Jump to content

georgios_m

Core Members
 • Content Count

  1,706
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

georgios_m last won the day on February 5

georgios_m had the most liked content!

Community Reputation

509 Εξαιρετική

3 Followers

About georgios_m

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,081 profile views
 1. Ακόμα και το ευνοϊκότερο σενάριο να ισχύσει, οι θέσεις σίγουρα δε θα φτάσουν για όλους, ειδικά αν θέλουμε να αξιοποιούν και τον τίτλο του μηχανικού και να μην είναι όπως αυτές που περιγράφεις. Για δουλειά δεν ψάχνουν μόνο οι μηχανικοί που είναι δηλωμένοι άνεργοι αλλά και οι υποαπασχολούμενοι, οι ετεροαπασχολούμενοι, οι ξενιτεμένοι που θέλουν να ξαναγυρίσουν, οι κατ' ανάγκην ελεύθεροι επαγγελματίες, οι κακοπληρωμένοι κλπ. Δηλαδή όλοι
 2. όχι, δε λέω πως δεν έχουν ιστορίες κι αυτοί, αλλά ότι μπορούν να τις πουν και χωρίς το παγκάκι. με τους άλλους που δεν έχουν έπρεπε να γίνει κάτι. υπήρχε βέβαια λύση και γι' αυτό, πχ με μια συσκευή ενσωματωμένη στο παγκάκι αλλά μη έχοντας το στοιχείο του hi-tech μάλλον δε θα εγκρινόταν από την επιτροπή. και επίσης η ομάδα θα χάλαγε λεφτά και για τη συσκευή ενώ τώρα το σύστημα είναι μάλλον εντελώς άυλο.
 3. Μα γι' αυτό πιο πάνω έγραψα ότι είναι μειονέκτημα η λειτουργία του μέσω κινητών, τάμπλετ κλπ. Όσοι τα διαθέτουν αυτά τις έχουν ήδη πει τις ιστορίες τους. Το κυριότερο είναι ότι η ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας συσκευής έρχεται σε αντίθεση με το συμβολισμό του παγκακιού και της τρίλιζας που υποννοούν την απλότητα και την ακτημοσύνη. Προφανώς και είναι σαχλαμάρα, απλά η διαφορά μας είναι ότι εγώ τη συγκεκριμένη σαχλαμάρα δε τη βρίσκω χειρότερη από τις υπόλοιπες που θα αφορούσαν και πάλι επικοινωνιακά και γενικώς χαλαρά θέματα.
 4. Δεν απευθύνεται σε αυτούς το παγκάκι, αλλά ούτε και οι άλλες εφαρμογές που ανέφερες θα τους έσωζαν.
 5. Από ότι έχω καταλάβει η πρωτοτυπία της είναι το ότι μπορεί να αξιοποιήσει προσωπικές μαρτυρίες που δεν έχουν καταγραφεί βιβλιογραφικά για να τις βάλει πχ ένας ιστορικός σε μια πλατφόρμα σαν αυτές που περιγράφεις. Πχ να πάει ένας παππούς και να αναφέρει ότι στο σημείο αυτό έγινε το τάδε ιστορικό ή λαογραφικό γεγονός πριν 50 χρόνια. Δηλαδή δε νομίζω πως δρα ανταγωνιστικά σε αυτές που θα προτιμούσες και υποτίθεται ότι προωθούνται παράλληλα (και εγώ όλες μαζί τις θεωρώ το ίδιο δευτερεύουσες).
 6. Το σημαντικό είναι πρώτα να θέσεις σε συνεργασία πάντα με τον καθηγητή σου ένα πιο συγκεκριμένο ερώτημα το οποίο στοχεύει να ερευνήσει η διπλωματική σου. Επίσης ανάφερε τη χώρα και τη βαθμίδα που σπουδάζεις. Από τον τίτλο της εργασίας καταλαβαίνω ότι μάλλον είσαι σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και πιθανώς σε μεταπτυχιακό. Αυτό έχει σημασία για να είναι η απάντηση προσαρμοσμένη στο κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο και στο επιθυμητό επίπεδο δυσκολίας.
