Jump to content

gstat

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ποδηλασία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gstat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Helpful Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

 1. Ενδιαφέρον πρότζεκτ, αλλά ποιοί υφαίνουν τον μίτο, πώς δηλαδή θα προσαρμόζεται όταν αλλάζει η νομοθεσία από την εφαρμογή της οποίας προκύπτουν οι διαδικασίες; Θα είναι "ο μιτός" μέρος ενός τεχνικού παραρτήματος στην δημοσιεύσει κάθε νομού;
 2. Στην πράξη όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει. Γιατί; Γιατί άλλο από τον ίδιο το μηχανισμό αναδιανομής, που λειτουργεί δυστυχώς ως ο δούρειος ίππος για αναδιανομή υπέρ των λίγων, που βάζουν στην χέρι τα καλύτερα κομμάτια ή διώχνουν από εκεί τους μικρούς καλλιεργητές . Θα μπορούσε διαφορετικά; Προφανώς όταν διασφαλιστεί η αμεροληψία, η προστασία των συμφερόντων των πολλών και η δίκαιη αναδιανομή.
 3. Αν ζούσε ο πατέρας μου, που μου φώναζε όταν άφηνα καμία λάμπα να καίει, ή καμία βρύση ανοιχτή θα μου έλεγε: βλέπεις ρε παιδί μου σε λίγο θα γίνει κ υπουργική απόφαση!
 4. Ανακοινώθηκε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των μηχανικών που εργάζονται σε φορείς ΟΤΑ για τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) και τα συμβούλια (ΣΥΠΟΘΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ) μέχρι της 24 Μαρτίου 8.3.2022_koini_anakoinosi_apergia_apoxi.pdf
 5. Ανακοινώθηκε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των μηχανικών που εργάζονται σε φορείς ΟΤΑ για τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) και τα συμβούλια (ΣΥΠΟΘΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ) μέχρι της 24 Μαρτίου 8.3.2022_koini_anakoinosi_apergia_apoxi.pdf View full είδηση
 6. Δημήτρη, Τι είδους ιδιωτική διαφορά είναι αυτή? Οι ιδιοκτήτες "ανακαλύπτουν" την διαφορά που έγινε από κατασκευής της πολυκατοικίας. Θα κινηθούν νομικά ο ένας εναντίον του άλλου? Θα κινηθούν νομικά εναντίον του αρχικού πωλητή? Πιάσε το αυγό και κούρευτο!!!
 7. Το άρθρο 98 παρ. 7 είναι συνέχεια της παρ. 5 που ορίζει ότι " 5. Ειδικώς στις περιπτώσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας με παραβάσεις που αφορούν την επέκταση αυτής καθ’ ύψος ή κατά πλάτος (οριζόντιας) και την κατάληψη κοινοχρή- στου ή κοινοκτήτου χώρου, είναι δυνατή η υπαγωγή αυτών στον παρόντα, χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, μόνο στις εξής περιπτώσεις:"
 8. Σε ποιο άρθρο; Η μονομερής σύσταση δεν αφορά μόνο κοινόχρηστους ή κοινόκτητους χώρους;
 9. Είμαι κολλημένος στο πρόβλημα που περιγράφεις εδώ και δυο τρείς μήνες. Από την πλευρά του μηχανικού τακτοποιείται το θέμα με την διαμερισμάτωση. Η σύσταση της πολυκατοικίας όμως πως τακτοποιείται???? Το καταστατικό απαιτεί απαρτία και κάποιοι ιδιοκτήτες είναι στο εξωτερικό. Ακυρώνεται η μεταβίβαση ή δίνουμε μια βεβαίωση??? Τα τετραγωνικά είναι μόνο 2, λείπουν!!! SOS
 10. Από το 2012 ισχύει το ΠΔ 113/2012 (ΦΕΚ 198Α')
 11. Οι αλεξιπτωτικές διατάξεις που κάνοντας μια αναφορά σε πρότυπα και μια αναφορά ακύρωσης προηγουμένων διατάξεων είναι απόδειξη του τρόπου που δουλεύει η ελληνική πολιτεία. Θέλουν να "σκοράρουν" χωρίς προηγουμένος να μάθουν να παίζουν μπάλα. Μιλάω κυρίως για τον ΕΛΟΤ που ακόμα δεν έχει μεταφράσει (δεν πρόκειται) τα πρότυπα. Ευτυχώς το 12485 σέρνεται στην αγορά αρκετά χρόνια και υπάρχουν έτοιμες τεχνικές λύσεις. "Καταργούμενες Διατάξεις Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργούνται τα Παραρτήματα Α, Β και Γ της Πυροσβεστικής Διάτα− ξης 3/1981 (Β΄ 20) «Περί λήψεως βασικών μέτρων πυροπροστασίας εις αίθουσας συγκεντρώσεως κοινού», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις Πυροσβεστι− κές Διατάξεις 3α/1981 (Β΄ 538), 3β/1983 (Β΄ 457), 3γ/1995 (Β΄ 717), 3δ/1995 (Β΄ 959) και 14/2014 (Β΄ 2434) καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις της παρούσας"
 12. Οι γραφειοκράτες στην ΕΕ στο τέλος θα μας πουν ότι τα φασόλια θα πρέπει να απαγορευθούν από την διατροφή μας γιατί δεν θα πιάσουμε του στόχους του 20-20- μην χ... . Οπότε όποιοι έλεγαν πως δεν βαριέσαι ας φάμε και φασόλια, θα πρέπει να σκεφτούν κάτι άλλο.... .
 13. "Υπενθυμίζεται ότι για το Μορέα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει σταματήσει για πάνω από ένα χρόνο την χρηματοδότηση. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία για επαναχρηματοδότηση του έργου αναμένεται να οριστικοποιηθεί με την καταβολή πρόσθετων χρηματοδοτικών εγγυήσεων συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου που θα δοθούν κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στην περίπτωση που ο παραχωρησιούχος εμφανίσει αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων λόγω χαμηλών κυκλοφοριακών φόρτων." Γιατί ο παραχωρησιούχος να πληρώσει αν τελικά υπάρχει το δημόσιο που θα τον καλύψει;
 14. Πριν λίγες μέρες γέμισα το ρεζερβουαρ μου σε ένα ελεύθερο πρατήριο, ήταν 1 η ώρα τα ξημερώματα. Υποψιάζομαι ότι ο πρατηριούχος τελικά εκείνη την ώρα δεν σέρβιρε καύσιμα αλλά λάσπη. Μετά από μια μέρα έπαθε βλάβη η αντλία καυσίμων, άλλαξα αντλία αλλά λίγο έλειψε να κάψω και την δεύτερη αφού το σύστημα είχε μπουκώσει και χρειάστηκε να ξαναμπώ συνεργείο για να καθαρίσουν τα σωληνάκια και το φίλτρο. Δεν είναι λογικό ο βενζινάς να πουλάει τόσο καύσιμο όσο αγοράζει; Αν το σύστημα αυτό που περιγράφει το άρθρο το διασφαλίζει αυτό, τότε νομίζω πως θα είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.