Μετάβαση στο περιεχόμενο

Electric

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Electric's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η απάντηση είναι μια κλίση 1% προς το εξωτερικό του τοίχου για να φεύγουν τα συμπυκνώματα. Το ίδιο εννοώ παραπάνω αλλά αυτή η εικόνα είναι πιο παραστατική.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. - Τελικά χρησιμοποίησα Φ160 την οποία "ταίριαξα" με το εξωτερικό της Φ150 εξόδου του απορροφητήρα. - Ευχαριστώ για το Link. Η τιμή που πουλάει όμως την Φ150 PVC (25 ευρώ το μέτρο) και τα εξαρτήματα Φ150, δηλαδή 27 ευρώ η Φ150 γωνία και 15 ευρώ ο Φ150 σύνδεσμος είναι υπερβολικές (το λιγότερο). Για παράδειγμα η Φ160 PVC αποχέτευσης σε τιμη λιανικής κάνει κάτω απο 10 ευρώ το μέτρο. Για παράδειγμα 4 μέτρα Φ150 και μια γωνία και 2 συνδέσμους τα υλικά θα φτάσουν κοστίζουν 157 ευρώ. Με μια γρήγορη αναζήτηση για Φ160 PVC τα ίδια πράγματα κοστίζουν γύρω στα 35 ευρώ και μαλλον δεν θα χρειαστούν σύνδεσμοι.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τελικά έγινε αφαίρεση του υποστρώματος και τοποθετήθηκε καινούριο και έγινε και μόνωση. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
  4. Αλλάζω τα πλακίδια (πλακάκια) σε μια κουζίνα και στο μπαλκόνι. Ηλεκτρολόγος όντας, περί πλακιδίων και υλικών τώρα ξεκίνησα να κοιτάω. Έχω 2 απορίες: Πρώτο σκέλος. Στην κουζίνα κάτω απο τα πλακάκια έχει υπόστρωμα τσιμεντοκονία και το πλακάκι ήταν πάχους 9mm κατά πόσο είναι εφικτό να τοποθετηθεί πλακάκι πάχους 10mm σε απόλυτη ευθεία με το υπόλοιπο , ξύλινο πάτωμα? Έχει αφαιρεθεί πλήρως η κόλα απο την τσιμεντοκονία. Δεύτερο σκέλος. Στο μπαλκόνι είχε μάρμαρα, όχι πλακάκια. Το υπόστρωμα δεν είναι τσιμεντοκονία αλλά κάποιο άλλο υλικό λιγότερο σκληρό. Είναι ΟΚ να μπει το πλακάκι πάνω σε αυτό το υλικό? Ο πλακάς κάλυψε μια στρώση κόλας πλακιδίων με μυστρί (κόλα πατητή το είπε) και θα κολήσει μετά σε αυτό τα πλακάκια με κόλα. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα είναι εντάξει μακροπρόθεσμα? Ή αν θα έχω προβλήματα υγρασίας ή σπάσιμο των πλακιδίων. Τα μάρμαρα τα βγάλαμε γιατί είχαν σηκωθεί, και ακουγόταν κούφιο απο κάτω αλλά το υπόστρωμα δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα υγρασίας. Σίγουρα όμως μάζευε κάποια νερά σε κάποια σημεία. Ευχαριστώ πολύ
  5. Ναι είναι πολύ καλή περίπτωση. Με μια μικρή αναζήτηση δεν βρήκα κατι εύκολα εδώ, ενδεχομένως να φέρνουν απο Γερμανία. Το άλλο ερώτημα είναι πόσο εύκολα μπορείς να βρεις και κάποιον να τα βάλει αυτά σωστά , αν και φαίνεται απλό.
  6. Ωραίος ο πίνακας. Το συστολικό απο Φ150 σε Φ120 ειναι αποσπώμενο τελείως. Οπότε να φανταστώ το PVC αποχεύτευσης θα ταιριάζει στο εσωτερικό τμήμα του Φ150 στομίου που έχει ο απορροφητήρας; Δεν είναι καλύτερο να μπει κάτι με εσωτερική διάμετρο Φ150 ώστε να μην μειωθεί καθόλου η διάμετρος;
  7. Στις οδηγίες ο κατασκευαστής αναφέρει οτι μπορει να γινει σύνδεση με ø 150mm ή με ø 120mm και οτι όσο πιο μεγάλη διάμετρος, τόσο το καλύτερο καθώς και δίνει την δυνατότητα απορρόφησης με ø 150mm , και οτι η μικρη διάμετρος σωλήνας μειώνει την απόδοση. Αναφέρει και ένα standard, τo ΕΝ 61591. Το οποίο είναι ένα standard του 1997 που αναφέρεται σε μεθόδους μέτρησης της απόδοσης απορροφητήρων που χρησιμοποιούνται για απαγωγή των αεριών μαγείρεματος (cooking fume extractors). Παραθέτω τα σχετικά αποσπάσματα απο τις οδηγίες εγκατάστασης και ένα σχετικό διάγραμμα. Οι οδηγίες δεν αναφέρουν αν είναι socket ή τι τύπου είναι η υποδοχή. Ένας μικρό τμήμα κυλινδρικού σωλήνα διαμέτρου ø 150mm είναι που προεξέχει απο τον απορροφητήρα.