 7. Δεν είπα ότι τα 6 παγκάκια (που στην πραγματικότητα μάλλον μια άυλη εφαρμογή είναι) ισοδυναμούν με ολόκληρο κέντρο υγείας, αλλά σίγουρα κάθε τέτοιο άσκοπο προγραμματάκι ισοδυναμεί με ένα μικρό λιθαράκι υποδομών της πόλης ή δράσεων που να αξιοποιούν κατά προτεραιότητα τα επιστημονικά προσόντα των δημοτών. Και βέβαια το συνολικό κεφάλαιο όλου του πακέτου που χρηματοδοτεί τις επιμέρους προτάσεις μπορεί να επαρκεί και για κάτι ολοκληρωμένο, πχ ένα κέντρο υγείας, ή έστω ένα επιπλέον μηχάνημα στα υφιστάμενα ή μια υποτροφία για έρευνα στο πανεπιστήμιο. Επί του περιεχομένου τώρα της πρότασης, η αξιολόγησή μου ήταν στο κατά πόσο πετυχημένη είναι στο αντικείμενό της. Και το αντικείμενό της είναι να βοηθήσει να διαδοθούν απόψεις που δεν μπορούν να ακουστούν ούτε στα έτσι κι αλλιώς απρόσωπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δηλαδή κοινωνικοποίηση κυρίως των απόψεων παρά των προσώπων των ίδιων. Πιο πολύ όμως θέλω να θίξω το θέμα ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι λεφτά μοιράζονται σε τέτοια προγράμματα και αφήνει να τα τρώνε οι αεριτζήδες χωρίς ανταγωνισμό. Γιατί άμα δεις και τα υπόλοιπα προγράμματα δεν είναι καλύτερα.
 8. τρώγοντας σουβλάκια σιγά μη κάτσει ο άλλος να ανοίγει εφαρμογές και να κάνει ηχογραφήσεις. αν πάντως το θεωρείς σκόπιμο δεν έχεις παρά να πας να υπαγορεύσεις εσύ ο ίδιος εμπεδοκλή.. ως ιδέα, το να μπορεί να πει καθένας αυτό που θέλει, για να πετύχει θα έπρεπε να έχει απλά ένα μικροφωνάκι και να γράφει απευθείας σε μια κασέτα, χωρίς συνδέσεις, λογισμικό κλπ. παραείναι πολύπλοκο και στην τελική όποιος έχει την όρεξη ανεβάζει και στα υφιστάμενα κοινωνικά δίκτυα ότι γουστάρει. ο σκοπός της κοινωνικοποίησης θα ήταν να δώσεις λόγο και σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στα προχωρημένα μέσα (πχ ηλικιωμένοι, οικονομικά ασθενείς κλπ). δηλαδή επέλεξαν για λογότυπο την τρίλιζα λόγω της απλότητάς της αλλά το σύστημά τους δε το λες και απλό.. η έγκριση τέτοιων άκυρων ιδεών δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: είτε ότι οι κριτές συστηματικά παρακάμπτουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας για χάρη αεριτζήδων, είτε ότι το επιστημονικό δυναμικό δε ξέρει να υποβάλει μια πρόταση για πρόγραμμα με αποτέλεσμα να εγκρίνονται αναγκαστικά αυτές των αεριτζήδων.. δε φτιάχνουν ας πούμε κανα κέντρο υγείας αντί να σκορπάνε λεφτά σε σαχλαμάρες;
 9. ααα κατάλαβα. είναι οι εντυπώσεις του από όσα διάβασε.
