... μαζί με τους συναδέλφους σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία σχηματίζουν το λόμπι των γεωργικών χρηματιστηρίων. Χωρίς αυτό να αναιρεί και τα υπόλοιπα. Πολιτική με πολλαπλούς στόχους.
 2. Ο Δούκας του Εδιμβούργου και κάθε δούκας δηλαδή συνήθως έχει μια αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία από την οποία και βιοπορίζεται. Τον ενδιαφέρει λοιπόν να προστατεύεται η αγροτική παραγωγή του από την πολιτεία.
 3. Και βέβαια γίνονται διακρατικές συμφωνίες που εξασφαλίζουν το δίκαιο εμπόριο ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και οι τριτοκοσμικές χώρες. Προς το παρόν μάλιστα μόνο τέτοιες είναι οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί. Οι αλλαγές ας πούμε της αγροτικής πολιτικής στην ΕΕ, όσον αφορά το κομμάτι των επιδοτήσεων, αποτέλεσμα τέτοιων συμφωνιών είναι. Ε αυτή τη φορά μπορεί να επιβληθεί κάτι και στους άλλους. Που το πιθανότερο είναι να εισπράξουν και επιδοτήσεις "για να μην αποψιλώνουν", κατά το δικό μας πρότυπο "επιδότηση για να μην καλλιεργούμε".
 4. Πίσω από τη WWF κρύβεται η βρετανική βασιλική οικογένεια αν δεν κάνω λάθος. Ο μοναδικός τρόπος να προασπιστούν τα δυτικά συμφέροντα από τον ανταγωνισμό των αναπτυσσόμενων οικονομιών είναι να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν και κείνοι τα ίδια περιβαλλοντικά πρωτόκολλα. Δεν μπορεί κύριε να αποψιλώνεις τον Αμαζόνιο και να μας κατακλύζεις με φτηνό ξύλο, χαρτί, κλπ. Και μετά στις εκτάσεις που απελευθερώνονται να βάζεις ατελείωτες φυτείες και κοπάδια μοσχαριών και να μας κατακλύζεις και με αυτά. Σου στέλνω τους οικολόγους μου και σε μπλοκάρω. Και οι Βραζιλο-αφρο-ασιάτες παίζουν το χαρτί τους βέβ
 5. άρα δε στο αποκλείει, απλά σου λέει να τηρήσεις το αυτονόητο. με τι θα ασχοληθεί ο καθένας σχετίζεται και με τις ευκαιρίες που του δίνονται. αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής κάνε όπως λέει ο πατέρας σου. αλλά συχνά οι μεγαλύτεροι τείνουν να καταδικάζουν πράγματα που γνωρίζουν και να προτείνουν πράγματα που δεν γνωρίζουν.
 6. Έχει βγει η άδεια για τα βαγόνια; Μπορεί να είναι απλά μέρος της πρότασης. Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά θα γίνει στο τέλος. Ο χώρος δεν είναι ιδιόκτητος αλλά ανήκει στον ΟΣΕ, οπότε κάποιες διαδικασίες μπορεί να γίνουν και από αυτόν.
 7. Δε σου ζητάνε να κόψεις κάτι αλλά μάλλον σκέπτονται κάποιο περιβαλλοντικό τέλος. Για την οικονομία μας πάντως καλό θα είναι το οτιδήποτε καθιστά ακριβότερη την εισαγωγή προϊόντων και ιδίως γεωργικών...
 8. Το μυστικό είναι να ξεκινήσεις ανάποδα. Δηλαδή να αναπτύξεις την ιδέα σου σαν να μην υπήρχε κανένας περιορισμός και να την προωθήσεις απευθείας σε φορείς που θα μπορούσαν να τη στηρίξουν, έχοντας στο μεταξύ κινητοποιήσει και την κοινή γνώμη. Αν η ιδέα καλύπτει μερικούς βασικούς κοινωνικούς στόχους: περιβάλλον, πολιτισμός, ισότητα κλπ είσαι πολύ κοντά ακόμα και στο να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και εκτός από άδεια να πάρεις και λεφτά. Το πρότζεκτ του παραδείγματος είναι υπόδειγμα προς μίμηση. Κάθε λέξη της πρότασης έχει το νόημά της.
 9. Αυτό που αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να χάσεις χρόνο ή και χρήμα είναι το να ξεκινήσεις από το μηδέν, την ώρα που σχεδόν όλοι οι άλλοι πατάνε σε γερές εμπειρικές βάσεις και σχέσεις συνεργασίας με προμηθευτές και συνεργεία για καλές προσφορές. Και αν και εκείνοι ζορίζονται, πόσο μάλλον ένας νεοεισερχόμενος. Θα σου πρότεινα στην αρχή να συνεργαστείς και με άλλους, εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον να είναι έμπειρος εργολήπτης. Θα δουλέψεις αρχικά σαν βοηθός του να δεις πως λειτουργούν τα πράγματα, αν σου αρέσει κι αν το μπορείς. Και μόλις αποκτήσεις μια σχέση με το αντικείμενο και σε μ
 10. Βασικά και μεις ψηφιακοί νομάδες προοριζόμαστε να γίνουμε - γινόμαστε ήδη. Τα βουνά και οι κατσίκες θα μείνουν στους προνομιούχους.
 11. Και η "αθηναϊκή ριβιέρα" στην Αθήνα δεν είναι; Προφανώς και θα πάνε σε κάποιο κατάλληλο μέρος της Αθήνας, όχι οπουδήποτε. Βέβαια για έναν ψηφιακό νομά και αναλόγως και της δικής του κουλτούρας πολλά μέρη μπορεί να είναι κατάλληλα και να έχουμε και εκπλήξεις. Επίσης δεν ξέρουμε αν ψάχνουν ακριβώς κλίμα διακοπών ή κοσμοπολίτικα μέρη, μπορεί να ψάχνουν και το αντίθετο, για δουλειά έρχονται εξ άλλου. Τσικουδιές πάντως μια χαρά θα βρουν και στην Αθήνα. Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο να δω "ψηφιακούς νομάδες" στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια. Στην τελική οι άνθρωποι αυτοί επιζητούν την αλλαγ
 12. Βασικά το χειμώνα έχει νόημα να είναι εδώ ένας Σουηδός και να γλιτώνει τα κρύα της χώρας του. Αν είναι αφρικάνος αλλάζει. 186 μέρες είναι περίπου 6 μήνες, για έναν "νομά" είναι υπεραρκετές. Εφόσον η μίσθωση είναι με τη μέρα θα κάτσει το υπόλοιπο σε μια άλλη μεσογειακή χώρα να έχει και ποικιλία. Ή και στην πατρίδα του γιατί όλο και κάτι θα χρειαστεί να κάνει και στην έδρα του.. Η απομακρυσμένη επαρχία με το κακό ίντερνετ γιατί μπήκε στη συζήτηση; Ακόμα δεν τους είδαμε Αθήνα φτάσαμε και στην επαρχία;
 13. Μάλλον είναι ισότιμο αλλά θα πας τόσο μακριά για ένα ΙΕΚ; Ανώτερο αποκλείεται να είναι πάντως. Ο τίτλος βέβαια τυπικός είναι και για διορισμό στο δημόσιο. Το πιο δυνατό χαρτί είναι ο επαγγελματισμός που θα αποκτήσεις κοντά σε κάποιο καλό μάστορα.
 14. Σου διαφεύγει το Δημόσιο ΙΕΚ που είναι και ο ανώτερος τίτλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.