  8. Ευχαριστώ για την πληροφορία για το standard. Που μπορώ να βρω κάπου να ζητήσω την σωλήνα έτσι? Γενικά, ώστε να είμαστε εντός κανόνων forum. Δηλαδή, αυτό έχει DN είναι Diameter Nominal 150, οποτε μου κάνει, απλά έχει 160 εξωτερική διάμετρο. Το μήκος της σωλήνας μέχρι την έξοδο είναι περίπου 0,5 μέτρο προς τα πάνω και 1,5 μέτρα οριζόντια συν μια γωνία 90 μοίρες. Ο βασικός λόγος για το ανοξείδωτο , μετά απο κάποιες αναζητήσεις σε μαγαζιά, είναι γιατί ταιριάζει ακριβώς στην διάμετρο και επειδή το μήκος είναι μικρό. Αν έχει πλεονεκτήματα, μιας και το κάνω για το δικό μου σπίτι και το μήκος είναι μικρό δεν θα έλεγα όχι. Αλλά σκέφτομαι μήπως παρότι ακούγεται "καλύτερο" μήπως έχει μειονεκτήματα, όσον αφορά πχ την θερμοαγωγιμότητα. Το μόνο πλεονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι είναι άφλεκτο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Οι βαρυτικές περσίδες κάνουν θόρυβο όταν φυσάει? Έχει αρκετό αέρα εκεί και δεν είμαι σίγουρος τι θα μπορούσε να γίνει.
  9. Γεια σας, Θέλω να βάλω έναν απορροφητήρα τον οποιο έχω αγοράσει. Ο κατασκευαστής αναφέρει κανονική εξαγωγή αέρα 399 m³/h και 728 m³/h στην εντατικη βαθμίδα. Ο κατασκευαστής προτείνει σωληνα Φ150. Ψάχνοντας καταλήγω οτι δεν υπάρχουν σωλήνες PVC Φ150 αλλά μόνο Φ160, αλλά υπάρχουν ανοξείδωτοι σωλήνες Φ150 οι οποίοι κάνουν. 1. Τι απο τα 2 ειναι καλύτερη επιλογη; Μπορώ να σκεφτώ οτι με την αυξημένη διατομή του Φ160 εχω μειωμενη αντίσταση αλλα και μικρότερη ταχύτητα. Με τον ανοξείδωτο αναρωτιεμαι μηπως η θερμοαγωγιμότητα του δημιουργήσει κάποιο προβλημα. Σκέφτομαι μηπως ειναι μια ψυχρή επιφάνεια το χειμωνα και δημιουργει συμπηκνώματα εξωτερικα, δεδομενων και των υδρατμων στην κουζινα. 2. Η εξοδος του απορροφητηρα βγαινει σε εξωτερικο τοιχο με αρκετο αερα. Ο εγκαταστάτης μου προτεινει σε καθε περιπτωση περσιδες, οι οποιες ειναι παραλληλες στον τοιχο και καθετες στο εδαφος. Με μια γρηγορη ματια που ριχνω βλεπω οτι ολοι τριγυρω εχουν γωνια προς τα κατω. (Ισως ειναι παλιοτερη προσεγγιση). Τι απο τα 2 εχει μικροτερη αντισταση ? Κερδιζω κατι με την γωνια? Κατι αλλο που πρεπει να σκεφτω? Ειναι ιδιαιτερα δυσπροσιτος ο απορροφητηρας και μετα την εγκατασταση η προσβαση θα ειναι πολυ δυσκολη γιατι θα καλυφτουν οι σωληνες οποτε θελω να το σκεφτω απο πριν σωστα.