 10. Σωστά. Διαλέγεις μόνο ένα από τα δύο: είτε το άρθρο 39, είτε τα ΠΕΑ. Από την άλλη, Άρθρο 39 σημαίνει πιθανή καθυστέρηση σύμβασης, οπότε μπορεί και να κερδίζεις από τη μη υπαγωγή σ' αυτό... δηλαδή ο λόγος που το χρειαζόσουν (το να μη χρωστάς τις εισφορές μέχρι να αρχίσουν να σου μπαίνουν λεφτά) πάλι να μην ικανοποιείται.. γιατί ο εργοδότης απλά δε θα τολμήσει να σε προσλάβει μέχρι να έχει να δώσει λεφτά και στον ΕΦΚΑ.. ενώ εσύ δίνοντας πίστωση τον δεσμεύεις (ειδικά αν είναι οργανισμός) και μπορεί μεν να αργήσεις να τα πάρεις αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει. Αυτό που πραγματικά είναι ακραίο είναι η απώλεια τoυ προνομίου φορολογίας μισθωτού αν κάνεις κι ένα ΠΕΑ ή ένα μεροκάματο με κανονική πρόσληψη. Αλλά κι αυτά βασίζονται στη λογική της διάκρισης των ρόλων για να βρίσκουν δουλειές περισσότεροι άνθρωποι και με καλύτερες αμοιβές ανά αντικείμενο όταν δε θα έχουν την ευχέρεια να συμπληρώνουν τη μία με την άλλη. Διότι καταλήγουμε να δουλεύουμε το πρωί στην εταιρεία με μισό μισθό και το απόγευμα να κάνουμε ΠΕΑ μισοτιμής ελπίζοντας στο τέλος ότι το άθροισμα θα είναι ίσο με έναν ολόκληρο (που σιγά μην είναι).. βέβαια και οι βάσει νόμου καλύτερες αμοιβές αυξάνουν και τη δυστοκία των εργοδοτών-πελατών στο να δίνουν δουλειές και αυτό τελικά μπορεί να αφαιρεί περισσότερες θέσεις εργασίας..
 11. μα αυτό το πλεονέκτημα δεν είναι για τον εργοδότη! όπως δεν τον αφορά και το αν οι οικογένειες έχουν φοροαπαλλαγές (εκτός αν υπαινίσσεται πως έμμεσα πέφτουν στην πλάτη των επιχειρήσεων)
 12. Το περίεργο είναι ότι ξεκινά με τη λέξη ωστόσο, δηλαδή τις βλέπει σαν κάτι θετικό μπροστά στα προηγούμενα αρνητικά! Η πολυπλοκότητα αντιμετωπίζεται, το κυριότερο είναι το απρόβλεπτο. Που κι αυτό δεν είναι ακριβώς απρόβλεπτο, αντιθέτως είναι η βεβαιότητα ότι το κράτος θα σε διατηρεί πάντα σε καθεστώς μηδενικού κέρδους. Αυτό είναι και το νόημα των αναδρομικών μέτρων, σε περίπτωση που τους ξεφύγει κάτι, να μπορούν να γυρίσουν και να το μαζέψουν.
 13. όχι ότι θέλω να αμφισβητήσω το βαθμό δυσκολίας, αλλά ο κόσμος έχει περίπου 170 κράτη κι εδώ η κατάταξη έχει μόνο 67. πού είναι τα υπόλοιπα; επίσης παρατηρώ ότι η Γερμανία είναι ελάχιστα καλύτερη από εμάς, άρα δεν υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της παραμέτρου με την ανάπτυξη. το ίδιο και η γειτονική μας Τουρκία, ο βασικός μας ανταγωνιστής λόγω ομοιότητας των προϊόντων αιχμής. Στην τελευταία παράγραφο μας μπερδεύει κι άλλο. τελικά τις παροχές τις μετράει στα καλά ή στα κακά;
 14. Ο Χομπς εννοούσε μήπως ο περιορισμός αφορά τους εργοδότες με μπλοκάκι να είναι μέχρι 2 αλλά να μπορείς σε ιδιώτες - πελάτες να κόβεις απεριόριστα αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.