  10. Θα αυξηθεί η ταχύτητα του αέρα ως προς το μήκος που διανύει ο αέρας στην μονάδα του χρόνου μέσα στην σωλήνα . Θα αυξηθεί όμως και η αντίσταση οπότε θα μειωθει ο συνολικός όγκος του αέρα που περνάει στην μονάδα του χρόνου.
  11. Πήρα καινούριο αποροφητήρα και κοιτώντας το εγχειρίδιο του είδα το εξής: Ξέρει κανείς σε τι αναφέρεται? Δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες. Εγώ καταλαβαίνω οτι αναφέρεται σε αυτή την κλίση. Υπάρχει μήπως κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;
  12. Eυχαριστώ για την απάντηση. Τελικά μπηκε διογκομένη πολυστερίνη 3cm "υπο πίεση" χωρίς κάποια μαστίχη ή κάτι άλλο γιατί με την πίεση εφάπονταν καλά. Δεν είμαι σίγουρος τώρα αν αυτό ενέχει κινδύνους. Είχαν ηδη τοποθετηθεί μπροστά κάποιες "προσόψεις" γωνίες που καλυπταν το κενό. To profil του κουφώματος είναι Europa
  13. Γεια σας, Άλλαξα τα κουφώματα στο σπίτι και έβαλα καινούρια με θερμοδιακοπή. Στα ανοίγματα των παραθύρων είχε 2 κομμάτια μάρμαρο σε διαφορετικά υψη. Το εσωτερικό μάρμαρο έχει βάθος 10 cm και ύψος 2.5 cm ενώ το εξωτερικό μάρμαρο έχει βάθος 21,5 cm και υψος 2.5cm. (Έχω κάνει και ένα σχεδιάγραμμα) Η κάτω πλευρα του εσωτερικού μαρμάρου είναι στην ίδια ευθεία με την πάνω πλευρά του εξωτερικού μαρμάρου. Ήρθαν λοιπόν οι μάστορες και έκαναν την τοποθέτηση στα παράθυρα ως εξής. 1. Για να ανοίγει το παράθυρο (είναι ανοιγόμενο και όχι συρόμενο) τοποθετήθηκε πάνω στο εσωτερικό μάρμαρο. Δεν γίνεται να τοποθετηθεί εξωτερικά γιατί δεν θα ανοίγει. Εντωμεταξύ τα πλαίσια ήταν ήδη κομμένα σε αυτές τις διαστάσεις οπότε δεν υπήρχε και άλλη επιλογή. 2. Το πλαίσιο του παραθύρου πατάει περίπου 2 cm πάνω στο εσωτερικό μάρμαρο και τα υπόλοιπα 4 cm είναι στον αέρα. 3. Επομένως κάτω απο το ενεργείακα αποδοτικό κούφωμα υπαρχει ένα κενο που είναι "γεμάτο" ατμοσφαιρικό αέρα του περιβάλλοντα χώρου και ουσιασικα η μόνωση ειναι τα 2cm μαρμάρου που μεσολαβούν μεχρι το σπίτι. 4. Μπροσά απο αυτή την οπή έχουν τοποθετήσει διακοσμητική γωνία για να μην φαίνεται η οπή. 5. Τα παράθυρα έχουν διάφορα πλάτη αλλά η διατομή σε κάθε παράθυρο είναι όπως περιγράφεται παρακάτω. Το συνολικό πλάτος των παραθύρων είναι μεγάλο. Συνολικά είναι περίπου απο 15 μέτρα. Ερωτήσεις: Α. Αυτού του τύπου η εφαρμογή δεν έχει πολλές απώλειες αφού πρακτικά στο κάτω μέρος έχω "μόνωση" 2cm μάρμαρο? Β. Θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στους τοίχους ή το κούφωμα απο νερά που πιθανόν μαζεύτονται εκει?
  14. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η εξήγηση είναι πολύ καλύ και παραστατική και η πληροφορία είναι άμμεσα αξιοποιήσιμη και πρακτική. Έψαξα λίγο και βρήκα εδώ το παρακάτω: Που ουσιαστικά επιβεβαίωνει την εξήγηση που έδωσες καθώς και αυτό που αναφέρεις για την επένδυση των σωλήνων. Οτι μέσα στούς τοίχους υπάρχουν παράγοντες που οδηγούν σε κάποιο γαλβανικό φαινόμενο και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε χάλκινους σωλήνες χωρίς επένδυση. Όντως ίσως κάποιος χημικός μπορεί να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες.
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο ασβέστη τι επιδραση έχει ? Μου φάνηκε ενδιαφέρον αυτό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.